Ontwikkelingswerker klapt uit de school: NGO-weeshuizen in Afrika vol mishandeling, verkrachting en kindroof

Dat de ontwikkelingshulpsector big business is voor kwaadwillenden, hoeven we sinds de Oxfam-seksrel natuurlijk niet meer uit te leggen. Maar het probleem beperkt zich niet tot één organisatie. Voormalig medewerker van een ‘weeshuis’ in Oeganda Charlotte Simons gaat vandaag los tegen de hele sector. Die hangt van fysieke mishandeling, verkrachting van baby’s en het stelen van kinderen aan elkaar.

Op Twitter doet Charlotte Simons, een in Kenia woonachtige Nederlandse journaliste haar verhaal. Het draadje dat zij produceerde is één van de meest schokkende verhalen die je vermoedelijk in lange tijd zal lezen. Charlotte is namelijk al een jaar of acht kind aan huis in Afrika, en heeft in die tijd een hoop barbaarse dingen meegemaakt.

De weeshuizen die gerund worden door zogenaamd goedbedoelende westerste NGO’s zijn daarbij zo’n beetje het meest walgelijke wat ze ooit gezien heeft. Charlotte praat over uitbuiting, kinderroof, hoe baby’s stelselmatig verkracht werden en dat allemaal zodat wat donateurs in Europa en Amerika zich beter kunnen voelen omdat zij geld hebben gegeven voor een goed doel in een arm land. Niets is echter minder waar: ze houden een perverse industrie in leven. Eentje die leeft van het stukmaken van het leven van Afrikaanse kinderen door middel van zwaar fysieke mishandeling.

Lees en huiver.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. marco1

  Apart verhaal.

  1. Satty

   Nee hoor. De politie is hier een bende. Ik heb geld en kan ze omkopen als ik bv verkeerd oversteek, heb je dat geld niet kun je kiezen of het verdienen, hoe is duidelijk of de gevangenis in. Niet ieder weeshuis is zo maar dit gebeurt ook, ze overdrijft het wel een beetje.

   Onze regering geeft subsidie om in dit land te ondernemen. Het westen buit Afrika op elke mogelijke manier uit. Het geweld tegen vrouwen en kinderen wordt veelal door blanke mannen gepleegd, het specifieke geweld wat niet door het filter komt. Door blanken ongestraft, tuurlijk doen negers het ook maar die krijgen hun straf wel.

   De grondstoffen en de winsten gaan voornamelijk naar het westen, tegenwoordig voornamelijk door China via joint venture.

   Wil je migratie stoppen moet hier wat tegen gedaan worden. Het is ziek om met de regering van de crimineel Kenyatta samen te werken in welke vorm dan ook.

   1. marco1

    Ja ik weet heus wel dat die landen corrupt zijn. Ik weet ook wel dat liefdadigheids instelingen net als jeugdverenigingen foute types aantrek. Ik kan dan lomp zijn maar ik kom niet uit een ei.

    1. Satty

     Ik zeg niet dat je uit een ei komt.

     1. marco1

      Nee dat moest er ook nog bijkomen. Kukelekuu.

   2. Koos sssss

    Ik weet niet of je het zelf ziet, Aytas, maar de moraal van jouw defecte grammofoonplaat is, dat de zwarten te dom zijn om een behoorlijke samenleving op te zetten. En je schat de blanken hoger in, door bij hen de verantwoordelijkheid neer te leggen: “geen zaken doen met Afrika”.

    Nog 1 stap te gaan naar het herinvoeren van het kolonialisme.

   3. DeBruijn

    Overdrijven is ook weer een vak Satty, altijd maar de schuld bij de blanke Europeaan leggen slaat alles.

    In alle landen in het Midden-Oosten worden vrouwen verkracht: door de eigen bevolking. Saoed ië Ara bië is verkrachting en mishandeling enorm onder de gastarbeiders. In Afrika worden heel veel kinderen en vrouwen verkracht door de eigen bevolking. In Myamar worden heel veel vrouwen en vrienden verkracht door hun eigen soldaten.

    Hou toch eens op met ongefundeerde opmerkingen. Je kijkt te veel naar schotel tv uit je opa’s land, waar Europa altijd maar afgezeken wordt.

