Kansloos! DENK laat willekeurige voorbijgangers DENK-kritische Facebook-reaguurders de grond in stampen

Wat doe je als je geen methode hebt om argumenten tegen je eigen flutbeweging te weerleggen? Dan doe je maar alsof je tegenstanders allemaal gekken zijn, en laat je een stel willekeurige voorbijgangers door middel van wat ad hominem-grapjes je meest waanzinnige tegenstanders onderuit schoffelen.

Eén ding kan je de partij DENK niet ontzeggen: ze komen steeds weer met nieuwe, innovatieve manieren om weer eens flink aan te tonen wat voor rioolpartij ze zijn. In dit geval doen ze dat door een nieuw filmpje op hun pagina te plaatsen, waarin zogenaamde kritiek op de partij wordt weerlegd.

Maar wat voor kritiek is het? Met alle respect: ongenuanceerde Facebook-bagger. Van het soort mensen dat zonder na te denken een hoop hatelijke verwensingen in een comment box propt en dan snel op ‘send’ klikt, voordat de JustEat-bezorger aanbelt om een nieuwe lading vette hamburgers af te leveren. Het zijn geen bijster opbeurende of intellectuele reacties, maar daar staat Facebook vol mee. Ook de pagina van DENK, maar óók die van Geert Wilders, Thierry Baudet of de VVD.

Door echter net te doen alsof de kritiek op DENK alleen hetgene is wat deze haatbrakers de sociale media op kotsen, is natuurlijk een beetje flauw. In de krantenkolommen van hier tot de Basisweg is met zeer veel detail uiteengezet waarom DENK niet het Nederlandse belang dient, partij kiest voor foute groeperingen en bovendien het politieke discours verziekt. Het zou prettig zijn als DENK eens aan die flinke tekortkomingen ging werken.

Maar nee, liever haal je wat onnozele Facebook-gasten onderuit. Dan niet zelf, want daar zijn ze kennelijk ook te laf voor. Willekeurige shoppers moeten dat dan doen voor Tunahan Kuzu en zijn legertje ophitsers. Lekker lachen om de gebrekkige taalbeheersing en de nauwelijks verholen woede van mensen die vermoedelijk ook nog geloven dat Oekraïne de MH17 uit de lucht schoot en Bush de Twin Towers opblies. Hihihi, hahaha, hohoho!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. HendrikJan

  Ik Denk er het mijne van.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Dik

   +1

  2. EmC2

   Wat voor nexit wilt u dan?
   1) helemaal uit eu – wto
   2) uit shengen akkoord (bewaken eigen grenzen)
   3) Noorwegen deal
   4) Eva deal
   5) Zwitserland geen EU maar wel 400 handelsovereenkomsten
   6)…..

 2. Gerlos

  Deze KAKKERLAKKEN van DENK horen niet thuis in ONS parlement maar bij die dictator sultan Erdogang waar ze een groot aanhanger van zijn.
  Hendrik Jan nog steeds last van jeuk en uitslag van de heer Rutte, je kan je laten behandelen aan je Rutte fobie.

  1. EmC2

   U maakt met uw opmerkingen “kakkerlakken” een verwijzing naar WW2, daar werden mensen ook zo weggezet. We weten hoe dat is afgelopen. Ook de krant “the Sun” in Engeland heeft dergelijke opmerkingen gemaakt over immigranten, deze stigmatiseren door the Sun is mede de oorzaak van de Brexit.

   Het zijn 2 sluwe wolven, die door mensen boos te maken met hun uitspraken goed de aandacht weten te trekken. Op dit soort reacties zitten ze nu juist te wachten.

 3. Satty

  Tim maar dat is wel hoe politiek nu veelal bedreven wordt. Men maakt een probleem over een dubbele nationaliteit, wat niets over nationaliteit zegt maar over betalingen aan politieke partijen door buitenlandse organisaties wordt niet gesproken tot voor kort. Ik weet niet of denk door Turkije wordt gefinancierd maar dat zou ik veel kwalijker dan het dubbele paspoort vinden.

  De onderbuik beheersr het publiek debat nu eenmaal.

  1. fockingworst

   @sattytrol in de Nederlandse politiek zou het moeten zijn dat je 1 land en dus ook 1 belang hebt en dus 1 paspoort.
   Dat is in zo goed als alle landen in de wereld behalve de speeltuin Nederland.

   1. toetssteen

    Twee paspoorten zegt niets fockingworst. Zakenlui, politici enz. hebben twee of meer paspoorten. Gezever voorkomen was het vroeger na een zakelijk bezoek aan Israël (nu gaat er zeer hypocriet een velletje papier met stempel in dat na de reis verwijderd wordt).
    Enfin, het gaat over nationaliteit.

    1. NoDoubt

     Gewoon net als Duitsland, je mag alleen een Duits paspoort hebben om in de politiek te gaan.

     1. Dik

      Inderdaad.

   2. Satty

    Flocking het zou over loyaliteit horen te gaan en dat hangt niet van een paspoort af. Dat hangt af van de belangen die je dient. Daar zijn in de koude oorlog genoeg verhalen over bekend.

    1. TheresaGeissler

     Oh, hangt dat niet van een paspoort af. Sorry, maar dat doet mij toch wel een beetje denken aan het bagatelliseren van de hoofddoek: “Waar maak je je druk over, want het is toch maar een lapje stof. Ja ja….
     Als iemand zichzelf oprecht royaal voelt aan het land, waar hij woont, dan kan hij dat evengoed tegenover de buitenwereld, die nu eenmaal niet bij hem naar binnen kan kijken, zichtbaar bekrachtigen door uit zichzelf afstand te doen van dat tweede paspoort c. q. dat “lapje stof.”
     Is dat te veel gevraagd? Best, maar dan ook niet piepen als men je met een wantrouwend oog blijft bekijken. Want waaróm is dat te veel gevraagd? Waaróm…? Tja….

  2. Siemien

   Satty, jij bent ook vreselijk dom natuurlijk als je twijfelt.

  3. DeBruijn

   Waar, maar je hoeft geen paspoort te aanvaarden. Ik ken ook mensen van Turkse afkomst die hem niet willen.

   Teveel wordt Turken aangepraat dat zij er niet bij horen. Maar ik was in een Turkse buurt en niemand nam de moeite om gedag te zeggen, zelfs in een lampenwinkel was de voertaal Turks en werd ik nagekeken als een ongewenste gast. Bijna niemand sprak een woord Nederlands van de 10 mensen aldaar.

   Ik voelde me zeer onprettig kan ik wel stellen.

   1. markw

    Ken er zelf ook genoeg, meeste staan er midden in.

    Erdogan heeft veel slechte kanten maar ook goeie die hem erg populair maakt onder jongeren bijvoorbeeld zijn nationalistische houding richting Turks cultuur en tradities. En daarnaast de harde aanpak van communistische groeperingen maakt hem ook heel populair.

    Veel zijn het niet met hem eens.. Maar ze zijn niet snel geneigd dat buiten de gemeenschap zelf te laten horen. Of vegen het slechte met de goeie dingen weg..

   2. markw

    Dat valt echt wel mee man.. Had zelf een Turkse vriendin voor bijna 5 jaar en zoals jij zegt zijn ze niet..

    Het enige is Turken hebben een rotkop.. Niet op slechte manier bedoelt maar hetzelfde als hoe Nederlanders vaak over zullen komen tegenover Amerikanen bijvoorbeeld.

    Manier van praten en houding is anders..

    Heb zeker kritiek op het idee dat ze geen woord Nederlands spreken. Maar dat is iets anders.. Dat is de resultaat van gebrek aan intergratie veroorzaakt door de overheid.

 4. marco1

  Zo de just eat bezorger komt zo met de hamburgers eens kijken of ik de onderbuik nog kan legen op de faceboek van DENK met wat hoogstaande commentaartjes voor hij aanbelt.

 5. Ries

  Denkleden hebben eigenschappen die doen denken aan fecalien. Het beste is dan ook ze gewoon door te spoelen.

 6. Arafat

  Trieste mensen hier! Niet iedereen hoeft het met jullie eens te zijn! Maar Wat als je dat niet bent?…… Wie niet voor ons is, is tegen ons principe. Echt te triest voor woorden!

  1. edoc431

   je naam zegt al genoeg

 7. Pescador

  Die badgasten van denk moet je naar turkije trappen, en al die gasten die hun kinderen hier naar een turkse school willen doen ook oprotten en al die sukkels die hier in nederland willen stemmen voor turkije ook weg wezen. Alleen die personen die wel willen intregreren hier gewoon laten en goed behandelen.

  Ohhja stuur rutte, klaver en jetten ook meteen maar naar turkije die sukkels hebben we ook niks aan hier.

 8. TD

  Het is van een ontzettend laag niveau om op die manier je partij te promoten,ze zoeken enkele simpele zielen om deze uitspraken te ontlokken.
  Wilders moet óók eens wat uitspraken ontlokken aan een paar verstandelijk gehandicapte turken,en deze op zijn pagina zetten!
  Eens kijken wat partij Denk daarvan vindt,gepakt met eigen wapens!

 9. Vliegenvanger

  Denk zijn satan aanbidders. Er zit alleen zaagsel in die botte koppen. Wat ze doen is haatzaaien onder de bevolking. Ze maken zich belachelijk met steeds domme opmerkingen filmpjes en verspreiden van leugens. Boycot deze denk gasten, zijn levensgevaarlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.