Geert Wilders haalt meer dan 20.000 krabbels binnen: 'Stop de rooftocht van Rutte'

Geen categoriefeb 24 2019, 14:00
Geert Wilders (PVV) lanceerde deze week een petitie waarmee hij het kabinet wil dwingen af te treden. De petitie met de veelzeggende naam 'Energie-oplichters Rutte 3, wegwezen' heeft ondertussen al 21.110 handtekeningen verzameld! Een flink aantal, zeker omdat de petitie nog maar enkele dagen loopt, maar vooralsnog te weinig om de wenkbrauwen in Den Haag te bewegen. Daarvoor moet Wilders toch echt meer dan 100.000 handtekeningen binnenhalen. Maar het begin is er!
Wilders gaat in zijn promotievideo hard van leer tegen het kabinet Rutte 3.
Volgens de voorman van de PVV worden Nederlanders 'stelselmatig opgelicht door Rutte's roversbende' en 'profiteren Nederlanders niet van met de economische groei'. Dat laatste punt lijkt zeker waar. De economie groeit al jaren, maar de lonen stijgen niet mee. Misschien dat de 'gemiddelde Nederlander' erop vooruit gaat, maar wie is er nu 'gemiddeld'? Wilders voegt daaraan toe dat 'alles alleen maar duurder wordt'.
Nu Nederlandse gezinnen ineens honderden euro's meer moeten betalen voor hun energie lijken Wilders woorden een pakkende omschrijving. En aan de sterke groei van zijn petitie te zien, van 2.000 handtekeningen naar 20.000 in één week, denken veel Nederlanders er blijkbaar net zo over. Het aantal handtekeningen van de petitie en de peilingen van vandaag onderschrijven dus het beeld.
Nederlanders voelen zich inderdaad 'genakt' door Rutte. De coalitie leed deze week een 'monsterverlies' en leverde drie zetels in. Maar hopen op een 'verandering van spijs' na de Provinciale Statenverkiezingen is mogelijk te vroeg. De SGP en PvdA lijken alvast voor te sorteren en het kabinet te willen steunen. Dat bewustzijn leeft natuurlijk ook bij Wilders. Die weet hoe meerderheden worden gevormd in Den Haag.
Maar in tegenstelling tot de PVV, die hard van leer gaat en spreekt over 'de rooftocht van Rutte', staan andere partijen dus niet principieel afwijzend tegenover samenwerking met Mark Rutte. Als Wilders succes wil dan moet zijn petitie groeien. Denk aan ten minste 100.000 krabbels. Enkel dan zal de petitie enige impact kunnen hebben. Vooralsnog is het vooral een leuke 'gimmick' voor de PVV-aanhang die de harde woorden van Wilders kunnen waarderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten