Wilders: ‘Kabinet sluit ziekenhuizen maar subsidieert linksige multiculti in Marokko. Waanzin, stem ze weg!’

PVV-leider Geert Wilders vond vandaag een nieuwe aanleiding om zijn campagne tegen het kabinet-Rutte III voort te zetten. Hij juicht het besluit toe om een aandeel in KLM te nemen, maar op andere momenten heeft de club van Rutte de financiële prioriteiten totaal niet oprde, aldus de oppositieleider. Zo noemt hij het “waanzin” dat men ziekenhuizen laat sluiten, terwijl er voor culturele instituten op Marokkaanse bodem wél geld is.

PVV-leider Geert Wilders heeft geen enkel goed woord over voor het derde kabinet van Mark Rutte. Een hele rij boze hashtags wordt bij de strijd betrokken om de felbegeerde zetels in de Provinciale Statenverkiezingen en de daaropvolgende Eerste Kamerverkiezingen – #StemRutteWeg, #StemZeWeg, #StemPVV, en gewoon nog een keer #StemPVV – want volgens Wilders gaat het kabinet op totaal onverantwoorde wijze om met publieke middelen. De IJsselmeerziekenhuizen vielen korte tijd geleden om, en minister Bruins van Zorg weigerde ze te redden met belastinggeld.

Maar tegelijkertijd gaat er wel veel geld naar een “linksig multiculti-instituut in Marokko“:

“Het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR) in Rabat krijgt een structurele subsidie van het ministerie van Onderwijs, maakte de Universiteit Leiden, eigenaar van het instituut, bekend. Het gaat om een jaarlijks bedrag van 600.000 euro.

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) kwam tot dit besluit na een evaluatie van het instituut. Het NIMAR in Marokko krijgt eenzelfde bedrag van het ministerie van Buitenlandse Zaken en nog eens 1,2 miljoen van de Leidse universiteit zelf.”

De tonnen vliegen je om de oren. Het gaat dus om grote bedragen, maar let wel: met €600.000 houd je geen ziekenhuis draaiende. Dit zijn schreeuwend dure instellingen die tientallen, wellicht zelfs honderden miljoenen euro’s per jaar kosten. €600.000? Dat is een druppel op een gloeiende plaat.

Daarnaast: wilde Wilders niet de islam tot ideologische vijand benoemen? Is het dan niet handig dat je in Nederland toch een flink aantal sprekers van de Arabisch taal, en kenners van de Arabische cultuur, hebben rondlopen die je kunnen informeren over de stand van zaken daar? Want dat instituut staat daar geen windmolens te bouwen of pindakaasvloeren aan te leggen. Er wordt gewoon keihard gestudeerd.

“Het instituut biedt in Nederland ingeschreven studenten de mogelijkheid om kennis op te doen van de Marokkaanse talen, cultuur, godsdienst, de Arabische wereld en West-Afrika. „Dankzij eeuwenoude betrekkingen met de Arabische wereld heeft de Universiteit Leiden aanzienlijke kennis over de talen en culturen van Marokko kunnen opbouwen, kennis waarmee de Nederlandse samenleving haar voordeel kan doen. “

Misschien dat Wilders deze keer dus nét iets te snel heeft gebruld. Maar goed, het is verkiezingstijd en de PVV-voorman is er alweer overheen gedenderd met een Maurice de Hond-onderzoek waaruit moet blijken dat de islam niet bij Nederland past. Dus met een beetje geluk voor ome Geert heeft niemand het door.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Onzin456

  Er wordt altijd gezegd: “wilders kan geen land regeren met een a4tje”, of over hoe klein zijn veranderingen zijn. Maar om te bedenken dat NL al gewoon goed bezig is met alles, we moeten gewoon de stroming veranderen anders blijven we niet in de top (15 nu al?). #stemPVV of #stemFVD.

 2. Scarletti

  “€600.000? Dat is een druppel op een gloeiende plaat”. Er worden in Nederland wel heel veel van die druppels over de balk gesmeten. Alles te samen een bedrag dat gelijk is aan de begroting van een land als Suriname. Daar kan de Nederlandse overheid nog ‘ns 14% van de KLM voor aankopen. Klm is rechtreeks verantwoordelijk voor 113.000 banen. Indirect zijn is het een veelvoud daarvan

 3. Satty

  Het kabinet heeft geen ziekenhuizen gesloten. De smeerlap wilders heeft voor de afbraak zorg gestemd. De landverrader.

  1. Scarletti

   De 5e kolonne van Erdogan neemt het woord landverrader in haar mond.

  2. Tguard

   Nou zou het toch prettig zijn als je je bij de feiten houdt. Wat een onzinnige bijdrage en duidelijk niet op de hoogte van de werkelijke gang van zaken mbt de zorg.

   1. Satty

    Waar heb ik het mis? Stem gedrag wilders op zorg gebied was bijna zonder uitzondering met vvd mee stemmen.

    Het kabinet is niet verantwoordelijk voor het sluiten van de ziekenhuizen maar wanprestatie van de bestuurders met zorg ondernemer loek winter voorop. Ik ben van mening dat de verkeerde organisatie in de zorg terug gaat naar de tijd van pim fortuijn, toen is voor de zorg een verkeerde bestuursvorm gekozen. Dit is overigens geen verwijt aan fortuijn maar een verwijzing naar het moment waarop het fout ging.

    Je mag de volgende keer best vertellen waar ik het volgens jou mis heb. Wat ik hierboven beschreven heb zijn feiten op het moment van fout gaan na, dat is een interpretatie

    1. Siemien

     Sat(an)ty is onzer aller landverrader die graag iedereen hier in Nederland als verrader, fascist, antisemiet etc etc wegzet.

     Sterker nog, het is ons alle duidelijk waar Satty voor staat, Satty heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Satty is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

     Jij bent een zéér warme pleitbezorger van de islam, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
     Jij bent het zuurdesem, jij schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
     Jij laat hier precies zien wie jij eigenlijk bent, je bent een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, je valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
     Buiten dat, ben je ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
     Je bent adergebroed en het wordt tijd dat je opflikkert…dat vind ik..

     1. Original NL

      Siemien….+100

  3. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen

   1. Rien Noppen

    Weer geen nauwe opening kunnen vinden, Top?

    Arme jongen toch!

    1. Adriaan

     @Noppen laat zien waar hij de hele dag aan denkt. Arme jongen toch!

   2. sonar

    Top het hoofddoekje kan nooit te strak zitten,het zit alleen op de verkeerde plek.

  4. Marija

   Je praat naar je verstand Hoofdddoek sat.

  5. bejaarde

   Wederom maak ik je attent op een uitspraak van jou, waar velen zich aan zullen ergeren.
   Hoe denkt Tim hierover? Ik zal hem dit ook maar eens onder de aandacht brengen.

  6. TD

   Satty wil jij even dimmen,Wilders is een gerespecteerde échte Nederlander en leider van de PVV!
   En jij bent een dubbelpaspoort houdende verraderlijke halve Nederlander,met de ziel en roots in Afrika,dus houdt je bek!
   Je hebt géén recht van spreken.

  7. Vliegenvanger

   Kul verhalen ophangen doe je maar thuis, het zijn Trutte en kornuiten die Nederland naar de kloten helpen. Stem PVV en of FVD. De enige redding van Nederland.

 4. lIN-T

  Waarom geven we belastinggeld weg aan Marokko? De opbrengst van Nederlandse arbeid wordt verkwanseld door incompetente bestuurders. Daarvoor wil Rutte iedereen aan het werk zetten, zodat ze Sinterklaas kunnen spelen, de Nederlandse werknemers krijgen de zak en roe.

 5. nienke

  Satty@.

  Je bent wel goed in de war of teveel gezopen of je pillen niet geslikt of je weet niet waarover je lult.

  1. Scarletti

   Beste Nienke,
   Satty drinkt niet en slikt geen pillen.
   Dat mag ze niet van haar man waarmee za al vanaf haar 12e getrouwd is.

   1. Vit

    Van haar eigenaar bedoel je waarschijnlijk?

    1. Satty

     Vit je bent een lafaard. Discussie DURF je niet aan dus ga je je aan dit soort onzin overgeven.

     1. Vit

      Grinnik

     2. Vit

      Btw, heb je mijn reactie op jou over die drone aanval waarbij jij schrijft dat er onschuldigen bij omkomen nog gelezen?

      Geef drone als zoek opdracht.

     3. Satty

      Nee, niet gelezen. Ik heb van militairen met spijt over drone terreur die zij gepleegd hebben programs gezien. Kijk maar op you tube. Flink zoeken want rechtse censuur is groot.

     4. Top

      Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al haar gehele leven haar hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die haar en haar, door haar voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een onrendabele Niknok.

     5. Vit

      @Satty

      Je verlegt de aandacht, ik zou het toch maar even lezen, wellicht leer je nog wat.

   2. Scarletti

    🙂 Dat dekt haar en de lading ook

  2. Satty

   Het klopt exact wat ik schrijf. Misschien dat je eens moet gaan lezen over hoe wilders zich laat financieren.

 6. Gekko

  Wat he ook van Wilders vindt, de PVV voert een oneindig veel betere verkiezingscampagne dan bv. het CDA.
  Buma en zijn mensen komen niet verder dan: ”ook een hele goede morgen”.

 7. Vit

  „Dankzij eeuwenoude betrekkingen met de Arabische wereld heeft de Universiteit Leiden aanzienlijke kennis over de talen en culturen van Marokko kunnen opbouwen, kennis waarmee de Nederlandse samenleving haar voordeel kan doen. “

  Ik zou niet weten waarom, absoluut geen behoefte aan.

  1. Scarletti

   Eigenlijk zou ik graag zien dat doe betrekkingen op een laag pitje gaan

   1. Vit

    Als ik alleen al dat kudt taaltje hoor word ik nog grijzer.

