Sadet Karabulut (SP) wil aandacht voor soevereiniteit: ‘Handen af van Venezuela!’

SP-parlementariër Sadet Karabulut aan het woord. Bron: Screenshot Zoomin.tv.
Foto: SP-parlementariër Sadet Karabulut aan het woord. Bron: Screenshot Zoomin.tv.

Terwijl de spanningen in Venezuela toenemen en de wereld niet alleen toekijkt, maar ook handelt, komt Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP) met een kansloze en tegelijkertijd idealistische actie. Ze steunt de petitie ‘Stop buitenlandse interventie Venezuela’. Maar wat die buitenlandse interventie dan precies is en welke precies moet stoppen, dat blijft even in het midden. De petitie is niet echt een groot succes. De teller staat op 167 handtekeningen…

Dat de situatie in Venezuela niet al te best is moge duidelijk zijn. Maar een militaire interventie om Maduro af te zetten wijst Karabulut (SP) per definitie af. Volgens de door haar gesteunde petitie moet de ‘soevereiniteit’ van het land worden gerespecteerd. En ‘moet een burgeroorlog worden voorkomen’. Dat laatste wil iedereen, behalve dan dat sommigen het afzetten van Maduro belangrijker vinden dan het voorkomen van een burgeroorlog.

Volgens de initiatiefnemers van de petitie zou er een relatie bestaan tussen het ontstaan van een burgeroorlog en buitenlandse steun. Dat laatste is niet onrealistisch om te denken. Maduro zelf heeft al enige tijd geleden deze optie benoemd. Dus hij is op de hoogte van de kans dat een burgeroorlog uitbreekt. Als dat gebeurt dan heeft Maduro, terwijl hij voorkennis had over deze mogelijkheid, gefaald in het afwenden daarvan. Hij is dan laakbaar en verantwoordelijk daarvoor.

Wellicht dat hij daarom ook zo paranoïde reageert op de Amerikaanse hulpgoederen die aan de grens staan. Waarvan hij stelt dat hulp ‘Internationaal moet worden geregeld’. Volgens diverse bronnen zou het Rode Kruis de Amerikaanse hulpgoederen niet naar Venezuela willen transporteren. Dat is vreemd want volgens de Amerikanen gaat het om tandpasta, tandenborstels en dat soort producten. Producten die door de inflatie en economische malaise onder dictator Maduro schaars zijn geworden.

Oppositieleider Guaido wil de hulpgoederen juist wel het land binnenkrijgen. Dat een handjevol Amerikaanse trucks zo’n discussie opleveren is wel wat vreemd, maar tegelijkertijd ook weer niet. De Amerikaanse steun zou zomaar de houding van de bevolking tegenover Maduro kunnen beïnvloeden en dat wil hij natuurlijk voorkomen. Als er dan al steun komt vanuit het buitenland, dan wil Maduro enkel steun van landen die ook zijn presidentschap steunen. Dit om te voorkomen dat de bevolking wordt beïnvloed in haar houding tegenover oppositieleider Guaido en hemzelf.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de specifieke Amerikaanse hulpgoederen ook met wapens zijn aangevuld. Dit om een gewapende opstand tegen Maduro te beginnen. Daarmee komt dan het scenario ‘burgeroorlog’ uit en is Maduro definitief de sjaak. Karabulut van de SP wijst in ieder geval een militaire interventie af. Dat is mooi, want in de geschiedenis zijn die niet vaak op een succes uitgelopen, maar met 167 handtekeningen komt ze niet zo ver…

Laten we hopen dat Karabulut de nationale soevereiniteit van Nederland voortaan ook hoog in het vaandel heeft zitten. Maar dat zal wel niet…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  Maduro wil enkel steun van landen die ook zijn presidentschap steunen,hij is vreselijk ongerust over ZIJN olie en zijn weelde!
  Het volk interesseert hem geen mallemoer,maar een militaire interventie zal hem wakkerschudden!

 2.   

  Een burgeroorlog of militaire interventie zou een ramp zijn voor de bevolking in Venezuela en vervolgens zou het de geopolitieke spanningen in de wereld alleen maar nog meer verhogen. Op zo’n crisis zitten wij beslist niet te wachten

 3.   

  Het volk heeft honger en Maduro weigert voedsel voor zijn eigen bevolking. Hij laat liever zijn bevolking verhongeren.

  Dit kan niet zo blijven.

  De militairen beseffen dat ook en steeds meer militairen lopen over naar oppositieleider Guaido.

  Er zal geen buitenlandse militaire interventie komen………………de militairen die nu nog trouw zijn aan de linkse dictator zullen overlopen naar de oppositie leider. Het is alleen maar een kwestie van tijd.

  En dan de opbouw van het land beginnen.

  Want het land is rijk genoeg om haar eigen bevolking goed te onderhouden. Maar dan moet er wel een regering komen die geen wanbeleid voert zoals Maduro en zijn voorganger hebben gedaan.

 4.   

  Laten we eerst zorgen dat onze cultuur wordt beschermd want de afrikanen hebben geen paspoort maar krijgen wel een creditcard van de VN gefinancierd door de EU, dus door u als burger. Met dank aan de Marakesh deal en dan kunnen ze met een gerust hart je moeder, dochter neuken en krijgen ze geen straf want ze kennen onze cultuur niet en daar houdt de rechter rekening mee. Het slachtoffer is niet meer belangrijk. En eenmaal hier in het land mag jij ze gaan onderhouden want ze komen niet aan het werk.

 5.   

  Ik moet altijd denken, voor wie is zo’n figuur met twee paspoorten nu eigenlijk.
  Stel dat er een oorlog komt tussen Nederland en een Moslimland, mag zij dan de Nederlandse partij kiezen of moet zij het Moslimland ondersteunen.
  Wie het weet mag het zeggen.

  Onze laatste tegenstander was Duitsland, dus wat is vreemd.?

  1.   

   +++++

  2.   

   Inderdaad,gewoon kiezen!
   Is wel éénmalig!

   1.   

    Op geen stijl staat een stuk over afstand doen van bv de marrokaanse nationaliteit en wat de problemen daar mee zijn. Lastig he jezelf informeren?

    1.   

     Stomme sukkel:
     Volgens artikel 19 van de Code de la Nationalité Marocaine uit 2007 kunnen Marokkanen met een buitenlandse nationaliteit via een beschikking toestemming krijgen voor het opgeven van hun Marokkaanse nationaliteit.

     1.   

      Inderdaad TD.

      Gewoon lezen wat er staat.

      RUTTUP en NEXIT.

     2.   

      Waar bijna nooit aan meegewerkt wordt slimpie.

     3.   

      “Waar bijna nooit aan meegewerkt wordt slimpie.”
      Omdat iemand in Nederland geregistreerd staat als crimineel!
      Boeven willen ze niet terug1

     4.   

      Het is een sukkelster.

     5.   

      Het heeft daar niets mee te maken slimpie. De tegenwerking begint al bij de Nederlandse overheid.

 6.   

  Zo krijgt het westen steeds meer grip op de opec. Het is volgens Ritter niet zo dat de westerse sancties het land gesloopt hebben en dat Maduro daar een gevolg van is. Dibilisering kan niet beter in beeld worden gebracht en vluchtelingen maar framen. Succes met de steeds slechter geïnformeerde bevolking.

 7.   

  Karabulut is de reden dat ik toch geen SP ga stemmen. Vind het in vele opzichten een goede partij. Maar dat ze een malloot als Karabulut handhaven, daar kan ik echt niet bij.

  Jammer dus voor Ronald van Raak, die ik erg goed vind. De spoeling wordt zo wel dunner. Want VVD, CDA, D’66, GL, PvdA, CU, Denk en PvdD waren al bij voorbaat af gevallen.

 8.   

  Deze idioot moet met de meest mogelijke spoed Venezuela uit geschopt worden, misschien naar zijn bondgenoot dictator Poetin.

 9.   

  Karabulut: SP, Socialistische Partij!
  Natuurlijk mag de wereld niet weten welk zooitje het onvolprezen socialisme maakt!

 10.   

  Teunis weet ook niet of het een goed idee is om Venezuela gewapenderhand binnen te vallen en daarom zwetst hij er maar een beetje omheen.

  Om Teunis uit de verwarring te helpen: het is geen goed idee.

 11.   

  Tuurlijk laat ze gewoon verhongeren…domme linkse deugdoos!!

 12.   

  Deze mevrouw heeft haar prioriteiten op orde alleen is het wel handig als iemand haar wat aardrijkskunde ( is nu het vak topografie dan kan er een snuifje indoctrinatie bij ) is.
  Ik schatte de SP hoger in.

 13.   

  De ware SP komt weer boven. De rode jehova’s. Tot op het bot maoïstisch. Dus alles wat de VS doen is imperialisme en alles wat communistisch is resulteert in een heilstaat.
  Ze hebben nog steeds niets geleerd. Elk communistisch bewind mislukt en leidt tot grote armoede en een puissant rijke bovenlaag. Zo ook in Noord-Korea waar de bevolking honger leidt en op rantsoen is gezet. Zo ook in Venezuela. Door de olie schatrijk. Maar door de dictator Maduro op de rand van de afgrond gebracht. Een situatie die kan voortduren. Militair ingrijpen zou best wel eens de enige goede oplossing kunnen zijn. Wij zijn ook bevrijd door de VS en dat land heeft er voor gezorgd dat we nu in ongekende weelde leven.

 14.   

  Wat een wereldse boemoeizucht van deze plucheplakkende dame. Ze kan zich beter druk maken over de soevereiniteit van ons Nederland. STOP EU INTERVENTIE IN NEDERLAND vind ik een veel belangrijker aandachtspunt voor onze volksvertegenwoordigers. #stemzeweg en Nexit.

 15.   

  Het oude communistische gedachten goed blijft deze partij trouw, en verkondigen!

 16.   

  Hoeveel bewijs wil je nog hebben dat socialisme niet werkt, mevrouw Karabulut. U hangt ideologie aan waarvan het falen keer op keer bewezen is met een immens aantal slachtoffers tot gevolg. U bent ofwel een onnozel mens, ofwel een harteloos mens.

 17.   

  Dat luxe SP huppelkutje heeft geen idee waarover ze het heeft. Als je niks te vreten hebt, er geen water uit de kraan komt, en je uit ellende alles achter je moet laten om te voet met je gezin de grens over te steken voor een hap vreten dank je God op je blote knieën voor hulp. Dom wicht!

 18.   

  Sommigen hier hebben kennelijk gauw weggezapt toen de meerderheid der Venezolanen tegen Chavez / Maduro werd geinterviewd. Die zijn voor een buitenlandse militaire interventie. Wat betreft Venezuela gaat het om een spagaat. De Venezolanen hebben zelf Chavez binnengehaald die hen gouden bergen beloofde. Dat doen socialisten altijd. Maduro is het toppunt van on-democratisch. Is niet gekozen. Heeft vervolgens het parlement on-democratisch en buiten-parlementair afgezet. Maar ja, het is een links regime….. Was het militaire junta (denk aan Chili) geweest dan hadden groen links, sp, pvda en d66 allang op de barricade gestaan voor een militaire interventie. Nu moeten we plots van de linkse partijen een dictator (want links) steunen………

 19.   

  Die Karablut ziet er leuk uit maar stelt politiek gezien weinig of niets voor.

 20.   

  Karabulut?
  Krijgt van Iran een zakkie geld iets te roepen over Venezuela? Na Hamas te knuffelen? Met enig gezond verstand begin je daar niet aan. Misschien kan de vaderlandse staatsveiligheid eens beginnen met het nagaan van haar banden en geldstromen.
  Deze moslima zit in het parlement. Dat lijkt me redelijk gevaarlijk!!!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!