LOL! Zelfs imam vindt Hennis’ hoofddoek bizar: ‘Zij is geen moslima. Regel geldt alleen als je islam praktiseert!’

imam-almere
Foto: Safeer Siddiqui gaat voor in een islamitische gebedsdienst. Bron: Siddiqui / Twitter.

Volgens sommige politiek-correcte commentatoren ben je een “halve gare” als je het bizar vindt dat Jeanine Hennis (VVD) een zeer orthodoxe hoofddoek droeg op bezoek bij een geestelijke in Irak. Maar zelfs imams zeggen dat het volstrekte onzin is dat Hennis een hoofddoek had moeten dragen op bezoek bij ayatollah al-Sistani. Imam Safeer Siddiqui uit Almere bevestigt: Hennis is geen moslima, dus hoofddoek was echt niet nodig.

De opvallende orthodox-islamitische kledingkeuze van ex-VVD-minister Jeanine Hennis, toen zij eerder deze week een bezoekje bracht aan de Irakese ayatollah Ali al-Sistani, blijft de gemoederen flink bezig houden. Ze droeg een vormeloze zwarte jurk, compleet met geheel haarbedekkende lange hoofddoek. Niemand zou vermoeden dat je hier te maken had met een liberale politica.

Thierry Baudet heeft zich er fel tegen uitgesproken, en geluiden van ongenoegen zijn tot en met de SP te vinden. Toch blijken veel progressieve talking heads een groot voorstander van je strenger kleden dan de vrouw van Abu al-Baghdadi als je in Irak bent. In een moslimland kleed je je nu eenmaal als een moslim! When in Rome, do as the Romans do! Dus wanneer je in “Mekka” bent…

Nou, niet dus. En dat zegt niet één of andere “populist”, maar de imam van de moskee in Almere. Safeer Siddiqui legt op Twitter uit waarom het klinkklare onzin is dat Jeanine Hennis zich zou moeten kleden alsof zij uit Saudi-Arabië komt. Ze is immers geen moslims, aldus Siddiqui. Dus al die geboden gelden niet voor haar. Hij weet z’n uitspraak zelfs te onderbouwen met teksten uit de Koran

safeer hennis

Nu jullie weer, goedpraters van vrouwenonderdrukking!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

42 reacties

 1.   

  Maar zelfs imams zeggen dat het volstrekte onzin is dat Hennis een hoofddoek had moeten dragen op bezoek bij ayatollah al-Sistani.
  Imam Safeer Siddiqui uit Almere bevestigt: Hennis is geen moslima, dus hoofddoek was echt niet nodig.
  .
  Een imam is geen imams

  1.   

   Klopt helemaal. Een imam is geen imams. En vanuit wederzijds respect had zij die hoofddoek ook nooit moeten dragen. Fijn dat het weer helder is allemaal.

   1.   

    Wederzijds respect?

    1.   

     Ze is daar als hoogwaardigheidsbekleder, niet als tourist, iemand die daar heen gaat om politiek asiel aan te vragen, niet als economische vluchteling. Hoe kun je op gelijkwaardige manier met elkaar spreken als de een zich onderdaniger op stelt (op moet stellen) dan de ander?

     1.   

      Ik weet niet of zij zich onderdaniger opstelt tijdens deze gesprekken. Omdat ze zich aanpast is dat zo?

     2.   

      “Ik weet niet of zij zich onderdaniger opstelt”

      Dat klopt en wat je ziet is dat zij zich onderdanig dient te kleden, jij bent te dom om te poepen

    2.   

     Jouw respect Satty is ver te zoeken vooral als het over moeders gaan..

     1.   

      Jij hebt een grotere etalage nodig. Deze is te klein, om je stupiditeit in ten toon te stellen.

    3.   

     Wat wil jij dan? Dat wij buigen en kruipen omdat zij onderwerping van ons opeisen?

     1.   

      Nee hoor, jij moet doen wat jij wilt. Deze vrouw ook. Ik doe dat ook. Ik ga zelf nooit naar salafistische wijken in mombasa omdat ik me niet wil aanpassen maar m’n zusje gaat wel en moet ze zelf weten.

    4.   

     Satty, mocht deze beste Irakese hoogwaardigheidsbekleder naar Nederland komen voor besprekingen, mogen wij dan ook verwachten dat hij zich aanpast en in pak en stropdas komt? Gaat niet gebeuren denk ik, dat is wat ik bedoel met onderdanig opstellen.

   2.   

    @ Ziggy S.
    Twee imammen dan ???

 2.   

  ‘Nu jullie weer, goedpraters van vrouwenonderdrukking!’

  Weleens in Irak geweest Tim? Weleens geprobeerd iets te veranderen binnen traditionele gemeenschappen? Natuurlijk niet maar wel een mening over anderen die dat wel proberen geven. Sneu.

  1.   

   Waarom zou Tim iets moeten veranderen in Irak?

  2.   

   Ben jij wel eens in Irak geweest? Het proberen te veranderen van traditionele gemeenschappen, bv Sint Piter in Grou, Friesland, daar hoor ik je niet over.

   1.   

    Ik ben altijd heel duidelijk geweest hoe ik over democratische rechten denk, wij hebben het recht op demonstratie. Ik ben ook altijd duidelijk geweest hoe ik sinterklaas beleef, ik ben nooit overgeslagen door die ouwe en ik denk dat kinderen vaak gekker op zwarte Piet als sinterklaas zijn. Ik vind het prima als traditie geleidelijk veranderd.

    Je respecteert in een rechtsstaat elkaars demonstratie recht, je blokkeert geen snelwegen of organiseert knokpartijen, ook pegida heeft demonstratie recht en dient daar ook beschermd te worden.

    Een feministe op joop heeft over haar bezoek aan Iran een aantal mooie reacties geschreven en waarom zij op dat moment een hoofddoek droeg. Verandering moet daar van binnenuit komen en het gesprek uit de weg gaan door geen hoofddoek te dragen zal geen bijdrage leveren aan het helpen die vrouwen te organiseren.

    1.   

     Onzin, jij bent tegen alles dat met Nederland te maken heeft, jij hebt een schurfthekel aan Nederland en haar burgers, jij hebt ook helemaal niets met Nederland.
     Je lult wat om de brei heen, vind het prima dat de islamisering in Nederland door de strot gedrukt.
     Ik kots op jouw hypocriete geneuzel.

     Jij bent een vies smuigertje die zijn fetisjistische sympathieën voor de islam niet kan onderdrukken

    2.   

     En Hennis moet daarom dus een hoofddoek dragen? Totaal idioot.

  3.   

   Ben jij het überhaupt wel eens eens met de Nederlandse tradities, k*ttekop sat(t)an(y)

   1.   

    Laat haar Siemien zij is familie van Rutte.

    Zij/Hij is nog nooit verder geweest als een polsstok lang is.
    De rest is prietpraat.

 3.   

  De koningin was vandaag in Jordanië en droeg geen hoofddoek.

  Nu tevreden?

 4.   

  Je mag wel een moskee bezoeken maar bent niet welkom in Mekka.
  Regel dat dan ook nog even. Dan begint het ergens op te lijken.

 5.   

  Die imam moet z’n grote mond houden wat wij wel en wat wij niet mogen, al vind ik het wel hypocriet dat een Nederlandse een hoofddoek draagt…

  1.   

   Vind ik ook.Iets uitstralen wat je niet bent
   Wat een kouwekak

 6.   

  Vrouwen zouden zich meer westers moeten kleden bij imams. Zo vertegenwoordigen ze de emancipatie voor vrouwen in MO landen waar vrouwen helemaal ingepakt moeten lopen. Worden ze niet door imams geaccepteerd, dan meer geld inhouden of minder onderhandelen.

 7.   

  2012. Koningin Beatrix en Maxima droegen beide een hoofddoek bij een bezoek aan de moskee in de Verenigde Arabische Emiraten.

  1.   

   Ook dat was verwerpelijk en alleen de PVV had toen terechte kritiek.

 8.   

  Typemiep Hennis heeft geen inhoud.
  Zij bukt voor iedereen.

 9.   

  “Hennis is geen moslima, dus hoofddoek was echt niet nodig.”

  Dat zegt een imam,nu rest de vraag waarom verkleedt Jeanine Hennis zich dan als moslima? Deze misplaatste nederigheid moet dan toch een reden of doel dienen!
  Wie het weet mag het zeggen.

 10.   

  BREAKING NEWS!!!!!
  Boerka’tje Femke op de linkse zender NPOI

 11.   

  Enne …
  Juffie Jinek: niet één kritische vraag!
  Femke voelt zich thuis bij de linkse NPO!

 12.   

  Roomser dan de Paus dus , of wilde interessant doen, zij zal tussen al die adviseurs er toch wel een hebben die ……..

 13.   

  Grappig dit, wil ze slijmen word het niet gewaardeert, zielig hoor

  1.   

   Doorgeslagen deuggleuf, what else is new?

 14.   

  Lekker interessant doen dus en wit voetje halen, getuid uiteindelijk van volledig de plank misslaan en dus geen flauw benul hebben. Wat heeft dat mens daar de zoeken, aapjes kijken!

  1.   

   Of ze het zelf wel weet…? Het is trouwens een vraag, die ook kan worden gesteld aan die Palestijnensn….pardon, ècht-ge-no-te Kaag!

 15.   

  Dát is nog eens een reële Moslim! Als ze allemaal zo waren, zou het probleem al voor meer dan 50% zijn opgelost!
  Maar ja, dat is niet zo, want wat je ziet, is, dat bv. de ‘gastheer’ van Hennis haar daar weer niet op attent maakte. En met hem de meesten niet.

  1.   

   Zonder lullig te willen doen: de meeste vrouwen die topless op het strand liggen hadden ook beter wat aan kunnen trekken maar dat ga je ze toch ook niet ter plekke vertellen?

   1.   

    Zit wat in, maar om dát zo te kunnen beredeneren, moet je wel vanuit beide perspectieven kunnen denken. U kunt dat kennelijk; ik niet, dat geef ik eerlijk toe:
    Voor mij is het éne – topless op het strand lopen – iets op vrijwillige basis en het andere – je “bedekken” voor het bezoek aan een ‘Imam’ niet, wánt iets tegennatuurlijks. Ergo is een opmerking maken voor mijn gevoel in het eerste geval een beperking opleggen en in het tweede een beperking wegnemen.
    Ik kán “bedekken” niet zien als iets, wat je vrijwillig doet, al weet je, dat het bestaat, natuurlijk.

   2.   

    Je doet wel lullig, dit heeft niets met elkaar te maken!

 16.   

  Die (dame) Hennis daar kan je alleen maar van over je nek gaan!
  Zij moet zich maar aansluiten bij Denk is zij beter op haar plaats!

 17.   

  Het kruipen voor de islam zit in jullie links denkende politiekers ingebakken……vandaar dat het voor islamieten zo makkelijk is het landje om te vormen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!