Video! Wierd Duk pakt ISIS-bruiden aan: “Wat nu ‘ik had geen idee, ik ging op vakantie’? Gewoon een leugen!”

Gisteravond was bij de enige rechtse talkshow van Nederland, Jensen, Telegraaf-journalist Wierd Duk te gast, samen met Dalal Ghanim – een gevlucht yazidi-meisje. Samen waarschuwden ze tegen de naïviteit van Nederland, dat op het punt lijkt te staan om vrouwelijke ISIS-strijders terug te halen naar Nederland. Dom en gevaarlijk, zo betogen Duk en Ghanim.

De rechtse talkshow Jensen heeft gisteravond weer eens laten merken dat ze nog altijd de agenda kunnen setten. Nu heeft cabaretier Soundos afgezegd (sneu hoor), maar wie ziet dat er vervolgens een gevlucht yazidi-meisje met een indringende boodschap wél aanschuift bij het tv-programma, moet concluderen dat de gastenbank kwalitatief gezien alleen maar verbeterd is.

En behalve Dalal Ghanim was ook Wierd Duk, verslaggever van De Telegraaf, te gast. De twee hadden een duidelijk bericht aan de Nederlandse regering: stop met het herimporteren van zogeheten ISIS-bruiden. Ook de vrouwen die zijn uitgereisd naar het toenmalige kalifaat zijn terroristen en dienen als zodanig behandeld te worden. Het zijn geen weerloze slachtoffers, maar doortrapte islamisten die in ons eigen land gewoon voor een gevaar gaan zorgen.

Trap dus ook niet in de leugens dat deze meiden niet goed wisten waarheen ze nu precies vertrokken. Alles was is immers algemeen bekend. Duk:

“Die bruiden wisten waar ze naartoe gingen, toch? Alles was bekend.

Er wordt vaak gezegd: we wisten het niet. Maar al die feiten waren gewoon bekend. Ze wisten dat er mensen onthoofd werden, ISIS had al die videofilmpjes – die propagandafilmpjes – al online gezet, we konden zelf zien wat er gebeurde met die ongelovigen. Die Jordaanse piloot werd levend verbrand in een kooi, weet je nog? Anderen werden in een kooi gestopt en onder water gestopt zodat ze verdronken. Tientallen mensen werden onthoofd. Het was allemaal gewoon zichtbaar.

Ze wisten precies waar ze naartoe gingen. En nu huilen van ‘oh, oh, we hadden geen idee, ik ging met m’n man op vakantie, ofzo’. Dat is dus gewoon een leugen.”

Mic drop!

Nu jullie weer, Den Haag…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. monach

  Duk zei;”die IS meisjes zijn medeplichtig aan terreur.”

  Het is nog erger. Zij zijn medeplichtig aan volkerenmoord.

 2. Scarletti

  Misschien die IS bruiden gewoon hetzelfde laten ondergaan wat die Jazidi meisjes is aangedaan. Voor dit soort onmensen mag er nooit een plek in Nederland zijn
  Ennuh who the f… is Soundos?

  1. TheresaGeissler

   Ze hetzelfde laten ondergaan? Ja, maar dan wel dooranderen, want wie dergelijke gruwelijkheden eigenhandig bedrijft, is automatisch geen haar beter! (Trouwens, in die mate kunnen wij westerlingen dat niet eens, dat zit er niet in bij ons.)
   Gewoon voet bij stuk houden, niet meer toelaten en dus rustig in die contreien laten verkommeren, dat is precies de juiste straf. Het aanwezige manvolk daar doet de rest wel!

 3. Niet L niet R

  Het bericht is geheel duidelijk!
  Maar ik ben bang dat het nog niet duidelijk genoeg is voor die linkse regering, daar schaar ik voor 70 procent ook Rutte onder!

 4. Peter Loosduinen

  Betekenis : Mic drop! ???

  1. Bosche draak

   Mic drop: het laten vallen van de microfoon, is begonnen in rap duels.
   Het geeft aan dat het punt is gemaakt en er niks meer aan toe te voegen valt.

 5. Peter Loosduinen

  Alleen terug in biologisch afbreekbare lijkzakken !
  We moeten namelijk aan het milieu denken.

 6. HendrikJan

  Laat ze gewoon daar in die zandbak, het zijn gewoon de hulptroepen van massamoordenaars geweest.

  Niets meer en niets minder.

 7. HendrikJan

  In de Telegraaf staat een stukje, over man aangehouden in De Lutte, vanwege voorbereiden terroristisch misdrijf.
  Inclusief in het bezit hebben van een vuurwapen.
  De eigenaar van de campingboerderij snapt het niet, waar de man vandaan komt ??
  Turkije of Syrie ?? Dus ??

  1. Step one

   Dus? Trap die Moslims ons land uit! Doe je dat niet, dan krijg je aanslagen.

 8. Anders55

  al deze ‘ dames èn heren ‘ gingen toch niet om te vechten, maar om de bevolking te ‘helpen ‘? en zij geloven zichzelf…? nu de situatie moeilijk voor hen is geworden, willen ze stuk voor stuk terug (met hun kinderen) naar het ‘ ongelovige en verdervelijke Westen, want laten we wel wezen: ze missen het comfort, ze missen een eventuele uitkering, ze missen het internet en noem alles maar wat ze daar missen; blijkbaar is het Westen toch nog niet zo verwerpelijk?? in mijn ogen laat hen daar lekker blijven ( ook al spijt het mij voor hun kinderen) zij hebben zelf gekozen om te gaan en nu blijkt dat die keuze verkeerd voor hen uitpakt vragen om clementie en berouw tonen?? laat ze maar daar!!!!
  mijn grootmoeder had een gezegde: ” wie z’n gat verbrandt, moet op de blaren zitten”!!

 9. Gerlos

  Lekker daar laten zitten in die zandbak tot hun dood aan toe, eigen schuld dikke bult

 10. Marija

  Het zou getuigen van een welhaast kinderlijke naïviteit, als men deze moordenaars naar Nederland laat terugkeren.
  Laat hen blijven in het land waar ze dood en verderf hebben gezaaid omdat ze de macht daartoe hadden. Mag dat tuig nu de andere kant van die medaille ondervinden.
  Ik vind dat de geteisterde bevolking het recht heeft hen te bestraffen, in het land waar zij zich zo gruwelijk en barbaars hebben gedragen.

  1. Step one

   Ik denk daar precies hetzelfde over.

 11. H.Vaes

  Waarom wel die kinderen terughalen?….Zij zijn daar geworteld….dat kun je die kinderen niet aandoen.
  Tenminste….dat argument gebruikt men hier ook bij het kinderpardon.
  Dat is discriminatie….toch?

 12. Ries

  Aan ‘die arme kinderen’ denken? Geen denken aan! Als argeloze aardappeleter zijn we door links en andere verstandelijk gehandicapten veroordeeld om overal aan te denken, behalve aan de gevolgen. De ISIS-bruiden hebben deze argeloze wezentjes op de wereld gezet ter meerdere eer en glorie aan de chef van pedo mohammed. Wat mij betreft mag deze het verder uitzoeken. Als allah akhbar weet hij toch wel een oplossing voor dit probleem? Blijven bidden mensen. Succes gegarandeerd.

 13. timmey

  Soundos… vraag me al jaren af wat voor entertainment die brengt.. niet mijn humor

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.