Geert Wilders: ‘Niet Brexit, maar oorlogshitser Donald Tusk vertegenwoordigt de hel. Idioot!’

PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over de opmerking van EU-president Donald Tusk dat er een speciaal plekje in de hel is voor degenen die zonder ‘pennestreek van een plan’ het Verenigd Koninkrijk de Brexit wilden inrommelen. Niet de Brexiteers, maar Donald Tusk vertegenwoordigt de hel, houdt een woedende Wilders de EU voor.

wildytweet

Geert Wilders is niet te spreken over teksten van de president van de Europese Raad, Donald Tusk, die hij gisteren maakte. Volgens Tusk is er namelijk een “speciale plek in hel voor degenen die campagne voerden voor Brexit, zonder ook maar een schets van een plan hoe dat veilig te doen was.” Bij de pro-Brexitgarde natuurlijk meteen consternatie, want was dit niet de zoveelste belediging die Brexiteers voor de kiezen kregen?!

Een rationeel persoon zegt natuurlijk: wie de schoen past, trekke hem aan. Want Tusk heeft helemaal niet alle Brexiteers de hel toegewenst, maar alleen degenen die hard geroeptoeterd hebben zonder zelf een plan te hebben. De Boris Johnsons van deze wereld, zeg maar. Als Wilders zich ook aangevallen voelt, dan zegt dat kennelijk veel over zijn eigen voorbereidingen voor een uittreding uit de EU. Kennelijk heeft hij ook zelf geen plan klaarliggen van hoe het verder moet met lidstaten die Brussel voorgoed vaarwel zeggen.

Wat dan nog rest is niets meer dan een vooraadje scheldwoorden: “Oorlogshitser Donald Tusk vertegenwoordigt de EU-hel. Idioot!Fijne tweet weer hoor, Geert…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Michael

  “Want Tusk heeft helemaal niet alle Brexiteers de hel toegewenst, maar alleen degenen die hard geroeptoeterd hebben zonder zelf een plan te hebben. De Boris Johnsons van deze wereld, zeg maar.”

  Uhm… Tim, Boris Johnson was de leider van de leave campaign. Het ware zijn sprookjes die brexit hebben weten te bewerkstelligen. Zijn leugens en fantasieën. Lekker makkelijk om hem als een soort outsider zonder plan weg te zetten. Hij was dé stem van Leave.

  1. TD

   Vergeet Nigel Farage niet

   1. Michael

    Ja, Farage had idd ook veel sproojes te vertellen, en vertrok vervolgens met staart tussen de benen toen de “klus” geklaard was. Zo zag hij het ook daadwerkelijk blijkbaar. “We stemmen voor of tegen brexit. Voor Brexit? Klaar!” Alsof het zo simpel was allemaal…

    1. Robert75

     Ik vind het toch een belachelijke uitspraak. Wat ik zou dat oordeel toch maar aan God overlaten wie naar de hemel of hel gaat. Mits Tusk zelf denkt dat die God is.

    2. Siemien

     Nee Michael, Farage is een held en Farage veegde de vloer aan met al die Eurofieltjes, je zou eens een paar joetoep filmpjes moeten zien van hem..

  2. Top

   U lult compleet uit uw nek! Er is meer dan een jaar uitleg gegeven aan ‘de uitstap’. Voors en tegens zijn opgevoerd. Zelfs hier in Ierland werd het op laatst vervelend, er ging geen dag voorbij, of er was iets over de keuze voor of tegen. Dat jullie in uw eigen land niet te horen krijgt? Zegt meer, over wie en wat er woont. En dat jullie in het ongewisse worden gehouden, is wel zo zeker. Als men nu zou zeggen, dat de uitslag op een andere mannier had moeten worden gemeten? Dan zeg ik ja. Maar dat is niet gebeurd, dus ophouden met zeiken.

 2. santiago

  Het wordt steeds makkelijker voor meneer Wilders. Door al deze belachelijke onzin worden de kiezers gewoon naar de PVV toe gejaagd. Het is tegenwoordig ook een stuk makkelijker om er voor uit te komen dat je een PVV er bent (behalve wanneer je een baantje bij de overheid wil, maar wie wil dat nog).
  De PVV is inmiddels geaccepteerd als politieke partij en veel verstandige mensen kiezen daarom ook voor de PVV.
  Heeft 12 jaar keihard knokken toch veel opgeleverd. Binnenkort kunnen we gaan oogsten

  1. Meester Kong

   “Binnenkort kunnen we gaan oogsten”

   Wat dacht je van zure druiven 🙂

   Geert gaat nooit regeren.

   1. tomygun

    Ook die voor de azijn zijkers aapje .
    Je laatste regel is er een van niets nada .

  2. TD

   santiago:
   Eerst 2 jaar samen met Baudet flink dwarsliggen in de senaat,en dat op een manier die de kiezer weet te waarderen.Om vervolgens met een gemotiveerd kiesvolk,in 2021 het genadeschot aan de huidige coalitie te geven!

 3. Satty

  Het enige wat wilders doet en wil doen is roepen vanaf de zijlijn, het draait hem maar om 1 ding het verdienmodel van wilders.

  1. edoc431

   En jij moet een hobby gaan zoeken in donker afrika

  2. TD

   satty:
   Je bent erg kortzichtig,niemand loopt jaren tussen bewakers en offert zijn privacy,enkel en alleen om een verdienmodel! zijn leven is daadwerkelijk constant in gevaar.
   Het is voor jou onvoorstelbaar dat mensen idealen hebben en er álles voor over hebben!

   1. Satty

    Hij verdient er goed aan. Ik ben van mening dat idealen bereikt worden door voorlichting en voorbeeld. Wilders is net zo extreem in zijn oordelen als een puristisch salafist. Ik geloof dat mijn vrijwillige bijdrage aan integratie meer oplevert dan het constant roepen dat het mislukt is.

    1. Bosche draak

     De rest gelooft ondertussen niks van je luchtfietserij Salty.
     Maar vooral blijven proberen…

     1. Satty

      Toch geven de betere woonwijken over de hele wereld mij gelijk.

    2. TD

     Integratie wordt niets,het wordt heersen of overheerst worden!

     1. Satty

      Ik geloof dat niet maar dat zal duidelijk zijn.

    3. Siemien

     Jouw bijdragen zijn een minachting voor Nederland vergeleken met Wilders ben jij een ns*-ertje en colla*orateur.

   2. Achja

    Ach Wilders de man die begon met de pvv en toen anti allochtonen en importbruiden was. Tot hij een importbruid had en er achterkwam dat hij met zijn koloniale roots ook als allochtoon te boek stond. En hij was ook tegen besnijdenis en haatte ritueel slachten. Want we leven in een judeo christelijk land aldus Geert. Tot hij er achter kwam dat zijn joodse geldschieters ook van besnijdenis en ritueel slachten houden. Toen werd meneer anti marrokanen oh nee anti criminele marrokanen. Ruggengraat van een rups zo der enige inhoud.

    1. Siemien

     Yasser hou je mond

 4. edoc431

  Tim jij moet bij joop gaan werken beter voor jou

 5. Meester Kong

  Die Heino heeft weer veel valse noten op zijn zang..

  1. Gekko

   “Ding dong, ding dong”
   Zingen met Meester Kong.

  2. edoc431

   jij hebt er meer ,klaagmuur

 6. Rien Noppen

  Als we willen dat de PVV klein blijft moeten we malle Geert in de verkiezingscampagne elke dag even vragen of hij nog steeds voor een Nexit is.

  🙂

  1. TD

   Rien Noppen:
   Bang voor het onbekende,bang voor hun eigen onzekerheid is belangrijkste drijfveer voor het linkse anti-Nexit kamp,het is pure angst en heeft helemaal NIETS te maken met realistische/sociaal/economische beweegredenen!
   Het verhaal van de slapjanus!

   1. Rien Noppen

    Je moet inderdaad heel moedig zijn om met een Nexit in het ravijn te springen.

   2. Achja

    Nee bang voor het oude. Bang voor files bij de grenzen terwijl smokkelaars door het bos gaan. Bang voor iedere keer te moeten wisselen tegen belachelijke wisselkoersen.

    Maar goed als je lekker elke vakantie op de bank zit of in eigen land op een camping staat zul je dat niet merken

  2. Siemien

   “Als we willen”

   En dat willen veruit de meest niet.

   #stemPVV/FvD

   1. Meester Kong

    @Lugar/Siemien, je bent een laf godT vrezend persoon.
    Je had weer de kans om fel van leer te trekken bij Mike’s topic, nada.
    Maanden terug durfde je ook al niet, walgelijk en knettergek door het gif van christendom.

    Daarbij ben je een slijmerd eerste klas met je in overredende zalvende Friese taal mij proberen over te halen om toe te treden tot je krijgers 🙂

    # stem verstandig -geen FVD en PVV

    1. Siemien

     Prietpraat komt er uit Kongüslsün’s vingers als Kongetje geprikkeld wordt, Kongetje haalt reaguurders door elkaar en dat snap ik ook wel als Kongetje zijn pillen vergeet dan is dit de uitkomst, helemaal in die warrie 😛

     #stemPVV/FvD

     1. Meester Kong

      @Siemien
      Zwak, ontzettend zwak reaguursel.

     2. Siemien

      Je bewijst mijn gelijk, vol-le-dig uit geluld ben je..

 7. Meriadoc Brandebok

  Wie de schoen past, trekke haar aan.

  1. Gekko

   Weer gespijbeld vandaag, Guus?

   Het is “wie de schoen past, trekt hem aan”.

   1. tomygun

    Gekko , homo`s denken nu een maal in vrouwen schoennen .

 8. Koos sssss

  Als de EU werkelijk een succes was, dan had Tusk zijn schouders opgehaald over de Brexit. Dan had de EU niet moeilijk gedaan. Onder het mom van: “Als je het zelf nog beter meent te kunnen dan wij, goede wedstrijd.”
  En dan had de EU GB met alle egards naar buiten begeleid.

  Punt is, dat de EU GB als afschrikwekkend voorbeeld gebruikt voor degenen die het in zijn/haar/het hoofd haalt om uit de EU te vertrekken.
  Daarmee geeft de EU zelf aan, dat ze weet dat dit instituut één grote hopeloze faal is.
  En dan rest slechts nog repressie.

  1. Siemien

   Precies Koos, hieraan zie je dat de EU helemaal niet samen wenst te werken, referenda’s nooit steunt en burgers als klootjesvolk wegzet..(understatement)

  2. Julian

   De EU doet niet moeilijk. Als er geen deal komt prima. Dan vervalt het VK gewoon terug naar de status niet-EU land met alle gevolgen van dien. Dat is iets wat het VK niet wil. U bent net als de Brexiteers. U wil eruit maar maakt geen plan hoe dat de doen. Het is geen gewoon aan/uit knopje…het heeft heel veel gevolgen voor de inwoners en bedrijfsleven vanuit welke kant je het ook bekijkt. En ook nog buiten beschouwing of het goede of slechte gevolgen zijn. Een huwelijk ontbindt je ook niet zomaar door de deur achter je dicht te trekken. U redeneert naar het door u gewenste resultaat. De EU is in vele opzichten een succes. En op veel vlakken geen succes… Het VK wordt met alle egards naar buiten begeleidt. En nu ze bijna door de deur zijn, beginnen ze te bokken. Als ze uit de EU zijn wordt de grens van de EU DE grens..Dus komt er een grens tussen Ierland en Noord-Ierland…om maar eens een klein feitje te benoemen. De egards zijn dat er nog een oplossing wordt besproken. Ik zou zeggen jullie willen weg.. Neem de gevolgen.

   1. Pescador

    Er gaan straks meer landen uit let maar op, zeker als GB eruit is en dat het blijkt een succes te wezen volgen er snel anderen.
    De opzet van de EU was goed de munt euro heeft ons al een vermogen gekost, die honderden lijntrekkers die in de EU zitten hebben ook al een vermogen gekost met 50 met pensioen en nog gauw € 3500,00 het loon voor die tijd verhogen en het klootjes volk door laten werken tot ze er dood bij neer vallen we worden als slaven behandeld door die klootzakken ze willen steeds meer en meer. Dus gewoon uit de EU dan kan elk land voor zich zelf zorgen wie er een zooitje van maken hoeven niet te blijven leven van ons zweet.

