Haha: Peter R. de Vries kan niet accepteren dat z’n flopprogramma flopte, probeert zichzelf opnieuw op tv te krijgen

vlcsnap-2019-02-13-13h21m59s422
Foto: Peter R. de Vries in de laatste aflevering van De Raadskamer. Bron: Screenshot SBS / Facebook.

Een halfjaar geleden liet Peter R. de Vries z’n nieuwe tv-programma De raadkamer grandioos floppen op SBS6. Niemand zat te wachten op een soort talkshow van de rechtspraak met de meest eigengeile schnabbelaar van heel Nederland. Maar Peter en z’n gedeukte ego weten niet van opgeven en gaan proberen het programma nu te herintroduceren bij de NPO… LOL!

Sommige mensen weten ook gewoon domweg niet van ophouden. Sommige ideeën zijn nu eenmaal minder briljant, en kan je dus beter gewoon laten rusten. Met zoveel common sense hoef je in ieder geval niet te komen aanzetten bij eeuwige talkshowgast Peter R. de Vries, die niet kan accepteren dat hij zelf ook wel eens wat minder goede ideeën heeft.

Zoals een talkshow vol woordvoerders uit de juridische sector, die niets interessants gaan zeggen maar alleen voorgekookte PR-zinnetjes opdreunen. Niemand zat er in 2018 op te wachten, en ik verzeker Peter en zijn mini-fanclub: ook in 2019 is niemand geïnteresseerd. Wat een door grootheidswaanzin bevangen De Vries dan ook moge beweren:

“Peter R. de Vries voert verkennende gesprekken over een mogelijk vervolg op zijn mislukte SBS 6-show De Raadkamer, maar dan niet meer bij die zender. Dat zegt hij tegen NU.nl naar aanleiding van zijn interview in VARAgids. De Vries zegt in dat vraaggesprek dat hij het mislukken van De Raadkamer ‘naar en vervelend’ vond. “Ik had me voorgenomen De Raadkamer minimaal vijf jaar te gaan maken“, geeft hij aan. “Er bleek onvoldoende belangstelling voor te zijn en dat is teleurstellend.“

Een inhoudelijk, zwaar programma is natuurlijk wel een beetje een mismatch met de SBS 6-kijker. “Ik heb onlangs nog met John de Mol via mail over De Raadkamer gesproken. Hij schreef: ‘Peter, De Raadkamer is meer iets wat bij de publieke omroep thuishoort.’ Achteraf gezien is het een fout geweest om het op SBS te doen. Dat klopt.” “

Keep dreaming!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

35 reacties

 1.   

  Het is natuurlijk wel waar dat een juridisch inhoudelijk programma niet op SBS6 thuishoort. Dat is toch meer de zender voor de laagopgeleiden die plat amusement zoeken.

  1.   

   @riennoppentrol op zijn best, prijst de omroep met de meeste geflopte programma’s ooit programmas die door 900 miljoen overeind worden gehouden in combinatie met met de communistische dwang uit de politiek dit verplicht in iedere huiskamer uit te zenden Mao zou jaloers op deze propagandadwang zijn.
   @riennoppentrol weet ook als de npo achter een betaalmuur zou verdwijnen er bijna geen hond de npo zou kijken behalve de luizenmoeder en bzv.
   @riennoppentrol een typische overheidstrol… Haha wat een zielig bestaan op je smoezelig zoldertje met tig schermpjes voor je neus.

   1.   

    Het jeugdjournaal wordt jarenlang beter bekeken dan het gewone Journaal dat zegt al genoeg over de iq van de NPO kijkers. Ook de Raadkamer zal bij NPO gaan floppen omdat de vaste kijkers er alleen maar naar kijken omdat zij moeilijk in slaap kunnen vallen.

    1.   

     Deze Peter, is gewoon een vreselijk irritant kereltje.
     Als hij bij RTL Boulevard te gast is, voor veel euro’s, is het toch een afgang voor de mensheid.
     Van de week zat hij op de bank en vanachter de desk stelde men hem een vraag.
     Zijn antwoord oh, ik zat niet te luisteren.

  2.   

   Blablabla Blaaskaak. Tiktaktiktak.

 2.   

  De Raadkamer is een goed programma en eigenlijk het enige programma waarvoor ik naar SBS zappte. Zoals eerder al gezegd: te veel inhoudelijk, nee, dan kijken SBS-ers toch liever naar Temptation Island en dat soort inhoudsloze rotzooi, waar men huwelijken probeert kapot te krijgen. Aan het SBS-publiek is een beetje inhoud niet besteedt.

  1.   

   @meriadocbrandewijntrol puur op zijn trolliaans slaat heerlijke dedaine taal uit alsof er maar 1type enkel domme sbsers zijn en onze linkse zure druif petertje r. Zogenaamd voor slimme beestjes is zoals je jezelf vind. iets met framing .. Je exposeert jezelf perfect als trol.. ik geef je nog een xtra schijnwerper.
   @meriadocbrandewijntrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   1.   

    Guusje Geluk is de kleuter van DDS. Hij wil zo graag mee reageren. Maar snapt meestal niet waar het om gaat. Af en toe krijgt hij een schouderklopje van één van de andere trollen. Dan wordt ons Guusje helemaal blij.

    1.   

     DFTT.

     1.   

      @meriadocbrandewijntrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     2.   

      Don’t fuck this toddler?

      We don’t need to know that, it’s common sense you perv!!

    2.   

     Hij is elk weekeinde blij, als zijn vriendjes ‘de ouderlingen’ zich bij hem melden, voor wat entertainment Guusje lust er wel pap van. Want hij vindt het heerlijk, om voor zijn zonden te boeten.

 3.   

  Er flopt wel vaker iets rond Peter R. de Vries.

  Zo richtte hij in 2005 een nieuwe politieke partij op, PRDV. Dat staat voor Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang. Nog voor de verkiezingen begonnen, kapte PRdV er al weer mee. Hij boekte nl. te weinig voortgang, als gevolg van tekortschietende daadkracht en een gemankeerd rechtvaardiggeheidsgevoel.

  1.   

   Ik denk dat hij de afgang van het mislopen van zelfs maar 1 zetel niet had overleefd. Hij heeft wijselijk eieren voor zn geld gekozen en is gaan s(n)abbelen bij de praatprogrammaatjes.

  2.   

   Vergeet ook niet z’n B.I.G campagne.
   Meneer de Vries zou illegale games & downloads wel even de wereld uit helpen.

   De varkenskop was toendertijd goed gekozen als logo….

   1.   

    Peter de Vries is toch ook gewoon een sokpop die kunstjes doet voor wie hem betaald?

 4.   

  niemand zit op die enge nagemaakte publieksgeile kop van P r de Vries te wachten!

 5.   

  Goh, de frame van DDS in werking. Zo zie je hoe hypocriet de beeldvorming hier soms is. Het programma van Peter r de vries had gemiddeld veel meer kijkers dan jensen. Toch wordt dat laatste programma de hemel in geprezen en opgehemeld als een programma wat een gat opvult.

  Maar bij Peter r de vries is het allemaal totaal anders. Ook al had het meer kijkers, nu is het ineens een zielig mislukt programma waar niemand op zat te wachten. Maar blijkbaar zitten er neer mensen te wachten op Peter r de vries dan op Jensen. Volgt u het nog?

  De hypocrisie van DDS…

  1.   

   Misschien had je het nog niet gemerkt, maar DDS is een rechts blog. Logisch dat de redactie positief schrijft over een rechts tvprogramma. De zure Volkskrant hemelt toch ook linkse cabaretiers op als De Breij en Van Muiswinkel. Dat vind je dus ook hypocriet?

   1.   

    Maar dan is DDS dus ook een zuur blogje? Verder heb ik niets gezegd over de volkskrant. Als die ook met twee maten meten is dat inderdaad hypocriet. Dat is zo ongeveer de definitie van hypocriet.

    Maar voor jou is hypocrisie blijkbaar prima? Ik erger me er nogal aan, vanuit welke hoek het ook komt

    1.   

     Michael, je ‘zure’ gevolgtrekking slaat nergens op. De Volkskrant behoort per definitie tot de azijnzeikende media: de ondertoon in haast elk artikel is rancuneus en zuur. Zelfs bevriende collega-media beamen dat.

     Ik beweerde alleen dat een rechts medium vaak positief over rechtse programma’s schrijft en een links medium positief over linkse programma’s. Verbaast je dat?

     1.   

      “de ondertoon in haast elk artikel is rancuneus en zuur.”

      Heb je een abonnement op de volkskrant? Of praat je alleen mensen na? Ik iig, dus ik weet niet of deze bewering klopt. Het is in ieder geval wel van toepassing op zo’n beetje elk blogje op DDS, maar goed.

      Ik stip simpelweg aan dat het heel hypocriet is om een programma een “flop” en “zielig” etc te noemen als het niet in je eigen straatje past, en dat niet te doen als er een programma is wat nog veel meer flopt (jensen). Dat is gewoon de definitie van hypocriet. Leuk dat je met verklaringen komt voor de hypocrisie (rechts blog etc), maar veranderd niets aan het feit dat het hypocriet is.

 6.   

  Een juridisch inhoudelijk programma met Peter.R.de Vries?
  Naar dat programma keken alleen half katatonische idioten met en totaal leeg leven!

  1.   

   en=een

  2.   

   @td de huistrol vind het programma toch heel inhoudelijk.. We geloven hem direcr

 7.   

  Misbaksel deze bedweter.

 8.   

  Deze azijnzeiker is eerst voor het geld gegaan bij de commerciële omroep. Nu gaat hij zijn zware programma herstarten bij de staatsmedia. In ieder geval zullen de D66-rechters trouw kijken, maar je zal het zelfs op de staatsmedia niet redden.

 9.   

  Klinkt als die plofkop van een Jensen, die komt ook zelden boven de kijkcijfers uit van een regionale omroep, wordt vervolgens van de buis gehaald en een paar jaar later zie je
  hem dan terug op een ranzige zender die genoegen neemt met lage kijkcijfers.

  Maar ook dat blijkt niet houdbaar…we zien Peter Rrrrrr. en Jensen uiteindelijk terug bij
  TV-Borculo ofzo

  1.   

   Ook de linkse sinaasappels blijken zuur!

   1.   

    Dat krijg je als sap te lang niet wordt aangeraakt.

    Dan wordt het zuur…..

 10.   

  Die meneer zie ik alleen maar als bijzit, bij diverse programma’s, en meer ook pertinent niet!

 11.   

  Deze narcist met een psychose heet gewoon Peter de Vries en kent z’n eigen beperkingen dus duidelijk niet.

 12.   

  Peter R. hoort er gewoon bij, is volksvermaak en leuker dan allemaal zure figuren die zeiken over klimaat en witte melk!

 13.   

  “De raadkamer” had best een goede talkshow kunnen zijn maar dan wel zonder die arrogante zelfingenomen kwal van een de Vries met dat zure gezicht.

 14.   

  Peter R(ukker) de Vries heeft erg veel last van hoogmoedsverpestpokkeplettering.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!