Wilders kraakt jodenhaat-alarm VVD en CU: ‘Krokodillentranen! Zijn zelf verantwoordelijk voor meer antisemitisme!’

PVV-voorman Geert Wilders is niet te spreken over het optreden van VVD’er Dilan Yesilgoz en ChristenUnie-leider Gert Jan Segers bij Jinek gisteravond. De twee luidden er de noodklok over het toenemende antisemitisme in Nederland, maar Wilders wil er niks van weten. Hij noemt de teksten “krokodillentranen”, en houdt de twee zelf verantwoordelijkheid voor de stijgende jodenhaat, omdat de twee voor open grenzen zouden zijn.

Gisteravond hebben de coalitiepolitici Segers en Yesilgoz bij Jinek een pleidooi gehouden om antisemitisme strenger te bestraffen. In het praatprogramma vertelde de VVD’er “zo diep geraakt” te zijn door het feit dat Joden aan de lopende band bedreigd worden, en de ChristenUnie-fractievoorzitter vertelde dat zijn hart brak bij het horen van verhalen over hoe Joden in Nederland de maatschappij opgeven en nadenken over emigratie.

Maar met al die emoties van de twee Kamerleden heeft oppositieleider Geert Wilders helemaal niets. Op Twitter haalt hij hard uit naar het tweetal, en noemt hij hun klaagzang over de toenemende discriminatie van Joden “krokodillentranen.” Volgens de PVV’er is de oorzaak eenvoudig: “Meer islam = meer antisemitisme”, en de beide volksvertegenwoordigers dragen er schuld voor dat dit is toegenomen. “Laffe politici als @gertjansegers en @DilanYesilgoz zijn zelf verantwoordelijk voor het importeren van meer antisemitisme door hun beleid van massaimmigratie, open grenzen, Marrakesh en de islamisering van Nederland,” twittert Wilders van zich af.

Heel zinvol zijn dit soort teksten als die van Wilders niet, als je het mij vraagt. Uiteindelijk hebben Joden in Nederland niets aan het vliegen afvangen dat Tweede Kamerleden zo graag bij elkaar doen. Ongeacht wiens fout het ooit was, liever zouden zij dus aan een oplossing voor het probleem werken.

Het beantwoorden van de schuldvraag? Natuurlijk is dat een reuzeleuk politiek spelletje, maar dat moet – volgens mij – toch echt niet meer prioriteit krijgen dan het daadwerkelijke stoppen van antisemitisme. Wilders kiest dus een verkeerd moment om zijn collega’s in de haren te vliegen. In plaats van reppen over “krokodillentranen”, kan hij ze dus beter gewoon steunen. Want dat de PVV de islam overal de schuld van geeft, dat weten we nu wel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Howard

  Vanmorgen kreeg ik een raar gevoel over God/Allah.
  Eerst zegt en beloofd God dat de Joden naar Israël kunnen. Duurt even, maar dat lukt. Paar honderd jaar later zou dan diezelfde God via de Koran de Joden tot volksvijand nummer 1 verklaren. Wat heb je nu aan zo’n figuur? Laat Joden zomaar in de steek. Vandaag of morgen zegt hij dag met het handje tegen moslims en gaat zijn voorkeur uit naar Denen of Noren. Of de in een verdomhoekje zittende Britten.

  1. Gekko

   Weer paddo’s gegeten, Howard?

  2. Lugar

   @Howard: Het zal je niet verrassen, maar God (JHWH) is niet Dezelfde als Allah (Hubal).

   Allah is een god (maangod) die in Mekka wordt vereerd door Moslims. Joden en Christenen aanbidden de God van Israël (JHWH) waaraan in de Bijbel +800x gerefereerd wordt.

   1. Robert75

    Nee fout. De God die de christenen aanbidden hebben de Joden niet erkend

    1. Vit

     Wat een smerig volk (niet serieus).

    2. Lugar

     @Robert: Jij bedoelt Jezus?

     JHWH is de Vader van Jezus en de God van de joden. Natuurlijk erkennen de joden dat wij dezelfde God aanbidden, het is immers dezelfde God (JHWH).

     1. Robert75

      De God van de Joden waar heb die term vandaan gehaald als ik vragen mag? God is de God van de schepping.

     2. Lugar

      @Robert: Exodus 3

      “Toen zei de Heer: “Kom niet dichterbij. Trek je schoenen uit, want je staat op heilige grond. Ik ben de God van je vader, de God van Abraham, de God van Izaäk en de God van Jakob.”

      Jakob = Judah = Israël

    3. Gekko

     Robert75: Ga je mond eens spoelen. Wat een blasfemische praat ineens.
     De God van de Joden (Abraham, Izaak, Jacob) is de God van de christenen.

     1. Robert75

      Nee dat is het niet. De term God van de Joden komt in de Bijbel niet eens voor. Waar heb je het eigenlijk over? Spreek je over de etnische Jood of de religieuze Jood. Dat is een groot verschil. Als we het over de God van de Joden hebben spreken we dus over de religie. Maar Christus was geen Judaist, Christus kwam juist in verzet tegen het Judaisme.

      Als we over de etnische Jood spreken klopt het ook al niet. Want ten eerste Abraham was geen Jood, en ten tweede was de belofte van God aan Abraham ook niet dat alle Joden in zijn naam gezegend zouden worden maar alle volkeren zouden in zijn naam gezegend worden.

      Christus heeft gezegd:”

      John 8:19 Zij dan zeiden tegen Hem: Waar is Uw Vader? Jezus antwoordde: U kent Mij niet en evenmin Mijn Vader; als u Mij kende, zou u ook Mijn Vader kennen.

      Als je mij niet kent dan ken je de Vader niet.
      Kennen ze de Zoon? Nee die hebben ze afgewezen. Zullen ze dan de Vader kennen? Christus zei van niet.

      Zou de God van de Joden dan de zelfde zijn als de Christenen? Absoluut niet.

    4. Howard

     Ze erkennen God, Jahweh wel. Maar niet Christus als de zoon van God.
     Die moet namelijk nog komen wat de Joden betreft.
     Joden zien de Jezus van toen als een politiek activist. Niet meer, niet minder.
     Maar aangezien de kans zeer klein is dat God bestaat zal er ook geen Jezus komen en zal daarom de Tempel ook nooit worden herbouwd.

     1. Siemien

      @Howard en daar komt geloof om de hoek kijken, ik geloof dat God bestaat, Hij is de schepper van hemel en aarde, Zijn Zoon is dé weg tot de Vader.
      Jezus zegt: Ik ben dé weg, dé waarheid en het leven niemand komt tot de Vader dan door Mij.

    5. Meriadoc Brandebok

     Ja, de Joden zien Christus niet als God, terwijl deze binnen het christendom als God wordt beschouwd. De Joden aanbidden derhalve niet Dezelfde God. Immers, God is een Drie-eenheid.

     1. Seneca

      @MB
      het feit dat u dit met droge ogen zegt, betekent dat u niets van zowel het Jodendom als het Christendom begrijpt. het belangrijkste gebed der Joden is: Sh’ma Yisroel, Hashem Elokainu, Hashem Ejad wat betekent: ‘hoor of besef Israël, de Heer is onze G-d, de Heer is één’. indien iemand komt en zegt ‘ik ben de zoon van G-d’ terwijl de Wet duidelijk zegt dat G-d één en ondeelbaar is, beschouwt u het dan als bizar dat JC niet als Messias door de Joden wordt erkend?

     2. Siemien

      Nee Seneca, het is een drie-éénheid God de vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest, deze 3 zijn één.
      Gods woord spreekt over:
      1 Johannes 5:7 Want drie zijn er die getuigen in de hemel: de Vader, het Woord en de Heilige Geest; en deze drie zijn één.
      Jezus is hét woord.

      Johannes 1:14 En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader), vol van genade en waarheid.

      1 Johannes 4 vers

      2 Hieraan leert u de Geest van God kennen: elke geest die belijdt dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God;
      3 en elke geest die niet belijdt dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is niet uit God; maar dat is de geest van de antichrist, waarvan u gehoord hebt dat hij komt, en die nu al in de wereld is.

  3. NoDoubt

   Koran is een verzinsel, omdat de arabieren geen god hadden. Er zijn geen sporen te vinden van mohammed in Mekka noch in Medina. Als god alwetend was waarom zakt de zon in een modderpoel en zijn er maar 7 planeten. Het laatst geschreven is het meest rechtsgeldig (dus kennelijk kan allah niet in een keer het juiste laten optekenen, oftewel de hoofdstuk 2 8 en 9 die alleen maar vol van haat staan. Er zijn met Rutte meer dan 400.000 asielzoekers binnengelaten en is de maatschappij met deze kanspareltjes er met sprongen op vooruit gegaan. De politie is gehalveerd en organiseren mensen van armoe maar zelf burgerwachten. Maar alles moet in de doofpot en ondertussen raken steeds meer mensen in de armoe en krijgen asielers voorrang en gratis zorg. Kosten op de werkende burger 280 miljard.

  4. sjun

   Dat klopt niet, ook de koran is er duidelijk over dat he land aan de Joden behoort. Soera 5: 20-21 stelt: “Mozes sprak tot zijn mensen: o mijn volk! Herinner u Gods gunst aan u, toen Hij profeten onder u aanstelde en u koningen aanwees en Hij u gaf wat Hij aan niemand onder de volkeren heeft gegeven. O, mijn volk! Ga het heilige land binnen dat God voor u heeft bestemd en keer het niet de rug toe, anders zult gij verliezers worden.” Wat dat betreft is het spijtig dat zo weinig volgelingen van Mohammed goed thuis zijn in koran, hadith en soenna zonder welke de koran niet of nauwelijks verstaan kan worden.

   Feit dat er bar weinig zegen rustte op elke door moslims gestarte verdrijvingsoorlog tot nu toe zou hen toch ook aan het denken moeten zetten.

  5. Peter Loosduinen

   Hoi Howard,
   De heer allah is ook niet onze GOD, maar een valse god die het bepaald niet goed voorheeft met joden, homo’s en lieden die niet in hem geloven.

 2. TD

  ” de PVV de islam overal de schuld van geeft, dat weten we nu wel”
  Dat politiek bewust Nederland dat wel weet is evident,maar in het huidige politieke tijdsgewricht is het voor rechts tijd om spijkers met koppen te slaan,hij blijft nu op zijn politieke speerpunten hameren om de door drie opeenvolgende Rutte kabinetten in slaap gesuste stemvee wakker te schudden,Baudet heeft zich ook als een terrier vastgebeten en ruikt zijn kansen!
  De VVD en D66 zijn straks “off”,indien het kabinet valt!

  1. Korporaal Monty

   @TD
   “politieke speerpunten hameren”

   Volgens mij heeft hij maar één speerpunt.
   Gezien het feit dat hij het na 15 jaar met dit speerpunt het nog niet voor elkaar heeft gekregen om minister president te worden zegt genoeg over hoe het volk over hem denkt.

   1. Vit

    Yep, daarom is het ook virtueel de 2de partij.

   2. Lugar

    @Montey: Wacht maar rustig af, het zetelverlies van VVD in 2017 (-9) is daadwerkelijk een trend. PVV werd niet voor niets de twee na grootste partij. PVV & FVD gaan samen opstomen en de hele zooi losbreken!

    1. Korporaal Monty

     @Lugar
     “PVV & FVD gaan samen opstomen”

     Als FvD groter wordt gaat Wilders helemaal niet samenwerken.
     Je mag voor Wilders werken.
     Maar samenwerken is er bij Wilders niet bij.
     Hij heeft geen vertouwen in zijn adepten, het aantal leden van zijn partij zegt genoeg.

   3. Aytas

    Kijk maar uit montey Lugar gaat het je vertellen. Harrie7949 is hier een hoogvlieger bij vergeleken. De reacties hier zijn vaak het trieste wat je gaat lezen. Cassave is lekker.

    1. Vit

     Wie was u ook alweer?

     1. edoc431

      Wie weet ik niet, in ieder geval is het van nul en gene waarde, er op reageren is verspilde moeite .

     2. Lugar

      “(…) erop reageren is verspilde moeite.”

      +1

     3. Bosche draak

      Is zij niet die rare vrouw die het altijd heeft over smullen van de Turkse bakker?

      Kan natuurlijk ook een andere domme kip zijn

      Ze praten toch allemaal hetzelfde….

    2. Korporaal Monty

     Je had mij herkent.
     Klopt cassave is echt lekker.

   4. Mart

    ”Het volk” is gehersenspoeld.Daarom blijft he links denken….Simpel hè.

 3. Ride eat sleap repeate

  Wilders blijft tenminste wel bij zijn verhaal.
  Dus waarom is dat overbodig? De andere politici doen dat meestal niet.
  Zingen een heel ander lied wanneer er verkiezingen aan komen, dan wanneer ze veilig in het pluche zitten.
  Dus, Wilders: Goed gereageerd!

  1. poldi

   +++++

 4. Vit

  Geert je hebt verdomme alweer gelijk.

 5. Gekko

  Dat VVD-mens is niet goed snik, daar ga ik verder geen woorden aan vuil maken. Gert Jan Segers daarentegen is een schijnheilige reborn christen. Met zijn zalvende praatjes. De ChristenUnie is voorstander van open grenzen. CU-leden reizen nog steeds naar Griekenland om ‘vluchtelingen’ op te halen. Zo wordt het antisemitisme geïmporteerd. En ondertussen hypocriet doen bij Jinek, die misselijke vent.

  1. TD

   Gekko :
   Hij zegt het vaker “Ik heb met mijn gezin 7 jaar in Egypte gewoond” hij heeft iets met dat soort landen en bewoners!

 6. Vit

  Waar is de tijd gebleven dat er niet eens werd nagedacht over antisemitisme, blank of zwart, je ging naar je werk en dat was het.

  Zou het dan toch???

 7. Lugar

  VVD en CU zijn inderdaad zelf verantwoordelijk voor meer antisemitisme. Ze gingen namelijk akkoord met de motie Halsema (27-10-2010) waarbij ze de regering opriep de islamisering van Nederland, waardoor het antisemitisme navenant toeneemt, niet tegen te gaan. Het gehele Kabinet, inclusief VVD & CU, ging akkoord. Alleen PVV & SGP stemde tegen, onthoud die namen!

  #20maart 2019

 8. Meester Kong

  Daar had Geert ook kunnen zitten i.p.v bij die vadsige pad Jensen.
  Heeft ie het lef niet voor .

  1. Vit

   Het laatste waar je Geert van kunt betichten is geen lef te hebben.

   1. Lugar

    @Vit: Laat me raden, je geeft een trol te eten?

    1. Vit

     Ik ben barmhartig net als mijn vader die hemel en aarde schiep.

     1. Lugar

      @Vit: Die is dan wel weer geinig. 😛

      Maar of het helpt? Uit ervaring weet ik dat ze lekker blijven spartelen als je ze water geeft om in te zwemmen, en ze vinden het heerlijk. Iedere vorm van aandacht, iedere reactie, ze omarmen het vol dankbaarheid.

      Ik doe daar nu een tijdje niet meer aan mee, de resultaten zijn zichtbaar en meetbaar. Ik heb al vernomen dat ze vooral op elkaar (inteelt) reageren, wat wil je nog meer?

     2. Meester Kong

      @Vit
      Mijn vader was docent op een middelbare school….

     3. Vit

      @Meester Kong

      “Mijn vader was docent op een middelbare school….”

      Tis me wat.

   2. Korporaal Monty

    Als Wilders lef zou hebben zou hij van zijn partij een volwaardige partij hebben gemaakt na 15 jaar, waar leden welkom zijn.
    Echter bestierd Wilders nog steeds zijn partij als een stuurman op een roeiboot, met alleen maar roeiers.

    1. Troelstra

     De druiven zijn zuur hè? De PVV is here to stay. En oh ja, ondank demonisering en intimidatie heeft de PVV toch maar mooi meer kiezers dan bijv. de PvdA. Kan je niet verkroppen hè?

     1. Korporaal Monty

      Troelstra
      “De druiven zijn zuur hè? Kan je niet verkroppen hè?”

      Nee vind het wel verwonderlijk dat mensen zich zonder morren in de roeiboot van Wilders stappen.
      Ze vertrouwen blind op zijn koers.
      Echter geeft hij ze geen enkele vertrouwen.

 9. Vit

  Al met al blijft Thierry toch mijn held die tegen migratie is wat hetzelfde resultaat geeft, het speerpunt beschaafder verpakt dus.

  Go pik.

  1. Lugar

   “Go pik.”

   Inderdaad, een mooie Haagse typering!

   +1

 10. Robert75

  Waarom zou hij ze moeten steunen voor oplossingen die niet werken? Want hij heeft gewoon gelijk. Het toenemende antisemitisme is een gevolg van de toename van islam. Wilders hoeft ze niet te steunen. Andere partijen moeten eens het probleem erkennen en durven te benoemen. Het is inderdaad krokodillentranen huilen.

 11. Koos sssss

  De heerlijke onnozelheid van ons Timmeke.

  De moslims haten de Joden. Het antisemitisme komt dan ook voornamelijk uit de islamitische hoek. Deugmenschen, die de misdaden van moslims door dik en dun steunen kijken gewoon de andere kant uit.

  Wil je het antisemitisme in ons land tot acceptabele proporties terugbrengen, of tenminste niet explosief laten groeien, dan moet je de moslims daarop aanspreken en de normen en waarden van de Nederlandse samenleving van hen afdwingen.

  Wat dus niet gaat gebeuren.

  Yesilgoz en Segers zitten daar slechts te deugen voor hun 15 minutes of fame.
  Niet om het probleem op te lossen.

 12. Westerling

  @MK

  Je vader was zeker een oud PSP-er?

 13. Lelygattet

  Jodenhaat zit bij de moslims ingebakken dit was in de zeventiger jaren al zo.
  Met de komst van de eerste”gastarbeiders”, dank je wel Joop. Ik werkte bij een classificeerdrijf samen met een joodse jongen, die een judaster droeg, als je de reacties hoorde van onze Marokkaanse collega’s, ” jood niet goed, moet dood”, en dat soort opmerkingen.
  Feit blijft ook, dat heel veel Nederland zijn binnen gekomen met valse paspoorten en jarenlang fraudeerde met kinderbijslag.

  1. Lugar

   @Lelygattet: Jodenhaat is al van den beginne in islam.

   Waarom denk je dat joodse scholen in Amsterdam voortdurend bewaakt worden? Bovendien heeft Amsterdam nu een pro-islam burgemeester, zij heeft op 27 oktober, met succes, gepleit voor het niet tegengaan van de islamisering van Nederland. Dáárom worden de joodse scholen gewapend beveiligd!

 14. Robert75

  Lugar 1 minuut ago
  @Robert: Exodus 3

  “Toen zei de Heer: “Kom niet dichterbij. Trek je schoenen uit, want je staat op heilige grond. Ik ben de God van je vader, de God van Abraham, de God van Izaäk en de God van Jakob.”

  Jakob = Judah = Israël
  ————————————————————————————————–

  Abraham was toch geen Jood? Dat was een Hebreeuw. Abraham is door God uit het land van Chaldeeën geroepen en dat lag in Mesopotamië. Wie heeft God uit Egypte bevrijd dat waren de hebreeën. Jakob was een Hebreeuw, Mozes was een Hebreeuw.

  God is de God van de schepping. Het staat zelfs in zijn Wet. Het vierde gebod.

  Gedenkt den sabbatdag, dat gij dien heiligt.

  Zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen; Maar de
  zevende dag is de sabbat des HEEREN uws Gods; dan zult gij geen werk doen, gij, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienstknecht, noch uw dienstmaagd, noch uw vee, noch uw vreemdeling, die in uw poorten is;

  Want in zes dagen heeft de HEERE den hemel en de
  aarde gemaakt, de zee en al wat daarin is, en Hij rustte ten zevenden dage; daarom zegende de HEERE den sabbatdag, en heiligde denzelven.

  Ik ben die God die alles heeft gemaakt. Ik ben die God van schepping en niemand anders.

  1. Lugar

   @Robert: Natuurlijk, God is de God van de schepping. En ik baseer mij op de Bijbel waarin óverduidelijk staat opgenomen dat de God van de schepping de God is van de joden, de God van Judah (dat is de betekenis van jood), de God David en uiteindelijk de Vader van Jezus. Ook Jezus was een jood en dus is de God van de schepping, de Vader van Jezus, de God van de joden.

   Dat is mijn uitspraak en daar zul je het mee moeten doen.

   1. Robert75

    Ja klopt. Jezus werd Jood genoemd omdat hij uit de stam Juda kwam. De term Jood komt in de Bijbel pas voor het eerst voor in de boeken Ester en Daniel. In de tijd van de Medo-Perzen.

    Er is een groot misverstand. Jezus was inderdaad een Jood maar het was geen Judaist

 15. Bosche draak

  En dat Islam Joden absoluut niet moet, weten we nog veel langer Tim.
  Dus dat Theo & Thea willen deugen bij natnek Jinek moeten ze zelf weten, maar dhr Wilders heeft gewoon gelijk.
  Ze lopen alleen maar interresant te doen voor de bühne, makkelijker gezegd dan gedaan toch?

 16. poldi

  Wat mij ook opviel dat Dilan Yesilgoz niet alleen de moslims de schuld gaf maar ook uiterst links en rechts.
  Ik had gezegd 90% moslims en 10% uiterst links en uiterst rechts.
  In ons verziekte politiek correcte klimaat moet er ook alles gedaan worden om de moslims te ontzien.

  1. Bosche draak

   Ik zou zeggen
   85% Islam
   10% linkse extremisten
   5% rechtse extremisten

 17. DeBruijn

  Toch is het waar dat antisemitisme toe is genomen met de komst van veel moslims. Aangezien de meeste moslims met de schotel en internet naar de zenders uit hun thuisland (of dat van hun opa) kijken, zal het niet wonderlijk zijn dat zij Joden haten.

  Zet voor de grap maar eens een Palestijnse-, Iraanse, Turkse zender of welke andere dan ook op en zie het zelf.

 18. Mar

  Van harte aanbevolen:

  “Deze imam en rabbijn doorbreken de beeldvorming die moslims en joden over elkaar hebben gecreëerd” in de Volkskrant.

  Nee, het is geen halleluja-artikel. Het laat wel zien hoe het ook kan.

 19. Tguard

  De aanval op Wilders zijn reactie slaat kant nog wal.
  Wilders vecht al jaren tegen het antisemitisme hij agendeert waarschuwt en vecht verbaal tijdens de debatten. De partijen worden er steeds op gewezen dat dit aan de hand is. Kijk voor de grap eens op YouTube hoe een joodse man met kepel niet eens fatsoenlijk door de stad kan lopen. Of het restaurant in Amsterdam waar een of andere idioot het op de joden heeft gemunt.
  De reactie van Wilders kan je lezen als, zie je wel en nu een beetje druk gaan doen. Kom op eerlijk blijven in je berichtgeving

 20. Troelstra

  Terroristen die een Kristalnachtje 2.0 doen, zoals die Moslim die een aanslag pleegde op een Joods restaurant, worden slechts vernieling ten laste gelegd. Een vrijbrief voor virulent anti-Semitisme. In een normaal land was deze terrorist in een EBI beland en werd hij gedenaturaliseerd en het land uitgezet.

  Geert Wilders heeft een punt.

 21. Lelygattet

  Ik ben in 1984, uit Amsterdam vertrokken met mijn gezin.
  Mijn kinderen werden toen al op school gepest en mishandeld door moslim kinderen, ik heb mijn kinderen geleerd zichzelf te verdedigen, maar toen mijn dochter dit op school deed, werd zij geschorst en de moslims kregen alleen een waarschuwing.
  Tegen de tijd dat wij uit Amsterdam naar Lelystad verhuisde waren wij nog met twee gezinnen uit Nederland de rest was allochtoon in de straat.
  Van mijn vaders kant is na 300 jaar Amsterdammers, bijna niemand meer daar.
  Nu na 35 jaar in Lelystad, is het hier ook niet veel beter meer.
  We zijn te gast in ons eigen land

 22. Heras

  Wilders heeft groot gelijk. Het zijn vooral islamitische mannen die hierheen verhuisd zijn. Daarnaast zijn er tig moskeeën gebouwd; de gemeenten moesten asielzoekers voorrang geven op de huizenmarkt en het straatbeeld wemelt van de gesluierde vrouwen. “Mede mogelijk gemaakt door links gestemden”. Segers had zich al veel eerder duidelijk moeten uitspreken tegen de opkomende islam. En tegen Antifa.
  De koran staat vol met jodenhaat. (“joden zijn honden, apen en varkens”…enz) Vandaar dat de koran een boek vol leugens is.
  De jongen die een aantal maanden geleden met een joodse vlag rondliep werd tijdens een demonstratie aan alle kanten bedreigd. Met dank aan de leiders van dit land.

 23. Heras

  En gaan Segers en Yesilgoz nu actie ondernemen?
  Je kunt natuurlijk iets roepen maar doe je als politicus ook iets aan???

 24. Lelygattet

  @Heras,
  De Joden wonen al meer dan 400 jaar in Amsterdam, hebben welvaart en werk naar Amsterdam gebracht, zijn gevlucht uit Oost-europa, Spanje en Portugal voor vervolging
  Nu gaan ze massaal emigreren voor de moslims, wordt dit de vierde polgrom, of de tweede Holocaust?

 25. Seneca

  @Tim
  u bent weer lekker bezig met het katten aan het adres van de heer Wilders. door het hanteren van ‘open grenzen’ heeft zowel VVD, PvdA, CDA, GL, SP, CU en noem maar op – weliswaar niet bewust – er aan meegewerkt dat anti joodse sentimenten in Europa (niet alleen in NL) sterk toenamen. niets nieuws onder de zon; altijd zo geweest, zal altijd zo blijven.

 26. poldi

  De reden van anti-semitisme in Nederland komt door de enorme toename van moslims (400.000 in de afgelopen jaren) in Nederland.
  We hebben de islam leren kennen als een onverdraagzame, haatdragende agressieve ideologie.

  Het gedoog-beleid van de afgelopen decennia vertaalt zich nu in steeds verdergaande agressie naar kwetsbare groepen, joden, maar ook jonge meisjes en vrouwen en homo’s.

  Overheid moet duidelijke grenzen en eisen stellen en handhaven, aan migranten en zeker aan islammigranten

 27. ruudjeenjose

  Volkomen gelijk van Wilders. De bestaande partijen kijken liever weg en huichelen mee met de islam en de asielparasieten. Vuile huichelaars. 20 maart bijltjesdag voor de huichelaars en wegkijkers in Nederland. Stem op de PVV.

  1. Zouaaf

   Hier klopt iets niet. Jose deed navraag hoe ze het best lid kon worden van FvD en daar kreeg zij netjes een antwoord op.

 28. Karel de Grote

  De toename van het antisemitisme is ook deels aan de Joden zelf te wijten, alle VN resoluties negeren, steeds meer land stelen, andere bevolkingsgroepen onderdrukken (hun land stelen, hun rechten ontnemen etc.) Alleen maar omdat het Amerika goed uitkomt. Voor mensen met een beetje verstand is dit niet acceptabel. Daar hoef je geen antisemiet voor te zijn.

  1. Seneca

   @karel
   natuurlijk! je hebt volkomen gelijk. het is hun eigen schuld dat zij ruim 2000 jaar lang vervolgd en vermoord worden. zo ook tijdens WOII eigen stomme schuld dat zij in de gaskamers werden vergast. het is een schande dat er nog zoveel Joden rondlopen. waar halen zij het lef vandaan om zelfs maar geboren te worden. het jood zijn, moet bij de wet verboden worden. vergis je niet, kareltje, zij hebben zich telkens in een hoek laten drijven, maar als het puntje bij paaltje komt verdedigen zij zich nu met hand en tand en zij zullen niet aarzelen om de meest afschrikwekkende wapens te gebruiken. waarom zouden zij zich iets van de rest van de wereld aantrekken? tenslotte heeft de rest van de wereld hen voornamelijk in de stront laten zakken.

  2. sjun

   Misschien moet je je eens in de totstandkoming en selectiviteit van de door moslims gekaapte VN en haar resoluties verdiepen. De hoogste tijd dat Nederland deze club niet langer faciliteert en financiert en dat er ook vanuit Nederland bewustmakende voorlichting over de kostenopdrijvende hypocrisie van de VN uitgaat.

  3. Rien Noppen

   Als je geen onderscheid maakt tussen het politieke staat Israel en de religieus-etnische groep die we aanduiden als Joden krijg je dit soort gevaarlijke onzin die naar mijn oordeel op de keper beschouwd antisemitisme betreft.

 29. Bes Tolen

  Eén ding is duidelijk en dat is dat de islam geheel tegen joden is. Waarom eigenlijk? Dat is even de vraag. Namen betekenen wat. Wat betekent eigenlijk Mohammed? Verwant woord verwant of met dezelfde betekenis als het joodse Mahammad? Wie weet daar antwoord op te geven?

 30. redfox

  “Heel zinvol zijn dit soort teksten als die van Wilders niet, als je het mij vraagt. Uiteindelijk hebben Joden in Nederland niets aan het vliegen afvangen dat Tweede Kamerleden zo graag bij elkaar doen. Ongeacht wiens fout het ooit was, liever zouden zij dus aan een oplossing voor het probleem werken.”= een overbodige zinloze politiek correcte opmerking v T Engelbert om de lezer te beleren Jammer joh, zeker opdracht v Livestro gehad!

