Klimaatspijbelaars blijken tuigjongeren: lawaaierige, seksbeluste, vliegvakantieverslaafde veelvraten

De klimaatspijbelaars worden momenteel op het schild gehesen door links politiek Den Haag, maar zulke heilige boontjes zijn het echt niet. Een rondje langs mensen die vandaag in Den Haag waren, leert ons wel zoveel.

Linkse partijen als GroenLinks en D66 hebben een nieuw politiek chantagemiddel gevonden: laat jongeren een dagje wegblijven van school, om in Den Haag te komen ravotten in de hoop dat het kabinet de accijnzen nog wat omhoog gooit en het leven voor gewone mensen nóg een stukje duurder. Idealistische jongeren die de planeet gaan erven die daar voor strijden is dan natuurlijk een heel mooi plaatje.

Té mooi, natuurlijk. Want kinderen blijven kinderen, en hebben niet altijd enig idee waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt ook vandaag wel weer: de klimaatspijbelaars zijn namelijk geen nobele jongeren die een chagrijnige oude generatie in beweging duwen, maar een stelletje belhamels die een dagje vrij krijgen van school en het er daarom flink van nemen.

https://twitter.com/Samuel_Jong/status/1093475290259562496

Zo maken ze de grootst mogelijke herrie en terroriseren de inwoners van Den Haag met irritante Top40-deuntjes en ‘stonertechno’. Lekker dan, als je een dagje rustig thuis bent of probeert te werken.

De klimaatspijbelaars praten daarbij over van alles, maar niet over het klimaat. Ze hebben geen flauw idee waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt ook wel als een beetje kritische journalist ze ondervraagt over hun vakantieregime. Gaan ze de vliegvakanties afzweren, zoals D66 wil? Nee, integendeel:

Ook op de protestborden die deze zogenaamde toekomst van Nederland met zich meezeult valt het nodige aan te merken. De ene helft van de teksten van deze vaak nog minderjarige (!) pubers gaat over seks en hoe graag ze “geneukt” willen worden:

En de andere helft van de spandoeken bestaat uit oudbakken en uiterst flauwe memes:

Behalve vliegen doen de klimaatspijbelaars nog veel meer dingen tegen het klimaat. Terwijl de klimaatalarmistische partijen het vlees eten aan banden willen leggen, draait de schoolontwijkende jeugd de hand niet om voor een Whopper meer of minder:

Wat de klimaatspijbelaars dan ook wél zijn, we kunnen in ieder geval één ding vaststellen wat ze níét zijn: dit is niet de nieuwe morele voorhoede van Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Ries

  Vanochtend al geplaatst bij een ander, maar bijna gelijk onderwerp. Intussen heeft de tekst niets aan waarheid verloren:

  Kinderen demonstreren omdat het betekent dat geen lessen gevolgd worden. Kinderen protesteren niet vanuit het hart, maar wegens grove manipulatie van overwegend linkse leerkrachten, u weet wel, de zendelingen van de linkse kerk die niets anders doen dat hun verdorven linkse dogma’s in hoofden te projecteren die zeer eenvoudig te beinvloeden zijn. Om kinderen hiervoor te gebruiken is walgelijk. Merkwaardig, huilie huilie doen als een gestorven kind demonstratief op een strand ligt, maar niet huilie huilie doen om onschuldige kinderen te misbruiken. Eigenlijk is het geestelijke pedofilie.

  1. Julian

   Je doet huilie huilie omdat het klimaat wel veel mensen op de been brengt. Integenstelling tot gele hesjes mensen in Nederland.. Waar zijn die trouwens gebleven?

   1. Blikopener

    Julian, uilskuiken: die klimaatjochies en meissies worden (uiteraard via via) aangestuurd vanuit Brussel. De mobilisatie van kindsoldaten en studenten a la Mao. Google even op ‘The European Commission’s Youth for Climate Action’ en huiver.

  2. Siemien

   Helemaal gelijk in Ries, verder vind ik dat spijbelaars keihard aan gepakt dienen te worden.
   Want als ouders hun kinderen een dag voor de vakantie van school laten “spijbelen” krijgen ze gelijk een boete, want spijbelen mag niet..

 2. Tguard

  Ik denk dat je een heel eind in de richting komt met je analyse. Dit was toch te verwachten hahaha even een big mack scoren en daarna eeer door spijbelen. Hahahahah de jeugd heeft de toekonst

 3. plakband

  Klimaatspijbelaars: de kindsoldaten van linkse leugenaars.

 4. Korporaal Monty

  Laten we gewoon het voorbeeld van China en Amerika volgen en niks aan het klimaat doen.
  Onze economie zal groeien.

