Rutte nodigt klimaatspijbelaars uit voor gesprek, buiten schooltijd natuurlijk!

Screenshot HvN / Twitter. Mark Rutte slaat de deur op de neus van Charlotte Nijs.
Foto: Screenshot HvN / Twitter. Mark Rutte slaat de deur op de neus van Charlotte Nijs.

Youth4Climate, de organisatie achter de klimaatdemonstratie van gisteren, is uitgenodigd door premier Rutte voor een gesprek samen met minister Wiebes. ‘Buiten schooltijd,’ voegt Rutte eraan toe bij zijn Twitterbericht. Via de NOS.

Makkelijk scoren voor Rutte natuurlijk, want nu wordt er ‘echt geluisterd’ door ‘de politiek’. Maar ja, wat gaan die scholieren doen en, als ze op de uitnodiging ingaan, wat voor oplossingen gaan zij aandragen?

Een flink deel van die klimaatspijbelaars kwam niet verder dan ‘er moet iets gebeuren’ en ‘de politiek moet nú wat doen’, terwijl ze zichzelf trots een schouderklopje geven dat ze zelf ‘in actie zijn gekomen’. En dat is het hele punt dat dit soort protestacties altijd ondermijnt: Hard schreeuwen vanaf de zijlijn dat ‘we’ en ‘de politiek’ iets moeten doen of ‘er iets moet gebeuren’ terwijl ze zelf vooral buiten schot blijven wat consequenties betreft en de ballen verstand hebben van degelijk beleid.

Idealiter zou er een hele club scholieren zijn die zich heeft verdiept in de materie, werk wil maken van het bijdragen aan een reële oplossing en ook tijd en energie wil steken in het realiseren van deze oplossing. Het is echter áltijd hetzelfde: ‘Aandacht vragen’ en ‘bewustwording creëren’ als hoofddoel stellen, doen alsof dat een waardevolle bijdrage is en jezelf belonen met een hamburger bij de McDonalds.

Wil je een vorm van kanker de wereld uit helpen? Word medisch onderzoeker/specialist.
Wil je pestgedrag van scholen verbannen? Word sociaal wetenschapper.
Maak je je toch meer druk om iets anders? Zorg dan dat je daadwerkelijk wat bij kunt dragen en beperk je tot iets waar je ook invloed op kunt hebben.

Activisme an sich brengt alleen maar ruis met zich mee. Vandaag is het klimaat een probleem, morgen de positie van vrouwen, er sterft vast ergens weer een diersoort uit en homo’s hebben ook al een week geen aandacht meer gehad. Oekraïne rommelt ook nog steeds maar Syrië is ook nog niet stabiel. Is de problematiek rond #metoo al opgelost of moeten we eerst nog stilstaan bij eenzame ouderen?

Misschien moeten we eerst aandacht vragen voor meer zinvol activisme, al moet ik dat even aan anderen overlaten want ik moet nog tien rondjes rennen om geld in te zamelen voor mishandelde ezeltjes in India. Een hele klus maar ja, íemand moet het doen!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

69 reacties

 1.   

  De klimaatspijbelaars blokkeerden de weg, en nu……..?

  1.   

   Onmiddellijk DNA afnemen hahahahahaha

   1.   

    edoc431

    “Onmiddellijk DNA afnemen hahahahahaha”

    Zou het OM de blokkeerspijbelaars al benaderd hebben?

    1.   

     Het zal wel weer op selectieve wetshandhaving uitdraaien.

  2.   

   Blokkerspijbelaars kunnen altijd op steun rekenen bij DDS.

 2.   

  Rutte moet opflikkeren met z’n gepraat, ik ben geen Feyenoorder maar de term “geen woorden maar daden” moet maar eens uitgevoerd worden, en wat ik daarmee bedoel is dat al die spijbelende kindertjes keihard aangepakt moeten worden samen met die ouders..

  1.   

   Sie Mien hangt de stoere jongen uit.

   1.   

    Zo stoer dat hij wegbleef op de items van Micheal over Joram.
    Dat was hem te gevaarlijk.
    De lafaard.

    1.   

     Sie Mien is selectief in zijn islampleitbezorgings-beschuldigingen.

   2.   

    Uiteraard vinden occult fantasietje en Spaans geslachtsziekte het heel normaal dat spijbelaars ook nog uitgenodigd worden door een leugenclown die minister president is..

    1.   

     @Lafaard Zie Mien.
     Zowel Merijn als ik zijn capabel genoeg om te ventileren wat we wel of niet vinden.
     Daar hebben we jouw suggesties niet voor nodig.

     1.   

      Capabel! nee hoor Spaans kokje gaat nooit ergens inhoudelijks op in, sterker nog, Spaans pikkie zegt helemaal niets behalve als hij geprikkeld raakt en blijkbaar heb ik de juiste snaar geraakt….

  2.   

   Gelijk heb je! Scooter inleveren, geen zakgeld, iphone inleveren. Hahaha…wat zullen ze piepen….en geen vlees meer…haha…je kunt een gehaktbal naar je kop gesmeten krijgen haha….domme blagen…

  3.   

   In “De Haag” roepen ze het met zijn allen net even anders; “Geen Daden Maar Woorden!!”

  4.   

   Er zijn verkiezingen op komst, dus die oplichter wil weer goede sier maken, vergeet niet dat zijn lijfspreuk List & Bedrog is.

 3.   

  Zoek deze club eens op, via bv Google.
  Ho, Ho, ik bedoel niet Rutte 3, maar die zgn scholierenclub.

  1.   

   He HendrikJan, niet zeuren.
   Rutte praat met deze mensen en niet over deze mensen.
   Moet u toch tevreden stemmen.

   1.   

    Het is zo Maart knul, wat moet hij anders, alvast zijn koffers pakken met een sticker er op, EU Brussel.?
    Tussen neus en lippen, wie heeft hij uitgenodigd, de dame wiens neus hij heeft verbouwt.??
    Youth4climat, als ik via Google deze club opzoek, zie ik alleen maar YouTube / Twitter en Facebook filmpjes, in een taal die beslist geen Nederlands is.

  2.   

   Google eens op welke manier de eu culturele tradities ondersteund.

   1.   

    Europese Commissie gaf 340 miljoen subsidie uit aan “Youth for Climate”. Youth for Climate komt dus helemaal uit de koker van de Europese Commissie. Geen spontane jongerenprotesten, maar propaganda-offensieven aangestuurd door de EU.

    1.   

     Neen, de Europese Commissie stelde een budget beschikbaar van 340 miljoen voor het Europees Solidariteitskorps. Dat korps voert allerhande projecten uit. Er is 40 miljoen uitgetrokken voor een klimaatproject voor de Europese jongeren. Of de Nederlandse beweging Youth for Climate gekoppeld kan worden aan de Youth for Climate Action van het Europees solidariteitskorps is overigens maar de vraag.

     Praat toch niet alle pulp na op complotsites, maar doe zelf onderzoek en denk logisch na.

     1.   

      En dan die 227 EU poppetjes met opensocietyfoundations pet op om europa te ontwrichten.

     2.   

      Vraag je jezelf niet af, waarom de eu 40 (!) miljoen steekt in een ‘klimaatproject voor europese jongeren’? Behalve dan, om invloed uit te oefenen? Je noemt complotten, maar ontmaskert ze zelf. Logisch.

     3.   

      ‘Europees solidariteitscorps’ Ja sorry hoor. Als er nu iets naar een propaganda ala goebbels ruikt, is t precies dit. De eu, die geld uittrekt, om de eu te promoten. De eu, die geld uittrekt, om critici de mond te snoeren. Nogmaals dank voor de munitie. Pijn in de voet, waarin U zichzelf schoot?

     4.   

      @ koeiepoep

      Een stuk stront met commentaar. Moet je jouw strontvliegje niet beschermen? Rukkertje.nl

     5.   

      Je verspreekt je toch zelf wat betreft dat wij bestolen worden voor € 340 miljoen ten behoeve aan meningssturing. En dat korps? Is dat een soort raad van hoeders van de gewenste politieke denkrichting?

     6.   

      Ik heb geen zin om je helereactie te fileren, koeiepoep, dus ik zal er één ding uitpikken: welke criticus’ mond wordt in hemelsnaam gesnoerd? Wat lul je?

     7.   

      Ook goedemorgen Meriadoc. Even off-topic: heb je de Telegraaf al gelezen vanochtend? Die rept over de goudmijn die de Brexit is voor Nederland: honderden Engelse bedrijven, duizenden banen en vele miljoenen verhuizen naar ons landje in het zicht van de naderende Brexit. Zuur voor Britain, dat geef ik toe. Maar wat een geweldige bijvangst voor Nederland, nietwaar?

      O ja, was jij niet degene die hel en verdoemenis predikte voor Nederland? Het zou ons aan de rand van de economische en financiele afgrond brengen. Dat bracht je tenminste twee jaar lang aan de man.

      Gelukkig weer een bewijs dat de trollekoppen er altijd naast zitten. Maar dat wisten alle weldenkende reaguurders natuurlijk al.

     8.   

      @Blikopener, Nederland zal op een aantal punten (met name doordat bedrijven vanuit Engeland naar Nederland verkassen) wel voordelen hebben van de Brexit, maar het overall beeld is dat het ons, afhankelijk van de hardheid van de Brexit die er uiteindelijk uitrolt, economische groei zal kosten.

     9.   

      Blikopener, het is goed dat ik je even spreek, want volgens mij was jij één van de personen die dit fabeltje van Cultuur onder Vuur klakkeloos voor waarheid aannam. Inmiddels ben je geconfronteerd met enerzijds aantoonbare onjuistheden in het artikel en anderzijds slecht onderbouwde uitlatingen waar verder geen bewijs voor is.

      Neem je nu afstand van het artikel, en zo ja, welke les trek je daaruit voor het lezen van een volgende “scoop” op zulke sites. Want dit is precies hetgeen mij frustreert: ik wil een serieus debat voeren over het functioneren van de Unie, maar dit soort baggersites, of Johnson met zijn Nazi-vergelijkingen, frustreren het debat.

      Met betrekking tot de Brexit linkte de Telegraaf ook naar een ander artikel:

      Want de Brexit is uiteindelijk geen goed nieuws voor Nederland. De handelsrelatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland is zeer hecht; tienduizenden Nederlandse bedrijven handelen met de Britten. Dat komt onder druk te staan door de Brexit en raakt de economie. De bedrijven die nu naar Nederland komen op de vlucht voor de Brexit zijn daarom slechts een schrale troost.

      Zoals Rien zegt: het grote beeld is dat Nederland schade ondervindt van de Brexit. Niet alleen economisch, maar ook politiek. Want de grote drie – VK, Duitsland en Frankrijk – zijn nu de grote twee; Duitsland en Frankrijk.

     10.   

      @job: ja, prima, indien nodig.
      @Brandebok: bijvoorbeeld de klimaat critici? Nogmaals: waarom geeft de eu geld, aan een youth4climate, anders dan om een hen welgevallige mening te promoten? Het zijn net rectors. En als je moe wordt, omdat t overtuigen niet wil lukken, is het misschien, omdat er mensen zijn met respect voor de waarheid, die door de eu heen prikken. Vanaf de schemerige Oekraïne deal, via chantage door Turkije en de propaganda machine eu versus desinfo met hun nep nieuws naar een 340 miljoen subsidie, om de mening van burgers te sturen. Dat 40 miljoen gaat naar “spontane” demonstraties van onnozele jeugd door heel eu gebied is zeker toeval?
      Worden er nog meer meningen gepromoot in de toekomst? Jeugd tegen nepnieuws bijvoorbeeld? Dat uitgerekend rutte aangeeft met de demonstranten te willen praten, zegt mij genoeg. De man die ‘totally’ tegen referenda is en uitblinkt in inlegvellen en geitenpaadjes. De man, die bij t grootkapitaal op schoot zit. Díé man gaat luisteren, naar de jeugd? O, wacht: de door de eu gefinancierde jeugd…. ja, dan wel natuurlijk.

     11.   

      Meria, je hebt het fout: ik heb het nimmer over een artikel op Cultuur onder Vuur gehad, maar uitsluitend over de PDF van de EU zelf waarin met zakken geld extreemlinkse activistjes werden geronseld om het EU-welgevallige klimaatstandpunt te omarmen en uit te dragen.

      Het Telegraaf Brexit-artikel waarnaar jij refereert is een ouder artikel toen er nog -volstrekt onnodige- negativiteit rondzong. Nu is het al himmelhoch jauchzend wat de klok slaat: Nederland wordt alleen maar beter van de Brexit.

      Goh, waarom verbaast me dit nu niet?

     12.   

      Blikopener, je hebt hier zelf beweert dat de spijbelaars werden aangestuurd door Brussel. Cultuur onder Vuur heeft deze complottheorie gelanceerd. Heb je het nu klakkeloos overgenomen van de site of uit je duim gezogen? Ik weet niet wat kwalijker is.

      Het artikel is vanmorgen om 07:00 gepubliceerd, aldus de Telegraaf. Dus wat bedoel je oud artikel?

      Over artikelen gesproken: ik kan er nog twee tegenover zetten die bevestigen dat Nederland er over het algemeen schade aan gaat lijden.

     13.   

      Welke klimaatcriticus wordt er door een klimaatproject van het Solidariteitskorps dan de mond gesnoerd, koeienpoep?

     14.   

      Nederland zal geen schade ondervinden van de Brexit, het is stemmingmakerij/bangmakerij er veranderd hooguit het 1 en ander en dat is natuurlijk logisch.
      De enige schade die het zal opleveren is door de EU zelf, de EU die zo halsstarrig is en niet meebeweegt in de keuze van het Engelse volk.
      De EU staat immers bekend om achterlijke zuurpruimen beleid, de EU doet er alles aan om dit zo zuur mogelijk te laten verlopen ipv mee te gaan..

     15.   

      Zucht. Brandebok, werkelijk? Ga je nu om 1 naam vragen? Volg gewoon de strekking van mijn betoog. Niet 1 dingetje eruit ‘fileren’ en daar op doordrammen.

    2.   

     Ik erger me al jaren groen en geel aan de leugens die op dit soort baggersites worden verkondigd over de EU. Hoe kan er in ‘s hemelsnaam een fatsoenlijke discussie worden gevoerd over het functioneren van de EU als die sites bol staan met complottheorieën over de Unie? Het is gewoon niet eerlijk tegenover de mensen die zich wél bij de feiten houden!

     Is er verdorie nou geen enkel respect meer voor de waarheid?

     1.   

      Maak je niet druk Merijn.
      Je weet toch dat DDS (zowel redactie als het gros der reageerders) een hele eigen versie van de waarheid hanteren.
      Alles wat in strijd is met hun waarheid is de schuld van: links, de regering, de EU , D66, PvdA of moslims.
      Jammer, meer smaken zijn er niet.

     2.   

      Ja, het is in wezen een eigen waarheid die men bezit en het komt in de essentie daarop neer. Er is een klimaatmars en een een of andere rechtspopulistische complotsite weet ergens een EU-brochure te linken om de EU de schuld te geven.

      Anderzijds kunnen zulk soort leugens gevaarlijk zijn. Kijk maar naar de Brexit. Een goede tweet van de econoom Bouman: de Brexitters die schande spraken van Tusks straffe bewoordingen, gooiden de ene na de andere EU-Nazi-vergelijking in het debat.

    3.   

     Kijk koeiepoep zo wordt het al duidelijker.
     Bedankt voor de info.

    4.   

     Follow the money en we weten wie ons bestelen en wie we voor een Neurenberg 2.0 moeten gaan dagen. Want de tijd om af te rekenen met onze verraders begint steeds meer en meer te rijpen.

 4.   

  Ruttens is een slimme politicus en weet dat het draagvlak onder de komende generatie voor een actief klimaatbeleid groter is dan onder (uitstervende) ouderen.
  Wie de jeugd heeft heeft de stemmers van de toekomst.

  1.   

   Ruttens = Rutte

  2.   

   Rien Noppen:
   Een involuerende jeugd met geïndoctrineerde denkbeelden misschien?

   1.   

    Geïndoctrineerd of niet, het zijn de stemmers op politieke partijen van de toekomst.

    1.   

     Hoeveel procent(punt) gaat D’66 verliezen op 20 maart? :)

  3.   

   Rot op Noppen…met je domme gelul! Nl gaat geheel ten onder. De economie zal gewoon ten onder gaan. Besef je dat nou niet….druiloor?

 5.   

  “de organisatie achter de klimaatdemonstratie ”
  Dat smaakt naar meer volgens Rutte,en gaat in gesprek met de organisatoren om méér nep demonstraties te plannen,ofdat de jeugd werkelijk cohesie heeft met die klimaat obsessie is niet relevant,als er maar veel jeugd met spandoeken aanwezig is,dat levert goede TV beelden op,om passieve kiezers over de streep te trekken!
  Maar dat idee is te easy,daar trapt niemand in!
  Stem PVV of FVD!

 6.   

  Laat de jeugd zich eerst maar eens grote zorgen maken, hoe ze hun ouders een fijne oude dag kunnen bezorgen in deze onstuimige tijden,

  1.   

   fusilier:
   Dat meen je toch niet,als jij oud,krom bent en je voortbeweegt met een rollator,ben je nog steeds bezig met het zorgen en verzorgen van je nazaten!Bijna een zekerheid!

   1.   

    Dan had je je nazaten goed moeten opvoeden, dan zouden zij voor jou zorgen. De jeugd nog meer voor de ouderen zorgen zullen alleen ouderen beweren die een haast ziekelijk egoïsme in zich hebben.

    1.   

     Mocht het ooit nodig zijn dan zal ik zeker voor mijn ouders zorgen dat hebben hun immers ook gedaan. Zelfs toen ik alles deed wat tegen mijn vaders principes is bleef hij achter me staan, nee als ik ooit wat terug kan doen , met liefde!!!

  2.   

   En niet te vergeten hun Opa’s en Oma’s, die moeten tot hun dood thuis blijven wonen, zonder enige vorm van sociale onderstening van de overheid.
   Niets is meer wat het was.
   Rutte die aartsleugenaar beloofde, dat bijna iedereen meer te besteden kreeg.
   RUTTUP en een NEXIT.

   1.   

    Schril contrast, de ouderen die aan hun lot worden overgelaten en gekort op alle fronten na een lang leven ten dienste van Holland in vergelijking met de divisies vrijwilligers die de benen onder de kont vandaan rennen en alle kanten opvliegen, ja en amen zeggen en doen, zichzelf voor schut zetten in de media voor onze nieuwkomers.

 7.   

  Het is verkiezingstijd.

 8.   

  Pappen en nathouden.

 9.   

  ‘En dat is het hele punt dat dit soort protestacties altijd ondermijnt: Hard schreeuwen vanaf de zijlijn dat ‘we’ en ‘de politiek’ iets moeten doen of ‘er iets moet gebeuren’ terwijl ze zelf vooral buiten schot blijven wat consequenties betreft en de ballen verstand hebben van degelijk beleid.’

  Doet me een beetje denken aan blogs waarop opinie wordt geschreven vanuit de onderbuik. Wie zullen de rekening gepresenteerd krijgen van verkeerd beleid? Zeker niet de huidige bestuurders van multinationals en Naties, die kunnen zich hoe dan ook prima redden.

  ‘Misschien moeten we eerst aandacht vragen voor meer zinvol activisme, al moet ik dat even aan anderen overlaten want ik moet nog tien rondjes rennen om geld in te zamelen voor mishandelde ezeltjes in India. Een hele klus maar ja, íemand moet het doen!’

  Met jouw instelling hadden de arbeiders hier nog steeds geen rechten gehad, dat is met puur activisme begonnen.

  Wat jij hier over het algemeen schrijft is activisme. Raar artikel wat kant nog wal raakt en uit afkeer van het onderwerp is ingegeven.

  1.   

   Zinvol activisme. Nee in mijn beleving bestaat dat niet.

 10.   

  Waarscheinlijk kaan hij veel van die school kinderen leren , want rutte heeft een verstand van nul, dus hij kan er licht wijzer van worden

 11.   

  Ik word helemaal niet goed van al die idiote milieu activisten, straks nog meer peperdure milieu maatregelen die jawel de burger u en ik kunnen gaan betalen.

  Dus hop terug naar de schoolbank. Het meer dan duidelijk dat hier een organistatie achter zit die de beul aanstuurt.

  Ik ben er helemaal klaar mee, strak kunnen alleen de mensen met gels zich gas en elektra veroorloven. en zit de minima in de kou.

  Weg met dit rampzalige kabinet het breekt de boel alleen maar af en zorgt voor steeds meer armoede.

  Hier een zeer toepasselijke link.

  https://www.youtube.com/watch?v=LpuvjKLOLDo

 12.   

  Slecht gedrag loont of zal hij deze spijbelaars de oren wassen (danwel in elkaar slaan).

 13.   

  Stop deze linkse vergiftiging

 14.   

  In verkiezingstijd is niets te gek.

  De respons op de oproep om een ondersteuningsverklaring voor FVD te regelen was overweldigend. FVD ontving binnen enkele dagen meer dan 2.000 ondersteuningsverklaringen van de leden en behaalden in álle kieskringen binnen een mum van tijd een enorme hoeveelheid ondersteuningsverklaringen.

  Deze week zijn in alle provincies de lijsten ingeleverd en FVD doet op 20 maart in alle 12 provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. De Provinciale Staten kiezen dan op hun beurt de nieuwe Eerste Kamer.

  FVD gaat nu alles op alles zetten om op 20 maart zo veel mogelijk zetels in de Provinciale Staten te halen, zodat FVD straks veel Eerste Kamerzetels haalt om politieke verandering in Den Haag te realiseren.

  FVD heeft bovendien veel meer leden dan de grootste partij van Nederland, dat is een prachtig signaal, hoopvol ook.

  #stemzeweg

 15.   

  Stop irrationeel geklets over immigratie, klimaat en diversiteit

  Immigratie als natuurverschijnsel, diversiteit als cultus en oncontroleerbare alarmverhalen over het klimaat: Afshin Ellian beziet bezorgd hoe irrationaliteit de democratische rechtsorde bedreigt.

  Wanneer de irrationaliteit haar intrede doet in de politiek, begint het tijdperk van mythos, oftewel mythologie. Alle totalitaire regimes van de twintigste eeuw werden in de kern van hun denken en handelen geleid door irrationaliteit.

  Voor rationeel handelen bestond slechts een beperkte ruimte: de rationaliteit werd ingezet voor het bereiken van irrationele doelen. Klinkt dit als een paradox? Nee, er was gewoon een onverdraaglijke tegenstelling in het denken en handelen van totalitaire regimes.

  Democratische rechtsorde bedreigd door irrationaliteit

  Een voorbeeld hiervan is het gebruik van technologie voor de bouw van langeafstandsraketten om de irrationele doelen van het socialisme te dienen. De genoemde tegenstelling leidt ertoe dat wetenschap uiteindelijk onder een totalitair regime stagneert en capituleert voor het mythologische geweld.

  Waarom probeer ik, juist nu, u te overtuigen van de gevaren van irrationaliteit? Zijn er aanwijzingen dat de democratische rechtsordes door irrationaliteit worden getroffen of bedreigd? Dat denk ik wel.

  En het is mijn plicht om hier en elders de rede te verdedigen en de consequenties van irrationaliteit te verhelderen. Er zijn minstens drie gebieden (politieke domeinen) die door de irrationaliteit worden bedreigd. Die dreiging wordt versterkt met zogenaamde wetenschappelijke of quasi-wetenschappelijke interventies. Laten we het beestje bij de naam noemen: immigratie, klimaat en multiculturalisme (diversiteit en aanverwante vraagstukken).

  1.   

   Zo nu en dan levert instroom verrijking op. Maar dan gaat het wel om echte vluchtelingen die van hun eigen activisme geleerd hebben dat het anders moet. In het geval van Ellian zag hij dat het socialisme dat hij voorstond het pad effende voor de dictatuur van Khomeini en dat hij en zijn plaveiers als eerste aan de beurt kwamen toen de nieuwe orde schoon schip begon te maken. Hij vluchtte deze kant op en zette zijn ervaringen in om bij te dragen aan de opbouw van de Nederlandse samenleving uit dank voor geboden kost, opvang, onderwijs en kansen.

 16.   

  haha Rutte nodigt kinderen uit. Wat zielig zeg…kinderen….tjee.
  Als je dan zo stoer wilt zijn…nodig de gele hesjes uit dan.
  Kinderen zijn gewoon dom…de helft van die kids heeft totaal geen idee waar ze mee bezig zijn.
  Wanneer daadwerkelijk de plannen van Robot Jetten en achterlijke Klaver ten uitvoer worden gebracht…zullen we in armoede gaan leven. Werken om te betalen…geen geneugten meer….
  Nou daar pas ik voor….dan ga ik ook de bijstand in..wil ik ook gratis geld…ahhaha en lekker zwart werken!!

 17.   

  Al deze kinderen roeptoeteren alles na wat ze horen op school. Als die leraren dag in dag uit het extreem negatieve van bijvoorbeeld het migratiebeleid benadrukken en de daaraan verbonden risico’s (botsende culturen, overdracht van ziekte’s, stijgende criminaliteit, werkeloosheid enz..) aandikken en onderwijzen met overtuiging en passie, zou er hele andere teksten op de spandoeken en borden hebben gestaan. Kinderen worden gebruikt om idiote plannen te voorzien van een emotioneel en knuffelachtig randje. Maar straks eenmaal in het volwassene gekomen, mogen deze kinderen de onbetaalbare rekening gaan betalen. In een land vol alternatieve en slecht functionerende energievoorziening, verwaarloosde infrastructuur en kapot gemaakte defensie. Holland wordt dan het naïeve speelballetje van de EU. De lachende rijke elite is dan allang verkast hoog en droog naar de mooie Antillen en nemen er nog maar een op de hopeloze achterblijvers in nat en koud kikkerland, PROOST.

 18.   

  Rutte moet zijn lamme ogen eens openen, wat een arrogante kwal van een dictator is het toch zeg. Hij helpt Nederland om zeep, en die simpele glimlach om zijn smoel zegt genoeg. Stem PVV od FVD, we laten ons land niet naar de klote helpen door Trutte.

 19.   

  Vooruit, nog 1 staaltje eu- hypocrisie: De eu wil t pulsvissen gaan verbieden. Pulsvissen is een zeer efficiënte methode, die heel veel brandstof bespaart. Winst voor t milieu. Echter; dankzij nepnieuws, gefabriceerd tbv Britse – en Franse vissers, gaat de eu t nu verbieden. Nepnieuws en onnodige vervuiling, U gebracht door de helden uit Brussel. (ja, er waren meer dan de afgesproken 5% vissers overgestapt, nl 40.)

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!