Wilders laaiend op pensioenenpester Rutte: ‘Hij laat onze ouderen bloeden, schande! Stem hem weg’

PVV-voorman Geert Wilders heeft geen goed woord over voor het beleid dat premier Rutte voert op het gebied van pensioenen. Er dreigen nieuwe kortingen, en de premier doet niets om die te voorkomen. “Hij laat onze ouderen bloeden,” stelt de oppositieleider daarom bot op Twitter.

Met minder dan twee maanden te gaan tot de eerstvolgende stembusgang voert PVV-voorman Wilders het tempo waarin hij aanvallen afvuurt op premier Rutte flink op. Ditmaal zoomt Wilders niet in op z’n stokpaardje islamisering, maar grijpt hij de wantoestanden bij de pensioenfondsen aan om de VVD-leider een standje te geven. De Telegraaf brengt namelijk groot op de voorpagina vandaag dat de oudedagsuitkeringen van de grootste pensioenfondsen hard onderuit gaan. In de afgelopen tien jaar tijd hebben sommigen wel 25% van hun pot moeten inleveren. Onverteerbaar, vindt Wilders.

De PVV-voorman wijst er op Twitter op dat het namelijk helemaal niet zo slecht gaat met de fondsen: ze hebben bij elkaar maar liefst €1400 miljard in kas liggen. Genoeg om mensen een fatsoenlijke uitkering te verlenen van nu tot in de lengte der dagen, betoogt hij. Maar de regering ziet dat anders: die werkt met de zogeheten ‘rekenrente’, een conservatief rekenmodel waarmee ieder jaar wordt berekend hoeveel geld de fondsen moeten bezitten om nu én in de toekomst aan al hun verplichtingen te moeten blijven voldoen. Er wordt darbij uitgegaan van minimaal rendement ieder jaar, om er absoluut zeker van te zijn dat de uitkeringsinstanties nooit financieel droog komen te staan.

Wilders wil dat pensioenfondsen echter wat vrijer omgaan met hun geld, en neemt het Rutte kwalijk dat hij niet ingrijpt. “Schande”, noemt Wilders het feit dat Rutte de rekenrente laat zoals-ie is. “Hij laat onze ouderen bloeden!

De remedie voor de financiële nood heeft Wilderst trouwens al klaar liggen: ‘Stem Rute Weg’ en ‘Stem PVV’. Dat zou dan moeten gebeuren in maart dit jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen. Of ouderen warmlopen voor dit programmapunt van de PVV, zal dan moeten blijken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Korporaal Monty

  “De remedie voor de financiële nood heeft Wilderst trouwens al klaar liggen: ‘Stem Rute Weg’ en ‘Stem PVV’.”

  En de oplossing van Wilders staat in zijn verkiezingsprogramma en dat is natuurlijk het verbieden van de koran en het sluiten van alle moskeeën.
  Hiermee lost hij alle problemen op.

  Of zou hij nu eens echt een oplossing aandragen?

  1. Siemien

   Misschien wat minder ontwikkelingshulp? oh wacht dit heeft Wilders in z’n partijprogramma staan.

   1. Lex

    Helemaal geen ontwikkelingshulp meer laten ze daarmee de armoede in Nederland gaan bestrijden.

    Dan zijn de voedselbanken ook niet meer nodig. Er is zoveel armoede in Nederland mensen die van €25,- per week rond moeten komen.

    Wat ik een schande vind. Nederland staat in de top tien van landen waar mensen een zelfmoord plegen door hun schulden.

    Allemaal nog een prettige avond.

  2. Lugar

   “En de oplossing van Wilders staat in zijn verkiezingsprogramma en dat is natuurlijk het verbieden van de koran en het sluiten van alle moskeeën. Hiermee lost hij alle problemen op. Of zou hij nu eens echt een oplossing aandragen?”

   Ik denk niet dat jij geïnteresseerd bent in oplossingen, jij vindt het wel best zo?

   1. Scarletti

    ++++
    Q heeft weer een aliasje bedacht

    1. Lugar

     @Scarletti: Zou mij niets verbazen.

   2. Mendelssohn

    Pensioenproblematiek heeft niets te maken met een koran of bijbel. Bij pensioenen draait het om rente. De Islam heeft niets met rente dus het verbieden van de Koran biedt geen soelaas. Overdreven moeite om niets.
    Wilders is toe aan een nieuw onderwerp.

    1. Gekko

     Het lijkt wel of ik Meester Kong hoor fabuleren.
     Gaat deze aap nu liedjes componeren?

  3. HendrikJan

   De punten (11 stuks), uit het verkiezingsprogram van de PVV 2017-2021 staan gewoon te lezen op Google.
   Of jij je daar in kan vinden is een vraag, die jij zelf mag beantwoorden.
   Maar denk jij echt, dat het minder houvast oplevert als nu onder Rutte 3.?

   De pensioen potten drogen op, door het gratis ECB geld, die drukken Miljarden Euro’s gratis geld, voor de banken en noodleidende Zuid Europesche landen.

  4. wheelboy

   Monty
   Doe me een plezier en kijk eens wat meer na bv de algemene beschouwingen na prinsjes dag of vragenuurtje op dinsdag middag . Dan zul je verbaast zijn dat de PVV meer doet als alleen moslims en islam .Jou uitspraak geeft mijn gelijk aan dat de media Wilders alleen maar te woord laten staan over moslims en islam . Wist je bv dat in 2010 het partijprogramma (niet dat beruchte A4) van de PVV er als beste uitkwam op werk en aflossen staatschuld en div andere dingen . lees dit stuk maar eens . Dan zie je dat het niet alleen islam is .https://www.parlement.com/9291000/d/2010_pvv_verkiezingsprogramma.pdf

 2. Adriaan

  Natuurlijk heeft Wildes wéér gelijk. Vandaag mijn AOW ontvangen. € 18,74 erbij gekregen. We gaan er met zijn allen op vooruit? Tuurlijk Rutte. Energie wordt voor mij € 27,00 per maand duurder. Zorgverzekering is hoger dan vorig jaar. Plus al mijn andere verplichtingen. Ik durf het niet eens te benoemen hoeveel ik dit jaar meer ik ga betalen aan alles. Wegstemmen die vuige partijen.

  1. Aytas

   Dus moet ik voor jou betalen? Dat is wat de marionet van horowitz wil. Jouw generatie is zeer onverantwoord met hun inkomsten omgaan. Je hebt het waanzinnig goed in Nederland.

   1. Siemien

    Aytas is een zéér ondankbaar schoothondje die vooral op zichzelf is gericht en zoals honden vaak doen haar eigen vaag inaatje schoon likt dat doen teefjes namelijk..

    1. HendrikJan

     Dit zijn degene die het goed hebben in Nederland.
     Niet als bewakers, maar als gasten van de Linkse wegkijk clubs.
     Citaat uit een Landelijk dagblad.
     Inspectie Justitie en Veiligheid.
     Het werken in ASO-AZC’s is verschrikkelijk.

    2. Original NL

     Niet reageren op die kaffer.

   2. Zozo

    Tasje, hoeveel is 1+1, of is dat te moeilijk voor je?

   3. Zozo

    Tasje, je krijgt een uitkering..
    Ook de 65 plussers betalen ook aan jouw uitkering mee, dwaas

   4. Scarletti

    Waarom niet?
    Uw opleiding, gezonheidszorg, uitkeringen en subsidies zijn immers door zijn generatie betaald. Een beetje dankbaarheid zou op z’n plaats zijn. Uw soort is echter gewend om allen te nemen en niets te geven

    1. Aytas

     De domste opmerking van de dag

     1. Scarletti

      Ach fijn dat u in ieder geval nog een klein beetje zelfkennis heeft

   5. Stanly2000

    Aytasje,
    Dus moet ik voor jou betalen? Je kunt alleen voor anderen betalen als je werkt en belasting betaalt. Vanaf je zolderkamertje onzin uitkramen brengt niets op.

    1. Scarletti

     Aytasje werkt bij het UWV en wordt betaald uit collectieve middelen. Gisteren stond haar CV in alle kranten. Ze heeft daar een mooie prijs mee gewonnen. Aytasje kan trots zijn op haarzelf, helemaal zelf bereikt met geld van domme witte belastingbetalers

   6. dario

    Flikker op dombo 1400 miljard jij bent te dom om te poepen

   7. Lelygattet

    Bij jouw thuiscultuur, ben je zelfs verplicht om voor je ouders te zorgen, maar hier denk je gelijk, dat je heel wat bent en heel wat weet, terwijl in je eigen bokko land alleen drie passen achter je pedofiele echtgenoot mag lopen die ook nog met 3 minderjarige nichtjes is getrouwd.

    1. Scarletti

     Beste Lelygattet,
     Het ergste is dat u nog wel eens beangstigend dicht bij de waarheid kon zitten. Mogelijk is ze zelf wel zo’n nichtje. Overdag anderen helpen een CV maken, ‘s-avonds oompje pleasen

   8. Adriaan

    Weet je wat jij moet doen Aytas? Oprotten, verdwijnen, nooit meer terugkomen, Je bent het prototype van azijnzeikers. Je bent vast misbruikt toen je nog klein was en oh wat heeft jouw aanrander zich vergist. Je bent een kreng.
    Ik zal je iets vertellen wat jij nog nooit hebt kunnen bedenken: ik heb al vanaf van jonge jeugd gespaard voor mijzelf. AOW is iets waar ik mij leven lang heb voor gewerkt en daar heb ik dan ook recht op en mijn spaargeld heb zelf verworven door uiterst goed te beleggen om nu een riant leven te kunnen leiden. Dat riante leven heb jij nooit gehad en zul jij ook nooit krijgen.

   9. wheelboy

    Aytas
    Ik weet niet hoe oud je bent . Maar die generatie die nu AOW hebben moesten zaterdags nog werken .is de generatie die na de oorlogsjaren Nederland opbouwde .maakte veel uren en hadden het niet breed .vaak hebben ze er dikke 50 jaar zwaar werken. Opzitten . Mijn pa 75 is met z’n 12e begonnen met werken en das echt de enige niet . Heeft hard en vuil werk gehad en geen pensioen opgebouwd dat hadden die soort bedrijven niet . En we voor sparen mijn vader moest het alleen verdienen .

 3. Heras

  Eeehhhh Aytas, de ouderen hebben dit zelf betaald. Ik weet dat je uit bent op discussies, maar hou je er nu nooit eens rekening mee dat je mensen kunt kwetsen. Zoiets heet: empathie.

  1. Top

   Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBO schooltje, in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn/haar geest, nog steeds in Woodstock of het Kralingense popfestival, zwaar onder de dope, popfestival zijn blijven steken. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje. Geen aandacht geven, daar geilt ze op. In ieder geval zo lang haar vader of/en broers het niet weten.

   1. Lugar

    @Top: +1

  2. Siemien

   @Heras Aytas heeft een empathisch vermogen van een dronken aardbei of zoals je wilt een negerzoen..

   1. Lugar

    @Johnno: Garnaal reken ik ook goed.

  3. bejaarde

   Pensioen is uitgesteld loon. Geld dat ik beter had kunnen gebruiken tijdens de opvoeding en het grootbrengen van mijn dochters. Nu word ik van dat ingeleverde geld bestolen door het Haagse en de EU. Ik werkte ook vanaf mij 15e jaar en nu nog steeds op mijn 74e, om niet mijn hand te hoeven ophouden en de belastingpot (ongewild) nog te spekken en waar gaat dat geld heen? Niet naar wat ik belangrijk vind.

   1. Ad Infinitum

    @bejaarde, uitgesteld loon…Wanneer u destijds het geld had ontvangen was het er doorheen gegaan, zoals u stelt. Nu heeft u nog profijt van die inhouding. Het is wrang.

 4. Robert75

  Nou Wilders heeft natuurlijk wel gelijk dat we ze weg moeten stemmen. Want als we ze niet weg stemmen dan zal je dit soort wantoestanden blijven houden. Dus Stem ze weg is de inderdaad de remedie. Dus nu maar hopen dat Nederlanders eens slim zijn en massaal PVV stemmen.

  1. Lugar

   +1

  2. Meriadoc Brandebok

   Laten we voor het gemak eens speculeren wat er gebeurt als Wilders aan de macht komt.

   Wilders wordt premier. Hij geeft zijn minister Dion Grauss opdracht uit de EU te stappen. Een harde Nexit veroorzaakt een recessie. De haven komt stil te liggen: schepen buigen af naar Antwerpen. Overal vallen ontslagen. Bedrijven vertrekken uit Nederland. Tegelijkertijd wil Wilders de belastingen verlagen, waardoor er een enorm begrotingstekort ontstaat.

   Wilders wil de korans verbieden. Her en der breken maatschappelijke onlusten uit. Islamitische landen verbreken handelsrelaties. Wilders moet een politiedienst formeren om koranrazzia’s te organiseren, hetgeen geld kost, maar dat heeft hij niet. Immers, ondertussen heeft het failliete Nederland bakken met geld uit moeten geven om meer dan driehonderd grenzen af te sluiten.

