Beelden! Telegraaf weigert FVD-advertentie te plaatsen, want 'campagnestop' of zo!

Geen categoriemrt 19 2019, 18:00
De Telegraaf deed moeilijk over het plaatsen van een politieke advertentie van Forum voor Democratie, zo laat Thierry Baudet op zijn Twitterprofiel weten. De Telegraaf en de partij waren overeengekomen dat vandaag een advertentie geplaatst zou worden, maar de krant weigerde dienst. Met opgave van reden dat wel, maar of die reden een sterke is laten we aan u! De partij daagt de krant voor de rechter.
Volgens de krant is er weinig aan de hand en gaat het om 'een vrij eenvoudig verhaal' waarom de advertentie van FVD niet is geplaatst. Namelijk dat de krant volstaat met berichten over de aanslag in Utrecht en de redactie van de Telegraaf het verstandig achtte om 'geen politieke advertenties in de krant te plaatsen'.
Volgens de krant was het onderdeel van de landelijke 'campagnestop', die gisteravond in ging. Nou ja, bijna, want Forum voor Democratie ging in gesprek met haar achterban. De 'campagnestop' is niet officieel, maar is blijkbaar in het belang van sommige politieke actoren. En dus werd Baudet een advertentie door de neus geboord. Hieronder de verklaring:
https://twitter.com/SpraakmakersOp1/status/1107927995711315968
Tja, niets meer aan te doen dus! Maar vervelend is het wel. Niet alleen is er door de partij betaald voor de advertentie, maar zijn de Provinciale Statenverkiezingen morgen al! Een tweede kans zit er dus niet in! Aan de andere kant krijgt de partij alsnog aandacht vanwege de weigering door de Telegraaf. Iedereen wil natuurlijk weten waarom.
De advertentie speelt verder niet in op de gebeurtenissen in Utrecht, maar is qua inhoud gericht op de impact van het Klimaatakkoord. Als de advertentie nu een tekst bevatte waarin Baudet overduidelijk de situatie in Utrecht naar zijn hand wilde zetten dan was het begrijpelijk, maar dit is niet het geval. Nee het gaat gewoon om een politieke advertentie die kiezers nu wordt onthouden zo vlak voor de verkiezingen.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1107877722557173760
Eigenlijk had de advertentie gewoon geplaatst moeten worden. Kiezers hebben er recht op want ze gaan morgen stemmen! De Telegraaf speelt met het weigeren terroristen juist in de kaart. Een gemiste kans dus voor de partij en de Telegraaf. Want waarom zou je een normale gang van zaken tijdens de verkiezingen willen verhinderen? Dat is juist wat terroristen willen!
In ieder geval daagt de partij De Telegraaf voor de rechter omdat zij hun afspraken niet zijn nagekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten