Waanzinnige salafist Arnoud van Doorn: ‘Moge Allah alle tegenstanders van de islam vernietigen!’

doorn de salafist
Foto: Arnoud van Doorn kookt weer een onprettig haatpotje. Bron: Van Doorn / Twitter.

Het Haagse salafistische gemeenteraadslid Arnoud van Doorn hoopt dat Allah alle tegenstanders van de islam binnenkort “vernietigt.” Hij vindt dat “rechtvaardigheid,” zo meldt hij op Twitter.

doorntweet0

Op social media staat Arnoud van Doorn met één of andere award te zwaaien. Maar laat je niet bedotten: de ex-PVV’er en tegenwoordig radicale islamist is bepaald geen goed man. Hij is eerder een heel slecht man met een inktzwart hart dat naar bloed en geweld hunkert, zo kunnen we opmaken uit tweets die deze Haagse mafketel de wereld in stuurt.

Van Doorn reageert – natuurlijk – op een tweet die refereert naar de gang van zaken in Israël. De rechtse regering aldaar heeft de gewoonten om terroristen die een dodelijke aanslag hebben gepleegd te straffen door ze dakloos te maken: hun huizen worden zonder pardon ontruimd en met de grond gelijkgemaakt. Van Doorn kiest hierin niet de kant van de vermoorde Israëli’s, maar die van de arme dakloze steekzieke Palestijnen. Hij roept zijn god, Allah, op om de Israëli’s te straffen. Door ze naar de islam te ‘begeleiden’, of anders gewoon maar te vernietigen.

Wat minder bloeddorstige activisten, zoals Xolani Ndimba, wijzen erop dat bloedvergieten niemand gaat helpen. Ndimba oppert voor rechtvaardigheid te bidden, in plaats van voor geweld. Maar Van Doorn is het daar niet mee eens: “Bidden voor de begeleiding of vernietiging van onze vijanden is allebei bidden voor gerechtigheid.”

De teksten, die afgelopen weekend op Twitter verschenen, zijn de zoveelste zieke media-uiting van Van Doorn. In 2018 presteerde de Haagse moslimpoliticus het om met z’n bemoeierige vingertje te zwaaien naar moslims die alcohol drinken, en droomde hardop over het hebben van een “privé-militie” (lees: knokploeg) om iedereen die hem krenkt in elkaar te slaan. Daarnaast wilde de casual antisemiet dat alle Joden spijt gaan betuigen voor hun zogenaamd talloze fouten, en vond Van Doorn dat het “vaker mocht gebeuren” dat journalisten getrapt en geslagen worden.

Dat was allemaal 2018. En ook voor 2019 is Van Doorn dus al bezig om de haatzaaiende en gewelddadige toon alvast flink te zetten. Arm Den Haag, arm Nederland, en arme moslims die wél gewoon normaal kunnen doen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Klusje voor de Mossad??

  1.   

   Lijkt me inderdaad de juiste organisatie voor deze, niet al te moeilijke, klus. Deze man is volledige de weg kwijt en een gevaar voor onze samenleving.

  2.   

   Welnee. Lekker laten blaten dat levert weer bondgenoten op die daar zeer ruim afstand van wensen te nemen.

 2.   

  Kijk dat is pas een religieus mafkees i.p.v. die andere religieuze Kees die alleen maar een krabbeltje heeft gezet.

 3.   

  En deze man wordt niet verwezen naar een psychiatrische inrichting?
  Hij zit in een diepe psychose of zuipt/slikt!

 4.   

  ‘De rechtse regering aldaar heeft de gewoonten om terroristen die een dodelijke aanslag hebben gepleegd te straffen door ze dakloos te maken: hun huizen worden zonder pardon ontruimd en met de grond gelijkgemaakt.’

  Wat op het verhalen van zonden op vaders of zonen terecht komt. Dat zal volgens mij nooit tot een oplossing bijdragen en is voor mij niet te verdedigen.

  Ik vind de taal van deze man vergelijkbaar met wat ik hier vaak op het forum lees.

  1.   

   Het is jou toch bekend dat Hamas en de PA riante beloningen betalen aan terroristen die slachtoffers maken? Bedenk dat die beloningen gefinancierd worden door o. a. gratis geld van de VN, de EU, de Nederlandse overheid, dus verkregen over de ruggen van de hard werkende belastingbetalende Nederlanders. Wel, dan kleeft daar middels opblazen van hun huis een prijskaartje aan. Triest dat het in rekening moeten brengen van een prijskaartje nodig is om ze tot bedaren te brengen. Maar ze willen niet anders.

   1.   

    Ik heb niet het idee dat het werkt. Ik keur overigens elk geweld af en mijn steun gaat naar een ieder daar die het geweld veroordeeld van beide kanten, jood of Palestijnen maakt voor mij geen verschil.

  2.   

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen

 5.   

  Geen verrassing. Is dit ook een oproep aan de volgelingen van Allah? Lijkt mij een onderzoek van het OM waard.

  1.   

   Doe niet zo idioot.. Meneer van Doorn vervolgen zal alleen maar Islamophobie aanwakkert en dat maakt het allemaal alleen maar ingewikkeld.. Het is nou eenmaal veel gemakkelijker om die gemene priesters aan te vallen die een handtekening hebben durven te zetten..

   En zoals we allemaal maar weer zien doen ze dat in de media zien doen dat bij onze vrienden in het OM en NOS maar al te graag.. Echt fantastisch als je dit soort dingen ziet en dan die idioten als Ayrtas nog steeds hoort roepen hoe racistisch en onderdrukt buitenlanders en moslims worden..

   Had je eens denken als Wilders dit had gezegd `Moge God alle tegenstanders van het christendom vernietigen!`.. Het OM had waarschijnlijk weer buiten bij moskeeën gestaan om ze aan te moedigen aangifte te doen..

   Alles voor de `inclusieve` samenleven.. Helaas voor ons is die inclusieve samenleven voor iedereen behalve ons.. Het zijn altijd onze tradities die worden aangepast omdat ze anderen ongemakkelijk maken.. Maar kritiek op buitenlandse tradities en culturen wordt gezien als discriminatie, xenophobie en alle andere woordjes die links compleet heeft verkracht over de afgelopen jaren..

   En dat terwijl diezelfde die roepen dat wij geen kritiek mogen hebben op hun tradities vooraan staan terwijl ze die van ons af te breken.. Compleet hypocriet.. Maarja dat is iets wat me niet meer verbaast..

   1.   

    Aangezien ik tegenstander ben van islam…

 6.   

  De man is zwaar verward. Waarom wordt er aandacht aan besteed?

  1.   

   Als er niet idioten als van Doorn bestonden, waar moet DDS dan over schrijven?

   1.   

    Als dds niet bestond, waar kon onze @ernst rien noppen dan trollen?

    1.   

     Dan moest hij weer achter het treinstation posten.
     Piemels proeven voor een euro

 7.   

  Ik kan het niet bewijzen en mijn gevoel zegt mij dat deze man toch op een of andere manier betrokken is bij de dood van Willie Dille.

 8.   

  Die jongen moet wat om zijn nieuwe sponsors tevreden te stellen.

  1.   

   @Sjun: Ja de aanwas stijgt snel.

 9.   

  Zeiden we het al niet heel lang? Islam is vergif.

 10.   

  Eerlijk gezegd past ie prima bij het inclusieve clubje van Sylvana. Hij zal het ongetwijfeld goed kunnen vinden met she-devil Anja Meulenbeld die dol is op moslimmannen. Die misschien wat minder directe taal bezigt, maar precies hetzelfde wil zeggen, vooral over joden en Israël. Dus Arnoud. Verhuis naar Islamsterdam en wordt lid van Bij1. Nog een voordeel: je krijgt automatisch non stop media-aandacht.

 11.   

  Romeinen 12:19 Wreek uzelf niet, geliefden, maar laat ruimte voor de toorn, want er staat geschreven: Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, zegt de Heere.

  1 Petrus 5:8 Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, de islam gaat rond als een briesende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.

  1.   

   Wel je aan de tekst houden Siemien !!
   In de tijd van Petrus had men nog geen last van de islam !
   1 Petrus 5:8
   Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.

   1.   

    En toch doet het oude testament mij veel aan de islam denken

    1.   

     Het Oude Testamant is niet voor niets het Oude Testament. Na het Oude Testament komt het…?

   2.   

    Ook toen al werd er gewaarschuwd voor valse profeten. En al ruim daarvoor in Deuteronomium 18: 20-22 was duidelijk hoe degenen die zich voor profeet uitgaven beoordeeld konden worden:
    “de profeet, die hoogmoediglijk zal handelen, sprekende een woord in Mijn Naam, hetwelk Ik hem niet geboden heb te spreken, of die spreken zal in den naam van andere goden, dezelve profeet zal sterven.
    21 Zo gij dan in uw hart zoudt mogen zeggen: Hoe zullen wij het woord kennen, dat de HEERE niet gesproken heeft?
    22 Wanneer die profeet in den Naam des HEEREN zal hebben gesproken, en dat woord geschiedt niet, en komt niet; dat is het woord, dat de HEERE niet gesproken heeft; door trotsheid heeft die profeet dat gesproken; gij zult voor hem niet vrezen.”

    Geen wonder dus dat de Joden en de Christenen de verhalen, voorschriften, rituelen, vruchten en het ego van Mohammed afwezen. Mozes’ godsdienst was godsdienst van wet en genade en Mohammeds ‘godsdienst’ is vooral een door angst in stand gehouden voorschriftenleer van de wet.

 12.   

  Dit bewijst maar weer, dat er meer gekken los open, dan er opgesloten zitten!

 13.   

  Net als Arnoud heb ik me ook geconverteerd tot de islam dus ik begrijp die man heel goed. Iemand op mijn ideologische golflengte kun je zeggen

 14.   

  Iedereen heeft recht op zijn eigen krankzinnigheid…

 15.   

  Gemeente raadslid??? kan hij dit zomaar zeggen zonder gestraft te worden?
  Wilders wordt voor minder minder voor de rechter gesleept en dit kan dus wel.!!!!

 16.   

  Oplossing Executeren

 17.   

  Die van Doorn is zeer ernstig ziek en op geen enkele manier te genezen!
  Heeft de moslim ziekte, leiden meer linkse personen aan!

 18.   

  Ik ben wel benieuwd wanneer Allah dan bij mij langskomt?!
  Zit daar trouwens nog een tijdsbestek aan vast, aan dat ‘binnenkort’? Is dat jaren, maanden, weken, dagen, uren, minuten of seconden?

 19.   

  Door uitspraken leert men de mens en de organisatie kennen.

 20.   

  Arnoud van Doorn droom verder maar Allah is een groot sprookje wat eeuwen geleden eens is verzonnen en in een groot dik sprookjesboek is opgeschreven. Helaas voor jou is er nog nooit een sprookje uit gekomen wat in dit boek staat beschreven en in deze wereld wordt het allen maar beroerder met die waanzin gelovige moslims.

 21.   

  Elke uitspraak van Wilders komt voor de rechter zelfs het woordje minder kan niet, maar dit soort gevaarlijke gekken mogen alles zeggen en komen overal mee weg.
  Waar is nu het OM?

 22.   

  Eén moslim, maar twee gezichten: ‘Geweld vind ik geen probleem’

  Radicale moslims worden in Arnhem scherp in de gaten gehouden. Maar dat systeem is niet waterdicht, beweert Yasin*, die sympathiseert met Arnhemse jihadisten en voor het kalifaat is. Naar eigen zeggen leidt hij de instanties met succes om de tuin. ,,Anders had ik nu nog vastgezeten.”

  Yasin is een gefingeerde naam. Zijn echte naam is bij de redactie bekend. Hij zegt op het rechte pad te zijn en wil daarom niet dat hij wordt herkend. Om te voorkomen dat zijn woorden worden verdraaid, zo zegt hij, wil hij alleen contact per e-mail. De afgelopen maanden is er meerdere keren gemaild. Zijn identiteit is door De Gelderlander op verschillende manieren vastgesteld. Feiten zijn voor zover mogelijk gecheckt.

  Yasin blijft onder de radar. Daar doet hij in ieder geval zijn best voor. Hoe hij denkt over de islam, over het kalifaat, dat gaat hij de instanties niet aan de neus hangen als ze ernaar vragen. Nee, hij kleurt keurig binnen de lijntjes van de rechtstaat. Voor het oog dan.

  Yasin is een twintiger, opgegroeid in Arnhem, die in het zuiden van Gelderland woont. Onder zijn vrienden zijn Waïl el A. en Nadeem S., twee van de zeven Arnhemse terreurverdachten die in september zijn opgepakt, omdat ze volgens justitie een aanslag aan het beramen waren en donderdag voor de rechter moesten verschijnen. Om hen niet verder in de problemen te brengen, wil Yasin niets zeggen over hun motieven. Ook Arnhemmer Marouane B., de ‘jihadrapper’ die sinds 2013 in Syrië vecht, is een vriend.

  Broeders en zusters
  Hij mailt al langere tijd met De Gelderlander, over zijn vrienden en kennissen die naar Syrië zijn afgereisd of op zijn minst sympathie hebben voor het kalifaat. Hij respecteert de ‘broeders en zusters’ die ‘met de juiste intenties’ zijn afgereisd. ,,Ik zou het zelf niet doen, omdat ik niet voldoende kennis heb van de situatie daar.”

  Aantrekkelijk vindt hij het, helemaal leven volgens de regels van de islam, zoals in een kalifaat. ,,Ik vind dat elke moslim die eraan zou kunnen bijdragen, moet streven naar een kalifaat, zodat er een plek is waar alle moslims in vrede kunnen leven en hun geloof volledig kunnen praktiseren. Ik zou willen leven in een kalifaat. Geweld vind ik geen probleem, mits het volgens de islamitische richtlijnen gebeurt.” Dat is hoe hij er diep van binnen over denkt, maar dat hield hij wijselijk voor zich, als hij contact had met politie, justitie of andere instanties.

  Crimineel
  In zijn tienerjaren is Yasin een crimineel. Over het hoe en wat laat hij niets los, maar in 2012 wordt hij veroordeeld tot een jaar cel en jeugd-tbs. Hij belandt in De Hunnerberg in Nijmegen. Daar houdt hij met andere gedetineerde moslims stevig vast aan de islam. ,,We praktiseerden ons geloof door te bidden, te vasten en naar de gevangenismoskee te gaan.”

  Yasin zegt dat hij niet bezig was anderen te bekeren, maar er broeit duidelijk iets in die jeugdgevangenis. In 2017 duikt in de media een foto op van gedetineerde jongens die een IS-vlag vasthouden. ,,Een cadeau van Marouane”, zegt Yasin, die claimt de eigenaar van de vlag te zijn. ,,Op die foto sta ik met twee onbekende jongens. We poseerden met de vlag om te tonen dat we trots zijn op ons geloof.” Hij benadrukt dat het geen IS-vlag is. ,,In de islam bestaat geen jihadvlag. Dit is een vlag met de islamitische getuigenis.”

  Waarschuwingen van AIVD
  De inlichtingendienst AIVD waarschuwt De Hunnerberg voor hem, zegt Yasin. ,,Ze hadden het vermoeden dat ik wilde uitreizen, omdat ik contacten heb in Syrië. Ik heb echter nooit trouw gezworen aan Abu Bakr al-Baghdadi (de salafistische leider van IS, red).” Hij laat zich later op sociale media wel een keer positief uit over IS, maar dat was volgens hem om te provoceren.

  Ik was het met niet één standpunt eens, maar deed alsof
  Yasin wordt voor observatie overgeplaatst naar het Forensisch Consortium Adolescenten in Sassenheim, waar de zwaarste jeugdgedetineerden heengaan en experts bepalen wat de beste behandeling is. ,,Vanaf dat moment besloot ik een masker op te zetten. Sociaal wenselijk doen, heeft in mijn voordeel gewerkt, anders zat ik nu nog in De Hunnerberg. Na zeven weken werd geconcludeerd dat ik niet aan het radicaliseren was.”

  Sociaal wenselijke antwoorden gaf hij. Ja, ik respecteer de rechtsstaat. Nee, ik ben niet voor een kalifaat.

  Maar niet heus.
  Het proefverlof nadert en de reclassering verplicht Yasin gesprekken te voeren met een theoloog. ,,Die was Marokkaans en zei dat hij moslim is. We hadden interessante discussies, maar uiteindelijk is hij bij zijn mening gebleven en ik bij die van mij.” Yasin heeft inmiddels met heel wat instanties zulke gesprekken gehad. ,,Ze geven allemaal hun visie en maken duidelijk hoe je die moet tonen in je gedrag. Ik was het met niet één standpunt eens, maar deed alsof.”

  Hij benadrukt keer op keer dat hij niet radicaal is, geen IS-aanhanger is. Tegelijk wijst hij alle Nederlandse wetgeving die in strijd is met de sharia, de islamitische wetgeving, af.

  Vlak voordat het toezicht afloopt, afgelopen juli, verhuist Yasin naar het zuiden van Gelderland. Vragen van de politie over zijn geradicaliseerde vrienden beantwoordt hij niet. Mails van het Veiligheidshuis, een samenwerkingsverband van onder meer gemeente, politie en justitie, negeert hij sinds hij helemaal vrij is. Zijn gedachtegoed heeft hij niet losgelaten. Integendeel. ,,Ik ben alleen maar meer gaan vasthouden aan mijn eigen ideeën.”

  ‘Reclassering kan niet altijd door een nepverhaal heen prikken’
  Het valt niet te voorkomen dat radicale moslims als Yasin ambtenaren van de reclassering om de tuin leiden door niet eerlijk te zijn over hun opvattingen. Reclassering Nederland houdt toezicht op mensen die voorwaardelijk vrijkomen, maar de medewerkers hebben beperkte mogelijkheden.

  ,,Ze kunnen niet iemand permanent volgen of telefoons aftappen om te controleren of hun cliënt de waarheid vertelt’’, zegt terrorisme-expert Bart Schuurman van de Universiteit Leiden. ,,Daarvoor hebben we de politie en de AIVD. Die blijven mensen die veroordeeld zijn voor terroristische activiteiten in de gaten houden.’’
  Hardi N. zou ook deradicaliseren

  Dat is volgens Schuurman ook gebleken bij de zeven Arnhemse jihadisten die in september zijn opgepakt, omdat ze een aanslag zouden willen plegen in Nederland. Drie van hen zijn eerder veroordeeld voor terroristische activiteiten. Hardi N., die door justitie wordt gezien als de spil van de groep, kreeg in 2016 voor het financieren van de jihad 24 maanden gevangenisstraf. Daarvan waren er 21 voorwaardelijk, omdat de reclassering de indruk had dat N. aan het deradicaliseren was. Een lange celstraf zou dat proces volgens de rechtbank mogelijk verstoren. Toch ging het mis. De politie greep echter op tijd in.

  Met dank aan Arnhem, zegt burgemeester Ahmed Marcouch. ,,Hieruit blijkt de kracht van onze aanpak: hoewel het rustig leek, hebben we niet losgelaten. Toen er twee verhuisden naar de Randstad, hebben we aan de bel getrokken bij de landelijke diensten.’’

  23 geradicaliseerde moslims
  In Arnhem worden al lange tijd 23 geradicaliseerde moslims in de gaten gehouden. Daarbij werken gemeenten, politie, inlichtingendiensten, zorginstanties en welzijnsorganisaties samen, ook om hen zo veel mogelijk te sturen richting deradicalisering. Onder de 23 Arnhemmers zijn de zeven aangehouden jihadisten. Of Yasin ook tot deze groep behoorde, wil de gemeente niet zeggen.

  De arrestaties in september zijn geen aanleiding geweest voor de rest van deze groep om de activiteiten te intensiveren, zegt Marcouch. ,,Er gebeurt in die categorie niets bijzonders op het moment.’’

  De geradicaliseerde moslims in Arnhem zullen nog lang worden gevolgd. ,,We laten niet los’’, zegt Marcouch. ,,Niet dat de politie hen constant schaduwt. Het gaat erom dat er regelmatig contact is, dat onze informatiepositie goed is. Contact met de persoon zelf of met de ouders, via school, buurt, sportclubs, moskee, de hele omgeving.’’

  Een paar van deze mannen zijn goed op weg. Die zijn bijvoorbeeld aan het werk. ,,Maar ze hebben geen van allen afstand genomen van het radicale gedachtegoed. Dat zien wij, ook door leugenachtige reacties heen, zoals deze Yasin naar eigen zeggen geeft.’’

  Ambtenaren en andere professionals krijgen trainingen om bluf, schijn en realiteit te kunnen onderscheiden, zegt Marcouch. ,,Zo wordt de kans kleiner en kleiner dat potentiële jihadisten hun ware intenties kunnen verbergen met sociaal wenselijk gedrag.’’

 23.   

  Arnoud van Doorn gaat er zelf achter komen

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!