Lekker janken! Kick Out Zwarte Piet-rammers klagen dat ze nog altijd in Dreigingsbeeld Terrorisme staan

Kick Out Zwarte Piet, de organisatie van Jerry Afriyie, wil dat ze ogenblikkelijk worden verwijderd uit het Dreigingsbeeld Terrorisme van de NCTb. Ondanks dat de instanties zich zorgen maken over de radicalisering van de actiegroep tegen de vriendelijke kindervriend, eist KOZP een rectificatie en eerherstel. Lol!

De vriendelijke vriendjes van knokploegleider Jerry Afriyie hebben weer eens wat te klagen. Ditmaal niet over de onschuldige kinderfiguur Zwarte Piet, maar wel over de in hun ogen zeer oneerlijke behandeling die ze krijgen. Ze worden gevolgd door de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding vanwege hun radicalisering, en dat zint ze niet. Ze willen daarom verwijderd worden uit het zogeheten ‘Dreigingsbeeld’ en eisen ook een rectificatie:

“De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft een klacht ingediend tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De actievoerders vinden dat ze ten onrechte worden genoemd in het Dreigingsbeeld Terrorisme uit november 2017. De groep wil dat de NCTV deze opmerkingen verwijdert uit de rapportage, die vier keer per jaar uitkomt, en rectificeert op de website. Dat meldt ANP.”

Of de NCTb dat ook gaat doen is nog maar zeer de vraag. Eerder legde de nationale coördinator Dick Schoof bij WNL op Zondag nog uit dat er wel degelijk een groot gevaar uitgaat van radicaal-linkse groeperingen als KOZP:

“Het is een van de bewegingen waar we ons zorgen over maken,” zei Schoof. Volgens de terreurbestrijder is Kick Out Zwarte Piet een beweging die mogelijk extremistisch wordt en dan ook geweld kan gaan gebruiken. “Je ziet dat op rechts en op links een soort extremisme ontwikkelt dat geleidelijk aan toch een gewelddadig karakter krijgt,” aldus Schoof destijds.”

Daarnaast moet je ook niet vergeten dat de anti-Pietenbeweging geleid wordt door een veroordeelde crimineel. Afriyie heeft een strafblad wegens het molesteren van politie-agenten. Niet bepaald wat je noemt geweldloos, inderdaad.

Jerry Afriyie en z’n matties kunnen lekker verder janken over rectificaties, maar feit is en blijft dat KOZP wel degelijk een gevaar vormt – en daarom terecht blijft staan in het Dreigingsbeeld Terrorisme. Klachten daarover gaan in de zak mee naar Spanje, waar Sinterklaas er ongetwijfeld smakelijk om zal kunnen lachen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Meester Kong

  “Je ziet dat op rechts en op links een soort extremisme ontwikkelt dat geleidelijk aan toch een gewelddadig karakter krijgt,”

  Een kijkje op DDS en je weet genoeg.

  1. Bosche draak

   Je krijgt wat je geeft meeëter kong, als je liever aangesproken wilt worden dan moet je ook liever naar een ander toe zijn.

 2. HendrikJan

  De inwoners van Grou en Dokkum zijn geen Watjes.

 3. Suidland

  Als je het hier niet naar je zin hebt dan rot je toch op! Of……ah ’t is zo slecht nog niet hiero hé Jerry.

  1. Troelstra

   In Ghana is er voor Jerry de Ashanti neger (afstammeling van Ghanese slavenhouders en -handelaars) geen gratis geld. En zelf de eigen broek ophouden in plaats van hun handje past niet in hun culturen. Een gemiddeld lager IQ en een arbeidsmentaliteit van likmevestje heeft zo z’n gevolgen wat betreft het organisatorisch vermogen van een land. Dan krijg je geen prestatiemaatschappij, maar een failed state.

  2. Satty

   Dus mag je geen mening hebben en die mening niet geven. Over gevaarlijke denkbeelden gesproken.

 4. J.Rademaker

  Het is oprecht een raadsel dat deze mensen die zo tegen de Nederlandse maatschappij en mensen zijn, in dit verdorven land willen wonen.

 5. Satty

  ‘Jerry Afriyie en z’n matties kunnen lekker verder janken over rectificaties, maar feit is en blijft dat KOZP wel degelijk een gevaar vormt – en daarom terecht blijft staan in het Dreigingsbeeld Terrorisme. ‘

  Onderbouwing ontbreekt. Waarom vind jij dat? Ik geloof dat de dreiging omtrent sinterklaas toch echt van rechts komt, ongeacht of je voor of tegenstander bent. Als je dat niet eens kunt onderscheiden zegt de rechtsstaat jou niets.

  1. BB

   Je eigen onderbouwing ontbreekt ook.

   1. Satty

    Wie hebben snelwegen geblokkeerd en demonstranten aangevallen?

    1. edoc431

     KOPZ en aanhang op de brug schreeuwlelijkerd

    2. Siemien

     KICK OUT ZWARTE PIET is nou niet echt een vriendelijke naam.
     Wie is begonnen met het verstoren van een kinderfeest door midden tussen de mensen te gaan staan demonstreren om te zuigen en te irriteren.
     Wie zijn begonnen met het bang maken van kinderen tijdens optochten, precies kozp..

     Jerry Afriyei is veroordeeld voor het molesteren van een agent en verzet bij arrestatie

     Het Gerechtshof in Den Haag heeft anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie in hoger beroep een voorwaardelijke geldboete van 500 euro opgelegd omdat hij zich verzette tegen zijn arrestatie bij de Sinterklaasintocht in Gouda in 2014. Ook moet hij 500 euro schadevergoeding betalen aan een van de agenten die hem arresteerden. Eerder werd Afriyie door de rechtbank vrijgesproken. Dat schrijft De Gelderlander dinsdag.

     Jerry’s lespakket staat vol plagiaat

     cultuurondervuur.nu/tag/jerry-afriyie/

    3. BB

     Dit is je onderbouwing waarom de dreiging echt van rechts komt?

    4. marco1

     Ja dat ga je krijgen als de overheid kleine samenlevings ontwrichtende clubjes als KOZP niet onder de duim houd. Het is een afspiegeling van het Nederlandse volk dat die clubjes kotsbeu is. Simpel stellen dat deze rechts is is onzin.

  2. Siemien

   “Ik geloof dat de dreiging omtrent sinterklaas toch echt van rechts komt”

   Nee flapdrol, het is toch echt kozp die is begonnen, die zgn anti-geweld is, dit is niet waar, want zij molesteren een traditie op een zeer progressieve manier zoals je inmiddels wel door hebt natuurlijk, jij als über slimste mensch hier op dit forum..

   1. Satty

    Nee hoor. Ijsbrand, rpml, td, kok, Rien, koos en zo nog wel een paar zijn geen domme mensen. Ik ben het vaak niet met ze eens maar dat is prima.

    1. Siemien

     Nee Satty, jij vindt jezelf geweldig, ho wacht, nee de beste, ho nog even wachten, de slimste, en als je aan perfectie denkt vind Aytasje zichzelf wel héél dicht in de buurt komen

 6. HEM

  Zolang dit tuig de gelegenheid krijgt om te demonstreren is er iets ontzettend verkeerd aan onze democratie.
  Democratie betekent ook dat je beschermd wordt tegen kleine groepen rebellen en struikrovers.
  En zeker bij kinderfeestjes hebben ze weg te blijven.

  1. Siemien

   Het gaat steeds ver-der, dit soort stopt niet, dit komt omdat Nederland regeltjes heeft die dit mogelijk maken

 7. PMG

  Je mag best een mening hebben en die ventileren op een nette manier en een toegewezen plek maar dan moet je wel je poten thuishouden en dat deden ze niet in het verleden, dus eigen schuld, dikke bult! Ze hebben het zoals gewoonlijk weer eens voor zichzelf verpest.

 8. Heras

  Jammer dat dit soort gezeur niet verboden kan worden. En hoe wordt dat kickout gespuis nou onderhouden? Handje ophouden??? Juist ja van ons belastinggeld.

 9. Suidland

  Jerry, Google “plaasmoorde” en zie wat jouw soortgenoten aanrichten onder blanken in Zuid-Afrika. Martelingen, ongekende sadisme, jong en oud niets en niemand wordt ontzien. Wees blij dat je hier mag wonen!

 10. Westerling

  Ja, Jerry de Sambo moet begrijpen dat terrorisme niet wordt getolereerd in Nederland.

 11. IJsbrand Koudvuur

  Deze enorme huilbabies van KOZP hebben het allemaal aan zichzelf te danken. En natuurlijk ook die afa-snuiters van de Grauwe eeuw, niet te vergeten.
  Door uitspraken en ‘wannabe’ BLM, black panther-imitatie acties hebben zij zichzelf feitelijk in die hoek geduwd.
  …Rustig dialoog aangaan, hadden zij een broertje dood aan. En zitten zij met een gebakken terreurbanaan..

  Dat de etnische bevolking niet gauw over zich heen laat lopen, kon men aanschouwen op weg naar Dokkum.

 12. Gerlos

  Stelletje niks zeggende activisten met gevaarlijke achtergronden. Niks verwijderen maar aanscherpen.

 13. Duke

  KOZP is een terroristische organisatie, en zou verboden moeten worden. Dat maakt het voor de blokkeerfriezen extra zuur. Zij grepen in terwijl een PvdA burgemeester de terroristische groep notabene uitnodigt.

  1. Siemien

   Ik weiger het woord blokkeerfriezen te gebruiken

 14. nienke

  Dit tuig gaat net zolang door totdat dat kinderfeest ook voorgoed verdwijnt eerder zijn ze niet tevreden.
  En als wij ons ertegen verzetten wat ons volste recht is dan zijn wij de boeven in hun ogen.
  Het is ons feest en blijf er met je poten af, nooit zullen wij het opgeven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.