D66-robot Rob Jetten zit weer achter uw portemonnee aan: ‘We moeten nu drammen voor het klimaat!’

Kennelijk denkt D66-mooiboy Rob Jetten dat hij grappig is en heeft hij de term “klimaatdrammer” als een soort geuzennaam omarmd. Maar voor burgers in Nederland valt er heel wat minder te lachen: zij zijn straks het kind van de rekening. Dankzij Jetten en zijn politieke vriendjes.

Terwijl normaal en werkend Nederland zich tijdens deze verkiezingen vooral druk maakt om hoe hij die bizarre lastenverzwaringen van Rutte III weer te boven kan komen, leven de politieke leiders van links in een totáál ander universum. Daar maken ze zich vooral druk om het klimaat – en zijn een perverse strijd begonnen om te bepalen wie nu het meeste in de zak van de Nederlandse burger graait om het probleem op te lossen.

Uiteraard dingen Jesse Klaver (GL) en Marianne Thieme (PvdD) mee naar de hoofdprijs, maar wat mij betreft wordt de kroon in dit gekrakeel gespannen door de androïde leider van D66: Rob Jetten. Hij denkt dat “klimaatdrammen” complimenteus bedoeld is, en gebruikt de term nu ook zelf om z’n beleid aan te bevelen. Volgens mij is hier een AI learning module iets te enthousiast geweest, maar de programmeurs van D66 lijken er vooralsnog geen kwaad in te zien:

“Voor Jetten zijn de verkiezingen van 20 maart de eerste vuurdoop als partijleider. Hij zal moeten proberen om kiezers die klimaat belangrijk vinden aan zich te binden, ten koste van onder meer GroenLinks dat onder aanvoering van Klaver de wind in de zeilen heeft. Jetten stelt dat ‘de tijd van dromen over een betere toekomst’ voorbij is. “We moeten nu drammen, wat gaan doen. Klaver beloofde verandering aan zijn kiezers, maar koos er twee keer voor tijdens de kabinetsformatie om weg te lopen.”

Nou goed. Jetten heeft in ieder geval een beetje steun bij de ambtenaren en de leraren. En de rest van Nederland? Die kennen Jetten vooral van z’n medewerking aan Ruttes historische lastenverzwaringen. Geen veredeling van ‘klimaatdrammen’ dat daar tegenop kan hoor, electoraal gesproken. Maar daar zal Roborob op 20 maart ook zelf achterkomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Rien Noppen

  “mooiboy Rob Jetten”

  Lelijk is hij inderdaad niet.

  1. Zozo

   Ben je verliefd op hem?

   1. Rien Noppen

    We leren Zozo steeds beter kennen.

    🙂

    1. Zozo

     Leg eens uit, stommeling

     1. Rien Noppen

      Je kunt rustig uit de kast komen, Zozo. Tegenwoordig is dat niet meer een probleem.

    2. Zozo

     Weer zo een ongenuanceerd antwoord, als je geen beter antwoord weet, hou dan je kop, stommeling

     1. Rien Noppen

      Ik hoor het al, je bent een stoere Hollandsche vent.

      🙂

    3. Zozo

     Ik, als 73 jarige hoef niet meer uit de kast te komen,en jij, stommeling

     1. Rien Noppen

      Het is bekend dat bejaarden minder ruimte nodig hebben om zich senang te voelen.

     2. joker

      @ Zozo.
      Als iemand die Jetje een “mooiboy” en/of “niet lelijk” vindt, zegt dat álles over die “iemand”.
      Das vast weer iemand die over enige tijd in z’n blote kont op een wankel bootje stapt en zich al kirrend en krijsend door de IslAmsterdamse grachten laat punteren.
      Laat u zich niet intimideren door de één of andere peep-show-bezoeker op dit blog.
      Hij/zij weet niet beter, héél zielig.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Zou Tante ’t glimmende robotje eerst vlijtig opboenen voordat ze het opwindt en weer zachtjes op de grond plaatst.
  Of zit er een batterijtje in ?

  Waar zijn de journalisten wanneer je ze nodig hebt !

  1. toetssteen

   Two Ravens
   Batterijen. Zo gemaakt plooit alleen een robot zijn toet.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Merci Toets, dear Watson

    Weer een mysterie opgelost.

    Onze volgende prooi wordt de Sasquatch.

 3. HendrikJan

  Hij is onderdeel van de Rutte 3 club, dus

  RUTTUP en NEXIT.

