LOL! D66 Rotterdam wil minder “witte mannen”-straatnamen, maar Rotterdammers vinden het zelf wel best

snapshot
Foto: Een Rotterdammer met migratie-achtergrond zegt geen behoefte te hebben aan minder "witte" straten. Bron: Screenshot UP! / YouTube.

D66 Rotterdam gaat even genadeloos op hun plaat. De Jettenisten meenden dat wat de Havenstad nu écht nodig heeft vooral minder “witte” straatnamen is. Eén probleempje: D66 was alleen even vergeten om Rotterdam zélf te vragen naar hun mening. Want wat blijkt? Zelfs onder Rotterdammers met een migratie-achtergrond is er niet veel animo om wat te gaan doen aan het zogenaamde wittemannenprobleem van het Rotterdamse stratenplan.

Ze zullen wel balen, hoor. Bij D66 komen ze er nu achter dat de dagen waarin ze ongestoord de agenda konden bepalen, en niemand er tegen in opstand kwam, voorgoed voorbij zijn. Want wat zijn de Rob Jetten-bots weer flink onderuit gegaan dezer dagen. Ditmaal in Rotterdam, waar men eens af wilde van het witte mannen-stigma dat de straten in de tweede stad van Nederland zouden hebben. Belachelijk veel testosteron, en belachelijk weinig melamine, zo opperde de partij:

“Er moeten veel meer straten worden vernoemd naar vrouwen en mensen met een migratieachtergrond. Om Rotterdammertjes te inspireren zijn rolmodellen nodig waar kinderen zich in kunnen herkennen. De gemeente neemt de belangrijkste punten uit een voorstel van D66 over, waardoor diversiteit een belangrijke plek krijgt in het Rotterdamse straatbeeld. “

Allemaal leuke PR voor een plannetje dat D66 samen met moslimpartij NIDA wil gaan uitvoeren, maar er is alleen één probleem: Rotterdammers zitten er dus zelf helemaal niet op te wachten. Zelfs Rotterdammers met een migratie-achtergrond voelen zich allesbehalve gediscrimineerd door het stedelijke stratenplan, en vinden het wel prima zoals het nu is. En dat hoeft u niet van mij aan te nemen, maar kijk dan wel even naar de mannen van UP! die daadwerkelijk polshoogte kwamen nemen in Rotterdam.

Oei, oei, oei, wat gaat D66 dáár toch een partij nat. En – erger nog voor de erven-Pechtold – dat is niet eens de eerste keer vandaag!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  #Stemzeweg!!!

  1.   

   @O Nl- de man van 10 liter benzine en een lucifer.
   AIVD kijkt u mee…

   1.   

    Vroeger vond je klikken op school ook leuk @Kong?

    1.   

     @Adriaan
     Wees blij dat ik ze wijs op deze terrorist in spé.

     1.   

      Het feit dat ze met dit soort onderwerpen bezig zijn laat al zien dat ze met de verkeerde onderwerpen bezig zijn. In Amsterdam moest I Amsterdam weg.. ook al zo iets bizars. Ga wat zinnigs doen voor je rotcenten!

   2.   

    Moet hij nu bang worden ofzo!? Laf mannetje ben je.

    1.   

     INT-T
     “laf mannetje”
     Dus jij houdt je mond als je weet dat je moslimbuurman plannen heeft voor een bomaanslag?

     1.   

      Meesterjankerd kong

     2.   

      Hahaha duidelijk goed wies kapot, met je hypothetische prietpriet. Laf, paranoïde en vooral meesterlijk bang.

     3.   

      Gutteguttegut, wat een drama. Original NL gaat een Moskee in brand steken. Mannen, te paard! De vijand komt er aan!

 2.   

  Waar maken die anti Nederlandse racisten zich wel niet druk om zeg, get a life ofzo losers.

 3.   

  Het interesseert ons Nederlanders en nieuwe Nederlanders niet. Alleen SS maakt er een punt van. Plus misschien nog een handje vol dwazen.

  1.   

   Het is als:
   NOS=FAKE NEWS.
   RTL=NEP LEERLINGEN.

   Ben benieuwd naar Zaterdag: Grou
   De messen worden geslepen.

 4.   

  Waarom fuseren de anti-Nederland partijen niet met elkaar?
  DENK, S66, CU, Groen-links en PVDA.
  Dan hebben we duidelijkheid!
  Genoemde partijen/leden hebben nooit gewerkt of bij overheden gewerkt.
  M.a.w. geloven nog in geldbomen op het binnenhof, “vreedzame Moslim”, en beheersing klimaat!
  Wat een land!!!!

  1.   

   :)

  2.   

   VVD en CDA horen ook in dat lijstje.

  3.   

   Mooi land, ik voel me een gelukkig mens dat hier mijn wiegje stond.

 5.   

  D’66 is totaal gedegenereerd geraakt.

 6.   

