VIDEO! Thierry Baudet rekent af met klimaatspijbelaars en hun “paniekverhalen”: ‘Meelijwekkend en treurig!’

Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet heeft geen goed woord over voor de klimaatspijbelaars die momenteel Den Haag onveilig maken. Hij omschrijft ze als “deerniswekkend” en zegt: “Als je voortdurend paniekverhalen hoort, dan is het niet raar dat je er in gaat geloven.”

Terwijl partijen als SP, GroenLinks en D66 staan te jubelen bij al die klimaatspijbelaars die een dagje vakantie hebben genomen om hamburgers in Den Haag te verorberen, is het Forum voor Democratie minder enthousiast over deze massale toeloop van jeugdige wereldverbeteraars. Dat ze massaal naar de Hofstad zijn gekomen, is de schuld van “foute, onvolledige voorlichting op school,” aldus FVD-oprichter Thierry Baudet in een video-interview met de onafhankelijke parlementaire journalist Ernst Lissauer.

Het hele schouwspel noemt Baudet “deerniswekkend om te zien,” en spaart daarbij het gebruik van de thesaurus niet: “meelijwekkend, het is treurig.”

In een interview waarin de FVD-voorman verder uitlegt dat de klimaatdiscussie momenteel te eenvoudig gevoerd wordt, toont hij desalniettemin begrip voor de scholieren die in Den Haag nu nummers voor seksdates aan het uitwisselen zijn: “Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt als je heel eenzijdige informatie tot je hebt gekregen. […] Als je voortdurend paniekverhalen hoort, dan is het niet raar dat je er in gaat geloven. Maar ik denk dat het belangrijk is om de hele werkelijkheid te zien.”

Die kunnen de rellende klimaatspijbelaars dus mooi in hun zak steken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Satty

  ‘foute, onvolledige voorlichting op school’

  Dat betwijfel ik, er is zoveel media aandacht voor het verhaal van baudet daar kun je gewoon niet om heen. Zou hij zijn best doen zou het hem ook opvallen dat de jongeren een kritische noot richting het kabinet hebben en het veel breder trekken als co2. Dit klinkt erg drammerig en indoctrinerend van baudet.

  1. fockingworst

   @satty in jouw beleving en die van menig ander die de weg weet naar onafhankelijk nieuws wel, maar voor kinderen op de lagere en middelbare school worden de hersentjes van onze kinderen goed gekneed voor de co2 hoax.
   Een veel groter probleem is bv roundup op ons te verbouwen voedsel.
   Of als iedereen electrische rijd, wat slechts de vervuiling verplaatst, alle accu’s die dan opgeruimd of klaar gemaakt moeten worden voor hergebruik is een heel groot milieuprobleem.
   Zo kan ik er nog veel meer dingen noemen.

   1. Satty

    Dus is het van groot belang dat de jeugd zich betrokken voelt, ik denk dat het kabinet fout zit in hun oplossing maar dat actie wel degelijk nodig is. Wie beter dan de jeugd daar onderdeel van te laten zijn.

    Ik heb het idee dat juist de jeugd zijn weg vindt in voorlichting uit meerdere bronnen halen. Wat een beetje hoop biedt tegen de polarisatie.

    1. Scarletti

     Het is eerder van groot belang dat we een wereld voor de kida achterlaten die in alle opzichten leefbaar is. Een wereld met banen en een wereld waarin je veilig over straat kunt zonder bang te moeten zijn voor nieuwelingen die blanken, joden, homo’s en vrouwen haten

    2. TD

     satty:
     “van groot belang dat de jeugd zich betrokken voelt”
     De jeugd die ik ken is enkel bezig met feestjes,kleding,erotisch experimenteren drankjes,chatten etc.
     De jeugd waar jij het over hebt zit waarschijnlijk opgesloten in een seminarie/ klooster?

    3. bejaarde

     Wat mij betref maar één woord van toepassing: Indoctrinatie.
     Dat is het enige wat ik hierop zal reageren. Over en sluiten.

     1. Rien Noppen

      U bent niet de enige bejaarde op dit blog die vandaag zure druiven moest eten.

  2. Scarletti

   Bij mijn kinderen op school is het niet anders. Daar krijgen ze éénzijdig verhaal over klimaat en migratie. Wanneer ze kritische vragen stellen of menen dat het anders is komen ze in de problemen. Thuis durf ik ze niet al teveel meer mee te geven over hoe het werkelijk zit om te voorkomen dat ze in de problemen komen. Ze krijgen clip en klaar te horen dat Wilders en Baudet facisten zijn, de vergelijking met Adolf Hitler en de zijnen wordt openlijk gemaakt. Vreselijk.

