1Vandaag-panel over vervanging premier Rutte: wel Ollongren en Klaver, geen Baudet!

Als premier Rutte vertrekt wie volgt hem dan op? 1Vandaag trachtte een antwoord te formuleren, maar het staatsmedium kwam niet verder dan het noemen van een paar politici van de coalitie en natuurlijk GroenLinks-idool Jesse Klaver. Maar over Baudet geen woord, die wordt nooit premier als het aan 1Vandaag ligt. Blijkbaar zitten er geen FVD-kiezers in het panel.

Leuk hoor zo’n lijstje. Zeker als je er de titel aan geeft ‘wie willen we als premier’, maar of het allemaal klopt is maar de vraag. Zeker als we de gegadigden van 1Vandaag er bij pakken. Ollongren en Klaver worden wel genoemd, maar Baudet niet.

Dat betekent slechts één ding: het 1Vandaag panel is geen representatieve afspiegeling van de kiezerspopulatie!

1. Klaas Dijkhoff (VVD)

Volgens het panel is Dijkhoff de meest geschikte opvolger van Rutte. Vorig jaar won hij de ‘politicus van het jaar’-prijsje en ook dit jaar heeft de VVD een prima score behaald tijdens de PS2019-verkiezingen. De partij verloor wel haar titel grootste partij, maar scoorde in vergelijking met vier jaar geleden solide. Blijkbaar is Dijkhoff nog steeds populair ondanks zijn twijfelachtige houding tegenover subsidieprogramma’s van elektrische auto’s. Dat hij komt bovendrijven is geen verassing.

2. Hugo de Jonge (CDA)

Nu komen we toch wel in de categorie ‘reservespelers’ die eigenlijk nog niet in de hoogste divisie hebben gespeeld. En dan zijn we nog maar op plekje twee aanbeland met minister Hugo de Jonge. Ja, hij is wel minister, maar niet erg bekend. Hij zal wel populair zijn onder het panel vanwege zijn uitspraken dat de ‘marktwerking in de zorg is doorgeslagen’. Verder weinig van hem gezien. Blijkbaar doen toverspreuken het goed in de politiek.

3. Jesse Klaver (GroenLinks)

Klaver staat op plek drie volgens het 1Vandaag panel. Knap hoor. Dat hij zo hoog in de top 5 komt bovendrijven betekent maar één ding: GroenLinks-kiezers zijn oververtegenwoordigd in het panel terwijl er dus geen of nauwelijks FVD-kiezers zijn. Verder zien we Klaver liever als oppositieleider dan premier dus snel vergeten deze score.

4. Gert-Jan Segers (CU)

Segers is een rustige man. We zien niet veel van hem, maar hij is er wel. Als hij spreekt dan altijd met rust en kalmte. Ook geeft hij de fouten van de politiek ruiterlijk toe. Zeker premier-waardig materiaal, maar Segers partij is wel erg klein en de kans dat hij daarom daadwerkelijk premier wordt lijkt niet al te groot. Toch staat hij op plek vier.

5. Kajsa Ollongren (D66)

Dat Ollongren van D66 in het lijstje voorkomt is echt opmerkelijk. D66 heeft een slechte verkiezingsuitslag achter de rug en in vergelijking met Baudet is Ollongren helemaal niet zo populair. Ze staat bekend om gestuntel rondom nepnieuws-campagnes, het vergeten van paspoorten bij het stemmen en nog meer ongein. Zoals de sleepnet erdoor jagen en het afschaffen van het referendum. Maar nog steeds populair onder het panel blijkbaar.

Jammerlijk lijstje dus van 1Vandaag. Duidelijk een selectie met bias want dat de leider van de nieuwe grootste partij van Nederland niet wordt genoemd is veelzeggend. Jammer. Tijd dat het staatsmedium haar panel gaat verversen zodat het een juiste afspiegeling is van de kiezerspopulatie. Anders hebben dit soort lijstjes weinig zin. Mochten ze tips willen dan moeten ze even advies vragen van Maurice de Hond.

Die schijnt dat te kunnen.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. poldi

  1Vandaag net als NOS/NPO een toonbeeld van manipulatie.

  Downplayen van Thierry Baudet van start over een breed front.

 2. Veteraan

  Klaas en Gert Jan kan ik nog wel waarderen maar inderdaad is het 1Vandaag panel weer lekker bezig.
  Wat een linkse discriminatie en politieke correctheid weer.
  Maar ja, daarom hebben we Baudet verkozen hé

  1. poldi

   En zo is het !

 3. Meriadoc Brandebok

  Hugo de Jonge is natuurlijk ook populair omdat hij de papieren regeldruk in de zorg heeft aangepakt. Daartoe schakelde hij oud-politica Verdonk in. Dat heeft hem bij rechts geen windeieren gelegd.

  1. Gekko

   Hugo de Jonge is een narcistische (schoenen!) lichtgewicht (had nog nooit van Marrakesh gehoord).

   Maar los daarvan: de grootste partij levert de premier. Tenzij het kabinet valt (en er dus verkiezingen nodig zij) mag de VVD haar kandidaat naar voren schuiven. Dan is Dijkhoff dus de grootste kanshebber. Maar ten opzichte van Rutte is hij zeker geen verbetering. Dijkhoff is nl. gemakzuchtig, om niet te zeggen lui. Dan nog liever Edith Schippers.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik vind hem niet narcistisch en ook niet onbekwaam. Maar het is wel zo dat hij geen premier zal worden, tenzij hij Buma van de troon stoot en het CDA een mega-comeback maakt. In hoeverre Dijkhoff nog gaat groeien in zijn rol moeten we nog zien.

 4. Jumping

  Dit is gewoon een bevestiging van de opmerking.
  NOS = FAKE NEWS.

  1. Joootje

   NOS is linkse ROTZOOI

 5. Benny

  ,, Het spelletje van de npo is begonnen,,

  1. Tante Sidonia

   Benny

   Volkomen juist!
   En het spelletje wordt gefinancieerd door de belasting betaler!
   Met medeweten van Slob, CU Minister die nog eventjes extra 40 miljoen de “publieke” omroep toestak!

 6. Heinz

  Kajsa Ollongren ! Je hoeft niet populair te zijn om te kunnen excelleren. Met Baudet wordt het een filosofische haarkloverij. Je moet er dan een woordenboek bijnemen om er achter te komen wat hij bedoelt.

 7. santiago

  Maakt echt niet uit wie er MP wordt. Gewoon een trekpop functie. Alle genoemden zouden het kunnen. Enige vereiste is dat je een beetje kan praten en je moet een plaat voor je kop hebben.

 8. Rien Noppen

  Het is toch logisch dat een lijsttrekker van een partijtje die 14.5 % van de stemmen haalde en extreme standpunten verkoopt onmogelijk premier kan worden?

  Wat een naïviteit weer.

  1. Dropje

   Nee hoor Rien, dat ze je toch echt verkeerd
   14,5 % wordt door fvd-ers gezien als “het volk” wil…

  2. Satty

   Jij onderschat baudet teveel en al veel te lang. Het is dom mensen als dat te onderschatten. Het IQ van mensen op dit forum is laag maar ze hebben wel stemrecht, ze cultiveren hun slachtoffer rol wat erg aanstekelijk werkt op de rest van de bevolking. Het is zeer zorgwekkend dat je baudet blijft onderschatten, dat elitaire gedrag en houding heeft tot veel ellende gezorgd in het verleden. Kom uit je ivoren toren, kom op voor een veilige toekomst voor iedere Nederlander waar mensen niet op huidskleur beoordeeld worden en op basis daarvan meer of minder rechten krijgen maar waar gedrag op dezelfde manier beloond of bestraft wordt ongeacht huidskleur. Wat beukman gisteren deelde aan uitspraken van baudet is zorgwekkend, jullie zien het niet maar dat is juist hetgeen wat ontaardt in wat je niet mag benoemen omdat je anders demoniseert.

   Wake up rien.

   1. Rien Noppen

    Ik geloof niet dat ik Baudet onderschat. Ik kijk naar de aanhang voor rechtspopulisten (LPF, PVV) in de afgelopen tijd en heb geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat Baudet een hogere aanhang zal werven dan Fortuyn en Wilders, integendeel, ik schat hem als politiek talent beduidend lager in.

    Zijn ideeën zijn wel giftige onzin maar dat is een ander verhaal.

 9. C.A.Barstow

  Baudet zal in de nabije toekomst de nieuwe premier worden
  dus de linkse media kliek gaat er vol tegenaan, het demoniseren neemt steeds grotere en engere vormen aan en vergiftigd de hele Nederlandse samenleving dat is precies wat links wil, zij zijn tot alles in staat,
  dat heeft Pim Fortuyn het leven gekost, vergeet dat niet!

  De stemmer heeft gesproken en wil een nieuw anti links democratisch en eerlijk Nederland voor de Nederlanders,
  links kan het niet verkroppen dat zij daarbij buitenspel zal komen te staan, dan wel een minimale inbreng zal hebben.
  Het is een naar en ziek volk en heel slechte verliezers.

  Stem tegen de linkse kliek,
  Stem in mei ook op FvD.

  1. Ad Fundum

   Dat zal voor ons land geen gewicht in de schaal leggen. Wel interessant is het om te weten hoe ver het FvD is opgeschoten. Ook Maurice moet nog komen…Er zijn altijd spijtoptanten.

 10. nienke

  Ze zullen er alles aan doen om Baudet te boycotten premier te worden net als ze bij Pim Fortuyn hebben gedaan, elke dag demoniseren daar is het linkse tuig goed in.
  En mocht het zo zijn dat hij er alle kansen voor krijgt verzint links wel wat anders om dit te verhinderen.
  Dit noemt men DEMOCRATIE!!!

 11. PMG

  FVD is de grootste partij en levert premier, simple as that!

 12. PMG

  Brekend: stijging zeespiegel niet versneld de AFGELOPEN 25 JAAR!!!!!!

  Telegraaf

  Super goed nieuws, opwarming is dus duidelijk niet aan de orde!!!

  Thierry for President!

  Wat staan ze voor lul onze linkse engerds met hun CO2 probleem!

  Kom maar op Rutte en ga maar weer gebukt staan, grote leugenaar, je laat je door iedereen naaien en nu zijn wij aan de beurt!

 13. Pedrito

  Linkse rookwolken braken uit het verschroeide mediakartel

 14. struisvogelpolitiek

  Een Vandaag neem ik niet meer serieus sinds Jojanneke van den Berge een interview had met Geert Wilders.

  1. Marija

   @svp.
   Helemaal met u eens, die Jojanneke heeft zich gediskwalificeerd met haar grote bek tegen Wilders. Dat mensje hoef ik niet meer te zien en te horen.
   Wat een capsones.

 15. marco1

  Klaver als president. Pfff ik hoop dat ik die gedachte uit mijn hoofd krijg voor het slapen anders doe ik geen oog dicht.

 16. Ome Wim

  Die leugenachtige januskop trekt zich duidelijk weer eens niets aan van de kiezer.

 17. Beukman

  Teunis doktert:
  Dat betekent slechts één ding: het 1Vandaag panel is geen representatieve afspiegeling van de kiezerspopulatie!

  Het zou natuurlijk ook kunnen dat zelfs de aanhangers van Thierry hun voorman minder geschikt vinden als premier.

  1. marco1

   Dat kan , 3n daarom levert het het FvD de meest geschikte persoon binnen de partij als meneer Baudet niet de meest geschikte blijkt. De ideale partij lijkt mij.

   1. Rien Noppen

    Henk Otten?

    🙂

    1. marco1

     Als hij het meest geschikt bljjkt te zijn wel maar dat lijkt mij sterk.

   2. Beukman

    @Marco
    FvD heeft 2 zeteltjes in de TK; vooralsnog is voorman Baudet dus niet de eerste en zelfs niet de vijfde persoon waar je aan denkt als premier.

    En stel dat deze partij groter groeit na de volgende TK-verzeikingen, dan zou het wel helpen als Baudet zijn reputatie op het gebied van het kunnen sluiten van compromissen een boost geeft, want zonder deze competentie zal hij nooit en te nimmer mp worden.

  2. PMG

   Zou kunnen Beukman, er zitten genoeg intelligente mensen tussen.

   Dijkhoff is beste vent maar heeft wat Rutte trekjes en ik zie het hem niet doen.

   De grap van de eeuw is Klaver, geeneens een echte Nederlander, een kinderlokker die zelf in een dikke BMW rijdt en niet kan rekenen!!!!!!!!!!!!!!!!

   D666 is zo dood als een pier en wie wil er een arrogant lesbisch ordinair viswijf dat je alleen maar anti-democratisch de mond wil snoeren, je leven inkorten en je organen stelen en de republiek Amsterdam wou uitroepen, tevens niet zuiver Nederlands is.

   De Jong, nooit van gehoord.

   Blijft Segers, weinig op aan te merken, ervaring genoeg en komt eerlijk over, echt iemand die te lief is!

   Dus het gaat een probleem worden, ik hou het volgende in gedachten:
   VVD / FVD zijn grootste clubs en daaruit zal de persoon moeten komen

   1. Beukman

    Een belangrijke competentie voor de baan als mp, @PMG, is kunnen besturen en bij elkaar houden van een groep mensen van diverse pluimage. Het gaat niet in de eerste plaats om intelligentie, eerlijkheid en kennis.

    Rutte is vrijwel ongeëvenaard, hoe je verder ook over de man mag denken.
    Klaver zie ik het niet doen nee, Baudet al helemaal niet. Segers: nee. De Jonge ken ik niet goed genoeg.
    Dijkhoff: we hebben de afgelopen tijd gezien hoe makkelijk hij van standpunt wisselt naar gelang het zo uitkomt. Die kan het nog eens ver gaan schoppen.

    1. PMG

     @Beukman – dat schreef ik, net zo’n potentiele draaikont als Rutte, de uitvinder van het draaien, liegen en bedriegen! Je moet mij niet na gaan praten. Rutte ontbreekt het bijvoorbeeld totaal aan economische kennis, kan niks zonder souffleur, liegt en bedriegt met als grootste bewijs dat iedereen erop vooruit zou gaan. Iets waarvan je van te voren weet dat het niet klopt maar de lul had de boel al zo vaak bedrogen dat dit wel echt moet zijn, nou, niet dus, geeneens sorry, helemaal niks, het is te laat.

     Dit zijn geen vaardigheden maar gebreken, hij laat zich en ons voor lul zetten door Unilever, dat zijn gewoon hele slechte puntjes op je CV, hij glijdt om aan de macht te blijven af naar links, verneukt zijn hele partij, hij was gewaarschuwd door Wiegel maar heeft helemaal niets te verliezen dus waarom zou hij naar wie ook maar luisteren?

     Ik mis de gleuvenlikster in je verhaal.

     Binnen het FVD zitten wel meer mensen die jij niet kent maar wel hun sporen verdient hebben.

     1. PMG

      Nog even wat Beukman, het gaat juist wel om intelligentie, eerlijkheid en kennis, dat is nu precies waar een hele hoop mensen wel voor kiezen, alleen verwende snotapen zonder enig besef en ervaring niet!

      De integriteit van Rutte en toebehoren is gelijk aan die van een omgekeerde trechter!

     2. Beukman

      Ik snap je punt, @PGM. Feit is dat Mark er na al die jaren nog steeds zit, de boel bij elkaar heeft gehouden, én steeds de meerderheden heeft gecreëerd die hij nodig had. In the process heeft hij zich schijnbaar moeiteloos aangepast aan degenen waar hij mee door 1 deur moest, zie het voor de VVD bizar groene programma van heden.

      Wat alle fractieleiders zeggen: Mark is een vreselijk aardige man die me uit eten neemt, naar me luistert, en me vervolgens overtuigt.
      Of je het nou met hem eens bent of niet, Rutte is een verbale trapezekunstenaar, een fenomeen, die met niemand langer ruzie heeft dan vijf minuten.

  3. Henk Albarda

   Graag reactie op mijn vanmiddag geplaatste reactie?

   1. Rien Noppen

    Welke reactie op welke bijdrage, Albarda?

 18. Raveltje

  Baudet was bezig met voorlichters uit andere partijen
  En nu zou er geen mp uit het fvd mogen komen ?

 19. Diederik van Walsum

  Niet op de NOS:

  Macron zet leger in tegen Gele Hesjes; Duitse hulpverlener spreekt van 12 doden en 5000 gewonden !!!!!!

  1. Ad Fundum

   Dat zegt nieuwskoerier met een eenvoudige zoekopdracht op Google. Nooit gehoord van wijkblaadje, of het waar is?

   1. Ad Fundum

    dat wijkblaadje

 20. Korporaal Monty

  En waarom wordt Wilders niet genoemd als leider van de tweede partij van ons land?

  Is hij nu al vergeten en zijn zijn adepten wederom bij het oud vuil gezet.

  1. Ad Fundum

   Juist ! Of Henk Krol ? Je dient wel te presteren, supporters lopen zo weg.

 21. Henk Albarda

  Ik heb ooit bevestiging gehad van mijn lidmaatschap van het 1vandaag panel. Heb echter nooit een mail, app of msn bericht gehad van 1vandaag met vraag wie ik de vervanger vind voor Mark Rutte………….. Heel benieuwd hoe ze per enquete een selectie maken. Wel weet ik dat ik in 2 HEAO (1986) meerdere colleges enquete maken kreeg, met vooral belangrijke kanttekening dat je iedere enquete zo kunt manipuleren dat het gewenste antwoord eruit komt…………

 22. henk vintage

  Helaas voor 1 vandaag de volgende premier heet Baudet.

 23. Florissa

  NPO ,de tijd dat we die met een korreltje zout moeten nemen ligt mijlen achter ons ,je gaat het nu niet meer redden met een vrachtwagen zout .

 24. Arie B

  Tsja, die komt niet door het filter. En van het panel van de msm zijn vast geen fvd-ers of pvv-ers lid. Kijken hoe lang het nog bestaat..

 25. Pescador

  1vandaag staats omroep nummer 1?

 26. Buzz68

  Is dat zo moeilijk te begrijpen?
  1Vandaag is van de staatspropaganda.
  Steeds minder Nederlanders zijn hiervan niet gediend en kijken er niet meer naar. Vraag voor de lol maar eens aan kinderen of ze nog TV kijken. Het is een uitstervend medium.

 27. Rud56

  1Vandaag=NPO=100% manipulatie!
  En het deugzame stemvee trapt er vol in!

 28. Ome Wim

  Zou die januskop eindelijk een oprutten, het is net een doos “gelukskoekjes”, hol, smaakt nergens naar en zitten vol leugens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.