Bah! Links Pauw & Jinek voert precisiebombardement op Baudet uit vanwege klimaat: ‘Hij heeft er geen verstand van!’

vlcsnap-2019-03-15-08h39m09s316
Foto: Thierry Baudet krijgt van NOS'er Joost Vullings te horen dat hij er "geen verstand van heeft, dat is heel duidelijk!" Bron: Screenshot BNNVARA-KRONCRV.

Het was weer eens goed te merken dat de redactie van verkiezingsnieuwsrubriek Pauw & Jinek bestaat uit lieden die links van het midden stemmen. Thierry Baudet was namelijk te gast, en de man moest bijkans een verbale zure regen doorstaan. Niet alleen van de presentatoren, maar ook van tafelgast Joost Vullings en oppositiepolitici die via videofragmenten nog even werden binnengehaald.

Gisteren had de Tweede Kamer een groot klimaatdebat, met allemaal partijleiders die zich voor eventjes klimaatexperts waanden en in de plenaire zaal stonden te roepen om duurzaamheid en meer van zulks. Het enige effectieve tegengeluid van de middag en avond kwam van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet, die voortdurend werd geïnterrumpeerd door een boze Jetten, een chagrijnige Klaver en een gepiqueerde Dijkhoff. Het klimaatdrietal kon het niet zo goed hebben dat er ook kritiek werd geleverd op hun afschuwelijk dure klimaatplannetjes.

Eenmaal bij journalisten aan tafel, mocht Thierry Baudet nog eens terugblikken op het debat van eerder die avond. Maar of dat echt de naam “terugblikken” waardig is? Alsof Pauw & Jinek het EenVandaag-interview met Wilders nog even dunnetjes wilde overdoen, kreeg de FVD-voorman nauwelijks de kans om zijn verhaal te doen. Voortdurend werd hij geïnterrumpeerd door NOS-verslaggever Joost Vullings die het niet kon laten om ook z’n eigen visie op de klimaatproblematiek te laten horen.

En als NOS-Joost niet aan het woord was, dan was het wel Jetten of Dijkhoff – via videofragmenten werden zij alsnog de uitzending in gebeamd. Alles om Thierry Baudet zoveel mogelijk tegenstand voor de voeten te werpen, in de hoop dat men hem kan laten struikelen.

Dat is natuurlijk niet gebeurd, dus de opzet van Pauw & Jinek is mislukt. Jammerdebammer! Maar denk maar niet dat wij niet doorhadden wat jullie probeerden. Oh nee: denk maar niet dat niemand gezien heeft wat voor achterbaks spelletje daar gespeeld werd…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

108 reacties

 1.   

  Het klimaat is heel makkelijk, we worden namelijk finaal in de zeik genomen!

  Nog even een paar landen die niet meedoen:

  Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
  Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
  Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
  China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
  India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
  Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
  Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
  Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
  Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland

  #stemzeweg

  1.   

   En is het zogenaamde niet meedoen een argument om de menselijke invloed op de opwarming te ontkennen? Baudet ontkent de opwarming ook niet. Alleen twijfelt hij aan de menselijke invloed. In China vallen ze in de steden om van de smog. Bouwen ze tig kolencentrales. Alleen uit een oogpunt. Welvaart. Dat geeft te denken. Net als de VS

 2.   

  Die Jinek & Pauw zijn 2 linkse ratten dat druipt er vanaf en zijn zo partijdig als de pest. Echt van dat nagemaakte linkse grachtengordelvolk die passen perfect in dat plaatje. Salonsocialisme van de bovenste plank!!

  1.   

   “Die Jinek & Pauw zijn 2 linkse ratten…”

   Exact de reden dat ik dat soort programma’s ook niet ga kijken.

   Stem FvD en #stemzeweg

   1.   

    ja ik kijk ook niet hoor

    En weet je al dat naïeve kaaskoppen volk wat nu loopt te demonstreren en het hardst lopen te roepen voor een beter klimaat die staan over een jaar het hardst te janken dat ze financieel gepakt worden. Leer mij kaaskoppen kennen als het om geld gaat let maar op.

    1.   

     “(…) het hardst lopen te roepen voor een beter klimaat…”

     Beste George,

     Een paar seconden van je aandacht.

     Nederland stelt op mondiaal (wereld) niveau helemaal niets voor, wij zijn gelijk aan een stofje op de weegschaal. Toch wil ‘onze’ regering voorop lopen in een peperduur spel, geïnspireerd door de klimaatgelovigen op links.

     Dan nu het verlossende antwoord, je mag zelf bedenken wat ik ermee bedoel:

     Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
     Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
     Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
     China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
     India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
     Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
     Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
     Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
     Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland

     Samen zijn deze landen 1731 x groter dan Nederland. Voor wie nu nog VVD/GroenLinks stemt:

     #stemzeweg

     1.   

      Natuurlijk hebben al die klimaat maatregelen van NL geen enkele invloed op het mondiale klimaat het gaat alleen een berg geld kosten dat dan weer wel.

      Nederland gaat groen & duurzaam failliet!!

     2.   

      “Nederland gaat groen & duurzaam failliet!!”

      Via jouw en mijn portemonnee.

      #stemzeweg

     3.   

      @Lugar, een land met een grote bevolkingsdichtheid heeft meer last van een luchtverontreiniging en klimaat dan een land met een dunne bevolkingsdichtheid. Nederland 408 inw. per km2, Rusland 8 inw. per km2 Logisch dat Nederland daar iets mee moet doen. Een overstroming in Nederland zal meer slachtoffers opleveren dan een overstroming in Siberie of Alaska

     4.   

      @Heinz: Neem jezelf in de maling!

      De landen die ik noem doen niet mee aan de klimaatkolder, de kolder waarvan niet vaststaat of wij daar invloed op kunnen uitoefenen, en zijn ruim 1700 x groter dan Nederland.

      Helaas hoor jij kennelijk bij de groep die de thermostaatkraan van de aarde hebben ontdekt.

      Wakker worden Heinz!

     5.   

      @Lugar,
      “1731x groter dan nederland”, zet de volgende keer ook erbij hoeveel meer uitstoot er wordt geproduceerd. (Zal als het goed is meer dan 1731x zijn)

  2.   

   Natuurlijk hebben Pauw en Jinek een eigen mening, want daarvoor worden ze betaald en daarom kijken er ook zoveel mensen naar. Mensen die dat niet begrijpen of accepteren, moeten gewoon niet kijken. Een tip: ga vooral wel kijken en probeer nieuwsgierig te begrijpen hoe en met welke argumenten ze tot hun, voor jou verderfelijke, mening kom,en. Dar wordt je wijzer van en kun je toekomstige gedachtewisselingen waarschijnlijk met nog meer argumenten aan. En je kunt niet uitsluiten, dat je je mening op een enkel punt een beetje aanpast en dat is ook ontwikkeling. Gewoon doen en je ergernis even beheersen.

   1.   

    “(…) en daarom kijken er ook zoveel mensen naar.”

    Dacht het niet hoor.

    1.   

     @Lugar
     Elke dag heet Pauw, Jinek of “Pauw en Jinek” meer dan 800.000 kijkers, soms meer dan 1.000.000. Van vergelijkbare programmaq’s scoort alleen “De Wereld draait door” hoger, waarschijnlijk a.g.v. het tijdstip.

     1.   

      @Piet: Dat zijn er niet weinig maar toch ook niet echt veel? Hoeveel kijken er naar zoiets als de luizenmoeder of boer zoekt jouw?

     2.   

      Dit zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van het programma, blijkbaar zijn er veel hersendode Nederlanders die maar slikken wat die pseudo linkse zakkenvullers hun voorkauwen.

     3.   

      @Lugar
      Nog een aanvulling, omdat absolute cijfers niet altijd veel zeggen. Pauw, Jinek of “Pauw en Jinek” staan elke dag op plaats 13 of hoger van alle programma’s op een dag, een heel enkele zeldzame uitzondering daargelaten.

     4.   

      @Piet: Ik begrijp dat jij NPO volgt en dat je naar P&J kijkt. Ik kijk niet naar de NPO en volg P&J niet. Ik ben lid van Forum voor Democratie en volg de partij via haar eigen mediakanalen zoals Twitter en Youtube. Bovendien word ik door FvD op de hoogte gehouden via de mail.

      Op welke partij ga jij stemmen, op 20 maart?

      Ik stem op FvD, voor de noodzakelijke vernieuwing, te beginnen in de Eerste Kamer.

     5.   

      @Lugar
      Ik zou het vergelijken beperken tot vergelijkbare programma’s Anders doet elk programma het slecht als je het vergelijkt met sommige voetbalwedstrijden tijdens een WK. Die z.g. linkse nieuws- en opinieprogramma’s als Journaal, De wereld draait door Pauw, Jinek of “Pauw en Jinek” trekken gewoon heel veel kijkers. Kwalificaties daarvan zoals Vabis die hier geeft, doen daar niet zoveel aan af. Ik zou eerder zeggen, dat Nederland gewoon een links land is. Slechts 20 à 25% heeft een populistisch rechtse visie en stemt op PVV of FvD. En dat zie je terug in de kijkcijfers.

     6.   

      @Lugar
      Ik ben niet zo’n partijtrouwe stemmer. De laatste keer heb ik PvdA gestemd, omdat ik geen parlement kon voorstellen zonder die partij en de standpunten mij pasten, natuurlijk. Ze gaan gelukkig weer beter, maar nu heeft D66 het moeilijk. En verder spreken de standpunten van GL me zeer aan, vind ik Klaver sterk, vooral ook in zijn coöperatieve houding en zijn zijn aansluiting bij Rutte, die gelukkig ook nog eens wederzijds is. Maar mijn vrouw stemt al GL, dus misschien doe ik dit keer wel D66. Goede vraag van je, dank, maar ik weet het pas in het stemhokje.
      Als we hier ook premiers zouden kiezen, zou Rutte kans bij mij maken, maar helaas is hij van de voor mij verkeerde partij. Ik vind hem een heel boeiende en aansprekende leider van een ingewikkelde coalitie, nu en eerder ook al.

     7.   

      Het is de vraag of 20 – 25% van het electoraat een rechts-populistische visie heeft. Veel van die mensen zijn laag opgeleid en hebben een zeer beperkte belangstelling voor politiek. Ze zijn veeleer ontevreden en boos en zijn geneigd op anti-partijen te stemmen. Een stem op PVV of FvD is in belangrijke mate een uitdrukking van onvrede in het electoraat, een onvrede die zelden ook door de politiek kan worden weggenomen.

     8.   

      @Piet: Je bent een prima gesprekspartner, je begrijpt de regels van het fatsoen.

      Helaas haak ik af op jouw betoog. Ik zie in Klaver een voortzetting van de communistische wortels (PPR, PSP, CPN)van waaruit zij is ontstaan. Eerste Kamer kandidaat Rosenmöller is daarvan een voorbeeld in maatpak. Ook andere namen zoals Wijnand Duyvendak van wie bekend is dat hij buitengewoon agressief en activistisch was, zo sloot hij zich midden jaren ’80 aan bij de kraakbeweging en de antimilitaristische actiegroep Onkruit.

      Tot slot ben ik van mening dat Nederland tot bezinning moet komen als het gaat over het klimaat. De landen die niet meedoen aan dit vermeende spel zijn samen ruim 1700 (!) keer groter dan Nederland, dus laten wij onszelf niet in de maling nemen.

     9.   

      @Lugar
      Dank voor het compliment. Ik heb sterk de indruk dat het gemeend is. Helaas gebeurt dat hier te weinig. Dus dat compliment is wederzijds. Ik ben het inhoudelijk natuurlijk niet met je eens, maar dat zal geen verrassing zijn. Gelukkig mag dat in dit land en hebben we in verkiezingen een prima instrument om dat in goede banen te leiden.

     10.   

      @Piet: +1

 3.   

  Het lijkt of Baudet de vijand van Nederland is,naar het gedrag en vraagstelling van journalisten en politici te oordelen!
  Stem FvD of PVV,weg met de linkse hufters uit de senaat!

  1.   

   “Stem FvD of PVV, weg met de linkse hufters uit de senaat!”

   Exact!

   #stemzeweg

   1.   

    100 % eens lugar!!!
    #vaagzeweg20maart.

 4.   

  Baudet heeft een weinig overtuigend verhaal en daar werd aan alle kanten doorheen geprikt.
  Het valt ook op dat hij zijn punt, waar electoraal best muziek in zit omdat er heel veel onnozelen zijn die de klimaatproblematiek wensen te ontkennen, zo zwak over het voetlicht brengt. De man is zwak het debat maar presenteert zich ook zwak.

  1.   

   in het debat

  2.   

   Baudet heeft absoluut een overtuigend verhaal, het probleem is dat er op een vooroordelende manier naar geluisterd wordt, bv wat Lugar zegt over de landen die NIET meedoen..

   Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland

   Samen zijn deze landen 1731 x groter dan Nederland.

   En dan kun jij zeggen dat Baudet een weinig overtuigend verhaal heeft maar het tegendeel wordt je steeds voor je voeten gesmeten..

   1.   

    @Siemien: Je zult maar bar weinig tegengeluid horen op het feit dat Nederland ruim 1700 x kleiner is dan de landen die niet meedoen aan deze klimaatzwendel.

   2.   

    Siemien, Baudet beweert dat de doorrekeningen niet kloppen omdat alleen maar rekening wordt gehouden met de kosten die de overheid maakt ten behoeve van de klimaattransitie en niet de investeringen van burgers voor zonnepanelen, woningisolatie, warmtepompen en elektrische auto’s.
    Vindt hij niet dat we in dat geval ook de rendementen op die investeringen zouden moeten meenemen?

    Als dat zo is, hoe kan hij dan die 1000 miljard onderbouwen?

    1.   

     En dat is ook zo die kloppen ook niet, sterker nog, Baudet legt de pijnpunten bloot en iedereen l*lt eromheen, je moet bij de kern blijven, klimaat transitie is echt een gotspe, in 2050 zou alles in heel Nederland van het aardgas, fossielen brandstoffen af moeten, ga eens na wat dit betekent, alle bedrijven, al het vervoer op zowel de weg, water en lucht, alle huizen, en weet jij wie dat betaald? precies wij met z’n alle zoals Baudet gisteren zei.
     Je bent echt te dom als je dit niet begrijpt en het zelfs steunt, véél erger vind ik nog dat de kindjes die op school horen te zitten opgenaaid worden, die nog nooit 1 rekening hebben betaald in hun prille leventje staan te schreeuwen alsof de wereld vergaat…

     1.   

      Je ontwijkt mijn vraag, Siemien, en ik denk dat dit komt omdat je het vraagstuk inhoudelijk niet overziet.

      Baudet beweert dat het CPL ten onrechte de investeringen van burgers in het klimaat niet meenemen en door die allemaal op te tellen komt hij tot de honderden miljarden die het volgens hem allemaal zou kosten.
      Mijn stelling is dat die burgers op termijn rendement zullen halen uit die investeringen. Meent hij niet dat die ook moeten worden meegenomen?

     2.   

      Ik denk dat jij het zelf niet begrijpt Rientje, er komt helemaal niets onze kant op, rekeningen stijgen nu al met € 343,– gemiddeld per jaar en dan hebben we nog niet eens over de investeringen die men zou moeten doen als burger, nog maar helemaal niet te spreken van de investeringen die het bedrijfsleven moet doen en weet jij naar wie dat doorberekend wordt? je zou het haast niet zeggen natuurlijk, naar de burger..
      Daarnaast is het zo dat het rondpompen van subsidiegeld gaat naar de mensen die het kunnen dragen…

      Naast dit alles, raakt men uit het oog waar het werkelijk om draait onder de leugen van klimaat crisis die er helemaal niet is worden we op kosten gejaagd en er een melkkoetje wordt gecreëerd, lastenverzwaringen waar de burgers die de crisis hebben betaald eens wat terug moeten krijgen..

      Gezien het staatje van de landen die niet meedoen en jij het vooral wenst te hebben over onnozelen die het allemaal niet begrijpen, is het natuurlijk zo dat we voorgelogen worden door onze opper-leugenclown Rutte

     3.   

      @Siemien: Waarom reageer je eigenlijk op dat stuk vuilnis?

      Zolang jij reageert lacht hij zich het schompes, waarom zou je daar intrappen. Je raakt hem het hardst door hem volledig links te laten liggen en hem volstrekt te negeren.

     4.   

      Bij Ernst moet je ook nooit inhoudelijk reageren, maar op de persoon spelen. Hier houdt Rientje niet van. Wordt hij kwaad en gaat ie schelden. Erg vermakelijk.

     5.   

      Je bent een beetje een domme jongen, Job, maar dat weet je natuurlijk zelf ook wel.

     6.   

      “Hier houdt Rientje niet van.”

      Ja hoor, hij vindt iedere vorm van aandacht plezierig! Ik daag je uit om hem volstrekt te negeren, dan heb je’m beet!

      #wedden?

     7.   

      @ Lugar

      Ik weet dat het niet verstandig is. DDS heeft hem al een paar keer een ban gegeven, maar deze trol blijft terugkomen. Altijd tegen de stroom in, lekker provoceren. Kga het negeren proberen. Rijmt trouwens lekkert.

 5.   

  Zit ie ALWEER ons lulletje
  Je kiest er zelf voor om daar iedere x aan te schuiven.
  1 spelletje van de NPO om h3m groot te maken en zodat de PVV geen voet meer aan de grond krijgt

 6.   

  Wat beweerd wordt, hoeft van geen kant te deugen of wetenschappelijk gegrond te zijn, als het maar links is. Dat is het sacraal van het deugtribunaal. In een grote groep van dwazen wordt de intelligentia niet gezien. Als er voortdurend geschoffeerd wordt door de deugers, is dat een uitnodiging tot onverhoopte agressie. Mocht het zover komen dan wassen de deugers hun linkerhanden in onschuld.

  1.   

   @Ries: Waarom denk je dat Wilders dat soort programma’s overslaat? Ik kijk wel even terug via Jensen, daar heb ik NPO en de televisie niet voor nodig. NPO mogen ze wat mij betreft per direct opheffen!

   #stemzeweg

 7.   

  Er zit ipv de VVD een GL-kloon in de coalitie.
  Het communistische dictaat is volop terug. Paul Rosenmuller de grijze Pol Pot aanhanger loopt al te kwijlen op zijn kleinste kamertje.
  Zonder inspraak wordt er even bepaald “wat goed voor u is”.

  Uitkomst van een dergelijk verderfelijke ideologische doctrine zal onveranderlijk blijven, dat ten koste van een immense hoeveelheid kapitaal, zonder enig nuttig effect voor welvaart of welzijn, een enorme hoeveelheid mensen, onder de last van enorm veel leed, definitief stoppen met CO2 uit te ademen.

  Oh nee toch. Laat dat nu vermindering van de wereldbevolking de meest effectieve manier zijn om CO2 uitstoot en ecologische footprint van de mensheid terug te brengen. Een eikeltjes pyjama waardig.

 8.   

  “……… kreeg de FVD-voorman nauwelijks de kans om zijn verhaal te doen. Voortdurend werd hij geïnterrumpeerd door NOS-verslaggever Joost Vullings die het niet kon laten om ook z’n eigen visie op de klimaatproblematiek te laten horen.”

  Ik ben erg verbaasd over de hierboven staande recensie van Pauw en Jinek, gisteravond. Het lijkt alsof ik een ander programma heb gezien en heb het daarom nog even teruggekeken. Vullings en Baudet waren beiden uitgenodigd om hun visie te geven op het debat over de doorrekening van het klimaatakkoord. Dat deden ze en dat deden ze op een boeiende manier. Ik heb getimed en Baudet is meer aan het woord geweest dan Vullings. Baudet kreeg alle kans om zijn verhaal te doen en nam die aangeboden gelegenheden ook. Ik vond het een beoeiende gedachtewisseling, waar zowel voor- als tegenstanders van beide visies hun gelijk in bevestigd zullen zien. Vooral nog eens terugkijken.

  Ik vind de manier waarop Baudet, waarmee ik het zeer oneens ben, zich de afgelopen dagen presenteert, boeiend om te zien en te horen. Hij geeft anderen de kans hem te ondervragen, aan te vallen op zijn standpunten, hij reageert daarop op zijn kenmerkende manier en dat is voor mij steeds heel duidelijk. Wat mij betreft een verademing vergeleken met Wilders die weliswaar bij NPO verschijnt, voor het eerst in jaren, maar daar vervolgens weer fel op afgeeft. Wat mij betreft is Baudet deel van de politieke familie geworden, al blijf ik erbij dat hij verwerpelijke standpunten verkondigt. Maar dat moet kunnen in zo’n familie. En natuurlijk hoop ik, dat zijn winst beperkt blijft, maar ook zo’n hoop mag.

  1.   

   “(…) al blijf ik erbij dat hij verwerpelijke standpunten verkondigt.”

   Ben benieuwd, som ze maar op.

   1.   

    O.K., maar geen details, want ik heb geen behoefte ze verder uit te dragen. Ik doel vooral op zijn (verderfelijke) standpunten over:
    * Europa
    * Migratie
    * Klimaat
    Ik hoop van harte. dat zijn aanhang tijdig tot bezinning komt en andere, rechtse of linkse, partijen hun stem geeft.

    1.   

     @Piet51: Ik ben dan benieuwd wat er volgens jou zo verderfelijk aan is, en dan vooral in correlatie tot ons land.

     Ik ben ook benieuwd hoe jij het klimaat gaat redden en ik ben benieuwd naar de vraag of jij denkt dat jij dat kunt.

     1.   

      @Lugar
      Dan is alleen een heel korte, onvoldoende genuanceerde reactie mogelijk, geen bijdrage aan meer helderheid. Dergelijke standpunten zijn algemeen bekend en hier al vaak behandeld.

    2.   

     Piet51:
     “dat zijn aanhang tijdig tot bezinning komt”
     haha,ben je gek geworden?
     Zorg jij nu maar dat je een koud bad neemt en uit die massahypnose ontwaakt, om vervolgens de 20ste maart op links te stemmen,want van de Rutte coalitie ga je spijt krijgen!
     Stem FvD of PVV.

   2.   

    Het schijnt te zijn binnen het linkse gedachtegoed dat wanneer je standpunten niet overeenstemmen met de linkse, jouw standpunten ineens verwerpelijk zijn!

    1.   

     @Vabis: Het stellen van vragen wordt ter linker zijde steevast aangemerkt als;

     – klimaatontkenner
     – islamofoob
     – xenofoob
     – racist
     – fascist
     – nazi

     Op links kunnen ze niet zo goed tegen vragen. En weet je waarom? Omdat ze geen antwoorden hebben. Het enige wat ze doen is napraten en papegaaien. Zelf nadenken is lastig.

     Denk zelf maar na, de landen die niet meedoen zijn tenminste 1741 x groter dan Nederland, en wij maar milieu- en klimaatbelasting betalen.

     Snap je’m?

     #stemzeweg

    2.   

     @Vabis
     Je maakt het spannender dan het is. Als een links iemand, ik in dit geval, een standpunt verwerpt is dat standpunt voor die poersoon verwerpelijk. Jij, als aanhanger van rechts, verwerpt mijn standpunten dus zijn ze voor jou verwerpelijk. Ik kan ook andere woorden gebruiken, maar die zijn niet per se duidelijker.

     1.   

      @Piet51,
      Adviesjes:
      – probeer je mensenkennis wat op te vijzelen
      – heb meer oog voor wat er gebeurt in de samenleving
      – probeer de schijnwereld van de tv te mijden
      – vorm je eigen mening.
      Voor je het weet ben je van je linkse geloof afgevallen.
      #stemzeweg en Nexit

     2.   

      @plakband
      Dank voor je adviesjes. Maar ik werk nu al jaren dagelijks met mensen en doe daar heel veel mensenkennis op, elk uur van de dag. Ik sta middenin de samenleving, kijk om me heen, ben egabonneerd op Trouw, maar volg veel andere media vooral met een van mij afwijkende mening (zoals DDS ;-) ), inclusief sites van politieke partijen, Telegraaf-site, e.a.. Ik vermijd echter niet de schijnwereld van de TV, want daar leer ik veel van wat er onder verschillende groepen leeft, vooral bij de nieuws- en opinieprogramma’s. Voor andere programma’s heb ik te weinig tijd.

      Uit al deze bronnen vorm ik een eigen mening, vooral ook omdat ik geen lid ben of zal worden van een politieke partij en dus niet van daaruit wordt geïndoctrineerd.

 9.   

  Baudet moet veel meer worden aangevallen worden door de “alles verwoestende Gutmenschen!” Liefst elke dag!
  Meer aanvallen op Baudet, door de altijd waarheid verdraaiende Gutmenschen, hoe groter zijn stemmenwinst 20 maart a.s.
  05 mei 1945 Nederland bevrijd van de Nationaal Socialisten.
  21 maart 2019 Nederland bevrijd van de “Salon socialisten!”
  Haal de vlaggen tevoorschijn!

  1.   

   @Sidonia: +1

   #stemzeweg

  2.   

   Ik heb er een paar liggen. Welke vlag zou ik moeten gebruiken ?

   1.   

    @Heinz: McDonald’s?

 10.   

  Baudet moet véél meer worden aangevallen! Liefst elke dag!
  Is de beste promotie die FvD kan krijgen!
  De Nederlander is de Linkse “alles verwoestende correcte Gutmenschen” meer dan zat.
  En met name Hilversum/Den-Haag/Volkskrant en verdere waanzinnige klimaat gelovigen!
  Enfin,…..
  05 mei 1945 Nederland bevrijd van het Nationaal Socialisme.
  20 maart 2019 Nederland bevrijd van “Dictaat-Socialisten”.
  21 maart 2019 Vlaggen uit!

  1.   

   Ik zou Baudet adviseren de camera zoveel mogelijk te mijden. Elk optreden van hem op de televisie kost hem stemmen.

 11.   

  Dat Links zich zo misdraagt en zich zo laag gedragen, zegt dat toch veel meer over het feit hoe deze mensen zijn. Het geeft maar weer aan hoe achterbaks, onmenselijk ze zijn en alleen maar aan hunzelf denken want hun wil is weg. Het lijkt wel een religie. Het is goed dat het gebeurd des te meer krijgen velen steeds meer een hekel aan die linkse groeperingen. Het zijn doordrammers. Ze bieden totaal geen respect voor andersdenkenden om Thierry Baudet niet even de kans te geven zijn kant van het verhaal te doen hoe je ook op een andere manier aan het klimaat kunt denken. Linkse kudde hebben maar 1 visie, polarisatie en alle inwoners naar de afgrond sturen zodat dit land in de armoede schiet. 1000 miljard euro of meer om in 2050 dan 0.00007 graad opwarming terug te dringen, waanzin. En daar speelt de overheid gretig op in, want zij zien weer nieuwe geboren geldstromen om dit van de mensen af te jatten. Als Groenlinks de wereld wilt redden samen met D66 en zijn vriendjes de VVD, dan moeten ze richting China wandelen (schone benen energie) En onmiddellijk de bouw stoppen van 650 nieuwe kolencentrales en binnenkort komen er nog 1100 kolencentrales bij. Een land 95 keer groter dan Nederland en dan hebben we de andere 200 landen nog niet gehad. Dus de komende jaren zorgt China wel dat de Noordpool voorgoed verdwenen is en Noord Korea warmt het wel op met raketten en wij, wij houden 1 stip schoon in de wereld want die vuile lucht van die kolencentrales komen niet naar Nederland. Wat is een deel hier van het volk toch dom he. Zelfs die klimaatkinderen welke voorgelogen worden. Maar die weten ook niet beter dat pappie niet meer met ze naar de Mc Donald kunnen in de benzine auto. Of vakanties met de vliegtuig is over ( vervuiling ) Laat de rest van de wereld maar vervuilen want ons plekje blijft schoon. Wat een domme gedachtegoed. De wereld redden is gezamenlijk vandaag te zeggen, we stoppen met vuile lucht. Geen 1 miljoen vliegtuigen meer, geen 5000000 miljard vrachtwagens diesels meer, en auto’s enzovoorts en we gaan 100 jaar terug in de tijd. Dan heeft het nog effect, of je moet ook de hitte vulkanen afsluiten. Mens denk na. Ik in ieder geval wel, want ik kijk nooit meer Jineke en Pauw, vreselijke mensen met hun gedrag en hun aanhang aan tafel, behalve Baudet dan.

  1.   

   “En daar speelt de overheid gretig op in, want zij zien weer nieuwe geboren geldstromen om dit van de mensen af te jatten.”

   Klopt, omdat de gasbaten uit Groningen zijn afgevallen gaan ze het via milieu- en klimaatbelastingen ophalen.

   #stemzeweg

 12.   

  Foutje, bijna 2 gelijke reacties.
  Dacht dat de eerste niet geplaatst was.

  1.   

   Waren allebei erg goed.
   #stemzeweg.

 13.   

  Ik heb dit gezien en moet helaas vaststellen, dat deze Joost Vullings er een beetje aan het ginnegappen was, terwijl die Pipo de papagaai speelt van Jesse Klaver.

  Ik zit niet te wachten op journalisten, die kwaken wat anderen zeggen. Dat zijn in mijn ogen onbenullen, die een veel te hoog salaris ontvangen voor het afspelen van een grammofoonplaat ingevuld door links.

  Daar wij allemaal (dus links en rechts) bijdragen aan zijn salaris mag dit wel verminderd worden met het rechtse deel dat hij niet vertegenwoordigt. Misschien dat hij dan een andere melodie gaat spelen. Dit telt trouwend ook voor Jenik en Pauw.

 14.   

  Een journalist die een ander verteld dat hij er geen verstand van heeft.
  Dat kan ik geen journalist noemen, dat noem ik een apologeet.
  Per slot van rekening is die nep-journalist er ook niet op afgestudeerd.
  Hij zou ontslagen moeten worden want aan een nep-journalist met zo’n vooringenomen mening heb je als consument van nieuws helemaal niets.

 15.   

  Joost Vullings was met stip de meest irritante gast aan tafel, en een ‘backstabber’ .. Trouwens, bij iedere politieke partij wordt het programma aangepast en zelfs beloften niet nagekomen. Bij Joost Vullings is die boodschap helemaal niet aangekomen. De studio was eigenlijk veel te klein voor zijn enorme ego.
  Joost is echt een megalomane ziel, want Joost mag het weten.

  1.   

   Heb jij gekeken?

 16.   

  Ach, Jut en Jul van de staatsomroep mogen weer hun zuurlinkse plasje in het milieu spuien. Lekker weer samen. De verkiezingen komen eraan!!!!

 17.   

  De 2 snel geformuleerde beloften van Rutte III over de verdeling van de kosten van de klimaatmaatregelen:

  1. de kosten voor de burgers zullen worden verlaagd; en
  2 de bedrijven gaan hun deel van de kosten dragen.

  Allebei niet waar (zo begrijp ik uit het debat van gisterenavond 14-03-2019 uit de woorden van Wiebes):

  1. de verlaging bestaat er uit dat de verhogingen voor burgers minder snel worden ingevoerd (dus slechts een optische verlaging); en
  2. de bedrijven hoeven de opgelegde kostendoorberekening zelfs niet eerst te betalen, want wordt vooraf gecompenseerd met vergroenende maatregelen (per saldo betalen de bedrijven dus niets).

  1.   

   “Allebei niet waar…”

   Kun je mij enkele waarheden noemen van de VVD?

   1.   

    @Lugar

    “Kun je mij enkele waarheden noemen van de VVD?”

    Ja, uit een hele reeks zal ik er een paar noemen:

    Rutte I (VVD+CDA + de gedogers D66 + GL en CU) heeft met het Kunduz-akkoord de bejaardenhuizen gesloopt, Rutte II (VVD + PvdA) heeft met de privatisering van de zorg de Ziekenhuizen gesloopt, en Rutte III zal met de klimaatmaatregelen heel Nederland slopen……

    1.   

     @J.C.: Helaas zijn dat juiste antwoorden!

     Oprutten!

     #stemzeweg

 18.   

  De enige reden dat Baudet is uitgenodigd door Pauw is om hem af te zeiken en te demoniseren.

  Daarom heeft het voor Wilders ook geen nut om in die show te komen. Wilders zal net als Baudet worden gedemoniseerd en negatief worden neergezet.

  Wilders en Baudet zullen nooit door de linkse media een eerlijke behandeling krijgen.

  Net zomin Trump in de VS door de gevestigde media aldaar een eerlijke behandeling zal krijgen.

  Deze media hebben een linkse agenda en zullen promoten overeenkomstig deze agenda.

  1.   

   @Ritter
   Wat jij dus zegt is dat Baudet, Wilders en Trump van alles kunnen roepen en beledigen, maar dat dat vooral eenrichting verkeer moet blijven?
   Dream on boy.

   1.   

    Robert Leiden

    Kennelijk heeft u problemen met begrijpend lezen…………want wat u beweert dat ik zou hebben gezegd heb ik dus niet gezegd.

    Misschien moet u mijn post nog een lezen en tot u laten doordringen. Dan misschien begrijpt u wat ik heb geschreven.

   2.   

    Het is inderdaad zo dat Wilders en Baudet veel moeite hebben met inhoudelijke tegenspraak en die ook zoveel mogelijk proberen te vermijden. De oorzaak is met name het inhoudelijk nogal zwakke en extremistische verhaal Dat is gewoon lastig te verkopen en te verdedigen en met name Baudet mist ook de presentatie- en debatvaardigheden om dat overtuigend te doen.

 19.   

  Je moet kijken naar wat je niet geloofd en dat probeer ik.
  Bij een totaal gebrek aan nuance en argumenten is mijn uithoudings vermogen op.
  Zie dit programma dus niet veel nu stukje gezien er is niets veranderd, er zaten volgens mij geen journalisten aan deze tafel.
  Luisteren naar de ander is afwezig, deze onderbreking van je gesprek benut men om de volgende torpedo te bedenken.
  Wat zou het wonderbaarlijk zijn in dit soort programma´s eens te horen, goed argument dat zet aan tot denken.

 20.   

  Positief voor heer Baudet is dat hij wel veel aandacht kreeg, en wel laat zien dat hij in een links programma durft te gaan zitten. Dit in tegenstelling tot de burgemeesteres van 020.. Die durft niet eens bij Jensen op bezoek.

 21.   

  Wat een tijdverspilling is het om te kijken naar die talk-shows. Wat weet Jinek, (met die vreselijke nasale stem), Pauw, en Baudet over klimaat problemen? Je kan beter een abonnement op een goede krant hebben, die regelmatig nieuwe feiten, informatie, en artikelen van wetenschappers publiceert. Dan weet je echt meer, en wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen — goed of kwaad. TV is nooit zo vervelend
  geworden. Je heb veel meer aan een goed boek s’avonds te lezen.

  1.   

   Eens, je slaapt dan ook beter!

   1.   

    @Marija. Lezen voor een uurtje in je warme nest, en dan om 11 uur lichten uit.
    Heerlijk! Wel te rusten.

 22.   

  Hier wordt weer eens duidelijk hoe bijdehand Geert W. is, gewoon niet in conclaaf gaan met deze “linkse bende van onbenullen”.

  1.   

   Ja, Wilders is zo slim om te beseffen dat hij in dialoog met kritische journalisten door de mand valt. Baudet heeft dat nog niet door.

 23.   

  Geen enkele behoefte om naar die hersendode linkse idioten te luisteren.
  Die zijn er enkel op uit om Nederland en haar Joods/christelijk gedachte goed/cultuur naar de ondergang te helpen.

  Stem voor Nederland, stem tegen links communistische hersendode idioten.

  STEM FVD!!!

 24.   

  Pauw, Joost Vullings en Jinek zijn grote etter bakken. Van fatsoen hebben ze nooit gehoord, vallen continue iemand in de reden laten niet iemand zijn mening zeggen. Ze krijgen opdracht van de staats omroep om iemand het vuur aan de schenen te leggen.
  Hun eigen mening telt, wat zij zeggen is maar en een ander kletst maar wat. Maar goed dat de meerderheid van de bevolking ze door heeft, staatsomroep moet commercieel. Geen belastinggeld meer naar een zender die pure propaganda uitzend. Stem ze weg ook de staatsomroep.
  Stem FvD of PVV.

 25.   

  Het debat in de Kamer en deze uitzending van Jinek verschillen in de kern niet, het gaat niet om de inhoud maar of het je lukt de ander weg te zetten als onbekwaam:
  – Jetten leest heel ‘wijs’ een pagina van het FvD voor, Baudet heeft inmiddels al 2x gezegd dat hij de tekst kent, en toch zegt hij nog heel parmantig dat het van de FvD-site komt… wat de meesten (wederom) niet in de gaten hebben is dat Jetten opzettelijk de boel loopt te verstieren: op de FvD-site gaat het over de ENERGIEtransitie, het streven van om van de olie en het gas af te komen, maar hij maakt ervan dat de FvD voor de KLIMAATtransitie zou zijn… Baudet zegt ook dat hij het ermee eens is dat we op termijn van de olie en het gas af moeten en stelt terecht dat er dan eerst ook geschikte alternatieven voor moeten zijn. Het klimaatplan is een vergaarbak van 3 verschillende onderwerpen. De buitenstaander denkt nu dat Jetten een punt heeft gemaakt…
  – De doorrekening is inderdaad maar een ‘verslagje'; alle hachelijke zaken zijn erbuiten gehouden en wat het de burger daadwerkelijk gaat kosten wordt angstvallig erbuiten gehouden, ze presenteren alleen de consequenties voor de overheid voor zover te overzien en komen dan weg met maar een getalletje dat opeens minder lijkt.
  – Als er opeens overeenstemming lijkt te komen tussen VVD en GL over de CO2-belasting voor bedrijven vergeet iedereen dat het CPB al geschreven had dat 80% gewoon weer naar de burger gaat

  Ik bewonder Baudet in deze, hij gaat keer op keer inhoudelijk in verweer, probeert duidelijk te maken dat het onzinnig is een gigantische hoeveelheid geld uit te geven aan iets dat helemaal niets gaat opleveren…. alsof de ons omringende landen die zelfs met bonussen aan het gas worden gelegd straks geinteresseerd zijn in warmtepompen…die geweldige technologie…

  Het gaat overduidelijk niet om de inhoud bij de andere partijen, maar op een listige manier het wegzetten van hun opponent, typerend voor (vooral) links, zodra de inhoud hen niet bevalt val je de persoon maar aan.

  1.   

   En de overheid heeft inmiddels ook al voorgesorteerd om op een Stalinistische manier mensen straks aan de warmtepomp te krijgen (de 1.5 miljoen woningen moeten gehaald worden voor 2030): straks komt je gemeente je gewoon mededelen dat je van het gas moet van je woning, of je wilt of niet. Ze hebben dan zelfs de mogelijkheid nu wettelijk gemaakt dat er zelfs met politiesteun je woning betreden mag worden om je van het gas af te halen. Dus die ‘vrije keuze’ die er volgens iedereen is, is er niet, je wordt gedwongen. Syp Wyna (als ik dat goed schrijf…) heeft dat onlangs onthuld

   1.   

    Het gerucht gaat, RPML, dat de Overheid straks het leger gaat inzetten om door middel van razzia’s mensen in concentratiekampen op te sluiten die weigeren hun houtkachel en gasketel op te geven. Ook het bezit van het partijprogramma van de FvD en de prachtboeken van Teddy Boudoir worden streng verboden en deze meesterwerken zullen subiet worden geconfiskeerd.

    Echt waar, Baudet heeft het zelf gezegd.

    :)

    1.   

     Rien Noppes blijft de grootste zwendel ooit maar verdedigen, wat Noppes dus maakt tot een zwendelaar, maar dat wisten we al langer als vandaag…..

     1.   

      @Vabis: Waarom reageer je eigenlijk op dat stuk vuilnis?

      Zolang jij reageert lacht hij zich het schompes, waarom zou je daar intrappen. Je raakt hem het hardst door hem volledig links te laten liggen en hem volstrekt te negeren.

    2.   

     geconfisqueerd

     1.   

      Correct, dank.

    3.   

     Helaas constateer ik wederom je ongelofelijke onwetendheid ten aanzien van het klimaatplan: per 1 januari 2021 krijgen gemeenten en nutsbedrijven het zgn ‘binnentredingsrecht’, inderdaad, te vergelijken met razzia’s in de uitvoering als de bewoner(s) het niet wil. Zie het laatste interview van Syp Wynia op Weltschmerz, vanaf 33:20.
     Als je je maar eenzijdig blijft informeren Noppen, blijf je keer op keer door de mand vallen met je uitermate domme gekakel die blootlegt hoe je je laat inpakken door de onnozele praatjes van links, en hoe dom links wordt gehouden door haar eigen achterban is wederom bewezen bij dezen

    4.   

     Pagina 35 van het Klimaatplan domme Noppen:

     Complementair daaraan wordt in de Energiewet opgenomen dat op basis van dit besluit van de gemeente wordt vastgesteld vanaf welke datum een wijk geen gebruik meer kan maken van het gasnet. Daarbij wordt ook het vervallen van de gasaansluitplicht in de Energiewet opgenomen en krijgt de netbeheerder de mogelijkheid en instrumenten om de gasafsluiting uit te voeren. Ter bescherming van de consument en van gebouweigenaren
     worden hier voorwaarden aan gekoppeld. De Rijksoverheid zorgt er daarbij voor dat de gemeente juridische doorzettingsmacht heeft om afkoppeling van het aardgasnet te (laten) realiseren (bestuursdwang, last onder dwangsom, bestuurlijk boete en binnentredingsrecht). Rijk en VNG bezien via welke wetgeving dit zal lopen. Beoogde inwerkingtreding: 1-1-2021.

 26.   

  Als je het niet eens bent met Thierry Baudet, dan beweer je dus dat er een CO2 werend gordijn om Nederland hangt, dat er een CO2 werend gordijn om Europa hangt, dat de aarde geen deel van het heelal uitmaakt. Tevens beweer je dan indirect dat de ijstijden en hittetijden een verzinsel van rechts zijn en dat de aarde slechts sinds de geboorte van Jezus Christus bestaat. En je beweert dat de bouw van honderden kolencentrales in China, India en vele andere landen (of liggen die niet op deze aarde??) ook weer verzinsels van rechts zijn. Mag ik daarvan bevestiging?

  1.   

   Perfect weergegeven!

 27.   

  Delen van mijn reactie rond 15.30 heb ik inderdaad al gebruikt, maar in andere context. Gezien de reacties van sommigen en hun letterlijke opmerking dat ze het niet eens zijn met Thierry Baudet, meende ik de feiten die ik in diverse bronnen terugvind nog eens samengevoegd weer te geven. Onvoorstelbaar hoe vaak links beweert feiten te geven waar het om subjectieve meningen gaat.

 28.   

  Drie programma’s DWDD,Pauw en Jinek zijn uitsluitend links geörienteerd programma’s en dat vind ik zonde van mijn tijd!

 29.   

  De enige die gelijk heeft is baudet de rest zijn ongelofenlijke leugenaars

  1.   

   Inderdaad, een ‘ongelofenlijke’ leugenaar.

   1.   

    Ach de huistrol is weer aant taalneuqen. Wat een verrassing. Nog steeds geen leven? En bij razzia’s ben jij toch echt eerder aan de beurt. Jij hoort tenslotte bij een minderheid toch? Al een mooie outfit uitgekozen bij de next gaypride? Ga je dan als mannetje of vrouwtje? Of is een beetje bi nie bah ;) Joehoe Ernstje…

    1.   

     Eén ding blijf ik onvoorstelbaar vreemd vinden. Hoe bedenk je het om op de übertrol te reageren terwijl je weet of kunt weten dat het volkomen kansloos is.

     Zolang jij reageert lacht hij zich het schompes, waarom zou je daar intrappen. Je raakt hem het hardst door hem volledig links te laten liggen en hem volstrekt te negeren.

    2.   

     Je spoort niet lekker, Job. Toch een fijne nachtrust toegewenst hoor.

 30.   

  “elke dag meer dan 800.000 kijkers, soms meer dan 1.000.000″ Welk deel van Nederland is het dichtst bevolkt?? precies de Randstad en het linkse grachten gordel kliekje. Je krijgt een veel beter beeld met het aantal kijkers per provincie. Dan kan je zien dat buiten de Randstad/ linkse grachten gordel kliekje er bijna niemand er naar kijkt.

 31.   

  Wie kijkt er nu nog naar dat linkse ratten nest?

  STEM FVD!!!

 32.   

  Zielig, want die kritiek is natuurlijk wel terecht.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!