VIDEO! Amsterdams straattuig scheldend de stad door: “Hamas, Hamas, alle Joden aan de gas!”

Onze hoofdstad heeft gisteren opnieuw de dubieuze eer gehad het gehad opnieuw het centrum van jodenhaat in ons land te zijn. Joodse Nederlanders kregen op De Dam te horen dat ze “aan het gas” moesten.

Dat het treurig gesteld is met het Amsterdam, waar tot voor de oorlog nog een bloeiende Joodse wijk was, dat bewijst een nieuwe video van de pro-Israëlactivist Michael Jacobs wel weer. Tegenwoordig is Amsterdam niet meer de stad die met open armen klaarstaat voor Joden, maar ze actief wegjaagt. Antisemitisch straattuig maakt de dienst uit, tot op het plein van de Dam nog aan toe. Zelfs daar kan je niet meer veilig staan met zichtbare Joodse kenmerken, zonder uitgescholden te worden.

Michael Jacobs, pro-Israëlactivist, maakte dat gisteren aan den lijve mee. Vanuit het niets werd hij benaderd door één bontkraagjesdrager, die met z’n vuistje begon te zwaaien. De teksten uit z’n mond waren nog veel erger: “Hamas, Hamas, alle joden aan de gas,” in een verwijzing naar de gasdouches in Nazi-Duitsland die aan honderdduizenden joden het leven hebben gekost. Gezien de uitspraak had de jongen trouwens vermoedelijk net zo’n hekel aan Nederlandse lidwoorden als aan Joden, maar dat tussen haakjes.

Aanwezige pro-Palestina-activisten grepen echter onmiddellijk in. De kansenparel mocht dat niet zeggen, want “het gaat niet om Joden, maar om zionisten.” Dit volstrekt semantische onderscheid wordt wel vaker gebruikt om het verkondigen van antisemitisme mee goed te praten, en kennelijk helpt het pro-Palestinalieden om ’s nachts beter te slapen.

Jacobs dacht er zo het zijne over, zo mailt hij onze redactie:

“Gisteren bij de Israël-haters bij het Nationaal Monument op de Dam:

“Hamas, Hamas, Joden aan het gas. Hey, hey, dat zeggen we niet [hardop]”.

Maar dat bedóelen zij intussen wel. Stiekem dan.”

Echt zo stiekem? Oordeel zelf…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

119 reacties

 1. Gerlos

  Met dank aan de linkse hap die blijven verkondigen dat, DE MULTI CULTI SAMENLEVING EEN VERRIJKING IS VOOR ONZE SAMENLEVING

  1. HendrikJan

   Het is veel erger Gerlos, deze bontkraagjes zouden de toekomstige kiezers, op bv Denk kunnen zijn, of Denk jij van niet.?.

   1. Mendelssohn

    Je zou ze voor een Islamitische rechter moeten slepen. Maar dat willen wij uiteindelijk ook niet. Sharia ! Nu !

    1. Rien Noppen

     Het zou me inderdaad niet verbazen dat HendrikJan straffen in zijn hoofd heeft die ons rechtsstelsel niet kan bieden.

    2. Gekko

     Dommer reactie dan van Felix M. nog niet eerder tegen gekomen op DDS. De shariarechtbank spreekt de Hamasroepers achter elkaar vrij, oelewapper!

    3. Siemien

     @mendelson

     Uiteraard zou jij dat graag willen en met jou nog wel een paar islamimbecielen als Aytas, Ernst, Kongo, Quispel, Spaanse kok, Guus, Tengo, Elu, EU-kok, Kong, Beukman, Frits Jansen, Rosasolis, Henk-Jansen, Professor Zonnebloem, Adolf Heinz, Adolf Meinoud Marinus, Svetlana, Becker, Johnny Roest, Suzanne, Fortiori, en dat soort landverraders!!!!!

     Het zou mij overigens niet verbazen dat er hier veel tegendraadse reaguurders dit soort acties niet veroordelen.

     1. IJsbrand Koudvuur

      @Semien,

      Misschien moet jij jouw lijstje uit het klembord even aanpassen.

      “…Aytas, Ernst, Kongo, Quispel, Spaanse kok, Guus, Tengo, Elu, EU-kok, Kong, Beukman, Frits Jansen, Rosasolis, Henk-Jansen, Professor Zonnebloem, Adolf Heinz, Adolf Meinoud Marinus, Svetlana, Becker, Johnny Roest, Suzanne, Fortiori,…”

      Beetje achterhaald allemaal.

     2. Siemien

      Je begrijpt het en daar gaat het om

     3. Dik

      @Siemien: Bekend lijstje, altijd goed om weer eens te publiceren.

     4. Siemien

      @Dik zeker het kan niet vaak genoeg gezegd worden…

   2. Dik

    @HJ: Trolalert.

   3. Aytas

    Jij bent geen haar beter, jij hebt de Rothschild samenzwering theorie hier geuit. Iets wat binnen extreem rechts een excuus voor jodenhaat is. Je hebt het nu alleen nog over bilderberg. Je bent achterbaks.

    1. Siemien

     Aytas voelt zich gelijk gesteld en kan dit onmogelijk over haar schaamhaarkammetje verkrijgen natuurlijk..

    2. Rien Noppen

     Dit klopt, Aytas, antisemitisme wordt hier niet zelden in schijnheilige vermomming getoond.

     1. sjun

      Mohammedanen en socialisten kunnen daar inderdaad wat van.

  2. Troelstra

   Links is een kwaadaardig NSB-gezwel. Zoveel is duidelijk. Afrekenen met links nu!

 2. Rien Noppen

  Waren het geen Feyenoord-supporters? Die roepen dat bij elke wedstrijd tegen Ajax.

  1. Gewoonomdathetkan

   Rien noppen.
   Een grotere idioot als jij bestaat niet!!.

  2. ZiggyStardust

   Klopt Rien, idd triest. Ook interessant is waarom de Ajacieden ‘Joden’ genoemd worden. Off topic trouwens.

  3. DeBruijn

   Klinkt als vergoeilijken….

  4. ZiggyStardust

   Ik zei daarstraks nog: zeg dat het stoplicht op groen staat, en Rien zegt dat het op groen staat. Zegt Rien: geef eens een voorbeeld dan? Nou Rien, je geeft het net zelf! Dank je, bespaart mij weer even terugzoeken in de reacties.

   1. ZiggyStardust

    Eerste x groen moet rood zijn

  5. Zozo

   Rientje, je bent een goede moppentapper, alleen, je verteld de verkeerde moppen.. verdikkeme, is verteld nu met een d of met een t.

   1. Rien Noppen

    Met een t, domme jongen.

    1. Zozo

     Dank je wel bolleboosje. Lekker met twee grote platvoeten erin getrapt. Rientje, voordat je iets hier neerkladdert, even nadenken. Je bent een grote naieve kluiter.

     1. Dik

      Ach hij vindt het alleen maar prachtig Zozo, aandacht is cruciaal voor zijn verblijf op DDS.

     2. Zozo

      Kluiter = kluiter nietwaar rientje

     3. IJsbrand Koudvuur

      Lol.. fout verbeteren, en gewoon nog eens de zelfde fout neertikken.

      🙂

     4. Rien Noppen

      Ja, Zozo is een slimmerik.

      🙂

 3. DeBruijn

  En nu weer een generaal pardon op komst, met nog meer vrijheid gezinde mensen.

  Deze moeten jullie eens kijken: https://www.youtube.com/watch?v=q9ZSII3qADI

  1. Troelstra

   Die video zou iedereen tot zich moeten laten doordringen. En wat behalve terreur heeft de Islam ooit aan Europa bijgedragen?

 4. Aytas

  Diep triest. Ik ben voor een verplichte middag onderwijs in de holocaust. Daarna een maand in een barak onder hetzelfde soort regime. Zo triest dat ontmenselijking weer terug is.

  1. ZiggyStardust

   Maar het liefst zou jij de joden uit Israël weghalen en in in west-Europa plaatsen Aytas. Dat zei je tenminste een paar dagen geleden. Want de joden die al 4000 jaar in Israël wonen hadden volgens jou geen aansprak op dat stuk grond wat nu Israël heet, maar omdat er joden vermoord zijn in Europa waar de Duitsen nationaal socialisten, de NSDAP, zoiets als de PvdA, D’66 nu, de schuldigen aan waren, moeten ze maar een deel van west-Europa krijgen. Ik kan jou niet serieus meer nemen, sorry.

   1. Aytas

    Het maakt mij niet uit of jij mij serieus neemt. Ik heb nooit beweert dat er een genocide op joden moet worden gepleegd of dat joden een slecht volk zijn.

    Ik vind het onrecht dat een staat is gecreëerd voor mensen vanuit schuldgevoel. Als je vanuit dat terechte schuldgevoel een staat wou creëren had je dat in Europa moeten doen.

    Dat je denkt dat ik hier of op joop reageer om het mensen naar de zin te maken vind ik raar. Ik geef mijn mening. Ik ben hier direct duidelijk geweest dat ik satya ben zo reageerde ik bij powned wat jammer genoeg kapot is ook. Bij powned had je leuke eerlijk rechtse mensen. Dat ik hier geen satya kan heten is omdat de naam bezet is vandaar omgedraaid. Dat ik veel op Afrika terug kom is omdat ik denk dat je vluchtredenen moet wegnemen en omdat het mijn 2e thuis is waar fantastisch lieve mensen flink door de mangel worden gehaald, zoals baudet heeft gezegd dat wordt in stand gehouden door het westen. Daar kun je ook gewoon mee stoppen.

    Ik hoop dat je de populariteit krijgt op dit forum die je zoekt koen, ik heb een andere reden voor mijn reacties hier en op joop. Ik denk overigens dat je joop eens beter zou moeten lezen, zal je opvallen dat er een groepje is dat mij zeer goed pruimt.

    1. Groeneveld

     “…ik heb een andere reden voor mijn reacties hier…”
     ———————————————————–
     Vertel eens Aytas, wil je ons bekeren?

     1. Aytas

      Ha denk je dat ik niet goed ben. Ik denk niet dat er hier enig heil te halen is. Ik wil tegen geluid laten horen.

     2. Groeneveld

      Ahhh, Aytas heeft een missie.

      Veel succes. Maar ik denk dat het kansloos is. Vooral omdat je zo veel mensen uitscheldt. Wellicht helpt het als je probeert om kalm en weloverwogen je inhoudelijke argumenten uiteen te zetten.

     3. Siemien

      “Ik wil tegen geluid laten horen.”

      Aytasje bewijst mijn gelijk, structureel tegendraads is wat anders dan een tegengeluid.
      Aytas is een geschifte randdebiel uh wacht een islamimbeciel

    2. DeBruijn

     Zoals ik al eerder zei is Israël niet alleen gecreëerd met Europese Joden. Er leven daar altijd al Joden, natuurlijk zijn er Joden gekomen uit Europa, maar vergeet niet dat de moslimlanden er ook 1,5 miljoen hebben verdreven en vergeet de Sovjet-Unie niet.

     De Joden moeten het altijd vergelden, helaas. Is het dan gek dat zij een eigen land willen? Overigens zijn ze daar al in 19e mee begonnen, ver voor de Tweede wereld oorlog.

     Maar dat hier zoveel allochtonen de Joden dood wensen, dat is schrikbarend. Zij zijn hier gekomen omdat hun thuisland ook niet altijd te best was, dus in het gastland worden zij nu zelf racisten. Hebben weinig tot niets geleerd.

     Overigens de complottheorieën over de Rothchilds worden door rechts en islamieten breed gedragen, als ook wat links extremisten.

     Probleem is enorm, de economische crisis, 9/11 en zelfs ISIS zou allemaal de schuld van de Joden zijn: ONZIN!

     1. Aytas

      De geschiedenis van die regio is een komen en gaan van mensen. Dat is op het Europese continent ook zo geweest en het Afrikaanse. De reden dat er voor de joden een staat is gecreëerd is uniek en volgens mij een grote fout.

      De schuld van alles kan tegenwoordig op joden worden afgeschoven en volgens mij heeft dat veel met jaloezie te maken. Hun historische voorsprong komt uit het feit dat zij als eerste veel waarde aan scholing hechten. Verhoudingsgewijs hadden zij veel meer mensen die konden schrijven, lezen en rekenen. Ik vind die theorie van Kevin McDonald 1 van de engste dat zij het blanke volk willen vervangen. Die theorie hoor je tegenwoordig veel te vaak en is niet te onderbouwen.

     2. Siemien

      Aytasje praat structureel over de schuld van, zijn het niet de Nederlanders, is het wel de EU, of “domrechts”
      Aytas is een verschrikkelijk dom en achterlijke idioot.

      Om het weer even duidelijk te maken,

      Aytas laat met name zijn zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop.

      Het is ons alle duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

      Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
      Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
      Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
      Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
      Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

     3. Troelstra

      En zo is het maar net. Geef de linkse trollen de vrije loop en ze zullen leeglopen op hun ziekelijke Jodenobsessie. Ze zullen ons dan wijs doen maken dat ze niet de Joden bedoelen, maar Israël of de Zionisten. Helaas voor hen, daar trappen wij niet in. En alle profane bronnen duiden op millennia oude Joodse bewoning in Istael. Dus die Moslims met hun Islam en Koran kunnen geen enkele ancestrale claim leggen op Israël, Jeruzalem. Sterker nog: Toen de Joden Jeruzalem stichtten was de wereld nog1600 jaar van de Islam gevrijwaard gebleven. Dus wat nou Al-Qud de ondeelbare hoofdstad van de Islam?

    3. ZiggyStardust

     Wat jij hebt gezegd is dat west-Europa schuldig is asn de jodenvervolging.
     Dat er meer voorstanders waren dan tegenstanders van de Jodenvervolging in west-Europa.
     Dat daarom de joden recht hebben op een stuk van west-Europa.
     Dat de Joden geen recht hebben op het gebied wat nu Israël heet, waar zij overigens al 4000 jaar wonen. Dus een staat gecreëerd uit schuldgevoel lijkt me niet echt van toepassing. Eerder erkenning voor een volk dat al lange tijd vervolgd wordt.
     Probeer ons (west-Europa) ook niet een schuldgevoel aan te praten over Afrika. Onderneem zelf eens iets.
     Populariteit zal me worst wezen. Ik zeg en denk wat ik wil, tegen wie ik wil, maar luister wel graag naar wat een ander te zeggen heeft.
     Wat betreft Joop, daar lees ik veel inclusief reacties. De reacties daar zijn net als hier vaak interessanter dan de artikelen.

     1. Aytas

      Ik heb bij herhaling geschreven dat het niet over schuld gaat maar over redenen waarom mensen vluchten. Ik schrijf af en toe op reactie als de waarheid onrecht wordt aangedaan over de geschiedenis maar in die zin interesseert me daarin schuld niet. Volgens mij moet jij eens beter lezen.

    4. Troelstra

     Israël is niet geboren vanuit Europees schuldgevoel, maar vanuit een onafhankelijkheidsoorlog jegens koloniale Europeanen op hun eigen grondgebied Israël waar al millennia lang Joodse bewoning en Joodse beschaving is.

  2. IJsbrand Koudvuur

   Aytas:

   “… Ik ben voor een verplichte middag onderwijs in de holocaust…”

   Alstublieft niet zeg! Wij krijgen al verplichte holocaustlessen het hele jaar door. Decennia lang.

  3. Troelstra

   ik mag aannemen dat je die Marokkaanse Moslims bedoelt die massaal en luidkeels “Hamas, Hamas, Joden aan het gas” uitschreeuwen. Als je hier niet je veroordeling over uitspreekt, dan ben je met hen.

