"Capitulatie! Sharia-overleg!" roept Geert Wilders over gesprek burgemeester en moskeeën

Geen categoriemrt 31 2019, 14:00
Terwijl de PVV langzaam leegloopt gaat Geert Wilders onverdroten voort met het hekelen van de islam. Deze keer nam hij burgemeester Niederer van Roosendaal onder vuur. In de gemeente sprak de burgemeester met de besturen van de Turkse en Marokkaanse moskeeën. Dat mag niet van Wilders. Dat is volgens de PVV-voorman 'Capitulatie!' en hij noemt het een 'sharia-overleg'.
"Kom in verzet!" horen we uit het kamp van Wilders en dat verzet ziet er dan zo uit. Een Tweet op Twitter waarin hij een regulier overleg duidt als 'capitulatie'. Dit soort retoriek gaat Wilders niet helpen aan nieuwe zeteltjes. De mogelijkheid dat zijn retoriek en afnemende populariteit een relatie hebben wijst Wilders ongetwijfeld van de hand: 'komt allemaal door FVD' en ' alles gaat volgens plan'.
Toch werpt het overleg ook wel vragen op. Zo stellen sommigen de vraag waarom het nodig is dat een burgemeester overlegt met Turkse en Marokkaanse moskeeën. 'Doet de burgemeester dat ook met de Jehovah's Getuigen of andere christelijke kerken?' lezen we op Twitter. En 'is staat en kerk niet langer gescheiden?' Nou, blijkbaar wel dus:
Dit soort overleggen vinden vaker plaats en met verschillende religieuze stromingen. Zou Wilders bij het volgende overleg dat wordt gepubliceerd ook commentaar leveren?

'Kruisiging! Evangelie-overleg!'

Nee, waarschijnlijk niet.
Het is Wilders natuurlijk te doen om de islam, zoals altijd. Als Wilders op deze manier blijft communiceren zal de PVV nog een aantal zetels gaan verliezen. Simpelweg omdat de meeste kiezers op zoek zijn naar een fatsoenlijk alternatief.
De focus van Wilders op de islam en in mindere mate op massa-immigratie en integratie wijzen naar een lichte obsessie met de islam. Veel Nederlanders willen de omvang van immigratie inperken, net zoals Wilders dat wil, maar de PVV slaat soms door en zet de relatie met de islam telkenmaal op scherp. Vaak onnodig.
En dat is precies één van de redenen waarom de PVV zetels verliest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten