ChristenUnie-stemmer Andries Knevel (EO): ‘Kan het associëren van Baudet met jaren ’30, nazi, Hitler, etc. stoppen?’

baudet knevel
Foto: Thierry Baudet te gast in een talkshow van Andries Knevel. Bron: Screenshot EO.

EO-presentator Andries Knevel heeft één vurige oproep aan de paniekerige linkse haatzaaiers van Nederland: kap eens even met net doen alsof FVD-leider Thierry Baudet een soort Hitler of Goebbels is. De protestantse mediaman mag dat zeggen, vindt hij, want hij is als Gert Jan Segers-fan immers “onverdacht.”

Wie vandaag zijn oor te luister heeft gelegd aan de linkerkant van het politieke spectrum, moet zo’n beetje het idee hebben gehad dat Professor Barabas met zijn teletijdmachine zo’n beetje de hele nazitop naar het hedendaagse Nederland heeft gehaald en ze allemaal een Forum-speldje heeft opgeprikt. Thierry Baudet is een soort hedendaagse Hitler die zo snel mogelijk onschadelijk moet worden gemaakt, is een beetje de tendens.

Paniekerige onzin, natuurlijk. In plaats van dat mensen Baudet de duimschroeven hebben aangedraaid om zijn onnozele gebruik van de term “boreaal Europa”, werd er ineens met allerlei hysterische rotzooi gesmeten inclusief de klantenkring van de toenmalig strafpleiter Theo Hiddema van decennia geleden. Nogal dom geblaat, dus.

En het zijn heus niet alleen de doorgewinterde Thierry-fans die zich daar kapot aan ergeren, ook brave Gert Jan Segers-fanboys die het kinderpardon willen toevoegen aan de Grondwet van Nederland hebben wel een beetje genoeg van dat genazi-dit en dat genazi-dat. Ik presenteer u hier namelijk EO-presentator Andries Knevel, die alle Erik van Muiswinkeltjes van deze wereld (ja, hoi!) even zegt dat het WOII LARP’en nu wel weer even klaar is:

“Ik heb gisteren ChristenUnie gestemd en ben dus onverdacht als ik zeg: kan het associëren van Thierry Baudet met jaren ’30, bruin, nazi, Goebels, Hitler, etc. stoppen?”

Doe ermee wat u wilt!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

57 reacties

 1.   

  Dat associëren met Hitler en NSB stopt pas al er een fanatiek groentje de trekker heeft overgehaald en het toneelstukje van het ongeloof en schande erover uiten weer begint.

  1.   

   @marco1:

   Die kans zit erin ja, links gaat over lijken als het moet.

  2.   

   Oh nu mag je het geen nsb noemen? Er zijn 2 geïnspireerde massamoordenaars door politiek.

   Het is altijd hetzelfde met dit soort mensen, zelf wil je alles kunnen zeggen maar oh wee als je het terug krijgt, dan mag het niet gezegd worden. Baudet is het geluid van de jaren 30 en redelijk gelijk aan het fascisme. Je zou dit vrij gemakkelijk kunnen lezen Marco.

   Je zou ook een vertaalde tekst van de huidige fascismo , Italiaans fascisme kunnen opzoeken in vertaling, zoek de verschillen, het enige onderscheid tussen de fascismo en Baudet is dat baudet nog niet tot geweld heeft opgeroepen maar dat doet zijn achterban wel degelijk. 8chan kijk maar eens daar vind je ook vrienden van baudet.

   Sneu gejammer.

   1.   

    @ Satty

    Ja ja, we weten het, we zijn allemaal latente fascisten. De plaat blijft hangen.

    Antifa methode die kennen we nu wel. Is dat ook niet die partij die huizen van Trump aanhanger bekladden en zelfs in de fik stoken? Was dat ook niet die partij die mensen in Portland Oregon uit hun auto trokken?

    Je kunt het nog zoveel herhalen als je wilt, maar dat maakt het nog niet waar. Je drijft met die retoriek juist meer mensen richting de FvD.

    1.   

     De bruijn
     Ik heb het alleen over fvd stemmers.

     Even voor de duidelijkheid
     Jij neemt die opmerking over urk serieus?
     Utrecht is een extreem rechtse aanslag, als iets rechts conservatief is is het orthodox religie.
     Fortuyn is walgelijk maar kan ik niets aan doen. Was ook niet overeenkomend gedachtengoed met welke politicus dan ook.

     Ah ik mag dus mijn mening niet geven want dan worden mensen racistisch? Goh, zal ik dan maar gewoon wegkruipen in een hoekje? Wat een smerige opmerking.

     Ben jij enigzins bekend met het verleden van Thierry Baudet? De man heeft alleen maar zeer extremistische gesprekspartners. Vlak jij dat uit? Gewoon doet er niet toe.

     Hoezo selectief? Dit gaat over baudet. Ik heb mijn mening over al deze andere zaken ook gegeven. Ook over black panthers ben ik duidelijk geweest. Ik heb het idee dat iedereen hier selectief is in verontwaardiging en heel erg lange tenen.

     Ik verantwoordelijk voor het groeien fvd, denk eens na over wat dat zou impliceren.

     1.   

      @ Satty,

      Dus alle FvD zijn fascisten of NSB’ers heb je hen ook genoemd? Je hebt het ook altijd over de slechte Europeanen en blanken, daar val ik dus ook onder. Je doet altijd of onze rijkdom (waar is die dan van mij en het over grote deel van Nederland?) te danken is aan Afrika. Onzin, dat is in de handen gekomen van een heel, heel klein clubje, die ook Nederlanders uitbuitte. Doe maar eens goed onderzoek, hoe de achterstandswijken in Amsterdam waren 150 jaar terug en de werkomstandigheden.

      Ik neem die opmerking serieus over Urk, ja, net zoals jij de opmerking serieus neemt van ‘minder, minder, minder’. Alleen ik ben niet selectief, ik veroordeel beiden.

      En jij verzint echt dingen erbij die ik niet zeg of zelfs denk. Ik zeg niet dat jij FvD groot maakt, ik zeg dat je mensen wel hun kant opdrijft, door mensen als NSB’er, kolonisten, rovers, enzovoorts weg te zetten. Dat zelfde gebeurd met moslims die steeds als terrorist weggezet worden, die drijf je dan ook die kant op. (althans een deel, als je tegen een kind altijd zegt dat het tuig is als ouder, verwacht dan niet dat je een lief kind krijgt)

      Ik heb met extremistische moslims gepraat (mee gewerkt), ben ik nu een terrorist? Ik heb met racisten gepraat. Ben ik nu ook een racist? Dan zouden alle GroenLinkers moordenaars zijn, want die waanden zich Maoïsten, wat ook onzin is.

      Of de opmerking dat ik alleen maar versleten ben, maar de Afrikanen gingen voor die tijd dood. Weet je wel hoe lomp die opmerking is? Echt heel lomp. Weet je hoeveel mensen tot 50-100 jaar terug hier doodgingen door armoede, slechte gezondheid en zwaar werk? Nee, doe dan aub eens onderzoek.

      Ik zeg nergens dat je je mening niet mag geven, maar elke keer mensen wegzetten als rovers, NSB’ers, verwacht je dan met open armen te worden ontvangen of geen tegenwoord te verwachten?

      Jij bent kennelijk rijk genoeg regelmatig op vliegvakantie te gaan, dus hoe kun je ons de les lezen die niet op vakantie kunnen? Of voor Afrikanen opkomen, terwijl jezelf graag de wereld over reist?

      Maar je bent heel selectief, want je weet kennelijk niets over de armoede hier van de afgelopen 2000 jaar. Je ziet alleen een stel rijke mensen en denkt dat wij Nederlanders allemaal rijk zijn geworden door onze rooftochten, terwijl dat 0,1% van de bevolking betreft. De rest moest werken tot zij erbij neervielen.

      Ga eerst eens naar de bibliotheek en verdiep je eens in de Nederlandse geschiedenis. Kijk nog even hoeveel kinderen hier 100 jaar terug overleden en ook nog 60 jaar terug (meeste families die ik ken, daar zijn wel een of twee kinderen van overleden.

     2.   

      @sat, arm kind, je raakt steeds meer in de war.
      Ik adviseer je een poosje met vakantie te gaan, Afrika ligt jou wel.
      Kan je even tot rust komen en je hoofd resetten.

   2.   

    @ Satty

    En links heeft helemaal niet opgeroepen tot geweld of moslims in Nederland?

