Hoppa! Café-eigenaar is overlast tuigkrakers en lakse Amsterdamse overheid helemaal zat, sloopt dakkapel eruit

Wat doe je als je in het links-extremistische walhalla Amsterdam woont, en je wil krakers je pand uit krijgen en hóúden? Dan zit er voor deze ondernemer nog maar één ding op: het recht in eigen hand nemen. Of liever gezegd: het recht in eigen graafmachine nemen.

Wat krijg je als je in Nederland een uiterst passieve overheid mixt met anti-kraakwetgeving waarvoor je eerst tien keer naar de rechter moet stappen om je eigen pand weer in bezit te kunnen nemen? Precies: hele gefrustreerde hardwerkende Nederlanders. Want terwijl iedereen z’n hypotheek of huur betaalt, leven deze uitvreters gratis en voor niets.

Minstens zo gefrustreerd is ook de klasse der huiseigenaren, die hun eigendom voor hun ogen gesloopt en vertrapt zien worden. De nieuwe eigenaar van Café Kadoelen in Amsterdam-Noord was het echter zat. Hij liet de krakers uit z’n pand gooien, en om te zorgen dat ze niet terugkeerden sloopte hij ook ogenblikkelijk het gebouw zelf:

“De krakers die eind januari het voormalig café Kadoelen in Noord in gebruik hebben genomen, zullen niet langer in het pand kunnen wonen. De eigenaar maakt het gebouw onbewoonbaar door onder meer de ruiten in te gooien.

Ook wordt het dak van het leegstaande café gehaald.”

Prachtig toch? Nou, niet voor de gemeente Amsterdam. Terwijl ze uiterst laks op krakers reageren, waren ze er hier echter als de kippen bij om de sloop van dit kraakpand een halt toe te roepen:

“Volgens een woordvoerder van stadsdeel Noord had de eigenaar van Kadoelen wel een vergunning aangevraagd voor de sloop, maar is deze niet verleend omdat het gebouwtje deel uitmaakt van een beschermd dorpsgezicht. Een inspecteur van het stadsdeel was vanmiddag aanwezig en heeft de afbraak stopgezet. Morgen komt de inspecteur weer terug om te controleren of de vernielingen niet stiekem zijn doorgezet. Er wordt dan ook met de eigenaar in gesprek gegaan over hoe het nu verder moet gaan.”

Moraal van het verhaal? Vermijd Amsterdam koste wat het kost. Die plaats is op grandioze wijze naar de filistijnen aan het gaan. Krakers worden gefeteerd, hardwerkende burgers bestraft. Wat een poepstad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Siemien

  Wetten keren zich tegen de normale Nederlanders, goed gedaan van deze man..

  1. Bosche draak

   Zou je onderhand niet?
   Gemeente Amsterdam heeft laten zien hoe goed ze krakersbeleid hanteren.

   1. Siemien

    Op 27 oktober 2010 heeft de toenmalig Kamerlid en nieuwe burgemeester Femke Halsema (GL) een motie ingediend van de volgende strekking:“Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”…

    1. Rien Noppen

     Ja, die motie werd door de Regering terecht als overbodig verklaard, dit is namelijk al geregeld in de grondwet.

     1. Siemien

      Wij weten natuurlijk inmiddels al heel lang dat Rientje ondanks zijn ontkenning, de islam graag warm verdedigd..

     2. Rien Noppen

      Nee hoor, ik verdedig onze rechtsstaat, Siemien.

      Jij begrijpt daar weinig van.

     3. TD

      Rien Noppen:
      Men moest Halsema het Nederlands paspoort afnemen en vervolgens als statenloos ongewenst persoon het land uitschoppen,kon ze oprotten en asyl aanvragen in een of ander islamitisch land!

     4. Vit

      @Rien Noppen

      “Ja, die motie werd door de Regering terecht als overbodig verklaard, dit is namelijk al geregeld in de grondwet.”

      Dan wordt het hoog tijd dat die gewijzigd wordt.

     5. Rien Noppen

      Dat is mogelijk, vit, bij een tweederdemeerderheid van beide Kamers der Staten Generaal en ook nog in twee lezingen.

      Das dus niet zo eenvoudig.

     6. Siemien

      “ik verdedig onze rechtsstaat”

      Nee hoor Rientje dat doe jij helemaal niet, je verschuilt je er wel weer achter om je zieke sympathieën voor de islam te kunnen verdedigen, en in dit geval van mensen die overlast veroorzaken door eigendommen uit te wonen tot ruïnes..

     7. Dik

      “Wij weten natuurlijk inmiddels al heel lang dat Rientje …”

      Negeren is de enige optie! Er wordt je sowieso een loer gedraaid, want zelfs als je met valide argumenten komt zal deze snotter zich eruit draaien. Volledig links laten liggen, daar hoort hij.

    2. Original NL

     Quote ..zuigtrolnoppen….Nee hoor, ik verdedig onze rechtsstaat, Siemien……
     Noppen is in werkelijkheid rutte…hij liegt al als hij ademt.

 2. Tante Sidonia

  Topkerel!
  En wat doet Juffie Laatzemaar/Halasema/Haalzemaaar?
  A De pandeigenaar is geen lid van Groen-Links.
  B De eigenaar is blank.
  C De eigenaar is in Nederland geboren!
  D De eigenaar heeft zware middelen gebruikt.
  E De eigenaar eet waarschijnlijk vlees.
  Ja,……….. dit zijn in de ogen van , “door zonlicht beschenen en door Allah/Boedha/God uitverkoren”, Groen-Links, zeer zware beschuldigingen!

  1. Eugenie de la Fleur

   Wat een gezwets

   1. TD

    Eugenie de la Fleur:
    wat Tante Sidonia schrijft is vele malen interessanter dan wat jij ooit hebt geschreven met je truttige links humanistische wereldbeschouwing.

 3. Raveltje

  Je hebt als Nederlander niets te melden over je geld en goed
  Ik geef de eigenaar gelijk al zal hij gediscrimineerd worden
  Want alleen krakers ( veelal migranten ) mogen de boel
  beschermt stadsgezicht vernielen,de eigenaar niet.

 4. TD

  Het wordt tijd voor een harde hand in Nederland,te beginnen in A’dam.Het is voor een weldenkend mens niet meer te begrijpen wat in ons land allemaal kan en mag,en dat alles omdat de aansturing van de lagere overheden niet op orde is omdat kabinet Rutte andere belangrijkere punten op de agenda heeft staan.
  Weg met kabinet Rutte,stem op het FvD of de PVV.

  1. Siemien

   Nederland leeft in een doorgeschoten afkeer van discipline..

 5. Arie B

  Kunnen ze de ME, BBE of de marechaussee niet op die gasten loslaten als een trainingsobject. Spaart je dan weer acteurs en vrijwilligers uit.

 6. Gekko

  Ik heb haar een faire kans gegeven. Zoals iedereen die van me krijgt, ongeacht afkomst, sekse, religie of politieke overtuiging. Maar na 3/4 jaar moet het gezegd worden: Halsema is volstrekt ongeschikt als burgemeester.

  Ze weigert het boerkaverbod TD handhaven. Ze was er als de kippen bij om na Nashville de regenboogvlag te hijsen, nota bene met een fotosessie. Zekan totaal geen vergadering voorzitten, miss kaakklem wil altijd zelf de inhoud bepalen. Ze geeft illegalen en krakers vrij spel. Goedwillende en hardwerkende burgers en bedrijven zit ze dwars. Wat ben ik blij dat ze niet van mijn woonplaats burgemeester is.

  1. Rien Noppen

   Ik kan me goed voorstellen dat mensen met een extreem-rechtse politieke opvatting moeite hebben met Halsema.

   1. Gekko

    Noppen: je bent een Walgelijke lul. De redactie van DDS zou jou een permaban moeten geven.

    1. plakband

     Ach Gekko, maak je niet zo druk over Rien Noppen. Nop is niks. Noppen, (meervoud van nop) is 2x niks. Rien is niks in de franse taal. Kortom: Rien Noppen is 3 x niks.

    2. Dik

     @Gekko: Wat maak jij je druk? Zolang jij ‘m voert blijft hij kwaken.

    3. Original NL

     Halsema is een volksverraadster pur sang…ze maakt deel uit van een hele kudde van linkse deuggleuven!!
     #stemdrweg!!

  2. DeBruijn

   Maar ze was er niet als de kippen bij om een Davidster te hijsen voor de steun aan de Joden die lastig gevallen worden in Amsterdam. Ook niet toen homo’s in elkaar gemept werden, maar wel als een vredelievend clubje, de SGP, een andere mening heeft.

   Want daar durft ze wel tegen, maar niet tegen de echte onruststokers. En joden, ach jammer, ze wil liever de moslims te vriend houden, dan voor hen opkomen.

   Amsterdam anno 2019. Van mijn mag Amsterdam zich afscheiden van Nederland.

  3. Vanduinen

   Zou ze er zich van bewust zijn geweest dat u haar persoonlijk de kans hebt gegeven zich waar te maken ? Ik vermoed dat ze in lachen uitbarst als ze dat verneemt. Het moet niet gekker worden zal ze denken.

 7. ZiggyStardust

  Het was een dag met weinig echt nieuws vandaag. RTL boulevard niveau heb ik geen zin in. Ik ga lekker slapen.

 8. Pescador

  Kraken is verboden bij de wet maar amsterdamse miep heeft daar natuurlijk schijt aan. Als hun de wet niet hoeven te volgen hoeven wij het toch ook niet meer.

 9. Eugenie de la Fleur

  Goedzo! Wie niet luisteren wil MOET VOELEN. Het is niet toegestaan om een historisch pandje te slopen en de eigenaar wist dit maar ging hier gewoon mee door. Hopelijk staat hier een fikse boete op

  1. markw

   Ja en het is ook niet toegestaan om jezelf toegang te forceren in een huis die niet van jou is..

   Maarja, dat intereseerd jou niet.. En een dakkapel eraf trekken is niet zo erg hoor.. Met een beetje kennis zet je die er zo weer op.. Enige hoop ik dat hij alles goed afdekt lekkage te voorkomen.

   Ik zeg groot gelijk..

   Heb zelf ook een extra huis die ik verhuur in Groningen met studentjes erin.. En geloof me, als iemand mijn huis in gaat zonder intentie voor het huis te betalen trek ik hem er hoogst persoonlijk uit.

   Of laat vrienden het doen, geef iemand 500 euro en die trekt die persoon er wel uit hoor.. Of net als in 2013 toen ik een kraker in mijn pand had vertel ik de monteur dat hij sla een nagel in de deur en ramen moet slaan om te zorgen dat hij dat hele huis niet meer uit komt.

   Moet je zien hoe snel dat verdwijnt als er 20 man voor de deur staat of iemand op het punt staat het huis ontoegankelijk te maken.

 10. DeBruijn

  Wat wil je Groenlinks huist vele (oud) krakers en mensen met een strafblad.

 11. plakband

  Daar gaan linkse advocaten weer flink geld aan verdienen. En de politiek: die is onthutst, geschokt of verbijsterd.

 12. Dik

  Voeren betekent wildplassen.

 13. Korporaal Monty

  “Wat doe je als je in het links-extremistische walhalla Amsterdam woont, en je wil krakers je pand uit krijgen en hóúden?
  Dan zit er voor deze ondernemer nog maar één ding op: het recht in eigen hand nemen. ”

  Hij had natuurlijk ook even een oproep hier op DDS kunnen doen aan een paar forumleden om hem bij zijn probleem te helpen.

 14. Michael M

  Ja, welke idioot kiest dan ook voor Femke Halsema de wereldverbeteraar welke onze eigen identiteit en onze democratische waarden op het spel zet. Dat is punt 1. Punt 2, vroeger werd de ME erop af gestuurd waarom nu niet? Ook even voor Rien Noppen, leuke gebruikersnaam, trouwens, maar er bestaat geen Links of Rechts. Je hebt Rechts met linkse trekjes, en Links met rechtse trekjes. Het probleem is dat Nederlanders elkaar steeds meer bekritiseren en discrimineren en naar het leven staan. Zelfhaat? Dit speelt al 30 jaar zolang ik het volg en zelf ondervond. Dat is ook de reden waarom nieuwe partijen opstaan en voor die mensen de helpende hand willen bieden. Minderheid en Meerderheid, er zijn regels welke voor allen gelden op het gebied van zorg, een huis, Geen uitzonderingen, terwijl dat al jaren door zwakte plaatsvindt en stoppen met de angst laten regeren want daardoor krijgen we tweespalt in de samenleving.

 15. Original NL

  Dat is een oud gebruik in amsterdam..ik ramde ook altijd een schroevedraaier in mijn autoradio als ik wist dat ik in amsterdam moest parkeren!

 16. edoc431

  Weet nog wel een paar boys met honkbalknuppels die graag die koppen even willen raken voor een homerun .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.