Lekker! Geert Wilders pakt “Nederlandse Al Gore” Ed Nijpels aan

Ed Nijpels bij de NPO. Screenshot NPO1.
Foto: Ed Nijpels bij de NPO. Screenshot NPO1.

Weg met dit soort klimaathypocrieten.

Als je écht wilt weten of klimaatgekkies geloven dat we binnenkort allemaal dood gaan als we niet heel snel iets doen aan onze CO2-uitstoot, dan hoef je alleen maar naar hun privégebruik van energie te kijken. Maar al te vaak zie je dan al heel snel dat het ze helemaal niet ernst is. Ze vliegen elke maand (of vaker) met het vliegtuig, rijden trots in een diesel, en ga zo maar door.

Ed Nijpels is zo’n hypocriete klimaatpropagandist. Daarom is het zo prettig om te zien dat Geert Wilders hem keihard aanpakt op Twitter:

“VVD-Klimaatgoeroe Ed Nijpels,” schrijft Wilders. “Onze eigen Al Gore.” Maar er is iets geks aan de hand met hem:

“Maar kookt zelf nog op gas, heeft geen warmtepomp en vliegt graag naar vrienden in Nieuw-Zeeland. De man is net zo nep als zijn onzinnige en onbetaalbare klimaatakkoord. Wegwezen!”

Dat is het precies. Dit soort elitaire figuren menen er geen bal van wanneer ze beweren dat ze zich zorgen maken over het klimaat, en ons waarschuwen dat we allemaal hartstikke dood gaan als we niet héél snel iets doen. Nijpels is een VVD-man. Hij heeft dus goede contacten met het grote bedrijfsleven. En raad eens voor wie de klimaatgekte goed is? Juist, voor grote bedrijven die ‘in de alternatieve energie’ zitten. Die worden op grote schaal gesubsidieerd terwijl hun normale concurrentie letterlijk wordt uitgeschakeld doordat hun manier van opereren en hun product zelf illegaal wordt verklaard.

Nijpels is, zoals zoveel nepliberale ‘groenen’, nep. Heel. Nep.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

60 reacties

 1.   

  Het politieke debat heeft zich verplaatst naar twitter.
  Heeft een groot voordeel.
  Ik mis deze “debatten”.

  1.   

   Ja hoor de mislukte spaghetti boer is weer als eerste er bij.

 2.   

  Ed Nijpels is een ontzettende klootzak. Ik kan het weten, want ik heb hem ooit ontmoet. Samen met zijn toenmalige vrouw, een lief mens, waar hij inmiddels van gescheiden is. Typisch zo’n VVD-braller. Vriendje van Eric Wiebes, Minister van Klimaat en andere onzinzaken. Die is geen klootzak maar gewoon een volidioot.

  1.   

   Heerlijk, die positieve berichten op maandag ochtend .

   1.   

    “Heerlijk”, zei kok, de bierpompliberaal.

  2.   

   Wij kwamen hem stomtoevallig tegen in Bergen op Zoom in een restaurant / café.
   Hij kwam daar regelmatig, was duidelijk te merken, een type LULLO.
   Wij zijn dan ook snel vertrokken.

   1.   

    @HJ: Type VVD-broodje-bal-met-bier?

  3.   

   Geweldige zin :
   De man is net zo nep als zijn onzinnige en onbetaalbare klimaatakkoord. Wegwezen!”

  4.   

   Uit eigen waarneming kan ik je zeggen: je hebt gelijk.

  5.   

   Ja, ik heb dat ook van insiders begrepen. Die klimaatcultus is iets van een persoonlijke wroeging bij hem waarschijnlijk. Hij maakt het zelf niet meer mee in ieder geval. Zijn leefstijl is niet te relateren aan zijn roeptoeterboodschap. Verder heeft hij natuurlijk makkelijk lullen met zijn goed gevulde bankrekening.

 3.   

  Mooi dat dit gebeurt want ja de klimaatreligie/hysterie dient een halt te worden toegezegd..

  1.   

   Toegezegd = aangezegd

   1.   

    Men roept iemand een halt toe dus het is een halt toe roepen. De eerste helft had je dus wel goed.
    Aanzeggen, je kunt iemand de wacht aanzeggen.

 4.   

  Wilders heeft niet zo’n zin in een inhoudelijk debat en gaat lekker op de man spelen op twitter. Ad hominem. DDS smult ervan en doet er nog een schepje bovenop. De verloedering van de politiek in een notendop…

  1.   

   Jij bent uiteraard voor de klimaathysterie/religie?

   1.   

    Ik weet niet zo goed waar die vraag op slaat. Ik constateer gewoon een ad hominem drogreden van Wilders, en de aanmoediging tot dit soort inhoudsloze drogredenen door DDS.

    1.   

     Je ben vrij vandaag? Oh wacht even, daar ben je te dom voor?

    2.   

     Is Michael familie van Nop, of van dat zogenaamde Afrikaanse liegbeest.

    3.   

     Michael:
     “Ik weet niet zo goed”

     En daar is alles mee gezegd……

     1.   

      Inderdaad, reageren is kansloos²

    4.   

     Ik constateer ook, ik geef je alleen nog de kans om je verdedigen..

    5.   

     2X ”AD HOMINEM”,wou je ff laten weten dat je ”hoogafgeleid” bent?

  2.   

   michael. Meneer Wilders gaat de verloedering in de politiek juist tegen. Wees daar eens een keer blij om. Wie moet het anders doen

  3.   

   Geert Wilders begrijpt kennelijk beter dan menig pluchezitter dat het volk dat ook zij worden geacht te vertegenwoordigen zich ook op Twitter bevindt. Verstandig van hem dat hij ook dat medium inzet om de mensen op de hoogte te brengen.

 5.   

  Weer 2 zetels voor Wilders er bij

  1.   

   Nog een paar van dit soort tweets en Wilders gaat alle verkiezingen winnen.

   1.   

    Wilders is druk bezig samen met de FvD

    1.   

     @Siemien: Reageren is kansloos² en je weet het.

 6.   

  ‘Nijpels studeerde in Utrecht de vrije studierichting van Rechten, waardoor hij drs. werd en geen mr. Vóór zijn politieke carrière was hij leraar maatschappijleer op het R.K. St. Gertrudislyceum te Roosendaal.’

  Een echte klimaatexpert dus, maar niet heus……

  1.   

   En het was nog een pedofiel ook die Nijpels…..

   ‘Ed Nijpels, de huidige voorzitter van de Klimaatraad, wilde in 1978 als VVD-Tweede Kamerlid seks tussen volwassenen en kinderen legaliseren door de leeftijdsgrens van 16 jaar uit het wetboek van strafrecht te schrappen. Ook was de liberaal van mening dat er serieus moest worden bekeken om zelfs de grens van 12 jaar te laten vervallen. De reactie van prof. van Hulst (destijds CDA-fractievoorzitter Eerste Kamer): “Indien dergelijke tendensen voortgaan en in een wet geconcretiseerd worden, zal het schoolkind niet meer veilig zijn.’

   Trouw maandag 22 mei 1978

   1.   

    Hij was een pedofiel? Een pedofiel ben je voor altijd hoor dus.

   2.   

    Zijn bijnaam is “roze Edje” omdat hij meermaals gesignaleerd is in een roze jurkje in een pedobar. Zoek maar op Google.

  2.   

   Zoals zovelen die hierover moeten besluiten. Onze afgevaardigden zij alleen ongeschoold in deze materie, maar kwaken als domme ganzen de menigte na

 7.   

  Ook hier blijkt weer hoe zo’n achterbaks kereltje wilders is, baudet kaart het aan wilders ziet dat het werkt en gaat meejanken. Bah.

  Inhoudelijk hoeven we de eerste uren weer weinig te verwachten op DDS.

  1.   

   Ga hulp zoeken aytas.
   Echt doe dat nu .

   1.   

    Mocht er hulp worden aan geboden dan is die hulp vruchteloos.
    Aytas is een hopeloos geval.

 8.   

  “Wilders heeft niet zo’n zin in een inhoudelijk debat” Als je in de tweede kamer in debat wil gaan, moeten alle fracties het er mee eens zijn, in elk geval een meerderheid anders wordt het afgewezen. Wilders wil juist wel debatteren, dat is zijn sterke kant, hou op met die kletspraat!

  1.   

   Jetske. + 1

 9.   

  Eddie verkondigt natuurlijk dezelfde onzin als de rest van zijn klimaatvrienden. Logisch dat Geert de vloer met hem aanveegt. FVD gaat korte metten maken met de klimaathysterie dus:

  #stemzeweg

 10.   

  Wie in de politiek een beetje uitgekakt is, krijgt binnen no-time een baantje aangeboden. Daar wordt dan uit gekozen met Of fantastische perpectieven voor de carriere OF een baantje die bij luizen zo begeert is. Welnu, als je je dan ook ‘beschikbaar’ stelt, moet je natuurlijk jezelf wel een klein beetje verkopen. Wie in het maffe klimaatcircuit terecht komt, wordt automatisch roomser dan de paus en rooier dan Pronk om die maar eens aan te halen. Ed treft alleen de blaam dat hij het verkeerde baantje heeft gekozen. Was hij bij Volkswagen terechtgekomen, dan hadden we hem anders leren kennen. Alle jasje wenden zich in de richting van de wind.

 11.   

  Deze Wilders, is net als Trump een kanjer, alles wat hij benoemd is de waarheid, hij heeft geen leugens nodig.

  Een echte topper.

 12.   

  Verder is Nijpels ook die viezerik die pedo-praktijken probeerde goed te praten.
  (Trouw blad 1978)
  Dat hij maar eens heel gauw heel stil wordt.

 13.   

  Die seniele Nijpels bleef maar Baudet aanvallen met steeds hetzelfde argumenent. Hypocriete klootzak waarbij de plaat blijft hangen.

 14.   

  - Hoeveel klimaatrealisten laat de NPO aan het woord?
  – Hoeveel voorstanders van Zwarte Piet?
  – Hoeveel tegenstanders van de Syrische exodus naar Nederland?
  – Hoeveel voorstanders van Trump?
  – Hoeveel islam-critici?

  1.   

   “klimaatrealisten”

   :)

 15.   

  Geer Wilders – Ed Nijpels
  10 – 0

 16.   

  Ed Nijpels heeft er helaas weinig van gesnopen en had met al zijn bestuurlijke ervaring moeten weten dat zijn verwachtingspatroon op dit punt irreëel was.
  De klimaattafels waren niet meer dan een inventarisatie door belangenorganisaties en andere partijen “in het veld” om alle opties in kaart te brengen, brainstormsessies in de polder waarvan op voorhand bekend was dat de bestuurlijke/politieke inkadering nog moest plaats vinden.
  Dat ecofascisten, en politieke partijen als D66 en GL, staan te trappelen om deze waaier aan maatregelen kritiekloos en rücksichtslos te implementeren.

  1.   

   “De klimaattafels waren niet meer dan een inventarisatie door belangenorganisaties en andere partijen “in het veld” om alle opties in kaart te brengen, brainstormsessies in de polder waarvan op voorhand bekend was dat de bestuurlijke/politieke inkadering nog moest plaats vinden.”

   Dat is juist. De politieke keuzes betreffen de doelen maar over de concrete maatregelen dient nog besluitvorming plaats te vinden.

 17.   

  En hoe zit het met de chique praktijken van onze Geert. Wilders vliegt tenminste 2 keer per jaar naar Amerika. Om deel te nemen aan een congres van rijke Republikan
  business-mannen (weinig of geen vrouwen). Hij wordt uitgenodigd om een speech te geven over hoe erg het gaat met de moslims en de illegale immigranten. Als speciale gast krijgt hij een compleet verzorgt, gratis bezoek in New York. Hij logeert in een luxe hotel suite, eet het neusje van de zalm, met de allerduurste wijnen. En voordat hij terug keert naar Nederland krijgt hij een mooie cheque als cadeau van zijn Amerikaanse vriendjes. Waarom al die klachten tegen Ed Nijpels, die net als zoveel ander landgenoten, kookt op een gas fornuis. Ook wij koken op een gewone ouderwetse fornuis. Wellicht zal het mogelijk binnenkort om op alles elektrisch te leven, maar dat zal nog jaren duren. Maar we moeten er geleidelijk naartoe werken, zodat dat wij niet onder extreem klimaat problemen zullen komen. Als Ed Nijpels,
  of we dan ook, van welke partij dan ook, wil praten over klimaat problemen nu en in de toekomst, dan is er genoeg reden voor. Of zijn de wetenschappers helemaal gek,
  volgens de grote intellectuele G. Wilders? Wat doet doet de PVV over de millieu problemen nu, of voor te toekomst: helemaal niets.

  1.   

   Ga maar vast sparen dan voor de klimaatkolder. Tachtig duizend euro voor een gewone, kleine woning, om aan de eisen van de klimaatelite te voldoen. En dan zijn alle infrastructurele kosten niet mee gerekend. Maar misschien heeft u geluk en woont u in een sociale huurwoning. Dan kost het maar dertig euro per maand meer en u betaalt ook nog eens minder energiekosten. Even rekenen. Jesse? Wie betaalt dat dan eigenlijk wel? Tachtig duizend? Voor slechts dertig euro per maand? Dat kan toch niet? Oh, jeetje, Jesse piekert zich suf. Nog met van die moeilijke staartdelingen. Hij komt er niet uit. Zelfs niet met een rekenmachine. Maar zelfs zo’n simpel sommetje is onverbiddelijk: De gewone hardwerkende belastingbetaler gaat de duizend miljard die nodig is voor de klimaatgekte opbrengen in de komende twintig jaar……Of te wel gemiddeld misschien wel tienduizend euro per jaar voor een gewone modale werknemer.

 18.   

  Natuurlijk is dit vooral een kenmerk van Groen Links, D66. Een mond vol over het klimaat en integratie. Maar hun kindertjes zitten wel op een witte school, ze wonen op veilige afstand van het moslim gepeupel en uiteraard, hun vakanties gaan drie keer per jaar via Schiphol, ver weg, cultuur snuiven. Moet kunnen toch? Dat is echt communistisch denken. Sommigen zijn meer gelijk dan anderen.
  En dan dat klimaat. Wie de ontwikkelingen volgt, weet dat die zogenaamde opwarming door CO2 hoe langer hoe meer betwijfeld wordt en in een veel groter geologisch perspectief moet worden geplaatst. Maar ja, we zijn nu eenmaal door figuren als Nijpels en Klaver geïndoctrineerd. Die kunnen zonder gezichtsverlies ook niet anders. Hoewel. Onbegrijpelijk dat Jesse er nog zit na die gruwelijke rekenblunder over warmtepompen en het er over door blijven drammen. Hij zou eerst de rekentoets op VMBO niveau eens moeten afleggen voordat hij zijn walgelijke one liners met opgestroopte mouwen voor een zaal vol natte slipjes blijft herhalen. Het is natuurlijk verkiezingstijd. Dus let maar op, de publieke omroep gaat er vol tegen aan. Dagelijks demoniseren van de PVV en FvD en standaard Trump natuurlijk. De Wereld Draait Door is op oorlogssterkte. Alleen tafelgasten met een uiterst linkse missie worden uitgenodigd. Groen Links, SP, PvdA, PvdD staan non stop centraal. Jammer dat het merendeel van de kiezers deze propagandamachine niet door heeft.

  1.   

   Even afgezien van het misselijke verhaal vol van insinuaties die nergens op slaan. Wat hebben natte slipjes hiermee te maken?
   De publieke omroep nodigt met grote regelmaat mensen van de PVV en FvD uit. Alleen willen (durven als ik uw insinuaties overneem) die niet. Dus het is gewoon feitelijk onjuist wat u beweert over de publieke omroep! Misschien dat u Baudet eens kunt vragen om alle feiten over het klimaat op tafel te leggen behalve een grafiek wat volkomen uit zijn verband is gehaald om zijn gelijk te halen.

 19.   

  Van Internet geplukt: De Nijpelitaanse Maffia

  “Ed Nijpels is nu ‘mr Energieakkoord’: de corporatistische operatie waarbij energiebedrijven en ingenieursfirma’s van Ed Nijpels zijn IngenieursNL op de publieke kas mogen binnenlopen voor tenminste 73 miljard euro (Algemene Rekenkamer) en een slordige 100 miljard euro als de berekeningen juist zijn die onze Stichting Milieu Wetenschap en Beleid liet uitvoeren.