   1. Aytas

    Ik ben heel duidelijk daarover troelstra. Het is triest dat dat soort dingen gezegd worden over andere mensen maar wat mij betreft praat je over geen enkel volk op die manier.

    1. DeBruijn

     En toch noem je mijn kinderen mislukkelingen en dan op het andere moment moraliseert u weer.

     Ik snap dat niet helemaal.

     Dubbele moraal?

 5. Duke

  Hamas mengt zich in het klimaatdebat. Ze zijn erg bezorgd dat joden niet allemaal warmtepompen kunnen aanschaffen. Wat zijn ze sociaal daar bij Hamas.

 6. nienke

  Hoe we ooit vrede moeten krijgen in deze wereld dat vraag ik me toch af.
  Vrijheid is een groot goed maar bepaalde lieden in ons land zijn niet in staat om in vrijheid te leven.
  Geweld, haat, dat is wat zij verkiezen boven leven in vrijheid.
  ECHT WALGELIJK.

  1. Tante Sidonia

   nienke

   “……..bepaalde lieden in ons land zijn niet in staat om in vrijheid te leven……..”
   Klopt het dat u er van uit gaat dat dit zijn:
   A “onze Moslim-medeburger”
   B Groen-Links
   C: “de alles verwoestende Gutmensch”: Den-Haag/Hilversum/ Grachten gordel ( Leugen krant Volkskrant, e.d.)
   D vult u maar verder in……………………………………. .
   Ps
   Niet verder invullen ? Kan nog minimaal 10 benoemen; “niet in vrijheid kunnende levenden!”

 7. Ritter

  Het antisemitisme in Islamitische kring schokt beschaafd Nederland.

  Maar dit openlijk vertoon van antisemitisme is een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie van moslims.

  Het is een diepgewortelde afkeer met een eeuwenlange traditie en een religieuze legitimatie. De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen’.

  Door de massale immigratie uit de islamitische landen is Nederland terug in de tijd geworpen. Het moet, ook wat betreft de rechten van vrouwen en homo’s, een strijd leveren die al lang gestreden leek.

 8. struisvogelpolitiek

  Jodenhaat wordt die islamieten met de paplepel ingegoten waar zij ook ter wereld zijn. Generatie op generatie. Jodenhaat zal dan ook nooit verdwijnen zolang de haat doorgegeven wordt van vader en zoon. Helaas.

  1. Troelstra

   Daar ligt de kern van het probleem.

 9. Tante Sidonia

  En huile-balkje Femke komt, waarschijnlijk, helemaal klaar! Ooeeewwwhhhhh!!!!!!.
  Even onthouden: Femke is Groen-Links!
  PS,
  Als, bv, twee blanke ( oeii, foutje witte) jongens gaan roepen “weg met de Marokkanen”,
  wat denkt u wat er gebeurt?……………………………..Juist!!!
  En dan……….. is het bij Femke: Ooeeewwwhhhhh!!!!!!!!!

 10. Tante Sidonia

  Hé Turk (Aysi-haat) en Pluisje (Noppen),
  Oprotten met jullie gehaatzaai, en neem Eusje Bloemetje mee.
  Begrijp nog steeds niet dat op jullie masochistische zelbevredigende onzin gereageerd wordt!
  Ga lekker vieze filmpjes kijken!

  1. marco1

   @tanre s:Ik vind ook dat Satya soms wat doordraaft maar u heeft het over haatzaaien terwijl uw reakties over klaarkomen en vieze filmpjes op zijn minst ook geen getuigenis is van stijl en klasse.

 11. Arie B

  Dit is hoe 99% van de Marokkaanse jongeren erover denkt. We hebben zeer intolerante gezwellen binnengehaald.

  1. Peter Loosduinen

   Inderdaad.
   Nu zorgen dat Wilders het tij kan keren.

   1. Siemien

    20 MAART MOETEN WE DIT VERANDEREN DOOR PVV OF FvD TE STEMMEN

    1. Dik

     @Siemien: #stemzeweg

    2. Robert75

     Nou als het aan het Forum ligt in Amsterdam dan sturen we dat soort figuren op excursie na kamp Westerbork, en dan leren ze het vanzelf af. Als dat ook landelijk beleid zou moeten worden dan laat maar zitten hoor. Het Forum met hun slappe knietjes.

     1. Dik

      “Het Forum met hun slappe knietjes.”

      Altijd nog beter dan niets doen en de islam haar goddelijke gang laten gaan, wat jou Robert?

   2. Rien Noppen

    Wilders keert geen enkel tij. Als je daar nu nog niet achter bent ben je niet meer te helpen.

 12. Troelstra

  Zodra de Zionistenkasrt wordt getrokken weten we dat we met virulente Jodenhaters te maken hebben. De linkse trollen hier onder ons zijn daar het bewijs van.

  1. Rosasolis

   @Troelstra. Het zijn niet alleen de linksen. Maar ook zijn er veel extreem rechtsen.
   Er is te veel agressie in de hele wereld. Maar goed dat er enkele partijen en denkers zijn die dit beseffen, en langzaam komt een nieuwe beweging opgang. Mensen die weten hoe fout het nu gaat, over de hele wereld, vooral in de grote steden.

 13. Peter Loosduinen

  Het einde van een tijdperk: het Bronovo-ziekenhuis, waar ons Koninklijk Huis vaste klant is, gaat dicht. Royalty-verslaggever Pieter Klein Beernink vertelt over de bijzondere band tussen het ziekenhuis en de koninklijke familie.

  Wat een gelul !
  De oranjes schijnen met alles een bijzondere band te hebben !
  Een bijzondere band met Delft / Breda / Lech / vorstenhuizen etc. etc.

  De meest bijzondere band is die met GELD.

 14. Heras

  Ongelofelijk, hier word ik zo verdrietig van. Oppakken en verplicht de geschiedenis van de 2e WO laten leren. De meeste rotjongens die dit roepen hebben amper een opleiding gehad. En schadevergoeding laten betalen.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Heras:

   “…En schadevergoeding laten betalen…”

   Waarvoor, als ik vragen mag?

   1. Siemien

    Ijbrand vindt dat deze jongens een beloning verdienen?

    1. IJsbrand Koudvuur

     Welnee @Semien.

     Dat weet jij ook wel.
     Maar geld overmaken naar joden omdat ze uitgescholden worden slaat natuurlijk helemaal nergens op…
     Gaan jullie de islamieten, die hier met enige regelmaat uitgescholden worden, ook geld overmaken?
     Nee dus..

     1. Gekko

      IJsbrand koudvuur = Rien Noppen

     2. Rien Noppen

      Nee, Gekko, je fantaseert.

     3. Gekko

      Gekko’s hebben een ijzeren geheugen. Weten uit hun hoofd wat anderen maanden geleden posten. Noppen noemde Siemien steevast semien. En laat Koudvuur dat nu ook doen. Ofwel: Koudvuur = Noppen.

     4. Siemien

      Klopt, geen geld naar islamimbecielen.
      Verder kan het mij geen moer schelen, dit soort moet keihard aangepakt worden, het liefst het land uit natuurlijk..

     5. Siemien

      Nou Gekko je gelijk wordt gelijk bewezen

    2. Troelstra

     Een gratis vlinderreisje met alle luxe all inn naar Marokko? En natuurlijk alles vrijblijvend, want ze moeten zich wel op hun gemak kunnen voelen, nietwaar?

 15. TD

  Hebben ze in de hoofdstad van Nederland geen aansturing van politie en handhaving?
  Zijn er geen échte Amsterdammers die het welletjes vinden en overwegen een burgerwacht te organiseren want aan politie heb je blijkbaar niet veel.
  Ze laten hun stad kapot maken door het tuig van de richel.

 16. Heras

  En dan vinden ze het nog gek dat er steeds meer mensen de islam uitkotsen.

 17. Vrijedenkert

  En natuurlijk niet optreden tegen dit facistisch tuig! Maar dat zijn we zo onderhand wel gewend van vrijstaat Amsterdan onder leidng van de Groene Khmer…

 18. Heras

  Ijskoud: schadevergoeding betalen aan de joodse gemeenschap, die dat zeker gehoord hebben.
  En dit is niet de eerste keer dat die snotneuzen dit roepen en alles onder het mom van democratie. Moet je eens proberen om een hatelijk rijmpje te maken over de islam en dat op straat te roepen.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Heras:

   “…schadevergoeding betalen aan de joodse gemeenschap, die dat zeker gehoord hebben…”

   Ik dacht het al, maar ik vroeg het voor de zekerheid maar even…
   Tja, shekels doen het altijd goed.

   “…Moet je eens proberen om een hatelijk rijmpje te maken over de islam en dat op straat te roepen…”

   Ja dan zijn de rapen gaar.

 19. Zozo

  Ijsbrandje, je zou een slechte politieker zijn, als je geen mensen uit hun tent kunt lokken. Ik had dit commentaar verwacht en ik heb jou uit je tent gelokt, inplaats rientje

  1. IJsbrand Koudvuur

   @Zozo,

   …eh

   …goed van je! je deed het dus intentioneel… maar natuurlijk. 😉

   1. Zozo

    Ja ijsje, ik doe dat opzettelijk om jullie uit te lokken, jongetjes, wat zijn jullie toch naief

    1. IJsbrand Koudvuur

     @Zozo,

     Nee, dan is het goed…
     …ik ben blij dat jíj mij op mijn naïviteit alert maakt.

     Dank u.

     1. Zozo

      Heel graag gedaan. De waarheid mag toch vertelt worden!

    2. Rien Noppen

     verteld, stumper.

     1. Zozo

      Kijk daar hebben we rientje weer. Heb je geen ander commentaar? Altijd proberen mensen af te breken die niet dezelfde mening hebben als jij. En OEJOEI als zeeen taalfoutje op hun IPad maken springt hij er als een wilde bovenop. Jongetje, ga slapen. En dan jongetje rientje, scheldwoorden deren me niet. Mensen die schelden? Vul maar zelf in.

     2. Siemien

      @Zozo als je geen lucht geeft stopt het vanzelf met ademen..

     3. Dik

      Inderdaad Zozo, je voedt de verkeerde. Hij lacht je 4kant uit en heeft niets liever dan dat je op hem reageert.

 20. Ome Wim

  Amsterdam, eens een prachtige stad met een eigen volkscultuur, nu wil ik nog niet dood gevonden worden in die door (s)links tuig naar de donder geholpen beerput.

 21. Dik

  Het lijkt mij niet dat Femke Halsema gaat handhaven, dit past prima in haar islamstraatje.

