Ombudsman NPO ook besmet met virus diversiteitshysterie: ‘Teveel “witte” mannen op televisie!’

De NPO heeft een tik op de vingers gekregen van… de NPO zelf. De ombudsman van de publieke omroep vindt namelijk dat de belastinggeldzenders “teveel witte mannen” laat zien, en kenmerkt dat als een “probleem”.

De ombudsman van de NPO heeft een paar mensen laten de geslachten van gasten laten turven bij actualiteitenprogramma’s, en kwam achteraf tot een schokkende conclusie: er zaten meer mannen aan tafel dan vrouwen! En dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling, discriminatie en we leven nu toch in 2019, enzo. Aldus valt te lezen in een rapport dat de ombudsman van de NPO heeft opgesteld om die eigen NPO dus eens flink te kapittelen. Er moeten meer vrouwen aan tafel bij De wereld draait door, Pauw, Jinek en aanverwante programma’s zo valt te lezen:

“Er zitten nog altijd te veel witte mannen aan tafel bij talkshows van de publieke omroep, in tegenstelling tot vrouwen en mensen met een migratieachtergrond. Die conclusie trekt de ombudsman van de NPO, Margo Smit, in een nieuw rapport.

Voor dit onderzoek werden alle afleveringen van de NPO-talkshows De Wereld Draait Door, Pauw, Jinek/Laat op 1 en M in het seizoen 2017-2018 bekeken. Er werd gelet op het geslacht van de gasten, hun etniciteit, het beroep dat zij beoefenen en het onderwerp waarover zij aan tafel zaten.

Omdat er nog steeds te veel witte mannen aan tafel zitten, dragen talkshows volgens de ombudsman bij aan sociale ongelijkheid. “

Dat u het dus maar weet: de eerstvolgende keer dat u naar die bakkes van Matthijs van Nieuwkerk of Jeroen Pauw kijkt, moet u zich schamen. U helpt namelijk mee om spijkerhard seksisme in stand te houden. Seksisme, weet u wel! Foei, en slecht. Snel zappen naar de commerciëlen dus, want gelukkig gaat daar kennelijk ook alles goed. Of in ieder geval totdat de ombudsman van John de Mol ook daar diversiteitsstennis gaat lopen trappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Siemien

  Weet je wat de laatste tijd veel aan tafel zit, vrouwen, ik wordt er soms beroerd van om al die tantes te horen zeuren over emancipatie en dat soort bu**sh*t

  1. Arie B

   Je moet minimaal een zeurend jankwijf zijn om überhaupt aan tafel te mogen.

 2. Eugenie de la Fleur

  Daarmee wil de ombudsman zeggen dat er meer ruimte moet zijn voor diversiteit en daar kan ik alleen maar mee instemmen

 3. Raveltje

  Ze maken tegenwoordig van elke scheet een donderslag

  1. hans-e-pans

   Als die scheet dan maar wel een hoog diversiteitsgehalte heeft.

   1. Raveltje

    Of weinig Co2

 4. Eugenie de la Fleur

  Ik vind het vooral erg voor mijn dochter die elke dag ervaart hoe het is om te leven in een wereld gedomineerd door mannen. Ook al spreken we van zogenaamde emancipatie in het westen is er lang geen sprake van gelijkheid. Vrouwen worden nogsteeds onderdrukt. We spreken graag over de vrouwenonderdrukking binnen de islam maar in de werkelijkheid heb je binnen islamitische landen meer respect en waarde voor de vrouw dan in een land zoals Nederland. Ik wordt hier erg boos van en niet voor mezelf maar omdat mijn dochter hiermee geconfronteerd is. Ze moet weten dat wij vrouwen beter zijn. Veel beter dan hoe wij behandeld worden door de paternalistisch cultuur waarin we leven

  1. Sprookjesfiguur

   Ik zou zeggen, lekker vertrekken naar moslima-land. Iran misschien? Heb je al een hoofddoekje klaar liggen? En uiteraard voor je dochter. Blijf je wel melden op DDS hoe geweldig het daar is. Misschien kun je er nog een paar overtuigen. Het lijkt wel een sprookje 🙂

  2. TD

   Eugenie de la Fleur :
   Dan zal ik je even uitleggen hoe de echte wereld werkt:De westerse jonge mannen willen hun “jonge heer” in élke aantrekkelijke vrouw stoppen en dat is geen vermoeden maar een pertinente zekerheid en als een meisje/vrouw tot haar grote pech een moslim aardig vindt loopt ze kans verkracht te worden!
   Mannen willen niet praten over bloeiende rozen,maar willen neuken!

  3. Arie B

   Nou, Eus.. in wat voor wereld jij leeft heb ik geen idee van. Ik ervaar het helemaal nooit. Wel dat in sommige bedrijfstakken nu eenmaal minder vrouwen werken dan mannen maar dat is vaak een bewuste keus van de vrouw.

  4. Adriaan

   “binnen islamitische landen meer respect en waarde voor de vrouw dan in een land zoals Nederland.”
   Vrouwen in islamitsiche landen worden meer geslagen dan in Nederland, ze mogen alleen naar buiten met een begeleider, ze zijn verplicht minimaal een hoofddoek te dragen.

  5. Gewoonomdathetkan

   Eugenie de la pleur dan op uit Nederland !!!!!!.

 5. TD

  De meeste vrouwen die IK ken zijn heel erg goed in het omzorgen van kinderen,ouderen, copuleren ,koken,praten over niks en verder zijn het lieve onmisbare schepsels!
  Genoeg gepraat terug naar het aanrecht!

 6. Peter Loosduinen

  Ik zou eerder willen spreken van teveel LINKSE mensen ( mannen / vrouwen )
  DWDD = links
  Pauw = links
  Jinek =links
  Ach , en het feit dat we weinig negers zien, zal me aan mijn reet roesten.

 7. Arie B

  Die beste man zal ook wel gedacht hebben: ik moet op enig moment ook maar iets roepen om mijn toelage te continueren.. Nou, we zijn massaal verrast en geshockeerd (not).

 8. TD

  Vrouwen en emancipatie?
  In mijn leven als heteroman heb ik verscheidene vrouwen intiem leren kennen,mijn ervaringen zijn enorm wisselend: A gansjes,die na één wederzijds tevredenstellend intiem samenzijn een relatie logisch vinden.
  B vrouwen die alléén mooi willen zijn en verder amper libido bezitten.
  C Dames die in een prille relatie meteen moeder willen worden!
  D Dames die met íedereen copuleren als maar enigzins behoefte wordt gevoeld.
  E carrièrevrouwen die zijn het ergste,dat is zoiets als een dictatuur.
  F échte vrouwen die niets pretenderen,maar van je houden en waarmee je alles kan delen.
  Mijn huidige echtgenote valt onder categorie F,al 20 jaar een duo!

 9. Benny

  Vreemd als ik tv kijk zie ik overal gekleurde mensen, in commercials, talkshows, soaps, journaals, voetbal, politiek, opsporing verzocht, enz enz……. Wat bedoelen ze nou precies met niet genoeg gekleurde mensen, wie geeft mij een zinnig antwoord?

  1. TD

   Alle politiek actieve getinte en donkere negroïde inwoners van Nederland zijn pas tevreden als er géén enkel “bleekgezicht” op TV zichtbaar is!
   That’s it!
   Herinner je de zwartepiet rellen,parallel aan hun insteek mbt discriminatie!

 10. Benny

  Aha vrouwen…. Hahaha

 11. Benny

  Vooral blijven zagen….. Weltrusten

 12. Koos sssss

  Nou, nu NPO zichzelf ook niet meer goed vindt, is dat een mooi moment om de stekker uit de staatsomroep te trekken.

 13. Bosche draak

  Ze zijn inderdaad niet divers genoeg.

  Intelectuele diversiteit is zwaar ondervertegenwoordigd in die linkse trekcirkel

 14. Eric 1

  Dat heb je wel is met een blank land. Als ik iets zie op televisie over Turkije zie ik alleen maar Turken. En als gaat over Afrika zie ik alleen maar zwarten. Wat is het probleem

  1. Rien Noppen

   Het punt is dat Nederland maar ten dele een blank land is.

   1. Bosche draak

    Als u met een deel meer dan 75% bedoelt.
    Dan is het merendeel nog steeds blank en is dus de vertegenwoordiging in de media ook merendeel blank.

    Gek dat dat in andere landen nou nooit eens een probleem is.
    In Afrika zijn de meeste media personen ook zwart!
    Schokkend! ik weet het!!

    1. Lugar

     Reacties aan dat adres zijn kansloos, maar dat wist je al.

     1. Bosche draak

      Klopt, maar denk ook aan de meekijkers Lugar.
      Die moeten kunnen zien dat het merendeel van de fora wel degelijk wat te melden heeft en niet zo achterlijk doet als Noppenkop

   2. edoc431

    Nederland is een blank land punt .

   3. wheelboy

    Rien
    Als het aan types als jou ligt . Dan zit er in onze nationale 3 kleur een halvemaan met een ster . Heten we Nederstan . En hebben wij in ons eigen land niets meer te zeggen . En is de blanke een minderheid

    1. Rien Noppen

     Nee hoor, ik constateer slechts een feit.
     Dat zouden er hier meer moeten doen.

 15. wheelboy

  ik wil niet zijken .Maar de gekleurde medemens heeft al jaren een programma waar zijn verruit de meerderheid zijn . Nl Opsporing verzocht .

 16. lIN-T

  Racisten, wat is er mis met blanke mannen?

 17. TD

  We moeten Rien Noppen vangen,naakt insmeren met pek,poep en veren zoals in vroegere tijden,vervolgens 4 weken in het schandblok.
  Dát moet gebeuren met alle landverraders!

  1. Lugar

   @TD: Het enige dat jij doet is hem in leven houden, iedere reactie aan zijn adres is een teug nieuwe adem voor zijn doorlopende, dagelijkse trollentheater.

  2. Niet L niet R

   Helemaal mee eens!

 18. Baron von Munchhausen

  Wanneer wordt, op het NPO, het nieuws gepresenteerd in Boerka?
  Stelletje belasting vretende Linkse Moslim-knuffelaars………… opsodemieteren!

 19. Tante Sidonia

  Het wordt mij steeds duidelijker waarom Slob 40 miljoen extra heeft gegeven (boven het nu al veel te veel belastinggeld) aan de Gutmenschen publieke zenders. Deze staan altijd positief t.o. “alles verwoestende correctheid” van de politici!

 20. Niet L niet R

  Al jaren kijk ik niet meer naar Pauw,Jinek en de Wereld Draait Door, laat mij niet door de linkse kliek indoctrineren!
  Zijn gelukkig nog goede programma’s buiten de de staatsomroep NPO te vinden!

 21. Anthony2

  Ik heb nog nooit een witte man/vrouw ontmoet.
  Trouwens ook nog nooit een zwarte/man of vrouw, op twee albino’s na dan, die waren echt wit. Wel allerlei varianten tussen wit en zwart.
  Oh, ik ben lichtroze van kleur, soms rood, in de zomer gaat het richting bruin, en een enkele keer bijna groen, maar ik was toen ziek. Over diversiteit gesproken.

 22. victus

  Inderdaad, “Opsporing Verzocht” voldoet dus wél aan het ideaal beeld van de NPO. Misschien minder zeikwijven in de talkshows maar Afrikaanse mokkels die in geuren en kleuren vertellen hoe geweldig het is om besneden te worden met een stompe glasscherf.

  1. Lugar

   Voldoende diversiteit ook in de Nederlandse gevangenissen. Ook de kopschoppers die in april 2018 een Tsjechische ober de vernieling in schopte hebben een heel diverse naam:

   De broers Armin en Arash N. Beide ‘diversen’ zitten nog altijd vast en riskeren een lange straf in de Tsjechische bajes voor de mishandeling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.