Wilders wil niet Nashville-predikanten, maar alle imams aanpakken om homohaat: ‘Vervolg ze maar!’

Geert Wilders heeft niet zoveel op met de mensen die moord en brand schreeuwen om de Nashvilleverklaring die door honderden gereformeerde predikanten getekend is. De PVV-voorman ziet een groter gevaar in de Koran, volgens hem een “boek vol haat en geweld” dat wekelijks gereciteerd wordt door alle imams in dit land. Niet de Nashville-predikanten, maar zij moeten vervolgd worden.

Alhoewel Geert Wilders een agnost is, doet hij niet mee met de heisa rondom de Nashvilleverklaring. Hij geeft aan het ‘oneens’ te zijn met het document, maar nog meer met het idee van het Openbaar Ministerie om de opstellers van dit document wellicht strafrechtelijk te vervolgen. Momenteel buigt het OM zich over die optie, maar als het aan Geert Wilders ligt gaan de officiers van justitie vandaag nog iets anders doen:

“Oneens met #NashvilleVerklaring maar vervolgen door OM is totale waanzin. Ga de (predikers van de) Koran maar vervolgen die roept op tot geweld.”

Aldus de PVV-voorman in een tweet. In een tweede tweet zet hij zich nog scherper af tegen imams. Zonder uitzondering zouden ze vervolgd moeten worden, vindt Wilders:

“Vervolg alle imams maar die uit dit boek vol haat en geweld reciteren @Het_OM! “

Ironisch genoeg gaat de PVV-voorman daarmee zelf vérder dan de Nashvilleverklaring. In dat document wordt min of meer het bestaan van homoseksualiteit ontkend, en worden alle homo’s een schuldgevoel aangepraat om het feit dat ze zijn wie ze zijn. Maar nergens in die hele verklaring wordt opgeroepen om alle homo’s te vervolgen op basis van het afwijken van enkele zwaargereformeerde geloofsartikelen. Wilders doet dit met zijn reactie wel: alle imams, zonder uitzondering, moeten wat hem betreft de gevangenis in omdat ze uit de Koran voorlezen.

En zo komen we dus terecht in een neerwaartse spiraal: op extremisme wordt gereageerd met nog meer extremisme. En wacht maar tot de gedoodverfde politieke tegenstanders van Wilders aan de haal gaan met zijn reactie: dan heb je nóg meer extremisme. Fijne boel, zo!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Veteraan

  Wat een kerel hé.
  Als groen rechts, dieren liefhebbende, anti criminele moslim en anti nep vluchteling aanhanger zeg ik.
  Go Geert.

  1. Lugar

   +1

  2. B. Pascal

   PVV en FVD zullen in de toekomst MAN-VROUW als norm stellen. Het overige zullen ze contractmatig willen inkaderen. Dus …..

  3. Siemien

   Ja prachtig hé en hij heeft ook zo gelijk.. 😉

 2. loes_1955

  ik ben voor homos ik vind wel dat die gelijk heb alla is ook tegen homos en daar hoor je niks over

 3. TD

  Dat de SGP een handtekening zet onder de Nashville-verklaring is voor mij niet zo belangrijk,en heeft politiek gezien geen enkele relevantie!
  “Geloof” moet naar mijn mening volkomen gescheiden zijn van politiek,dus kan men zich beter druk over maken dat partijen zoals Denk en Bij1 zich manifesteren in de Nederlandse politiek.
  Als zulke partijen groter worden door het gestaag groter wordende aandeel moslims in onze samenleving,gaan de vele imams door ons hele land de Koran verklaren en gerelateerde ideeën over de samenleving spuien,dan pas hebben we een probleem!

 4. Rien Noppen

  Eens met het betoog van Tim.

  Wilders kan slechts nog extremistische kreten uitbraken. Die man heeft zichzelf politiek volledig irrelevant gemaakt.

  1. B. Pascal

   dat zal ik maar niet te hard zeggen. zijn toon maakt muziek!
   hij heeft de politiek meer veranderd de laatste tien jaar, dan jij denkt.

   kijk nu, weerstand ten volle tegen links!
   lhbtimwqcsag’ers krijgen volle kracht achteruit te verduren.

   1. Koos sssss

    Subtiel verschil met predikanten en hun moslim-tegenhangers is, dat die predikanten de consequenties voor de lhbt beperken tot het functioneren in de kerk. Waar de moslims homo’s proactief vervolgen en als het even kan ook nog doden.