  1. Troelstra

   Minder Islam is toch een remedie tegen het groeiende anti-Semitisme? Want Moslims zijn virulente anti-Semieten.

 31. Bes Tolen

  Ik heb nog twee vragen. Sommigen stellen dat joden en israëlieten uit het Oude Testament hetzelfde volk zijn. Vraag: waar staat dat? Hebreeën? Zijn dit de Israëlieten?

 32. Cervantis

  Het lijkt inderdaad zo te zijn dat W ieders altijd moslims de schuld geeft maar het grootste probleem is natuurlijk dat hij daar mee gelijk heeft. Alsof je een draaideurcrimineel niet meer mag beschuldigen van crimineel gedrag omdat je dat eerder ook al hebt gedaan.

 33. Nuts

  Wat meer dan de Islam kan je de schuld geven?
  Ik heb het allemaal opzien komen de afgelopen 30 jaar.
  Hans Janmaat waarschuwde toen al maar werd steenvast weggezet als racist.

  Ik verberg al heel lang mijn Davidster kettinkje, vermijd bepaalde plaatsen en zwijg vaak over dat ik Joods ben.

 34. Seneca

  @Siemien
  uw reactie 15
  u schrijft het is God’s woord. neen, het is niet God’s woord. het zijn de woorden van iemand die in de 2e eeuw geleefd heeft en toen het idee kreeg om ook een duit in het zakje te doen. JC was niet de Messias. de beschrijving van de Messias in de oorspronkelijke tekst vindt in JC totaal geen match. dat u erin gelooft, u heeft mijn zegen, maar beschouw aub het zgn. NT niet als zijnde God’s woord. als JC de volgende woorden inderdaad gesproken heeft: de hemel en aarde zullen voorbijgaan, maar de Wet zal niet voorbijgaan’, dan is het toch duidelijk dat het geloof in de zgn. drie-eenheid grote kul is? ik respecteer u en ook uw overtuiging maar indien JC inderdaad de Messias geweest zou zijn, dan had de wereld er anders uitgezien.

  1. Siemien

   @Seneca “neen, het is niet God’s woord. het zijn de woorden van iemand die in de 2e eeuw geleefd heeft en toen het idee kreeg om ook een duit in het zakje te doen.”

   Leest u Bijbel?

   De Bijbel bestaat uit 66 boeken geschreven door 44 schrijvers geïnspireerd door God en de Heilige Geest.
   Overigens Genesis (OT) sprak al over Jezus.

   “Iedere Bijbellezer kan weten dat de eerste woorden van Genesis. 1 en Johannes. 1 hetzelfde zijn, nl. “In den beginne …..”.
   “Johannes 1:1 In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God.”
   Met opzet heeft de evangelist Johannes teruggegrepen op deze woorden uit Gen. 1, die de schepping beschrijven.
   Hij wil daarmee duidelijk maken dat de Zoon van God er ook al voor de schepping was. En ook bij de schepping betrokken was (Joh. 1:3; zie ook andere teksten als Ef. 3:9; Kol. 1:16; Hebr.1:2).

   U bevestigd precies dat wat geschreven staat, u ontkent de Zoon van God..

   U gelooft niet dat Jezus de messias is? bent u jood?

 35. PMG

  Oplossing voor het probleem? Wat ben jij voor dromer joh? Het is geen probleem maar een feit! Dat moslims christenen onthoofden is een feit. Dat Iran Israel probeert te vernietigen is een feit! Dat er 6 miljoen Joden vermoord zijn in de 2de wereldoorlog is een feit! Probleem dat op te lossen valt? Haha, ja alle Jodenhaters systematisch opruimen, dat is de enige oplossing die er te bedenken valt. Dus meneer Wilders heeft weer eens helemaal gelijk Timmy!!!

  Waarom zijn er eigenlijk Jodenhaters? Wat hebben die mensen gedaan behalve ervoor gezorgd te hebben dat Jezus aan het kruis werd geslagen?

 36. Holysmoke

  Links buigt toch voor het geweld van de moslims, als in de oorlog zullen de linksen iedeen verraden, ze hebben geen eergevoel of eigen mening

 37. ruudjeenjose

  Wilders heeft groot gelijk. Een stelletje huichelaars en wegkijkers zijn het.Onbetrouwbaar. Reken met ze af op 20 maart. Stem op de PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.