  1. Zozo

   Siemien en Dik, als je zwijgt verlies je. Lugar, zogenaamd achter zijn scriptje, flauwe kul. Ik ben ICter, het is onzin. Als je deze figuren geen antwoord geeft, zijn ze de winnaar en kom je er nooit vanaf. Vernederen is de enigste manier

   1. Dik

    “Ik ben ICter, het is onzin.”

    Dan ben je in elk geval een onvolledige ICT’r want Tampermonk*y werkt perfect.

    Maar wat jij wil hoor Zozo, de ervaring is inderdaad een goede leermeester, net als wetmatigheden. Als je een plant geen water geeft gaat de plant uiteindelijk dood, zelfs een cactus.

   2. Rien Noppen

    “Vernederen”

    🙂

    1. Gekko

     “Vernederen”. Was ook het advies van Diederik Samsom. Altijd goed.

   3. Siemien

    @Zozo doodzwijgen is het beste of zoals ik wel eens doe snoeihard aanpakken wegzetten als dom en islamimbecielen en dan doodzwijgen, suks soort kan daar namelijk niet tegen, en dat dan herhalen..

    1. Dik

     “(…) suks soort kan daar namelijk niet tegen…”

     Klopt, probeer het maar eens uit, succes verzekerd.

 22. Florissa

  Gelukkig hebben we de beelden ,zou ze dit filmpje nog moeten ontwikkelen ,was het zeker zoekgeraakt bij het ministerie.

 23. Robert75

  “Het Forum met hun slappe knietjes.”

  Altijd nog beter dan niets doen en de islam haar goddelijke gang laten gaan, wat jou Robert?

  —————————————————————————————————-

  Dat is niets doen.. Ja iets doen voor de buhne en meer niet. Het land uit trappen dat is iets doen en niet een excursie naar Westerbork. Want dat is zielig wegkijk beleid.

 24. Eric 1

  Ja dat zijn de vrienden Denk en GL en D66

  1. Dik

   Inderdaad, bindende factor is islam.

 25. nienke

  Merkel heeft miljoenen moslims binnen gehaald de aartsvijand van de Joden dit had zij toch moeten weten en dit is nu de ellende die de Joden weer moeten meemaken.
  De islam intolerant, gewelddadig, vrouwonvriendelijk, Joden haat, Homo haat hoort niet in het vrije westen thuis.

 26. AS210854

  Ik zie geen enkele blanke erbij staan.

 27. Rosasolis

  Het gebeurt nu overal. En vaker door utra-rechts extremisten. Dus niet alleen door Islamisten. Ik correpondeer met een rapporter uit Toronto, die schrijft voor de bekende
  dagblad: “The Globe and Mail”, een conservatieve krant. Hij schreef enkele maanden geleden over een joodse school die binnen 15 minuten verruimd moest worden, wegens een bom. De politie had amper 10 minuten om de kinderen en docenten uit het gebouw te krijgen, en 5 minuten om de bom uit te schakelen. Iedereen was veilig, maar wel erg geschrokken. Er was een brief van een extreem-rechts groep die dit bom had geplaatst.
  Ik heb een zus in Toronto, met wie ik wekelijks correspondeer. Ook zij had het over dit
  vreselijk bom dreiging geschreven. Zij woont in de buurt van dit school, die nu dagelijks onder politie bescherming is geplaatst, dag en nacht.

  1. Rien Noppen

   Dat is correct, Rosasolis, in veel gevallen is Jodenhaat en geweld tegen Joden een zaak van extreem-rechts. Daarmee is het opkomende antisemitisme onder sommige allochtonengroepen overigens niet goedgepraat. Het zou ons echter wel bescheiden moeten maken in het wijzen met de vinger naar moslims: de antisemieten zijn te vaak autochtoon.

   1. Rosasolis

    @Rien Noppen. Helaas groeit het rechts-extremisme in Duitsland. Maar de kerken doen hun best om het tegen te houden. En voorbeeld: Onze grootste companist van oratoriums. G.F. Handel hield van de oude testament verhalen. Hij schrijf een heel mooie oratorium Saulus, over koning Saul, die de eerste koning van Israel was.
    Dit werd vorige jaar in Handel-stad Halle, Duitsland uitgevoerd. De kerk nodigde een aantal ultra-rechts extremisten uit om naar dit concert te komen. Het waren kei-harde extremisten, met kale-koppen, nazi tatoos, en piecings. Zij konden naar dit concert komen, als zij beloofden zich rustig te houden. Dit ging gebeuren toen zij hoorden voor de eerste keer in hun leven de muziek van Handel in dit oude
    Handel kerk, die WW 2 overleefde. Tijdens de mooie begrafenis muziek voor koning Saul, was er geen droge oog in de kerk. Complete stilte in de kerk. Tijdens het afloop, vroegen een aantal van die rechtse extreemisten als zij kunnen nog een keer een uitnodiging kregen om naar de volgende uitvoering van een Handel oratorium krijgen! De Handel Oratorium vereniging in Halle zeiden dat zij kaarten zullen krijgen, als zij zich rustig in de kerk willen houden. Misschien had de oude Handel ook van iets van joodse afkomst. Hij schreef zoveel zoveel oratoriums over
    Oude Testamenten verhalen. En ook over vele Christelijke verhalen, zoals die van
    Theodora. Omdat er “alles Bach” moet zijn op radio 4 vrees ik dat onze grootste
    oratorium companist en kenner van de vocalisten kunst word vergeten.

   2. Troelstra

    Op DDS verschenen: Jodenhaat is inherent aan de Islam.

    In Elsevier verschenen: Wegkijken heeft geen zin. Anti-Semitisme hoort bij de Islam.

    Woensdag in De Premium Telegraaf verschenen: Leon de Winter/Moslims van nu niet de Joden van toen

    Moslims van nu niet de Joden van toen

    Sommige ’denkers’ menen dat de moslims van nu de Joden zijn van toen. Zullen we naar de feiten kijken?

    telegraaf.nl/nieuws/3056296/moslims-van-nu-niet-de-joden-van-toen

    En feiten zijn andere zaken dan jouw trollen en liegen.

    1. Dik

     “En feiten zijn andere zaken dan jouw trollen en liegen.”

     +1

   3. Troelstra

    Welke autochtonen? Die met Palestina vlaggetjes? Die Palestinavlaggetjes zie je vooral in een zaal die vol zit met linkse mensen. De sfeer die je daar opsnuift is daar doorgaans zeer onaangenaam. Het riekt naar fascisme.

  2. Bosche draak

   Anekdotisch bewijs, niets meer dan dat.
   Vanuit de moslam groep hebben we Londen, Parijs,Madrid en nog een grote hoeveelheid anderen.
   Hoe zit het daar dan me?

 28. Gewoonomdathetkan

  Aytas .
  Jij schrijft, ik reageer af en toe op een reactie als waarheid onrecht wordt aangedaan .
  Dan kun jij beter stoppen met reageren.
  Met die onzin die jij hier a altijd neer knalt

 29. Troelstra

  De Joden van nu zijn de Joden van vroeger.
  De Nazi’s van nu zijn links en de Islam.

  1. Dik

   @Troelstra: +1

  2. IJsbrand Koudvuur

   “…De Joden van nu zijn de Joden van vroeger…”

   Inderdaad, Troelstra.

 30. Troelstra

  ’Islam is heel andere koek’

  Zolang de immigratie niet wordt beperkt, zal de integratie van migrantengroepen in Nederland nooit slagen, zegt oud-minister Bram Peper. Zeker als het op moslims aankomt, bij wie de integratie ’heel andere koek’ is gebleken dan bij allochtonen uit andere landen.

  Noem hem geen politicus. „Dat ben ik al zeventien jaar niet meer en ik wil niet als een kwijlende mastodont mijn kijk op de huidige politiek geven.” Maar als het over integratie gaat, wil Bram Peper als socioloog best zijn steentje aan het debat bijdragen. Hij zag in de zestien jaar dat hij burgemeester was van Rotterdam zijn stad verkleuren, was binnen de PvdA de eerste die openlijk de vraag stelde of het wel zo goed was cultuurverschillen te koesteren. En als minister van Binnenlandse Zaken in het eerste kabinet-Kok zag hij in het integratiedossier ook zaken die hem de wenkbrauwen deden fronsen.

  „Integratie met behoud van eigen cultuur, ik heb dat altijd tegenstrijdig gevonden.” Peper steekt een sigaartje op terwijl hij peinst over de leidraad die het integratiebeleid vanaf de jaren zeventig bepaalde. „Als je van plan bent ergens te blijven, dan betekent aanpassing aan de omgeving hoe dan ook dat je iets van je cultuur verliest. Maar dat leerstuk van behoud van identiteit werd vooral opgevat als: eigen subsidiestromen, eigen organisaties, het stadhuis dat vol hing met boodschappen in allerlei talen. Het idee was dat je je oorspronkelijke taal heel goed moest kennen voordat je Nederlands kon leren. Daar heb ik nooit in geloofd.”

  Waar geloofde u wel in?

  „We hadden begin jaren negentig het Project Integratie Nieuwkomers. Uitgangspunt was: je moet je aanpassen aan bepaalde grondregels. Met voorop het leren van de taal. Dat kreeg grote belangstelling. Uit heel Nederland kwamen ze kijken hoe we dat hier deden, ook uit het buitenland. Het was vernieuwend. Het project is op zeker moment helaas ondergesneeuwd.”

  Hoe kwam dat?

  „Door de grote migratiebewegingen van de jaren negentig. Het werden aantallen waar je niet tegenop kon. Dat was rijksbeleid, maar wíj zaten ermee. Dat is de les: je kunt nieuwkomers proberen te laten integreren, maar als het er te veel worden, lukt het niet.”

  Wat heeft u hier als minister van Binnenlandse Zaken eigenlijk mee gedaan?

  „Ik weet nog dat ik de BVD (Binnenlandse Veiligheidsdienst, tegenwoordig de AIVD) in ’99 vroeg om een rapportage over waar al die mensen vandaan kwamen. Er bleken grote groepen mensen van buiten Europa onze kant op te komen, vooral uit de oude Sovjet-republieken en allerlei vreemde landen. De dienst signaleerde toen al dat er organisaties achter zaten die we nu mensensmokkelaars zouden noemen. Die rapportage was gebaseerd op informatie van zusterinlichtingendiensten. Het stuk is naar de minister-president en de minister van Justitie gestuurd. Ik zei tegen Joris Demmink – de directeur-generaal vreemdelingenzaken, een voortreffelijk ambtenaar – ik zei, Joris: we moeten hiermee doorgaan. Joris zei: ik kan die mensen leveren. Maar er bleek geen belangstelling. Ik kreeg die mensen niet. Het bleef steken in de top van de politiek.”

  Dus: de aantallen werden te groot en de politiek had er geen aandacht voor.

  „Ja. Nederland is een land met een op zichzelf aardige traditie van openstaan voor vreemdelingen, van solidariteit. Maar eind jaren negentig werden we erdoor overspoeld. Daar is wel het nodige aan gedaan, met die strengere asielwetgeving van Job Cohen. Maar Nederland was veel te aarzelend om te zeggen: leer de taal, zorg dat je werk hebt. Mis je die dingen, dan mis je de jas die je hier om je heen moet hebben.”

  Is dat alleen de schuld van de politiek?

  „Er zijn ook andere factoren. Toen de gastarbeiders net kwamen, werden ze op de fabrieken stevig ontgroend. Ze konden een keer op vakantie naar hun vaderland, maar moesten zich verder aanpassen. Beslissend voor de huidige situatie is de schotelantenne en het internet. Via je telefoon ben je betrokken bij wat er in het thuisland gebeurt. Het oude vaderland speelt nu een grotere rol dan vroeger. Dat stelt de keuze voor dit land uit.”

  Het internet is een gegeven. Wat kunnen beleidsmakers doen om ervoor te zorgen dat mensen wél kiezen?

  „Je moet met die inburgering afdwingen dat men opschiet. Het leren van de taal moet een absolute verplichting zijn. Dat is voor iedereen het beste.”

  We hebben het bij jonge Marokkanen die voetballen met 4 mei-kransen toch niet meer over inburgering?

  „Ik denk dat religie ook een rol speelt. We hebben natuurlijk dat heilige artikel 23 van de Grondwet (vrijheid van godsdienst) waardoor iedereen een schooltje kan beginnen. Daar hebben we problemen van, zoals nu met die islamitische school in Amsterdam. Katholieken werden tot de jaren zestig niet vertrouwd omdat ze een oriëntatie hadden op de paus. Nu kijken we naar islamieten en vragen we ons af: waar ligt je loyaliteit?”

  U suggereert dat moslims er straks net als katholieken gewoon bij horen?

  „Dat vraag ik me dus af. We hebben vanaf de jaren vijftig 250.000 mensen uit Indonesië opgevangen. Dat is in de armoedige situatie van toen redelijk gelukt. Van de 150.000 Chinezen in Nederland hebben we nooit wat te duchten gehad, al deden ze natuurlijk heus wel eens stoute dingen. Van de Hongaren die in de jaren vijftig hier kwamen hebben we nooit meer wat gehoord. De 20.000 Kaapverdianen in Rotterdam hebben een cultuur die zich kon voegen naar de Nederlandse. We hebben de grote toeloop gehad van Surinamers in de jaren zeventig en tachtig. Dat leverde grote spanningen op, ook in het kabinet-Den Uyl. Nu hoor je van niemand meer dat ze last hebben van Surinamers. Maar culturen uit islamitische landen, dat is toch totaal andere koek. Ze worden gevoed door een cultuur die wezensvreemd is aan de Nederlandse.”

  Wat is er dan zo anders?

  „Het is een cultuur die gemotiveerd en gevoed wordt door imams van het orthodoxe soort die geen enkele band met Nederland hebben. En ook… Kijk, als in Staphorst vroeger iemand vreemdging, dan werd die in een kar door het dorp rondgereden en te schande gemaakt. Maar er kwam geen geweld aan te pas…”

  Dat gewelddadige ziet u wel in de islamitische cultuur?

  „In zekere zin wel. Aboutaleb doet hier in Rotterdam geweldig zijn best om iedereen erbij te houden, maar hij wordt ook bedreigd uit die kring.”

  Marokkanen, Turken, Somaliërs, Afghanen: ze zijn hier. En nu?

  „Goeie vraag. Het Nederlandse beleid is strenger geworden, zowel op immigratie als integratie, maar de uitvoering is nog altijd gebrekkig.”

  Als we kijken naar de immigratie, de kosten die zijn gemaakt en de problemen die het geeft, zou het niet goed zijn om daar eens een parlementaire enquête aan te wijden?

  „We hebben natuurlijk de commissie-Blok gehad. Het zou goed zijn om daar eens een update van te maken, al is het alleen maar om aan het Nederlandse volk te laten zien wat er allemaal gebeurt.”

  U zegt: aan de ene kant de instroom begrenzen en aan de andere kant straffer integratiebeleid voeren. Wat als we op de huidige voet voortgaan?

  „De verzorgingsstaat raakt verder versoberd. Dat was al aan de gang, maar door de economische groei valt het niet zo op. Je kunt niet immigratieland én verzorgingsstaat zijn. De PvdA heeft de verzorgingsstaat te veel gezien als ’de overheid betaalt wel’, terwijl in Scandinavië bijvoorbeeld het veel meer in het dna van mensen zit. Dat betekent dat burgers voelen dat tegenover rechten ook plichten staan. Dus als mensen zien: de voorzieningen worden afgebroken, vragen ze zich terecht af waarvoor. Die zorgen worden natuurlijk niet minder als je immigratie niet beperkt.”

 31. sjun

  Amsterdamse jeugd begint zo onderhand een eufemisme voor

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.