Slappe hap! PvdD-raadslid Johnas van Lammeren smeekt bij politiehater Sylvana op z’n knietjes om vergiffenis

PvdD’er Johnas van Lammeren biedt zijn excuses aan vanwege de woorden die hij in de richting van zijn mede-raadslid Sylvana Simons heeft geuit. Hij had haar niet moeten vertellen te gaan zitten, en daarom heeft hij nu veel spijt, zo schrijft hij op de website van zijn partij.

Vorige week is BIJ1-raadslid Sylvana Simons flink aangepakt door haar collega’s in de gemeenteraad van Amsterdam. Sylvana Simons wekte namelijk open en bloot de suggestie dat zwarte mensen in Nederland veel te vrezen hebben van de politie – een belachelijke complottheorie die geen enkele basis heeft in de realiteit.

Van links tot rechts was er grote consternatie over het verzonnen politieracisme van Sylvana. Zo ook bij de Partij voor de Dieren, waar raadslid Johnas van Lammeren flink maar terecht uithaalde naar de BIJ1-politielasteraar:

“Indirect trekt u gewoon de racismekaart richting de Amsterdamse politie. Laat ik het ook maar gewoon benoemen. En ik ben er klaar mee. U moet zich schamen en het zou u echt sieren als u nu gaat zitten – nederig. En dat u misschien voortaan uw zaak kan bepleiten. Want u doet uw zaak geen recht.”

Felle woorden, maar geen woord onterecht. Nou ja, volgens Van Lammeren vandaag ineens wel. Op de website van de Partij voor de Dieren heeft slappe Johnas nu ineens uitgebreid excuses gemaakt:

“De Amsterdamse politie heeft een zeer lastige taak te vervullen in onze stad. Twee agenten schuldig verklaren zonder gedegen onderzoek waarbij de integriteit van het hele korps in twijfel getrokken wordt, is onacceptabel. Dat was dan ook de strekking van mijn bijdrage. Daarbij heb ik tegen mijn collega mevrouw Simons gezegd dat zij nederig moest gaan zitten. Hiermee doelde ik op het feit dat zij moest beseffen dat ze te snel tot een oordeel was gekomen aangezien het onderzoek nog loopt en dat zij zich wellicht meer bescheiden had moeten opstellen.

Dat mijn woordkeuze onjuist was en als kwetsend kan worden ervaren, spijt me zeer. Mijn woordkeus droeg ook niet bij aan de inhoud van mijn betoog. Ik bied mijn excuses aan aan ieder die mijn woordkeus als kwetsend en/of ongepast heeft ervaren, in het bijzonder aan Sylvana Simons.”

Kom op zeg! Als er iets kwetsend is, is het wel om onschuldige politie-agenten neer te zetten als koelbloedige moordenaars van zwarte mensen. Sylvana Simons heeft echt helemaal niets te klagen als mensen zich aan die bizarre suggestie storen en haar vragen om ‘nederig te gaan zitten’. Die twee zaken staan echt mijlenver van elkaar vandaan. Maar goed; bij de PvdD eten ze geen vlees en dat levert inderdaad dit soort slappe knieën op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. HendrikJan

  De naam is, Partij voor de Dieren.

  1. Spaanse kok

   Dus ezels zijn welkom?

 2. Gerlos

  Apenheul is in Amersfoort heer van Lammeren, en die lieve kleine lammetjes staan in de wei.

  1. HendrikJan

   @Gerlos.

   sssst Apeldoorn

 3. TD

  Johnas is lid van de Partij voor de Dieren,indien je vervolgens denkt een van die wezens te hebben beledigd,is het wel correct exuses te maken!

 4. Rud56

  @TD: +++++

 5. Veteraan

  Wat een flapdrol, hoe politiek correct.

 6. Satty

  Het lijkt me dat hij niets verkeerd heeft gezegd.

 7. Tante Sidonia

  PvdD, de vleeslozen partij?
  Verdedigt het vagina- vlees van de grijskoppige/zwartharige brildragende haatzaaiende grootbekken Homo-Sapiens. Wat een Lul!!!!
  Ps
  Hoe bedrijft deze man(?) de liefde? Een stuk vlees in iemand stoppen???
  Oei, als Thieme het maar niet hoort!

  1. marco1

   Ja

 8. Job Jansen

  Waarom is een neger wit onder zijn voeten en in zijn handpalmen?
  – Omdat iedereen iets goed in zich heeft.

 9. Rien Noppen

  Dat lijkt me 1-0 voor mevrouw Simons.

  1. ZiggyStardust

   Maak er gelijk 6-0 van of zo. Gaat toch nergens over dit bericht.

 10. ZiggyStardust

  Pff doe eens wat meer moeite Tim. RTL boulevard niveau dit.

 11. Siemien

  Het wordt tijd SS zou eens haar excuus aan gaat bieden

 12. TD

  De fractievoorzitter van BIJ1 moet eens goed gescreend worden door de AIVD,gezien haar gedrag en uitlatingen in de media alsook haar niet aflatende fanatieke kritiek op blank Nederland en cultuur,het zou mij niet verbazen indien deze persoon banden heeft met extremistische organisaties.

  1. Ikbenhetbeu

   Zou mij ook niets verbazen, deze SS is echt racistisch en een haatzaaier net zoals die Afrye of hoe hij ook heet, de zwarte piet haatzaaier.

 13. Michael M

  Vooral excuses aanbieden zodat mevrouw denkt nog meer in haar recht te staan en met nog meer waanideeën komt. Goed gedaan hoor slappe Johnas.

 14. PMG

  Partij van de weekdieren, bah!

 15. Ikbenhetbeu

  Van Lammeren had gewoon gelijk en kan beter die extreem linkse PvdD verlaten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.