VVD-stoerdoenerij faalt: 61% wijst opmerking van vechtmachine Rutte af over in elkaar rammen nieuwjaarsmalloten

vlcsnap-2019-01-17-19h00m09s413
Foto: Nederland oordeelt vernietigend over de stoere praatjes van Rutte. Bron: Screenshot EenVandaag.

Premier Rutte komt niet zomaar weg met z’n “stoere” opmerking dat hij het liefst de raddraaiers die op nieuwjaarsnacht de boel hebben vernaggeld allemaal persoonlijk in elkaar zou willen slaan. Maar liefst 61% van Nederland wijst die premier-onwaardige opmerking resoluut van de hand, zo blijkt vandaag.

Het is inmiddels traditie voor Rutte: als er weer verkiezingen aankomen, even snel een “stoere” uitspraak doen. “Geen cent meer naar de Grieken!” Bam! “Elke Nederlander er €1000 bij!” Bam! “Syriëgangers mogen gewoon doodgaan in Syrië!” Bam! Elke keer weer kon de premier een uitspraak doen die een verontwaardigingsgolf teweeg bracht in politiek-correct Den Haag, maar in het land op brede instemming kon rekenen. Resultaat: VVD doet goede zaken bij de stembus.

Maar ditmaal heeft Rutte z’n hand toch echt overspeeld, zo blijkt uit een peiling van EenVandaag. De opmerking dat hij belhamels met oud-en-nieuws het liefst allemaal persoonlijk in elkaar zou timmeren, is niet écht goed gevallen in Nederland. Natuurlijk snappen mensen het sentiment (84%), maar van een minister-president verwachten we toch echt wat deftiger gedrag. Een grote meerderheid walgt dan ook van Rutte’s verheerlijking van geweld:

“Acht op de tien (84 procent) mensen snappen dat Rutte zei raddraaiers die hulpverleners hebben belaagd met oud en nieuw “het liefst persoonlijk in elkaar te slaan”. Toch vindt 61 procent het niet kunnen dat een premier dit zegt.

EenVandaag ondervroeg 23.000 mensen en velen vinden dat de premier niet met stoere taal moet komen, maar juist met maatregelen. Iemand zegt: “Als je weigert de oorzaken van dit geweld aan te pakken, is zo’n uitspraak hypocriet en kan je beter je mond houden.” Deelnemers doelen bijvoorbeeld op het instellen van een vuurwerkverbod met oud en nieuw, waar de VVD niet aan wil.”

En dan nog zo’n leuk plaatje, want bijna alle aanhangerss van alle politieke partijen in het land denken dat Rutte deze agressieve opmerking helemaal niet meent. Dat hij het toch zei, heeft slechts bedenkelijke electorale motiven. Alleen zijn eigen VVD (of wat daar nog van over is) gelooft nog hondstrouw in de oprechtheid van de minister-president van wie we nog allemaal een rooie rug tegoed hebben. Zelfs z’n vrienden bij het CDA en D66 twijfelen ernstig.

vlcsnap-2019-01-17-19h10m25s235

Kortom: er beginnen zich langzamerhand toch wel flink veel donkere wolken samen te pakken boven de kansen van de VVD bij de verkiezingen die in maart en mei gehouden worden. Dus het enige wat er binnenkort in elkaar geslagen gaat worden, zijn die klinkende stembusoverwinningen van de VVD zélf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

27 reacties

 1.   

  Ik vond het anders 1 van zijn betere opmerkingen.

 2.   

  “vechtmachine Rutte”
  —————————————
  Hij is leuk, dat moet ik zeggen.

  1.   

   …“vechtmachine Rutte”…
   Eerder een feministisch watje voor SS.

   1.   

    Een “vechtmachine” met een rubberen rug.

    Het enige waar hij voor “vecht” is zichzelf. Voor het volk zal hij nooit vechten, de lamzak.

    1.   

     Om een goede vechtmachine te kunnen zijn moet je je lichaam op en top kunnen beheersen. Daar schort het bij Mark R. totaal aan, slappe lachspieren en een rubberen ruggegraat.

    2.   

     “Het enige waar hij voor “vecht” is zichzelf.”

     Wilders zei het terecht bij Jensen: ‘Het gaat Rutte alleen om de macht, daar doet hij álles voor. Ik ben namelijk zijn mentor geweest.”

    3.   

     In plaats van een puddingbuks heeft hij de pudding in zn ruggengraat.

    4.   

     Prima geformuleerd!! Zo is is man nu eenmaal, hij heeft een rubberen rug!!!

 3.   

  De VVD heeft als regeringspartij nooit echt werk gemaakt van een hardere aanpak van dat vuilnis. KK ben daar overigens wel voor.

 4.   

  Kijk stoere taal hoort niet bij een MP van Nederland, dat is buiten kijf.
  Maar rondom de verkiezingen van 15 Maart 2017, heeft hij samen met Erdogan een zogenaamde mini oorlog op poten gezet in Rotterdam, waar hij en Erdogan misbruik van hebben gemaakt en dat is gewoon volksverlakkerij. of te wel kiezersbedrog.
  Weg met die man.

  1.   

   “Weg met die man.”

   En dat gaat gebeuren!

 5.   

  Dat zal ik nooit kunnen horen zonder tegelijk te denken aan wat Wilders zei: “met zijn handtasje zeker”

  1.   

   @Marija: +1

 6.   

  Hier in ieder geval niet, eigenrichting is hier een deugd.

 7.   

  Het was een uitglijder maar dat mag de beste premier sedert Kok wat mij betreft een keer overkomen.

 8.   

  Ik denk dat Rutte een brief moet schrijven, in een vaasje. BAM!

 9.   

  Ik moest gelijk aan die Turkse minister met die theedoek denken die op hoge poten wilde proberen in Nederland aanhangers toe te spreken. Toen moest Rutte ook stoer doen. Dat redde een zetel of 8 voor de VVD.

 10.   

  Ik vond die opmerking niet storend, ook een premier mag zijn gevoelens tonen. Wat ik wel heel storend vind zijn de te lichte straffen voor criminelen. Dus, Rutte mag stoere taal uitslaan, maar dan ook daarnaast een wet doorvoeren om criminaliteit harder aan te pakken. Wat de vvd in de afgelopen jaren heeft gedaan is gevangenissen sluiten vanwege hun eeuwige bezuinigingen. Criminelen mogen nu rondlopen met een enkelbandje om. Door het softe beleid kweek je gewoon dit soort gedragingen. Politie moet ook veel meer bevoegdheid krijgen om te gaan meppen.

  1.   

   “Ik vond die opmerking niet storend, ook een premier mag zijn gevoelens tonen.”

   Neem van Wilders en mij aan dat Rutte alleen maar bezig is met het handhaven en vasthouden van de macht. Hij doet echt niet zomaar wat! Dit soort opmerkingen plaatst hij omdat hij weet dat z’n macht verschrompeld.

 11.   

  En volgens sommigen hier op dit forum is dit een premier van formaat.

  1.   

   Tot 2 maal toe de grootsre en herkozen dat op zich wel een prestatie.

  2.   

   Ja, we hebben als Nederland veel aan deze man te danken.

 12.   

  Jammer, dat we Rutte hebben?
  We hebben helaas niets beters.

  Wat wil je dan? De marokkaanse bastaard klaver?
  Politiek gezien een analfabeet.

  Ik ben er nog niet achter of hij nu wel, of niet zijn vmbo diploma gehaald heeft.
  Zijn hele geschiedenis lijkt heel professioneel gewist.
  Alleen een poosje avondschool wordt geframed als zijnde een universitaire studie.

  Nee, Rutte mep er verbaal maar flink op los.

  1.   

   “Alleen een poosje avondschool wordt geframed als zijnde een universitaire studie.”

   Kan denktenk een voorbeeld geven van een dergelijke framing?

   1.   

    Klaver heeft bewezen delen van zijn jeugd bij elkaar gelogen. Niet dat hij de enige leugenaar is hoor. Helaas te veel in politiek Den Haag.

 13.   

  Die slapjanus slaat nog geen deuk in een pakje boter en met liegen en schaterlachen kun je naar mijn weten iemand niet lichamelijk pijn doen, behalve dat pakje boter dan.

 14.   

  En…. ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was!
  Volgend jaar om deze tijd zegt hij en de andere bestuurders weer hetzelfde.
  Oh oh oh wat was het weer erg!! Weer tig hulpverleners gewond door straattuigh!!!
  Als hij echt wat wil laten zien dan moet hij de oud&nieuw-nacht in de Schilderswijk in Den Haag in uniform meedraaien met de politie op straat!!!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!