KLABAM! Beelden van hoe je een succesvolle plofkraak pleegt in Amsterdam!

De explosie was vurig! Bron: Twitter / Suleyman Koyuncu @suleymankoyuncu
Foto: De explosie was vurig! Bron: Twitter / Suleyman Koyuncu @suleymankoyuncu

Plofkraken! We weten ondertussen wel wat het is, maar hoe je nu precies een plofkraak uitvoert zodat je met centen naar huis kan weten slechts weinigen. Gelukkig voor de nieuwsgierigen heeft een gemeenteraadslid van de partij DENK in Amsterdam beelden op Twitter gedeeld zodat we eens kunnen kijken naar de kneepjes van het vak. Kijkt u even mee?

Klabam! Zo doe je dat dus! In de randstad is dit reuze normaal. Hoe het kan dat de criminaliteit daar veel hoger is dan bijvoorbeeld in het noorden van het land laat zich raden. Een spaghetti van Vinex-wijken, kansloze immigratie, multiculturele spanningen, armoede en het verlies van publieke moraal. Oh en simpelweg overbevolking. De vraag hoe je eraan komt is dan ook niet zo relevant als hoe je er weer vanaf komt. Maar wat doen die criminelen dan met het geld als ze een buit vangen?

Om de schulden bij de drugsdealer af te betalen of om die ene huurmoordenaar te kunnen inhuren. Of wellicht toch voor de patserbak om daarmee jonge meisjes te verleiden en die zijn snel verleid anno 2018. In de randstad kan het allemaal! Volgens gemeenteraadslid van DENK Suleyman Koyuncu moet het niet gekker worden! En stelt hij op Twitter ‘dit moet stoppen’. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Als we het criminele hol dat Londen onder Sadiq Khan is geworden als voorbeeld nemen dan gaat het in Amsterdam enkel erger worden.

Want criminaliteit kan snel om zich heen slaan, maar zodra een criminele subcultuur ontstaat is het moeilijk deze uit te bannen. Kijk, criminelen creëren weer nieuwe criminelen en hun netwerken worden groter, hun plannen gedurfder en de winsten groter. De criminaliteitsindex van de Gemeente Amsterdam lijkt ondertussen steeds meer op de AEX in de jaren ’90 en burgers voelen zich steeds onveiliger.

Maar er hangen toch overal camera’s in alle straten? Als mijn schoonmoeder dertig seconden (!) verkeerd parkeert krijgt ze een boete he-le-maal in Friesland op de deurmat, maar de criminaliteit kunnen ze niet aan. Wat een doetjes daar in Amsterdam! En als de criminele onderwereld eenmaal gevestigd is dan is het hard werken om ze weg te krijgen. Voor Londen geldt dat de plannen van burgemester Kahn voorzien dat pas na 10 jaar extra ingrijpen de criminaliteit gaat dalen!

Als dat iets gaat zeggen over de toekomst van Amsterdam dan wordt het eerst nog veel erger alvorens het beter wordt. En het kan nog jaren duren voordat de georganiseerde criminaliteit wordt gestopt. Oh ja, de dieven in het filmpje? Die reden rustig weg op hun scooter.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

4 reacties

 1.   

  Mijn mening is bekend, stem in Maart met verstand, stem een partij die de grenzen weer, net als voor de EU, gaat controleren.
  En stem in Mei een partij die een NEXIT gaat voorberijden.
  Dus RUTTUP en NEXIT.

 2.   

  99 %van alle inbraken en berovingen is getint .

 3.   

  Werken doen alleen die domme Nederlanders deze krakers zijn niet van plan om te gaan werken.
  Op deze manier kun je veel geld bemachtigen en kun je op je luie reet blijven zitten.
  En de politie? die krijgt je toch niet te pakken en als het wel het geval zou zijn krijgen de asocialen een taak strafje.
  Ze lachen zich rot.

 4.   

  Tsjah. 020. Als je je auto fout parkeert wordt je gepakt. En hard ook.
  Een plofkraak daarentegen kan je in 020 ongehinderd en ongestraft doen.

  Afijn, ook deze kruik gaat te water totdat die barst.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!