snapshot5

Proest! SP'ers geven babbelaar Klaas Dijkhoff een kletskoek tijdens campagnebijeenkomst!

Geen categoriefeb 27 2019, 16:00
De verkiezingscampagne staat per definitie garant voor ophef, frustraties en mooie momenten. Zoals gisteren toen Klaas Dijkhoff (VVD) bij een hockeyvereniging in Drenthe op bezoek kwam om daar te spreken over zijn partijprogramma. Dijkhoff deed zijn best en imponeerde aanwezigen met een in het Drents dialect geschreven verkiezingsprogramma. Actievoerders van de Socialistische Partij (SP) waren minder gecharmeerd: zij gaven Klaas Dijkhoff een kletskoek vanwege zijn 'kletskoek'!
Dat de Provinciale Statenverkiezingen ondertussen volledig zijn ondergesneeuwd door landelijke thema's en gezichten moeten we ondertussen maar voor lief aannemen. Bijkomend voordeel daarvan is wel dat figuren als Dijkhoff nu te vinden zijn in de provincie en dat levert sowieso spektakel op. De actievoerders van de SP deelden bij de ingang van de hockeyvereniging 'kletskoeken' uit, verwijzend naar het 'geklets' van de VVD. Origineel hoor!
Volgens actievoerders van de SP was het broodnodig om Dijkhoff ter plaatste van repliek te dienen: 'Omdat de regering onder leiding van de VVD haar beloftes niet na komt. Ondanks de economische groei gaan veel mensen er niet op vooruit en hebben burgers te maken met stijgende energierekeningen, hogere zorgpremies en duurdere boodschappen door de BTW-verhoging', zo valt te lezen op de website van de Asser Courant.
Dijkhoff kon er wel om lachen. Hij vervolgde zijn weg en was een koek rijker. Jammer genoeg is de koek voor veel Nederlanders onder Rutte 1, 2 en 3 niet groter geworden. Wel kleiner. De belangen van de armzaligen zonder stem, die de SP probeert te vertegenwoordigen, lijken ondergesneeuwd onder de belangen van de niet bestaande 'gemiddelde Nederlander' en complexe matrices en formules waarmee dat wat krom is vaak wordt goedgepraat.
Op papier klopt het allemaal wel, maar zo voelt het voor velen niet. En om dat gevoel een stem te geven deelden de SP-campagnevoerders dus kletskoeken uit aan Dijkhoff. Jannie Drenthe (SP) uit Assen stelt het volgende: 'De VVD blijft de multinationals en grote vervuilers ontzien, terwijl werkenden en werkzoekenden de rekening betalen. Het vertrouwen in de politiek neemt af doordat politici als Rutte en Dijkhoff zich als kletskoppen gedragen.’
Tja, daar valt weinig aan af te dingen. Een mooie actie. Laten we hopen dat we de komende weken nog meer hilarische acties onder ogen mogen zien. Smullen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten