KLABAM! Beelden van hoe je een succesvolle plofkraak pleegt in Amsterdam!

Geen categoriefeb 03 2019, 14:00
Plofkraken! We weten ondertussen wel wat het is, maar hoe je nu precies een plofkraak uitvoert zodat je met centen naar huis kan weten slechts weinigen. Gelukkig voor de nieuwsgierigen heeft een gemeenteraadslid van de partij DENK in Amsterdam beelden op Twitter gedeeld zodat we eens kunnen kijken naar de kneepjes van het vak. Kijkt u even mee?
https://twitter.com/suleymankoyuncu/status/1091841474428321792
Klabam! Zo doe je dat dus! In de randstad is dit reuze normaal. Hoe het kan dat de criminaliteit daar veel hoger is dan bijvoorbeeld in het noorden van het land laat zich raden. Een spaghetti van Vinex-wijken, kansloze immigratie, multiculturele spanningen, armoede en het verlies van publieke moraal. Oh en simpelweg overbevolking. De vraag hoe je eraan komt is dan ook niet zo relevant als hoe je er weer vanaf komt. Maar wat doen die criminelen dan met het geld als ze een buit vangen?
Om de schulden bij de drugsdealer af te betalen of om die ene huurmoordenaar te kunnen inhuren. Of wellicht toch voor de patserbak om daarmee jonge meisjes te verleiden en die zijn snel verleid anno 2018. In de randstad kan het allemaal! Volgens gemeenteraadslid van DENK Suleyman Koyuncu moet het niet gekker worden! En stelt hij op Twitter 'dit moet stoppen'. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Als we het criminele hol dat Londen onder Sadiq Khan is geworden als voorbeeld nemen dan gaat het in Amsterdam enkel erger worden.
Want criminaliteit kan snel om zich heen slaan, maar zodra een criminele subcultuur ontstaat is het moeilijk deze uit te bannen. Kijk, criminelen creëren weer nieuwe criminelen en hun netwerken worden groter, hun plannen gedurfder en de winsten groter. De criminaliteitsindex van de Gemeente Amsterdam lijkt ondertussen steeds meer op de AEX in de jaren '90 en burgers voelen zich steeds onveiliger.
Maar er hangen toch overal camera's in alle straten? Als mijn schoonmoeder dertig seconden (!) verkeerd parkeert krijgt ze een boete he-le-maal in Friesland op de deurmat, maar de criminaliteit kunnen ze niet aan. Wat een doetjes daar in Amsterdam! En als de criminele onderwereld eenmaal gevestigd is dan is het hard werken om ze weg te krijgen. Voor Londen geldt dat de plannen van burgemester Kahn voorzien dat pas na 10 jaar extra ingrijpen de criminaliteit gaat dalen!
Als dat iets gaat zeggen over de toekomst van Amsterdam dan wordt het eerst nog veel erger alvorens het beter wordt. En het kan nog jaren duren voordat de georganiseerde criminaliteit wordt gestopt. Oh ja, de dieven in het filmpje? Die reden rustig weg op hun scooter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten