Goh, dat werd eens tijd! Kabinet gaat financiering moskeeën door islamistische regimes EINDELIJK stoppen

Bijna twee decennia dat bekend werd dat Nederland te kampen heeft met radicale moslims, uit radicale moskeeën met radicale ideeën, onderneemt het kabinet op slakkentempo actie. Eindelijk gaat de financiering aan banden worden gelegd.

Zo’n 17 jaar nadat Pim Fortuyn op het politieke toneel vercheen, zo’n 15 jaar nadat Theo van Gogh werd vermoord en zo’n 13 jaar nadat de PVV z’n eerste echte Kamerzetels haalde… gaat het kabinet dan toch maar eens de financiering van islamitische gebedshuizen onder de loep nemen. En dan met name degenen die gefinancierd worden door landen die geen vrijheid van godsdienst kennen, maar slechts de staatsislam. Koeweit en Saudi-Arabië blijken favoriete geldschieters voor poldermoskeeën die graag wat meer geld en extremistische ideeën willen hebben, en dat moest dan eindelijk maar eens een keer stoppen.

Beter laat dan nooit, natuurlijk, maar wat een volstrekte labbekakkerigheid dat dit pas begin 2019 moest gebeuren:

“Het kabinet gaat een eind maken aan geldstromen voor moskeeën in Nederland vanuit zogeheten onvrije landen. De ministerraad gaat er morgen over praten, bevestigen Haagse bronnen tegen RTL Nieuws.

Een meerderheid in de Tweede Kamer maakt zich, net als het kabinet, zorgen over deze geldstromen. Gevreesd wordt dat de geldschieters er op die manier ook voor zorgen dat moskeeën extremistische denkbeelden verspreiden. Dat zou de integratie van moskeegangers bemoeilijken en hen vatbaar maken voor radicalisering.”

Bovenaan de hitlist van het kabinet staat de as-Soenahmoskee in Den Haag. In deze radicale gebedsclub is zelfs opgeroepen tot ernstige genitale verminkingen van vrouwen. Maar wat mij betreft nemen ze ook de lievelingsmoskee van verkapte islamistenclub DENK – de Ulu-moskee in Utrecht – eens even goed onder de loep!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Roughwood

  Joh! Verkiezingstijd zeker?

 2. Eugenie de la Fleur

  Je kunt het oneens zijn met een aantal besluiten maar in het algemeen kun je stellen dat het kabinet best wel goede dingen doet. Nu ook weer.

  Ik zie er wel naar uit dat ze gedwongen zullen zijn om in de toekomst zaken te moeten doen met GroenLinks

 3. Tante Sidonia

  Ach,…ach,… wat een stelletje zielepoten in Den-Haag!
  Stoppen financiering moskeeën? Natuurlijk niet!
  Alle Ministeries zijn bevolkt door linkse rakkers en Moslim aanbidders!
  Hun adviezen: doorgaan met externe financiers, want anders………….. (dan volgt een enorme stortvloed van : onderzoeken/wetenschappers/vrijheid religie en ander links gewauwel).

 4. Meester Kong

  Tegelijk met het verbieden van partijfinanciering van buiten de EU, .. een grote stap !
  Hep Geert nog niet zien tweeten.
  Trucjes helpen nu niet meer.

  Maak van de PVV een ledenpartij en hij krijgt miljoenen.

  1. Siemien

   Het laat weer zien dat Kongetje erg boos wordt als zijn islam aangevallen wordt

 5. Satty

  ‘Bovenaan de hitlist van het kabinet staat de as-Soenahmoskee in Den Haag. In deze radicale gebedsclub is zelfs opgeroepen tot ernstige genitale verminkingen van vrouwen.’

  Jammer dat je hier niet een verwijzing naar de oproep van femmes for freedom neerzet, sowieso mogen zij wel iets meer steun…..

  1. Bosche draak

   Dat is zowaar een goed idee, maar wat let u?
   Plaats een linkje zodat ieder die er oren naar heeft kan meedoen.
   Als ze elk gebedshuis wat zich misdraagt dichtgooien
   – scheelt in overlast
   -er komen weer panden vrij
   -men scheid het kaf van het koren, wat weer beter is voor de moslims zelf (de goeien blijven vanzelf over)
   Genoeg voordelen zou ik zeggen…..

 6. Ries

  Inderdaad verkiezingstijd. Alles en iedereen orakelt teksten die over enige tijd verdwenen zijn. Tijdens het onderonsje morgen in Den Haag, roept iedereen dat ‘we’ wat moeten doen aan deze financiering. Behalve Kuzu dan. Hij vindt het ondemocratisch en islampesterij. Dat dan weer wel.

  1. Meester Kong

   @Ries
   DENK was anders wel voor het verbod op partijfinanciering van buiten de EU.

   1. Siemien

    Denk heeft verborgen agenda’s, is de lange arm van Turkije

 7. Arie B

  Dat is de daadkracht waarmee de VVD wil scoren. De financiering vindt al jaren plaats en plotsklaps, pal voor de verkiezingen. Op zich een goede maatregel maar niet volledig. Landen die zogenaamd wel gidsdienstvrijheid hebben lijken ongemoeid te blijven. Wat is de definitie van die vrijheid. In Egypte mag je Kopt zijn maar kom je voor bepaalde beroepen, privileges niet in aanmerking. De weekendscholen van Erdogan zijn feitelijk ook een beïnvloeding vanaf Turkije. Als ze dat er ook nog even bij pakken gaat het de goede kant op.

 8. Heras

  Een goed bericht. Maar wat doet de regering dan als die MO landen gaan protesteren??

 9. Lugar

  Beetje stoer doen, zo in de aanloop naar de verkiezingen van 20 maart a.s.

 10. Original NL

  Moskeeën?…..10 liter super en een lucifer!!

  1. Lugar

   Wat vervolgens wordt aangemerkt als een terroristische daad, dan is de straf namelijk hoger…

   De islamisering is op stoom.

  2. Adriaan

   @Original NL, dit is nogal heftig. Nu wil je exact hetzelfde gaan doen, wat Moslimtuig ook zo graag doet.

   1. Siemien

    @Adriaan wat de islam zaait gaat de islam ook oogsten, men heeft er schoon genoeg van..

    1. Adriaan

     @Siemien, ik kan me de woede volledig voorstellen, maar ik ga me niet verlagen tot het niveau van dit tuig.

    2. Original NL

     Gevoel voor humor is de trollenbrigade vreemd.lol

  3. Gekko

   Doe niet van die stomme opmerkingen, Orginal NL.
   Straks gaat dit blog nog op zwart.

  4. Rien Noppen

   Een schandalige opmerking.

   Wil de redactie deze smerige uitlating a.u.b. wissen?

 11. Diederik van Walsum

  Nu nog uitvoeren …waar ik een zwaar hoofd in heb……..

 12. Niet L niet R

  Denkt men soms aan de komende verkiezingen?
  Een andere verklaring zou ik verder niet weten!

 13. Rosasolis

  Dit is oud nieuws. Er werd maanden geleden besloten dat er komt en nieuw wet, dat verbied buitenlandse financiele steun aan moskees in Nederland. Mooi zo, maar er zijn manieren om rond dit wet af te komen. Iemand uit welke islamitisch land dan ook,
  kan altijd een persoonlijk gift sturen naar een familielid of kennis in Nederland…Die op zijn buurt, de geld doneert aan de moskee. Of investeert in een moslim business…die weer geld doneert aan de moskee. Een van de zogeheten “pilaren” voor ieder moslim, is dat zij verplicht zijn, volgens de koran, om ieder jaar geld te doneren voor een goede doel. Veel van dit geld gaat gewoon naar de moskee.

 14. Korporaal Monty

  “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”

  Goede zaak dat ze dit aan de kaak stellen.
  Zouden ze ook bij politieke partijen moeten doen.

 15. Gewoonomdathetkan

  Sluiten die haatzaai hutten

 16. Bes Tolen

  De Nederlandse overheid in al haar schakeringen zal dan ook eens haar regelingen moeten bijstellen want godsdienstige instellingen worden in veel bevoordeeld.
  Dat heeft er wel toe geleid dat de beruchte x wethouder in z nogal over de scheef ging zo heb ik horen verluiden. Bijvoorbeeld grond voor tien procent van de marktwaarde toegespeeld. Wel grond van de gemeente met nog goede gebouwen, die zijn afgebroken. gebouwen waarin allerlei soort cursussen plaats vonden, bijvoorbeeld op computergebied, filosofie, geschiedenis etc. Ook dubieuze cursussen waarin haat tegen de Nederlanders werd beoefend trouwens. Alles met extra verlies dus. Voorbeeld van hoe het niet moet in Nederland maar dat moreel besef ontbreekt te enen male bij velen met gezag bekleed.
  Dat voor dubieuze prijzen wordt toegespeeld, ligt aan de wetgeving die prijzen beneden marktwaarde mogelijk maakt in geval van.
  Op belastinggebied wordt de godsdienst ook bevoorrecht en ook dat zou afgelopen moeten zijn. Dat geldt voor veel belastingen. Ook uitkeringen.

 17. Holysmoke

  Ja hoeveel doden Nederlanders moeten er nog vallen en hoeveel van Nederland moet er nog gesloopt worden voor deze anti westerse haatmensen en haatpaleizen. Wat de rechtse partijen al 20 jaar og meer zeggen dat dit zo schadelijk is voor Nederland en onze cultuur en toekomst en levens. Stop de facisten, ook links word een wakker en bekommer je over de toekomst van je nageslacht en houd in ere waar je voorouders voor gevochten en keihard voor gewerkt hebben. Wees eens trots op je land ipv al deze afbraak en angst om er iets tegen te doen. LAAT NEDERLAND NEDERLAND BLIJVEN

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.