Algemene Vereniging Schoolleiders roept leden op: 'Vervang zieke docenten niet meer!'

Geen categoriefeb 04 2019, 9:00
Ze zien dit als een geweldig efficiënte manier om 'verandering' af te dwingen.
Vraag je je af hoe extreem en egoïstisch de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) is? Nou, zoek niet verder. De Telegraaf bericht namelijk dat de vereniging deze week in actie komt. Het is voor schoolleiders namelijk erg moeilijk om vervanging te vinden voor zieke docenten. In plaats van dat proces gemakkelijker te maken, roept de AVS nu dat deze docenten helemaal niet meer vervangen moeten worden.
Het grote doel? Op deze manier politieke veranderingen afdwingen:

Het zoeken naar vervangers kost schoolleiders steeds meer tijd en bovendien blijkt er vaak geen vervanging beschikbaar. Deze week roept de AVS hun leden in het primair onderwijs op om niet te zoeken naar vervanging van zieke teamleden.

Mevrouw de voorzitter, Petra van Haren, legt uit:

"We kunnen niet blijven pappen en nathouden, of bezig blijven met kortetermijnoplossingen. Al dat pleisters plakken leidt straks alleen maar tot nog meer ziekmeldingen en burn-outs."

Dit is ronduit schandalig. De AVS roept schoolleiders dus op om klassen maar gewoon naar huis te sturen. Kinderen krijgen dan geen les. En waarom? Omdat de vereniging wil dat er politiek iets veranderd waardoor er uiteindelijk meer docenten komen.
Triest gewoon.
Maar ja, blijkbaar hebben deze schoolleiders en hun 'leiders' daar lak aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten