VVD, PvdA, D66, GL, 50PLUS huilen uit over homohatend Nashville in Kamervragen; “Wat een NSB’ers!”

Critici hebben geen goed woord over voor de Kamervragen die een vijftal partijen gisteren hebben gesteld aan maar liefst vier ministers over de Nashville-verklaring, en de ondertekenaars ervan. Columnist Jan Dijkgraaf noemt de vijf parlementariërs gewoon “NSB’ers,” terwijl een SGP-raadslid het beu is dat christenen de pisang zijn en niet salafistische moslims. Een derde vindt de vragen zinloze ‘virtue signalling’.

De Tweede Kamer is nog een volle week met reces, maar dat heeft een vijftal parlementariërs er niet van weerhouden om een keur aan ministers vragen te stellen over de Nashvilleverklaring. Ondanks dat premier Rutte, minister van Engelshoven (Onderwijs), minister Grapperhaus (Justitie) en minister Bijleveld (Defensie) er ook allemaal niet zoveel aan kunnen doen moeten ze nu toch een lijst met vragen beantwoorden van VVD’er Yesilgoz-Zegerius, PvdA’er Van den Hul, 50PLUS’er Krol, GroenLinkser Özütök en D66’er Bergkamp

49656264_10156826963295359_950772331880382464_n

Dat ligt niet bij iedereen even lekker. Columnist en gele hesjes-organisator Jan Dijkgraaf vindt de vragen niet meer dan het gedrag van een stel NSB’ers.

En ook de SGP kan het niet zo waarderen dat er in essentie Kamervragen over hen gesteld zijn. Het Oldenbroekse raadslid Tom de Nooijer vindt dat het beruchte anti-Nashvillevijftal eens zou moeten kijken naar waanzinnigen als Arnoud van Doorn in plaats van naar Kees van der Staaij.

Het meest descriptief in zijn kritiek was echter Russells Teapot, columnist voor Saltmines. “Ik verlang terug naar de tijd, toen Kamervragen nog een hoger doel dienden dan activistische virtue signaling van een klein kliekje opportunistische narcisten.”

https://twitter.com/teapot_russells/status/1082287675388952576

Maar kwalitatief goede vragen of niet, de regering moet binnen drie weken – dus nog voor het einde van de maand – antwoord hebben gegeven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Spaanse kok

  Na het mislukken van zijn gele hesjes beweging tracht Jan Dijkgraaf opnieuw de publiciteit te halen door verwerpelijke uitspraken te doen.
  Natuurlijk is DDS er als de kippen bij om hem hierin te steunen.

  1. Barry

   Met het verkeerde been uit bed gestapt, Kok?

  2. HendrikJan

   Wat er is mislukt Spaanse kok, is de multi culti samenleving.
   Dat is op straat en zelfs op en in de Bilderbergmedia zichtbaar.
   In Frankrijk worden ze zo bang, dat er een verbod gaat gelden voor het dragen van zo,n Geel hesje.

 2. Heras

  Wat ik zo droevig vind, is dat mijn belastinggeld naar zulke debatten gaat.

  In plaats van de vragen te stellen over zorg voor ouderen ,veiligheid en wat te doen met al die islamaanhangers die gif spuien (v. Doorn; “tegenhangers van de islam moeten vernietigt worden”).

  1. Aytas

   Ik ben het met je eens over de belastingen en het hypocriet gedrag. Hoewel ik van doorn niets positiefs vindt bijdragen een hem een waardeloze kerel vind heeft hij niet tegenstander maar vijand gezegd. Die oproepen hoor je dagelijks in grote delen van de maatschappij.

   1. Koos sssss

    Deels onjuist, omdat een grote -en groeiende- groep Nederlanders vindt dat allochtonen, die blijvend in Nederland willen wonen zich dan ook aan de Nederlandse normen moeten aanpassen.

    Deels onjuist omdat een grote -en groeiende- groep allochtonen zich steeds openlijker en steeds nadrukkelijker tegen Nederland afzet. Met name onder leiding van Denk, dat de ene oorlogsverklaring tegen onze maatschappij afgeeft na de andere. Dat zijn daadwerkelijk vijanden van het Nederlandse volk.
    Als je als allochtoon Nederland ruk vindt kan je ook consequent zijn en teruggaan naar jouw land van oorsprong, waar alles zoveel beter is.

    1. Aytas

     Hij is gewoon Nederlander net als veel moslims. Het recht op vrije meningsuiting is belangrijk en zolang hij niet oproept tot geweld is er niets mis met wat hij zegt.

     Welke allochtonen zijn er anti Nederlands? Ik krijg het idee dat een andere mening hebben vaak al als anti Nederlands wordt gezien. Ik geloof dat de grootste vijanden van Nederland op de vleugels zitten links rechts of religieus. Op dit moment is conservatief het gevaar voor de samenleving omdat die de boel alleen maar polariseren.

     1. Troelstra

      Welke allochtonen zijn er anti-Nederlands?

      Meestal zijn deze dragers van het Islam virus.

      En kijk eens naar met wat voor bijdragen jij zelf dit blog onderschijt; De verachting voor ons land, Nederland, druipt er van af. Nederland, het land wat jou volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, uitkeringen, subsidies heeft verschaft.

     2. Koos sssss

      Veel uitingen van Denk zijn ronduit anti-Nederlands. Idem de houding van veel Marokkanen.

      En Van Doorn zet aan tot geweldpleging, omdat veel moslims niet in staat zijn om onderscheid te maken tussen een uitspraak en een oproep.

     3. Aytas

      Troelstra ik veracht Nederland niet maar sommige Nederlanders. Een groot verschil. Ik heb al een keer eerder geschreven dat ik in Afrika met trots over Nederland vertel en hoop dat ik dat ook een keer over een Afrikaans land kan. Jij leest alleen selectief en ik neem jouw verwijt in deze niet serieus.

      Koossss
      Ik vind het fvd en pvv net zo contraproductief. Ik ben het wat betreft een aantal moslims met je eens dat die weinig toevoegen, ik vind salafisme integreren zo goed als onmogelijk maken.

 3. Meriadoc Brandebok

  Deze hysterie is evident overtrokken. De leerstellingen in de Nashville-verklaring worden al jaren op de kansel verkondigd en last time I checked hebben we nog steeds de vrijheid van meningsuiting en godsdienst in Nederland. Waarom nu opeens zo’n herrieschoppen als algemeen bekend is dat de kerk deze standpunten al jaren huldigt?

  1. Gekko

   Guus, Guus, Guus, ben je nu zo onnozel of doe je maar alsof je dat bent. Probeer nu eens een slag dieper te denken, dan ligt het antwoord op je vraag voor de hand.

   Als er uitsluitend handtekeningen van predikanten onder de Nederlandse Nashville Verklaring hadden gestaan, had geen haan er naar gekraaid. Hooguit wat polemieken in het Reformatorisch dagblad en aanverwante bladen. Maar juist het feit dat 2 landelijke politici zich hierachter hebben geschaard, maakt dat er zo veel commotie is.

   Partijleider Van der Staaij en Senator Van Dijk hebben kerk en staat niet weten te scheiden en dat geeft – terecht – veel gedoe. Het is een strategische blunder van deze SGP’ers die de partij veel schade zal toebrengen.

 4. Aytas

  ‘Columnist Jan Dijkgraaf noemt de vijf parlementariërs gewoon “NSB’ers’

  Volgens mij zou hij zich eens in nazi ideologie gaan verdiepen en zichzelf daar op afrekenen. Wie de nsb vertegenwoordigd in Nederland zal toch echt bij de pvv en het fvd uitkomen.

  Het is wel hypocriet dat er zo over de Nashville verklaring wordt gezeurd.

  1. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

   1. Rien Noppen

    “En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje.”

    Top heeft het maar moeilijk met zichzelf. Wat een narigheid, arme man!

 5. Bosche draak

  Dit is gewoon goedkoop willen scoren, ze zijn toch vrij om het te mogen vinden?
  Menig religie heeft het niet op homoseksualiteit.
  Zo heb je wel meer van die rare dingen, zoals geen schaaldieren eten of katoen dragen of zo.
  Als links geen dubbele standaard had, dan hadden zij helemaal geen standaard.

 6. Koos sssss

  Deugshow voor de bühne. Want als de coalitie weer eens aan een draadje bungelt hebben ze de stem van de SGP keihard nodig om gered te worden. En als SGP vanaf nu het PVV/FvD kamp kiest, zit deze coalitie de rit niet uit.

  Dat weten die vragenstellers zelf ook donders goed.

  En de onnozele nicht, die zich hierdoor laat verleiden om toch D66 of GL te stemmen komt bedrogen uit. Want die partijen richten zich met hun gemaakte woede wel op een marginaal clubje als SGP.
  Maar die religieuze groep, die homo’s nu al in woord –en daad– naar het leven staan laten ze ongemoeid.

 7. TD

  De vraagstelling homoseksualiteit en de Nashville Verklaring hebben niets in de politiek te zoeken,dat is een persoonlijke afweging en de kerk gaat dat al helemaal niets aan!
  Wat wel in de politiek hoort is jurisprudentie mbt wettelijk huwelijk,adoptie etc
  Wilt iemand voorzichzelf weten hoe hij/zij hier écht tegenover staat,moet deze het personaliseren en op zichzelf betrekken.
  bijvoorbeeld:
  De zoon/dochter zegt op een dag tegen de ouders “het spijt me dat ik het moet zeggen lieve ouders,maar ik ben homoseksueel”,dat is even schrikken!
  Indien naar ik mag aannemen en men van het kind houdt,dan kunnen de ouders maar één ding doen om te zorgen dat hij/zij gelukkig is en blijft,en dat is accepteren!
  Ik zou in elk geval mijn kind steunen en niet afvallen door verwijten en valse schaamte maar wel ervan overtuigen nog net zoveel van hem/haar te houden als voorheen!
  De kerk,islam,bijbel,koran dominee of imam hebben er ook helemáál niets mee te maken!

 8. Tante Sidonia

  Yassmine El Ksaihi, raadslid van D66 te Amsterdam, een klein jaar geleden nog probleemloos beweerde dat ‘homofilie een zonde was’
  En………….: “Bubbles” Den-Haag/Hilversum en Grachtengordel ( Volkskrant, e.d.) ? : wegkijken en weg luisteren!
  Ze zit er nog steeds, met hoofddoek en al!
  Overigens zijn er de laatste decennia bar weinig homo’s door Christenen van flatgebouwen gegooid!
  Kortom….”de beschaafde partijen” zoals VVD, D66, GL , PvdA en zelfs CU zijn Pro-Islam en anti-Nederland!!!
  Bovenstaand heet Selectieve verontwaardiging!

 9. Zouaaf

  Ik lees niets over de SP. IS Die partij uit beeld verdwenen?

 10. poldi

  Wat een stelletje weerzinwekkende hypocrieten !!!!

  Nu graag dezelfde ophef over de ECHTE homohaat die leeft bij een groot deel van het toenemende aantal islamieten in ons land, door dezelfde “helden” die nu zo moedig een klein groepje aanvallen.

  Imams die de meest afschuwlijke uitspraken over homo’s doen maar met geen vinger worden aangeraakt door onze laffe OM en politiek correcte politici.

  1. Siemien

   +++++++

  2. Shadow1100

   Ja maar, over islam mag niets negatiefs vermeld worden!!!!! En doe je dat wel? Nou, dan kom je op hun lijst te staan en dasss nie mooi……. R.I.P.

 11. poldi

  Naast de klimaathysterie waaiert nu ook de Nashville-hysterie over ons land.
  Ze buitelen over elkaar heen om de één na de andere anti-SGP reactie te uiten.

  1. poldi

   Van kijk eens, hoe ik de homo’s, homo-huwelijk en LBHT’ers een warm hart toedraag in de hoop dat er op hun partij gestemd gaat worden.

 12. Troelstra

  Bij de eerste afwerping van een hoog gebouw zullen wij een instemmend stilzwijgen gaan meemaken door hen die zich nu zo verontwaardigd etaleren. Waarmee weer duidelijk is hoe laf en hoe hypocriet die selectief verontwaardigden zijn. Moet ik nog meer zeggen? Ik moet niks en mag alles. En de actualiteit zal binnen een paar dagen al die selectieve verontwaardiging achterhalen. Dan wordt er alweer iemand met een betonschaar in z’n mond geslagen, bij wijze van spreken. En daar zal de D’66-rechter zich middels een taakstrafje mild over gaan uitspreken. Want begrip voor hun cultuur.

 13. Siemien

  Homohatend! nee hoor het heeft niets met homohaat te maken., dit is al een misvatting..

  Wat ik des te schrijnender vind is dat heel Nederland over de SGP heen valt maar de islam ongemoeid laat..
  Homo’s die ondersteboven van daken worden gegooid, hoor ik niemand over..

  Islamisering zichtbaar in volle gang..

  1. dinaro

   Ja. Siemien!!

   Je slaat de spijker precies op de goede kop.
   Nu de rest nog….

  2. Shadow1100

   Godallahmachtig!!!!!

 14. pejoar

  Eigenlijk heel raar dit gedoe.
  In dit land is “vaag doen” al decennia de regel.
  Politieke partijen hebben vaak een linker en een rechter vleugel (kan eigenlijk niet)
  Kerken hadden vaak meerdere meningen over bepaalde onderwerpen.
  En het werd altijd als normaal beschouwd als het lekker vaag bleef.
  Niemand wil duidelijkheid ,want dat polariseert wordt gezegd.
  Nu is een groep die een streep trekt en dan is weer niet goed.
  Denk en vele imans zien dit met blijdschap aan en verheugen zich al op de stemmen die ze gaan krijgen.

 15. Mar

  Voelt meneer Dijkgraaf zich wat ongemakkelijk bij deze ophef?
  Verleden week meldde de site, waarvoor hij schrijft, verontwaardigd dat er bij de berichtgeving over de veroordeling voor het verspreiden van anti-homo flyers van 3 mannen niet werd vermeld dat zij handelden uit islamitische geloofsovertuiging. De flyer had o.a. teksten uit de Koran, Bijbel en Thora waarin homoseksualiteit werd afgekeurd.
  Nog geen 2 dagen later komt er een stel christenen met een pamflet op de proppen waarin aan de hand van de Bijbel homoseksualiteit wordt afgekeurd.

  De spagaat is daar. Vooral naar moslims toe wordt er op gehamerd dat men homoseksualiteit gewoon moet accepteren, want zo doet men dat in Nederland met zijn christelijke cultuur. Ja ja. Dat stelletje christenen had dat pamflet binnenskamers moeten houden. Komt absoluut zeer ongelegen.

 16. Jerommeke

  Lekker hypocriet, we weten al jaren dat de SGP een eng clubje is, maar als de zeteltjes van de SGP het kabinetsbeleid kunnen redden dan zijn ze je beste vriend. Net zo eng als al die Imams en andere religieuze randdebielen met hun middeleeuwse denkbeelden. Maar als het om de Islam gaat dan zeggen we niets, daders worden niet gestraft, en mevr. Sigrid Kaag staat zelfs met een hoofddoekje om onderdanig te doen in Iran terwijl moderne Iraanse vrouwen, homo’s en iedereen die anders denkt/ gelooft wordt vervolgd in Iran. Lekker consequent he?

 17. H.Vaes

  Waar blijven de vragen van genoemde partijen als imams homohaat prediken?
  Dan hoor je ze niet want dan betreft het de islam en daar blijven ze wel van de lafaards.

  1. Siemien

   Die zullen niet komen

 18. Kokkie

  Beste Kees van der Staaij;

  Laat je niet intimideren door moreel corrupte lieden.

 19. Troelstra

  Aan al degenen die nu Kees van der Staaij en z’n SGP aan de schandpaal nagelen over de Nashvilleverklaring de vraag of zij datzelfde ook hebben gedaan bij Yasmine El Ksaihi en d’r D’66?

  Zo ja: U bent in ieder geval consequent.
  Zo nee: Vind u ook niet dat u hypocriet bezig bent?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.