segers tweedekamer

CU-leider Gert-Jan Segers: "Ik zou weer tegen Europese Grondwet zijn, maar Nexit is gekkenwerk"

Geen categoriefeb 21 2019, 14:00
Meneer Segers wil zijn taart bewaren én opeten.
Op Twitter is ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers bezig met een soort van anti-Brexitcampagne. Natuurlijk heeft dat niet echt veel zin -- geen Brit die waarde hecht aan zijn tweets -- ware het niet dat hij al het negatieve over Brexit gebruikt om pro-NEXIT partijen als PVV en FVD te bekritiseren. Lees maar mee:
https://twitter.com/gertjansegers/status/1097625815049740289
"Brexit is een drama, zowel voor de Britten als voor de EU," schrijft hij. "En dan te bedenken dat er twee Nederlandse partijen zijn die een Nexit willen..."
Helaas voor Segers zijn er columnisten met iets van een geheugen. Zo weet Syp Wynia nog dat de ChristenUnie 2005 campagne voerde tegen "het Verdrag van Lissabon," wat heimelijk natuurlijk een Europese Grondwet was.
https://twitter.com/sypwynia/status/1098223737718145024
Tja, hoe red je je hieruit als je Segers bent? Nou, zo:
https://twitter.com/gertjansegers/status/1098225940709212160
Jammer genoeg werkt die verdediging natuurlijk niet echt. Segers wil namelijk zijn taart bewaren én 'm tegelijk opeten. Dat gaat natuurlijk niet. Het is het één of het ander. Zo werkt het ook met de EU. Er is met de Europese Unie geen tussenweg. Of je kiest voor een federale Europese superstaat... of je begrijpt dat dit funest is voor Nederland en kiest voor nationale soevereiniteit. En ja, die laatste keuze houdt automatisch in dat je voor Nexit pleit en bent.
Politici als Thierry Baudet begrijpen dat wél, en dat is waarom zij hardop durven te zeggen waar de gevestigde politieke elite -- het partijkartel -- zo bang voor is.
Nu Segers nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten