Verslagen Erik van Muiswinkel staakt poging Trump over te halen: ‘Alsof je tegen een ‘wall’ praat!’

Aan lager wal geraakte cabaretier Erik van Muiswinkel blijft zijn obessie met Donald Trumps grensmuur voortzetten. Zelfs als de 45e president een grapje maakt over het weer, kan de geobsedeerde ex-hoofdpiet Van Muiswinkel het toch weer niet laten om de muur erbij te slepen.

muiswinkelmuur

Het grote publiek zit allang niet meer te wachten op de strapatsen van de verwelkte VARA-grappenmaker Erik van Muiswinkel, maar of de cabaretier die ooit furore maakte met z’n imitatie van Hans Janmaat dat zelf door heeft, valt nog te bezien.

Vandaag behandelt Van Muiswinkel op zijn twitter-account het onderwerp klimaatverandering. En zoals dat wel vaker het geval is bij artiesten met een linkse inborst, kan dat haast ook niet anders dan door te refereren aan iets dat Trump gezegd heeft. In dit geval een grapje over het noodweer dat grote delen van de Verenigde Staten aandoet. Trump zei:

“Wees voorzichtig en probeer thuis te blijven. Grote delen van het Land gaan gebukt onder ongelooflijke hoeveelheden sneeuw en een bijna ongeëvenaarde koude. Geweldig hoe groot dit systeem is. Het zou geen zeer doen om nu een beetje van die goede ouderwetse Global Warming te hebben!”

Nee, Trump heeft het buskruit niet uitgevonden. Maar dit is gewoon een smakelijk grapje. Je zou denken dat humor wel zou aanslaan bij notabene een komiek als Van Muiswinkel, maar niets blijkt minder waar. Het enige antwoord op dat twitterbericht is een zure opmerking over hoe Trump niet over de geestelijke capaciteit beschikt om de begrippen weer en klimaat uit elkaar te houden. En daarom geeft Van Muiswinkel iedere conversatie met de president van de VS op. Maar niet zonder nog één keer uit te halen naar de muur die er bij de Mexicaanse grens in Texas en Californië gebouwd zou moeten worden:

“Amerikanen in reacties: ‘climate is NOT weather.. But laat maar. It s like talking to a wall!’”

U snapt: bij Van Muiswinkel eten ze iedere avond (en middag, en ochtend, en nacht) augurken in azijn. Het liefst nog met citroensap!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Meester Kong

  In wat voor een wereld leeft onze redacteur Tim.
  Telkens weer die Muis, Silvana enz.
  Deze mensen betekenen niets in de politiek maar voor Tim zijn zij groots…

  KNETTERGEK

 2. Two Ravens Black Kettle

  Van Muiswinkel, vetgespekt met staatsgeld-gestolen-van-de-mensen-die-hij-zo-veracht zal er alles aan doen om het leven van anderen te verwoesten.
  Iedereen is racist, fascist in zijn enge wereld.
  Een buitengemeen onsmakelijke knaap zonder een greintje aan zelfreflectie.

 3. Rien Noppen

  In plaats van de obsessie jegens van Muiswinkel kan Tim beter aandacht besteden aan de onvoorstelbaar stupide opmerking van Trump.
  Het is toch pijnlijk dat een president van de verenigde Staten zo’n debiele tweet verstuurt?

  1. Groeneveld

   Geobsedeerde klimaatevangelisten als Noppen kunnen geen grapje over het klimaat pruimen: ze schieten gelijk in een kramp. Datzelfde zie je bij echte godsdienstwaanzinnigen.

   1. Rien Noppen

    Ik vrees dat Trump geen grapje maakte, Groeneveld, ik zou wensen dat dat zo was.

   2. Lugar

    @Groeneveld: “godsdienstwaanzinnigen”

    Het voeren van het soort waarvan je weet dat ze alleen maar schuimen, getuigd ook niet bepaald van verstandigheid.

   3. Troelstra

    De confrontatie met de waarheid is te hard voor hun tere zieltjes en lange teentjes.

 4. TD

  Toch leuke humor van Trump!

 5. HendrikJan

  Als de prijs voor een biertje € 3,- gaat worden, gaat deze AA van Muisdingen zware tijden tegemoet, weinig werk en veel dorst.
  Kijk en die gekke Donald heeft een bankrekening, die koopt zijn eigen brouwerij en gek dat die Donald is.

  1. Aytas

   Nee de belastingbetaler in Amerika maar dan zou je enig verstand van faillissement recht in de VS moeten hebben. De man is ondanks zijn familie fortuin 4 x failliet gegaan.

 6. Gerlos

  Zielige figuur geworden die Linkse rakker Van Muiswinkel, in en in triest dat je zover de grond in kan zakken.

 7. ZiggyStardust

  Altijd lachen, die hoofdpiet met een alcoholprobleem en een identiteitscrisis. Michael van Zijl, waar ben je nu met je sniper? Je wil Sinterklaas toch omleggen? Achterlijk links volk!

 8. Tante Sidonia

  Deze week de loonstrookjes.
  Maakt Rutte zijn woorden waar?
  1000% niet!

  1. marco1

   Dus u had ipv wat er beloofd was 10 keer zo weinig?

 9. Arie B

  Nee Eric, dat is niet de Wall maar die plaat voor je kop.. Ik snap dat je je vergist. Ze zijn ongeveer net zo dik.

 10. Koos sssss

  Wat mijnheer Van Muiswinkel en zijn linkse vriendjes niet (willen) weten is dit stukje geschiedenisles van Roderick Veelo:

  “Werkelijk elke plek in dit land lijdt onder de illegale vreemdelingen die in grote aantallen ons land binnenkomen. Ze pikken banen in, die bestemd zijn voor Amerikaanse staatsburgers. Ze kosten de belastingbetalers geld, omdat ze ten onrechte gebruik maken van de openbare voorzieningen.”

  “Daarom maakt mijn regering zich op agressieve wijze hard voor de bescherming van onze grenzen. We zullen twee keer zoveel criminele illegalen deporteren als voorheen. Het is verkeerd – en uiteindelijk zelfvernietigend – om het huidige misbruik van onze immigratiewetten toe te staan. We móeten meer doen om dat te stoppen.”

  Het zijn harde woorden over het tegenhouden en terugsturen van illegale immigranten. Ze zijn alleen niet van Trump, maar van de Democratische president Bill Clinton in 1994.

  De law and order-retoriek van Clinton op dit thema paste – tot voor kort – goed bij de Democraten en de linker zijde van de Amerikaanse politiek. Goedkope illegale arbeidskrachten kwamen ondernemers goed van pas, maar ze beconcurreerden de Amerikaanse arbeiders. Het illegale aanbod drukte de lonen. Goed voor de winsten, slecht voor de loonzakjes.

  Om die reden hebben Democraten als Barack Obama, Chuck Schumer en Nancy Pelosi zich altijd sterk gemaakt voor een grens die is afgesloten voor illegale immigranten. Je mag de Verenigde Staten in, maar met een verblijfsvergunning en via de voordeur.

  Naast verdringing op de arbeidsmarkt speelt de omvangrijke criminaliteit een grote rol. Die heeft alles te maken met de grootschalige handel aan de grens in heroïne, cocaïne en mensen.

  Al meer dan dertig jaar is de grens met Mexico een hoofdpijndossier voor elke Amerikaanse president. “Ons immigratiesysteem is al jaren failliet”, verklaarde president Obama nog in 2016. Dat faillissement ligt nu op het bord van Trump en hij bedacht een muur. De meest hermetische oplossing tot nu toe.

  1. Lugar

   @Koos: Van Muiswinkel…

   Ik heb thuis wel eens last van muizen. Ik zet dan een val met een beetje pindakaas, muizen zijn er gek op. Als de muis komt en aan de pindakaas likt dan is het: PATS! schedeltje geplet.

   1. Toverkol

    Tja… @Lugar zou wel kunnen werken maar de schedel van van Muiswinkel is leeg…… dus ik denk dat jouw val weinig zin heeft…

  2. Aytas

   Illegale migranten zijn het probleem voor noord Amerika. Terug naar Europa. Wat weinig moraal heb jij.

   1. Koos sssss

    Aytas, je doet hier goed je best om ook rechts te worden. Verder zal je een hele lieve jongen zijn, maar je moet beslist eens wat beter leren lezen.
    Ik plaats hier een paar citaten van de democratische presidenten Clinton en Obama.

    Van mij zit er geen mening bij.

    Overigens waren de Europeanen die naar de USA gingen geen migranten, maar kolonisators….., weet je nog?

 11. Troelstra

  Wat is Amerika en wat zijn de Amerikanen toch gezegend met een realist als Trump die met een pennenstreek de Amerikanen heeft bevrijd van mee te moeten betalen aan dat gedrocht van Parijs. Het is hen van harte gegund.

  1. Lugar

   “(…) wat zijn de Amerikanen toch gezegend met een realist als Trump…”

   Amen to that one!

 12. Vrijedenkert

  Of de VS de al grotendeels bestaande grensmuur verder gaan aanleggen en uitbreiden of niet is aan de burgers en het bestuur van de VS zelf, daar hebben wij als Nederlandse burger maar ook burgers van andere landen buiten de VS helemaal niks over te zeggen en daar zou buiten de VS zich eigenlijk ook niemand mee moeten gaan bemoeien!
  En al helemaal een aan lager wal geraakte Nederlandse cabaretier niet…

 13. tomygun

  Iedere linkse mafklapper noem ik van af nu PRIVE_STASI .

 14. Godefroy France

  Ha Ha Ha totaal de plank misgeslagen deze rascistische nonvaleur, de laatste keer dat hij z’n centen verdiende was als soewarte piet !!!
  Nu teert deze loser op overheidssteun, hij blijft alles verketteren dat niet links/islamitisch/antisemitisch denkt!
  zijn laatste kansen liggen bij DENK of BIJ1 smeerpijp !!!

 15. Holysmoke

  Erik van muiswinkel is totaal niet relevant, kunnen jullie deze misselijke verschijning aub niet meer tonen of enkele aandacht schenken aub, bvd

 16. Holysmoke

  Ik hoop dat deze muis ook iets overkomt wat mij ook is overkomen, dan piept deze muis wel anders met zijn laffe praatjes, sukkeltje, HOLYSMOKE

 17. blackface

  Wie was dat ook al weer, die Muiswinkel ???
  Ik vraag Zwarte Piet wel even.
  Zwarte Piet zegt: Een KLOJO, die wil je niet kennen.!!!

 18. Toverkol

  Het wordt tijd dat Dhr. Muiswinkel een echte baan gaat zoeken, hij heeft denk ik teveel tijd om handen….

  1. Lugar

   Heb jij thuis ook muizenklemmen?

   1. Toverkol

    Nee, maar wel een kat, misschien kunnen we wel de leeuwen erop los laten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.