  Ik word zoo moe van d66, waarom gaan ze niet gewoon normaal doen. Door hun onzin en geschreeuw over discriminatie hebben ze juist veel schade aangericht door mensen tegen elkaar op te zetten. Ik hoop dat ze de grootste nederlaag aller tijden zullen ervaren

 7.   

  Up heeft vaak leuke topics dus zeker een aanrader. Bondgenoten hebben een mooi filmpje over joden waarin ze laten zien hoe het is om met een keppel rond te lopen.

 8.   

  PMG wil minder islamaanhangers in NL maar de DENK aanhangers vinden het wel best

 9.   

  De aanvragers zijn naar mijn idee criminelen, die bezig zijn de oorspronkelijke bevolking uit te roeien. Dat gaat als volgt. Al meer dan dertig jaar lang en gistermorgen viel me dat ook weer op.
  Het is al dertig jaar geleden dat een kerkenraad in Apeldoorn vroeg, ja letterlijk, aan de leden om hun dochter(s) van zo zestien jaar oud beschikbaar te stellen voor illegalen. Beschikbaar! Nu zult u denken, nee dat doen ze toch niet die leden maar dan hebt u het wel mis. Zo werd de dochter van een multimiljonair bezwangerd door een illegaal en blijkbaar was dat geen probleem. Immers een christen heeft twee wangen, niet waar? Om die allebei toe te keren naar de dader. Bovendien ja, het is hun cultuur, niet waar? Maar ach, er wordt al enkele tientallen jaren jacht gemaakt op heel jonge Nederlandse vrouwen. Ik hoorde dat einde tachtiger jaren al van het asielzoekerscentrum in Zeist. De verpleegsters in opleiding gingen niet meer naar de studenten in Utrecht maar werden afgeleverd aan de asielzoekers. Wat een succes dus voor het verrotte christendom want dat was de initiator, en wat een nederlaag voor de menselijke waardigheid. Het succes ging dus verder en ik denk dat u het al begrijpt. Nu wil het dat ik in die tijd ook een vriendin had, een heel christelijke en die had toch wel, er moeite mee dat ik niet zo christelijk was. Maar ze liet zich op gegeven ogenblik ook ompraten door een koppelaar, iemand uit Zuid Holland. Dus kreeg ze kennis aan een vreemdeling en toen zat ik er naast. Nu telde het geloof ineens niet meer en dat is natuurlijk meer het geval. Vanzelfsprekend… oei. Als men maar gekoppeld wordt toch? Door een o, zo betrouwbare, juist ja. Want dan heb je als Nederlandse vrouw ineens alle vertrouwen in de gang van zaken en zo zijn er inmiddels tienduizenden. Alle jonge vrouwen gekoppeld en te voorzien van twee te baren halfbloed baby’s want dat moet. Om de illegaal of asielzoeker veilig te stellen.
  Ik kom vrijwel nooit in de apotheek maar wel gistermorgen. Daar zag ik ze die heel jonge vrouwen met die halfbloedjes in de kinderwagens. Wat moesten ze halen? Spullen voor de baby’s. Alleen werd hun meegedeeld dat de vitamine D in bestelling was en pas volgende week weer voorradig. Ach.
  Ja, er zijn hele circuits en soms hoor je toevallig iets of zie je iets geks. Bijvoorbeeld dat onuitstaanbare Roomse wijf in de buurt van mijn familie. Dat een kinderwagen voort schuift en ja, ik hoef niet verder te vertellen. Nou ja, dat dat mens altijd bezig is met zulk soort toestanden. Ach.
  Nederland is tot op het bot verrot. Dat Nederlandse tuig vaart er wel bij. Aan hoeveel mensen heb ik al een hekel? Heel veel. Dat heet haten in hun terminologie en ik neem dat over. Ik zou ze graag maar ik weet dat ik kansloos ben. Helemaal. Ik haat ze. Vitamine D? Vitamine D66 zeker.

 10.   

  Logisch dat men bij het toewijzen van straatnamen ook rekening houdt met het multiculturele karakter van de stad.

  1.   

   @RN
   Paar jaar in Rotterdam gewoond. Molens die in straatnamen waren opgenomen, bloemen, alles wat met het polderlandschap te maken had. Dat is dus nu (volgens u en de uwen) not done?

 11.   

  Vraag me af waar D66 mee bezig is in ONS LAND, PASPOP JETTEN in de kamer en de rest in de college van steden en dorpen, absurde plannen en wetten. De peilingen zien er niet goed uit voor deze club, en daar kan ik mij zeer goed in vinden. Stem ze weg.

 12.   

  Stem ze weg de landverraders D66!!!!!

 13.   

  Wat gaat dat koste?? Verlaag de btw en de belasting. En ik krijg nog 500 van d66.

 14.   

  Cultuur onder Vuur. Echter de indoctrinatie werkt niet. Nee niet iedereen heeft moeite met onze geschiedenis, misschien moet die Jetten lekker weer een vliegtuig nemen. Doeiiiii

 15.   

  Kunta Kinte plein ,in Rottrrdam ,dat moet je niet willen .

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!