  Kijk eens naar Wilders, dan zie je toch een echte vent.

  Groetjes.

  1. Dik

   @HJ: +1

  2. Korporaal Monty

   “Kijk eens naar Wilders, dan zie je toch een echte vent.”

   Niet om het een of ander maar één “echte vent” blondeerd zijn haar niet.

   1. bejaarde

    Altijd dat gezeur over dat blonde haar. Kan het niet zo zijn dat deze man gewoon grijs aan het worden is? Grijs van de zorgen!

    1. Korporaal Monty

     “Kan het niet zo zijn dat deze man gewoon grijs aan het worden is? Grijs van de zorgen!”

     Wat denk je zelf?
     Hij doet dit al ruim 20 jaar.
     Dit is geen modegril.

     Wat heeft hij te verbergen?
     Verloochend hij hiermee zijn Indo roots?

 4. Tante Sidonia

  Reagerende: op de anti-Nederlanders, pro-Links-Moslim knuffelend, uitkering-trekkers(?), AFA aanhangers, etc,..
  Nooit op reageren!
  Bloeden vanzelf dood en gaan elkaar aanvallen!
  U weet welke ik bedoel!

 5. Westerling

  Noppen valt op holbewoners.

  1. Zozo

   +5

  2. Dik

   En jij voert ‘m.

 6. Zozo

  Rientje, rientje toch, wat ben je toch een domme man. Als jij homo bent, is niet iedereen homo. Kom eens zelf uit de kst! Je antwoorden zijn zo dom, sorry, je bent zelf een relnicht!

  1. Dik

   @Zozo: Negeren is beter.

   1. Zozo

    Ik hou voor niemand mijn mond, ik zeg mijn mening als ik dat wil en daar heeft niemand wat mee te maken en zeker jj niet, met je zogenaamd scriptje. Je moet eens zelf voor je mening uit komen!

    1. Dik

     Wat jij wil knul, ik heb jou niet nodig en je bent een mega-hypocriet die zo ongeveer iedere gelegenheid aangrijpt om de huistrol te voeren. Kom jij vooral voor je “mening” uit en houd vooral niet je mond. Ik heb nooit meer last van jou.

     #script

 7. Dik

  “Zij zijn straks het kind van de rekening.”

  Nee hoor, de kiezer gaat dit niet pikken, al is mijn energierekening al wel +45 euro duurder.

  1. Tante Sidonia

   Dik

   Gepensioneerd?
   Dan ben je volgens Links Schatrijk!!!
   “Elke pensioneerde heeft een camper en maakt wereld cruises!?”
   M.a.w. , alles moet gaan werken tot 70’ste, daarna naar een geriater om te laten onderzoeken of u recht heeft op geneeskundige hulp!
   M.a.w. liever dood!!!
   Gelooft u het niet?
   Even googlen wat S66 wil: m.n.Corinne Ellemeet!

   1. Dik

    @Tante: Nee joh! Ik sta midden in het arbeidsleven en kom waarschijnlijk nooit aan pensioen toe, wel pensioenpremie betalen natuurlijk!

    #stemzeweg

 8. Julian

  Het gaat weer over de inhoud zie ik weer in de reacties… Dat is fijn om vast te stellen. Dat terwijl de wetenschap met nog grotere zekerheid met onderzoek en feiten heeft vastgesteld dat de opwarming van de aarde in grote mate door de mens wordt veroorzaakt. Daarnaast hebben we een Amerikaanse president die “het gevoel” heeft dat dat niet klopt… Zolang je het debat voert en de tegenstander acteert op gevoel en wantrouwen. Dan is er weinig hoop. Daarnaast wordt al over peperdure maatregelen gesproken terwijl zowel D66 en GL hebben gezegd. Eerst afwachten wat de doorrekening is en dan kijken waar en hoe we de kosten verdelen. Mensen worden op dit moment bang gemaakt. Toegegeven deels gevoed door Nijpels etc…Maar van daadwerkelijke maatregelen is geen sprake.

  1. Scarletti

   Beste Julian,
   “Dat terwijl de wetenschap met nog grotere zekerheid met onderzoek en feiten heeft vastgesteld dat de opwarming van de aarde in grote mate door de mens wordt veroorzaakt”
   Er wordt inmiddels gesproken over “climate change” en niet langer over “global warming”. Uw informatie is reeds achterhaald. De aarde warmt niet op, er is echter een verschuiving waarneembaar. Op een groot aantal locaties is het zelfs aan het afkoelen. Aangezien CO2 daarvoor verantwoordelijk zou zijn en >80% wordt veroorzaakt door uitademing door mens en dier is er een voor de hand liggende oplossing. Namelijk het uitdunnen van bevolking in de extreme groeigebieden zoals Afrika en Azië. Op lange termijn kan dat m.b.v. anticonceptie. Daar willen de linkse politici echter niet aan. Die zetten in op windmolens en andere onhaalbare ideeën

   1. Rien Noppen

    Scarletti weet zeker dat de aarde niet opwarmt.

    I rest my case.

    1. Original NL

     Noppen weet zeker dat de aarde opwarmt.

     I rest my case.

  2. HEM

   Onzin Julian.
   De Global Warming Society is een kerkgenootschap, aangevoerd door enge personen als Al Gore.
   Als je even de reacties van Nobelprijswinnaars op You Tube bekijkt, en de voordracht van Don Easterbrook voor het Amerikaanse congres, dan weet je dat de cijfers (zelfs die van NASA) zijn vervalst om hun gelijk te halen.
   Er is geen sprake van opwarming van de aarde.
   De eerste natuurramp die ons wacht, is een wijziging in windstromingen en verplaatsing van de wolken omdat er momenteel duizenden windmolens worden geplaatst.
   DENK DAAR EENS OVER NA.

   1. Julian

    Tuurlijk waaien die zogenaamde chemtrails dan ook weer weg… Er is wereldwijde consensus in de wetenschappelijk wereld over climate change en global warning.
    Uw gelijk zoeken omdat u per defenitie alles afwijst wat van overheidswege komt kan iedereen. Zoals de hoax over de TwinTowers je kan altijd zogenaamde ‘bewijzen’ zoeken dat iets niet klopt.

    1. TD

     Julian:
     In Rusland zitten nog enorme voorraden gas die wij binnenkort door héél europa kunnen betrekken,vervolgens moeten er gewoon een paar kerncentrales in Nederland gebouwd worden!
     De klimaatbrallers mondje dicht,klaar!

     1. Julian

      Tsja met gas los je niks op TD, En hoezo mondje dicht? De mensen die het meest klagen over vrijheid van meningsuiting roepen altijd het hardst naar anderen mondje dicht.
      Kernenergie. Duurt meer dan 10 jaar voor er een centrale staat . En belast onze kinderen (die we juist een betere toekomst willen geven) maar lekker met de oplossing voor het kwijtraken van afval en eventuele ontmanteling.
      Het enige aantrekkelijke aan kernenergie is dat het goedkoop en veel minder belastend qua co2 uitstoot

 9. poldi

  In Zweden gaan ze stoppen met windmolens op zee.
  Want daar zijn ze er inmiddels achter gekomen dat deze nooit zonder subsidie kunnen draaien.

  De schaamteloosheid waarmee overheden de burgers bedonderen en over hun gelden willen beschikken is stuitend. Dit ruikt naar oplichting.
  En dat allemaal voor eigen prestige en eigen gelijk.

  1. Rien Noppen

   “In Zweden gaan ze stoppen met windmolens op zee.”

   Heb je daar een bron voor?

   Het is namelijk dom gelul.

   1. poldi

    Ja @Rien alles wat niet in het straatje naast jouw steen past is dom gelul !

    1. Rien Noppen

     Je hebt dus geen bron, hoe verassend!

    2. sonar

     Poldi dat komt omdat noppes door de Spaanse salmonella geïnfecteerd is ,en dat beetje hersencellen wat hij nog bezit heeft aangetast.

  2. biggeorge

   In de zoute zee alleen al aan onderhoud krijg je ze nooit rendabel . Voor elke klus/storing moet er een boot heen varen en ze roesten als de pest op zee enz Of je moet ze van RVS maken dan zijn ze zo duur dat je na 200 jaar nog geen stuiver aan over heb gehouden.

 10. biggeorge

  Ze moeten zoals gewoonlijk gewoon weer je geld hebben bij H66 (Homo’s66) daar komt al dat drammen op neer. Voor een klimaat wat je toch niet kan beïnvloeden, als ze nu ons milieu willen verbeteren kan ik het nog snappen. Maar als alles straks niet blijkt te werken en alleen een hoop geld heeft gekost zijn de figuren die dit hebben veroorzaakt gemaakt al gevlogen.

 11. Lex

  Als de energierekening maar blijft stijgen met name die voor gas, dan zal de houtkachel ongekend populair gaan worden met alle gevolgen van dien.

  Mensen zullen een goedkopere alternatief gaan zoeken om het huis warm te krijgen dan kom je automatisch bij een houtkachel terecht.

  als het tegen zit zullen mensen een ouderwetse houtkachel kopen met een slechte verbranding, dus al helemaal slecht voor het milieu.

  Mensen met geld zullen een moderne Palet kachel kopen met een veel betere en schonere verbranding zie de link.

  https://www.google.nl/search?q=pelletkachel&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwih49ay6NjgAhWhoXEKHX6SBSgQ_AUIDigB&biw=960&bih=469

  Heel veel Nederlanders zijn heel ongerust wat hen nog te wachten staat.

  Heel veel Nederlanders waaronder ik hopen dat dit rampzalige kabinet gaat vallen en veel van deze idiote milieuplannen niet door gaan.

  1. biggeorge

   De houtkachel gaan ze in de toekomst dus verbieden let maar op . Daar zijn ze al mee bezig want ze willen natuurlijk niet dat mensen zelf gaan stoken en er zo dus niets aan belasting te verdienen valt. Dan wordt er heel snel een verbod op houtkachels doorheen geschoten.

 12. HEM

  Wat heeft Jetten gestudeerd om over “klimaat” te kunnen praten?
  Helemaal niets!
  Mao liet de mussen uitroeien. Met alle gevolgen van dien.
  Jetten wil de CO2 de wereld uit hebben: Weet hij wel wat hij zegt?

  Jetten is een domme figuur, een papegaai.
  Uiteindelijk is hij net zo dom als Klaver.

  1. Rien Noppen

   We verwachten van onze politici niet dat ze klimatoloog zijn, wel dat ze de wetenschappelijke resultaten van de klimatologen serieus nemen.

   1. TD

    Rien Noppen:
    Welke wetenschappelijke resultaten bedoel je?de positieve of negatieve meningen van wetenschappers,of beide?

  2. Korporaal Monty

   HEM
   “Wat heeft Jetten gestudeerd om over “klimaat” te kunnen praten?
   Helemaal niets!”

   Als of de mensen op dit forum gestudeerd hebben om over “klimaat” te kunnen praten!

   1. TD

    Jetten laat zich adviseren door pro klimaatreddende wetenschappers!
    En velen in dit forum doen autodidactische kennis op mbt het klimaat,internet,verslagen van anti klimaatreddende wetenschappers!

    1. Rien Noppen

     Pro klimaatreddende wetenschappers bestaan niet. Er bestaan slechts wetenschappers.

     1. TD

      Rien Noppen:
      lulkoek,er zijn vóór en tégenstanders!

     2. Rien Noppen

      Wetenschappers zijn geen voor- of tegenstanders maar produceren wetenschappelijke resultaten. Politici worden geacht daar hun beleid op te baseren.
      Als de overgrote meerderheid van de wetenschappers concluderen dat de opwarming van de aardde alleen maar kan worden teruggedrongen als we de CO2-uitstoot beperken zou het politiek zowel stompzinnig als onverantwoordelijk zijn die wetenschappelijke feiten botweg te negeren.

     3. DeBruijn

      Die bestaan wel meneer. Hoe vaak ik al onderzoekers heb horen zeggen ‘we gaan op zoek naar de bewijzen van klimaatverandering’, dan begin je al verkeerd.

      Dan ga je er vanuit dat het waar is, zonder dat je met je onderzoek begonnen bent.

      Er zijn wel degelijk pro-klimaatreddende wetenschappers.

      Maar als je zo bezorgd bent om het milieu, wat je overigens niet bent, zet dat je telefoon en computer uit, scheelt CO2.

     4. Rien Noppen

      Het is een niet te ontkennen wetenschappelijk feit dat de aarde opwarmt. vervolgens is er een wetenschappelijke onderzoeksvraag wat daar de oorzaken van zijn. Die zijn inmiddels vastgesteld: de verhoogde CO2-uitstoot.

     5. DeBruijn

      De aarde warmte op, maar 0,04% procent toename van CO2 is verwaarloosbaar.

      Nogmaals, voor de 100ste keer: in de glastuinbouw pompen ze vandaag 5X zoveel CO2 de kas in omdat de planten dan beter groeien.

      Meer zon, hogere temperaturen en de planten nemen meer CO2 op, dus het probleem heft zich vanzelf op als het warmer wordt.

      Er is iets aan de hand met het klimaat, maar het is niet CO2.

    2. TD

     En er zijn dus velen “wetenschappers die het onzin vinden,de klimaathysterie.

     1. Rien Noppen

      Op de keper beschouwd blijken die zogenaamde wetenschappers zelden klimatoloog en ook zelden nog wetenschappelijk actief.

     2. TD

      ONAFHANKELIJKE wetenschappers vinden het overwegend onzin,daar draait het om!

     3. fockingworst

      @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  3. Julian

   U raaskaalt als een kip zonder kop. Hoezo CO2 de wereld uit hebben? Dat heeft hij nooit gezegd. U bent hier de domme figuur. Hij pleit voor een ernstige CO2 reductie. Jetten volgt gewoon de algemene wetenschappelijke berichtgeving…Dat is beter dan een president die “i got the feeling” als richtlijn noemt…Als Wilders of Baudet dit gezegd zouden hebben zou u kwijlend op de bank zitten. U laat u leiden door uw afkeer van D’66 en GL in plaats van inhoudelijk te kijken en anderen na te roepen.

   1. Dik

    “Hij pleit voor een ernstige CO2 reductie.”

    Rusland, China & Amerika doen dat niet. Deze drie landen zijn samen ruim 800(!) keer groter dan Nederland en hebben samen 1.300.334.000.000 meer inwoners dan Nederland.

    Ben je weer terug op aarde?

    1. Julian

     Leuk! Dus inhoudelijk ben je het met me eens Dikkie Dik…. bedankt. Des te meer reden om te zorgen dat deze landen ook aan boord komen. Maar die denken aan hun eigen hachje. Rusland Olie en Gas, China de grootste vervuiler en veelvraat die er bestaat. Bezitten al heel veel in Europa aan vastgoed en in Afrika.En dan Amerika… Die verkopen hun eigen moeder nog voor geld. Laat staan dat ze wat voor milieu en of klimaat over hebben.

  4. joker

   @ HEM.
   Jetje is inderdaad een oliedomme papegaai.
   Alleen door het feit dat ’t menneke D66 “vertegenwoordigt” mag men hem als “oliedom” betitelen.

  5. Vliegenvanger

   Maar Jetten is een rammer.

  6. AAA

   Exact…

 13. Eugenie de la Fleur

  Jetten heeft helemaal gelijk. Nu is de tijd om de wereld te redden. NU en niet over 10 jaar. Iedereen zal de pijn wel voelen maar dat moet dan maar gewoon

  1. fockingworst

   @eugeniedelafleurtrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. joker

   @ Eus du Vingerplant.
   Gaat heen en laat u nazien !

  3. TD

   Als jij jezelf redt heb je de handen vol!

 14. PMG

  Pijp-beest Jetten moet vooral zijn drammerige bek houden!

 15. PMG

  Kijk maar eens op climategate bijvoorbeeld wanneer echt iets wilt weten en niet alleen maar een beetje heel dom mee-lult, dan zul je zien dat de beste, enige op korte termijn reele en betaalbare oplossing kernenergie is!

  Ondertussen blijven olie en gas wereldwijd in steeds grotere volumes nodig, de lijst van producten vervaardigt uit of dmv. olie en gas is werkelijk eindeloos!

 16. joker

  Ik ga maar even m’n hond Achmed uitlaten in het bos; is véél gezonder dan het vele nutteloze gezever van klimaat-gekkies op dit blog te lezen.

 17. AAA

  Jetten=Imbeciele, lullenzuiger,strontstamper…

 18. Vliegenvanger

  Hoezo klimaat rammen?

 19. AAA

  Inderdaad stront rammen i.p.v drammen over de klimaat onzin…

 20. Heras

  Ik geloof niet dat Rob jetten zo begaan is met het klimaat. Kijk maar naar zijn gedrag. Het zal wel weer met belastingen te maken hebben. Nederland betaalt de meeste belasting op stookkosten.

 21. a.wolb

  Laat Robby zijn homo vriendje Mark maar een beurt geven, ik laat mij niet verder naaien door deze kliek van leugenaars en oplichters.
  Weg met dit leugenachtige kabinet!!!!!!!!!!!!!!!

 22. victus

  Uiteindelijk kiezen we straks weer massaal voor deze hotemetoten in het stemhokje!
  Dus gewoon betalen, betalen,betalen lieve mensen, we willen het zelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.