    Even denken:
    – linkse vrouw wenst dat heel Urk verzuipt
    – van Doorn wil dat 1 miljoen moslims wraak nemen
    – aanslag in Utrecht
    – moord op Pim Fortuin
    – linkse hoogleraar roept Volkert op Baudet een bezoek te brengen

    Je bent altijd zo lekker selectief.

   3.   

    Satty:

    _ _ _ _ _

    1.   

     Dat jullie die trut nog asem geven is echt masochistisch…..sorry maar door op dergelijke wartaal te reageren haal je alleen jezelf naar beneden.
     #negeren

     1.   

      +1

   4.   

    @ Satty

    Domkop rot op naar Afrika. Als je er zo begaan mee bent, doe daar dan wat. In Mozambique is nu werk zat. Ga man/vrouw! Misschien leer je er wat van…

   5.   

    De oproep tot geweld valt in het niet in vergelijking tot de oproep en het gebruik van geweld door links(antifa) en moslims (terrorist Utrecht, maar ook allerlei rapaille dat oudjes mishandeld en beroofd (in hun eigen huis), de straat de laatste 20 jaar een stuk onplezieriger heeft gemaakt voor homo’s en alleengaande vrouwen).
    Of heb je soms het nieuws de laatste tijd niet gevolgd?

 2.   

  Links geeft er weer blijk van zeer slecht tegen hun verlies te kunnen, dat krijg als je van jezelf vind dat je de wijsheid in pacht hebt.
  Heel triest en kinderachtig amateuristisch volk.

  Stem ook in mei FvD!!!

  1.   

   Ja ik hoop FvD de grootste word bij de eerst volgende verkiezingen. Elke keer het geroep dat partijen als DENK en Bij1 het gevolg zijn van bv een PVV maar nooit de gedachte dat partijen als de PVV en FvD ook weleens het gevolg van iets kunnen zijn. Nederland is het beu(ik iig wel). Ben ook benieuwd wanneer die nieuwe documentaire van Sunny Bergman uitkomt”gehaat in eigen land” er schijnen wat uitspraken van gekleurde “Nederlanders” op forums in te zitten als voorbeeld hoe diep de haat zit maar voor normaal aangezien word.

   1.   

    True colours Marco? Laat je nu je ware gezicht zien? De uitspraken van sommigen op de hele groep projecteren? Jij bent het zat? Racisme doet baudet niet aan?

    1.   

     @ Satty

     Doe jij toch ook? Mensen en partijen demoniseren?

     Weet je wel wat de NSB gedaan heeft?

     Je zegt open te staan voor andere meningen, daarom zit je hier op het forum. Niets is minder waar, je bent nooit van standpunt veranderd, je nuanceert niet of alleen een loze opmerking zoals ‘ik geloof niet dat alle FvD slechte mensen zijn ‘, wat zoiets betekent als de meeste zijn het dus wel.

     1.   

      Idd satty precies wat jij doet alleen als jij het doet zijn het je frustraties en niet bedoelt voor iedereen alleen dat selekte groepje. Jij houd mensen een spiegel voor ik mag daar ook nog weleens een poging toe doen. En niet beginnen over true colours dat is misschien onbedoeld weleens heel kwetsend en je had me met de poolse migranten discussie eigenlijk al genoeg op het plassertje getrapt.

    2.   

     @Satty,
     Hoezo, true coulors, in de jou zo bejubelde thuislanden in Africa kan de ene helft van de bevolking, niet met de andere helft van de bevolking door dezelfde deur, stammen oorlog noemen ze dat.
     Je kunt je beter daar proberen , nuttig te maken IPV hier iedereen de les te lezen die anders denkt dan jij.
     Misschien hebben ze bij1 nog plaats voor je, je klinkt net zo als SS.

 3.   

  Het is altijd hetzelfde, haatdragend links framed een ieder die niet in hun straatje denkt stevast als racist, facist etc. Wat wel ironisch is aangezien beide met name op links voorkomen. Het facisme een afgeleide van het marxisme en ook het racistische nazisme is een directe afgeleide van het marxisme. Beide hebben als enige verschil met het communisme dat ze nationalistisch en niet internationaal zijn. Maar alle linkse scheeuwers die je vandaag hebt kunnen horen zitten heel veel dichter op het facisme dan het FvD en haar stemmers.