  2. Rien Noppen

   Dat vit daar geen behoefte aan heeft is niet zo relevant, veel Nederlanders echter wel.

   1. Vit

    In jouw fantasie wereld dan.

   2. HendrikJan

    Noem er eens tien.

    1. Vit

     Hè bah wat gemeen. 😉

   3. Top

    Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak

  3. van Urk

   De Marokkanen weten zelf nog niet alles genoeg over Nederland en de Nederlandse taal.

   1. Vit

    Dat interesseerd ze ook geen reet

  4. Vit

   Nou Rien kom op centjes verdienen.

  5. Mart

   Satty kunt;;Je haat zit diep ,twee scheldwoorden in één zinnetje.

 8. Rien Noppen

  Geert probeert zich wanhopig in de kijker te spelen.

  1. Top

   Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak

  2. sonar

   Noppes de Spaanse bacterie doet zijn wek voortreffelijk ,je reacties worden stommer en stommer.

   1. edoc431

    wek ????? hahahahaahaha

 9. J.C.

  Als ik het goed begrepen heb was er slechts een paar miljoen nodig om de ziekenhuizen te redeen. De exploitatie zal inderdaad veel grotere bedragen vergen, maar daar gaat het hier natuurlijk niet over. Of betalen we krankzinnig veel ziektekostenpremie voor niks?

  Ik begrijp dat er nu jaarlijks € 2,4 miljoen naar Marokko gaat, vanwege een cultuurdingetje.

  Het maakt ook allemaal niks uit. De kabinetten Rutte gaan al vanaf de eerste dag uit van een nieuwe wereldorde zonder grenzen. Dus of ze het geld in deze omgeving of 2000 kilometer verderop besteden, dat maakt ze verder niet zoveel uit. En dan werken de mensen die al lang in deze omgeving wonen maar wat langer……….

 10. Vit

  Heel vaak denk ik terug aan de tijd dat moslims en islam een onbesproken item was, toen had je alleen nog ‘twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen’, dat dan weer wel maar inmiddels achterhaalt want niemand die zich daar nu nog druk over maakt.

 11. HendrikJan

  Wat gek dat Wilders, ondanks de tegenwerking van de Bilderbergmedia,
  precies de item’s benoemd, die niets toevoegen aan Nederland, maar wel bakken met geld kosten.

  Terwijl Marokko weigert, om criminele Marokkanen terug te nemen.

  Terwijl de ASO-AZC vol zitten, met die benoemde personen.

  RUTTUP en NEXIT.

 12. RS

  @Satty, waar staat dat het kabinet ziekenhuizen laat sluiten ? er staat gewoon dat “men “ziekenhuizen sluit……..Wel lezen!!!!!!!!!!

 13. Two Ravens Black Kettle

  Hij heeft geen ongelijk
  En dat maakt de Orwellianen ziedend.

 14. J.Rademaker

  Gaat beter deze keer bruld Wilders, maar dankbaar voor de info, totaal dus 2,4 miljoen over de balk. Leiden heeft veel kennis opgedaan zonder dat vakantiepark in Marokko.
  Heb geen idee hoe dit geld in Nederland besteedt kan worden.
  Hou wel van deze berichten heeft een andere partijleider nog iets zinnigs gemeld.

 15. HendrikJan

  Voor de goede orde de ziekenhuizen worden bestuurd door politieke figuren die voor 85% afkomstig zijn uit de KARTEL clubs.
  VVD/PvdA/CDA/D66/GL.

  Het opperhoofd komt uit de PvdA.

 16. Tante Sidonia

  Langzaam, maar zéér zeker komt de waarheid van Ministeries naar boven!
  Anti-Nederland/pro-Moslim instituten/ (in Marokko !!!) steunen en dat met volle kracht!
  Helaas ga ik gelijk krijgen, wat ik jarenlang beweer: ALLE Ministeries zijn pro-Moslim/ anti-Nederland en, vooral, Groen-Links op alle wijze steunen!
  Er zijn nog een paar kansen om dit te keren:
  Provinciale Verkiezingen
  Europese verkiezingen
  Landelijke verkiezingen ( kabinet valt na 20 maart)

 17. Gerlos

  Aardige vent die Geert maar als premier van ONS LAND zie ik het niet in hem zitten, zal ook nooit gebeuren denk ik. Jammer voor jullie GEERT gelovige.

  1. Dik

   @Gerlos: Dat valt inderdaad te bezien, maar na 170 kartelpolitiek is de verandering nu daadwerkelijk noodzakelijk!

 18. nienke

  Gerlos@

  Als Wilders zoveel stemmen krijgt dat hij premier kan worden komt links wel weer met een oplossing je weet zeker wel welke?

 19. Dik

  #stemzeweg

 20. Veteraan

  Ik proef toch een beetje jaloezie naar Geert, Tim.
  Of mag je hem echt niet ?

  Go Geert

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.