Video: lekker skiën in Israël. Dan komt er een raket langs

Geen categoriejan 21 2019, 12:00
Iron dome.
De zogenaamde 'internationale gemeenschap' kon het absoluut niet verkroppen dat Israël een defensiesysteem tegen raketaanvallen kon opzetten. De zogenaamde Iron Dome zou raketten van terreurorganisaties moeten en kunnen onderscheppen vóór ze daadwerkelijk Israëlische burgers konden verwonden of doden. Je zou denken dat zoiets perfect is, maar op de één of andere manier dacht de 'internationale gemeenschap' daar dus anders over. Je zou bijna denken dat een dode jood meer of minder ze niets uitmaakt.
Hoe dan ook, ondanks protesten van de rest van de wereld zette Israël deze Iron Dome in elkaar en... dat blijkt heel goed te zijn. Kijk maar naar deze beelden:
https://twitter.com/spectatorindex/status/1087196582586441733
Je ziet daar dus iemand lekker skiën. Opeens hoor je lawaai. Wat er gebeurt? Een terreurorganisatie of de Quds-troepen in Syrië hadden een raket afgeschoten op Israël. Gelukkig was de Iron Dome er en kon de raket dus onderschept worden.
Natuurlijk is dat systeem -- en de technologie erachter -- fantastisch. Maar dat mag niet verhullen dat de werkelijkheid natuurlijk ongelooflijk luguber is: Israëli's moeten zelfs voor hun leven vrezen als ze aan het skiën zijn. Triest.
Maar goed, gelukkig hebben ze daar dus een oplossing voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten