Blunderkabinet moet toegeven: energierekening toch honderden euro’s duurder, foutje bedankt!

Het kabinet heeft Nederland voorgelogen, zo leren we vandaag. Want waar bewindslieden eind vorig jaar met man en macht probeerden om de boel te sussen – het zou allemaal meevallen met die pijlsnel stijgende energieprijzen – moeten ze nu toegeven: ze hebben zich vergist. Geheel per ongeluk (natuurlijk!) baseerden ze zich op gegevens die niet meer klopten. En hadden dus niet voorzien dat een gemiddeld gezin dit jaar €335 meer kwijt is aan energie.

Daar sta je dan, met je goede gedrag. Als gezagsgehoorzamend burger laat je je braaf vertellen door de staatssecretaris van Economische Zaken dat het heus allemaal niet zo erg is gesteld met de stijging van de energierekening. Geloof nu toch al die onheilsprofeten niet, aldus Mona Keijzer! De energierekening zal slechts gaan stijgen met verwaarloosbare bedragen. Allemaal zo erg niet!

Complete onzin, zo blijkt vandaag. Want de energieprijzen stegen wel, met honderden euro’s, en het kabinet heeft burgers gewoon een onzinnig leugentje verteld:

“Het kabinet erkent een enorme misser te hebben gemaakt bij het berekenen van de energienota van Nederlanders voor dit jaar. Eerder deed staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) nog alsof die stijging wel mee zou vallen, maar zij baseerde zich op verouderde gegevens, moet ze nu toegeven.

De CDA-bewindsvrouw gaat door de pomp, nadat het CBS afgelopen weekeinde had bekendgemaakt dat het gemiddelde huishouden dit jaar liefst 334 euro meer kwijt is aan energie. Eerder stelde Keijzer nog dat dergelijke bedragen overtrokken waren. „Laten we mensen niet bang maken”, verkondigde ze eind vorig jaar nog in de Tweede Kamer.”

En nu zitten burgers met de gebakken peren. Dus: komen er nog excuses van het kabinet. Wellicht in de vorm van het terugdraaien van deze draconische energiebelastingen, zelfs? Dat zou erg gewaardeerd worden, namelijk. Kom dus maar door met die lastenverlichting, Mona. Voor minder dan dat gaan we je excuses echt niet accepteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. bifbof

  Wij hebben niets aan excuses

 2. Ries

  Asjemenou… Gisteren was er nog een trol die mij kwalijk nam dat ik kritisch was op het kabinet. Welnu, ik wil mijn gelijk niet halen, maar de trollen in het algemeen en een trol in het bijzonder mogen vandaag hun figuurlijke schaamrood hier etaleren.

  1. Gekko

   Er zijn 4 trollen structureel actief op DDS. Allereerst Rien Noppen, dat is de oppertrol. Verder Spaanse kok en Beukman. Als laatste Meriadoc Brandebok, het schandknaapje van de genoemde 3.

   Je kan ze negeren (zoals een aantal hier doet) of ze af en toe flink op hun vet geven. Dat laatste leidt overigens nergens toe: ze treiteren en zuigen des te harder.

   1. Spaanse kok

    Quote: ze af en toe flink op hun vet geven.
    .
    Ik zou op weglaten of het vet vervangen.
    Nu maar wachten wie hem inkopt of iets open ziet .

   2. Top

    U vergeet ‘droogpruim de la zelfgeknipt haar’ en ‘Satya’ die nu weer een andere nick heeft. En Blablabla blaaskaak volstaat in de meesten gevallen.

    1. HendrikJan

     Inderdaad Top, vooral dat liegbeest (Kenia , Mombassa ).

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik weet niet welke trol dat was: Gekko, lugar, top of fockingworst. Wel kan ik me herinneren dat u gisteren een pijnlijke flater sloeg toen u de integriteit van een europarlementariër in twijfel trok, terwijl u in werkelijkheid geen benul had waarover u sprak.

   1. Siemien

    Occult fantasietje verdedigd net als alle andere trolletjes het huidige kabinet energieakkoord en vinden het prima dat dit kabinet, die duidelijk laat zien dat hun dikke vette kop in 5 meter diep beton is gestort, mensen enorm op kosten jaagt voor een onzinnig klimaathysterische gedachtegoed ook wel religie genoemd.

    Immers deze landen doen niet mee met de klimaathysterie.

    Afrika: 1,2 miljard inwoners, 714 x groter dan Nederland
    Rusland: 144,5 miljoen inwoners, 402 x groter dan Nederland
    Amerika: 325,7 miljoen inwoners, 231 x groter dan Nederland
    China: 1,3 miljard inwoners, 225 x groter dan Nederland
    India: 1,3 miljard inwoners, 77 x groter dan Nederland
    Iran: 82 miljoen inwoners, 38 x groter dan Nederland
    Colombia: 47 miljoen inwoners, 26 x groter dan Nederland
    Turkije: 80 miljoen inwoners, 18 x groter dan Nederland
    Irak: 39 miljoen inwoners = 10 x groter dan Nederland

   2. Top

    Guusje, hoe is je week einde verlopen? Kan je nog zitten? En waren de ouderlingen wel lief voor je? Vragen, vragen en nooit een eerlijk en oprecht antwoord.

    1. Spaanse kok

     Uw interesse in andermans s*xleven is opvallend.

     1. Siemien

      Jouw reactie des te opvallender..

     2. Top

      Jabbaatje toch. De verdediger van het overdedigbare. De glibber in optima forma. Leugenaar de luxe. Kan nog geen pan water koken, zonder dat de keuken in brand vliegt. De cock van de Mac Donalds, waarbij hij onstslagen is, want zelfs frites bakken ging hem slecht af. Terug naar je hok glibber.

     1. Top

      Want? Jij heb pijn in je hol? Dan moet je bij je ouderling vriendjes zijn. Niet hier.

 3. springmaarachterop

  Het wordt weer eend goed duidelijk hoe we worden voorgelogen door dat bestuurlijke geteisem in Den Haag, stem binnenkort PVV/FvD.

 4. Gekko

  Arme Mona Keizer. Zij gaat niet eens over energie. Maar minister Eric Wiebes. Die was echter niet beschikbaar voor het vragenuurtje en toen heeft Mona het in zijn plaats gedaan. Met als gevolg dat zij = CDA nu de volle laag krijgt. Zij is door Wiebes ambtenaren gewoon met foute cijfers op pad gestuurd. En Wiebes = VVD houdt zich doodstil….

  1. Spaanse kok

   Dit lijkt wel heel veel op het CDA uit de wind houden.
   Verdacht.

 5. biggeorge

  Dat kon je al aan zien komen als de politiek zegt dat je er op vooruit gaat weet je 100% zeker dat je flink achteruit gaat, ze zijn zo onbetrouwbaar als een tweedehands auto verkoper. Deze cyclus blijft zich herhalen en mensen blijven erin trappen. De de regering en overheid is op uw geld uit en halen alles uit de kast om het geld uit je zakken te kloppen met oneindig veel belastingen en heffingen . Het is gewoon moderne slavernij mensen hun hele leven laten werken en ze dan financieel helemaal leeg trekken.

 6. Rien Noppen

  Leuk is dit nieuws natuurlijk niet maar het is wel een goede zaak dat mensen zich meer bewust worden van de energiekosten en gaan nadenken over duurzame alternatieven. Zonder prijsprikkels komt er van de energietransitie niets terecht.

  1. biggeorge

   Dit is geweldig nieuws !! het vertrouwen in de energie transitie en klimaatdoelstelling zal van links tot rechts flink dalen. De regering doet zichzelf de strop om niemand die er nu nog in geloofd want weer belazeren zo de kluit.

  2. AS210854

   RN, wat ben jij een arrogante kwal, de gewone werkende kan al bijna niet meer rond komen elke maand, en nu ga jij zeggen dat deze mensen een prikkel nodig hebben om zuinig te zijn met energie ? Dat is in de meeste huishouden al een gepasseerd station, laat staan dat ze kunnen overstappen naar duurzame alternatieven.

  3. DeBruijn

   Waarom zet je dan je computer niet uit of telefoon, spaart energie milieu en onze bloeddruk.

  4. Vit

   @Rien Noppen

   Heel vroeger heb je toegegeven dat jij voor de overheid werkt om fora te beïnvloeden, mijn vraag is wat schuift dat nou want om de energietransitie te kunnen betalen heb ik een bijbaantje nodig, kun je mij voordragen dan doe ik met je mee.

   Met vriendelijke groet jouw toegenegen Vit

   1. Top

    Welnee joh! Het is een vieze ouwe lul, die al sinds zijn 40ste van de soos leeft. hij heeft niks om over na te denken, behalve zijn trollenrol. Vroeger zat dit soort ook op Bjv. Elsvier elke dag. Maar dat kost nu geld en dat heeft hij niet. Heb ik gelijk Kelele?

    1. Dik

     “Het is een vieze ouwe lul…”

     +1

   2. Dik

    “(…) mijn vraag is wat schuift…”

    Als je het negeert ben je er ook vanaf.

  5. cmsuijkerbuijk

   Dan moeten ze éérst maar eens zorgen voor een reëel en betaalbaar alternatief. Nu draaien ze de boel om. Zoiets als éérst het dak maken en dán een huis er onder bouwen. Dat gaat ook niet!

   1. Rien Noppen

    Dat klopt, heer Suijkerbuijk: eerst het huis bouwen en dan het dak er op.

  6. HEM

   Er zijn geen duurzame alternatieven, er zijn alleen maar DURE alternatieven.

   En ik hoop dat dit een beetje serieus forum blijft, zonder dat allerlei mensen elkaar uitschelden.
   Er is verdomme wel iets belangrijkers gaande, dan onderlinge ruzietjes!

   1. Marija

    Nou ik zal je uit de droom helpen, er zijn er altijd een paar die ruzie gaan maken, echt jammer.

 7. Ries

  Elk nadeel ‘hep’ z’n voordeel, zo is te lezen in de trollenhandleiding.

  1. Spaanse kok

   Johan Cruijff uitspraak een trollenhandleiding noemen.
   Een compliment voor de trollen of een beschimping van een groot sportman?

 8. RPML

  Zoals zo vaak geschreven, dit is nog maar het begin en de erfenis van minister Kamp en heeft nog helemaal niets te maken met het klimaatplan. Ze hebben binnen de 2de Kamer werkelijk geen flauw idee waar het over gaat en hebben inmiddels een cheque van 100 miljard uitgegeven die de komende jaren bij de burger wordt geïncasseerd.

  Het rapport waarover Baudet Kamervragen wilde stellen wordt nu angstvallig weggehouden, want het legt een volksbedrog van ongekende afmetingen bloot.

  Dwaze Noppen zal wel weer roepen dat er draagvlak is (klopt, tot een tientje per maand) en dat het goed is de energietransitie uit te voeren; in het stuk staat wat ik al maanden beweer, het is zinloos omdat het geen energietransitie inzet maar gewoon ordinaire roof is , doelloos en nutteloos.

  rd.nl/meer-rd/wetenschap-techniek/rapport-tweede-kamer-heeft-geen-idee-van-kosten-energieakkoord-1.1547293

  1. Rien Noppen

   Ook als er weinig inzicht bestaat in de uiteindelijke kosten van de energietransitie zullen we er niet aan ontkomen.

   De energietransitie betreft een hoe-vraag, geen of-vraag.

  2. Dik

   “(klopt, tot een tientje per maand)”

   Ik betaal sinds 2017 +45 euro per maand extra aan energie, die rekening bestaat bovendien voor 47%(!) uit belastingen. Den Haag moet zich dat rechtstreeks aantrekken.

 9. PMG

  Ja, het overkomt ons weer, we laten het gewoon gebeuren, na Wiebes met zijn fok-up show bij de belastingdienst en aardbevingen Groningen en een hele lijst andere schandalen de zoveelste incompetente joker.
  En het hele kabinet is zich zogenaamd van geen kwaad bewust en komt nu met dit verhaal?
  Het is een stapeling van onvoldoendes en dan wordt het tijd om weg te wezen, het niveau wordt niet gehaald; gewogen en te licht bevonden.

  Stem FVD en NEXIT!!!

  1. IJsbrand Koudvuur

   @PMG

   Het Nexit gebeuren is al weer wat achterhaald, beste PMG.

  2. C.A.Barstow

   Helemaal mee eens PMG!

 10. Heinz

  Mona Keijzer ziet er goed uit op de foto. Dat vergoedt veel.

  1. HendrikJan

   Ho, Ho, Heinz.

   En Wiebes dan, is toch ook niks mis mee.

 11. PMG

  En iedereen gaat er dus vet op achteruit, die peilingen van de Hond kloppen van geen kanten, wisten we al. En wederom heeft Rutte het geflikt!

 12. Joshie

  wij staan er niet zo van te kijken want het gebeurt vrij frequent dat ze de burgers voorliegen of met onjuiste info naar buiten komen ( de betekenis is zelfde) , begin al met kwartje van kok, was een tijdelijke maatregel , de zorgverzekering zou beter zijn ?? , de Euro zou voor meer welvaart zorgen, ja veel mensen hebben eerder meer zorgen gekregen door de Euro, zo zijn er nog een tal van voorbeelden te noemen…. en wat gebeurt er met de energietransitie, niemand weet eigenlijk hoe je dit exact moet begroten, het zal eerder een ordinaire geldverspilling worden voor een onbeduidende temp. verlaging, hoe veel was nog weer 0,000007 gr. C of zoiets > niet meetbaar

 13. Stopperspil

  Het is natuurlijk voor Mona Keijzer een blunder om voor door de grond te zakken, maar ministers en staatssecretarissen rekenen zelf niets uit. Ze varen blind op hun ambtenaren die achter de schermen bezig zijn. De ambtenaar die haar in deze kwestie bij stond is waarschijnlijk intussen gepromoveerd tot bewaker van de fietsenstalling.

 14. Roughwood

  Zie hier de reeds jarenlang gehanteerde dagelijkse handelswijze van machtsmisbruikende regenten: structureel liegen, bedriegen en hautain de NL’er betuttelen, kleineren, negeren en besodemieteren. U weet wat u te doen staat op 20 maart en 23 mei aanstaande. #stemzeweg.

 15. TD

  “terugdraaien van deze draconische energiebelastingen”
  Haha dat gaat nooit gebeuren.De minima wordt gecompenseerd blabla
  méér gaat er niet gebeuren!
  We zijn de lul,alweer! Er moet een andere regering komen en misschien op visite gaan met knuppels,zwarte hemden ipv hesjes richting Lange Poten 4 Den Haag,zoals de Fransen het aanpakken!
  Deze termen vinden Spaanse kok en Rien Noppen prachtig!

  1. Rien Noppen

   Sommige mensen voelen zich altijd de Lul.

   Tegen deze onmachtgevoelens is geen kruid gewassen.

 16. sonar

  We hebben een regering van onbenullen ,leugenaars,dieven ,hersenloze,landverraders,bij zulke figuren zijn de maffiaboys kleine jonges bij.

 17. DeBruijn

  Gelukkig kunnen we dit opvangen omdat we van Rutte destijds er 1000 euro bijkregen.

  Oh wacht, dat was ook gelogen.

 18. C.A.Barstow

  Dit kabinet was al niet te vertrouwen of wel volstrekt onbetrouwbaar,
  dit geintje maakt het er voor mij niet beter op.
  Weg met die smerige huichelaars bende!

 19. J.C.

  Het leek zo’n leuke frisse wind, die Mona Keijzer.

  Echter, heeft eerst universitaire opleiding mogen volgen op kosten van de hardwerkende Nederlander, dus moet geacht worden te weten wat ze zegt. Heeft in december dus de heer Koppen (PVV), die vragen stelde over de te verwachten forse stijging van de energienota, met een kluitje in het riet proberen te sturen en het Nederlandse volk ijskoud voor lopen liegen. Dag frisse wind, van hetzelfde kaliber als de bedenkelijke Buma van het CDA………….

  Mona, als zeer geleerde vrouw, had dus beter kunnen en moeten weten. Ze vond zelfs geen aanleiding om het significante verschil, dat door de PVV (Alexander Kops) van de PVV in december naar voren werd gebracht, te laten onderzoeken. (Wat ook zo opvallend is, dat in alle berichtgeving de terechte vraagstelling door de PVV niet wordt genoemd. Wat ook komisch is, dat volgens het vaste patroon nu de coalitiepartijen kritische vragen gaan stellen, voor de bühne en om tijd te winnen). Ik heb een déjà vu: ik zie beelden van het Catshuis 2012, waarin de coalitie VVD en CDA (Rutte I) ook probeerden de PVV met een kluitje het riet in te sturen……….

