Zure Volkskrant doet huiliehuilie dat NPO-Jinek voor één keer niet Baudet de grond in demoniseerde

Vandaag in De Volkskrant: weer eens even ouderwets een paar slokken azijn nemen en dan maar goed klagen over het Forum voor Democratie, dat zogenaamd niet hard genoeg aangepakt wordt door de journalistieke klasse van de NPO.

Herinneren we ons de gemeenteraadsverkiezingen van pakweg een jaar geleden nog? De ene na de andere NPO-journalist buitelde toen over elkaar heen om het Forum voor Democratie vragen te stellen over rassenleer, discriminatie, Yernaz Ramautarsing en IQ-punten. De rode draad: Thierry Baudet leidde een soort proto-fascistische beweging die de laarzen weer zou laten marcheren over het Korte Voorhout.

Maar De Volkskrant doet alsof dat allemaal niet is voorgevallen, en beschuldigt NPO-vlaggenschip Jinek er nu van om te fungeren als “zendtijd voor politieke partijen” voor het Forum voor Democratie, en Theo Hiddema in het bijzonder. Eerder deze week ging verslaggever Jaïr Ferwerda namelijk op ziekenbezoek bij de beroemde advocaat, omdat hij aan z’n heup geopereerd was.

Nou, dat was volgens Paul Onkenhout van het welbekende krantje dat een gat brandt in je deurmat een soort politieke propaganda. Een “flop”, aldus Priemende Paul:

“De waakhond van de democratie viste uit dat het om de rechterheup ging. ‘Dus u kunt voortaan rechts uit de heup schieten!’ Hiddema, verveeld: ‘U bent niet de eerste die dat grapje maakt.’ Ferwerda: ‘Hahahaha!’

Een verpleegkundige vertelde dat Hiddema ‘knorrig’ is. Vond Ferwerda ook heel grappig. Hij kwam helemaal niet meer bij toen op de deur werd geklopt en Thierry Baudet zelf binnenkwam. ‘Ziekenbezoek! Hahahaha!’

Baudet zei dat hij had gemerkt dat Hiddema stond te popelen om de Kamer weer in te gaan. Op dit moment had Ferwerda hem voor de voeten kunnen werpen dat het Kamerlid Hiddema hoogst zelden in het parlement is te bekennen, maar hij wilde de stemming niet bederven.

En wie schetste zijn verbazing toen bleek dat Baudet de lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen, Henk Otten, had meegenomen naar De Kim? We maken er even een pr-momentje van, zei Ferwerda grijzend. Maar dat was het al, dat had hij niet hoeven zeggen. Hahahaha.”

Wat mij betreft verdient de Volkskrant-meneer Onkenhout toch wel een slow clap voor dit stukje proza. Want nog nooit zag ik iemand zo vaak “hahahaha” op het papier toveren maar tegelijkertijd toch zó ongelofelijk pietluttig, laatdunkend en betweterig overkomen. Daar moet ik Paul de Pester toch wel een voorzichtig compliment voor maken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Vliegenvanger

  Dat de volks krant zo minachtend doet is af te lijden van het fijt dat ze puur vvd zijn. En bang dat ze straks hun maatje kwijt zijn. Trutte genaamd. De volkskrant is een half bakke krant geworden die niet lang meer zal bestaan. Gezien de arrogante houding van de journalisten. Die denken heel wat te zijn.
  Ik heb hem een half jaar geleden opgezegt, en ik hoop dat er vele met mij dat doen.

 2. HendrikJan

  Kijk het is simpel, de PVV en het FvD zijn niet gewenst in Den Haag, vandaar die konstante negatieve benadering door de Bilderbergpers.
  Deze twee genoemde partijen zijn namelijk instaat, om het gehele keiverrotte gebeuren in Den Haag, aan het wankelen te brengen.
  En waar men ook als de dood voor is in Den Haag, is dat deze twee partijen samen met andere partijen in Europa, Brussel op de schop gaan nemen en alle heilige huisjes aan het wankelen gaan brengen.
  Prachtig reuring moet er zijn.

 3. Rien Noppen

  Je zou uit het item met net zoveel recht kunnen concluderen dat de Publieke Omroep Baudet en zijn Rebellenclub welwillend behandelde.

 4. lIN-T

  Eigen volkskrant houdt niet van andere meningen.

 5. Bosche draak

  Wie leest er nou nog de Volkskrant?

  1. sonar

   De volksverlakkers zoals rien noppes ,de aap,de Spaanse pepernoot en al die trollen hier op DDS ,de modderballen.

   1. Bosche draak

    Dat die pispersoontjes dat maar lekker blijven doen.
    Zelfs de parkieten in de Voliére moeten er niks van hebben.

 6. Tante Sidonia

  Volkskrant: lid van het alles “vernietigende correctheid”, t.w. “de Bubbels” Den-Haag/ Hilversum/Grachtengordel!
  Nu heeft één van deze “bubbels” incorrect gehandeld door Baudet niet aan te vallen.
  Verwarring bij de “Bubbels”.
  PS
  20 maart 2019 in uw agenda?
  Weg met de “alles verwoestende vernietigende correctheid: de bubbels!”

  1. Bosche draak

   Het kan lang duren of kort maar vroeg of laat vecht ver links elkaar de tent uit.
   Laten wij ze vooral genoeg touw en ruimte geven, dat ze zichzelf kunnen ophangen.

   1. Troelstra

    “Links zal zichzelf opvreten. Dat heeft het altijd gedaan, van Robespierre tot Trotski en Beria. Socialisme is een slang die zichzelf zal verslinden van zijn staart tot zijn kop.”

    (James Wood)

 7. Niet L niet R

  Ik lees uit principe geen Volkskrant, laat mij door deze krant niet voor laten liegen!

 8. Two Ravens Black Kettle

  Kijk dat is het enige fluweel wat de geschiedenis (voor een cynicus) mee brengt; ‘uiteindelijk zal elke gore revolutie haat eigen kinderen opvreten.

 9. Gerlos

  Leren ze nu nooit bij die linkse oproer krant, redactie jullie zullen er moeten wennen dat er gelukkig rechtse partijen zijn die dat linkse gepeupel aan de kaak blijven stellen. U weet toch ook zo langzamerhand wel dat een hele grote bevolkingsgroep zullen gaan stemmen op een van deze twee partijen, Geert of Baudet. Het wordt tijd dat jullie dit eens gaan accepteren in plaats van af te zeiken.

 10. Roel van de Laak

  NPO was toch voor alle Nederlanders? Of??

 11. Lugar

  Jinek? Die heb ik een keer gekeken. Ze gaf toen vanonder uit haar endeldarm over vriendje Trump, ja dan haak ik gelijk af. Geen kwaad woord over die kanjer, politici die doen wat ze zeggen zijn er maar weinig. En dan bedoel ik natuurlijk niet Adolf Godwin Hitler, daar was er trouwens ook maar één van.

  Dag Jinek, ik heb je sindsdien niet meer gezien, al moet ik uit dit artikel geloven dat je mijn partijleider dit keer niet de grond in boorde? Nou je doet maar meid, (door) mij niet gezien!

  #npo-nee

 12. Heras

  Ik vermaak mij de laatste tijd prima. Iedereen doet zenuwachtige pogingen om de pvv en fvd in een kwaad daglicht te stellen. Maar tevergeefs: deze partijen groeien de pan uit. Ik denk trouwens, dat veel mensen al gekozen hebben, en de verkiezingen afwachten.

  1. Rien Noppen

   Ze groeien niet de pan uit, Heras, ze staan al lange tijd onveranderd in de peilingen en meer dan 20% van de stemmen zit er echt niet in.

   1. sjun

    Het aanzuigende pardon van deze week zou daar maar zo verandering in kunnen aanbrengen.

    1. PMG

     Verkiezingsuitslagen laten zich niet voorspellen, zeker niet met zo’n achterlijke hoeveelheid partijen. Maar ik snap het wel, als we een drempel gaan aanbrengen dan kan het zittende kartel zijn biesjes gaan pakken. Stemplicht invoeren, eens kijken wat er dan gebeurt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.