   De islamitische scholen gaan dicht, waardoor de straatcriminaliteit toeneemt. Een cartoonwedstrijd zorgt voor een aanslag. De politie was te druk met de inbeslagname van korans om die te voorkomen.

   Wilders leunt achterover in zijn safehouse. Hij heeft geen last van de gevolgen van zijn rampzalige beleid.

   1. Korporaal Monty

    Kan me niet voorstellen dat Wilders dit voor ogen heeft.
    Wilders heeft alleen maar het beste met het volk voor.

    1. Spaanse kok

     Het op hem stemmende volk, niet het Nederlandse volk.

     1. TD

      Spaanse kok:
      correctie:Het op hem stemmende volk, niet het Nederlandse volk moet zijn: Het Nederlandse autochtone volk,niet het illegale en islamitisch volk

   2. Scarletti

    Bij de sprookjesboom in de Efteling zoeken ze een verhaaltjes verteller, misschien wat voor u?

    1. Meriadoc Brandebok

     Helaas is dit geen sprookje. Het is de afgrijselijke realiteit.

     1. Scarletti

      Geestig heer Brandebok alias Jomanda, “afgrijselijke realiteit”?
      Aangezien u spreekt over een toekomstige ontwikkeling, is het hooguit sceince fiction of waarzeggerij. Van realiteitszin valt u hiermee niet te betichten

     2. Meriadoc Brandebok

      Je hebt gelijk. Ik heb het iets gedramatiseerd om het verhaal pakkender te maken, maar het is wel degelijk de realiteit. Uit de EU, het sluiten van de grenzen en het verbieden van de koran. Dat loopt fout, Scarletti, let nou maar op mijn woorden, dat gaat fout!

    2. Korporaal Monty

     Weet je wie er fan van de Efteling is?

   3. Birrocudaq

    Dit is een onzin-verhaal.WIlders is intelligent genoeg om het heel anders te doen.Veel gevaarlijker is de impact van al die (islamitische) allochtonen ( geen fout woord )Let maar eens op wat iedere dag in dit land gebeurd. De overheid verbergd opzettelijk het aantal allochtonen dat verantwoordelijk is voor veel rotzooi.Bovendien wordt op TV en in alle tijdschriften,vaak ook kranten en ga maar door voortdurend de allochtonen op de voorgrond geplaatst zodat men langzamerhand wel gaat denken dat zij een meerderheid zijn.Vandaag bijvoorbeeld op de TV uitgezonden een filmpje hoe dit een voorleesdag is,op scholen en zo.Bijna 90% alleen maar allochtone in beeld .Een beter voorbeeld is er niet .Let zelf maar een op of dit waar is of niet !!!

 5. nienke

  Wilders heeft natuurlijk gelijk en Rutte moet zeker weg hij heeft nu wel genoeg ellende veroorzaakt.
  Zijn carierre is belangrijker voor hem dan het Ned. volk.
  De gewone hardwerkende mens en de oudjes?? het interesseert hem echt geen ene donder.
  En hoeveel voedselbanken er weer meer open gaan hij slaapt er geen nacht minder om.
  Maar volgens hem gaan we allemaal vooruit, forget it we krijgen een tientje meer en alles gaat met tig euro’s omhoog dus dit is water naar de zee dragen.

 6. Tante Sidonia

  Pensioenen?
  Rutte wacht op zijn baan in Brussel en kan de pensioenpotten meenemen.
  Daarom laatste jaren geen indexering, laat staan verhoging!
  Anders krijgt Brussel te weinig….!!!???
  “Dit is mijn antwoord en hiermee zult u het moeten doen!”

 7. Gewoonomdathetkan

  Aytas heeft een uitkering.
  Lekker profiteren en heel de dag onzin neer zetten hier

 8. Ome Wim

  Eu-parlementariërs hebben hier geen last van, na slechts 4 zittingstermijnen incasseren die tussen de Euro 5000,- en 5.500,- aanvullend pensioen bovenop het nationaal pensioen en de argeloze EU-burger betaald dat voor die in hun slaapfauteuil hangende zakkenvullers, begrijpelijk dus dat Rutte maling heeft aan de Nederlandse burger en Brussel zoveel mogelijk tevreden stelt in hun eisen en de hielen likt van een drankorgel want hij wil straks ook graag zo’n baantje.

 9. Dollaert

  Laat Groot Friesland zich afscheiden van de Rampstad. Aansluiten bij de Russische federatie vanwege onze defensie.
  Zijn we van Den Haag, de EU en de NAVO af. Kunnen we ook nog eerder met AOW; 62 jaar?

  Trump zal er niet van wakker liggen. De Russen ook blij! Een exclave en warmwaterhaven erbij.
  Kunnen we gewoon aardgas blijven gebruiken. Gazprom laat ons niet in de steek.

  Verder kunnen al diegenen , die het hier niet mee eens zijn, naar hun favoriete ruimhartige en godsdienst vrijheidslievende Koninkrijk Holland verhuizen bij voorkeur naar Amsterdam. Die nemen toch iedere vluchteling op. Win win situatie. Het is alleen jammer, dat er zo weinig in creatieve oplossingen wordt gezocht. Iedereen met een beetje verstand ziet toch, dat het voor de gewone mens zo niet verder kan gaan in West-Europa.

 10. TD

  ‘Stem Rutte Weg’ en ‘Stem PVV’
  Een prachtige slogan DOEN!

 11. Vit

  Zojuist mijn AOW binnen, 32 euries opslag, mmm ben benieuwd hoe lang dat gaat duren, van de week stond er al bij naar verwachting dus het kon nog veranderen.

  1. Mendelssohn

   Het aanvullend pensioen, dat u opbouwt via het bedrijf of de instelling waarvoor u gewerkt heeft, is gemiddeld ongeveer 900 euro bruto per maand. Met alles wat u meer krijgt bent u in principe een spekkoper. Zeker met een dubbel AOW Inkomen.

   1. Vit

    Hmm van het ABP 50 cent minder, tering dieven.

 12. Michael M

  Rutte geniet al jaren van zijn manier van handelen. Ruim 8 jaar lacht hij de burgers uit welke allen door hem zijn uitgekleed. Maar het is niet de schuld van Rutte, het is de schuld van de kiezers welke hem voor de 3 keer hebben herkozen dus niet zeuren dat U op het bot wordt afgekloven door Rutte.

 13. Mendelssohn

  Simpelweg, Rutte heeft te maken met het rentebeleid van de ECB. Daar kan hij niet omheen. Alleen als de ECB de renteteugels aantrekt, dwz de rente verhoogt, dan zal een rendement op beleggingen toenemen. De fondsen krijgen meer ruimte. Aan de andere kant zal de hypotheek rente toenemen. Ook het bedrijfsleven is hiermee niet geholpen. Duurdere kredieten is het gevolg en inflatie. Kunstmatig de rekenrente verhogen helpt niet, wel voor de huidige trekkers maar niet voor de spaarders. Wat je niet aan rendement behaalt kun je onmogenlijk kunstmatig bijschrijven. ECB is aan zet!

  1. Groeneveld

   Mendelssohn, het systeem van de ‘rekenrente’ is achterhaald en achterlijk. Er zit 1.400 miljard euro in de pensioenpotten en per jaar wordt er ongeveer 33 miljoen in totaal aan pensioenen uitgekeerd. Per jaar wordt ook 54 miljard aan premies opgehaald en dus wordt jaarlijks zo’n 21 miljard aan de reserves toegevoegd.

   Dit is mesjogge.

   Als er vanaf nu geen premies meer opgehaald worden, is de totale pot genoeg (stel de gemiddelde jaarlijkse uitkeringen op 40 miljard) om alle huidige en toekomstige pensioengerechtigden 35 jaar van een puik pensioen te voorzien!

   1. Mendelssohn

    Ik ga ervan uit dat die 33 miljard moet zijn. Maar daar gaat het niet om. Er zijn kleine pensioen fondsen, die maar een mager potje hebben. Neem Holland America Lijn of Shell.
    Dat zijn uitschieters in positieve zin. Daar tussenin is het manouvreren, dat verzeker ik u.
    Het is aan de kunde en wijsheid van de beheerder om de economische dekkingsgraad en beleidsdekkings graad nader tot elkaar te brengen. Overtreft de economische dekkingsgraad de beleidsdekkingsgraad dan kan er een indexatie plaatsvinden.

 14. Gerlos

  Goedkoop scoren Geert, het pensioen accoord is afgewezen door de linkse partijen en vakbonden vooral FNV was vel tegen dit accoord.

 15. Bes Tolen

  Zowel de bijbel als de koran tracht(t)en de financiële wereld te monopoliseren. Dat staat voor christendom, jodendom en islam. De nul procentrente was en is in die kringen ook tot ethisch beginsel verheven. Dat is pure misleiding. Ze willen hun aanhang en anderen wijs maken, dat rente niet deugt terwijl het juist wel deugt omdat het tot verstandiger keuzes van goederen en diensten leidt. Tot verstand van zaken moet leiden. Tot beloning van het beschikbaar stellen van kapitaal en uitdrukking van de hoogte van de rente leidt tot diverse bepalingen zoals het risico dat men wil aan gaan. Ook van schaarste en zo veel meer. Waarbij ook invloed van het volk hoog nodig gewenst is om dat te controleren. Die oude godsdiensten evenwel ging en gaat het uitsluitend om de macht. Daarvoor zijn ze uitgedacht en hun permanente indoctrinatie moet ons blijvend op het verkeerde spoor, ja verkeerde sporen zetten. Het zijn juist de organen als de meeste grootbanken, die nu in het westen iedereen te pakken nemen. Ja en die grootbanken zijn in grote meerderheid aan de godsdiensten gerelateerd. dat hebben ze dan toch maar bereikt. Een slaafse bevolking valt alles wijs te maken, dat is hun kracht. Het ziet er droevig uit. De toekomst daarmee ook. Slaafse instelling als verdienste.

 16. Bes Tolen

  Bedankt, Groeneveld. Zo is het maar net.

  1. Mendelssohn

   Pensioenbeheer is geen kassadraaien in een buurtwinkel of snackbar. Groeneveld begrijpt niet dat voor het berekenen van een pensioenuitkering meer komt kijken. Iets meer dan een sommetje maken op de achterkant van een sigarendoosje of bierviltje. Als je het rekenen niet machtig bent kun je er beter vanaf blijven. Denk ik.

 17. toetssteen

  Daar hoort de politiek zich niet tegenaan te bemoeien.

 18. Bes Tolen

  Mendelssohn. Ik was in staat mijn eigen pensioen te berekenen en dat heeft mij nog wat opgeleverd ook. Het ABP had twee fouten gemaakt en dat scheelde mij zo € 1000 per jaar. Ik geef toe, dat het bij mij wel ingewikkelder was dan in veruit de meeste gevallen maar toch! Het berekenen van wat als hele pensioenpot in de toekomst nodig is, is ook best te doen voor zo’n pensioenfonds. Natuurlijk kan zo’n fonds verschillende berekeningen voor verschillende ontwikkelingen maken. Tenzij ze op hun eigen terrein onbekwaam zijn. De toekomst blijft uiteraard onzeker. Maar de huidige opvattingen vanuit de politiek zijn schande en dienen heel andere belangen waarvoor ze m.i. niet uit komen. Dat geldt voor het hele financiële beleid. We moeten van het hele politieke zootje van nu af dat de verborgen kracht ”deep state” alleen maar machtiger maakt en de volken van het westen in de greep heeft. En een heleboel ellende veroorzaakt. Altijd al maar bij de globalisering en grotere verbanden gemakkelijk de buit kan binnen halen.

  1. Mendelssohn

   @Bes Tolen, Hiermee ben ik het eens. Ooit met financiële rekenkunde kon ik met een simpele rekenmachine, potlood en papier in een annuïteiten hypotheek van een bepaald jaar het aflossingsdeel en rentedeel berekenen. Dat was nog goed te doen. Dus ik besef dat het berekenen van een pensioen andere capaciteiten vergt. Ik zit bij een fonds waar de economische dekkingsgraad en beleidsdekkingsgraad dicht op elkaar ziitten.
   Het beleid resulteerde in een goed jaar tot een kleine indexatie en correctie voor een inflatie. Dat is te danken aan een paar knappe koppen. Dat een ABP hierop ver achterloopt is niet te begrijpen. Andere koppen achter de beleggingsstrategieën?Maar wat ik wel door heb is dat het wat anders wordt voor de mensen die na mij komen.

 19. Lugar

  €1.000 voor elke Nederlander beloofde Rutte van de VVD. Maar het werden 1.000 nieuwe regels erbij. De regeldruk is met 11% gestegen onder Rutte. FVD wil minder regels en een kleinere overheid zodat de belasting omlaag kan en besteedbaar inkomen omhoog!

  #stemzeweg

 20. ruudjeenjose

  De ouderen hebben het aan zichzelf te danken dat ze nu op een houtje moeten bijten. Ze werken mee aan hun eigen ondergang door op de partijen te stemmen die van de islam en de asielparasieten houden. De ouderen gaan het nog veel slechter krijgen maar nogmaals eigen schuld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.