    De handtekening van Cees van der Staaij zie ik dan ook als ongepast. Iets wat in de kerken speelt hoort daar thuis en niet in de politiek.

    Daarom stem ik als actief christen ook niet op een religieuze partij. Scheiding van kerk en staat is mij heilig.

  2. Siemien

   Tuurlijk ben jij het er mee eens, je hebt namelijk geen idee waar het precies over gaat en laat hier héél duidelijk zien dat jouw sympathieën voor de islam springlevend zijn, je bewijst mijn gelijk…

  3. Top

   Blablabla Blaaskaak. “Eens met het betoog van Tim”. Timmie is namelijk mijn vriendje en brengt licht in mijn duisternis weet je. Anders zat ik helemaal alleen hier, tegen al die boze reactanten en Top in het bijzonder, te schrijven. Maar lekker puh en ullah TimmieTimTim is mijn vriendje en ik ben ook nog eens ErnsQuispel of Duindam of? Ik ben de tel kwijt.

   Mag ik een teiltje?

 5. Veteraan

  Waarheid mag gezegd worden.
  Vrouwenhaat, homohaat, dierenhaat, ongelovigen haat, afkeer van democratie en hekel aan werken en regels en plichten van een land zoals Nederland.
  Weg ermee en neem die laffe NSB’ers ook maar mee.

 6. Lugar

  Het OM heeft ineens wel tijd om onderzoek te doen?

  1. Siemien

   Ja bijzonder is dat toch hé, steeds openlijker zie je wat voor agenda’s ze er op nahouden, het is eens meer verborgen..

   1. Lugar

    “Ja bijzonder is dat toch hé…”

    Des te bijzonderder omdat het OM niet verplicht is om dit te doen.

  2. sonar

   Lugar OM = Openbare Misdaad.

  3. Stanly2000

   Natuurlijk, het betreft hier géén moslims!

 7. Peter Loosduinen

  OM onderzoekt mogelijke strafbaarheid van Nashville-verklaring.
  Waarom doet het OM geen onderzoek naar de mogelijke strafbaarheid van de koran ?
  Dit haatboek roept op tot aanslagen / stenigen / verminkingen en alles wat wij ( de gewone Nederlanders ) niet in onze samenleving willen !
  Een kudtboek dus ( dt als versterking gebruikt !

  1. van Urk

   Zal me niet verbazen dat er binnen de islamitische kringen ook vele verklaringen door verschillende moefti,s zijn ondertekend. De OM zal natuurlijk daar hun handen niet aan gaan branden want dat zou wel weer onrust in onze multiculti-samenleving kunnen gaan veroorzaken met aanslagen van dien.

 8. Eugenie de la Fleur

  De Nashvilleverklaring is in leven geroepen door Amerikaanse televisie dominees, zo homofoob als de pest. Echt een blamage voor de Nederlandse politiek dat vd Staay dit ondertekend heeft.

  1. Groeneveld

   Eugenie vindt imams die zo homofoob zijn als de pest helemaal oke. Je hoort haar er dan ook niet over. Dat homo’s met hun hoofd naar beneden van een hoog gebouw gegooid moeten worden volgens bevel in de koran, deert deze Groene Khmer ook niet. De christenen die zijn pas erg!

   1. Rien Noppen

    “Eugenie vindt imams die zo homofoob zijn als de pest helemaal oke.”

    Dat beweert ze nergens, Groeneveld.

    Probeer het nog eens, dit oogt erg dom.

    1. Top

     Blablabla Blaaskaak!

     1. Eugenie de la Fleur

      domme jongen toch!

     2. Groeneveld

      EU Genie, een zin begin je altijd met een hoofdletter. Hoeveel klassen lagere school heb je eigenlijk?

    2. Groeneveld

     Bemoei je er niet mee Ernst. Jij bent af.

     1. Rien Noppen

      Q.e.d.

      🙂

   2. Top

    Haar echte naam is ‘Droogpruim de la zelfgeknipt haar’. Je ziet dit soort, vaak op markten en goedkope supermarkten. Verkoopt hier alleen maar flauwetyfuskul. Is zogenaamd links omdat die club haar al het gehele leven onderhoudt.
    Huilt graag mee met de rode ontvangers in het bos. Is niet relevant en eigenlijk mijn tijd niet waard. Maar nu weet je het, in ieder geval! Trap er niet in! Groetjes.

    1. Eugenie de la Fleur

     wat een sterk inhoudelijke bijdrage

     1. Top

      En het klopt ook zo goed! Knap hè van mij.

     2. Rien Noppen

      Top is een doodzieke trol, Eugenie. Negeren is het beste.

     3. Bosche draak

      De beschrijving is inderdaad zeer nauwkeurig.

   3. Janna47

    @Groeneveld

    Eugenie niet alleen hoor…de helft van de bevolking hier denk ik….die hebben niet eens in de gaten dat de moslims tegen homo’s zijn en ze terroriseren en dat ze dat ingegeven wordt door die lange jurken types….Het is werkelijk schandalig zoals de Nederlandse bevolking overal lak aan heeft…..als het te laat is schreeuwen ze moord en brand…walgelijk

  2. van Urk

   Ik heb het zo en zo niet op Amerikaanse televisie dominees. Vooral niet uit dat soort Amerikaanse regio,s die bekend staan als fraudeurs en racisten. Snap trouwens eigenlijk ook niet waarom onze predikanten eigenlijk met hen in zee gaan.

 9. Ries

  Er zijn nog steeds verdwaalde geesten die van mening zijn dat je extremisme niet moet bestrijden. Dit zou tot meer extremisme leiden. Dat moet wel uit de linkafkliniek komen…

 10. Heras

  Dat is toch vrijheid van meningsuiting, wat de Nashvilledocument. Ik kan mij niet voorstellen dat SGP aanhang gaat moorden in naam van God. En ja, het is veel makkelijker christenen te beschuldigen dan moslims

  1. Lugar

   “En ja, het is veel makkelijker christenen te beschuldigen dan moslims”

   Waarvan worden christenen beschuldigd? Leven en geloven in overeenstemming met Bijbelse waarden, normen en uitgangspunten?

 11. DeBruijn

  Voor een groot deel met u eens Tim Engelbart, maar er wordt niet in het document betwist dat homoseksualiteit bestaat. Vanwege alle ophef heb ik het Engelstalige document gelezen en daaruit blijkt niets dat zij het ontkennen. Ook niet dat die mensen minder waar zijn, er staat zelfs dat mensen met die geaardheid ook naar het beeld van God geschapen zijn en even waardevol. Alleen een deel van de SGP-aanhang denkt dat huwelijk en seksualiteit bestemd is voor man en vrouw. Als zij zelf zo willen leven, wat is dan het probleem? Ik snap het niet al mag ik eerlijk zijn.

  Nergens wordt opgeroepen om LBHTI’ers te haten of te vervolgen. Zij preken voor eigen parochie. Ik vind de reacties van het COC en veel media op het manifest verschrikkelijk extreem, net of Nederland op instorten staat. Niets van waar, er veranderd niets. Nou ja, eigenlijk wel, als dat zo doorgaat, dan hebben we geen vrijheid van meningsuiting meer. En dat is een zeer, zeer kwalijke zaak.

  Als die mensen zich van seks onthouden, dat is toch hun leven. Als iemand wel seks wilt hebben, ook dat is hun leven. Soort zoekt soort. Of mag straks een hetero prostituee ook geen klant van hetzelfde geslacht weigeren? Het is een hellend vlak waar we ons op bevinden.

  Vrijheid geldt of voor iedereen of voor een select gezelschap en dan is het afgelopen met de vrijheid en democratie.

  Wees blij dat de SGP-aanhang anders denkt, dat betekent dat we in een vrij land leven!

  1. Lugar

   “Als zij zelf zo willen leven, wat is dan het probleem? Ik snap het niet al mag ik eerlijk zijn.”

   Het probleem is het gelijkheidsevangelie. Iedereen zal en moet gelijk en hetzelfde zijn. Dat is een trucje vanaf den beginne.

 12. poldi

  Ze mogen het van mij zeggen, heet vrijheid van meningsuiting.

  Ik verheug me al weer op alle deugmens ophef en 2de kamer zitters die vol op het orgel zullen gaan.
  Want tegen de SGP is het makkelijk ageren.
  Ik wijs de deugers even op de als rupsje-nooit-genoeg voortwoekerende islam, ongeveer 100x erger denkt maar vooral doet tegen homo’s, vrouwen en andersdenkenden.
  Maar daarover zijn vooral de deugpolitici heel stil over, stelletje verachtelijke hypocrieten

  1. wheelboy

   Poldi
   klopt wat je schrijft maar dat wil niet zeggen dat je verschil moet maken .of je nu door een moslim jood of christen gediscrimineerde wordt maakt niet uit .Al zijn moslims wel veel extreemer .

 13. wheelboy

  Wilders moet geen verschil maken . Dat zeg ik als PVV er . Wat voor christenen geld moet ook voor moslims gelden . Enige verschil dat ik zie is dat moslim imams aanzetten tot moord en doodslag . En christenen het bij negatieve woorden houden die tot haat kunnen aanzetten .

 14. Gerlos

  Geert pak ze aan die Imans die geestelijk gestoorde homohaters horen hier niet thuis, en als je toch bezig bent zet de heer v.d. Staaij van de SGP tijdens een debat ook op zijn plaats want dit hoort niet in 2019.

 15. DeBruijn

  Gerlos vindt dat van der Staaij aangepakt moet worden, want dit kan niet meer in 2019.

  Hebt u uzelf gehoord? Dit is een vrij land, als mensen geen mening meer mogen geven, hef dan de democratie maar op.

  Het is 2019 en daarom moet het gewoon kunnen als iemand een afwijkende mening heeft. Het is net zo erg in een land te moeten leven waarom homoseksualiteit verboden is als een land waar het verboden is om kritiek te hebben op homoseksualiteit!

  Vrijheid geldt ook voor mensen met een andere mening.

  1. Groeneveld

   Zo is het DeBruin. Geheel eens.

  2. Rien Noppen

   Inderdaad, het pleidooi van Gerlos slaat helemaal nergens op.

   Het lijkt wel of we in Nederland opnieuw moeten leren om met pluriforme meningen om te gaan.

 16. Tante Sidonia

  Jodendom, Christendom en Islam.
  Van oorsprong woestijngeloven!
  Jodendom en Christendom zijn, min of meer, maatschappelijk redelijk tot uitstekend bezig.
  Dit kan men niet zeggen van de Islam: heden ten dage wordt de haat tegen “ongelovigen” in volle strijd gevoerd! OOK in Nederland.
  Ik vind het ongelooflijk hypocriet dat de Gutmensch (“Bubbels”Den-Haag/Hilversum en grachtengordel ( Volkskrant e.d.) zich met alle kracht tegen vdStaaij verzet!
  Hoeveel zijn er SGP’ersin Nederland? Nog geen 10.000!!!
  Wél een stuitende stilte dat afgelopen jaar, met haat aan Nederlanders, 100.000 Moslims “binnen” zijn gekomen en het liefst, als ze de kans krijgen, en deze pakken, homo’s het liefst met het hoofd naar beneden van het hoogste gebouw gooien.
  Nu 3 miljoen Moslims in Nederland; gesteund door Groen-Links, DENK, PVDA, CU en D66.
  Maar ja,………. “de alles vernietigende Gutmensch” is de vriend van de Moslim!

 17. Michael M

  Leer de geschiedenisboeken….Oorlogen eeuwen oorlogen onder diverse religies. Is de mens in staat de eeuwendurende haat voorgoed te verbannen? Antwoord: Nee, Hokjesdenken zit in de genen, dus men moet daar tegen vechten, …..tja

 18. Gerlos

  Ik ben mij van geen kwaad bewust trollen.

 19. nienke

  Het geloof zorgt voor al die oorlogen, het zou toch prachtig zijn als een ieder z’n geloof achter de voordeur hield, in de kerk of moskee.
  Geen geloof op scholen alleen nog maar openbare scholen het zou de helft schelen aan criminaliteit, scheld partijen enz enz.
  Geen uiterlijke kenmerken meer op straat zoals hoofddoekjes, keppeltjes, kruisjes, burka’s.
  Het geloof maakt meer kapot dan je lief is.
  Niemand hoeft te zien aan uiterlijke kenmerken wat voor een geloof iemand heeft.

  1. Arie B

   Was de 2e wereldoorlog een geloofsoorlog, de 1e? De golfoorlog wellicht? De syrische burgeroorlog?Oorlog heeft meer met macht te maken dan met religie.
   En jouw voorstel, vallen daar ook de genderreligieuzen, klimaatreligeuzen, dierenaanbidders e.d. onder?

  2. Lugar

   “Het geloof zorgt voor al die oorlogen…”

   Wat is geloof?

   Oorlogen worden gestart door… mensen. Niet geheel verrassend denk ik?

 20. H.Vaes

  Beste Tim Engelbert……je snapt er niks van…of wil je het niet snappen?

 21. ruudjeenjose

  Alle linkse huichelaars en wegkijkers staan in de rij om wat te zeggen over van der Staaij.Stem op de PVV en de imams zullen worden uitgezet. 20 maart einde islam en einde asielparasieten. Stem op de PVV of het FvD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.