Wilders verkoopt dhimmies van Rob Jetten oplawaai: “D66 = SHARIA, haat en geweld!”

PVV-voorman Geert Wilders heeft geen goed woord over voor D66. Volgens hem is de partij van Rob Jetten de enige echte shariapartij van Nederland, die haat en geweld predikt tegen joden, christenen en ongelovigen.

Gisteren heeft de parlementaire assemblee van de Raad van Europa een rapport aangenomen die de sharia fel veroordeelt, alsmede enkele landen die geflirt hebben met streng-islamitische rechtssysteem. So far so good. Alleen was er namens Nederland één partij die de resolutie niet heeft willen steunen: D66. Eerste Kamerlid Petra Stienen beargumenteerde dat als je door je oogharen naar het rapport kijkt, je misschien zou kunnen lezen dat de sharia al ingevoerd is in Europa en dat is niet zo. En dus moest D66 tegenstemmen.

Een vergezochte redenatie om je ogen te kunnen sluiten voor sharia in Europa, en bepaald niet geloofwaardig. Geert Wilders, namens wiens PVV geen parlementariërs aanwezig waren op de zitting van de Assemblee, laat via Twitter weten dat hij het D66 zeer kwalijk neemt dat zij zich niet hebben willen uitspreken tegen de sharia. In een woedende tweet stelt Wilders de hele partij gelijk aan de mensonterende en oerconservatieve islamitische regels:

“D66 = SHARIA

Sharia = haat en geweld tegen homo’s, christenen, vrouwen, joden, ongelovigen, afvalligen.”

Stienen is zeker niet de enige D66’er die weigert zich fel uit te spreken tegen de sharia. Ooit was wetenschapper Machteld Zee iemand die “links in D66” stond, en zich aan de salafistische wetgeving – die bijvoorbeeld vrouwenmishandeling goedkeurt en vindt homo’s vermoord moeten worden – niet zo stoorde. Zich er eenmaal in verdiepend piepte ze wel anders:

U stond zelf, zoals u zegt, ‘links in D66’ toen u met uw onderzoek naar shariarechtbanken in Engeland begon. Nu waarschuwt u voor een gebrek aan kennis van en weerstand tegen de oprukkende radicale islam.
,,Ik ontdekte een compleet rechtssysteem – veel gesystematiseerder dan ik had verwacht – dat in strijd is met onze seculiere wetgeving. Veel moslimvrouwen zitten vast in een religieus huwelijk omdat hun omgeving een scheiding voor de staat niet voldoende vindt. Voor deze moslims is het shariahuwelijk veel belangrijker. Die vrouwen moeten aan een shariarechter of een imam vragen hun huwelijk te ontbinden, bijvoorbeeld omdat hun man hen mishandelt. Ook Nederlandse moslima’s reizen naar die rechtbanken in Engeland. Dat is een parallelle samenleving. Ik verzet me daartegen omdat die praktijk indruist tegen de rechten van vrouwen.”

Laten we hopen dat mevrouw Stienen zich nog eens echt gaat verdiepen in de sharia, zoals ook haar voormalige partijgenote dat deed. Dan leert ze wellicht nog wat. En anders? Tja, dan kan je Wilders z’n uitbarsting richting D66 niet eens echt kwalijk nemen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Dik

  Sharia is inderdaad haat en geweld. De voordelen zijn mij in elk geval nooit meegedeeld.

  1. Rien Noppen

   Sharia is soms haat en geweld, meestal niet.

   1. BB

    Soms haat en geweld lijkt me voldoende om nee te zeggen.
    Bovendien is hier al wetgeving.

    1. Rien Noppen

     Ik zou de nuance zoeken die Stienen in haar mooie toespraak fraai verwoordt.

     1. ZiggyStardust

      Echt Rien, als stand up comedian zou je het best wel eens goed kunnen doen. Hoe verzin je het zeg!! Ik lig helemaal dubbel hier!!

     2. ZiggyStardust

      Als ik jou vraag:’jij bent zeker de leukste thuis?’, dan antwoord jij zeker: ‘nee, de enige’. Hahaha, ja dat begrijp ik helemaal, na jou hadden jouw ouders er meteen genoeg van. Haha die Rien, dolle gast zeg!

     3. Rien Noppen

      Je bent aan het trollen, Ziggy.