  Voor een operatie die geen enkele milieuwinst geeft, behalve dan in de Franse betekenis van het woord: Le Milieu. Bedrijven die miljardendeals beklinken en de rekening neerleggen op het Binnenhof. Een rekening die ze met dat andere lid van de Nijpelitaanse Maffia, Henk Kamp, doelbewust veel te laag voorstellen (18 miljard euro).

  Ed Nijpels verbouwde in Langweer met publieke tonnen euro’s zijn privéboerderij als ongekozen commissaris voor de ongekozen Koningin, en kon deze vervolgens met dikke winst doorverkopen. Vandaar mijn warme interesse in Ed Dubbele Pet. En het democratisch gehalte van NL in het algemeen. En omdat hij als schaduwhoofdredacteur van het Financieele Dagblad er voor zorgde dat er niets kritisch kon verschijnen in het FD over het Energieakkoord.

  Corruptie lijkt in Nederland een steeds normaler verschijnsel, alleen noemen we dat nog niet graag zo vanuit een rozig zelfbeeld als beschaafd land. Wie principes over boord gooit, of dat nu christelijke zijn of socialistische (= christendom waar god werd uitgejaagd door predikant Domela Nieuwenhuis), die heeft geen transcendent (boven-persoonlijk) correctiemechanisme meer. Dan – wanneer God de Vader dan wel Vadertje Drees niet meer over je schouder meekijkt – telt enkel geld nog en persoonlijk voordeel. Niet ‘hoe kan ik goed doen’, maar ‘hoe kom ik er mee weg’ of ‘hoe kan ik scoren’.

  Een Nederland met minder Nijpels is een meer integer en beschaafd land. Ed is de personificatie van de corporatisering van NL sinds de jaren ’80″.

  1.   

   Dit lasterlijke verhaal zonder grond plukte Gekko zonder bronvermelding van Cimategate.nl, een leugenachtig blog van klimaatontkenners.

 20.   

  Ik zou wel eens willen weten wat die Ed Nijpels maar ook Diederik Samsom financieel opstrijken voor die klimaat commissie. Ik denk dat je nog verbaast ben wat ze in hun zakken steken aan gemeenschapsgeld. Allemaal enge salonsocialisten die over de rug van het volk hun zakken lopen te vullen

 21.   

  Ed verkoopt alles, tegen een redelijke vergoeding.

 22.   

  Mogen wij soms niet weten hoe vervuilend Jesse Klaver zelf woont en leeft?

  Jesse Klaver laat zich afschermen in Kadaster!

  Jesse Klaver wil niet meer dat mensen kunnen zien hoe duur zijn huis is en hoe hoog zijn hypotheek is. Hij heeft deze gegevens laten afschermen in het Kadaster.

  De huizen van Jesse Klaver zijn de afgelopen weken veel in het nieuws geweest. Zijn oude huis, wat hij vrijwel zeker met twee ton winst heeft verkocht, stond nogal onder vuur vanwege het feit dat de duurzaamheid in zijn huis niet echt aan zeer hoge eisen voldeed, laat Bekende Buren weten.

  Vervolgens kwam het nieuws dat Jesse een nieuw huis, in dezelfde straat had gekocht voor 662.500 euro en er een hypotheek op heeft laten vestigen van 900.000 euro. Met name het laatste zal veel wenkbrauwen hebben doen fronsen.

  Jesse had blijkbaar moeite met de openheid van zaken en heeft het Openbaar Kadaster verzocht om zijn gegevens verder af te schermen. Dit verzoek is door het Kadaster gehonoreerd en dat betekent dat er geen gegevens over zijn huis meer beschikbaar zijn in verband met privacy.

  Navraag bij het Kadaster leert dat iedereen een dergelijk verzoek kan indienen, maar niet altijd wordt toegestaan. Toch jammer dat Jesse Klaver, die juist een groot voorstander is van transparantie, hiermee aangeeft dat niemand iets van hem op dit gebied mag weten.

 23.   

  Ed Nijpels lelijk aan uiterlijk en woorden !!!

 24.   

  Verander de Wereld, begin bij jezelf Jette, Klaver, Nijpels…..

 25.   

  Een heel eng mannetje die Nijpels, eet van diverse kanten, van twee walletjes!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!