  Maar we moeten dan ook niet klagen als onze luchtkwaliteit minder wordt en we ook met mondkapjes moeten gaan lopen.

  1. Blikopener

   Mondkapjes worden gedragen vanwege luchtverontreiniging en smog. CO2 (koolstofdioxide) is geen luchtverontreinigend gas.

   1. fockingworst

    @blikopener precies de huistrol loopt weer te trollen.
    Co2 is goed voor de bomen en planten.
    Na de zure regen hoax nu de nieuwe co2 hoax.
    Over 5 a10 jaar is er weer nieuwe trend gevonden om geld uit de zak te kloppen.

   2. Satty

    In hogere atmosfeer is het schadelijk. Overigens is het een bijproduct bij verbranding dus monty heeft een geldig argument.

    1. edoc431

     nee hoor je lult weer uit je nek zoals gewoonlijk … als je een ban krijgt wees dan ook zo fatsoenlijk om weg te blijven vent .

     1. Spaanse kok

      Waarom doet u zo lelijk tegen blikopener, ook wel bekend als Holland, Ijscoman en Groeneveld?

     2. Blikopener

      Spaanse Vlieg: Groeneveld kreeg geen ban. Vanwege een crash moest hij Windows opnieuw installeren waarbij zijn wachtwoordmanager verloren ging.

      En als leesblinde heb je natuurlijk niet in de gaten dat edoc431 op Satty reageert. Geeft niet hoor, je hebt het al moeilijk genoeg.

     3. Spaanse kok

      Ach arme kurkentrekker.
      Ik trachtte alleen maar aardig voor u te zijn.
      Wat mij betreft bent u na een ban gewoon welkom, of u moet er anders over denken ivm eerdere uitspraken van uzelf betreffende terugkeer na een ban.

  2. Bosche draak

   Sinds ze in china meer fabrieken uit het centrum hebben gehaald en meer bomen hebben geplant gaat het daar stukken beter.

   Nederland heeft wat dat betreft nog wel wat bewegingsruimte.
   Kan je nagaan als we de komende jaren geld voor herontwikkeling van ons eigen land zouden gebruiken in plaats van wild te weldoenen in het buitenland?

  3. Mart

   En hoe meer jullie er binnenhalen….hoe minder lucht voor ”eigen volk”,en meer vervuiling.

  4. marco1

   Oh die mondkapjes zal in de toekomst best wel gaan gebeuren. Maar wat is het probleem nu eigenlijk want dat ga je echt niet voorkomen met doorgedraaide maatregelen.

   1. Siemien

    Waarom hoor hier niets over jongeren die ongehoorzaam zijn, tegen de wet in gaan en niet bestraft worden.
    Als je 1km te hard rijdt krijg je een prent, als ouders hun kind 1 dag voor de vakantie meenemen op vakantie, hup dikke prent, waarom hoor ik hier niets hierover, dat ongehoorzaam tuig moet keihard aangepakt worden, net als de scholen die dit toelaten trouwens…

 5. Baron von Munchhausen

  In het 18.00 en 20.00 uur NPO journaal een zeer ongegeneerde gemanipuleerde uitzending over de “demonstratie”. Indoctrinatie van de hoogste klasse!
  Doet mij denken aan “demonstraties” van vroegere communistische landen.
  En heden nog Cuba, Nrd-Korea en Venezuela!
  Wie denkt dat de publieke omroep objectief is, heeft het verstand van een niet-volwassene, b.v. scholieren!

 6. Onzin456

  Wat nou debiel is?
  50 jaar geleden waren alle babyboomers (of de generatie daarna) allemaal aan het protesteren tegen nucleaire energie. En vervolgens nu de jeugd belachelijk maken met dat ze drie keer vliegen? Dat zijn de ouders hé?!
  In duitsland ook een verhaal, de zogenaamde “ich bin friedlich” mensen protesteren tegen kern energie, vervolgens komen er weer 20 bruinkool bedrijven. (Nog niet te spreken over hoeveel dorpen etc er door weg moeten)
  Ja deze kinderen zijn gek in hun hoofd, maar helaas is de nos propaganda te doorgeslagen in hun hoofd.
  Kern energie kan gevaarlijk zijn, maar het is het meest gezonde voor het milieu en kernafval is erg makkelijk op te slaan ipv alles in de lucht te gooien.
  En met de technologie van nu, zou het toch onmogelijk zijn om een nieuwe tsjernobil (hoe je t ook schrijft) te krijgen?

  1. santiago

   Goeie nick die je gebruikt. Past bij je, want je verkoopt enkel onzin. Je vergelijkt appels met peren. Slaat nergens op. Die paar hufters die toen druk waren met protesteren, zijn van hetzelfde soort die nu jullie kinderen naar de kloten helpen.

   1. Onzin456

    Die paar hufters hebben wel veel doen aanpassen. En ik ben pas 20 dus zal nog wel langer leven dan jij.
    Maar geef tenminste iets van argumenten. Dit soort ontwijkende onzin heb ik zelf als onzin456 niks aan. Ook altijd zo leuk om elke keer mijn tekst op mijn gebruikersnaam af te keuren. Is dat alles wat je kan? Dan ben je net zo onnodig als die rien noppels of ayta gebeuren dat op dit forum rondspookt!
    Ik zie inderdaad waar het ook fout gaat, studiegenoten van mij vinden het milieu belangrijk dus gaan ze op GL stemmen. Maar ze gaan mij belachelijk maken omdat ik voor FVD ben? (Iets over aliminium hoedjes ofzo) simpel volk dat het is, allemaal schaapjes die hun leider volgen en zo het afgrond ingaan.

    1. Bosche draak

     Wat ik dan wel eens wil weten:
     Is het geen idee om kernafval te “sealen” en dan de ruimte in te knallen?

     Dan hoeft er van opslag helemaal geen sprake te zijn….

     1. Onzin456

      @bosche draak,
      Heb ik over nagedacht maarrr tot op heden lijkt me dat niet slim. De kans is nog te groot dat het in lucht kapot gaat. En dan hebben we radioactief afval in de lucht. Eerst nog ff sealen en wanneer we betere transport middelen hebben uitgevonden dan pas naar de ruimte toe sturen!

     2. toetssteen

      @Bosche draak
      95 procent van de splijtstof wordt opnieuw gebruikt,
      5 procent blijft over als afval.

    2. santiago

     Je bent ook echt dom als je op het FvD stemt. Baudet is een charlatan, aangesteld door de elite om de PVV in de wielen te rijden. Je snapt er echt helemaal niets van, maar je bent ook nog maar pas 20. Ik neem je niets kwalijk.

     1. Onzin456

      @santiago,
      Oh meneer weet het allemaal beter. (Ik hoop het tenminste ervaring komt door de jaren)
      We leven in een democratisch land en alle partijen zijn nog verschikkelijk. Maar we moeten op iets stemmen toch?
      Daarom ben ik voor de FVD, ik wil dat ze de politieke partijen opschudden zodat er tenminste eerlijke partijen ontstaan. Maar als je het zo beter weet, wat is in jouw mening dan het beste?

     2. santiago

      Niet stemmen. Als je toch wilt stemmen doe dan de PVV. Meneer Wilders is al 12 jaar bezig, maar is inmiddels toch een geaccepteerde partij geworden waar ze niet meer omheen kunnen. Dat is ook de enige reden dat het FvD is opgericht. Baudet kan nog geen deuk in een pakje boter slaan, dat is inmiddels wel gebleken tijdens de debatten die hij voert in de tweede kamer. Over Hiddema wil ik het al helemaal niet hebben, dat is gewoon een belediging naar het Nederlandse volk.
      Stemmen helpt alleen als je in een echte democratie leeft. Nederland is een lobbycratie en wordt bestuurd door een elite groep. Doordat wij nog steeds een monarchie hebben in Nederland is hier moeilijk grip op te krijgen. Nepotisme, vrindjes van vrindjes, Minerva, Vindicat etc.
      Of meneer Wilders het ooit gaat redden is de vraag, maar als je toch nog wat wil proberen zou ik daar voor kiezen.

 7. santiago

  Ouders die hun 14/ 15 jarige kinderen laten misbruiken door linkse leraren zijn geen knip voor de neus waard. Als ik ouder was van een van deze stumperds zou ik mijn kind, maar ook zeker de leraar van de school er op aanspreken en dan zou meester Frans met zijn roze broek en zijn leuke paardenstaartje geen prettig moment hebben .

 8. Eugenie de la Fleur

  Mijn dochter zat er ook tussen en ik heb haar gemotiveerd om te gaan demonstreren. Ik heb van haar foto’s gemaakt bij de demonstratie en toen raakte ik zo betrokken dat ik ook mee ging lopen.

  Het is ontroerend om te zien hoe deze generatie de touw in handen neemt. Als die egotrippers bekend als babyboomers niet willen luisteren dan moeten ze maar voelen. Goedzo jongens en meisjes ga zo door!

  1. santiago

   Het touw in handen nemen.
   Mevrouw de la Fleur, je bent niet goed wijs, maar daar zal je zelf wel een andere mening over hebben. Ik wens je veel sterkte met je dochter. Het zal zwaar worden. Denk over een jaar of 10 nog maar eens aan mijn woorden.

  2. Scarletti

   “Ik heb haar gemotiveerd om te gaan ”
   Je bedoeld gepusht en geïndoctrineert gevaarlijke gek dat je bent

  3. TD

   Eugenie de la Fleur,fleurt op haar roze wolk aanschouwt door haar roze bril de perfecte wereld in wording!

   1. fockingworst

    @td sorry dat ik uw roze droom over @eugenie doorprik, maar eugenie is gewoon een zielig manneke die hier onder meerdere nicks reageert.
    Al 9 jaar 7 dagen per week 14 uur per dag allemaal vanaf zijn smoezelig zoldertje.
    @eugenie daar is niks vrouwelijks aan.

  4. Siemien

   Ze moeten jouw bestraffen hiervoor, sterker nog, je laat precies zien waar het om gaat, fotootje maken zogenaamd betrokken raken en meelopen.

   Deze generatie neemt helemaal geen touw in handen, deze generatie heeft haar handen nog nooit vies gemaakt, deze generatie heeft geen idee wat het inhoud om energierekeningen te betalen..

   Even voor al die gasten die vinden dat het de schuld is van de babyboomers het volgende.

   Bij de kassa van een supermarkt stelt de jonge caissière mij voor, dat ik voortaan mijn eigen boodschappentas meebreng, in plaats van een plastic tas te kopen.
   “Want plastic tassen zijn niet goed voor het milieu”, zo zegt ze.
   Ik verontschuldig me en leg haar uit: “Wij hadden dat groene gedoe niet toen ik jong was!”
   De caissière antwoordt:

   “Ja, en dat is nou juist ONS PROBLEEM vandaag de dag:
   JULLIE generatie maakte zich niet druk om het milieu te sparen voor de toekomstige generaties!”
   Ze heeft gelijk, onze generatie had dat groene gedoe niet in onze dagen.
   Toen hadden we melk in flessen, frisdrank in flessen en bier in flessen, die we leeg en omgespoeld terug brachten naar de winkel.
   De winkel stuurde deze dan terug naar de fabriek en in de fabriek werden deze flessen gesteriliseerd en opnieuw gevuld. Wij deden echt aan recycling.
   Maar we deden niet aan dat groene gedoe in die tijd!
   Wij liepen trappen, omdat we niet over roltrappen en liften beschikten in elk gebouw.
   Wij liepen naar de supermarkt en verplaatsten onszelf niet iedere keer in een 200 PK machine, als we 2 blokken verder moesten zijn.
   Maar ze heeft gelijk:
   wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd!
   Baby luiers gingen in de kookwas, omdat wegwerpluiers niet bestonden.
   We droogden onze kleren aan de lijn en niet in een energieverslindende machine die continu 220 volt verbruikt. Wind- en zonnen energie droogden onze kleren echt – vroeger, in onze dagen.
   Kinderen droegen de afdankertjes van oudere broers en zussen en kregen geen gloednieuwe kleren.
   Maar de jonge dame heeft gelijk! Wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.
   In die tijd hadden we – misschien – één tv of radio in huis en niet een op elke kamer.
   De tv had een klein schermpje, ter grootte van een zakdoek en niet een scherm ter grootte van een kamer wand
   In de keuken werden gerechten gemengd en geroerd met de hand, omdat we geen elektrische apparaten hadden die alles voor ons deden.
   Wanneer we een breekbaar object moesten versturen per post, dan verpakten we dat in een oude krant ter bescherming en niet in piepschuim of plastic bubbeltjes folie.
   In die tijd gebruikten we geen motor maai apparaat op benzine als we het gazon maaiden.We gebruikten een maaier die geduwd moest worden en functioneerde op menselijke kracht.
   Wij sportten door te werken, zodat we niet naar een fitnessclub hoefden te gaan om op ronddraaiende loopbanden te gaan rennen, die werken op elektriciteit.
   Maar ze heeft gelijk. Wij hadden dat groene gedoe toen niet.
   Wij dronken uit de kraan wanneer we dorst hadden, in plaats van uit een plastic fles, die na 30 slokken wordt weggegooid. Wij vulden zelf onze pennen met inkt, in plaats van elke keer een nieuwe pen te kopen.
   Wij vervingen de mesjes van een scheermes, in plaats van het hele ding weg te gooien alleen omdat het mesje bot is.
   Maar, wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.
   Mensen namen de trein of een bus en kinderen liepen of fietsten naar school in plaats van hun moeder als 24-uurs taxi servicedienst te gebruiken.
   Wij hadden 1 stopcontact per kamer en niet een heel arsenaal aan stekkerdozen en verlengsnoeren om een dozijn apparaten van stroom te voorzien.
   En wij hadden geen geautomatiseerde gadgets nodig om een signaal op te vangen van een satelliet die 2.000 mijl verderop in de ruimte hing, zodat we contact konden leggen met anderen om uit te vinden waar de dichtstbijzijnde pizzatent zich bevindt.
   Maar is het niet in-en-in triest dat de huidige generatie klaagt over hoe verspillend wij ‘oudere mensen’ waren, gewoon omdat wij ‘dat groene gedoe’ niet hadden in onze tijd?
   Stuur dit door naar andere “egoïstische” oudere mensen, die (niet) zitten te wachten op een les in het behoud van moeder aarde, gegeven door “intelligente” jongeren van deze tijd.

   1. worstcase

    Semien, dat is nog eens perfect beschreven! En er is nog heel veel aan toe te voegen. België was al ver-weg-buitenland. Als je daar een paar daagjes naar toe ging was je al een uitzondering. Trouwens, vakantie? Twee weken hooguit! Nu gaat de GroenLinks generatie drie keer per jaar met het vliegtuig heeeel ver weg. Cultuur snuiven. Om de wereld beter te leren kennen…

    1. Rien Noppen

     Ik begrijp dat worstcase liever kampeert op de Veluwe.
     Reuze milieuvriendelijk, dat wel.

   2. toetssteen

    @siemien
    Wow! Zo herkenbaar! Ik sluit me dan ook aan bij worstcase.

   3. Mariposa78

    Hee Siemien wat doe je nou? Dief (knipoog)

    1. Siemien

     Hahaha ik weet de bron niet meer maar heb deze wel even opgeslagen natuurlijk want deze slaat de plank goed raak.
     Is deze van jouw(ik hoef de eer niet hoor)

    2. Mariposa78

     Nou nog een dan.

     [b]Geboren in de jaren 1950/1960/1970 ????? Heel leuk om te lezen![/b]

     Ben je na 1978 geboren : [b]OPHOEPELEN … DIT BEGRIJP JE TOCH NIET !!!!![/b]

     Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat wij als geborenen in de 40-er/50-er/60-er/70-er jaren, nog leven ?????

     Volgens de theorieën anno 2019 zouden we toch al lang dood moeten zijn ?????

     Waarom ?????

     Lezen maar !!!!!

     Wij zaten in auto’s zonder veiligheidsstoeltjes, gordels of airbag.

     Onze bedden en speelgoed waren geschilderd met verf vol lood en cadmium.

     Boven aan een trap was geen hekje, wie te ver ging kukelde naar beneden.

     Als je wakker werd in bed hoorde niemand dat, en als er echt iets was moest je hard schreeuwen voordat je ouders het merkten.

     Flessen met gevaarlijke stoffen en alle apotheekflessen konden we gewoon met onze handjes en beperkte motoriek openen.

     Poorten en deuren gingen gewoon dicht en als je met je vingers er tussen zat waren ze weg.

     Op de fiets zat je achterop met je kont op de bagagedrager en probeerde je je vast te houden aan de schroefveren van het zadel voor je.

     Een helm hadden ze nog niet eens op een bromfiets, laat staan op een fiets.

     Water dronken we uit de kraan, niet uit een fles.

     Kleur en smaakstoffen moeten ook toen al bestaan hebben, want zo rood, groen of geel als die limonade toen was, zie ik ze nu echt niet meer.

     Je kauwgom legde je ’s avonds op het nachtkastje en stak je ’s morgens weer in je mond.

     Op school hadden ze maar één maat bank en daar zat soms zo’n heerlijk gevaarlijke klep aan.

     Schoenen waren meestal al ingedragen door broer, zus, neef of nicht, en ook je fiets was of te groot of te klein.

     Een fiets had geen versnellingen en als je een lekke band had, leerde je vader je zo snel mogelijk om hem zelf te plakken.

     We gingen ’s morgens weg van huis en we kwamen terug als de straatverlichting aan ging.
     Niemand wist in de tussentijd waar we waren en we hadden geen mobieltje mee !!!!!

     Het bos of een park was een plek om te spelen en geen viezemannetjesverzamelplek.

     Als we naar een vriendje gingen, liep je er gewoon naar toe, je hoefde niet aan te bellen en ook geen afspraak te maken. Er ging ook geen volwassene met je mee.

     Wij aten toen ook al koekjes en kregen brood met veel boter en werden toch niet dik.

     We dronken uit dezelfde fles als onze vrienden en niemand werd er ziek van.

     Wij hadden geen playstation, nintendo, X-box, 64 televisiezenders, videofilms, dvd, surround sound, eigen televisies, computer of internet. Wij hadden vrienden !!!!!

     De televisiezender begon pas om 18.00 uur. Dan kwam er een uurtje wat leuks voor kinderen en oh wee als je daarna durfde op te staan om op een knopje van een andere zender te duwen (die zaten toen nog aan het toestel vast).
     Pa bepaalde wat en hoe lang je daarna nog keek.

     We hebben ons gesneden, botten gebroken, tanden uitgevallen en hier werd niemand voor naar de rechter gesleept.
     Dat waren gewoon ongelukken en soms kreeg je er zelfs nog een extra pak slaag voor.

     Wij vochten en sloegen elkaar soms groen en blauw, er was geen volwassene die zich er druk over maakte, laat staan dat je een lieveheersbeestje op je jas knoopte.

     Pedagogisch verantwoord speelgoed maakten we zelf; met stokken sloegen we naar ballen, we bouwden zeepkisten en merkten onder aan de berg dat we de rem vergeten waren.

     We voetbalden op straat, en alleen wie goed was mocht mee doen; wie niet goed genoeg was moest maar blijven kijken en leren omgaan met teleurstellingen.

     Op school zaten ook domme kinderen.
     Zij gingen en kwamen op dezelfde tijd als wij en kregen dezelfde lessen.
     Zij deden soms een klas nog een jaar over en daarover waren ook geen discussies op ouderavonden.
     De meester had altijd gelijk.

     We smeerden onze boterhammen zelf, met een grotemensenmes, en als je ze vergeten was kon je op school niets kopen !!!!!
     Als je de korstjes niet opat had je een beetje meer honger de rest van de dag.

     Wij gingen met de fiets naar school, helemaal zelf, ook in de winter !!!!!

     Als je moeder aan de huisdeur naar je zwaaide of ze bracht je naar de hoek van de straat, was je een watje !!!!!

     Als je problemen veroorzaakt had waren je ouders het eens met de politie.
     Ze kwamen wel om je op te halen, maar niet om je er uit te lullen. Onze daden hadden consequenties.
     Dat was duidelijk en je kon je niet verstoppen.

     Wij hadden vrijheid, mislukkingen, succes en verantwoordelijkheid.
     We hebben moeten leren er mee om te gaan.

     Onze generatie heeft veel mensen voortgebracht die problemen kunnen oplossen, innovatief bezig zijn en daarbij risico’s durven nemen en instaan voor de gevolgen.

     Hoor jij ook daar bij ?????

     GEFELICITEERD !!!!! WIJ ZIJN HELDEN !!!!!

     [b]Geboren na 1978 ?????[/b]

     [b]STRONTEIGENWIJS … EN MAAR DOORLEZEN HÈ ????? MAAR NU WEET JIJ, ZACHT WATTENKIND, OOK EENS WAT HELDEN ZIJN !!!!![/b]

     Het is helaas niet van eigen hand _O

     1. Siemien

      Ik vind het prachtig 😉

     2. Mariposa78

      Siemien kopieer deze ook maar.

     3. Bosche draak

      Watjesgedrag is een kwestie van instelling en opvoeding niet je bouwjaar.
      En gaan lopen pronken met andermans veren?

      Mietje….

   4. Marija

    @semien, WoW, u heeft er goed over nagedacht en voortreffelijk verwoord. Wat u schrijft is helemaal waar. Complimenten.

  5. Gekko

   “De touw in handen nemen”, zegt mevr. E. de la Fleur. Wilt u dochter zich gaan ophangen?

  6. bejaarde

   Hé bloemetje: Jammer dat er geen opvoedkundige scholen bestonden toen jullie dochter werd geboren. Dommer dan dom om je dochter aan te moedigen te gaan protesteren (en zelf ook aan te sluiten) al helemaal voordat zij zelf al iets voor onze maatschappij gepresteerd heeft. Linksaf is nog steeds de andere kant van rechtsaf. Ik zou mij schamen als het mijn dochter zou zijn.

   1. Siemien

    Als dit mijn dochter was geweest had haar aangepakt, wat denkt ze wel niet, naast dat ik ook de school even een bezoekje zou hebben gebracht natuurlijk..

 9. Eric 1

  Het is maar te hopen dat deze kanslose loezers zich niet gaan voort planten. Dan doe echt wat voor de aarde. Als ze straks 18 zijn willen zin ook huisje boompje beestje

 10. TD

  Nu nog het stemrecht vanaf 16 jaar,en de Nederlandse stemcultuur wijzigt drastisch!

 11. Pescador

  Zielig dit , ik heb ooit gedacht om lings te stemmen blij dat ik het nooit gedaan heb wat een ongelofenlijke bende is dat geworden , klaver die de jeugd loopt op te geilen en nu lachebekje jetten ook als . Die stumpers kunnen alleen maar gelijk krijgen van mensen die het allemaal niet begrijpen en ook niet intreseren, de intressen bij de jeugd komt pas als ze zelf iets moeten inleveren . Dan mogen jette en klaver plotseling oprotten. Jammer dat onze politiek tegenwoordig uit kinderen zoals jetten en klaver bestaan die jongens zijn zelf nog niet volwassen.

 12. Michael M

  Klimaatkinderen zijn kinderen welke elke dag vlees moeten ( zware CO2 consumptie ) Willen elk jaar met vliegvakanties ( zware CO2 kerosine consumptie milieu vervuiling )
  Gaan met de bus naar school want fietsen is maar niks voor mij. Pappa en Mamma brengen mij wel dagelijks met de auto
  ( zware gif CO2 uitstootgassen goed voor de jonge longen ) We gaan met onze scooters en snorbrommetjes naar school ( ook goed voor zoveel CO2 gif uitstootgassen) En als het jaar om is dan kopen ze massaal vuurwerk om een flink aantal ton Zwaveldioxide en kruitdampen heel zwaar belastende troep voor het milieu lekker de lucht in te schieten. En het liefst nog allemaal het nieuwste van het nieuwste tablet of smartphone accu troep gezond die massale batterijen. En dan nog klagen aan de zijlijn? Wordt eerst eens goed opgevoed koters door je ouders tenzij deze ouders ook niet goed opgevoed waren blijven ze hetzelfde systeem doorgeven.

 13. Michael M

  Stemrecht moet beginnen vanaf je 26 ste dan weten we zeker dat de meesten daarvan al op zichzelf leven en weten wat kosten en jezelf onderhouden inhoudt. Geen stemrecht meer aan vele jongelui welke nog bij hun ouders wonen die alles voor ze betalen.

 14. Roughwood

  5 dagen uitstoot in China = jaaruitstoot NL. And counting. Dus op naar Peking allemaal. Ga daar eens lekker selectief verontwaardigd lopen doen, leren ze je zo af!

  1. bejaarde

   IK was enige jaren terug in China, niet te geloven welk een sprong zij maakten wat betreft mobiliteit. Een mondkapje was geen show maar noodzakelijk en in die lucht en uitstoot draaien wij met onze aardbol rond. Neem eens een gobe en zie hoe hij draait. Laten wij in het verre oosten eens beginnen met maatregelen en daarna eens zien hoe het er gier aan toe gaat en wat betreft het smelten van de ijskappen, ga eens honderden, duizenden, of miljarden jaren terug en aanschouw hoe moeder aarde er toen uitzag.
   Cycli in de natuur zijn niet door mensen te onderbreken. Wij worden besodemieterd waar we bijstaan.

 15. bejaarde

  Na het 21e levensjaar zijn hersenen een beetje volgroeid (zie de onderbouwing bij roken en drinken). Hoe kan men dan van scholieren verwachten dat zij weten waar zij nu mee bezig zijn? Pure indoctrinatie vanuit het onderwijzend personeel, niks meer en niks minder, maar ze vergeten dat zij de volgende generatie zijn, die werkelijk alles wat op hun persoonlijke rekening staat middels arbeid, direct gesluisd wordt naar onze sprookjes vertellende regering middels belastingen. Wat ben ik toch blij dat ik mogelijk nog maar 15-20 jaar maximaal te gaan heb, maar o jee, mijn kinderen en kleinkinderen, die door deze idiotie niets overhouden om van te leven. Piassen assecher, samson etc etc , klaver en jetten zullen hopelijk hierop persoonlijk afgerekend worden. Hoe en wat staat mij voor de geest en alleen met die gedachten kan ik straks mijn ogen sluiten. Wat een kl*** r*****g hebben wij nu onder te lijden.

  1. Rien Noppen

   Boven het 70ste levensjaar beginnen de hersenen gevaarlijk te krimpen.

   1. Siemien

    Rientje, jij vindt alles boven de 12 al te oud..

    1. Bosche draak

     Die geile sok gaat qua getal niet boven de klok.
     Twaalf kan nog net

   2. bejaarde

    Dan mag jij wel oppassen, want het gaat steeds eerder beginnen. Wat dat betreft, twijfel ik aan jouw verstandelijke vermogens en ik echt niet alleen.
    Heb je al een plaatsje gereserveerd in een bejaarden- verzorgingshuis? Ben jij volgens mij echt al aan toe.

    1. Rien Noppen

     Tegenwoordig streven men in de ouderenzorg naar een scheiding van wonen en zorg, beste bejaarde, dus u kunt heel lang in uw eigen huis blijven wonen.

   3. fockingworst

    @riennoppentrol MAG HIER OP DDS al 9 jaartjes 7dagen per week 14 uurtjes per dag mensen AFZEIKEN en totaal GEEN inhoudelijke bijdragen doen.

  2. Siemien

   Kinderen hebben helemaal nog geen idee wat de consequenties zijn van dit beleid, hebben nog nooit een energierekening hoeven te betalen, hun handjes nog nooit vuil gemaakt.

 16. Scaldis

  Voorspelbaar dit, een lange rij op de stoep bij de Burgerking. Die tenten hebben een topdag gedraaid, net zoals de grote retailers met spotgoedkope wegwerptroep. De spijbelaartjes hebben voor heel wat extra uitstoot gezorgd vandaag!

 17. Rien Noppen

  Tjonge jonge, de jongelui maken enorme herrie.

  Het moet niet gekker worden!

  1. Siemien

   Ja dat vind Rientje wel fijn om naar te kijken..

   1. fockingworst

    @siemien onze huistrol @riennoppentrol verdedigt de p. E. D. O partij van Martijn alsof hij het zelf is net als de uit hetzelfde houtgesneden islam.

  2. Bosche draak

   Vind jij wel lekker hé geile galbak die je er bent.

 18. Duckday

  Deze spijbelaars worden gewoon gebruikt door de politiek om hun waanzin door te drukken

 19. Gerlos

  PASPOP JETTEN in zijn nopjes tussen al die spijbelaars.

 20. Christina

  Papa en mama lopen te janken als hun broedsel een dag geen les krijgen omdat de leraar ziek en er geen vervanger is maar dit vinden ze ok, heel raar!

 21. Troelstra

  Scholieren staken tegen verplichte klimaatmars

  Door Tom Lallemand – 21 februari 2019 – 14:27

  Enkele scholieren uit een school in Genk staken omdat ze van de school verplicht moeten spijbelen voor het klimaat. Indien de leerlingen niet meebetogen, krijgen ze een sanctie. “We kregen gisteren ineens te horen dat we mee moeten betogen. Maar als je betoogt, doe je dat omdat je achter de eisen staat. Niet omdat je verplicht wordt”, klinkt het aan Het Belang van Limburg.

  Het is donderdag vandaag, en u weet inmiddels wat dat betekent. Naar goede gewoonte trekken scholieren dan massaal naar Brussel in plaats van naar school, om er te gaan ‘spijbelen voor het klimaat’. Sommige scholieren worden door de school zelfs verplicht om spijbelen en te gaan betogen, ook al zouden ze liever gewoon naar school gaan.

  Niet spijbelen = spijbelen
  Leerlingen van het Genkse Atlas College en het Lyceum kregen een brief met de mededeling dat niet spijbelen voor het klimaat zal beschouwd worden als… spijbelen en ze bijgevolg een sanctie kunnen verwachten. “Indien de leerling zich niet aanmeldt op beide momenten of zich niet aan de afgesproken route houdt, dan wordt dit als spijbelen beschouwd (en volgt er een sanctie)”, zo staat te lezen in de brief.

  Maar verschillende leerlingen willen graag gewoon naar school gaan, in plaats van te gaan klimaatspijbelen. “We kregen gisteren ineens te horen dat we mee moeten betogen. Maar als je betoogt, doe je dat omdat je achter de eisen staat. Niet omdat je verplicht wordt”, aldus Noah Vanden Boer (17), leerling op het Atlascollege, aan Het Belang van Limburg.

  De leerlingen organiseren daarom een tegenactie. “Wij staken tégen de betoging. Maar het is ludiek bedoeld, we doen geen oproep op school.”

  In een reactie laat de directie van de school weten dat de actie van de leerlingen op geen begrip kan rekenen, en dat ze zullen gesanctioneerd worden als spijbelaars. “De klimaatmars is een schoolactiviteit, net als een sportdag of een culturele uitstap. Het past perfect binnen ons leerplan. Als de leerlingen niet mee willen en een goede reden hebben, mogen ze wél op school blijven.”

 22. Rien Noppen

  ‘Seksbeluste jongeren’

  Het moet niet gekker worden!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.