Wilders pakt miljoenensmijtende D66-minister Kaag aan: ‘Ze brengt bakken met geld naar moslimlanden in Afrika!’

De PVV-voorman toont nog maar eens zijn afkeer van D66-ministers, de islam én ontwikkelingshulp in één enkele tweet. Het is bijna een kunstwerk, de teksten die Wilders eerder vandaag op Twitter gooide.

Jongens, volgens mij heb ik ‘m gevonden hoor: de ultieme PVV-tweet.

Gelooft u me niet. Oké, dan gaan we even turven: iemand wordt gestoord genoemd? Check. Rutte moet weg? Check. Iets tegen moslims? Check. Iets voor ouderen en de zorg? Check. Referentie aan nu relevant politiek thema (energie en klimaat)? Check.

Ja, bovenstaand Twitterberichtje van niemand minder dan Geert Wilders zelf vinkt alle vakjes aan, zoals we dat met een prachtig anglicisme zeggen.

In werkelijkheid valt het wel mee: het budget voor de ontwikkelingshulp is al lang en breed vastgesteld afgelopen Prinsjesdag. Niger krijgt een deel van het geld dat het kabinet opzij zet voor ontwikkelingshulp. Er wordt niet extra geld uit de zak van de burger gegraaid, ondanks alle suggesties. En wat betreft dat ‘moslim’? Kaag is er niet om imams een tweede villa te gunnen. Het gaat erom om de lokale bedrijvigheid wat op te krikken. Uit het persbericht van Kaag:

“Ook steunt het kabinet projecten voor veilig en schoon water en initiatieven die jonge ondernemers op weg helpen met een bedrijfje. In totaal gaat het in vier jaar om een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro. ‘Op allerlei manieren proberen we mensen in Niger, in het bijzonder jongeren, enig perspectief te geven. Dat doen we door iets te doen aan de achterliggende oorzaken van armoede en ongelijkheid’, zegt Kaag, die voor het eerst een bezoek aan Niger heeft gebracht.”

Of dit de meest effectieve besteding van belastinggeld is, daar kan je over twisten. Maar dergelijke hysterische Wilders-tweets doen de zaak in ieder geval geen recht. Vindt u ook niet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

114 reacties

 1. Benny

  Wilders zegt hier niets dan de waarheid… Punt

  1. Peter Loosduinen

   zo is het !

 2. Gekko

  Onzin Engelbart, je afweer voor Wilders belet je de zaken in juist perspectief te zien. Er is wel degelijk een lastenverzwaring voor burgers in de rijksbegroting doorgevoerd om de Sinterklaasakties van Kaag mogelijk te maken. Bovendien schijn je de toon van zijn tweets belangrijker te vinden dan de inhoud. Ik ga liever voor het laatste.

  1. wheelboy

   Gekko
   Lees dit eens .Dat kost idd niets .
   Criminele aso-asielzoekers gaan vrijuit
   De hele bestuurlijke gereedschapskist is inmiddels uitgeprobeerd in de strijd tegen de overlast van een kleine groep criminele asielzoekers uit veilige landen, die asielzoekerscentra terroriseren en diefstallen plegen. Maar steeds blijken maatregelen niet te werken, of worden ze illegaal verklaard.

   Een groep overlastgevende Noord-Afrikaanse asielzoekers die rond de jaarwisseling van 2016 op 2017 een noodbevel van burgemeester Heijmans (Weert) overtrad, gaat definitief vrijuit. Het gerechtshof in Den Bosch vindt het niet nodig dat ze worden vervolgd. Volgens het hof was de golf aan vechtpartijen, diefstallen en overlast die de Limburgse stad teisterde weliswaar vervelend, maar niet ernstig genoeg om te spreken van vrees voor wanordelijkheden.
   En dan de vrienden van rien knoppen en FLeurtje en aytas
   Heijmans werd na de jaarwisseling plots zelf verdachte, na een aangifte wegens vrijheidsberoving van de Bond van Wetsovertreders .

   “In Ter Apel worden nog steeds elke dag winkeldieven betrapt”
   Justitie laat het in de ogen van bestolen winkeliers en bestuurders vaker afweten in de vervolging van criminele asielzoekers uit veilige landen. Zo vervolgde het Openbaar Ministerie Noord-Nederland (dat de provincies Groningen, Friesland en Drenthe beslaat) in 2018 in totaal 221 winkeldiefstallen door asielzoekers uit veilige landen. Dat zijn er minder dan alleen al in Ter Apel zijn betrapt. Dat waren er volgens Harry Stuulen van de lokale ondernemersvereniging 282. „Vrijwel uitsluitend ’veiligelanders’.”

   Stuulen: „In Ter Apel worden nog steeds elke dag winkeldieven betrapt. Wij zeggen: sluit deze groep op tot ze worden uitgezet, maar ja, dat mag niet van Europa.”

  2. Troelstra

   Zo is het maar net.

 3. Gekko

  Afweer = afkeer

 4. Adriaan

  Kom er maar in @Satty, jij kunt precies vertellen bij wie dat geld terecht komt.
  Wilders begrijpt als geen ander dat het weggegooid geld is.

  1. Satty

   Het is Afrikaans geld. Weet je wel waar jouw welvaart op gebaseerd is. Dat jij een wegkijker van de waarheid bent maakt het niet minder waar.

   Ook al denk ik dat jij niet over de capaciteiten beschikt om het complete plaatje tot je te kunnen nemen.

   1. Siemien

    Nee hoor Satty, het is € 400.000.000 dat naar Afrika gaat, dat jij een wegkijker van de waarheid bent maakt het niet minder waar…
    Ook al weet ik dat jij niet over de capaciteiten beschikt om het complete plaatje tot je te kunnen nemen, daarvoor ben je vooringenomen voor..

    1. Nederland-op1

     Waarom dat geld naar Niger en niet naar andere landen in Afrika? Wat oneerlijk! Nederland zou geld dat voor ontwikkelingshulp wordt gereserveerd daadwerkelijk moeten investeren. Dus met het oog op een positief rendement voor de Nederlandse schatkist. Denk je dat die pokke Chinezen geld weggeven? Die zijn wel slim bezig.

   2. TheresaGeissler

    Afrikaans geld? Het ontbreekt er nog maar aan, dat je er die intussen befaamde uitspraak tussendoor gooit, he weet wel: “Hallo, witte mensen….(Dit is Afrikaans geld, wat jullie al-le-maal van ons hebben ingepikt! Geef het eens effe gauw terug… braaf zo!)
    Ik weet niet, hoe het er met anderen voorstaat, maar ik ben intussen stróntziek van al de eeuwige verwijten: Jullie maken iemand nog “racist van het racistisch moeten zijn”. En dan maar weer janken over de “haat”, die je ontmoet!
    Je ziet het: Nu schiet ik eens echt uit mijn slof. ‘De kruik gaat zo lang te water tot hij barst’ noemt men dat.

    1. Adriaan

     @Geissler, je vergeet nog een belangrijke gezegde van Aytas: jullie moeten leren je eigen broek op te houden.
     Maar deze vind ik toch de mooiste: van elke dollar die Afrika binnenkomt, gaan er tien uit.

     1. Troelstra

      Dus als ze één dollar hebben verdiend willen ze er al tien uitgeven? Hoe? Door hun handje op te houden? Had Aytas El Trollo het niet over eigen broek ophouden? Dan zullen ze eens wat harder moeten gaan werken. Anders komen ze nooit aan die tien dollar om die uit te willen geven.

 5. Willem Bever

  doen we al 50 jaar en wat krijgen we ervoor terug
  Een tsunami aan gelukszoekers
  Conclusie schiet niet op
  250 miljard in rook op

  1. Satty

   1 dollar naar Afrika 10 naar het westen. Gewoon een keihard feit. Wilders is naast een leugenaar een dief. Het is Afrikaans geld dat terug naar Afrika gaat.

   1. Siemien

    Nee hoor sat(an)ty, de miljarden vliegen naar Afrika toe en corruptie viert hoogtij in Afrika, hoe komt het toch dat Afrika zo onderontwikkeld blijft met al dat geld dat ze krijgen?

 6. Rien Noppen

  De politieke loser Wilders is niet in de positie om wie dan ook aan te pakken.
  De sukkel keft hysterisch en Kaag haalt haar schouders op.

  1. Siemien

   Wilders heeft gelijk en getuige jouw reactie bewijst ook nog eens dat Wilders gelijk heeft en jij te achterlijk om dit te begrijpen of juist expres te doen met voorbedachte rade..

  2. Rien Noppen

   Denkt Siemien dat de staatsvrouw Kaag onder de indruk is van het gekef van Wilders?

   1. Siemien

    De vraag is meer waarom jij islamitische landen uit de wind wenst te houden en het prima vindt dat er € 400.000.000 naar dit soort landen gaat terwijl er in Nederland ziekenhuizen sluiten?

    1. Rien Noppen

     De ziekenhuizen sloten omdat deze particuliere ondernemingen onrendabel waren, Siemien. Dat heeft geen fuck te maken met dit onderwerp.

     Ik ben een voorstander van ontwikkelingshulp voor landen die we eeuwenlang hebben leeggeroofd.

     1. Siemien

      Ah Rientje is Aytas, de vraag blijft staan waarom Rientje islamitische corrupte giflanden uit de wind wenst te houden en het prima vindt dat er € 400.000.000 naar dit soort landen gaat..

      Dat ziekenhuizen sluiten heeft er natuurlijk wel degelijk mee te maken, banken werden overeind gehouden dus waarom ziekenhuizen niet?

      Mevrouw Kaag is een anti-semiet getrouwd met een Palestijnse terrorist die een dubbele agenda heeft..

     2. DeBruijn

      Ik heb niemand zijn of haar land leeggeroofd, dus dat slaat ook nergens op. In Niger, Libië en vele andere landen hebben wij Nederlanders nooit gezeten. Oh ja wel, om daar die landen te helpen.

      Ik zet mezelf in voor verschillende goede doelen, maar dat heeft niets met schuld gevoel te maken. We moeten zorgen dat zij zelf hun broek op kunnen houden, maar dat is vaak het probleem dat het niet lukt.

      En ik merk ook vaak dat hulp geven averechts werkt, net zoals hier statushouders een uitkering geven en er niets voor terug te verwachten. Mijn Syrische straatgenoot zegt daarom doodleuk: ik wil niet werken.

      We moeten een meer op eigen verantwoordelijk gestoelde hulp. Wil je zelf de schouders er niet onder, dan stopt je uitkering of ontwikkelingshulp.

      We zijn veel te naïef en lief geweest. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

     3. Satty

      Nee siemien het is van de zotte dat jij denkt dat het Nederlands geld is.

     4. Siemien

      Nee hoor Satty, wat jij zegt is onzin, sterker nog, het is (ons) belastinggeld € 400.000.000 dat uitgegeven wordt aan ontwikkelingshulp.
      Het is van de zotte dat jij vindt dat WIJ Afrika iets schuldig zijn.

      Mevrouw Kaag is een anti-semiet getrouwd met een Palestijnse terrorist die een dubbele agenda heeft en Nederlands belastinggeld misbruikt om haar projectjes te financieren..

     5. Dik

      Je houdt een trol in leven.

     6. markw

      Tuurlijk, maar dan moet het wel goed besteed worden.. bu zakt het in een eindeloze put van corruptie en hebben de mensen in Afrika er nog geen drol aan..

      Maarja dat intereseerd je niet.. Ontwikkelingshulp moet op de manier hoe links alles graag doet.

      Duur en ineffectief..

      Dus verbaast me niks dat jij dit fantastisch vindt. Want dit is daar weer een schoolboekvoorbeeld van.

     7. edoc431

      Dan mag jij dat ook betalen, die linkse hobby’s moeten die linkse rakkertjes ook maar eens zelf gaan bekostigen . Doen wij met ons geld wel andere dingen dan ok ????

    2. Dik

     @Siemien: Compleet negeren is de enige optie.

     1. Siemien

      #scriptje er weer op, ik heb genoeg gezegd..

   2. Duke

    Een staatsvrouw is iemand die in het belang van haar land haar functie uitoefent. Dat is deze D66-tante allesbehalve.

    1. Spaanse kok

     Een staatsvrouw is iemand die in het belang van haar land haar functie uitoefent.
     Dat doet Kaag met zeer veel kennis op haar vakgebied.

     1. Rien Noppen

      Ze is niet zonder reden een van de meest gewaardeerde ministers. Een topper.

     2. Blikopener

      Mevrouw Sigrid al-Qaq wordt uitsluitend door extreem-links bejubeld, het contingent gestoorde Nederlanders dat graag smijt met andermans geld.

      Hoeveel ontwikkelingshulp geeft Saoedi-Arabie eigenlijk?

     3. Siemien

      “Ze is niet zonder reden een van de meest gewaardeerde ministers. Een topper.”

      Nee hoor, zij is getrouwd met een Palestijnse terrorist..

     4. Dik

      Iedere reacties is er één, hij gebruikt jullie voor zijn plannetjes en jullie trappen erin.

   3. toetssteen

    Boodschapper keft: die slang is giftig! Puh, zegt R en pakt de gewonde slang op. ” Dat zielige dier heeft verzorging nodig harteloze!”
    R verzorgt de slang, maar als het serpent hersteld is slaat het zijn giftanden in R. Als R op de grond zakt kermt hij: waarom waarschuwde u niet?

    1. Rien Noppen

     herstelt

     1. Blikopener

      Nee nitwit, ‘hersteld is’ is goed. Als de sodemieter je excuses aan Toets aanbieden.

     2. Gekko

      Lul, Noppen, je bent een lul.

     3. Meriadoc Brandebok

      DFTT.

 7. HendrikJan

  Wilders benoemt. Enkele problemen in Nederland, de verstrekker van het geld.
  Het sluiten van ziekenhuizen.
  De duurder wordende boodschappen.
  De pensioenen worden gekort.
  De energierekening explodeert.

  De Minister schenkt 400 Miljoen Euro aan Niger een moslimland.
  Niger 80% moslim.
  5% christen.
  15% animisme.

  1. Siemien

   Ik bedoel maar, te ziek voor woorden..

 8. Willem Bever

  Kaag moet binnenkort op zoek naar een luilekkerbaantje ….met wachtgeld als schopstoel….walgelijk

 9. Meriadoc Brandebok

  “Moslimland Niger”: de islamofoob van professie in de verbale aanval. De onverdraagzaamheid spat er van af.

  Voor Wilders nog even een uitsmijter.

  “De IOM helpt Afrikaanse migranten die terugkeren uit vooral Libië en Algerije en op vrijwillige basis willen terugkeren naar hun land van herkomst. Ze zijn vaak getraumatiseerd. De IOM biedt hen psychosociale hulp aan en onderneemt in de woestijn ook reddingsoperaties om gestrande migranten op te halen en op te vangen. Kaag steunt dit werk met 12 miljoen euro.”

  Maar ach, het is maar een moslimland, toch?

  1. Siemien

   Geld moet gewoon in Nederland blijven, je bent echt achterlijk en vooral gestoord als je vindt dat geld moet worden gebruikt voor dit soort dingen terwijl hier in welvarend Nederland mensen hun broek op moeten houden, er ziekenhuizen, ja hoe bedenk je het, moeten sluiten.
   Kaag moet oprotten met het steunen van corrupte islamitische landen..

   1. Troelstra

    En zo is het maar net. Ons geld voor onze eigen mensen.

    En daarom: Stem de kartelpartijen VVD, D’66, CDA, CU, PvdA, GL weg!

    #20maart #23mei

  2. HendrikJan

   Er gaat niemand terug, vanuit Nederland naar het land van herkomst.
   Men praat wel over vertrekkende gelukszoekers, maar die bestaan niet.
   Er is geen enkele organisatie, die hier beeldmateriaal van bezit.

   En voor de rest zijn er, Miljarden (Guldens) Euro’s naar zichzelf vertroetelende bestuurders gegaan, in de landen die ontwikkelingsgeld ontvangen.
   En natuurlijk wordt er door somige particulieren goede dingen gedaan, maar daar gaat het stuk niet over.

   1. Siemien

    Precies, je slaat de spijker op z’n kop..

   2. fockingworst

    er is het een en ander weggehaald uit de landen waar vele lokale boefjes en westerse landen van stammen zoals koningen ed veel profijt van hebben gehad.
    maar de meeste zijn sinds 1920_1940 onder zelfbestuur en hebben ook veel geprofiteerd van achter gelaten technologieën en machines waar tot nu niks geen onderhoud is gedaan en waar ze hun landen mee hadden kunnen opbouwen Tot veel meer bloei dan dat ze er niks mee doen.
    Deze volkeren zo goed als allemaal zijn te lui om te werken te organiseren en kijken niet verder dan 1 dag in hun leven en zijn gewend om elke dag weer letterlijk laag fruit van de boom te plukken.
    Deze landen zijn geen stuiver ontwikkelingsgeld waard tot het moment komt dat ze beseffen dat je toch echt moet werken voor knaken, en daar hoort ook wat verder vooruit plannen bij.
    Kijk empire of dust Op youtube en je begrijpt direct waarom.

   3. Meriadoc Brandebok

    HendrikJan, je hebt geen flauw benul waar het over gaat. Dit ontwikkelingsgeld wordt gericht uitgegeven aan gerichte projecten, waaronder een project dat vrouwen die in psychische nood verkeren helpt.

    “Ook steunt het kabinet projecten voor veilig en schoon water en initiatieven die jonge ondernemers op weg helpen met een bedrijfje. In totaal gaat het in vier jaar om een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro. ‘Op allerlei manieren proberen we mensen in Niger, in het bijzonder jongeren, enig perspectief te geven. Dat doen we door iets te doen aan de achterliggende oorzaken van armoede en ongelijkheid’, zegt Kaag, die voor het eerst een bezoek aan Niger heeft gebracht.

    Het West-Afrikaanse land is een van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld. De intensievere inzet in Niger past in de bredere inspanningen van Nederland in de Sahel-regio, die zich ook richten op conflictpreventie, veiligheid en stabiliteit. Daarbij werkt Nederland nauw samen met de VN, EU en maatschappelijke organisaties. Kaag sprak met hun vertegenwoordigers, autoriteiten van Niger, ging langs bij een grenspost bij Burkina Faso en een landbouw- en waterproject en ontmoette jonge ondernemers. 

    De minister hecht veel belang aan toegankelijk beroepsonderwijs om jeugdwerkloosheid te bestrijden. Kaag: ‘Dat geeft jongeren grip op hun leven en biedt een toekomstperspectief. Goed onderwijs is ook een effectieve methode om kindhuwelijken tegen te gaan en stappen te zetten op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.’ 

    Minister Kaag bracht verder een bezoek aan een opvangcentrum van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), waar ze sprak met vrouwelijke migranten. De IOM helpt Afrikaanse migranten die terugkeren uit vooral Libië en Algerije en op vrijwillige basis willen terugkeren naar hun land van herkomst. Ze zijn vaak getraumatiseerd. De IOM biedt hen psychosociale hulp aan en onderneemt in de woestijn ook reddingsoperaties om gestrande migranten op te halen en op te vangen. Kaag steunt dit werk met 12 miljoen euro.”

    Even nog ter illustratie: het totale budget Ontwikkelingshulp, waar sinds de kabinetten-Rutte stelselmatig miljarden op is bezuinigd, is 0,56% van het NBP. Daarvan wordt nog eens een deel uitgegeven aan asielzoekers in Nederland. Alleen aan Defensie wordt al meer uitgegeven dan aan de ontwikkelingshulp.

    1. Gekko

     Ach gut, Guus is al weer vroeg bezig met hele teksten uit Wikipedia hier neer te plempen. Heb je ook nog iets originelers te melden, knul?

     1. Meriadoc Brandebok

      Vijf minuten Googelen.

 10. Koos sssss

  Ok.in 4 jaar 100 miljoen “investeren” in een kansloos, voor 80% islamitisch land. Ingesloten door andere islamitische shithole country’s.

  Dat is water naar de zee dragen. Typisch D66.

  1. Satty

   Daarom rooft de vn het uranium weg zeker? Het is een schijntje vergeleken met de waarde van het uranium.

   1. fockingworst

    @sattytrol u heeft dezelfde inteligentie als iemand onder de Sahara.
    Daarom kunt u ook niet feitelijk onderbouwen.

   2. sjun

    De Verenigde Nazi’s kunnen al even worden opgedoekt. Gewone belastingbetalers worden door deze club als melkkoe gebruikt terwijl het eerst en vooral arabische belangen behartigt. Stoppen met de Nederlandse contributie aan die VN en eruit stappen lijkt me het devies.

   3. markw

    Okay, als dat zo is. Waarom doet de lokale overheid dan niks aan het leegroven zoals hij het noemt?