     4. Zozo

      Rientje, je kunt ook nog niet eens fatsoenlijk schrijven, verwoordt moet toch vermoord zijn. Terug naar school rientje.

     5. ZiggyStardust

      Nee jij dan Rien. Als iemand zegt: het stoplicht staat op rood, zeg jij standaard dat het stoplicht op groen staat. Je gaat overal tegenin, puur en alleen omdat het kan, en het komt op mij over dat jij daar je plezier, of ‘kick’ uit haalt of iets dergelijks. Ik sta voor een open en ruimdenkende discussie, maar jij bent altijd tegendraads.

     6. Rien Noppen

      Zyggy, als ik standaard tegen meningen van anderen zou gaan zou dat per definitie moeten leiden tot onderling tegenstrijdige standpunten.
      Kun je die aanwijzen?

     7. DeBruijn

      Nuance, zeg gewoon waar het op staat!

      Zachte heel meester maken diepe wonden!

   2. edoc431

    Soms loop je tegen een mes of een kogel aan, maar meestal niet .

   3. Zozo

    Rientje, ik heb altijd al gedacht dat je niet spoorde, maar nu weet ik het zeker, arme domme jongen

   4. markw

    Jij bent zelf net zo hypocriet bezig.. Wanneer jij praat over “sharia” heb je het waarschijnlijk over wat JIJ gelooft..

    En niet over wat de koran zegt.. Als jij zegt dat onder traditioneel islamitische wetgeving genaamd “sharia” een vrouw en homoseksueel gelijk is aan een man en iemand die heteroseksueel is lieg je.. Hetzelfde geld voor mensen van andere geloven en dat weet je net zo goed als ik..

    Dat is precies hetzelfde verhaal als dat christelijke of Joden hetzelfde zal zeggen.. Als ze zeggen dat vrouwen of homoseksuelen gelijk zijn binnen hun geloof liegen ze net zo hard.. Iedereen weet donders goed hoe de Abrahamse geloven daar traditioneel en op papier tegenover dat staan..

    Hetzelfde de regelgeving en de straffen van de geloven is barbaars..

    Mensen als jij zijn juist precies het probleem.. Verpesten het hele gesprek door termen als “sharia” alles laten betekenen.. En daardoor kunnen die radicalen hun boodschappen een stuk makkelijker verbergen omdat het woord dan niks meer betekend..

    Dus laat ik dit zeggen..

    Je bent of glas hard hier tegen ons aan het liegen en dat of om religieuze of politieke redenen (misschien beiden)

    Of je geeft toe dat wat jij “Sharia” noemt niet is gebaseerd op wat de Koran noodzakelijk zegt.. Maar in plaatst daarvan wat jij gelooft..

    1. DeBruijn

     Iedereen is gelijk in het christendom. Homo’s zijn niet minder.

     Jezus ging juist, tegen de tijdgeest in, met vrouwen om. Zij mochten nog niet eens als getuigen opgeroepen bij een rechtszaak. Terwijl zij juist getuigen waren bij zijn kruising en opstanding, de stoere mannen (niet dus) waren gevlucht.

     Hoe kom je erbij dat bepaalde mensen minder zijn? Dat is echt onzin. Omdat sommigen homoseksualiteit verkeerd vinden, dat maakt je nog geen minder of slechter mens.

     Man en vrouw zijn naar het beeld van God geschapen, DUS gelijkwaardig.

     Behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden en heb je naaste lief als jezelf zijn de belangrijkste regels.

     En er staat ook dat niemand zonder zonde is, met andere woorden niemand is perfect.

     Omdat u bepaalde zaken raar of verkeerd vindt bij anderen, betekent ook niet dat iemand minderwaardig is mag ik hopen. Omdat ik het bijv. niet eens ben met D66 betekent ook niet dat ik hen als minderwaardig zie.

     Het niet eens zijn of moeite ergens mee hebben, betekent dus niet dat diegene minderwaardig is.

  2. Ad Infinitum

   Als ik sommige reacties lees hier op DDS wanneer het om straffen uitdelen gaat, en welke, dan doen deze zeker niet onder voor de Sharia, de Islamitische wet. Ze kunnen elkaar een handje geven. Gelukkig maar dat wij met onze eigen D66 rechters van doen hebben. En competente advocaten.

   1. Adriaan

    Straffen dienen gestoeld te zijn op wetten die door mensen zijn gemaakt en door een zogenaamde god.

    1. Adriaan

     herstel: gemaakt en niet door …

   2. Spaanse kok

    +++++

    1. Gekko

     – – – – –

   3. HendrikJan

    Met een duidelijk verschil AI, wat hier op DDS wordt geventileerd heeft geen enkele rechtsgeldigheid.
    De Sharia is een wet, wellenswaar Islamitisch, maar wie weet hoe snel ook in Nederland van kracht.
    Jij praat over D66 rechters, dus wie weet hoe snel, snel is.

    1. Aytas

     Dat ventileren is minstens net zo gestoord. Het salafisme is wat mij betreft een probleem en dit soort reacties over wat je met anderen allemaal moet doen is van hetzelfde niveau.

   4. Top

    Ach guttegut, een deuger! Billenmaatje, van vleespet en gecertificeerde blaaskaak Noppen?
    En je bent niet verplicht om op deze site te komen. Ik zou het niet meer doen, anders slaap je misschien niet in je eenzame nachten.

   5. edoc431

    Toch wel fijn dat je toegeeft dat de rechters uit D66 leden bestaat, dank je wel daarvoor .

   6. Rien Noppen

    Dat is juist, de sharia in zijn meest barbaarse vorm kan wedijveren met de barbarij die hier door sommige reaguurders wordt bepleit.

    1. Mendelssohn

     Jawel, met de Statenbijbel in de hand waaruit driftig wordt geciteerd. O.a. het wegvoeren van Moslims.

    2. TD

     Rien Noppen :
     Te oordelen naar het consequent verheerlijken van de sharia en alles dat er mee te maken heeft,moet je toch minstens 10 jaar met die woestijn neanderthalers hebben samengeleefd!
     Die constante verdedigende houding alles het thema “islam”opduikt,is op zijn minst verdacht!

    3. Zozo

     Rientje, mooie jij bak, domme jongen, ga gauw je krantje lezen

    4. ZiggyStardust

     Sharia is sharia. Is gewoon de islamitische wetgeving. Is er ook maar 1 van. Wat reaguurders hier ventileren is geen wetgeving, maar individuele hersenscheten, gevoelens die je wel eens hebt als je ziet dat iemand groot onrecht is aangedaan, en dan een zware lichamelijke straf voor de dader wenst, maar je dan uiteindelijk beseft dat we in een beschaafde samenleving leven en je zo niet met elkaar omgaat. Emotie dus, maar geen recht.

     1. Aytas

      Hoe denk jij dat barbaarse wetgeving tot stand komt?

     2. ZiggyStardust

      @satya, barbaarse wetgeving komt volgens mij over het algemeen tot stand door religie. Soms door wrede politieke systemen zoals communisme.

     3. Aytas

      Door het normaal te maken in spreektaal komt het terug. Overigens is het in onze maatschappij volledig geaccepteerd zolang het maar niet in ons zicht gebeurd. Guantanamo Bay bv. Obama heeft ook heel wat wetten getekend die barbaarse rechtspraak en behandeling van mensen mogelijk maken. Trump breidt ze verder uit.

      Religie is inderdaad een goede voedingsbodem.

 2. poldi

  Petra Stienen, dat is toch die vrouw die samen met die Hamas-juichaap Bertus Hendriks de Arabische lente bejubelde en bijna niet was weg te slaan bij de staatsomroep en lyrisch was over de Arabische cultuur.
  Volgens mij lijdt ze aan de Stockholm syndroom.

  1. Dik

   Veel minder naïef dan gedacht dusss.

 3. Dik

  Voordelen van de sharia, iemand? Voordelen van islam misschien?

  1. Duke

   Voordeel: geen verwarde kartelvrouwtjes of liegende kartelhomo’s in de politiek, islamitische landen hebben wel een beperkte immigratie, geen diversiteitsgedram en doen net aan klimaathysterie.

   1. Dik

    Daar kan Rob Jetten het alleen maar mee eens zijn, o wacht, Roberta is van de mannenliefde, geen goede combinatie als je de islam als bondgenoot hebt binnengehaald.

 4. Gerlos

  PASPOP JETTEN EN zijn zooitje van D66 brengt weinig goeds in ONS LAND, hopelijk krijgen ze met de verkiezingen flink op hun donder.

 5. Aytas

  Deze mevrouw zou eens met shirin Musa moeten praten.

  Wilders=haat en landverraad.

  1. edoc431

   ach vent ga je zelf bevredigen maar laat DDS met rust domme kaffer

  2. TD

   Aytas:
   Deze mevrouw zou eens met IS strijders moeten praten,in een donker hok!
   Inzichten wijzigen dan zeer snel!

   1. Aytas

    Shirin Musa, weleens van gehoord? Nederlandse moslima die als eerste onder een sharia huwelijk uitkwam. Die nu een organisatie tegen huwelijkse gevanschap leidt. Die probeert moslima te bevrijden uit de verschrikkingen die een sharia huwelijk meebrengen.

    Daarom mijn suggestie dat deze d66 mevrouw eens moet praten met haar.

    Shirin Musa probeert veel bewustwording te creëren wat betreft het gevangenschap dat vrouwen en meisjes binnen de islam kunnen meemaken. Wat mij betreft is dit het feminisme dat ik steun, geen vrouwen die problemen met een straatnaam hebben. We kunnen veel steun gebruiken, ook van rechtse mannen.

    Femmes for Freedom. Neem eens een kijkje alsjeblieft!

 6. Tante Sidonia

  Hé Turk (Aysi-haat) en Pluisje (Noppen),
  Oprotten met jullie gehaatzaai, en neem Eusje Bloemetje mee.
  Begrijp nog steeds niet dat op jullie masochistische zelbevredigende onzin gereageerd wordt!
  Ga lekker vieze filmpjes kijken!

  1. Spaanse kok

   Oeps.
   Loonstrookje tegengevallen?

   1. Tante Sidonia

    Spaanse kok
    Ha,…ha,….ha….. ,
    ja, tegengevallen!
    Rutte heeft het “gepeupel en klootjesvolk”wederom voorgelogen!

    1. Spaanse kok

     Vertel tante, vertel.

  2. TD

   Tante Sidonia:
   Die lui hebben een hekel aan dingen die leuk zijn!

  3. ZiggyStardust

   Ik moet bekennen dat ik er in getrapt ben. Dacht dat ze werkelijk iets bij willen dragen aan de discussie. Ik sta zeker open voor andere inzichten. Ik word graag uitgedaagd tot nadenken. Maar Aytas, (Satya zoals ze op Joop heet), komt altijd uit op Afrika en wil de joden het liefst uit Israël verplaatsen, en Rien beweert altijd het tegenovergestelde van wat er beweerd wordt, maakt niet uit wat. Een antisemiet en een borderliner. Mooi stel samen.

   1. ZiggyStardust

    En het mooiste is, op Joop pruimen ze die Satya ook niet echt.

   2. Aytas

    Bi polaire. Is iets anders. Erin getrapt? Waarin? Andere meningen. Problematisch toch die vrijheid van meningsuiting. Sneu dat je zoveel bevestiging van anderen nodig hebt. Ik heb dat duidelijk niet en weet je in mijn dagelijks leven heb ik daardoor echte vrienden.

 7. Tante Sidonia

  Vanaf nu is de naam D66, wat mij betreft, over, het wordt: Sharia 66!
  Kort: S66!!!

  1. Spaanse kok

   Ik denk dat D66 diep gebukt gaat onder het oordeel van tante S.
   Waarschijnlijk vanavond nog crisisberaad.

   1. Arie B

    Ik denk dat ze voltooid leven overwegen.

 8. Korporaal Monty

  Wilders doet het goed.
  Iedere dag is hij in het nieuws.
  Als hij nu geen monster zegge gaat behalen bij de komende verkiezingen is het echt doorgestoken kaart. (Of hij wordt echt niet meer gelooft).

  Zijn roeiboot is straks overvol.

  1. Dik

   “Zijn roeiboot is straks overvol.”

   Met kapitein Rob aan het roer, richting de bodem van de Hofvijver.

 9. ruudjeenjose

  Gelukkig zijn er hier weer veel nsbers die de sharia goedpraten. Hopelijk glijdt u uit en breekt u uw nek. Vuile nsbers

 10. Michael M

  Sharia ook tegen Alcohol en varkensvlees. Nou dan mogen alle cafés en brouwerijen wel dicht inclusief babi pangang en geen feest meer in Ahoy….

 11. Michael M

  Partij 66 zonder de D, mensen, zonder de D.

  D staat voor : Democratie

  En dat is deze partij allang niet meer, helaas.

  Het zij Zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.