Bwahaha! Sylvana’s BIJ1 gaat marcheren tegen het “te witte” klimaatbeleid

Hoe langer, hoe gekker bij de partij van Sylvana Simons en haar BIJ1-strijders. Ditmaal gaan ze marcheren om een beter klimaatbeleid gedaan te krijgen van het kabinet. Wat is er mis aan dit huidige akkoord? Nou, heel simpel: het is niet intersectioneel genoeg. De klimaatbeweging in ons land is namelijk “te wit”, en daar moet verandering in worden gebracht!

Bij BIJ1 hebben ze een probleem: dachten ze dat ze met racisme hét SJW-thema van de aankomende paar jaren in handen hadden, worden ze nu toch weer uit de kijker gespeeld door andere linkse bewegingen die met succes het thema ‘klimaat’ weten te agenderen.

Dus wat doe je dan als partij van Sylvana Simons? Heel simpel: klagen dat de aandacht die momenteel aan het klimaat wordt gegeven eigenlijk “te wit” is en er niet genoeg aandacht voor “gender” is. En daarom wordt het hoogste tijd voor een intersectionele klimaatmars om maar eens aan te geven dat de huidige generatie klimaatactivisten te weinig kleur hebben. Aanstaande zondag vertrekt men, om 13:00u vanaf de Dam in Amsterdam om het thema klimaat voor eens en altijd vast te klinken aan racisme en het zo weer in het BIJ1-gareel te krijgen. De partij schrijft op Facebook:

“We lopen mee met het Blok voor Radicale Klimaatrechtvaardigheid. BIJ1 zet zich in voor een radicaal klimaatbeleid, met een eerlijke verdeling van de lasten. Wij nemen afstand van het neoliberale klimaatakkoord, waarbij het individu slachtoffer wordt van grootverbruikende multinationals die hun aandeel niet betalen. De kosten van de energietransitie horen bij de vervuiler te liggen. Ook dient er gekeken te worden naar wie het eerst en het hardst wordt getroffen door klimaatverandering: juist de mensen die het minst aan klimaatverandering bijdragen, worder het meest geraakt door de gevolgen ervan.

Het is tijd voor radicaal linkse klimaatpolitiek. Sluit aan en laat een radicaal intersectioneel geluid horen tijdens de Klimaatmars op 10 maart op de Dam in Amsterdam!”

De kritiek op de zogenaamd weinig intersectionele klimaatpolitiek borduurt voort op een epistel dat BIJ1 afgelopen zomer al publiceerde:

“Intersectionaliteit of kruispuntdenken gaat er vanuit dat onderdrukking en discriminatie ontstaan door een samenspel van factoren als economische status, etniciteit, gender, lichamelijke gezondheid, seksualiteit, geboorteplaats en leeftijd en dat je die bij het onderzoeken van ongelijkheden dus ook altijd in samenhang moet bekijken. Hoewel intersectionaliteit in Nederland de laatste jaren aan een opmars bezig is, komt een intersectionele kijk op klimaatproblematiek hier nog niet van de grond. De klimaatbeweging is overwegend wit en lijkt los te staan van de rest van activistisch Nederland. Het is de hoogste tijd hier verandering in te brengen.”

Inderdaad: knettergek, ja. Geen wonder dat de partij buiten Amsterdam dan ook geen enkele voeten aan de grond weet te krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. BB

  Prima idee! Past direct bij de andere absurde ideeën van het klimaatbeleid.

  1. Julian

   Wat zijn de absurde ideeen dan? En welke maatregelen zijn er al genomen dan? Afgezien het stoppen van de gaswinning. Wat gewoon een normaal besluit is.

   1. HendrikJan

    @Julian.

    Probeer mij als oudere Nederlander eens te vertellen, waarom dat een normaal besluit is.
    Probeer dan ook gelijk eens, om het sluiten van spiksplinternieuw centrales te verdedigen.
    Als je toch bezig ben, hang er gelijk een prijskaartje aan.

    1. markw

     Luister vriend. Het is een “normaal” besluit wanneer je de scheuren in de muur hebt staan van de aardbevingen. En dat zowel op mijn beneden verdieping als boven.

     En weet je wat NAM en overheid zegt? Je betaald het maar zelf.

     Prima als die gaswinning doorgaat. Maar dan komen die fondsen bij de Groningse provincie terecht en niet bij die slangen in Den Haag.

     Maar omdat dat niet gaat gebeuren is dus de enige oplossing op de kraan dicht te draaien.

     1. Vit

      Al een advocaat in de arm genomen? Alleen is het vechten tegen de bierkaai.

     2. Cas-v86

      Wat heeft gaswinning met klimaat te maken ;’)

 2. Rien Noppen

  Klimaatbeleid is natuurlijk altijd een goede zaak, intersectioneel en anderszins.

  1. Satty

   Dat Tim ontkent dat er een probleem begint te ontstaan aangaande een inclusieve maatschappij is lachwekkend, hieraan kun je zien dat de artikelen op DDS eigenlijk enkel en alleen polariseren als doel hebben. Ik denk dat een partij als bij1 de inclusiviteit geen goed doet. We waren wat betreft het isoleren van discriminatie goed op weg totdat doorgeslagen identiteitspolitiek roet in het eten gooide. Dat was voor de riool journalisten en riool bewoners het teken vol op het orgel te gaan, hun gedachtengoed is door doorgeslagen goede bedoelingen ineens weer geaccepteerd geworden. Hoewel ik fortuyn niet heb meegemaakt heb ik het idee dat als er meer naar hem geluisterd was we nu een maatschappij hadden gehad die aanzienlijk minder gepolariseerd zou zijn. Het negeren van terechte klachten heeft in dit geval tot wilders geleid. Ik denk dat wilders het ergste nog niet is dit ligt bij baudet, een man uit extreem rechts milieu zoals open en bloot op internet te vinden is.

   Laat sylvana haar lering trekken, op verheffing inzetten en problemen in de Caribbean culture bespreekbaar maken.

   1. EmC2

    Waarom is een site als; blackpeoplemeet.com

    Geen discriminatie?

    Maar als je woorden gaat veranderen naar wit, dan is het internet te klein.

    Rechts / Links is hierbij niet issue, gaat om gelijkheidsbeginsel.

  2. markw

   Verbaast me niks.. Zelfs het klimaat is natuurlijk ook vreselijk racistisch en seksistisch.

   En dit is de reden waarom grote delen van rechts tegen enige vorm van klimaatbeleid is.. Omdat idioten als jij het gebruiken als politieke wapen.

   En dat is precies waarom er nooit wat zal veranderen. Tenminste niet zolang extreem links gespuis als jij niet hun grote smoel eens dicht houden en op gesloten afdelingen verdwijnen waar je thuis hoort.

   Het klimaat interesseert jullie geen reet. Want uiteindelijk is het klimaa voor jou niks anders dan een wapen voor politieke doeleinden.

   Flikker toch astjeblieft op naar noord Korea of venenzuela naar de rest van je communistische vriendjes

   1. HendrikJan

    @markw.
    Het lukt mij niet, om te reageren op een level hoger, de vraag aan Julian, waar jij antwoord op geef.
    Denk eerst eens na, waarom deze Julian mol (NOP), geen antwoord geeft op mijn vraag.
    Kijk markw het is vrij simpel, als iemand schade toebrengt aan eigendommen van andere, moet die iemand dat compenseren.
    Maar markw, het hele gebied rondom Rotterdam is op de schop gegaan en heel veel gezinnen zijn er gewoon weggestuurd, daar zijn toen ook door de bewoners financiele offers gebracht.
    Maar ja een andere tijd hé.

 3. plakband

  Klimaathysterie kent inmiddels vele vormen. Elke opportunist probeert een graantje mee te pikken. Blijf kritisch en standvastig. Stem PVV of FvD

  1. Rien Noppen

   Ja, het is een brede beweging geworden. Geen zinnig mens kan het probleem nog ontkennen.

   1. Vit

    Maar waarom moeten wij er als piepklein landje daarvoor opdraaien, daarom wordt het ontkend en dat begrijp ik wel.

    1. Rien Noppen

     We moeten er ook niet als Nederland alleen voor opdraaien. Als we als enige land maatregelen nemen komt er ook niets van terecht.
     We kunnen wel een voorhoede positie innemen in de wereldwijde afspraken over terugdringing van de CO2-uitstoot. Daar kunnen we ook economisch voordeel van hebben.

     De Klimaatransitie is ook een enorme kans voor Nederland met haar technologische en wetenschappelijke mogelijkheden. Op dat punt zou ik wel een vitalere VOC-mentaliteit willen zien.

     1. Blikopener

      De ‘cost gaet voor de baet uyt’, dat snap ik goed. Maar 800 miljard (drie keer meer dan de hele aardgasopbrengst van 55 jaar) investeren in de hoop dat we dat met innovaties terug verdienen en er op verdienen, lijkt me een onhaalbare zaak.

      Geen VOC’er die daar in zou stappen.

    2. Spaanse kok

     Ik begrijp het, maar snap het niet.

    3. joker

     @ Vit.
     u hebt toch zeker wel gelezen wat de enige demente reaguurder op dit blog u nu weer probeert aan te praten ?
     “Als de beweging maar breed genoeg is, kan geen zinnig mens het probleem nog ontkennen.”.
     Dat wil zeggen : als u met 9 anderen personen een geel papiertje ziet, en u spreekt met 6 anderen af, dat u mét die 6 gaat zeggen : “dat papiertje is rood”, dat dan het papiertje rood is, immers, 7 noemen het papiertje rood terwijl de drie personen, die het precies juist zien, ongelijk zouden krijgen.
     Begrijpt u de logica van die verziekte reaguurder nog ?

     1. Vit

      @Joker

      Eerlijk is braaf, er is wel degelijk iets aan de hand als er in een paar decennia zo’n klimaat omslag plaats vind.

     2. Vit

      Btw, ik heb Thierry mijn held daarover een e-mail gestuurd om daar eens over te praten maar nog geen reactie ontvangen, valt me wel een beetje tegen eigenlijk.

     3. Spaanse kok

      @Vit.
      Dat er met het klimaat wat aan de hand is, is zeker.
      Kijk ik naar bijvoorbeeld de luchtvervuiling, hebben we dat probleem toch aardig opgelost met allerlei roetfilters, katalysators en dergelijke.
      Dat we zuiniger met energie moeten omspringen is ook zeker en dat gebeurt ook op allerlei niveaus.
      Verder weet ik de oplossing niet, maar ben er wel van overtuigd dat we iets moeten doen.

     4. Vit

      @Spaanse kok

      Je zou toch zeggen dat in bijvoorbeeld China een lampje moet gaan branden, ik zag laatst een foto (Beijing als ik het wel heb) van smog. ik dacht jezus kunnen die spleetogen nog wel adem halen?

     5. Spaanse kok

      @Vit.
      Precies, toen daar de Olympische Spelen waren mochten er dagen geen auto’s rijden en werden fabrieken gesloten.
      Hebben wij het in west Europa toch wel wat beter voor elkaar.

     6. joker

      @ Spaanse k.
      De luchtvervuiling opgelost door roetfilters e.d. ?
      Zou best kunnen; maar dan kunt u misschien ook wel uitleggen waarom de z.g. zure regen niet meer bestaat, althans men hoort niemand daar meer over.
      Zodra hier een briesje uit het oosten opsteekt waait half NL onder de vuiligheid van de bruinkoolmijnen in Duitsland, de fabrieken uit Polen, Rusland en China.
      Dat er iets met het klimaat a.d. hand is is óók mij wel duidelijk, maar de hysterie daar omheen vind ik vreemd.
      Het klimaat is al in beweging sinds het bestaan van onze planeet.

   2. Scheve Tinus

    Ja, het is een brede beweging geworden. Geen zinnig mens kan het probleem oplossen.

   3. janszm

    De natuur zal de klimaatverandering nooit onzinnig vinden. De natuur is altijd aan verandering onderhevig. Het is de mens die de verandering onzinnig vindt en dit met een aanpassing denkt te kunnen beïnvloeden. Wat een hoogmoed. De natuur doet wat zij wil, al miljarden jaren. De computermodellen van een paar “wetenschappers” hebben geen enkele invloed, welke ingreep daarbij toegepast wordt.

    1. Vit

     @janszm

     “De natuur is altijd aan verandering onderhevig.”

     Ben ik met je eens maar niet in zo’n kort tijdsbestek van een paar decennia.

     1. Vit

      Ps, ondertussen vervuil ik hier de lucht met tabaksrook maar dit terzijde verdikke.

     2. Spaanse kok

      Nee Vit, u ondersteunt de Nederlandse economie.

     3. Vit

      @Spaanse kok

      Dat dan weer wel, maar ik ben terug gegaan naar een pakje á 8,35 in 3 dagen, ben best wel trots op mijzelf.

     4. Spaanse kok

      Mooi, 2 jaar geleden ben ik belastingontduiker geworden.
      Had wel bijna 50 jaar mijn bijdrage geleverd.

     5. Vit

      @Spaanse kok

      Ik wou dat ik zo sterk was, helaas is het een uitstekend middel tegen stress.

 4. Scaldis

  Ach weer een mars van de Sylvanaclub. Ik ben toevallig eens op zo’n clubmars gestuit op de Dam. Best geestig om te zien. Een handjevol schreeuwerige mensen met wat leuzen op borden en een spandoek. Veel mensen met een opmerkelijk voorkomen. Opvallend veel Palestijnse vlaggen, wat gek genoeg niets te maken had met het thema van de mars. Het handjevol mensen bleef rondhangen rond de camera’s van de NOS. De mars ging beginnen, en daar stopte plotseling een glanzende grote BMW, en als een Hollywood-diva stapte Silly uit. Ze liep een stukje mee, tetterde met een boze blik wat tegen de camera’s, en verliet vervolgens de mars. De bolide stond weer klaar. Op de radio hoorde ik een uurtje later dat er een paar duizend mensen meeliepen. In werkelijkheid waren het er hooguit 200.

 5. nienke

  Ze worden hoe langer hoe gekker.

 6. HendrikJan

  Prachtig gezicht, zo’n stratenmaker inclusief decolleté als fotograaf.
  Toont de insteek, schijt aan deze club.

  Stem in Maart: PVV / FvD

 7. Jantje

  Bij1 heeft gelijk.
  Al die Afrikanen die het oerwoud affakkelen, ook ons oerwoud. Dat zou verboden moeten worden.
  Vissen vangen met dynamiet, dito.
  Bomen opblazen omdat daar vogels in zitten, die van de oogst eten ook verbieden.
  Sowieso geen miljarden meer naar Afrika.
  Het is weggegooid geld.
  Laat ze het zelf opknappen.
  Willen ze spullen door blanke mensen of Aziaten uitgevonden : betalen.
  Of zelf iets soortgelijks bedenken.
  Behalve het koninklijk huis en de kliek er omheen heeft geen enkele Nederlander ooit slaven gehad of er van geprofiteerd.

 8. Piet Patat

  Ach gossie, heeft madameke Simons weer wat nieuws gevonden om over te janken ?
  Maar kom, laten we ons eens druk maken om Afrika.
  VEEL te zwart ! Kom Syllie, doe er wat aan. Ga protesteren voor een kleurrijker Afrika !

 9. Vit

  “Foto: Sylvana Simons en haar nummer 2 – Jazie Veldhyzen – marcheren over een zebrapad. Bron: Screenshot EO.”

  Sylvana: Nu zien ze me wel nu zien ze mij niet.

  Sorry Syl, een gebbetje moet kunnen.

 10. Gekko

  BIJ12 overgiet alle onderwerpen en dossiers met een SJW-sausje.
  Kennelijk om hun chronische gebrek aan inhoud te maskeren.

 11. Vrijedenkert

  Klimaatbeleid nu ook al wit? Hoe bedenkt ze het? Diepe zucht………

 12. FJ

  In de toekomst mogen we geen blauwe luchten meer hebben in Nederland enkel nog donkere wolken. Dan pas is die zwarte toverdoos tevreden.

 13. Lugar

  Sylvana wie?

 14. AS210854

  Bouwen we toch meer kolencentrales van de roet uitstoot worden we vanzelf zwart.

 15. DennisEijs

  Vind ik ook, laat die zwartjes ook maar eens wat bijdragen. 😉

 16. TD

  Voor deze post heb ik te weinig parate kennis,begrip en geduld in huis,wat een achterlijk geneuzel!

 17. Christina

  Geef die zwarte pruikenbuik toch geen aandacht dat mens is een echte mafklapper!
  Werken kunnen die gasten niet alleen een grote bek opentrekken in andermans land, en d`r eigen land naar zijn gallemiesen helpen, vandaar zoveel van dat volk hier!
  Geen aandacht meer geven want daar kikt die zwarte breedbekkikker op!

 18. Rosasolis

  Een nieuw klimaatbeleid is zeer nodig. Iedereen die wil aandacht hieraan besteden is welkom en wordt gewaardeerd. Huidskleur en gender is totaal niet van belang.
  Van de vele fotos die ik in de krant en aan DDS heb gezien, zie je mannen en vrouwen van alle kleuren bij elkaar aan het demonstreren. Velen van hun posters zijn intelligent.
  Maar een feit is zeker Sylvana: geen racist of gender discriminatie. Gewoon bezorgde mensen van allerlei achtergronden en leeftijden bij elkaar.
  Beste Sylvana, terwijl ik dit schrijf wordt op radio 4 (onze klassiek muziek zender) een arrangement van het oude spirituele lied “Deep River” gespeeld. Ken je dit mooie lied?
  Ik vond het prachtig gezongen door de grote gekleurde Amerikaanse alt zangeres
  Marian Anderson. Dus Syvie, hou op met je waanzinnige gedoe over kleur en gender
  discriminatie. Steeds meer vrouwen krijgen hoge posities in ons land, ongeacht hun
  kleur. Je betoog is zeer ouderwets, en totaal niet meer nodig. De kleurlingen in o.a.
  de Bijlmeer houden van hun samenleving en hun woningen in dit deel van Amsterdam.
  Er wonen ook veel blanken in de Bijlmeer. Die samen met elkaar leven en werken.
  Zo gaat het bij ons in het kop van Noord-Holland. Veel vrouwen in onze gemeente
  bestuur, die samen met goede mannen samenwerken. Iedereen heeft een kleur:
  blond en blauwe ogen, vlammend rood haar, zwarte haar met bruine ogen, grote neuzen, of grote lippen…of een combinatie van al die eigenschappen. Dat weten wij allemaal. Nou en? Sylvana hou op met je onnozele beledigingen tegen blanken die niets tegen vrouwen hebben, en niets tegen kleurlingen hebben.

 19. Fritsie

  Beste Syl, gebruik je domme verstand! Praat over dingen waar je verstand van hebt.
  Ga eens een kijkje nemen tussen al het groen in Suriname,dan kan je je echt druk maken over
  al de rotzooi die daar is gedumpt.

 20. Martinus52

  Reageer toch niet op die marketers. Negeer dat clubje uit A’dam

 21. Martinus52

  Marketeers is mafketels

 22. Gerlos

  Deze zwarte dame is KNETTER MAAR DAN OOK KNETTERGEK

 23. Positief-maar-niet-lief

  Die miep zou eens moeten kijken waar de meeste vervuiling plaats vind en door wie. Dat zijn niet de witte landen.

 24. Positief-maar-niet-lief

  Beste redactie,
  Zou het niet beter zijn dat alle media haar gewoon dood zwijgt in plaats van haar elke keer een podium te geven. Je kan haar optredens niet scharen in de categorie nieuws hooguit in stompzinnige entertainment.

 25. Karel de Grote

  Heeft dat zwartjoewkel nu nog steeds niet door dat ze in een blanke westerse wereld woont waar die op apen lijkende zwartjoekels niet thuis horen!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.