 9. Pescador

  Mensen die een functie in de EU hebben horen niet dit soort onzin te roepen, het toon wederom aan hoe de man in elkaar steekt, bovendien wordt vergeten dat mensen in vrijheid moeten kunnen leven dat is ieder zijn eigen keuze. Tusk en zijn clubje hebben dat liever niet want GB levert ook mooi wat geld op en dat willen ze graag hebben. Nou ik voorspel jullie als het zo door gaat valt de Eu binnenkort in het water( of was het jenever) iedereen die nog nog steeds in de EU wil weet niet waar ze het over hebben. We worden zwaar bedonderd door die gasten wordt toch eenss wakker.

 10. Gekko

  Donald Tusk is natuurlijk ook mislukt als voorzitter van de Europese Commissie. Laten we dat even vaststellen. Zijn aanstelling had hij enkel te danken aan het feit dat hij afkomstig is uit Polen, het grootste en belangrijkste Oost-Europese EU-land. Maar hij is er niet in geslaagd de verhouding met de andere Oost-Europese landen te verbeteren. Sterker nog, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, ja zelfs zijn eigen Polen, liggen steeds meer dwars, vooral als het gaat om de opvang van migranten.

  Naar wie weet, mag ‘onze’ Mark Rutte het de komende jaren proberen.

 11. H.Vaes

  Aan alle Wilders bashers……
  Zou Wilders de enige zijn in de tweede kamer met een verdienmodel?
  Zouden dan alle andere zogenaamde volksvertegenwoordigers dan voor noppes Nederland naar de kloten helpen? Zij zouden dat helemaal gratis doen?
  Ik geloof er niks van.

  1. IJsbrand Koudvuur

   H. Vaes,

   Wilders laat zich onderdompelen in keiharde shekels. Reken er maar op dat ‘ie inmiddels flink wat heeft vergaard.

   1. Bosche draak

    Hij zal ze nog hard nodig hebben in dit zwakke wattebollenbeleid gestuurde land.
    Loopt al jaren met beveiliging door de zgn religie van de vrede terwijl als iemand Zuurvana Simpelmans benoemd als het kutwijf dat het is, staan ze in no time voor de rechter.

    Het land kan wel een goede opschudding gebruiken, de problemen mogen wel eens worden opgelost
    Er mag wel eens worden gehandhaaft en de nederlander zelf mag ook wel eens de vruchten plukken, links of rechts boeit niet

 12. Rosasolis

  Laten wij niet bezorgd over de recent uitspraak van D. Tusk. Dat hij misschien emotioneel heeft reageert over het feit dat het nu slecht gaat met de plannen voor de Brexit, en het feit dat er geen enkele vooruitgang is geboekt, is begrijpelijk…omdat er zo weinig tijd over is. Hij heeft maandenlang samengewerkt met premier May, om eindelijk een goed akkoord voor iedereen te krijgen. Maar helaas is het hen nog steeds niet gelukt. Wegens geen steun van waardeloze politici als ex-burgemeester B. Johnson van Londen, die weggestemd werd door de burgers van dit wereldstad. En Farage, die vorige jaar uit de partij die hij oprichtte, uitstapte. Met hun aanhangers. Dus omdat D. Tusk niemand met naam heeft genoemd in zijn opmerking van eergisteren, een ook geen race, religie, of politieke partij heeft genoemd op zijn korte commentaar, moeten wij hem niet kwalijk nemen…Maar dat is niet wat kan gezegd worden over G. Wilders.
  Wat Wilders betreft…much te do about nothing what-so-ever. Laat hem weer op
  vakantie gaan, met het geld van zijn rijke extreemrechts Amerikaanse vrienden.

  1. PMG

   wat val je weer door de mand, trol!

   1. Rosasolis

    @PMG. Wie denkt u dat u bent, trol. Net al u heb ik als abonnee van DDS recht om mijn opinies door te geven. Wellicht zal u merken dat U door de mand zal gaan.
    Er wordt geen toekomst voor G. Wilders en zijn prive PVV societeit, zonder leden.
    Ieder maand stappen vele medewerkers uit Zijn stiekem societeit.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.