Proest! Amerikaanse congresleden gedroegen zich als proleten tijdens SOTU19

Daar sta je dan met je handjes omhoog. Bron: YouTube / PBS NewsHour
Foto: Daar sta je dan met je handjes omhoog. Bron: YouTube / PBS NewsHour

De  State of the Union werd gisteren uitgesproken door de Amerikaanse president Donald Trump. Net als in 2017 droegen een aantal leden van het congres witte kleden. Ze deden dit natuurlijk met een reden, om te communiceren over ‘het lijden van de vrouw’ en als herinnering aan feministische bewegingen. Dat terwijl onder president Donald Trump de vrouwenparticipatie op de arbeidsmarkt nog nooit zo sterk was.

Maar het wit lijkt vooral een stem van protest van linkse congresleden, die een beetje van het padje af zijn, zoals Alexandria Ocasio-Cortez. Zoals op de foto en ook op de beelden is te zien gedragen ze zich nogal kinderachtig. Ze draaien de spreker de rug toe, wapperen met hun handen en roepen allerlei zaken. Uiterst onprofessioneel. Verder was de State of the Union niet veel soeps. Donald Trump hamerde nogmaals op de bouw van een muur bij de Mexicaanse grens, maar deze lijkt vooralsnog verder weg dan ooit.

De economische groei van het land ziet Trump als een ‘wonder’. Dat moet het ook wel zijn nu hij niet langer de eer kan claimen. In het verleden was Trump namelijk haantje de voorste om te claimen dat de aandelenmarkt het zo goed doet ‘dankzij zijn beleid’. Dat laatste is natuurlijk flauwekul en dat wisten we allemaal. De reden waarom de Dow Jones Index zo goed scoort is de bijster lage rentestanden van de Federal Reserve. Nadat de beurs in december 2018 een tikje kreeg wist Trump het ook: ‘niet ik, maar de Fed heeft meer invloed op de economie’.

Verder benadrukte Trump twee zaken die van belang waren voor de onrustige in het wit geklede congresleden. Namelijk het feit dat de arbeidsparticipatie van vrouwen hoger is dan ooit, maar had hij ook meteen slecht nieuws voor sommige radicale feministes. Zo heeft hij laten weten late termijn abortus te willen verbieden. Dat is natuurlijk een uiterst pikant onderwerp. Verder een beetje vreemd om je in het wit te kleden voor dat punt, niet?

Want het is wel raar om rituelen zoals de State of the Union, bedoeld als dag van de eenheid, te verstoren met politiek geneuzel. Hoe zou het zijn als Tweede Kamerleden tijdens Koningsdag zich in het groen kleden om daarmee hun verhaal te doen. Om de aandacht op henzelf te richten? Dat zou afleiden van waar het om draait bij zo’n ritueel: de speech van de president of in het geval van Koningsdag de koning! De congresleden hadden dan behalve een slechte smaak ook geen fatsoen.

Behalve wit was er ook een uitnodiging om ‘zwart’ te dragen voor het festijn. Beetje vreemd zo al die witte en zwarte groepjes in Washington. Het ziet er slordig en gepolariseerd uit. Wat mij betreft dragen ze volgend jaar gewoon mooie persoonlijke kleding. Zonder de State of the Union te gebruiken voor allerlei politieke campagnes en leuzen. Maar waarschijnlijk was dat ook de bedoeling, de boel lekker verder polariseren en Trump de schuld geven.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  De koning kan het parlement bij de Troonrede verenigen en verbinden. Een president niet.

  1.   

   Het parlement wel ?.

   Ik moet altijd maar aan zijn opmerking denken, over die participatie maatschappij.
   Zijn Moeder en mijn Schoonzusje.
   100 werelden van verschil.

   Is hij mijn Koning nog.?

   1.   

    Lekker slim om in het wit gekleed te gaan.

    “White supremasie”, maar omdat dit vrouwen zijn zal het wel niet opgaan.

    1.   

     Hans-e-pans. Kijk nog een keer naar de foto boven het artikel. Dan zal je zien dat er ook kleurling vrouwen erbij zijn, die ook in het wit gekleed zijn. Het ging over een belangrijke herdenking, n.l. het feit dat 100 jaar geleden vrouwen het stemrecht eindelijk kregen. Het was toen een vreselijke strijd, met vele doden.
     Daarom zijn de vrouwen in het wit gisteren. Alle vrouwen blank of kleurlinge.

 2.   

  Teunis denkt hardop: De congresleden hadden dan behalve een slechte smaak ook geen fatsoen.
  .
  Gelukkig hebben ze een president die overloopt van fatsoen, hij is de integriteit zelve.

 3.   

  Een sterke speech van Trump. Hij heeft opgeroepen tot eenheid. Uiteraard zullen de Democraten ( en hun vriendjes in de media !!) daaraan geen gehoor geven.

  En kennelijk vind het merendeel van het publiek het ook een goede speech gezien de peiling die na de speech is gehouden.

  76% van de Amerikanen vond het een goede speech. Dat zal de media pijn doen.

  Volgens de CBS POLL: 76% APPROVE OF SPEECH

 4.   

  Onder President Trump is de werkeloosheid sterk gedaald en alle groepen profiteren daarvan. Ook zwarten; latino’s en vooral vrouwen.

  Één van de beloften die Trump deed tijdens de verkiezingen wat “jobs”; en aan die belofte heeft hij ruimschoots voldaan.

 5.   

  ‘Dat terwijl onder president Donald Trump de vrouwenparticipatie op de arbeidsmarkt nog nooit zo sterk was.’

  En de lonen waren nog nooit zo laag. Mensen hebben geen keus meer. Wel goed van Obama dat hij zoveel werkgelegenheid heeft gecreëerd, tenzij je denkt dat economisch beleid zo snel effect sorteert maar ik mag toch hopen dat je iets slimmer bent.

  ‘Maar waarschijnlijk was dat ook de bedoeling, de boel lekker verder polariseren en Trump de schuld geven.’

  Trump is het gevolg van jarenlang wegkijken van rechts. Dat mensen rechts nog serieus nemen is werkelijk een wonder het is rechts dat de ellende veroorzaakt heeft.

  1.   

   Je lult, want de lonen zijn juist, na jarenlange stilstand, door toedoen van Trump gestegen!
   Ben jij soms familie van Aytas? Want dié zie of horen we niet meer!

   1.   

    Klopt denk dat je de laatste bent die dat niet doorhad. De lonen zijn niet gestegen in de breedte er is een tijdelijke belasting verlaging, tijdelijk niet permanent.

   2.   

    Salty weet van toeten nog blazen, dat ze maar uit het verkeer blijft want ze zal rechts nooit voorrang geven…

 6.   

  Teunis, wat een verhaal over die kleding ! Wij hebben gele hesjes om een punt te maken en zij zoeken het in het wit.

 7.   

  Ja mensen de “state of the union” was weer daar!
  Met als extra bankvulling in plaats van pruillip Pelosi de nieuwe democratische deerne Alexandria Occasio Chavez.
  Massaal uitgedost als witte wieven want
  Iets–iets–aborteer babies –nog iets, de president had de meest standaard tegen kunnen zeggen als “hamburgers en friet kunnen heel lekker zijn” of “puppies zijn zo leuk” en de gezichten stonden zo zuur dat je haast zou denken dat ze massaal bloed poepen.

  Pelosi kreeg dit keer een ereplaats rechtsboven god keizer Trump die met een grote glimlach op z’n murf de gehele rit uitzat, blijkbaar hebben ze die ook weer ergens vandaan gedregt.

  Team Trump hield vast aan de positiviteit en liet daarmee niet alleen zien boven de verdeeldheid te willen staan maar tegelijk de blanke broekpakdragende befbrigade neer te zetten als de onwillige meute die het zijn.

  De lagere werkloosheid onder zwarten en latino’s kan hij al in z’n zak steken, beide waren vooral onder de vizier van de democraten.
  En denk je dat de Pelosi posse ook maar eens de handen op elkaar deed voor hun zogenaamde achterban? Het zal ze aan hun reet roesten.
  Meer werkgelegenheid? boe!! Handhaving van de regels? Nog eens boe!!

  Een groot deel van het volk zou komend belastingseizoen er zomaar op vooruit kunnen gaan met dank aan de afschaf van de obamacare quats en de shit in het wit zat erbij alsof Trump kittens aan het castreren was onder ieders ogen.

  De president was (en is) goed bezig en dit kan nog heel leuk gaan worden….

 8.   

  Bovenste beste reageerders:
  Aytas ( nu Satty) is geen Afrikaan.
  Is geen vrouw.
  Is een blanke (JA.. WIT voor oproerkraaiers)
  Heeft een Turkse naam aangenomen.
  Reacties zijn te goed, in Nederlandse taal) om uit Afrika te komen!
  En nu het erge:
  is lid van zeer linkse facistische AFA! Lopen in zwarte kleding!
  Zijn provocaties staan in de statuten (“onverschillig gelijk/ongelijk: altijd deze onderuit halen!”) van de AFA: leden zijn VERPLICHT deze uit dragen!

  Kortom, nooit op Aytas (Satty) reageren.
  Hoe meer reacties tegen Aytas (Satty), hoe hoger hij stijgt op de lijst van “Befehl-Fuhrer!

 9.   

  Teunis concludeert terecht dat de overspannen economische groei in de V.S. niet de verdienste is van Trump.
  Het economische herstel zette al fors in onder Obama en is ongezond opgepompt door Trump door het onverantwoordelijk ophogen van de staatsschuld en door een kunstmatig lage rentestand.

  De economische terugval na dit avontuur zal ernstig zijn, met dank aan Trump.

  1.   

   Een fan van Teunis?
   Obongo heeft het land verder in de vernieling gedraaid.
   En trouwens hij was een meester bedrieger en oplichter.
   Obongo is een lid van de Moslemische Broederschap.
   Obongo heeft het werk van het Licht Bush jr voortgezet, dat is juist.
   Hij haat alles wat blank is.

   Mijnheer Trump heeft de verdere afbraak kunnen stoppen.
   Mijnheer Trump is een zaken-president en geen beroepspoliticus.
   Salut.

   Rusland is niet de vijand.

 10.   

  Geen eigen identiteit meer, kunnen alleen nog maar als pestgroepje opereren.

 11.   

  Wat wordt de wereld toch een grote klucht. Respect, gezond verstand, nuchterheid, de wil om te luisteren, elkaar het licht in de ogen gunnen, het lijkt allemaal niet meer te tellen.

  Afzeiken, afbranden en de grond in trappen lijkt het devies te zijn.

  Triest….

 12.   

  Volgend jaar slaan Trump en de Trumpisten terug. 3 november 2020 wordt andermaal Internationale Bevrijdingsdag. Trumpism shall triumph.

 13.   

  Oke,
  Ik had al gedacht dat de Student van DDS dit geschreven had.

  Ik heb de hele nacht tot half 4 zitten kijken.

  FAKE NEWS !!!

  TEUNIS DOKTER moet weg bij DDS.
  Lijkt wel een linkse infiltrant..!

 14.   

  De vrouwen in wit vertegenwoordigen de strijd van de Suffragettes in Amerika, die eindelijk de stemrecht kreeg in 1919. Het was een vreselijke geschiedenis met veel verdriet en discriminatie tegen vrouwen gedurende die jaren. Maar deze dappere vrouwen hebben hun strijd gewonnen. En nu zijn vrouwen vertegenwoordigd in de hoogste posities in business, hoge onderwijs, cultuur, militaire, en politiek.
  De vrouwen in wit laten zien dat zij heel ver zijn gekomen, en het moet nu helemaal afgelopen zijn met vrouwendiscriminatie, in alle sectoren. Deze vrouwen zijn een mooie voorbeeld voor intelligente vrouwen over de hele wereld.

 15.   

  Amerika heeft op dit moment een goede president gekozen.

  Deze president is tot nu toe zijn verkiezingsbeloften nagekomen.
  Geen enkel US president sinds mensenheugen kan hetzelfde beweren.
  President Trump doet het naar mijn mening goed, ga rustig zo verder!

  Zijn SOTU-speech vond ik sterk en goed. De Democraten-communisten hebben zich tijdens zijn speech zeer onfatsoenlijk gedragen en hebben hun ware gezicht laten zien : onprofessioneel, respectloos en zeer links. Wat kun je verwachten van zo’n ongedisciplineerde bende kierzersbedrog.
  Salut.

  Rusland is niet de vijand. En mijnheer Trump weet dat maar al te goed.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!