Zeurkous Maarten van Rossem toont zijn dedain voor Nederlanders: “Niet al te snugger!”

Volgens de PvdA-historicus is het electorale publiek van Nederland “niet al te snugger.” Maar mijnheer Van Rossem, die is dat zelf natuurlijk wél. Aldus een nieuwe mini-rant die de linksliberale brombeer op social media plaatste.

Wat doe je als je een gepensioneerde hoogleraar bent, die zich laat voorstaan op slechts één wasbeurt per week en een constante stroom aan schnabbels bij de publieke omroep? Heel eenvoudig: dan ga je neerkijken op al het andere gepeupel, dat lang niet zo fantastisch en slim is als jij.

Zie hier de handelswijze van Maarten van Rossem, het orakel uit Utrecht. Hij moet niets hebben van het intellect van de gewone Nederlander, die hij typeert als “niet al te snugger”. Dat zegt hij op Twitter, waar hij de verkiezingsretoriek van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff analyseert. Volgens de historicus gaat Nederland weer in deze VVD-val trappen, en het gebrek aan denkvermogen van gewone burgers is daarbij zeker iets te verwijten.

Van Rossem:

“Het is pure electorale retoriek met natuurlijk de bedoeling om de rechterzijde de wind uit de zeilen te nemen, want rechts is de kant waar de VVD mogelijk verliest.

Dat Dijkhoff daarom is uitgerukt om positie in te nemen tégen het klimaatakkoord is overigens voor de VVD helemaal niet verstandig, want dat verzwakt dit toch al niet zo succesvolle kabinet. Dus ik zou me niet te veel opwinden over wat Dijkhoff zegt. Het is eeen verkiezingsstunt. Of het hem wat gaat opleveren weet ik niet, maar over het algemeen zijn kiezers niet al te snugger.”

Lekker dan, daar sta je dan met je goede gedrag: ga je braaf iedere verkiezing stemmen, ben je nóg “niet al te snugger”. Of Van Rossem dit jaar gelijk krijgt, moeten we nog afwachten. Op 20 maart en 23 mei mogen we naar de stembus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. flessenpost

  Nu vind ik van Rossem een enorme linkse klojo en viespeuk maar er zit wel een grond van waarheid in, wanneer bij de komende verkiezingen niet massaal FvD en PVV wordt gestemd kan je met recht spreken dat het stemvee niet al te snugger is.

  1. Lugar

   @Fles: Dat is juist.

   1. poldi

    @flessenpost, een tien met een griffel.

  2. Top

   Inderdaad!

  3. Julian

   Kijk nu gaat links en rechts de fout in. Kiezers als niet snugger bestempelen omdat ze niet doen wat je zelf graag wil DAT is de fout. Kiezers zijn kiezers.. slim of dom. juist kiezers wegzetten als dom stemvee is in mijn ogen juist de dommerik die dat doet.
   En de PVV/FvD stemmer snapt maar niet dat er niet massaal gestemt wordt op die partijen. Ze leven in een cocon alsof heel Nederland hetzelfde vindt als zij. Tot nu toe vindt 75% van de kiezer wat anders…

 2. Gekko

  Mister Dedain aan het woord. Van Rossem zou nog raar opkijken als het stemvee wel gaat nadenken. Dan is zijn partij (PvdA) over een paar jaar namelijk helemaal verdwenen.

  Denkt Van Rossem zelf wel eens na als hij zijn stem uitbrengt?

  1. Lugar

   “(…) Dan is zijn partij (PvdA) over een paar jaar namelijk helemaal verdwenen.”

   Inderdaad. In 2017 heeft de PvdA maar liefst 29(!) zetels verloren, dat zal van Rossem vast niet in zijn azijnzure zwarte kleren gaan zitten.

 3. FJ

  Van Rossum heeft zelf zijn raderwerk niet op orde. Trouwens velen in Nederland ook niet.
  Politiek sinds de KOK polder is leugen en bedrog.

  Kwartje van KOK en energieheffing van Kok en Zalm zijn 2 voorbeelden hoe je de mensen om de tuin leidt.

 4. Lugar

  Van Rossem? Ik twijfel altijd of het nou met een e of een u wordt geschreven.

  Voor de rest vind ik het een vlassig vunzig ventje die altijd een wolk van roos op de schouders van zijn trui heeft liggen, fles azijn ernaast. Vroeger vond ik hem wel eens grappig, tegenwoordig doet hij vooral kunstjes voor de Staatstelevisie.

 5. Karel de Grote

  Ik ben geen fan van de heer van Rossum, maar op dit punt heeft hij 100% gelijk, overigens geldt dit niet alleen voor Nederland, kijk maar naar Amerika. Aangetoond ; de meeste mensen op deze aardkloot hebben een IQ van nog geen 100, dus wat wil je.

  1. Troelstra

   Vooral op het (Noord-)Afrikaanse continent, maar ook in het Midden Oosten (m.u.v. Israël) is het zeer droevig gesteld met het gemiddelde IQ. De massale invasie in Europa uit deze contreien brengt ons continent dus ook verdomming. En behalve verdomming brengt het ons ook verarming en een toename van de onveiligheid op. We missen niks als we de grenzen voor hen dicht gooien. Integendeel: We houden het hier allemaal een stuk leefbaarder als wij hen aan de poort weten te weren.

  2. Mart

   Go Karel…..fijn voor je dat jij wèl tegen de 100 ligt.

 6. Troelstra

  Kiezers paaien voor de PvdA ging Maarten van Rossem in 2017 niet zo goed af, kan ik me nog herinneren.

  1. Lugar

   @Troelstra: Klopt, als dank verloor de PvdA maar liefst 29(!) zetels, een ongekend verlies dat zich in de parlementaire geschiedenis volgens mij nog niet had voorgedaan.

 7. Rien Noppen

  Beetje open deur van Maarten, maar hij heeft uiteraard gelijk. Moet je eens kijken hoeveel kiezers nog op PVV en FvD stemmen!

  1. Groeneveld

   Mensen die generaliseren zijn zelf te stom om voor de duvel te dansen.

  2. Top

   Blablabla! Blaaskaak!

  3. marco1

   @Rien Noppen: dat nog steeds het grootste deel van de bevolking in NL niet op de PVV en FvD stemmen toot idd aan dat de meerderheid niet zo heel snugger is, gelukkig komt wijsheid met de jaren en krijgen steeds meer mensen hun verstand.

 8. TD

  “gebrek aan denkvermogen van gewone burgers ”
  Dat is wat kort door de bocht,ik zou willen zeggen;Het merendeel van het Nederlandse electoraat is niet bewust met politiek bezig,men heeft tegenwoordig vaak niet eens de digitale krant en haalt alle info van Facebook,druk en hoofdzakelijk met het eigen leventje bezig,tv series,reality shows,kook programma’s en verdere onzin!
  De algemene mening heerst dat ZE in “Den Haag” toch doen wat ze willen,er is niet het besef dat het juiste vakje aankruisen wel degelijk veranderingen kan bewerkstelligen,als men al de moeite neemt om überhaupt te gaan stemmen!
  Dáárdoor is het nog niet doorgedrongen dat het de hoogste tijd is.

 9. J.Rademaker

  Hij heeft wel gelijk, de helft van het loon afdragen voor de hobby´s van de over het algemeen laag opgeleide ¨politieke elite.

 10. poldi

  Och och och….daar heb je weer dat over het paard getilde uit zijn vuilniszak gekropen linkse wangedrocht.

 11. Aytas

  ‘Volgens de historicus gaat Nederland weer in deze VVD-val trappen, en het gebrek aan denkvermogen van gewone burgers is daarbij zeker iets te verwijten.’

  Wat zegt hij hier wat niet klopt?

  Feit is dat de burger niet zo slim is, aan de rechterzijde is dit bewezen nog erger omdat het eq meestal ook nog onderontwikkeld is. Het zou een stuk schelen als de burger dat gaat beseffen. De reacties dagelijks op dit forum zijn zogenaamd van rechtse mensen. Waar is het rechtse gedachten goed? Roep om belasting verlaging maar voorzieningen mogen niet minder, ja dat werkt niet. Idiots are taking over.

  1. Groeneveld

   ” Roep om belasting verlaging maar voorzieningen mogen niet minder, ja dat werkt niet.”
   ——————————————————————————-
   Aytas vergeet gemakshalve naar de uitgaven van de overheid te kijken: miljarden gaan door de drain aan onzinnige subsidies, fail-aankopen en -bestedingen en klimaatmaatregelen (achterlijke windmolens) die niks opleveren.

   Als die tientallen miljarden omgezet worden in belastingverlagingen kunnen de voorzieningen op peil blijven.

   1. Troelstra

    En zo is het maar net. Toch frappant dat er altijd zo’n groot verschil zit tussen wat Aytas ons voorliegt en wat bij zelf na rekenen de werkelijke uitkomst is.

   2. Aytas

    Terecht punt groeneveld, de efficiëntie van de overheid kan een stuk beter.

  2. Troelstra

   Aytas schreef;

   Feit is dat de burger niet zo slim is, aan de rechterzijde is dit bewezen nog erger omdat het eq meestal ook nog onderontwikkeld is.

   Wetenschappelijk onderzoek aan een universiteit in Virginia heeft inderdaad aangetoond dat rechts gaat voor ratio en waarheidsvinding (iq), waar links niet verder komt dan emotie en morele verontwaardiging (eq).

   Moet ik je nu feliciteren met je eq?

   1. Aytas

    Onzin onderzoek. Bijvoorbeeld Lazar stankov maar ook political science hebben wetenschappelijk bewezen dat rechts een lager iq en eq heeft. Jij verwijst volgens mij naar een onderzoek in opdracht van hirshi Ali dat nergens serieus wordt genomen. Het gaat over de manier waarop besluitvorming tot stand komt, het was te zien door het hele onderzoek dat er een gewenste uitkomst was.

    1. Top

     Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen

    2. marco1

     Als ik de demonstranten bij protesten zie over milieu of regen rechts heb ik niet echt de indruk dat de linksers met blauwhaar en neusringen een bijzonder hoog iq hebben.

  3. DeBruijn

   Het komt overal voor ook bij links, dus scheer niet iedereen over één kam. Je ziet het al bij de Nashville verklaring, menig linkse stemmer wil de vrijheid van meningsuiting liever kwijt, want die geldt alleen voor gelijkgestemden.

   Of te denken aan de vele doodsbedreigingen aan Wilders of aan boeren, andersdenkenden, net zoals het is bij rechtse mensen.

   We moeten eerst naar onszelf kijken voordat we anderen veroordelen. Meestal zijn we zelfs niets beter.

 12. Caspar

  Och ja, van Rossem, die mij altijd doet denken aan zijn bijna-naamgenoot van 500 jaar geleden, die plunderend en brandschattend door Gelderland en omliggende gebieden trok. De huidige Maarten, snob, salonsocialist, schnabbelaar, narcist en betweter, laat zich leiden door zijn links-calvinistische schuldgevoelens en schijt zeven kleuren stront omdat het door hem ooit zo geadoreerde ‘gewone volk’ naar de rechterzijde opschuift. Daardoor is hij chagrijnig geworden, een narrige, stramme, verzuurde oude man, misschien wel depressief. Het ‘gewone volk’ confronteert hem met zijn ongelijk en dient daarom te worden weggezet als dom. Hij is het afbladderende, niet meer te restaureren meubelstuk van de linkse omroep, alwaar hij een gewillig oor vindt voor zijn frustraties. Maar zelfs Philp Freriks, toch ook wel geboren uit een pot linksdraaiende kefir, ontkomt er niet aan om regelmatig een meewarige blik op deze charlatan te werpen. Eigenlijk moeten we medelijden met
  hem hebben: decennia-lange strijd voor rechtvaardigheid heeft niets opgeleverd en gedesillusioneerd buigt hij het vermoeide hoofd waarin zijn rechtschapen brein aardig aan het verdampen is onder invloed van vurige linkse en anti-Amerikaanse
  retoriek. Een man, die oorzaak en gevolg niet ziet, is niet intelligent en dient derhalve zijn mond te houden over de cognitieve vaardigheden van anderen.

  1. nogmaals

   @caspar
   ±+++±+++++

  2. Niet L niet R

   Perfect weer gegeven!

 13. Zout

  Flauw mannetje, die van Rossem.

  1. Heinz

   Hé @Zout… een snuifje of een hele korrel? Terug van weggeweest? 🙂

 14. DeBruijn

  Nou zijn we dan zo snugger met zijn allen? We waaien met elke wind mee, schreeuwen als iemand een andere mening heeft, zonder ons in de feiten te verdiepen, volgen partijen, zonder het partijprogramma of verkiezingsprogramma te lezen, roepen dat Nederland verruwt, maar schelden iemand uit die per ongeluk iemand afsnijdt.

  Of schreeuwen intolerantie bij bepaalde opmerkingen en vinden dan dat die persoon opgeknoopt moet worden. (heel tolerant allemaal)

  Nederland versimpeld, we hebben allemaal een goed stel hersens, maar ik merk dat de meeste meewaaien, totaal geen onderzoek doen en ons laten leiden door sociale media met alle oppervlakkigheid ten top.

  We mogen best de hand in eigen boezem steken, want het wordt er niet beter op. Bedoel ik dit minachtend? Nee, maar je merkt dat de algemene kennis van mensen bijzonder slecht is. Concentratie hebben velen niet meer, luisteren doen veel niet, lezen nog minder of alleen een kop en dan moord en brand schreeuwen, zonder het artikel in zijn geheel te lezen.

  Niet snappen dat iemand van 95 jaar in de tram niet zolang kan staan, maar opstaan? Zelfs dat snappen velen niet eens, want we zijn altijd maar bezig op die rot telefoons.

  Misschien is dat wel wat ons versimpeld?

  1. Mart

   Over dat laatste;;;Opstaan voor ouderen;Nooit eens gedacht aan speciaal gekleurde bus zitplaatsen zo als hier ruim aanwezig in de stadsbussen voor ouderen?Hier in Brasil al jàren, en de meesten staan op indien bezet…kwestie van opvoeding!Oja 65+ers reizen vrij hier.Niet zo barbaars ,mijn Brasil.

   1. DeBruijn

    Inderdaad een kwestie van opvoeding, maar veel jonge ouders zijn zo druk met zichzelf en vaak hun telefoon, dat opvoeden erbij inschiet. Ik zie het om mij heen volop. Achter de kinderwagen, kleine kind van 2 hobbelt achter moeder aan, wordt bijna dood gereden, moeder heeft niets door, want zij loopt 3 – 4 uur per dag met haar telefoon tussen haar schouder en oor geklemd.

 15. nienke

  Met zichzelf ingenomen linkse mafketel.

 16. Seneca

  ach Maarten van Rossem, wie let daar nu op? het is een onhygiënisch mannetje en nog links ook. ik denk echter dat er door aytas flink aan zijn stoelpoten wordt gezaagd. als ik de reacties van dat stuk verdriet lees, dan denk ik dat zij/hij/het het baantje van MvR wil overnemen. zuur is hij/zij/het genoeg voor…

  1. Crassus

   Het is duidelijk dat u er wel op let @Seneca. Niet zo handig die openingszin.

 17. Gewoonomdathetkan

  Flessenpost.
  Die man is slimmer dan al de sukkels die hier reageren

  1. Groeneveld

   Aha, een nieuwe trol.

  2. Bosche draak

   Reageerde de sukkel

   Sukkel

 18. marco1

  Ik vraag me wel af hoe meneer Engelbart weet dag die van Rossum zich maar 1 keer per week wast. Volgens mij zal dat toch wel meevallen.

  1. Rien Noppen

   Slaat ook nergens op, marco1.

  2. Crassus

   Vermoedelijk omdat meneer Engelbart de badmeester van het badhuis is, een belangrijke functie. Zeg maar ‘een heel belangrijke functie’ in Romeinse badhuizen.

 19. Eugenie de la Fleur

  Laten we niet te vroeg spreken en afwachten tot 20 maart hoe “intelligent” Nederland is maar uiteraard heeft hij wel een punt. Als de VVD haar positie werkelijk vergroot met dit soort goedkope verkiezingsretoriek kun je stellen dat veel Nederlanders behoorlijk dom zijn

 20. Beukman

  Poe. Maarten maakt weer eens een politiek niet-correcte opmerking, en heel DDS staat op haar achterste benen.
  Maarten had natuurlijk moeten zeggen dat Nederlanders wél enorm snugger zijn. Alleen had dan niemand hem geloofd.

 21. wheelboy

  Ben geen van Rossum fan vind het een vieze enge man .Maar hij heeft op dit punt wel gelijk denk ik . Veel NL interesseert het niet .Of je staat in een stembureau en een mvr weet niet eens dat er ook een referendum was .Of de vele die zich door de media om laten praten en geen eigen beeld kunnen vormen . Of niets vragen en een ander naroepen .Mooi voorbeeld ja die wilders das alleen moslims . Nooit keer kijkende dinsdag middag naar politiek vragenuur . Of zich afvragen of zon energietransitie wel überhaupt kan , Nee de minister zegt het dus zal het wel dus trek ik mijn portemonnee wel .Zeker in een tijd van google waar je alles kan vinden verbaast het me dat mensen dan stomweg op die milieu kliek blijven stemmen .Wetende wat wat zij willen niet gaat , Of op een VVD stemmen die loze beloftes rondstrooit om zieltjes te winnen.

 22. Original NL

  ….. maar over het algemeen zijn kiezers niet al te snugger……
  Daar heeft hij helaas gelijk in!

 23. janszm

  Fijn hè, hr. van Rossum, om jezelf zo te kunnen onderscheiden van de rest van je genoten.
  Stel, er waren geen domme mensen. Hr. van Rossum, wat moest u dan doen met uw zijn?
  U zou geen kant uit kunnen, u zou zich niet onderscheiden, u was aan de bedelstaf.
  U dient blij te zijn met dat domme gepeupel. Onze overheid begrijpt dat wel. Dat wel.

 24. janszm

  Helaas, voor veel reaguurders, ik ben het geheel eens met de uitspraken, gedaan door de hr. DIJKHOFF.
  Wel heel jammer, dat deze uitspraken kwamen van een VVD-er, de meest ongeloofwaardige partij in deze.

 25. Niet L niet R

  Van Rossum zou niet opvallen, als hij als hij de nacht opvang in ging voor daklozen!
  Meer woorden wil ik niet over hem vuil maken!

 26. Gerlos

  Is deze BROMBEER weer losgelaten uit Artis.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.