  Mona Keijzer heeft in december 2018, op vragen van de PVV, het Nederlandse volk een grove leugen vertelt, waarvan ze wist of had horen te weten dat het een leugen was. Wiebes, die zij kennelijk even verving, zal wel met een smoes komen. Wist bij de reorganisatie van de Belastingdienst immers ook even niet wat er allemaal gebeurde, onder zijn leiding (kosten bijna € 600 miljoen extra), en hetzelfde doet hij bij het dossier bij Groningen (ja we werken keihard aan de schadeloosstelling, jammer dat het ondanks mijn beloften even langer duurt).

  Ik stem PVV.

  1. PMG

   FvD & PVV, allebei prima, zolang we met zijn allen maar laten horen dat we het zat zijn, spuugzat, om te kotsen zo zat!!!

   Deze doorlopende fok-op-show moet nu eindelijk eens stoppen, hoe dan ook!

  2. Vanduinen

   Waarom ? Krijgt u een pasje gratis tanken ?

  3. IJsbrand Koudvuur

   J.C. zei:

   “…Ik stem PVV…”

   Oohh wat enig, edoc431/swetsnek, ruudenjose, Siemien en Mevrouw Top ook… jeeeej

   1. J.C.

    @Ijsbrand Koudvuur

    Ik heb wel mijn hele leven gewerkt…….jeeeej

   2. Top

    Dat zou ik zeker gedaan hebben, als ik stemrecht zou hebben. Maar helaas, mevrouw Koudvuur.

 20. TD

  80% van de vrouwen en mannen in Den Haag moet opkrassen.De laatste maanden alleen maar onzin gehoord van die gleuven en leugens van die doetjes.

 21. poldi

  De manipulatie door de r(overheid) is mbv de staatmedia in volle gang.

 22. poldi

  Goh dat zag nou niemand aankomen….
  Hoe kan het toch elke keer zo fout gaan bij die reken meesters ?
  En waarom gegevens gebruiken uit 2017 ?
  Ik denk omdat die iets gunstiger uitvielen voor dit kabinet zodat ze weer eens mooie praatjes hadden maar nu blijkt dat NL weer bedonderd is door dit kabinet.

  En welke geplande “fouten” gaan ze nu weer maken over de kosten als gevolg van al dat hysterische klimaatgedram.

 23. poldi

  Segers: “politici die alles beloven, bereiken in de praktijk helemaal niets.”

  Maar dat is het probleem niet. FvD belooft helemaal niet zo veel, maar ze beloven wel een andere, pro-Nederlandse koers. Bij FvD hoor je nog regelmatig spreken over “landsbelang” en “wat heeft Nederland eraan”. Dat geluid hoor je bij andere partijen vrijwel niet, terwijl het juist vanzelfsprekend zou moeten zijn.
  Je hoort wel eens de uitdrukking “dweilen met de kraan open”. In die termen zie ik dat Forum belooft om de kraan dicht te zullen doen en zo snel mogelijk te beginnen met dweilen. De andere partijen beloven helemaal niets: ze weigeren om de kraan te sluiten en ze piekeren niet over het dweilwerk.

  1. PMG

   Oook PVV is pro-Nederland en draagt dat volmondig uit zelfs in hun logo, zelf kies ik voor FvD maar de een houdt nu eenmaal van de moeder en de ander van de vader.

   In beide gevallen: Maak Nederland Weer Groot!

 24. poldi

  Plagiaat
  ———-
  De coalitie slappelingen hebben het helemaal aan zichzelf te danken.
  Verder hulde voor de NPO die half Nederland onderdompelt in politiek correcte ideeen, onze jeugd inclusief het malieveld opstuurt etc.
  Oja, de rest is de schuld van de populisten.
  Je komt er straks niet meer mee weg:
  islamiseringsontkenners gaan ten onder (Rutte),
  klimaathysterici worden ontmanteld (D66),
  migratie pushers GroenLinks krijgen een taart in hun gezicht.
  En de liegende Rutte, die zit straks veilig in Brussel.
  Wat een poppenkast.

 25. Troelstra

  BRIEFJE VAN JAN – Aan Mona Keijzer
  CDA, hè? Partijkartel, hè? Dan ben je, als je eenmaal weer op het pluche zit, Exodus 20:16 vergeten…
  Door: Jan Dijkgraaf , 9:01, 17 februari 2019

  Beste Mona,

  In december beweerden twee prijsvergelijkers dat een gemiddeld Nederlands gezin dit jaar bijna 20 procent meer voor gas en elektriciteit moet betalen ten opzichte van 2018. Gaslicht.com noemde een prijsstijging van 360 euro netto, Pricewize.nl kwam uit op 327 euro.

  De PVV stelde jou, de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, er vragen over in de Tweede Kamer.

  “Dikke onzin”, beweerde je. “De berekeningen deugen niet. De prijsvergelijkers schatten het gas- en stroomverbruik van de Nederlanders véél te hoog in.”

  Het is nog geen twee maanden later en het (nota bene door jouw eigen ministerie gefinancierde) CBS heeft berekend dat een gemiddeld Nederlands gezin dit jaar bijna 20 procent meer voor gas en elektriciteit moet betalen ten opzichte van 2018. Om precies te zijn: het CBS komt op een prijsstijging van 334 euro netto.

  Hoe snel je er in december bij was om te liegen (want jullie hadden het destijds heus wel goed doorgerekend), zo stil staat je waffel nu. Je twitterde gisteren wat over snel internet in het buitengebied en over een campagnebezoek namens het CDA aan bedrijven in Medemblik.

  CDA, hè?

  Partijkartel, hè?

  Dan ben je, als je eenmaal weer op het pluche zit, Exodus 20:16 vergeten. “Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste.”

  En Johannes 8:44, waarin die Jezus van het CDA zei dat de duivel de vader van de leugen is.

  En Spreuken 19:5: “Een valse getuige wordt niet voor onschuldig gehouden; een die leugen blaast, zal niet ontkomen.”

  En Efeze 4:25:”Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid.”

  Of Psalm 141:3 (waarbij ik stiekem altijd ook een beetje aan je VVD-collega Dilan Yesilgöz moet denken): Heere, zet een wacht voor mijn mond, behoed de deuren van mijn lippen.”

  Als je deel uitmaakt van een kabinet met de beroepsleugenaars van de VVD, dan kun je die bijbel die christenen altijd zo schijnt te inspireren maar beter even een paar jaar in de hoek flikkeren, nietwaar?

  Ik weet nog hoe de voormalige CDA-leider Jan-Peter Balkenende in oktober 2013 “Fatsoen moet je doen!” riep. Maar je excuses maken aan al die Nederlandse gezinnen voor wie 334 euro netto een enorme bak geld is en die je in december keihard voorloog, zal wel te veel gevraagd zijn, zeker?

  Wacht maar af.

  Het is zo 20 maart.

  Groet,

  JanD

 26. Troelstra

  Gaan ze er nu ook consequenties aan binden zoals de verhoogde energieheffing teniet doen?

 27. Eric 1

  Dat is geen nieuws dat wist de burger 31-12-2018 al

 28. Duke

  Zogenaamd verkeerde cijfers gebruiken, yeah right. Weg met dit leugenkabinet.

 29. nienke

  Ken mensen die doodsbang zijn hun verwarming aan te zetten zitten met 2 dekens op de bank, schande in dit rijke land.
  Je zult maar van je AOW. +een klein pensioentje moeten leven je krijgt wel huursubsidie maar dan nog houdt je niet veel over.
  En dan het gas flink omhoog gooien we leven in een koud land maar er zijn hele hoopjes mensen die in de kou moeten zitten in de winter vanwege de hoge kosten diep en diep triest.
  Kan me voorstellen dat onze politici die geld zat hebben er lekker warmpjes bij zitten en zich totaal niet druk maken om die groep mensen die verrekken van de kou omdat ze de hoge rek. niet kunnen betalen.

  1. marco1

   Als dat echt zo is dan is dat een trieste zaak.

 30. Joshie

  verouderde gegevens ? laat me niet lachen …. vooropgezet doel om al die subsidies te gebruiken voor electrische wagen van boven de 50 duizend euro, waar een gewone verdiener alleen maar kan dromen om zo’n wagen te bezitten maar wel de gewone man weer voor de gek houden en ook aan die klimaatgekte laten betalen

 31. Gerlos

  Mona dit had ik niet verwacht van een Volendamse dame.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.