    Omdat het een corrupt rotzooitje is en wij dus aan het dweilen zijn met de kraan open..

    Proberen armoede op te lossen lukt niet als je structureel weigerd om überhaupt de oorzaak ervan te bestrijden en dat is corruptie..

    Maarja, dat mag niet gezegd worden. Als het aan idioten als jou ligt moeten die presidenten daar kog even helpen hun vermogen te verviervoudigen terwijl de normale Afrikaan vlucht naar Europa wegens de armoede..

    Of geldkraan dicht.. of corruptie aanpakken.. omdat links dat laatste verschrikkelijk racistisch vindt blijft alleen het eerste over.

 11. Eric 1

  Hoop dat die Wilders heel groot gaat worden. En die kaag die blazen ze mischien nog wel op in dat Niger

  1. Dik

   “Hoop dat die Wilders heel groot gaat worden.”

   Dat is volstrekt inherent aan wat deze dwaas Al-Qaq doet.

 12. Ries

  Probleem met ontwikkelingshulp is altijd al de vraag waar het geld blijft en wat ermee gedaan wordt. Daar heb ik, en naar ik meen de meeste Nederlanders, geen enkele kijk op. Maar misschien weten de trollen het wel en ik nodig ze dan ook uit ons te informeren over de nobele gestes die vanuit de ministeries naar het buitenland vloeien. “Wie er wat van wil zeggen ‘keft hysterisch’.” Dat Kaag dan ook naar haar schouders erover ophaalt (kan een trol mij een foto hiervan laten zien?), is een ongekende vorm van totale hufterigheid. Mijn Indonesie-ervaring heeft me wijzer gemaakt. Net voor Indonesie Pronk de deur wees, heb ik zelf meegemaakt dat het bijna voltallige Indonesische kabinet (toen nog onder de bezielende leiding van generaal Suharto) ineens in nieuwe BMW’s rondreed. Het volk bleef zich wandelend en per becak verplaatsen…

 13. Ries

  Zijn de trollen überhaupt (ja, echt bruimhemdentaal….) wat zinnigs te berde brengen? Zo lang dat niet zo is, zet ik ze in de bak ‘randdebielen’.

  1. Spaanse kok

   Dat is wel heftig.
   Door Ries in de bak ‘randdebielen’ geplaatst worden.
   Lijkt mij het ergste wat een reageerder kan overkomen.

 14. Siemien

  stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD, stemPVV/FvD,

 15. Raveltje

  Sinds de euro wordt eigen volk een rad voor ogen geraakt
  Dit geld wordt op eigen volk bezuinigt en zit al verwerkt in de
  lasten verzwaring.wanneer er geen voedselbanken meer
  nodig zijn en schuldhulpverlening dan pas heb je geld
  voor andere doeleinden

 16. Ritter

  “Er wordt niet extra geld uit de zak van de burger gegraaid, ondanks alle suggesties.”

  Het geld dat naar Niger gaat is belastinggeld; geld opgehoest door de belastingbetaler.

  Veel van dat belastinggeld zal opgaan aan corruptie; zoals gewoonlijk.

 17. Ome Wim

  Wilders heeft weer eens volkomen gelijk, een bodemloze put waar NIETS van terecht komt, corrupte overheid wordt er beter van en de bevolking heeft zoals gewoonlijk in die landen het nakijken, besteed dit geld liever in eigen land en laten ze in Niger zelf de handen eens uit de mouwen gaan steken dat moeten wij ook, geld geven helpt niets maar maakt het probleem in die landen alleen maar groter.

 18. plakband

  Na WO2 lag heel Europa in puin. Afrika en vooral de autochtone Afrikanen waren nauwelijks door het conflict beschadigd. Ze luierden gewoon door. In Europa zette iedereen zijn schouders onder de wederopbouw. De Afrikanen luierden gewoon door. Toen de wederopbouw van Europa een feit was gingen ze de Afrikanen helpen. De Afrikanen luierden gewoon door. Meer dan 1000 Miljard euro is er aan ontwikkelinghulp verdampt in Afrika. De Afrikanen luierden gewoon door. Toen werd in Afrika door Europeese machthebbers en de Amerikaan Obama de “Afrikaanse Lente” ontketend. Veel Afrikanen werd de grond te heet onder de voeten. Ze worden dus vluchteling en komen massaal naar Europa. Nakomelingen van vermeende slaven worden daar namelijk in de watten gelegd. In Europa krijgen de ‘vluchtelingen’ een uitkering, huisvesting en gezondheidszorg. Doorluieren dus. Als luieren de volksaard is, is daar niets mis mee. Je kunt dan echt wel overleven. Het gaat pas mis als anderen (lees westerse machthebbers) zich gaan bemoeien met de aard van andere volken. Het opdringen van ander gedrag. Het ergste is echter dat deze machthebbers de bemoeienis doen over de rug van het eigen volk. #stemzewg

  1. Satty

   Je bent te dom om te poepen. Lees eens een boek van leonce ndikumana dan weet je hoe en met welke geld Europa is opgebouwd. Afrikaanse kinderen sterven in mijnen van een Nederlands bedrijf om jouw gepamperde luie reet te onderhouden. Ontzettend dom onwetend mens.

   Ignorance is bliss.

   1. Siemien

    Nee hoor Satty, wat jij doet is Nederlanders de schuld geven waar Nederlandse burgers geen schuld aan hebben, je zou de corrupte regeringsleiders aan moeten pakken, als je het dan hebt over “te dom om te poepen”

   2. fockingworst

    @sattytrol geef nooit de schuld aan een ander wat je zelf nog niet kan.
    Het Nederlandse bedrijf waar jij het over hebt heeft gewoon een deal met een lokale landlord of de overheid en als de lokale veiligheidsvoorschriften anders liggen als hier.. Het zij zo.
    Dan kunnen we ook gaan zeiken over de voor jou zo geliefde accu’s in de electra auto’s waarvan de voornaamste mijnen in China liggen, die mensen halen in de mijnen ook maar net de 30 dus u zijt een HYPOCRIETE TROL.
    Europeanen en Chinese zijn gewend om te plannen voor een doel schouders eronder en klaar.
    Dit volk onder de Sahara zeker is nog te lui om aan zijn kont te krabben.
    Als ze salaris krijgen van een week standaard zuipen ze het binnen 1 dag op ipv sparen.

    1. Dik

     “dus u zijt een HYPOCRIETE TROL.”

     Dat klopt, dat betekent dat je zulks het beste kunt negeren, iedere andere vorm zorgt voor succesvol overleven.

 19. HEM

  We betalen al decennia lang ontwikkelingshulp, maar de ontwikkeling van deze landen is nooit echt een succes geweest. Dat getuigt niet van een hoge intelligentie bij de ontvangende noch bij de donerende partij.

  1. Van Havezaat

   Heeft U zich wel eens gedanken gemaakt of er miljardairs in Afrika bestaan en wanneer ja, dan loont het zich zeer de afrikaanse miljardairs te tellen.
   Dan vraag je je toch af: Ontwikkelingshulp?
   Ook hierin wordt de Lage Lander weer maar eens bij zijn neus genomen.
   Het zijn alleen zij en de grote bedrijven die er beter van worden.
   Het klootjesvolk betaalt.
   Salut.

   Rusland is niet de vijand.

 20. Van Havezaat

  Ach, mijnheer Wilders zal toch weten dat het geld deze minister naar Afrika stuurt door de bewoners persoonlijk teruggebracht worden mogelijk gemaakt door het Marrakesh Vertrag.
  En terwijl ze dan toch hier zijn zullen ze besluiten maar permanent hier te blijven en met genoegen en “in de welvaart” lekker wel gaan zitten zijn in het Kikkerland, waar het goed leven is.
  Denk eraan, mijnheer Wilders, U mag ze volgens de UNO niet meer terugsturen. Verboden. En U mag überhaupt geen kommentaar hierop afgeven. Wordt bestraft met een hoge boete in geld. Vermoedelijk in Euros te voldoen.

  Salut!

  Rusland is niet de vijand.

 21. sjun

  Waarom mag de besteding geld dat door Nederlanders verdiend is en dat over de balk gegooid wordt in Afrika niet ter discussie gesteld worden?

  1. Dik

   Kritiek wordt niet/nooit geaccepteerd, maar dat weet jij ook wel.

  2. Troelstra

   Dan kom je aan de inkomsten van de zieligheidsindustrie of liever gezegd zieligheidsmaffia. Emo-industrie = big business.

 22. J.Rademaker

  Ja is niet veel en het moest toch worden uitgegeven dat lees ik als sinds minister Pronk.
  Even slordig met guldens en euro´s 100 miljard over de laatste 30 jaar, als ik ergens het eerlijke verhaal over de resultaten had gekregen zou ik mogelijk positief zijn.
  Nu zijn de opmerkingen van de heer Wilders ongewenst maar daarmee niet onjuist.
  Hij vergeet de woningnood maar dat is pas sinds 1945, waar een klein land groot in kan zijn is erkennen dat het een klein land is.

 23. Vrijedenkert

  Waarom blijft men deze feeks D66-minister Kaag noemen? benoem het beestje zoals het is D666-minister Al-Qaq!

 24. Onzin456

  Om te bedenken dat we met al dat ontwikkelingsgeld net zo goed voor de ruimtevaart konden besteden. Lekker mars koloniseren en daar een utopia bouwen met alleen nederlanders. Maar neeee, mensen moeten schuld gevoel hebben voor kindertjes in afrika die worden geboren als konijnen….

 25. Holysmoke

  Prima zin inderdaad van dhr Wilders, helemaal correct. Van ons geld dat ze daar brengen kopen de mannen tickets naar Europa, ipv daar iets op te bouwen en het leven goed te maken laten ze liever alles achter om hier te profiteren.

  1. Troelstra

   Helemaal de waarheid.

 26. Vit

  In mijn jonge jaren had ene Patrice Lumumba (Congo) van ontwikkelings-geld een Rolls Royce aangeschaft met o.a gouden deurknoppen omdat hij dat bij zijn status vond passen, toen daar wat van werd gezegd vond hij dat je reinste kapitalisme, zo zijn er meer Afrikaanse leiders die zichzelf hebben verwend. Idi Amin (Oeganda) was ook zo’n stuk addergebroed en Robert Mugabe (Zimbabwe) niet te vergeten.

 27. HendrikJan

  Is het bericht juist, dat deze Kaag in het geheim is getrouwd, met een inwoner uit Gaza en vriend van de PLO.

  Waarom doe je iets in het geheim of waarom doe je iets achter gesloten deuren.?

  RUTTUP en NEXIT.

 28. biggeorge

  De zoveelste poging om met een bak geld Afrika beter te maken. Na een tijdje hoor je hier niets meer van en is het geld weer verdampt. Lekker makkelijk geld van de belastingbetaler wegsmijten en zelf is ze natuurlijk ook al 10 x heen en weer gevlogen . Kansloze missie!

  1. Dik

   Het is geen poging George, het is een feit. En als je oude moer 70 is geweest dan gaat diezelfde D’66 graag kijken hoe zij zo ecologisch mogelijk van haar af kunnen komen, kost anders maar bakken met geld, die oude mensen.

   1. Mart

    Pure nazi praktijken!!

 29. poldi

  Off-topic – Nederland de EU-slaaf
  ————————————-

  De regeringspartijen zijn zelf de veroorzakers van het leeglopende middenveld.
  Als je jaar in jaar uit de belangen van het Nederlandse volk ondergeschikt maakt aan de Brusselse heersers kun je dit als de uitkomst rekenen.
  Het meest recente voorbeeld is hoe de belangen van de Franse visserij wordt bevoordeeld en de Nederlandse vissers met alle innovaties die ze uitvoeren in de kou blijven staan. Dat kan de minister wel roepen dat ze naast de vissers staat maar daar hebben ze niets aan. En de 150 miljoen euro die ze wil aanwenden om de vissers nu te ondersteunen zal door de Eu worden tegengehouden want dat is ongeoorloofde staats steun . Nee van onze politici moeten we het niet hebben in dit land.

  Wij hebben een laf stelletje ruggengraatloze praters die met gemak ons land in de afgrond storten. De rekening is voor de burgers.

  1. Dik

   “De regeringspartijen zijn zelf de veroorzakers van het leeglopende middenveld.”

   Goed nieuws voor PPV & FvD!

   #stemzeweg

 30. TD

  “Niger krijgt een deel van het geld dat het kabinet opzij zet ”
  Precies dat opzij zetten is het probleem!
  Ze proberen met dat geld vooral jonge mensen in Niger perspectief te geven door iets te doen aan de achterliggende oorzaken armoede en ongelijkheid,het gaat om de lokale bedrijvigheid op gang te krijgen!
  Maar dat is alleen zinvol als die luiaards er motivatie en zin in hebben,het is al zeer vaak gebleken dat het op niets uitdraait,daar komt nog bij dat men heeft gehoord van het gratisgeld in het Walhalla van Europa.
  Nee de jeugd wil niet in Afrika door hard werken iets opbouwen,als het in Europa zo easy gaat!

 31. Heras

  Hij heeft volkomen gelijk. In een halve eeuw tijd is er zoveel geld naar afrikaanse landen gegaan, linea recta naar de leiders van die landen. Het heeft niets opgeleverd. Hoogstens enkele kleine verbeteringen. Stop de geldstroom svp, zodat die leiders in hun portemonnee worden geraakt. Misschien gaan ze dan nadenken

 32. ruudjeenjose

  Gooi ons geld maar weg.Anders komen de asielparasieten naar Nederland. Dat doen ze al en ze gaan nooit meer weg. De rest van hun leven gaan de Nederlandse huichelaars en wegkijkers dit betalen.

  1. Dik

   “Anders komen de asielparasieten naar Nederland. ”

   Het is én-én. We gooien ons geld, via beroepspolitici, weg én ze komen hierheen. +400.000 sinds het aantreden van Rutte in 2010. Dat heeft al miljarden gekost en gaat nog miljarden kosten want meer dan 90% leeft van gratis geld.

   1. Troelstra

    De Chinezen doen het dan toch beter. Die geven geen gratis geld weg, maar verstrekken leningen welke terug betaald moeten worden. En die Afrikanen gaan niet naar China, want ze weten dat hun opgehouden handje daar niet gevuld wordt. Daar moeten ze gaan werken. En kennelijk willen ze dat niet. Of ze zijn er niet tot presteren in staat. Zowel te lui als te stom. Tsja, met gebrekkige intelligentie en een gebrekkige arbeidsmoraal sta je natuurlijk al gauw 2-0 achter op het wereldtoneel.

  2. Troelstra

   Helaas moeten wij betalen voor die huichelaars en wegkijkers.

 33. edoc431

  je kan al nagaan wie dit rammelstukje heeft geschreven.

 34. PMG

  100 miljoen en dat gaat even naar een zooitje NGO-ers en andere graaiers in Niger, we weten van te voren dat de helft van al dat geld belandt in de zakken van orgnisaties en overheden. Het CIA factbook laat zien dat dit bedrag op de jaarlijkse begroting een behoorlijke impact heeft terwijl het in Niger met jaarlijks bijna 5% economische groei prima gaat dus wederom sponsering van een zooitje graaiers en hobbyisten.
  Waarom in vredesnaam een land helpen waar het op zich met de groei prima gaat?

  1. Troelstra

   Welke groei? Die bevolkingsgroei (6-7 kinderen per vrouw) remt alleen maar de economische ontwikkeling. Het enige effectieve ontwikkelingsprogramma lijkt me daar anti-conceptie.

   1. PMG

    @Troely – even nakijken op CIA Factbook meneer, de laatste 3 jaren bijna 5 procent groei, dus geen nepnieuws verspreiden!

    1. Sprookjesfiguur

     Wie bepaalt wat nepnieuws is? De CIA? Wie is geloofwaardig? Wat is geloofwaardig? Wat zijn feiten? Welk rapport? Welke bron? Wie betaalt, bepaalt.

     1. PMG

      @TROL – pilletje vergeten?

 35. Troelstra

  If Dutchmen knew…

  1. Peter Loosduinen

   7,24 geboorten per vrouw (2016)
   Ze neuken en fokken als konijnen in Niger.

 36. Troelstra

  Of dit de meest effectieve besteding van belastinggeld is, daar kan je over twisten. Maar dergelijke hysterische Wilders-tweets doen de zaak in ieder geval geen recht. Vindt u ook niet?

  Kan Tim onderbouwen wat er onwaar aan Geert Wilders’ tweet is?

  En dan dit:

  “Ook steunt het kabinet projecten voor veilig en schoon water en initiatieven die jonge ondernemers op weg helpen met een bedrijfje. In totaal gaat het in vier jaar om een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro. ‘Op allerlei manieren proberen we mensen in Niger, in het bijzonder jongeren, enig perspectief te geven. Dat doen we door iets te doen aan de achterliggende oorzaken van armoede en ongelijkheid’, zegt Kaag, die voor het eerst een bezoek aan Niger heeft gebracht.”

  Je gelooft toch niet dat hier ook maar werkelijk iets van terecht gaat komen? Weet je wat er wel gaat gebeuren? Ze weten dat wij gul zijn met gratis geld weggeven. Dus we zullen weer hele hordes hierheen gaan aanzuigen. Want dat wij de Gekke Henkie zijn die gul gratis geld weggeeft gaat als een lopend vuurtje door deze landen heen. Die invasies in Europa ontgaan jou toch ook niet.

  Draai het om: No more Mr. Nice Guy! Parasieten zullen niet heen gaan daar waar ze niet in de watten worden gelegd.

 37. Troelstra

  De PVV-voorman toont nog maar eens zijn afkeer van D66-ministers, de islam én ontwikkelingshulp in één enkele tweet. Het is bijna een kunstwerk, de teksten die Wilders eerder vandaag op Twitter gooide.

  En wat is het probleem daarmee?

  Alle weldenkende mensen delen met de PVV-voorman de gezonde aversie jegens alle drie. Me too. Het kost ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug.

  1. poldi

   En als we op de huidige voet met dit waardeloze kabinet doorgaan, NOG MEER ELLENDE.

 38. Rud56

  Harde feiten zijn moeilijk te verkroppen, hé Tim.
  En zeker als Geert Wilders die aandraagt!
  Tja, zéér moeilijk voor deugmens en wegkijkers!

 39. Niet L niet R

  Minister Kaag is minister van Afrika, in haar doen en laten!
  Maar linkse elite hebben geen oog voor de normale burgers van Nederland!

  1. Peter Loosduinen

   Maar linkse elite hebben geen oog voor de normale burgers van Nederland!
   Dat klopt.
   De negers fokken daar als de beste en verpesten het klimaat.

 40. Tante Sidonia

  Ze verbergt erg goed dat ze een Moslima is.
  Als collegea Ministers hier achter komen? Dan komt de enorme zwakte van de politiek boven drijven! “Vrijheid van religie” en verdere lapzwanserij!

 41. Rud56

  En nog wat Tim,
  al ruim zestig jaar gaan er jaarlijks miljarden naar onder andere ‘zwart’ Afrika. Onder het goedgelovig stemvee begon dat met het, naast het al jarenlange missiewerk, met het inzamelen van aluminium doppen van de melkflessen,voor de “zwartjes in Afrika”.
  Vervolgens diverse nationale acties vanwege hongerdood. En dan al onze deugkabinetten, miljarden gingen daarheen. En wat blijkt telkens, hun leiders zwemmen in de miljarden op hun bankrekeningen in bijvoorbeeld Zwitserland én maken hun land kapot door corruptie. Met andere woorden, die zwarten kunnen het niet aan en daarom horen onze gelden hier!

 42. Peter Loosduinen

  Mail aan Overheid:
  In een tweet van Kamerlid Wilders las ik :
  Terwijl hier in Nederland de ziekenhuizen sluiten, de boodschappen duurder worden, de pensioenen worden gekort en de energierekening explodeert, gaat Minister Kaag bakken met geld naar moslimland Niger in Afrika brengen.
  NEDERLAND GAAT 100 MILJOEN INVESTEREN IN NIGER
  Op de site van het Min. van Buza:
  In Niger is gewelddadige criminaliteit.
  Verschillende terroristische groepen zijn actief in Niger.
  Reis niet naar het noordelijke deel van de provincies Tillaberi, Tahoua en Zinder. Reis ook niet naar de provincies Agadez en Diffa
  Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Niger. Houd daar rekening mee.
  De islamitische terreurgroep Boko Haram pleegt vanuit Nigeria aanvallen in Niger.
  Vraag:
  Graag wil ik al belastingbetaler weten waarom Nederlands belastinggeld in een bodemloze put wordt gestort.

  1. Baron von Munchhausen

   Peter Loosduinen

   Kom je niet achter waar het geld blijft!
   Ik heb het idee dat deze Minister een Moslima is….. dus….geld naar Moslimstaten!
   Onvoorstelbaar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.