Terugkijken! Dijkhoff maakt gehakt van plucheplakker Wilders: ‘U zat hier al toen ik van de middelbare school kwam!’

Wilders ging gisteren lelijk op z’n snufferd in de Tweede Kamer in een debat tegen VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Hij overschreeuwde zichzelf door niet alleen stelling te nemen tegen het klimaatakkoord, maar alle VVD’ers aan te vallen omdat het “patsers” en “plucheplakkers” zouden zijn. Daarmee luidde Wilders z’n eigen verbale ondergang in, zo bleek niet veel later.

Kijk, als blonde Geert iets goeds doet zijn we er natuurlijk als eerste bij om hem daar de credits voor te geven. Zo doen we dat hier. U zult het ons dan ook niet kwalijk nemen dat we Geert Wilders dan ook eens een tik op de vingers geven als hij een keer een flater slaat. Zoals dus gisteren, bij het klimaatdebat. Genoeg in het programma van de vier regeringspartijen om kritisch op te zijn, maar Wilders besloot het debat met VVD-kopstuk Klaas Dijkhoff niet op de inhoud te voeren, maar om VVD’ers aan te vallen. “Dikke vette patsers,” aldus Geert Wilders. En in een volgende interruptie: “Plucheplakkers.”

Dat had de PVV-voorman beter niet kunnen doen. Want Dijkhoff mag de afgelopen tijd dan veel van zijn populariteit hebben ingeleverd, dat wil niet zeggen dat hij met z’n onderkoelde debatstijl niet nog steeds een formidabele tegenstander is. En daar beet Geert Wilders zich op stuk gisteren. Vooral het verwijt dat Dijkhoff een plucheplakker zou zijn, wist de VVD-fractievoorzitter moeiteloos om te draaien richting het enige PVV-lid en hem daar veel pijn mee te bezorgen:

“Mijnheer Wilders, dit is toch echt bespottelijk. Van alle mensen in deze Kamer! Ik kwam van de middelbare school af, en toen zat u er al te plakken. En u plakt er nog steeds.

[Wilders roept iets vanaf z’n Kamerbankje] Ik zit niet in Vak K, ik zit hier. Dat is een bewuste keuze. De VVD zit in Vak K zolang de kiezer ons dat gunt. En de kiezer heeft inderdaad keuzes, en de kiezer kan kiezen tussen iemand die nooit iets heeft gedaan – nou ja, twee jaar lang ook concessies heeft gedaan, en daarna weer snel teruggerend naar dat vertrouwde plakkerige bankje waar u nu in zit, en al heel lang in zit – en kan ook kiezen uit iemand die ze ook wel eens teleurstelt. Die vorige week op één punt flink heeft ingeleverd, ja. En daarvoor wel dingen heeft teruggekregen, zoals afschaffen van het kinderpardon, de discretionaire bevoegdheid en het minder ophalen van vluchtelingen volgens de hervestiging. Ja, dat is een mixed bag, daar moet de kiezer zelf over oordelen.

En uiteindelijk leven we gelukkig in een democratie, waarin ik niet afhankelijk ben wat u van mij vindt, maar wat de kiezer vindt. En die heeft een duidelijke keuze tussen nooit teleurstellen en altijd praten, of winnen en verliezen samen maar wel verantwoordelijkheid dragen en dingen voor elkaar krijgen en dingen doen.”

Straks even naar de groenteboer voor een mixed bag van tomaten en komkommers! Maar dat terzijde. Want de slijmballen van de kritiekloze Geert-fanclub in Nederland en Vlaanderen mogen dan vinden dat hun tienermeisjesidool Geert hier het beste voor de dag kwam, maar de onafhankelijke kijker weet vermoedelijk wel beter. Dijkhoff ging hier toch duidelijk met de overwinning aan de haal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Ritter

  Geert Wilders gaf gisteren een sterke speech waarin hij aantoonde hoe de VVD heeft gedraaid op talloze standpunten.

  Voor de verkiezingen zegt de VVD het één en na de verkiezingen doet de VVD iets anders dan ze voor de verkiezingen hadden beloofd.

  Dijkhoff kon daar niets tegen in brengen; behalve wat persoonlijke aanvallen op Geert Wilders.

  1. Julian

   Ik zou eens kijken naar het debat over de regeringsverklaring Rutte I. De woorden van Wilders………………..Gedogen is ook geven en nemen zo is het nu eenmaal in onze democratie….

 2. Vit

  @Tim Engelbart

  “Maar dat terzijde. Want de slijmballen van de kritiekloze Geert-fanclub in Nederland en Vlaanderen mogen dan vinden dat hun tienermeisjesidool Geert hier het beste voor de dag kwam, maar de onafhankelijke kijker weet vermoedelijk wel beter.”

  Je weet zeker dat je het hierbij niet over Yasser Feras hebt? Het bovenstaande lijkt me namelijk uiterst onwaarschijnlijk.

  1. tomygun

   Vit +5

   1. Vit

    Ik ben nog steeds jaloers als een ouwe aap dat jij in Brasil zit en ik in dit kudtland met vol-idioten, als ik alles van tevoren geweten had was mijn leven geheel anders verlopen maar dit terzijde.

    1. Meriadoc Brandebok

     Misschien kun je bij Blikopener op de Eifel gaan zitten, als je zo graag wegwilt. We hebben open grenzen – ja, ook een voordeel van die vermaledijde EU – dus dat moet kunnen. Hollanders klitten in het buitenland altijd dicht tegen elkar aan en integreren amper.

     1. Spaanse kok

      Hollanders klitten in het buitenland altijd dicht tegen elkar aan en integreren amper.
      .
      Klopt.

     2. DeBruijn

      Ik heb in het buitenland gewoond, maar klitte helemaal niet bij de Hollanders aldaar. Dat gebeurde vroeger wel, maar nu niet veel meer.

     3. santiago

      De eifel, daar wil je nog niet dood gevonden worden. De hele week koud winderig en regen met natte sneeuw. Allemaal natte, trieste bagger daar.
      Wel goedkoop, want je koopt er een villa voor een paar euro’s. hehe

     4. DeBruijn

      Integreren amper? Je weet kennelijk niet waarover je praat. Dat kan zo zijn in Spanje, waar wat bejaarden zijn gaan wonen. Maar mijn familie in Canada spreekt Engels, familie in Amerika spreek Engels en zo deed heel de gemeenschap van oud-Nederlanders. Onderling willen ouderen nog wel eens Nederlands praten, maar zijn ze op straat dan is het Engels.

      De kinderen van de Nederlandse emigranten noemen zich Canadezen, velen hebben zelfs een Canadese vlag in de tuin wapperen, zoals mijn familie, hebben geen dubbele paspoorten, noemen zich geen Nederlanders, werken hard (de meeste), zelfs als er een Nederlandse vereniging is wordt er Engels gepraat. In de VS net zo, ook in Australië.

      Het zijn juist een van de volken die zich het beste aanpasten! Overal werden ze geroemd daarvoor en om hun harde werk en dat zij nauwelijks of geen problemen veroorzaakten.

      En ik spreek uit ervaring, ik behoorde tot die groep.

     5. Blikopener

      Domme opmerking Meri. Het is algemeen bekend dat Nederlanders juist zeer goed en snel integreren in welke andere cultuur dan ook. Maar wellicht is je algemene kennis onvoldoende om dat te weten. Je komt per slot uit een grefo dorp in de Alblasserwaard. Donkerder, zompiger en doortrokkener van zondegevoel kun je nauwelijks vinden.

     6. sonar

      Brandhout jij komt het best tot zijn recht in de kachel.

     7. Meriadoc Brandebok

      Blikopener, jij symboliseert toch bij uitstek de dubbele loyaliteit van de Nederlanders in het buitenland?

     8. Blikopener

      Meria, we hadden het over integreren. Niet over loyaliteit. Een emigrant kan uitstekend geintegreerd zijn in het nieuwe land, maar (haast vanzelfsprekend) zijn loyaliteit naar zijn geboorteland behouden. In mijn geval is dat een negatief getinte loyaliteit, omdat ik vind dat Nederland zich in vrijwel alle opzichten in de laatste decennia erg slecht ontwikkeld.

    2. Satty

     Makkelijk praten maar wat let je om nu iets te doen. Gelukzoekers zijn zo gek nog niet zo te lezen?

     1. Vit

      Ik ben al een dagje ouder dan gisteren met sociale verplichtingen, dus dat zit er niet meer in.

  2. Vit

   @Tim Engelbart

   Nu ik je toch aan de lijn heb, wat is dat voor gekudt dat ik automatisch uitgelogd wordt en bij opnieuw inloggen daarna hetzelfde topic aangeeft niet ingelogd te zijn, daar ben ik vast niet enig in.

   1. Spaanse kok

    Tuut…tuut…tuut…
    Tim heeft opgehangen.

  3. edoc431

   Er zitten hier vehaaltjes schrijvers die niet rechts zijn @Vit blijkbaar is deze website toe aan GUUS ERNST AYTAS SPAANSE KOK MEDIA BRANDEBOK NOU JA NOEM ZE MAAR OP

   BEY BEY

 3. Ad Infinitum

  Aan de haal met de overwinning. Zonder enige twijfel. Freule Wttewaall zat langer op het pluche en bracht nog wat vertier.

 4. HendrikJan

  Kijk Dijkhoff heeft een punt, wie het ook is, 8 jaar moet het matje zijn en dan vers bloed, geen pluche hoppers van partij A naar B.
  Of Dijkhoff dit zo bedoelt heeft weet ik niet.

  1. sjun

   Impliciet geeft Dijkhoff Rutte te kennen na maart op te zouten uit de landspolitiek.

 5. Spaanse kok

  Wilders zal Dijkhoff waarschijnlijk onder de miezerige mannetjes indelen.
  Standaard als zijn oortjes gewassen worden.

 6. AS210854

  Wat wil je als de VVD zo racistisch is om meer als 1 miljoen Nederlanders die op Wilders hebben gestemd, en daarbij de 2 de politieke partij van nederland is,uit te sluiten als coalitie partner .

  1. Spaanse kok

   Geen idee wat u wilt.
   Wat dacht u trouwens van al die GL en PvdA stemmers, welke zich buitengesloten voelen .

   1. AS210854

    SK groen links heeft een kans gehad, pvda was niet groot genoeg.

  2. Julian

   Ocharm… ga je huilen.. Hier zit een democratische regering die een meerderheid van de kiezers vertegenwoordigd. Klaar. De PVV is bij voorbaat al te kennen gegeven dat men niet met hen wilde regeren…Leuker zou zijn geweest als de PVV 1 was geworden. En dan nog hadden we Rutte III gehad….hahaha

   1. fockingworst

    @julian u heeft volledig gelijk 100% democratisch gekozen deze regering. Het getuigd wel van onwetendheid domheid van het nederlandsche volk als je voor de derde keer financieel een poot uit gedraaid wil worden.
    Wat de pvv betrefd precies een cordon sanitair.

    1. Rien Noppen

     getuigt en betreft

 7. TD

  En ondertussen weet nog steeds niemand wat ons mbt het klimaatakkoord staat te wachten,Een bindend akkoord ondertekenen en vervolgens onderzoeken of het betaalbaar is! Volgens Wiebes gaat de gebruiker na de aanloopfase van de hybride en/of waterpomp zelfs geld overhouden.
  Mooi niet,ik heb sinds 2 maanden een prima werkende gloednieuwe cv ketel op GAS!

  1. RPML

   Het is alsof je een arbeidscontract tekent voor 30 jaar, maar de arbeidsvoorwaarden en het salaris na het ondertekenen pas gaat onderzoeken…

   1. TD

    RPML:
    Goed voorbeeld!

 8. Meriadoc Brandebok

  We kunnen de PVV inmiddels beschouwen als een gevestigde partij van de gevestigde orde.

  1. santiago

   +++. Helemaal goed.

 9. Robert75

  Volgens mij heeft Tim Engelbart een ander debat gezien gister. Het debat was op NPO politiek hoor.

 10. santiago

  Kletsverhaal van de arrogante Dijkhoff. Meneer Wilders had een goed verhaal en als straks de stemmen eerlijk geteld worden zal dat in de uitslag ook wel blijken. Maar ja, onze overheid en eerlijk.

  1. Siemien

   Eindelijk zegt Santioago wat goeds en ook de waarheid, de overheid is niet te vertrouwen..

  2. Spaanse kok

   Precies santiago.
   Bij de laatste verkiezingen was bij mij al een vakje rood gekleurd en achter op het potlood zat een vlakgum.

 11. Siemien

  Wilders legt de vinger op de zere plek, Wilders verteld waar het om gaat en dat is dat het geld uit de portomoney geklopt wordt, Dijkhof praat wat over goede zorg! de zorg die weer € 12,– per maand is gestegen, ziekenhuizen die failliet gaan, mensen die werkelijk op kosten ge-jaagd worden, als Dijkhof het heeft over veiligheid! mensen worden door islamitische geloofsovertuigden neergestoken.

 12. Koos sssss

  Ik ben geen PVV stemmer, maar Greet heeft in deze het gelijk beslist aan zijn zijde.

  Overigens rende Greet niet weg in Rutte 1, maar liet het CDA de boel ploffen. De Volkskrant heeft er een alleraardigst artikel over gepubliceerd.

  En ja, de VVD heeft –ik meen voor de 5e keer– het kinderpardon gered. Totdat er over een paar jaar weer een clubje een pardon vraagt.

  Noem ik tot slot nog even Rutte en de dividendbelasting.

  Tot slot heeft Dijkhoff makkelijk praten. De VVD wordt niet gehinderd door het cordon sanitaire, wat de PVV wel opbreekt.
  Overigens verloor die VVD bij de vorige verkiezingen 25% van haar zetels en staat zij nu op de nominatie om t.o.v. Rutte II gehalveerd te worden.

  Dijkhoff trekt hier een te grote broek aan.

 13. sonar

  Dijkhoff dat toch dat figuur die bewust een vrouw omver liet rijden door zijn chauffeur.
  Daar kan je nagaan wat voor mentaliteit dit figuur bezit,past precies bij Rutte en de VVD.

 14. J.C.

  Ik had al zo’n vermoeden dat Klaas Dijkhoff van de VVD wel heel erg lang over de middelbare school heeft gedaan.

  Wilders (PVV) had over z’n typering van de VVD’ers natuurlijk het grootste gelijk.

  Wat betreft het weer woord van Klaas Dijkhoff (VVD): een en al leugen. “zoals afschaffen van het kinderpardon, de discretionaire bevoegdheid en het minder ophalen van vluchtelingen volgens de hervestiging. En uiteindelijk leven we gelukkig in een democratie”

  ER is een beeld geschapen, dat het kinderpardon afgeschaft zou zijn, dat de discretionaire bevoegdheid overgeheld zou zijn en dat er minder vluchtelingen het land ingekomen zouden zijn. Dat laatste heeft Wilders van de PVV meteen werlegd. Wat betreft het kinderpardon: valt het terughalen van IS moeders met aldaar gewortelde kinderen niet onder een nieuw kinderpardon? En wat betreft de discretionaire bevoegdheid is het maar de vraag of deze niet misbruikt gaat worden (bijvoorbeeld wegens tijdgebrek of politieke voorkeur). Er is geen toezicht op geregeld. En dan tot slot, wat de democratie betreft. Het Nederlandse volk heeft inmiddels aan den lijve ondervonden hoe de VVD de democratie invult: in 2005 toen de meerderheid van het Nederlandse volk tegen de EU grondwet stemde, de VVD liet haar minachting voor het Nederlandse volk heel duidelijk blijken toen zij het nee van het volk, met een loos inlegvel, negeerde, en tot slot het tegen de wil van het Nederlandse volk hals over kop afschaffen van het raadgevend referendum.

  Maar de VVD heeft wel weer, zoals veel jaren hiervoor, de eerste plaats op de (niet integer ofwel de) oneerlijkheidsladder weten te bemachtigen.

 15. cmsuijkerbuijk

  Komt ook nog bij, dat dhr. Wilders niet meer mocht reageren op Dijkhoff, omdat hij zijn termijnen had opgebruikt. Dan is het voor hypocriet Dijkhoff natuurlijk héél makkelijk scoren. Zéker voor de Wilders-haters zoals Tim.
  Bovendien voelt het pluche van een regeringspartij-zetel prettiger aan en plakt vele malen beter, dan een oppositiezetel, die bovendien ook nog eens geboycot wordt.

  1. J.C.

   Vroeger had je van die scheidsrechters bij een voetbalwedstrijd (amateurvoetbal), waarbij de wedstrijd helemaal doodgefloten werd. Zie ik Arib ook vaak doen in de Tweede Kamer. Voor mij volstrekt onbegrijpelijk waarom de Tweede Kamerleden zich laten muilkorven in “de afspraak” niet meer dan bijvoorbeeld 2 vragen per interruptie te mogen stellen. En vaak zie je dan ook dat de “scheidsrechter Arib” de onwelgevallige vragen, vaak van PVV en of FvD (met gewauwel tussendoor als: en u vraag? of nee, nee, nee.) afkapt.

 16. Gekko

  Klaas Dijkhoff is de meest overschatte politicus van dit moment. Hij is door de parlementaire pers al 2x tot politicus van het jaar gekozen (beide keren koos het volk Geert Wilders als beste politicus). Maar waar dat op gebaseerd is? Een raadsel.

  Als staatssecretaris heeft Dijkhoff het hele asielvraagstuk over de heg geflikkerd, op het bordje van de gemeenten. De negatieve gevolgen zijn daarvan nu nog zichtbaar.

  En als fractievoorzitter valt hij hooguit op door zijn proefballonnen. Die al doorgeprikt zijn voordat hij ze oplaat.

  Nee Klaas, het was niks, het is niks en het wordt niks. 3x niks dus.

 17. Jantje

  Door de lakse houding van de overige politici ten opzichte van de islam, kan Wilders niet anders dan blijven plakken. Hij heeft enorm veel fatwa’s aan zijn broek. Alleen omdat hij zijn terechte mening geeft.
  zonder bescherming kan de man niet over straat.
  Ik vind Dijkhof een smeerlap dat hij daar misbruik van maakt, puur om kiezers te trekken.
  Kies je VVD, dan krijg je een 2e Rutte. Alleen eentje die veel intelligenter is, maar net zo’n gluiperd.

 18. HansRO

  In zijn verdediging tegen Wilder’s “Dikke vette patsers, dat zijn het, die VVD’ers” “komt Dijkhoff met zes argumenten en ALLES ZES ZIJN OF BEVATTEN MINSTENS EEN LEUGEN:

  1. “Zorgen dat er goede zorg is in Nederland”. Oh joh, hij bedoelt zeker complete ziekenhuizen die op een VVD-achtige wijze als commerciële instellingen worden gerund, zonder ook maar enig beginsel van maatschappelijke relevantie en prioriteit te hanteren en van de ene op de andere dag ineens “failliet” zijn, vaak ook nog met VVD’ers in de betreffende Raden van Toezicht.
  Steeds hoger wordende premies en hogere eigen bijdrages voor de burgers en de vreselijke bureaucratie en misbruik van gelden door zorginstellingen maar door laten woekeren, zonder enige structureel plan van aanpak. Oh, dat bedoelt Dijkhoff met “goede zorg in Nederland”.
  2. “We werken ieder dag hard in het investeren in onderwijs..”. Oh, dat type onderwijs dat millennium sneeuwvlokjes aflevert, jonge mensen die amper klaar zijn om in de échte maatschappij aan de slag te gaan, een onderwijs dat stijf staat van het links activisme en waarvan het niveau steeds verder naar beneden wordt bijgesteld omdat er steeds grotere groepen van minder-intelligentie-begiftigden ook op dat VWO moeten kunnen “meedoen” en het voortraject tot aan de middelbare school ook al is gedegradeerd tot net boven het niveau van non-debiliteit en men de Nederlandse taal nog geen eens foutloos kan schrijven of spreken. Oh, dat onderwijs bedoelt Dijkhoff.
  3. “We zorgen voor veiligheid en doen ons best de immigratie nog verder te beperken”. Veiligheid? De laatste tien, vijftien jaar is Nederland één groot messteek land geworden, uiterst gewelddadige liquidaties worden gewoon openlijk op klaarlichte dag met grof schietgeweld ten uitvoer gelegd en bij sushi bars worden afgehakte hoofden neergezet en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De hoeveelheid fopstrafjes die we voor dit type bestiaal geweld bedacht hebben zijn werkelijk weerzinwekkend en moedigen het -voornamelijk- buitenslands tuig nog een extra aan lekker door te gaan.
  Immigratie “nog verder” beperken: kap met je leugen Dijkhoff, onder jullie VVD kabinetten zijn in Nederland NOG NOOIT ZOVEEL “immigranten” binnengehaald, waarvan het merendeel kansarm en veelal met een anti westerse mentaliteit, fijn ondersteund door een bepaalde..eh..”godsdienst” en waarmee onze gevangenissen voor ongeveer de helft vol zitten. En met de ondertekening van het Marrakesh Pact heeft de VVD zich voorstander getoond nog veel meer van dat spul, maar dan eh…uh..”gereguleerd” uit Afrika te gaan binnenhalen, want na twintig jaar reeds geconfronteerd te zijn geweest met met grote stromen zogenaamde “asielzoekers” is politiek Nederland, waar uw VVD toch altijd een dikke vinger in de pap heeft gehad nog steeds niet in staat gebleken ook maar één serieus plan voor opvang in de regio te ontwikkelen. DIT IS DUS DE WAARHEID OVER UW VVD, Dijkhoff!!
  4. “….goede economie”, “…. goede boterham” en “inkomsten belasting kunnen verlagen”. Gesuggereerd wordt dus dat we het financieel dus beter krijgen, welnu ook weer één grote leugen, want in koopkracht staan we al zo ongeveer vijftien jaar stil en ook blijft van het hogere netto loon wat we in 2019 krijgen NIKS over omdat aan de kostenkant diverse elementaire voorzieningen (zoals energie) duurder zijn geworden.
  5. “Mensen vrij kunnen zijn”. Zolang de VVD de Islam blijft pamperen en niet keihard gaat optreden tegen moskeeën waar haat tegen de westerse mens en maatschappij wordt gepredikt en alsmaar aan het linkse narratief blijft meedoen dat we allemaal gelijk zijn etc. zal het in Nederland steeds meer onvrijer gaan worden, om van een toenemende verachterlijking van de samenleving nog maar niet te spreken.
  6. Dijkhoff doet voorkomen alsof de kiezer met zijn keuze het politieke beleid zou bepalen, alweer een vette leugen. Niemand in Nederland is ooit geraadpleegd over de introductie van multiculturaliteit in onze samenleving en over de voortgaande islamisering van ons land is ons ook nooit iets gevraagd, om maar wat te noemen.

  ZES LEUGENS OP EEN RIJ.

  1. Original NL

   Tis een trieste samenvatting hans!!!
   # Stemzeweg!!

   1. AS210854

    Maar wel de waarheid. Dubbel triest.

  2. Bosche draak

   Mooi geschreven
   +10

 19. Original NL

  Lekker belangrijk nieuws weer..dijkhoff kan lullen wat hij wil…het blijft een vvd draaikont.
  # stemzeweg!!

  1. Korporaal Monty

   Neemt niet weg dat Wilders de echte pluche plakker is en er puur en alleen zit voor “de hand die hem voed”.

   En dat is niet het Nederlandse volk.

   En al jaren ziet het grootste gedeelte van het Nederlandse volk hem niet als minister president, anders was hij in de afgelopen jaren allang een keer gekozen.

   1. Gekko

    Wat een domme reactie, Monthy. Maar nu snap ik ook waarom jij nog steeds korporaal ben. Hoger zul je nooit komen met je beperkte IQ.

    1. Korporaal Monty

     Wil je beweren dat ik geen gelijk heb.
     De feiten zijn duidelijk.
     In de afgelopen 15 jaar heeft Wilders nooit een overwinning behaald om minister president te worden.
     En hij is er trots op dat hij geen overheid steun ontvangt.
     Maar geld krijgt van ……… juist van wie?

     1. Karel de Grote

      We zullen doorgaan……………

 20. Karel de Grote

  Terugkijkend kun je zeggen dat Wilders altijd zijn nek heeft uitgestoken en Duikhoff zoals hij door Theo Hiddema wordt genoemd dat dus niet heeft gedaan. Gemakkelijke en domme kritiek dus.

  1. Korporaal Monty

   Karel de Grote
   “Terugkijkend kun je zeggen dat Wilders altijd zijn nek heeft uitgestoken”

   Wilders heeft nog nooit verantwoording gedragen dus hoezo zijn nek uitgestoken?

   15 jaar schreeuwen vanaf de zijlijn is niet je nek uitsteken.
   Daden bij het woord voegen is je nek uitsteken.

   Terugkijkend heb ik hem dat nog niet zien doen.

 21. Karel de Grote

  Er aan toevoegend dat in eerste instantie denk je héé een nieuw geluid in de VVD, maar het blijkt een ordinaire retenlikker van Rutte te zijn

 22. Duckday

  De VVD blijft maar draaien en doen al het mogelijke om partijen die het zeer goed vertolken zwart te maken Misschien dat de stemmers nu eens eindelijk bij de eerste kamer verkiezingen die salon socialisten laten verdwijnen uit de eerste kamer
  Dus stem gewoon PVV of FvD

 23. Gewoonomdathetkan

  Moslims passen zich nooit aan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.