Video: Spaanse douane betrapt twee illegale immigranten IN MATRASSEN

Ze gingen undercover. Helaas voor hen lette de douane op.

Dat illegalen erg creatief zijn wisten we al langer — ze vinden steeds weer interessante manieren om illegaal naar Europa te komen. Deze twee jongemannen maakten het echter wel heel erg bont. Zij werden namelijk betrapt door de politie… terwijl ze in een matras lagen. De douane moest de matrassen open snijden om ze eruit te halen.

Zoiets heb ik werkelijk nog nooit gezien. Natuurlijk, er wordt altijd innovatief gedaan door mensensmokkelaars en hun klanten, maar man. Hoe verzin je dit? Lekker in een matras liggen, matras dichtnaaien, en hop: de grens over.

Het goede nieuws is dat de Spaanse douane de boel tegenwoordig blijkbaar aardig in de gaten houdt en dus kon ingrijpen. Maar we moeten ons wel afvragen hoeveel illegalen op deze manier Europa zijn binnengebracht voordat de Spaanse autoriteiten besloten om matrassen open te snijden? En op welke manieren worden dit soort types nog meer naar binnen gesmokkeld?

Aan de ene kant kun je natuurlijk zeggen dat dit tekenend is voor de wanhoop van dit soort jongemannen. Ze komen uit derdewereldlanden, zijn vaak erg arm, en denken dat een toekomst in Europa de enige manier is om iets van een fatsoenlijk leven op te bouwen — in financiële zin. Je kunt het ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen.

Daar staat dan weer tegenover dat je juist van wannabe nieuwkomers zou verwachten dat ze er alles aan doen om de wetten te respecteren van het land waar ze naartoe willen verhuizen. Dat is een kwestie van respect. En laten we wel wezen, hoewel het niet meer zo gemakkelijk is om op legale wijze naar Europese landen te emigreren als een paar jaar geleden is het verre van onmogelijk — zeker als we het over Spanje, Frankrijk, en België hebben, om maar een paar voorbeelden te noemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Troelstra

  Illegale immigranten, dat is precies de juiste omschrijving.

  1. Troelstra

   En illegalen moeten het land uit.

 2. Duijndam

  Stakkers, afschuwelijk als je zo wanhopig bent dat je dit durft te ondernemen.

  1. flessenpost

   Ik pik even een traantje weg voor zoveel onrecht, maar niet heus…..

  2. Aytas

   Absoluut! De wereld is teruggeworpen met de opkomst van de conservatieven. Geen geweten wordt gezien als deugd. Liegen als normaal. Deze mensen waren verantwoordelijk voor beide wereldoorlogen, het afschuwelijke salafisme is ook conservatief. Jij bent een stuk positiever als mij, ik denk dat ze weer een ramp gaan creëren.

   1. Floris

    “Geen geweten wordt gezien als deugd. Liegen als normaal.”
    ———————————————————————-
    Stel je niet zo aan, dramaqueen.

    1. Duijndam

     Floris wordt liever niet herinnerd aan de implicaties van zijn immorele logica.

    2. Aytas

     Ik stel me niet aan. Bewijs dat het niet zo is.

     1. Floris

      Aytas, je blijft zondigen tegen een van de voornaamste regels van het debat, te weten dat de bewijslast ten allen tijde bij degene ligt die een stelling poneert.

  3. Troelstra

   Neem jij hen en hun hele gevolg op eigen kosten in huis of vind jij dat deze parasieten voor rekening van ’t algemeen in de watten gelegd moeten worden?

  4. edoc431

   Tja het zijn en blijven luie flikkers hahahahaha

  5. Troelstra

   Hoe komt het dat het daar zo’n shit hole is? En valt het je ook op dat als ze vanuit die shit hole vandaan hierheen komen ze ons niets anders dan diezelfde shit hole komen brengen? We moeten ze gewoon niet hier willen hebben, want ze kosten ons alleen maar geld en we hebben er alleen maar ellende van.

 3. Aytas

  ‘Je kunt het ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen.’

  Goh, je meent het. Ik krijg altijd het idee dat op zoek gaan naar het verbeteren van je situatie een rare misdadige eigenschap is als ik hier lees.

  ‘Daar staat dan weer tegenover dat je juist van wannabe nieuwkomers zou verwachten dat ze er alles aan doen om de wetten te respecteren van het land waar ze naartoe willen verhuizen. Dat is een kwestie van respect.’

  Zoiets werkt natuurlijk 2 kanten op.

  “Goldman Sachs, the merchant bank, calls cobalt ‘the new gasoline’ but there are no signs of new wealth in the DRC, where the children haul the rocks brought up from tunnels dug by hand.” Uit de daily mail

  Dus geen nieuwe rijkdom voor Congo. Kinderen als goedkoopste arbeidskracht. Zeer schadelijk voor de omgeving en gezondheid, dit terwijl er schonere en vooral niet gevaarlijk voor de gezondheid manieren zijn. De winst komt uit in het westen.

  Jij gaat hier niet tegen in protest. Ik lees nooit iets over de verschrikkelijke omstandigheden in Congo of Afrika waar westerlingen het profijt van trekken, kom niet met China aan wat voor het westen produceert en zijn volk ook uitbuit.

  Toch vraag jij om respect. Roep eens iets zinvols ipv hysterie opwekken rond het marrakech verdrag wat je simpelweg niet begrijpt, kijk wat dat met de ‘hoogopgeleide ‘ achterban van het fvd doet. Ik denk dat het lugar zo een paar maanden kost.

  Kom met een eerlijke verhaal om migratie te stoppen. Ik ben in de veronderstelling dat jij neo kolonialisme ook ontkent terwijl het overal terug te vinden is.

  “You’ll never silence the voice of the voiceless!”

  Dit is niet willen zuigen. Het is geen aanklacht. Het is de werkelijkheid. Doe ermee wat je wilt.

  1. Floris

   “‘Je kunt het ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen.’

   Goh, je meent het. Ik krijg altijd het idee dat op zoek gaan naar het verbeteren van je situatie een rare misdadige eigenschap is als ik hier lees.”
   ———————————————————————————-
   Als je vanuit Afrika naar Europa migreert omdat je weet dat je daar in de watten gelegd gaat worden dan is dat niet zo zeer misdadig maar wel een kwalijke vorm van opportunisme.

   Het misdadige moet bij de EU en de Europese “wir schaffen dass” regeringen worden gezocht die hun autochtone bevolkingen niet beschermen tegen deze invasie van parasieten.

   1. Aytas

    Geen argument. Wie de parasieten zijn wordt gelukkig steeds duidelijker. Zelfs goldman Sachs toont het aan.

    1. Floris

     Is dit nu echt alles wat je te melden hebt, Aytas?

     Wederom geen enkele argumentatie, maar meer name dropping. Je beheerst gewoon de basisregels van het debat niet.

     1. Aytas

      De argumentatie staat we Floris. Dat jij geen Engels begrijpt is niet mijn probleem.

      Jij hebt geen enkele argumentatie. Als ik hier een naam noem zou een normaal mens gaan kijken wat diegene te melden heeft en welke bronnen hij hanteerd. Als je die moeite niet doet moet je jouw onkunde niet proberen te verbloemen met de term name dropping. Ik zie hier niets dan niet onderbouwde meningen voorbij komen. Ik doe tenminste mijn best jou iets bij te brengen.

     2. Floris

      Aytas bevestigt het voor de zoveelste keer: ze beheerst de basisregels van het debat niet.

      Ze lijkt op een stampvoetende kleuter op het schoolplein.

      Tja meid, zo ga je geen deuk in een pakje boter slaan.

     3. Vraagtekentje

      Status wil geen debat maar gelijk

     4. Vraagtekentje

      Oops, Aytas heeft “status” gekregen van mijn spellingscontrole

   2. Duijndam

    “Goh, je meent het. Ik krijg altijd het idee dat op zoek gaan naar het verbeteren van je situatie een rare misdadige eigenschap is als ik hier lees.”

    De spijker op zijn kop!

  2. Troelstra

   Met dank aan de klimaathysterici en -zwendelaars zal er voor rekening van de burgers groot € 1.000 miljard veel kobalt gedolven moeten worden. En we weten wie ze zijn. Hun apolegeten zitten ook hier op dit blog. Maar jij weigert hen te veroordelen. Dus jank niet.

  3. Troelstra

   Het zijn nog altijd de Congolezen zelf of hun leiders die de grondstoffen laten delven. De Chinezen lachen zich suf. Want door grondstoffen te bewerken wordt er waarde aan toegevoegd en wordt er winst mee gemaakt. Waarom maken de Congolezen zich dan niet hard voor een minder ongunstige ruilvoet? Of gaan ze niet over tot zelf bewerken van grondstoffen en daarmee de toegevoegde waarde in eigen zak houden? Misschien te lui en te dom? Robert Mugabe is ook steenrijk geworden van de grondstoffen van zijn land aan de Chinezen te verkopen.

   Maar waar ik jou op betrap Aytas is dat je zo’n typische Afrikaanse en Islamitische houding hebt. Altijd in de slachtofferrol kruipen, nooit zelf verantwoordelijkheid voor nemen en altijd de anderen de schuld geven. En dat maakt jou zo’n van hetzelfde laken een pak simpele ziel. En harder schreeuwen of jezelf blijven herhalen helpt niet, want je hebt gewoon niet de feiten aan je zijde.

 4. TD

  Het zijn dan wel erg slechte en onvakkundige controles,elke afgerichte hond is competent voor die job.
  Het reukvermogen van de gemiddelde hond is 10000 x beter dan de mens!

 5. struisvogelpolitiek

  Heb toch maar voor de zekerheid mijn matras gecontroleerd. Er zat gelukkig geen neger in. 🙂

  1. edoc431

   Ik ram er vanavond een hooivork in dat zal ze leren die roetmoppen lol

   1. Duijndam

    Stoer hoor, edoc431, je lijkt me een echte kerel.

    1. edoc431

     Ja hoor Ernst ik wel. Jij hebt meer kleine kinderen dat is ook wel stoer hoor

 6. Heras

  Hoe komen ze toch aan dat geld om smokkelaars te betalen. Dus, zo arm zijn deze mensen niet. En wat betreft hun sociale omgeving: dat is wel hopeloos, maar dat was west europa ook na de tweede wereldoorlog. Door hard te werken hebben wij hier rijkdom opgebouwd. Zouden zij ook moeten doen. Na veertig jaar werken heb ik het eindelijk financieel ruimer gekregen. Dat mag het ook wel he. Maar door de oplopende kosten ben ik het misschien weer kwijt.

  1. Duijndam

   ” Hoe komen ze toch aan dat geld om smokkelaars te betalen. Dus, zo arm zijn deze mensen niet.”

   Natuurlijk niet, Heras, ze zijn stinkend rijk en ze hopen in Europa nog rijker te worden.

  2. TD

   Heras:
   Velen lenen het geld en betalen het met de naderhand verkregen uitkering terug!

 7. Barry

  Van de week heb ik een documentaire gezien over het waarom Afrikanen naar Europa willen komen. ‘Het geld ligt voor het oprapen” wordt ze verteld. De realiteit is, dat ze als slaven worden behandeld en te werk worden gesteld in de groenteteelt in Spanje. Onder erbarmelijke omstandigheden worden ze gehuisvest in krotten waar je zelfs geen varken in laat leven. Ze krijgen een schamel loon en als je doodgaat van de hitte, kijkt er niemand naar hen om. Het is te treurig voor woorden dat de Europese gemeenschap dit tolereert. Mensonterend. En dan durven sommigen te beweren dat we beschaafd zijn.

  1. Floris

   “Van de week heb ik een documentaire gezien over het waarom Afrikanen naar Europa willen komen. ‘Het geld ligt voor het oprapen” wordt ze verteld.”
   —————————————————————————–
   Klopt.

  2. Floris

   “De realiteit is, dat ze als slaven worden behandeld … bla bla bla.
   —————————————————————————
   Oh, ik dacht dat de realiteit was dat ze met BBB worden verwend, in AZC’s tekeer gaan en als ze uitgeprocedeerd zijn woningen gaan kraken en dan uiteindelijk een woning toegewezen krijgen compleet met zakgeld en gratis zorg.

   1. Barry

    Ik raad je aan Floris om deze documentaire op te zoeken en te gaan bekijken. Praten we daarna dan verder?

    1. Floris

     Beste Barry, sinds “An Inconvenient Truth” of eigenlijk al sinds “Der Ewige Jude” zijn propagandafilms en documentaires over zaken die politiek gevoelig liggen niet betrouwbaar.

     Het is betreurenswaardig maar het is niet anders.

     Ik refereerde onder andere aan de misstanden in Amsterdam met “We Are Here”. Is dat geen realiteit?

     1. Barry

      Floris, je hebt de aflevering niet gezien, dus praat je in het luchtledige. Jammer.

   2. Duijndam

    Floris zakt steeds dieper weg in zwakzinnige vreemdelingenhaat, compleet met de islamofobe fantasiewereld die in deze kringen overeind wordt gehouden.

    Pijnlijk, de man beweert hoger onderwijs te hebben genoten, bedrijfseconomie weliswaar, maar dan nog!

  3. Duijndam

   Dat klopt, Barry, veel Europese werkgevers maken schaamteloos en crimineel misbruik van deze rechteloze vluchtelingen.

   1. sjun

    Hmm, als dit toch de meest hardwerkende lieden met het hoogste IQ en de minste persoonlijke problemen zou betreffen dan is het toch zeer verwonderlijk dat er in het land van herkomst maar niets opgebouwd wil worden. Of mag dat niet worden opgemerkt…

    1. Duijndam

     Jawel hoor, sjun, jouw verwarde betogen worden hier al jaren getolereerd. Ga er gerust mee door.

    2. Troelstra

     En het valt mij ook op dat als ze vanuit die shit hole die ze er in eigen land van hebben gemaakt hierheen komen ze hierheen diezelfde shit hole komen brengen.

  4. Aytas

   Deze bedrijfstak is alleen nog maar rendabel te houden door loon uitbuiting. Voor alle partijen zou het in een gezonde economie het beste zijn als deze werd verplaatst naar plekken waar hij wel rendabel is. Probleem is dat er dan iets minder winst, dus ook belasting inkomsten zijn. In deze wordt vaak gesproken over ketenverantwoordelijkheid. Ook hier ligt weer een mogelijkheid om migratie te stoppen op een eerlijke manier. Het is duidelijk dat niet iedereen hier voor open staat.

  5. Groeneveld

   Leon de Winter in zijn column van vandaag:

   “De druk op Europa vanuit Afrika en het Midden-Oosten heeft alles te maken met de Afrikaanse en Arabische gevolgen van bevolkings-explosies, maar dat willen onze elites niet bespreken. De diepe wanverhoudingen in vrede, veiligheid en voorspoed tussen Europa en Afrika/Midden-Oosten brengen tientallen, zo niet honderden miljoenen mensen ertoe de reis naar de noordelijke landen van de ’boze witte mannen’ te willen ondernemen, zelfs op het gevaar af daarbij te sterven. Ze komen uit landen met zwakke instituties, geleid door tirannieke regiems, onderworpen aan achterlijke religieuze gebruiken en wanstaltige man-vrouwverhoudingen. Maar onze elites durven dat alles niet te benoemen en blijven de problematiek van die landen beschouwen als sociaaleconomisch, en ontlopen, uit angst als cultureel-chauvinistisch en racistisch te worden gezien, discussies over de echte oorzaken: de cultureel-religieuze bron van armoede en achterlijkheid.”

   Misschien dat Barry dus even zijn over-the-top emoties van zich kan afzetten om het plaatje in een wat groter verband te zien.

   1. Floris

    Zoals bijna altijd slaat Leon de spijker midden op z’n kop.

   2. Duijndam

    Mededogen met de ellende van vluchtelingen beschouwt Groeneveld als ‘over the top emoties’.

    Beter kan de morele verloedering van deze verbitterde man niet worden samengevat.

    1. Siemien

     Er word vooral op het gevoel getimmerd en dat is onterecht, feitelijk moeten dit soort gasten gelijk terug gestuurd worden en de smokkelaars kei-hard aanpakken, erger kan de morele verloedering van dit soort smokkelaars niet worden samengevat, het ergste is nog dat Duijndrammertje dit dan weer niet noemt…

     #hetisnietmijnschuld

     1. Duijndam

      Siemien is een gelovig christen, dat merk je meteen.

     2. Siemien

      Nee Duijndrammertje, wat iedereen steeds merkt is dat Duijndrammertje maar blijft bewijzen dat hij een islamimbeciel is en de islam uit de wind probeert te houden.

      Duijndrammertje als zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.
      Zoals ik altijd gezegd heb, het is maar weer heel duidelijk dat Duijndrammertje en bv, Aytas, Errnst, Quispel, Spaanse kok, Guus, Tengo, Elu, EU-kok, Kong, Beukman, Frits Jansen, Rosasolis, Henk-Jansen, Professor Zonnebloem, Adolf Heinz, Adolf Meinoud Marinus, Svetlana, Becker, Johnny Roest, Suzanne, Fortiori, en dat soort landverraders!!!!! zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers zijn van de islam, jullie zullen het verdedigen met alles wat in jullie zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken,nog veel erger!!!!, jullie aanbidden het en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

   3. Troelstra

    Zeer puike collumn.

    1. Lugar

     +1

  6. Troelstra

   Ach, de EU regelt voor hen zelfs middels Frontex een veerdienst om hen hierheen te halen. De georganiseerde misdaad in de mensensmokkel lacht zich suf om Frontex welke eigenlijk hand- en spandiensten voor hen levert. En de Europeanen maar betalen.

  7. Troelstra

   Waar je illegaliteit hebt, heb je uitbuiting. En door het open grenzenbeleid staat de deur wagenwijd open voor een extra illegale arbeidsreserve. Daarom: Grenzen dicht!

   1. Lugar

    “Daarom: Grenzen dicht!”

    Inderdaad!

 8. Tante Sidonia

  En nu het volgende:
  deze twee, niet al te slimme Afrikanen, hadden gewoon zich kunnen aanmelden bij “de de naar “vluchtelingen” zoekende Gutmenschen!”
  Marrakech-pact!

 9. Gerlos

  Top voor het idee maar blij dat het mislukt is, nu dus retour thuisland

 10. Ries

  In matrassen naar de hangmatstaat. Dat is nog eens vooruit zien. Slapend aankomen. Mooier kunnen ze het niet maken.

  1. A3aan

   Hmmmm hebben zij pech met mijn matras want waterbed en niet kunnen zwemmen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.