Kijk dan! Thierry Baudet maakt gehakt van klimaatalarmist Rob Jetten: ‘Je kunt niet alles op één hoop gooien!’

Gisteren een mooie verbale bokswedstrijd tussen klimaatalarmist Rob Jetten, en klimaatscepticus Thierry Baudet op tv bij Jinek. Jetten maakte op een gegeven moment een lelijke uitglijder, en Thierry Baudet wist die meteen maximaal uit te buiten. Kijk en smul!

Gistermiddag was het de beurt aan de kinderen, maar gisteravond waren de volwassenen dan eindelijk aan zet: Thierry Baudet en Rob Jetten gingen in discussie over het klimaatbeleid bij Jinek. Dat was niet zo’n best gebeuren. Tenminste: als je Rob Jetten was. De D66-voorman probeerde namelijk het punt te maken dat heel de wereld al allerlei klimaatmaatregelen neemt, en Nederland daar nu bij aansluit. Als voorbeeld noemde hij het opruimen van de ‘plastic soep’ die momenteel op onze oceanen drijft en schildpadden in hun voortbestaan bedreigt.

Dat liet de Forum voor Democratie-voorman zich natuurlijk niet zomaar zeggen, en zette Jetten op z’n plaats: milieu is iets ander dan klimaat. Milieu is een schone leefomgeving, maar heeft niets te maken met de opwarming van de aarde of de CO2 in de atmosfeer. Dat Jetten komt aanzetten met plastic, betekent dus dat hij niet precies weet waar hij het over heeft.

Ook begint Jetten steeds over het klimaatverdrag van Parijs, waarin vele landen zich zouden hebben gecommitteerd aan drastische klimaatmaatregelen. Maar ook dat veegt Baudet moeiteloos van tafel: Saudi-Arabië tekent ook allerlei mensenrechtenverdragen, zo hield hij de D66-robot voor. En daar verandert ook niets. Dat landen een verdrag tekenen, betekent nog niet dat ze ook daadwerkelijk ten goede gaan veranderen. Dat geldt misschien nog wel des te meer voor landen als India en China.

Rob Jetten is dus gewoon ontzettend onwetend (hij kan klimaat en milieu niet scheiden) en daarnaast ook nog naïef. En gisteravond toonde Baudet dat op bijna nonchalante wijze aan. Nee, D66, jullie hebben écht een goede opvolger van Alexander Pechtold aangesteld, hoor…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Spaanse kok

  Quote : Jetten maakte op een gegeven moment een lelijke uitglijder, en Thierry Baudet wist die meteen maximaal uit te buiten.
  .
  Winnen door een zwak moment van een ander ipv op eigen kracht is zwak.
  Jinek nooit meer verwijten alleen “links”uit te nodigen.
  Tim zijn avond was helemaal top, zijn persoonlijke got is niet afgegaan.
  Nu nog een artikel over Sylvana en Tim is in de 7e hemel, helaas wel zonder maagden.

  1. Blikopener

   Vandaag zijn de druiven extra zuur voor kokkie nu zijn goddelijke paspop een onbenullige nitwit en nobody blijkt. D66 is een hele enge en verkeerde partij.

   1. Lugar

    Negeren is beter Hollander, maar dat weet jij natuurlijk allang.

  2. Rien Noppen

   Ik zag helemaal geen uitglijder. Jetten wijst slechts op het feit dat milieubeleid meer omvat dan klimaat, een waarheid als een koe.

   1. Vit

    @Rien Noppen

    Over koeien gesproken daar hebben we er behoorlijk veel van in Nederland, buiten dat deze zuurstof omzetten in Co2 produceren ze ook nog eens behoorlijke flatulentie, die dieren moesten godverdegodver verboden worden of zie ik iets over het hoofd?

    1. Rien Noppen

     Ik ondersteun het pleidooi van vit terzake de noodzakelijke inkrimping van de veestapel.

     1. Vit

      Maar maar we hebben wel melk nodig want daar worden de kindjes groot en sterk van.

    2. Lugar

     Negeren is beter Vit, maar dat weet jij natuurlijk allang.

     1. Vit

      Ja maar soms vind ik het wel geinig, btw waar zit je Baas, heb je gemist.

     2. Achja

      Ja lekker negeren net als het klimaat.

    3. Vit

     Ps, Plastic Ocean is wat anders dan een koeien scheet.

     1. Rien Noppen

      Zeker, en een syllogisme is wat anders dan een carnavalshit.

     2. Vit

      Die zoeken we op (een ander keertje).

     3. okkie

      Volgens Jetten niet hoor Vit, koeienscheet, plastic soep opwarmen der aard, allemaal een pot nat.

   2. Scarletti

    Jetten weet helemaal niets, het is een enorme dodo die qua charisma links en rechts wordt ingehaald door Pino en meneer Aart uit Sesamstraat. Des te treuriger is dat Baudet hier niet kon scoren

   3. Siemien

    “Ik zag helemaal geen uitglijder.”

    Dat komt omdat je ogen vol zitten met klimaatstront, Baudet pakte Paspopje even goed aan, weet jij wat het klimaathysterisch akkoord inhoud?
    Ik heb een zeer sterk vermoeden dat jij ab-so-luut geen idee hebt wat het inhoudt

  3. Siemien

   Onzin Spaans kokje, Baudet veegde de vloer aan met paspop paspop, het mooie is dat hij dat indirect ook met jouw deed..

  4. Troelstra

   Laat de redactie zomaar op z’n beloop hoe hier in strijd met het DDS-regelement onze gewaardeerde Tim wordt bejegend door Spaanse kok ? Dat vraag ik me dan weer af…

 2. lIN-T

  Ik heb het niet gezien maar wat is die Jetten een irritante brilsmuf zeg.

 3. Michael

  Tuurlijk. Politici zijn onwetend, daar ben ik het absoluut mee eens. Zowel Jetten als Baudet. Daarom was de bijdrage van Segers eerlijk en to the point. Politici zijn geen klimaatwetenschappers, en moeten daarom ook niet op die stoel gaan zitten en net doen of ze het wél weten.

  Daarom zou het mooi zijn als Baudet eens een keer met een expert in debat zou gaan hierover. Dan zou met hem de vloer worden aangeveegd. “Klimaatscepticis” Baudet weet immers ook niet waar hij het over heeft, en baseert zich op invalide gevolgtrekking uit “observaties” van klimaatsceptici.

  Offtopic, ik hoop dat RMPL de discussie weer voort wil zetten op het eerdere topic hierover, wij duiken tenminste de diepte in.

 4. Lugar

  De discussie is niet moeilijk. Je hebt klimaatgelovigen die overtuigd zijn van hun geloof en je hebt klimaatongelovigen die daar niet in geloven. Bovendien doen de grote landen en continenten niet mee met de te behalen doelstellingen, als die al te behalen zijn. Het is dus volstrekte kolder en onzin om zoveel miljarden door de klimaatplee te spoelen. De afgelopen twee jaar is de klimaat- en milieurekening al met meer dan 45 euro per maand gestegen en als het aan Rutte ligt #stemzeweg dan wordt dat nog flink hoger.

  1. Piet51

   @Lugar
   Het gaat niet om geloven of niet geloven. Er zijn ontelbare aantallen rapporten die de klimaatstijging en de effecten daarvan aantonen of tenminste aannemelijk maken. Tegenrapporten zijn er weinig, en zeker geen tegenrapporten die niet ontkracht worden door andere onderzoeken. Kijk vooral vaak op klimaatverandering.wordpress.com.

   1. Lugar

    “Er zijn ontelbare aantallen rapporten…”

    Dat klopt, maar dat zegt dus helemaal niets, nulkommanulniks!

    Citaat Baudet: Nog een keer voor ⁦Hans Nijenhuis⁩ die gisteravond (do 7 febr 2019) bij Jinek weer begon over de “consensus van 97%” van de klimaatwetenschappers. Deze claim is feitelijk volstrekt onjuist. Niet best voor de hoofdredacteur van een krant!

    Bron: Forbes : ‘97% Of Climate Scientists Agree’ Is 100% Wrong (6 januari 2015)

    1. Beukman

     Forbes maakt zich met een hoop gegoochel schuldig aan wat ook wel “consensus denial” wordt genoemd.

     The Guardian schreef hierover een vermakelijk artikel dat dit uitlegt, met als samenvatting:

     It’s most accurate to say that 97% of relevant peer-reviewed studies agree that humans are causing global warming, 99.9% of climate papers don’t reject that theory, and those who deny the overwhelming consensus are peddling misinformation.

     Kortom: Thierry en zijn trouwe vazal Lugar praten peop.

    2. Piet51

     Over die 97% is veel meer te zeggen dan dat het wel of feitelijk volstrekt onjuist is (Baudet). Ik ga niet citeren uit een veelheid aan rapporten over die consensus, maar verwijs slechts naar https://klimaatverandering.wordpress.com/2016/04/13/consensus-over-consensus-brede-overeenstemming-in-de-wetenschap-over-de-menselijke-invloed-op-het-klimaat/. Helaas had Jetten gisteravond niet een paar van die onderzoeksresultaten paraat.

 5. Piet51

  Ik heb het gemist, hoewel ik de uitzending helemaal heb gezien, dat Baudet gehakt maakte van Jetten. Het was een volwassen, correcte gedachtewisseling, waarin hoogstens Baudet wat veel tekst nodig had om weinig te zeggen.

  Natuurlijk heeft het milieu met het klimaat te maken. Want een laagje daaronder zit bij elk mens de aandacht voor zulke minder materiële zaken. Iemand die zich zorgen maakt over het milieu, maakt zich, behalve Baudet dan, ook zorgen over het klimaat. Vraag de eerste de beste persoon op straat of die het verschil kan uitleggen tussen klimaat en milieu. Dat verschil leeft beslist niet.

  Verder heeft Baudet het over de waarde van ondertekening van verdragen, een terecht punt van zorg. Maar dan moet hij niet de ondertekening door Saoedi Arabië van mensenrechtenverdragen als voorbeeld noemen. Want dat heeft ook niets met het klimaat te maken. Het heeft overigens wel met de houding tegenover verdragen te maken en in die zin ook met klimaat. Vergelijkbaar met milieu/klimaat-onderscheid. Baudet kletst maar wat raak.

  1. Lugar

   “Baudet kletst maar wat raak.”

   Nou nèh… maar je mag dat natuurlijk wel vinden.

   Citaat Baudet: Wat wij nu aan CO₂-uitstoot moeten terugbrengen (tegen zo’n 1.000 miljard aan kosten, wat dus de totale ineenstorting van onze economie betekent), is wat China in vijf dagen uitstoot. En de komende vijf jaar alleen al bouwt China nog eens 700 nieuwe kolencentrales bij. Waanzin.

   1. Piet51

    Baudet probeerde de kijker te overtuigen van die 1000 miljard door een paar keer naar de website van FvD te verwijzen, waar het allemaal voorgerekend zou staan. Dat trok mij met veel interesse naar die website. Helaas staan daar alleen wat uitkomsten van onderzoeken, die inderdaad als totaal ongeveer 1000 miljard laten zien. Maar ik word nog geen steek wijzer v.w.b. de manier waarop dat is berekend. Of mis ik iets?

 6. victus

  De term hysterie is goed gekozen in deze context. Zoals veel belangrijke zaken in Holland worden geleid door een doorslaande hysterie erover. Goede doordachte plannen en verwachtingen ontbreken. In plaats daarvan de stuurloze hysterie met als stok achter de deur de op niets gebaseerde verschrikkelijke gevolgen die bijbelse proporties hebben. Rampen die in de meest verschrikkelijke Hollywood rampenfilm niet zouden misstaan. Dit alleen om de echte problemen die men niet kan oplossen of beheersen, deskundig te camoufleren.

  1. Lugar

   “De term hysterie is goed gekozen in deze context.”

   Inderdaad, bovendien is Nederland een ongekend klein kippenlandje dat het op zich redelijk doet. Maar door die volstrekt belachelijk klimaat- en milieuheffingen wordt de belastingdruk op de burger alleen maar hoger. Om even de nuance aan te brengen, deze landen (continenten) doen niet mee:

   Afrika: 1,2 miljard inwoners, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inwoners, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inwoners, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inwoners, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inwoners, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inwoners, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inwoners, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inwoners, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inwoners = 10 x groter dan Nederland

   1. Scarletti

    Beste Lugar
    Eind jaren ’70 gaven klimaatwetenschappers aan dat de aarde aan het afkoelen was en we ons moesten opmaken voor een aankomende ijstijd. Qua oplossingsgerichtheid dachten ze consistent in lijn met de hedendaagse klimaatwetenschappers, namelijk we moesten grote hoeveelheden CO2 in de atmosfeer brengen. In de jaren ’80 ging het linkse gepeupel de straat op om kernenergie uit te bannen, daarin zijn ze geslaagd. Nu een aantal decennia later blijkt dat de energiebron die ze destijds om zeep hebben geholpen, de hoeveelheid CO2 uitstoot had kunnen beperken. Die miljarden die links nu uit de burger wil persen, hadden onnodig geweest wanneer de wereld destijds niet naar linkse idioten had geluisterd. Maar goed gedane zaken nemen geen keer.

  2. Rien Noppen

   Ik zie geen enkele hysterie maar slechts een typisch Nederlands polderproces waarin stapje voor stapje naar een consensus wordt gestreefd in een complex beleidsdossier.

   Deze beleidskaravaan trekt kalm voort temidden van het hysterische geblaf van de klimaatontkenners.

   1. BB

    Dat je het niet kunt zien wil niet zeggen dat het niet zo is.

   2. victus

    Het gebruik van onnodig moeilijke woorden zoals “consensus” (overeenstemming) enz, door bepaalde lieden in de media is niet meer dan een rookgordijn opzetten en zo een poging wagen om een bepaald hoger intelligentie en deskundigheids nivo te veinzen. In de hoop dat de “domme” vervuiler in zijn rijtjeshuis zich overdonderd en minderwaardig voelt ten opzichte van deze “ deskundige” orakels. Pseudo wetenschap wordt dit wel genoemd met een moeilijk woord.

 7. Satty

  ‘Maar ook dat veegt Baudet moeiteloos van tafel: Saudi-Arabië tekent ook allerlei mensenrechtenverdragen, zo hield hij de D66-robot voor.’

  Wat ook een echt een argument is natuurlijk. Wat een raar artikel en scoren doe je op inhoud waar baudet een kleintje had, het verschil tussen milieu en klimaat ook al is daar meer samenhang dan baudet kennelijk beseft.

 8. lIN-T

  Veel zure linkse mannetjes hier.
  Dit is toch een rechts blog? Ga werken of naar joop.

 9. HierBenIk

  Ik vond het heel jammer dat Thierry niet in staat was de discussie naar een hoger niveau te brengen. Voortdurend kwam het er op neer waarom wij wel mee zouden doen voor die 0.0000xx CO2 stijging en ‘de rest’ niet en dan heeft het geen zin. Je kunt er over strijden of CO2 nu wel of geen invloed heeft op het klimaat. Hier ga je niet uitkomen. Er zijn 2 kampen: de CO2 gelovige en de niet gelovige. Niet meer en minder, want het is niet te bewijzen het is veel complexer dan we denken (zelf ben ik er van overtuigd dat het CO2 een bedrog verhaal is, maar dat even terzijde). Stel dat we toch de richting van de gelovige zouden inslaan en we weten dat we slechts tot 0.0000xx invloed hebben…. Tja, en als inderdaad de zeespiegel blijft stijgen door het CO2 (dat denken de gelovige in ieder geval) dan hebben we toch altijd nog een probleem. 1000 miljard weg gegooid geld en onze deltawerken zijn er niet op ingericht. Of je slaat de richting in van de niet gelovige. Besteed meer geld aan deltawerken en zorg dat je er goed op voorbereid bent. Dat moet sowieso want de niet gelovige is er stellig van overtuigd dat ‘de wereld vergaat’. Dus die moeten het er mee eens zijn dat er toch ook iets met die deltawerken zou moeten gebeuren… Niet waar? Dat je daarnaast maatregelen neemt om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen, prima natuurlijk. Altijd doen, dat is nodig voor de generaties na ons! Maar zeer zeker niet op de wijze van het klimaatakkoord georganiseerd door de Deep State….

 10. Scarletti

  Lieve Tim,
  Het optreden van Baudet was uiterst zwak, hij had het gelijk aan zijn zijde doch was niet sterk. Hij was niet in staat om het debat van Jetten, die werkelijk zonder enige overtuigingskracht onzin zat te verkondigen, te winnen. Het was weer tenenkrommend, Jinek slaagde er prima in om het debat te sturen richting voordeel van Jetten. Hoe graag we ook willen dat FvD een grote stem in de politiek gaat krijgen, hoe graag we het huidige wanbeleid van het huidige kabinet willen stuiten, Baudet is niet handig genoeg bij dit soort optredens.
  Jammer

  1. Rien Noppen

   Klopt, Baudet mist de debatvaardigheid maar heeft ook een onplezierige arrogante uitstraling. Dat gaat hem nog enorm opbreken.

   Ik ben daar overigens blij mee. We zitten echt niet op een inhoudelijk sterke en charismatische rechtspopulist te wachten.

 11. JohanD

  Als politicus hoef je alleen maar goed te kunnen lullen, maakt niet uit als je niet heb opgelet bij Aardrijkskunde op de Middelbare. Die gasten staan nu wel aan het roer, en vervuilen zelf het meest, bizar!

 12. santiago

  Tjerrie Baudet. De nieuwe Peter R de Vries.
  Gezellig een beetje kwebbelen met de bastaardzoon van Joris Demmink, in de prietpraatshow van Jinek. Biertje erbij, een beetje dom volk er om heen.

  In de tweede kamer lukt het niet dus dan maar zo.

  1. Vit

   Wil jij Thierry (mijn held) niet met Peter R de vries vergelijken ja? Bij deze een virtuele knal voor je harses.

 13. Baron von Munchhausen

  Mis al een paar dagen Yasser Klaver op TV, door sommigen “de waanzinnige” genoemd.
  Bezig om de honderden Miljarden kostende klimaat-waanzin over de burger te verdelen? Beloofd voor 20 maart, toch?

 14. Vit

  Nu we het toch over klimaat onbenulligheden hebben dan heb ik er ook nog een wat betreft huisisolatie, waar ik me groen aan erger is dat de postbode de brieven en zeau niet door duwt waardoor die stevig behaarde vagina open blijft staan en zonet ook weer, wat daardoor voor een tocht binnenkomt wil je niet weten. Als ik die vogel tref zal ik hem/haar toch eens uitleggen dat het in deze tijd niet meer kan, zo stoken we voor de buitenwereld.

  1. santiago

   Vit. Is er wel iemand die voor jou zorgt?

   1. Vit

    ???

  2. Beukman

   Volgende keer snel zijn vinger pakken en dan net zo lang blijven trekken tot de postbode binnen staat.

   1. Vit

    Zo ver komt hij/ zij dus niet, maar het is een goed idee.

 15. marco1

  Eva dacht ik zal hem maar eens niet uit laten praten want het komt te zinnig en waar over en straks krijgt hij nog meer stemmen.

 16. PMG

  We (de gemiddelde Nederlander) weten nu wel dat het allemaal flauwekul is, dat klimaatverdrag waar werkelijk niemand zich aan gaat houden omdat het allemaal zeer zwaar overtrokken is wat men ons door de strot probeert te drukken.
  Het hele verhaal komt, na voorbeeld in Mofrika, uit de koker van Shell dat het Groninger gasveld moet sluiten en nu een alternatief probeert te vinden in achterlijke windmolens die het milieu zwaar belasten en er dus nooit gaan komen na alle terechte protesten en eindeloze civiele procedures van en door belangen-organisaties.
  De industrie dwingt via de politiek de burger tot uitgeven van geld. Dit valt uitermate goed bij de VVD en de onwetende eikeltjes van GL en de dombo’s van Dood66 en elke andere voorstander, omdat het lijkt alsof wij de wereld gaan redden terwijl we gewoon overgaan tot zakkenvullen van gevulde zakken.
  Hoe dat hele achterlijke plan moet worden bekostigt is een dingetje maar hoe het uit te voeren is heel iets anders waar de voorstanders nog geen enkel idee over hebben geventileerd.
  “Onuitvoerbaar om praktische redenen” wordt straks het excuus.

 17. Heras

  Laat de regering nu eens een studie maken over hoeveel geld en waar het aan uitgegeven wordt. Alle subsidies voor stompzinnige “goede doelen” ,alle buitenlandse uitkeringen. De miljarden aan buitenland om de verdragen te bekostigen. En met dat geld de huizen in nederland isoleren, de groningse huizen opknappen. Moet je zien hoeveel dat bespaart. Iedereen weet dat het meeste geld dat wij aan het buitenland geven, blijft hangen bij de rijksten. En niet besteed wordt om armoede te bestrijden.

 18. Benny

  Baudet heeft natuurlijk volkomen gelijk. Zo als hij zei gisteren avond,, ik ben zelf voor een schoon milieu, maar Nederland heeft maar een zeer kleine invloed op het klimaat, dat het volstrekte waanzin is om er zo veel miljarden in te pompen terwijl er geen of haast geen resultaat te behalen valt…… En daarbij is de verdeling van de kosten natuurlijk zo scheef als de toren van pisa…..

 19. Siemien

  Ja Baudet was goed op de tv, zeer goed voorbereid, veegde de vloer aan met iedereen die daar zat, Jinek probeerde het nog wel te sturen maar daar faalde ze finaal in..
  Als men goed geluisterd had zei Baudet dat de kern is dat heel Nederland volledig op z’n kop gaat en er geen gas e.d meer mag worden gebruikt in 2050, een hele economie die naar de kloten gaat deze hysterie, uiteraard is de nieuwe generatie zeer bereid om dit te dragen natuurlijk..

 20. J.C.

  De oliebollendeskundige van het AD meende te moeten opmerken dat Baudet niet kan zeggen, dat hij niet aan het woord gelaten is. Nou vond ik het wel een aantal keren hinderlijk, dat als Baudet z’n punt wilde maken, dat hij herhaaldelijk werd afgebroken door het “fatsoenlijke” duo Jetten en Jinek. Ze kletsten gewoon door hem heen.

  Jinek had overigens opvallen genoeg ook geen (al te) kritische vragen voor Jetten, wel voor Baudet.

  Baudet heeft inderdaad Jetten (D66) van Jetje gegeven. De oliebol van het AD was al helemaal geen partij voor Baudet.

 21. Troelstra

  Ondertussen stoken China en India er lustig meer kooltjes op los.

  Chinese steenkolenhonger vuurt prijzenslag aan

  Door THEO BESTEMAN

  Vandaag, 08:15 in FINANCIEEL

  Duitsland sluit alle kolencentrales. De Europese kolenoverslag via de Amsterdamse haven slinkt rap. Toch is een ton steenkool in een jaar tijd 17% duurder geworden. Hapert de groene revolutie?

  Met het klimaatakkoord van Parijs van 2015, dat een drastische reductie van CO2 behelst, kregen kolenproducenten het einde van hun verdiensten in beeld. Pensioenfondsen en verzekeraars stapten recent uit investeringen in de vervuilende steenkolencentrales. Het aanbod in mijnbouw is daarop teruggevallen.

  In Duitsland moet de kolen in energiecentrales in 2038 volledig zijn vervangen door groene energie, bevestigde de regering eind januari. Op kolen werkende energiecentrales worden gefaseerd stilgelegd. Die ontwikkeling zet door: de stap beperkt in Europa de vraag met 290 miljoen ton kolen.

  „De overslag in Amsterdam daalt nu vier jaren op rij, het laatste jaar met 18%”, aldus de woordvoerster. „Dat lijkt dus een trend, maar zeker is het niet. Amsterdam kondigde in 2017 aan in 2030 een steenkoolvrije haven te willen zijn. Verwerker OBA speelt hier al 20% ruimte vrij voor alternatieve ladingen. De vraag naar kolen kan vanuit Amsterdam mogelijk zijn weggelekt naar andere havens”, stelt zij. „De kolenoverslag in Rotterdam is in 2018 met 4% gestegen.”

  In VS sluiten mijnbouwers
  Bruin- en steenkool werden na grote ongelukken met kernenergiecentrales de alternatieven voor deze schonere energie. De overgang naar ’groen’ zal met horten en stoten gaan. Onderzoeksinstituut Ifo in Duitsland waarschuwt na het besluit voor 2038 voor extreme kosten na het stilleggen van alle kolencentrales, €1000 miljard tot in 2050. Omdat er onvoldoende zicht zou zijn op voldoende vervanging om huizen blijvend te verwarmen.

  In de Verenigde Staten versnelt levering van goedkoop Amerikaans gas de afbouw van kolengebruik. De helft van de Amerikaanse energiecentrales die in 2008 nog op steenkool werkten is al gesloten, turfde het energieagentschap IEA eind januari. Ondanks de beloofde steun van president Trump aan mijnbouwers, die tijdens zijn campagnes van ’beautiful, clean coal’ sprak, is kolenverwerking door de industrie volgens het IEA met zo’n 620 miljoen ton gezakt. Tot het niveau van 1979.

  Daar staat de onverwachte toename van kolenverwerking in Azië tegenover, met geschat 1400 ton extra dit jaar. China is daarin de prominentste opkoper, Indonesië en India volgen. De vraag blijft halsstarrig hoog, zo verklaren grondstofanalisten de recente prijsstijgingen voor de grondstof die in de ban wordt gedaan.

  Weinig effect ingrepen
  Peking vaardigde in 2010 nog scherpe milieueisen uit voor de steenkolenbedrijven om hun uitstoot in vooral zijn steden te beperken. Vermaard zijn beelden van politieagenten die overal kolenkacheltjes bij Chinezen uit huis wegsleepten, terwijl bewoners zich er als laatste warmtebron aan vastklampten. Recentere satellietbeelden en nader onderzoek van het Carnegie Institute for Science tonen dat die ingreep en de uitstootbeperking van kolenstokers China relatief nog weinig effect heeft behaald.

  „De Chinese overheid heeft wel ingrepen beloofd, maar is daar in de praktijk nog niet in geslaagd”, aldus medeauteur Scot Miller in ’Nature Communications’.

  China leeft veel meer dan het Westen van steenkool. Het gaat wel versneld over op andere bronnen als gas, zonnepanelen en windenergie. Maar de pijpleidingen naar de eigen gasbellen reiken nog lang niet tot in alle stedelijke gebieden. Bij extreme kou heeft Peking uitzonderingen op de restricties gemaakt.

  Chinese energiecentrales verstoken kolen, omdat die nog onvoldoende andere krachtige warmtebronnen hebben. Eind vorig jaar zag ING al dat China 11% meer kolen van hoge kwaliteit importeerde. De extra voorraad was ook bedoeld om de prijs te drukken. Het kan zich volgens de ING-analist geen onverwachte onrust onder zijn bevolking over hun kachels permitteren.

 22. henk vintage

  De teloorgang van het onderwijs de laatste decennia, is het resultaat van de geringe kennis en de (on)kunde van de hedendaagse bestuurders

 23. Troelstra

  Hoezo spontaan? Klimaatspijbelaars blijken georganiseerd en gefinancierd door EU

  Kinderen door schaamteloze Europese elite misbruikt om valse klimaatpropaganda te verspreiden, gefinancierd met € 340 miljoen subsidie

  Totalitaire onderdrukkers zoals Hitler, Stalin en Mao deden het ook al: kinderen misbruiken om hun politieke en ideologische doelstellingen te propageren. Besef dus goed wat u doet en wat de gevolgen kunnen zijn als u vandaag uw kind(eren) naar Den Haag laat gaan.

  Kinderen zijn in de loop der geschiedenis talloze malen misbruikt voor het uitvoeren van dubieuze, soms uiterst kwalijke politieke doeleinden, zoals de beruchte Hitler Jugend in Nazi Duitsland. Onlangs werd op het elitaire World Economic Forum van Davos een 15 jarig meisje voor de camera’s gezet die een gedicteerde tekst over ‘klimaat gerechtigheid’ voordroeg, waarmee de elite de Europese bevolking zover probeert te krijgen in te stemmen met de geleidelijke, maar totale afbraak van hun welvaart (en die van hun nageslacht). Vandaag is er weer zo’n misselijke propaganda actie, en wel in de vorm van ‘klimaatspijbelaars’ in Den Haag, die alles behalve spontaan zijn ontstaan: ze worden namelijk georganiseerd en gefinancierd door de EU.

  Cultuur onder Vuur ging op zoek naar wie er achter ‘Youth for Climate’ zitten, de organisator van het klimaatspijbelen. Wat blijkt? Het initiatief werd op de klimaatconferentie in 2017 gepresenteerd door EC-president Jean-Claude Juncker. Zijn commissaris Maros Sefcovic gaf er vervolgens de naam ‘European Youth for Climate Action’ aan, dat volgens de Europese Commissie alleen al tussen 2018 en 2020 met maar liefst € 340 miljoen subsidie wordt gefinancierd.

  Scholieren moeten het volk bewegen hun welvaart op te geven
  Kortom: nietsvermoedende, ongetwijfeld goedwillende scholieren worden massaal geronseld om de ideologische doelstellingen van de linksgroenliberale Europese elite te verspreiden, om zo het gewone volk te misleiden en zover te krijgen akkoord te gaan met de stapsgewijze afbraak van hun welvaart, hun cultuur, hun energie betaalbaarheid en zekerheid (afsluiting van aardgas), hun bewegingsvrijheid (steeds duurder maken van privé vervoer), dus feitelijk hun complete land.

  En dat is precies waar men in Brussel al zo lang aan werkt met de creatie van een EU-superstaat. Beroof de verschillende volken met massa immigratie van hun identiteit en soevereiniteit, en middels onder valse voorwendselen opgelegd klimaat/energiebeleid vervolgens ook van hun welvaart. Immers, alleen een sterk verarmde, met propaganda dom gehouden en totaal afhankelijk gemaakte massa is langdurig onder controle te houden.

  Schaamteloos misbruik kinderen voor propaganda kenmerk van totalitarisme
  Het schaamteloos misbruiken van kinderen is een historisch aantoonbaar kenmerk van totalitaire en onderdrukkende imperiums en systemen. We noemden al de Hitler Jugend; Cultuur onder Vuur wijst op het inzetten van de jeugd door de Chinese massaslachter Mao Zedong. Denk recenter ook aan het door journalisten opzettelijk vooraan plaatsen (en op de foto zetten) van kinderen in de migrantenoptochten via de Balkan naar Europa, en het in scene gezette dode Syrische jongetje Alan Kurdi op een Turks strand (wiens vader een mensensmokkelaar bleek te zijn die al jaren in Turkije woonde en opereerde, en die zelf schuldig bleek aan de dood van zijn zoontje).

  ‘Kinderen zijn het politieke voorkeursmiddel in de handen van schaamteloze propagandaverspreiders,’ is de kop boven een artikel van GEFIRA (Global Analysis from the European Perspective). Aanleiding is het schandalige inzetten van het 15 jarige Zweedse meisje en ‘klimaatactivist’ Greta Thunberg, die op het Wereld Economie Forum in januari in Davos voor de camera’s een vurig pleidooi hield om te stoppen met alle fossiele brandstoffen – ook als dat ten koste gaat van onze welvaart en ons welzijn.

  ‘Haar woorden waren beraamd om de mensen over te halen, te laten geloven in, en nooit te twijfelen aan de enorme klimaatproblemen waar de mensheid zogenaamd voor gesteld staat,’ aldus de GEFIRA analist. De voorgekookte ‘toespraak’ van Thunberg onderstreept de neomarxistische ideologie van de Europese machthebbers, die er duidelijk niet voor terugdeinzen om net als Hitler, Mao en Stalin kinderen in te zetten om van Europa een ‘groene’ socialistische heilstaat te maken – ook al laat de historie overal zien dat dit uiteindelijk altijd uitloopt op bittere armoede en gruwelijk bloedvergieten.

 24. Troelstra

  Klimaatspijbelaars na Haagse demonstratie met z’n allen naar Burger King en McDonalds

  Door: Bas Paternotte, 13:28, 07 februari 2019

  Uit onderzoek blijkt dat hamburgers eten klimaat-genocide is

  De duizenden spijbelaars die donderdag op het Malieveld demonstreerden voor een beter klimaat zijn na de demonstratie massaal naar hamburgerketens Burger King en McDonalds in de binnenstad van Den Haag getrokken. Dat blijkt uit een rondgang op Twitter. Uit onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat het eten van hamburgers zo’n beetje gelijk staat aan klimaat-genocide en van grote invloed is op het milieu, klimaat en de biodiversiteit.

 25. Jacco

  Kijk die lach op ze smoel bij die jetten als hij zegt kijk die 15000 jongeren op het malieveld……aangestuurd door het linkse nos fake jeugdjournaal dat verteld hij er niet bij leugenaar

 26. Gerlos

  PASPOP JETTEN alias de drammer werd even op zijn plaats gezet, hopelijk gebeurt dat ook tijdens de a.s. verkiezingen

 27. Michael M

  Thierry heeft hier duidelijk een punt. Robotpop Jetten probeert nu af te wijken van het gesprek om nu andere zielige dingetjes erbij te halen wat niets met het onderwerp te maken heeft waar men in eerste instantie mee begonnen waren. Het is toch de kolder in de kop dat Eiland Nederland met 17 miljoen inwoners 1000 miljard euro laat betalen om 0,000007 graad opwarming terug te dringen waardoor een reuze armoede zal ontstaan onder de burgers terwijl 270 landen met 6,9 miljard mensen niet meedoen aan dit doorgeslagen grootheidswaanzin van Robotpop Jetten en Jesse Klaver? Het werkt pas als morgen 7 miljard mensen massaal stopt met vervuilen. Ook al zou Eiland Nederland als eerste eiland in de wereld 1000 miljard investeren, dan duurt het nog 150 jaar voordat alle landen op hetzelfde niveau zitten. Pieplandje Nederland gaat het alleen niet redden, ook niet met Europa als de grotere landen als Amerika, Rusland, Saoedi-Arabië, Iran, en ga zo maar door wel doorgaan met dagelijks voor triljoenen ton CO2 blijven doorstoten !!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.