    Natuurlijk zijn er westerlingen die op rooftocht gaan, maar niet meer als van jou eigen bevolkingsgroep. In verschillende oorlogsgebieden in Afrika gingen mannen verkrachtend en moordend over straat, sneden vrouwen open na de verkrachting en haalden de baby uit hun buik, waar ze mee gingen voetballen.

    Hou toch eens op alles, maar dan ook alles altijd bij Europeanen te leggen. Of moet ik je voorstellen aan een aantal Hollandse meiden die aangerand of verkracht zijn door Marokkanen in Nederland? Of bel de familie van die twee meiden uit Scandinavië eens op, die vermoord en in stukken gehakt werden. Door Marokkanen ja!

    1. Appelsientje

     Laten we het over eens zijn dat misbruik van vrouwen/kinderen in West-Europa een stuk minder voorkomt dat Afrika, Azië, Zuid Amerika of het midden oosten. Voeg daar overigens gerust Oost-Europa aan toe.

     Islam, christendom, Boeda, Hindoe of Atheist…viespeuken zitten echt overal.

     Als ik dus een verhaal lees van 2 hitsige Marokkanen, zijn daar ook voorbeelden bij te benoemen van 2 hitsige dikbuikige Nederlanders in Thailand.

     1. Bosche draak

      Zou je denken he?

      Maar wij westerlingen die peuterbeukers het liefst nog zelf zouden opknopen.
      Durf ik dat niet met zekerheid te stellen voor de Mocro menschjes, die op z’n minst in bescherming worden genomen en op z’n meest worsen verheerlijkt als “strijders van Blabla”

  2. santiago

   Marco. Ben je net geland of zo. Haha dat is al jaren aan de gang.

   1. marco1

    Ja net geland samen met Bert en Ernie. Ik kan me geenvoorstelling maken dat baby’s verkracht worden en zeker niet op grote schaal . Zal mijn tekort koming zijn maar dat is gewoon te ziek het werkelijkheid kan zijn. Maar zal best waar zijn ik had al niet zo een heel hoog beeld van de mens en zulke verhalen maken dat er niet beter van.

   2. Gekko

    Marco is nog de enige hier op DDS die denkt dat Satty NIET geflipt is.

    1. marco1

     Daar lijkt het idd wel op al kan ze wel soms snel wat bozig overkomen ik denk niet dat ze geflipt is..

     1. koeiepoep

      nee, we zijn iig met zun 2- en

 2. TD

  weeshuizen in Afrika vol mishandeling, verkrachting en kindroof.
  Satty dit is wat voor jou,met je empathie en liefde voor Afrika,ga daar heen en maak je nuttig inplaats van te reaguren op DDS posts !
  Het is verdomme jou volk,jou klote volk!

  1. IJsbrand Koudvuur

   TD typte briesend van woede en onmacht:

   “…weeshuizen in Afrika vol mishandeling, verkrachting en kindroof.
   Satty dit is wat voor jou,met je empathie en liefde voor Afrika,ga daar heen en maak je nuttig inplaats van te reaguren op DDS posts !
   Het is verdomme jou volk,jou klote volk!…”

   Het is natuurlijk ‘jouw’.
   Haar volk… hmm.. Afrika heeft vele volkeren. Van welk volk was Satty?

   1. marco1

    Uiteindelijk zijn we allemaal Gods volk dat weet jij toch ook Ijsbrand.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Ja, we zijn allemaal van deze wereld…@Marco1, haha!

     Maar het ene godsvolk is overigens gelukkig het andere niet.

   2. Satty

    Ik ben een mix. Mijn moeder komt van het plantage volk en mijn vader uit de haven van mombasa. Stammen zijn daar niet zo zuiver meer, religie is daar wat meer telt. Masai kijken bv erg op mij neer. Ik denk dat td graag wil dat ik de kritiek die ik op Afrikanen heb hier plaats maar dat doe ik liever op Afrikaanse sites. Daar kan ik de mensen aanspreken die ik wil bereiken. Ik ben panafrikanist dus mijn kritiek is keihard op Afrika. Dat wil niet zeggen dat ik geen kritiek op mijn vader land heb. Ik heb het al vaker gezegd ik wou dat ik met de trots waarover ik in Afrika over Nederland spreek over Kenia kon spreken.. Kennelijk is dat voor velen niet duidelijk genoeg. Ik heb een eigen mening en zal die blijven geven wat een ander daar ook over denkt of van vindt.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Ah ja, Kenia. Dat had je al eens gezegd ja.
     @Satty.
     Als je je als Afrikaan identificeert en ook nog eens Pan-Afrikanist bent, waarom zou je niet terugkeren naar Kenia? Als ik als Pan-Germanist in Canada zou wonen, zou ik allang teruggekeerd zijn naar een van de Germaanse landen.

     En, waarom hebben de Masai een hekel aan je? Daar ben ik benieuwd naar.

     1. marco1

      Laat ik in dit geval eens verstandig zijn en geen antwoord geven op een vraag die niet aan mij werd gesteld.

     2. HendrikJan

      Ik heb van dit figuur nog nooit iets gehoord over Kenia / Mombassa, Tanzania en of Zanzibar, wat mij er van overtuigd dat dit figuur op die lokaties persoonlijk aanwezig is geweest.
      Boekjes wijsheid.?

   3. Bosche draak

    Wou u beweren dat ze hier niet met regelmaat van de toren blaast met haar Kenia dit en Koloniaal dat?
    Dat zelfs iemand die daar kind aan huis is en de ellende daar met eigen ogen aanschouwde geen gelijk krijgt van haar.
    Want zij weet de waarheid, zij en niemand anders en zoniet dan toch…
    Wilde u soms beweren dat zij niet het hoogste woord voert met vetrekking tot Keniaanse kolderpraktijken?

  2. Satty

   Heb je gelezen wat deze vrouw allemaal schreef? Het was pas in Kenia alweer een blanke die kinderen prostitueerde, een blanke Nederlander aan blanke klanten. Wil je het werkelijk zo spelen, slimpie? Dan ga jij compleet voor schut. Ook wat betreft het vermoorden van Afrikaanse leiders die hun volk op 1 willen zetten, toevallig pas een interessant stuk over verschenen van een Cia leidinggevende. Hoover en garvey hadden daar al een conflict over want hoover was wel eerlijk wat jij overduidelijk niet bent, slimpie.

   1. Bosche draak

    En wie geeft die mensen dan de gelegenheid domme koe?
    Altijd maar je kop laten hangen omdat je te stom bent voor jezelf te zorgen.
    Afrika heeft in 3000 jaar niks voor elkaar gekregen, en zolang zij blijven wijzen naar andere gaat er ook nooit vooruitgang komen.
    Richt je grote bek maar richting de chinezen want terwijl jij in de tijd van 200 geleden bent blijven hangen.
    Hebben zij hun vlag al ramdiep in de grond gezet.
    En in hun ogen zijn jullie niet veel beter dan apen

 3. Tante Sidonia

  En… waarom sta ik hier NIET van te kijken?
  Geachte reageerders ( op serieuze ga ik in) ,waarom begrijpen de waanzinnige Linkse NOOIT en te nimmer dat “hulp” aan Afrika een verloren zaak is?
  PS
  Reagerende op de anti-Nederlanders, pro-Links-Moslim knuffelend, uitkering-trekkers(?), AFA aanhangers, etc,..
  Nooit op reageren!
  Bloeden vanzelf dood en gaan elkaar aanvallen!
  U weet welke ik bedoel!

  1. marco1

   Nee vertel. Wie bedoelt u?

  2. Satty

   Tuurlijk geef vooral niet toe dat je geen discussie aan kunt. Er zijn hier overigens maar een paar die dat wel kunnen. Links mens dat je bent.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Wat dacht je van de verkrachtingsfeesten van Oxfam en kornuiten ?
  Of de hand-en spandiensten van Artsen zonder Grenzen voor de Hutu Doodseskaders ?
  Of de mensensmokkelaars veerdienst actief in de Middellandse zee ?

  Ook dit is al eeuwen bekend maar de Staat blijven dit soort instanties vetspekken met geld geroofd van Nederlanders.
  En die Kaaskoppen verdienen het dubbel en dwars want de volgende keer stemmen ze weer allemaal op het Kartel en HUN Staatsmedia.

  1. IJsbrand Koudvuur

   @TRBK,

   Ben jij ook een kaaskop?

   1. Two Ravens Black Kettle

    Helaas, helaas

    Ach
    Vroeger hadden we nog Michel de Ruyter
    En in de oorlog waren er iig enkele helden
    En fair is fair onze voorouders /ouders hebben dit land toch behoorlijk weer op de rails gekregen eind ’40 tot midden ’60.
    Laat ik me daar maar aan vast houden.

    Persoonlijk ben ik een ont-zet-tende mazzelkont geweest
    Als kind opgegroeid in het totaal vrije ’70 (een oude stoere cross fiets, bal en boterhammen en zwerven maar. Adventure)
    De scholen afgewerkt in de veilige ’80 (ik kan me nog exact de dag herinneren dat de politieman binnenkwam om ons te waarschuwen dat we fietsen op slot moesten doen. En vrijwel niemand had een stempel, en rapporten bestonden toen nog niet uit negenenvijftig pagina’s !!)
    Student in het relatief onschuldige ’90 (nog net voor het Identity Politics Fascisme (er waren zelfs nog 2 à 3 conservatieve professoren !!)

    Dus mag qua tijdlijn betreft nauwelijks over het lot klagen.

    Verdomde jammer dat alles in zo’n extreem rap tempo afgebroken wordt.

    1. IJsbrand Koudvuur

     TRBK:

     “…Verdomde jammer dat alles in zo’n extreem rap tempo afgebroken wordt…”

     Ik snap je, ik kom uit hetzelfde tijdperk, al zal jij iets ouder zijn.
     Ook ik kan mij herinneren dat het eerste Marokkaanse gezinnen in onze wijk kwam wonen. Ook kan ik me herinneren dat pas toen mijn vader sloten moest aanbrengen aan de schuttingdeur, omdat mn broertjes step en speelgoed was aangetroffen bij één van de nieuwe Marokkaanse gezinnen in de achtertuin…

     1. marco1

      Ik kan me ook nog herrineren dat vriendjes van mij eerst de zakken moesten legen van mijn moeder voor ze na het spelen naar huis gingen. Zelfde tijd en ook 1 marrokaans gezin wonend op het pleintje. Hun kinderen kwamen nooit bij ons spelen waren een stuk ouder.

 5. J.Rademaker

  NGO´s , Geldmachines en idealisten uitbuiters.

 6. Aaldering

  Wat is de strekking van dit verhaal ? Een reclame voor een politieke partij die iedere hulp aan het buitenland wil stoppen. De kiezer bespelen ?

 7. HendrikJan

  Een Miljoenen industrie die nooit verdwijnt, net als al die zgn goede doelen instellingen.

  De lachende derden, zijn diegene die aan de touwtjes trekken.

  En BN ers die het helemaal niet vervelend vinden, om naar een arm land te gaan met een lekker klimaat en een mooie natuur.

  Neem ook die gratis veerboten op de Middellandse zee allemaal Big Business.

  1. marco1

   Ja maar het overgrote deel wat zich vrijwillig of beroepsmatig inzet voor liefdadigheids instellingen zal dit toch wel met een goed hart doen , denk jij niet HendrikJan?

   1. HendrikJan

    Heel veel personen hebben iets goeds in zich.
    Ook Adam en Eva begonnen goed.
    Dit probleem is niet alleen een Afrikaans probleem, vandaar mijn sceptisch.

    1. marco1

     Adam en Eva eindigden ook nog goed hoor. Voor zover mij bekend is zijn ze altijd bij elkaar gebleven.

     1. HendrikJan

      marco1.
      Als vergelijking’s materiaal de Bijbel en de Koran.

      de Koran: Hoofdstuk 4 -34.

     2. TD

      Er was toch wat met Kaïn en Abel,kinderen van Adam&Eva?

 8. Ome Wim

  Niet alleen in Afrika, ook in Nederland is Jeugdzorg “big business”, veel kinderen worden onterecht bij de ouder(s) weggehaald omdat ze de fout maken hulp te vragen bij deze instellingen, een kind brengt ze tussen de Euro 40,000,- en 50.000,- op en wordt tot zijn 18e jaar in een pleeggezin geplaats wat daarvoor euro 770,- per maand vangt, ouder(s) worden gedemoniseerd en bezoekregelingen van 1 uur per maand onder toezicht zijn niet zeldzaam, e.e.a. te lezen in het boek van de voormalig kinderombudsman die dat geschreven heeft over misstanden en het onmenselijk gedrag van deze dubieuze instellingen die louter en alleen uit zijn op geld en dat voorop stellen tegenover het belang van kind en ouder(s).

 9. santiago

  Het wordt tijd dat meneer Trump al die organisaties en enge sektarische clubjes wereldwijd eens op de korrel neemt. Tuig is het , allemaal.

  1. Aaldering

   Trump grossiert zelf in enge clubjes, daar gaat hij niet aan beginnen.

   1. santiago

    Aaldering. Vertel eens man. Ik ben benieuwd.
    Als je een bijdehandte opmerking maakt moet je het ook afmaken.

    1. santiago

     Ik dacht het wel, geen antwoord, gewoon een domme oosterling. Neem nog een biertje man.

     1. marco1

      Ja nu is 2 minuten ook wel redelijk kort om op google iets te vinden wat lijkt op een eng clubje en ook nog in verband word gebracht met Trump. Gun de man nog wat meer tijd. Ik denk dat meneer Noppen ze zo uit zijn mouw had geschud.

     2. IJsbrand Koudvuur

      Santiago:

      “…gewoon een domme oosterling…”

      Aaldering klinkt meer Nederlands dan Santiago, Santiago.
      Of ben jij zo’n zuid-Europese Iberische druktemaker? Want dan prefereer ik toch een Oosterling uit Nederland boven een Nederlandhatende Spanjaard!

     3. TD

      Er zijn in dit forum,een Duitser,een Afrikaan,een Spanjaard,een Arubaan en nog wel wat nationaliteiten!
      Maar allen zijn geïntegreerd in de Nederlandse samenleving en hebben evenveel recht van spreken als IJsbrand! Behalve dan die Afrikaan

     4. IJsbrand Koudvuur

      TD…

      Ik ben niet zo’n fan van integreren. Maar als een Keniaanse naar westerse Punkrock luistert, ben je beter geïntegreerd dan menig Turk.
      Just saying…

     5. marco1

      Of je hebt gewoon niet zoeen hele goede muziek smaak,dat kan ook.

     6. TD

      “westerse Punkrock”
      Te weinig voor een accurate beoordeling,gezien de reacties!

 10. Westerling

  De linkse liefdadigheidsorganisaties doen het goed, ze kunnen hun lusten botvieren op kinderen. Waar ik woon noemen ze dat smerig geteisem.

 11. DeBruijn

  Het is zo triest dat dit gebeurd, maar helaas waar. De mensheid is ziek, dat is me allang bekend. Het zal ook nooit echt beter worden, hoewel mensen dat denken, maar dat gebeurd niet.

  Dat gezegd hebben, ik steun diverse kleine goed doelen die wel goed werk doen. Laten we nu niet gaan denken dat iedereen een pedo of sadist is. Maar idd grote organisaties die steun ik niet, want die vertrouw ik voor geen meter. Ook de V N vertrouw ik niet, want als je weet hoeveel hun soldaten kinderen en vrouwen hebben verkracht, dan wil je gelijk een bom op het hoofdkantoor gooien.

  De V N is zooooooo corrupt als de neten.

 12. Veteraan

  He Umfufu Aytas,

  Ga eens snel helpen daar of gewoon werken i.p.v. de hele dag achter je pc te liggen.

  1. Bosche draak

   Hahaha Umfufu, das een goeie

 13. Heras

  Te walgelijk van woorden. Ik was er ziek van toen ik het las.

  1. HendrikJan

   Heras, griepje ??

   Even goed uitzieken hoor.

   Ik ben zelf rechts, dus na het bomen snoeien, heb ik best last van de spiertjes, rondom de rechter schouder en de rechter pols.
   Groetjes en beterschap. (grapje).

 14. biggeorge

  Onze Hell Holes heten AZC’s

 15. Gewoonomdathetkan

  Marco.
  Je moet SATTY inks laten liggen.
  En niet reageren.
  Zij verzint en liegt alles bij elkaar om maar altijd de blanken de schuld te geven .
  Ze haat alles wat met Nederland te maken heeft.
  Draait alles om .
  Zij is zwaar gek in haar hoofd.

 16. Vrijedenkert

  Oxfam-maffia of aanverwanten hebben van mij nog nooit een cent ontvangen en zullen ook nooit een cent krijgen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.