  3. Siemien

   Je lult uit je nek Aytas de linkse kliek (lees: npo en co) heeft het alleen maar over klimaathysterie.
   Sterker nog, kindertjes hebben geen idee wat het precies inhoud en wat het kost voor de oudere generatie, jij bent echt zo verziekt in je hoofd niet normaal meer.
   Baudet legt ook even uit dat de uitstoot in China van 5 dagen net zoveel is als in Nederland in 1 heel jaar.

   Even voor de duidelijkheid, landen die NIET meedoen.

   Afrika: 1,2 miljard inwoners, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inwoners, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inwoners, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inwoners, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inwoners, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inwoners, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inwoners, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inwoners, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inwoners = 10 x groter dan Nederland

   Waarvan Afrika de grootste is..

   1. Scarletti

    Beste Siemien,
    Aytassatty moet je niet te serieus nemen. Een aantal dagen geleden kondigde ze haar vlucht aan.uit barmhartigheid heb ik haar toen hulp aangeboden in de vorm van een bootje. Ze roept een hoop, echter aalleen onzin en zaken die ze niet waar kan maken

   2. Meester Kong

    Prachtig, Siemien alter ego van lugar reageren nooit op Mike als hij de islam verdedigt.
    Zeer vreemd.

   3. Piet51

    Sinds wanneer is Afrika een land? Je mag Marokko, Mali, Eritrea, Gabon en Zuid Afrika en al die andere zelfstandige staten niet gelijk stellen. Bovendien is het werelddeel Afrika niet de grootste in je rijtje.

  4. edoc431

   haal de jeugd hun zakgeld weg en andere dingen en zeg dat dat geld naar de staat moet om te komen tot een lullige co2 vermindering kijken of ze dan nog willen spijbelen ,..kletsmajoor flikker eindelijk op hier.

 2. Eugenie de la Fleur

  Dit is veel belangrijker dan alles wat je op school leert. Goed dat de kinderen dit doen

  1. Scarletti

   Allereerst is 1 pseudoniem niet genoeg en ten 2e die kids laten precies zien wat ze op school voorgeschoteld krijgen

  2. fockingworst

   @eugenie
   Dit is veel belangrijker dan alles wat je op school leert. Goed dat de kinderen dit doen.

   Trollen zoals u hebben al zoveel hersenschade opgelopen dat ze niet meer onafhankelijk kunnen denken en informatie kunnen filteren en tot zich kunnen nemen.

  3. santiago

   Eugenie. Is er wel iemand die voor jou zorgt en een beetje op je let?

  4. Siemien

   Nee hoor Fleur het is rebellie wat je ziet bij de jeugd, de jeugd heeft geen idee wat het inhoudt als het gaat om € 1.000.000.000.000 die klimaathysterische randdebielen bedenken, de jeugd is zo beïnvloedbaar dat zie je dus nu..

  5. Original NL

   Lulkoek!!

 3. Gekko

  Beetje zure reactie van Baudet. Kom op zeg, hij is ook jong geweest, net als wij. Die scholieren hebben een leuk dagje vrij gehad. Met Klaver en Jetten op de foto, wat wil een meid (Klaver) of jongen (Jetten) nog meer?

  Laten we het vooral niet te serieus nemen, dat zogeheten spijbelen. Morgen weer gewoon naar school. En het klimaat trekt zich er in ieder geval niks van aan, het was immers heerlijk zacht weer vandaag, met ene lekker zonnetje.

 4. Pescador

  De jeugd is echt verkeerd voorgelicht, en wordt gebruikt door politieke partijen om hun gelijk te halen, maar ze hebben de jeugd er niet bij verteld dat pappie en mammie zoveel geld moeten ophoesten dat er voor hun geen zakgeld over blijft en dat nederland binnen de kortste keren het armste land van europa wordt , dus niks dure vakanties meer of vaak nieuwe kleding en schoenen of regelmatig een nieuwe iphone en ipad dit gaat hard de verkeerde kant uit en alleen de rijken overleven dit

 5. Gekko

  Overigens, degenen (Rien Noppes, Spaanse cock, Meriadoc Jokkebrok, Meester Aap ?) die hier riepen dat het fake-news is dat de acties door de Europese Commissie worden gesubsidieerd, hebben ongelijk (zoals meestal). Er is door de EU een jaarbudget van 375 miljoen euro (!) beschikbaar gesteld in het kader van Youth for Climate.

  1. Meriadoc Brandebok

   Heb je er bewijs van dat de acties door de Europese Unie zijn aangestuurd en welk commissielid, ambtenaar, of premier, heeft deze actie bedacht?

   1. Scarletti

    In 1948 heeft de Amerukaanse overheid ca. $15mln gespendeerd om de Italiaanse verkiezingen (met succes) te beïnvloeden. Documenten waaruit dat bleek zijn pas in 2003 vrijgegeven. Als u 55 jaar geduld heeft dan zult u vroeg of laat de door u gevraagde bewijzen zwart op wit krijgen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Dan zien we elkaar over vijfenvijftig jaar, Scarletti.

     Vooralsnog acht ik het onbewezen larie.

   2. toetssteen

    @MB
    Even intikken: cultuur onder vuur.nu, en u vindt een lading bewijs.

    1. Satty

     Leg even uit wat daar mis mee is. Het is verkeerd dat de conservatieven over de rug van jongeren de rekening wil doorschuiven. Na jou de zondvloed of niet? Google even subsidies voor behoud Europees cultureel erfgoed. De slachtoffer rol is zo misplaatst.

     1. Siemien

      Jongeren die nog nooit een stuiver hebben betaald aan energierekeningen die geen idee hebben wat het “leven” kost, iedereen dient zijn rekeningen te betalen dat dient niet allemaal op MIJN bord te komen

    2. Rien Noppen

     Al weer lekker aan de sherry, Toetssteen?

     1. toetssteen

      @RN
      Belachelijke gek! Ik drink water ivm een nieuwe scan morgen. Normaliter drink ik vruchtensap.
      En duivel nu eens op met uw kolder!!!!

     2. Meriadoc Brandebok

      Nee, Rien, ditmaal begreep ik wat hij bedoelde. Toetssteen refereert aan de zoveelste pulpsite met de zoveelste complottheorie over de Europese Unie. Het komt me overigens voor dat het een redelijk nieuwe site is, maar het is in de kern dezelfde leugenachtige e*treemrechts-nationalistische bagger als die men aantreft op sites waar we hier niet meer naar mogen linken.

     3. Blikopener

      Meria, jij domme sukkel. Naprater, slaafje, heuler, meeloper. Wat die site betreft: cultuurondervuur is geen complotsite, maar refereert aan een bestaande EU-divisie die vorig jaar is opgericht, de ‘European Youth for Climate Action’.

      Als je er even op googelt kom je meteen uit bij een PDF van de EU zelf waar de doelstellingen en het budget van deze vooruitgeschoven indoctrinatiedivisie uitvoerig staat beschreven.

      Ga je schamen vieze weerhaan en jaknikker.

     4. Rien Noppen

      Ik neem niet meer de moeite de wartaal van Toetssteen te ontcijferen, Meriadoc.

     5. Blikopener

      Ook de eminente kletskous Rien Noppen doet of zijn neus bloedt en kijkt weg.

      Te bang om te googlen, ouwe viezerik?

     6. Meriadoc Brandebok

      Ik zal er twee citaten uitpikken: de eerste klopt niet en zet de lezer op het verkeerde been. Voor de tweede is geen onderbouwing. Vervolgens mag jij de complottheorie zelf gaan aannemen of niet

      Cultuurvuur schrijft: “Dat zou dan wel peperdure steun zijn. Het “Europees Solidariteitskorps” (geen verzinsel!), van waaruit het European Youth for Climate Action werkt, krijgt alleen al in 2018 – 2020 wel 340 miljoen euro subsidie van de EU, zo bericht de Europese Commissie.”

      Hier wordt de lezer bewust voor het lapje gehouden. Het Europees Solidariteitskorps is namelijk een breed programma voor de Europese jeugd. Google en lees maar even. Het klimaatprogramma krijgt niet 340 miljoen Europese steun, maar de EU schrijft dat het solidariteitskorps (dus niet de Europese Commissie zelf) 40 miljoen zou kunnen (“propose”, “could”) uitgeven aan klimaatprogramma’s voor de jeugd.

      Daar zie je al een onwaarheid.

      De tweede is absurder: Cultuurvuur beschuldigt de EU van een “propagandaoorlog”. Ah, dus als de EC het korps voorstelt 40 miljoen te steken in een pro-klimaatprogramma is dat een “propagandaoorlog”? Alle nadere onderbouwing blijft uit. Wie is de tweede partij in die propagandaoorlog?

      Ach, waarom steek ik mijn energie hier toch in?

     7. Beukman

      @Blikopener
      Cultuur onder Vuur is onderdeel van Civitas Christiana, een engerechtse Rooms-katholieke anti-homo-organisatie, met zusterclubs all over Europe én America (“Traditional, Familiy and Property”).

      Deze organisatie tracht ons het katholicisme door de strot te rammen onder het mom van “het behoud van waarden”.

      Nee, Soros ziet er deze keer niet achter, maar wees verstandig en geef jezelf toch als opdracht mee: Follow the money!

     8. Blikopener

      Maria Brandnetel weigert te googlen op ‘European Youth for Climate Action’ en gaat door met modder gooien.

      De jeugd wordt door de EU gemobiliseerd en ‘opgevoed’ tot trouwe klimaatslaafjes druiloor, en daar heeft de EU heel veel poen voor over.

     9. Blikopener

      Ahh, daar is Neukman ook. Ik dacht al, waar blijven de andere paladijnen? Het gaat niet over die site, die zal me worst wezen. Het gaat over de ‘European Youth for Climate Action’ die er genoemd wordt. Google er op en lees de PDF die door de EU zelf gecomponeerd is.

     10. Siemien

      “en daar heeft de EU heel veel poen voor over.”

      En dat kan ook want ja de begroting wordt er immers niet goedkoper op..

     11. Siemien

      @BO de kans dat je vraag beantwoord wordt in 0

     12. Rien Noppen

      @Blikopener, ik heb inmiddels gegoogeld. Een bizarre extreem-rechtse, islamofobe en en homofobe website van totaal verknipte katholieken.

      Als jij die Hugo Bos c.s. serieus neemt plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie.

      Dat Toetssteen er verrukt over is verbaast overigens niet, die man is ook ernstig verknipt.

     13. Blikopener

      Noppen, lees nog eens rustig mijn reacties onder dit item door. Google dan op ‘European Youth for Climate Action’. Lees de door de EU zelf gecomponeerde PDF en kom dan nog eens terug.

     14. Siemien

      “plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie.”

      En dat doet Rientje al vrij snel

     15. Beukman

      Nou @Pikopener, ik lees een hoop onzin op die site van jou: een mengsel van hele en halve leugens. Denk je bijv. nu echt dat de EU “de drijvende kracht” is “achter het klimaatspijbelen”? Die scholieren hebben zeker allemaal een aardig zakcentje verdiend door vandaag naar Den Haag te gaan? Kom nou toch, @Pik, dat geloof je zelf niet.

      Op die website van de EU lees ik in de pdf inderdaad dat de EU geld heeft vrijgemaakt voor allerlei milieuactiviteiten, zoals: from training youth workers to reuse and recycle materials, motivating youngsters to use smartphone applications to save energy, stimulating the spirit of green entrepreneurship, to developing skills in sustainable agriculture (e.g. short food supply chain sustainable forest management), sustainable industry (waste cycle, innovative technologies, digitalisation) or the tertiary sector (green tourism marketing, education). Additional funding transferred from other EU programmes to Erasmus+ could create additional opportunities.

      Big deal! De EU financiert wel meer activiteiten, daarvoor hebben ze een mandaat gekregen van de landen van de EU. Dat die ouwe zak van een Baudet daartegen te hoop loopt zegt meer over hem dan over die acties. Hetzelfde geldt voor die Rooms-katholieke organisatie.

     16. Blikopener

      In die PDF staat ook dit Beuk: ““European Youth for Climate Action Europe’s future will be built by young people. This is why they need to be empowered to develop the capacities and skills to help tackle climate change. One third of the EU population is under the age of 30. The future of our continent will be shaped and experienced by these 170 million young Europeans. The European Commission’s Youth for Climate Action Initiative will empower young people to seize on the spirit of renewal and regeneration that is encapsulated in the Paris Agreement, and to shape their future together, across borders. The European Union has dedicated youth programmes which create a perfect framework for projects dedicated to climate action. The objective of the European Youth for Climate Action is to further scale up these initiatives, and to use them to help young people take action for the climate and for their communities.”

      Jij vindt het dus normaal dat een centrale overheid geld pompt in het beinvloeden van jongeren in de door de EU gewenste richting. Ik dacht dat nieuwsvoorziening iets was voor de pers, maar dat heb ik waarschijnlijk mis.

      Goebels, Hitlers propaganda minisiter, kreeg ook een groot budget om de geesten rijp te maken. Als jij het doodnormaal vindt dat de EU het klimaatnieuws bepaalt, is er een steekje aan je los.

      Alhoewel, je bent extreemlinks. Dan zul je het juist wel toejuichen.

     17. Meriadoc Brandebok

      Ter info een volledige lijst van de projecten vsn het Solidariteitskorps.

      Hieronder volgt een lijst van thema’s waarvoor projecten met steun van het Europees Solidariteitskorps kunnen worden georganiseerd. De lijst kan nog worden uitgebreid naarmate het initiatief zich ontwikkelt.
      Inclusie
      Een breed thema waaronder projecten kunnen vallen voor o.a. hulp aan mensen met een beperking of bijzondere behoeften, bestrijding van discriminatie en intolerantie, ondersteuning van minderheden zoals Roma, en interculturele, interreligieuze of intergenerationele kwesties.
      Opvang en integratie van vluchtelingen en migranten
      Hulp aan mensen die pas in Europa zijn aangekomen, om hen een veilige opvang te geven en te ondersteunen bij de integratie in hun nieuwe gemeenschap, waar dan ook in Europa.
      Burgerschap en democratische participatie
      Bijvoorbeeld werk op het gebied van mensenrechten, justitie en juridische vraagstukken, en mensen meer uitleg geven over en in contact brengen met democratische processen en besluitvormers.
      Preventie van en wederopbouw na rampen
      Gemeenschappen helpen om het risico op natuurrampen te verminderen, en getroffen gemeenschappen na een ramp helpen bij de wederopbouw. Let op: leden van het Europees Solidariteitskorps mogen niet worden ingezet voor de eerste noodhulp onmiddellijk na een ramp. Die taken moeten altijd worden uitgevoerd door mensen met een gespecialiseerde opleiding en ervaring in het werk in een gevaarlijke omgeving.
      Milieu- en natuurbescherming
      Projecten in verband met klimaatverandering, energie en natuurlijke rijkdommen, en in sectoren zoals landbouw, bosbouw en visserij.
      Gezondheid en welzijn
      Projecten die gezondheid en welzijn in het algemeen bevorderen, bijvoorbeeld op het gebied van een gezonde levensstijl en actief ouder worden.
      Onderwijs en opleiding
      Projecten over diverse onderwijsgerelateerde onderwerpen, bijv. vroegtijdige schoolverlaters, steeds belangrijkere basisvaardigheden zoals rekenen en IT, of vreemde talen.
      Werkgelegenheid en ondernemerschap
      Projecten op het gebied van werkloosheid en zelfstandig ondernemerschap.
      Creativiteit en cultuur
      Projecten waarbij via kunst en cultuur diverse problemen in een gemeenschap worden aangepakt.
      Sport
      Projecten voor meer inclusie, gelijke kansen, participatie in de sport en breedtesport.
      – (Bron: officiële website)

     18. Rien Noppen

      @Blikopener, als de, democratisch gelegitimeerde, EU besluit zich te verbinden aan de klimaatakkoorden en besluit alles op alles te zetten om de opwarming van de aarde tegen te gaan is het toch volstrekt normaal dat men probeert jeugdigen voor dit doel te enthousiasmeren?

      Je vergelijking met Goebels en het Derde Rijk is te stompzinnig voor woorden.

     19. Beukman

      Afgezien van de onvermijdelijke wolligheid (’t benne wel ambtenaren per slot) is er niks verkeerd aan dat stukkie tekst, @Pik. Een en ander komt voort uit het tekenen van het Klimaatverdrag door de EU. Ik citeer je eigen geciteerde tekst:

      The European Union has dedicated youth programmes which create a perfect framework for projects dedicated to climate action.

      Wat die programma’s dan precies zijn, heb ik een paar reacties hierboven al opgesomd: sustainable industry (waste cycle, innovative technologies, digitalisation) or the tertiary sector (green tourism marketing, education), etc.

      Vertel me nu eens hoe precies het geld dat de EU heeft vrijgemaakt terecht komt bij jongeren die acties voeren voor hun (en niet jouw) toekomst. Dat is immers wat je probeert te suggereren.

      Was jij trouwens zelf niet ook idealistisch in een grijs verleden, (extreem) links zelfs? Bizar dat je dan nu te hoop loopt tegen jonge idealisten, vind je zelf niet ook, ouwe reus?

     20. Vliegenvanger

      @ Rien Knoppen, wat een walgelijke reactie hier van jou. Als je niks te doen hebt ga met je grote teen spelen i.p.v lulkoek te plaatsen.

   3. Siemien

    Sws zijn overheden niet te vertrouwen Gekko

  2. Scarletti

   Beste Gekko,
   Indoctrinatie en propaganda zijn beproefde technieken van dictaturen

 6. Roughwood

  Ik ben het 110% eens met Thierry Baudet en eveneens met psychiater Esther van Fenema. Ik citeer uit haar opiniestuk van een week geleden in de wakkerste krant van NL: ‘Laten klimaatspijbelen is kindermishandeling. Kinderen manipuleren en indoctrineren voor ideologische kwesties is moreel verwerpelijk. Het is makkelijk om kinderen naar voren te schuiven in kwesties waarin je gelijk wilt scoren. Kinderen roepen evolutionair gezien emotie op hetgeen iedere ratio en kritiek uitschakelt. Het is ongezond als kinderen wakker moeten liggen bij onderwerpen die te groot en te bedreigend zijn en waaraan ze niets kunnen doen. Dat hoort niet en mag gewoon niet. Wat kinderen juist zouden moeten leren is kritisch naar de feiten kijken. Op school. En niet spijbelend, of in een radioprogramma, als speelbal van volwassen met een strategie.’

  Waarvan akte.

 7. Rien Noppen

  Aldus de charlatan die deze week deerniswekkend onderuit ging in het debat over het Klimaatakkoord.

  🙂

  1. Siemien

   Aldus pedo Reintje die deze week Baudet al een paar x voor Charlatan heeft uitgemaakt

   1. Lugar

    @Siemien: Je bent bezig een kind te voeden.

 8. janszm

  U heeft een loden gordijn opgetrokken om verstoken te blijven van de waarheid.
  Probeer eens te bewijzen dat de klimaat-sceptici fout zitten. Lukt dat, denkt u?
  Trek dan uw conclusie.

  Er zijn geen bewijzen, dus geen feiten, dat de klimaatverandering een menselijke daad is.
  Het is veel wetenschappers een doorn in de ogen, dat zij geen vat op de natuur hebben, dus hebben zij het klimaat geloof veranderd in een klimaat wetenschap.
  Zoiets als met christenen, moslims etc.: ook daar is het geloof veranderd in een zeker weten, zonder feiten, zonder bewijs.

  1. fockingworst

   @janszm 100+
   Toevoeging: vervuilen doen we zeker wel, dat valt niet te ontkennen.
   Het klimaat verandert al sinds de aarde bestaat naar allerlei xtremen.

  2. Rien Noppen

   “Probeer eens te bewijzen dat de klimaat-sceptici fout zitten. Lukt dat, denkt u?”

   Dat hoef ik niet te doen, simpele ziel, dat is door de klimaatwetenschap allang gebeurd.

   1. HEM

    In Amerika zijn de “klimaatwetenschappers” allang ontmaskerd. Het is niet Trump, het is het congres dat het klimaat-accoord opzegt.
    Jarenlang hebben echte wetenschappers geen “onwelgevallige” artikelen mogen plaatsen, werden ze niet meer uitgenodigd voor TV en moesten ze bang zijn voor hun subsidies voor hun onderzoeken.
    Al Gore is een idioot. Obama heeft beweerd dat de aarde gevaarlijk opwarmt (Global warming – daar kun je alle kanten mee op) en in dezelfde zin zei hij dat 97% van de wetenschappers het met hem eens waren. 97%, weet je wat dat is? Dat is de uitslag van presidentsverkiezingen in Syrië, Saudi Arabië, Noord-Korea en andere dictaturen.
    Jazeker, het bewijs WORDT geleverd. Bekijk alle toespraken van Prof. Dr. Don Easterbrook maar eens. Er is geen opwarming, er is niet teveel CO2, CO2 is niet giftig, CO2 is hard nodig voor onze flora, ons voedsel.
    En ja, vroeger was alleen de leraar Nederlands links, nu is het hele lerarenkorps door links geïnfiltreerd.

 9. victus

  Zolang er jongeren zijn die denken dat Holland is bevrijd door Marokkaanse en Antilliaanse militairen in WW2 en dat Spanje in zuid Amerika ligt komt het allemaal in orde?

 10. J.Rademaker

  Kritisch denken moet je in een vroeg stadium uitschakelen.

 11. Arnoniemuss

  @Scarletti. Ik hoor hier met regelmaat dat wetenschappelijke kennis ook maar een mening is. Volgens mij heeft Baudet dat ook wel eens gezegd. En nu hoor ik Scarletti zeggen dat hij de wijsheid in pacht heeft. Hij weet hoe het werkelijk zit. Ik stel voor, Scarlet ti, dat jouw privé inzichten de status van ‘mening’ krijgen. Ik neem aan dat je een grapje maakte.

 12. Tante Sidonia

  Juist Baudet!

 13. Gerlos

  Het was voor de jeugd een mooie dag met dans muziek en fastfood moet herhaald worden vinden ze.

 14. Raveltje

  Hout verbranding is er al zolang de mensheid bestaat is ook Co2
  En de natuur vaart er wel bij.En dat moet nu allemaal stoppen?

 15. Rosasolis

  Wie zegt dat de kinderen gedurende de demonstratie gisteren in Den Haag hamburgers hebben gegeten? Een grote foto in Trouw vandaag liet een meisje zien die mandarijnen
  en een broodje in haar lunchdoos had, en een jongen die een appel at. Hoewel er uitzonderingen misschien kunnen zijn, zullen de meeste scholieren in deze demonstratie zich niet met hamburgers hebben gepropt. Zij hebben betere dingen met hun zakgeld te doen dan de vreet tenten steunen.

  1. marco1

   Ja wiet en xtc kopen.

 16. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Het onderwijs ligt min of meer op z’n kop en de leerlingen gaan spijbelen voor een beter klimaat en hoe komen ze op het malieveld??? precies met de bus. !x per jaar gaan de leerlingen ook op schoolreis hoe gaan ze daar heen??? precies met de bus of als het verder is met het vliegtuig. Zelfs D 666 staat achter deze actie, notabene een partij die onderwijs zo hoog in het vaandel heeft, over hypocriet gesproken.

 17. fockingworst

  Plagiaat van een reaguurder van opiniez.com.

  er aanvulling; los van het feit dat dat onderzoek van Cook niet deugt. Dat veronderstelde 97% verhaal is sowieso irrelevant om meerdere redenen.

  1. Niet elke wetenschapper heeft de kwaliteiten om iets over het klimaat te kunnen zeggen, zoals het voorbeeldje van psycholoog-activist Cook perfect aantoont.
  2. Wetenschap is geen democratie; ook als 97% van de wetenschappers roept dat de aarde plat is, kan de aarde nog steeds rond zijn.
  3. Uit de uitgelekte mails van “climategate” bleek bovendien dat die “wetenschappelijke consensus” dwangmatig wordt opgelegd. Door middel van ridiculisering, censuur en boycot van dissidente wetenschappers. Zelfs binnen de eigen, klimaat activistische kring. Het gemak waarmee de “97%-regel” wordt toegepast bevestigt dat; er is geen discussie mogelijk.

  Wetenschap floreert bij openlijk debat, zodat de beste argumenten winnen. De afgelopen decennia zijn wetenschappelijke debatten over heel veel onderwerpen echter onmogelijk geworden, dankzij dogmatische linksfundamentalisten. Zie hoe universiteiten afwijkende rechtse geluiden boycotten.
  Het is eigenlijk diep tragisch dat een van de belangrijkste pijlers van de vooruitgang, de wetenschap, nu een politiek instrument geworden is. Dat ondermijnt niet alleen onze welvaart en onze samenleving, maar vooral ook ons geloof in de wetenschap.

 18. PMG

  Inderdaad, geen flauw benul waar het over gaat, te beroerd om een hand uit de mauw te steken maar wel leuk mee-brallen, als er maar wat sensatie is.
  De meeste jeugd interreseert het allemaal geen ene moer, studeert maar wat zonder enig idee wat ze in de toekomst gaan doen, ja, alleen maar leuke dingen …
  Het is gewoon onbeschoft dat het geen boetes regent, er is leerplicht, wij betalen de school voor die kleuters met z’n allen maar dat zal bepaalde politiekepartijen verder een worst wezen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.