  1.   

   @B FvD een rechts nationalistische beweging die kan uitlopen naar een fascistische beweging.

   Zie Mussolini………
   Ook Baudet’s ego groeit bij macht.

   1.   

    duidelijk het IQ van een pingpongbal en dat gecombineerd met het historisch besef van een dwaallicht.

    1.   

     Let maar op hoe Baudet gaat reageren op zijn macht.
     Begrijpend lezen is ook aan @Tg niet besteedt.

   2.   

    Ok dombo kong, facisme is een LINKS NATIONALISTISCHE stroming, dus op geen enkele manier van toepassing op Forum.

    Mussolini was een MARXIST, en een fel aanhanger van het socialistische gedachten goed. Dus ook geen toepassing op Baudet.

    Dus zet je zelf eens niet zo voor schut met het aanhalen van het facisme in combinatie met forum, dat laat namelijk alleen maar zien hoe ongelovelijk dom je wel niet bent.

    1.   

     Lezen is niet je sterkste punt.

 4.   

  Zo zo
  “In plaats van dat mensen Baudet de duimschroeven hebben aangedraaid om zijn onnozele gebruik van de term “boreaal Europa”,

  Die elitaire lavendel snuivende en piano spelende ijdeltuit geeft daardoor toch wel voedsel voor diverse meningen :) :) :)

  1.   

   Aap Kong is uit een boom op zijn hoofd gevallen en kraamt onzin uit.

   1.   

    @s
    Wat jij niet kunt begrijpen is onzin.

   2.   

    Reageer er dan ook niet op zou ik zeggen……..

 5.   

  Het is werkelijk ongelooflijk hoe een deel van de links georiënteerden zichzelf uiten. Voor Inclusiviteit, tolerantie, tegen xenofobie, samen zijn met elkaar de klus klaren behalve als het ze niet zint dan komt de aap uit de mouw. Het spijt me maar al die clowns die de realiteit nu gepresenteerd krijgen moeten misschien eens bedenken dat er mensen zijn die er anders over denken en dat is nu toch vrij duidelijk geworden lijkt me. Natuurlijk is Baudet een arrogant mannetje en hiddema idem maar om deze mensen zo achterlijk aan te pakken gaat een stap te ver en daarmee veroordelen ze een behoorlijk gedeelte van de bevolking waarmee ze de zogenaamde inclusiviteit, exclusief maken. Behoorlijk scheinheilig zou ik zeggen.

 6.   

  Twitter bericht van gehad

 7.   

  Mensen die deze associatie keer op keer uiten zijn het niet waard enige discussie mee te starten….dus verstandige praat van Andries …zoals ik al zei …stap over je schaduw heen en maak het verschil en begin met het herstel van de afbraakperiode van paars bakellende en rutte…..begin te communiceren!

 8.   

  Inderdaad, iemand heeft het net al gesteld, dat Hitler geroep en dan weer bruinhemden, stopt pas, als hij net als Fortuyn is vermoord door een ?
  Vult u zelf maar in, welke groep hiertoe bereid is.

 9.   

  @ Satty,

  Kun je hier een voorbeeld aannemen i.p.v. 22% van de kiezers als NSB’ers weg te zetten?

  Of begin je dan gelijk over ons koloniale verleden?

 10.   

  Alle linkse moslim knuffelaars zijn dus hetzelfde als Erdogan die dat ook roept over alle nederlanders!

 11.   

  De reguliere media en politiek heeft geen idee wat hun is overkomen.
  FvD laat zich niet vangen in één beeld. Er stemmen katholieke -en protestanten op -zowel witte als gekleurde mensen en zowel rijke als arme mensen op. Enorm diverse club die verschrikkelijk enthousiast is en moderne middelen gebruikt om de boodschap van verandering over te brengen.

 12.   

  Adolf Klaver, ja die ken ik wel. Hij heeft alleen geen snorretje.

 13.   

  Andries Knevel begrijpt niet dat er bij enkele DDS reaguurders behoefte is om terug te grijpen naar anti democraten uit het verleden, Hitler, Mussolini, Franco, Mussert om argumenten kracht bij te zetten.

  1.   

   Aldus ons aller adolfje Heinz

   1.   

    @Siemien: Wat dacht je van Yasser Hitler, er zijn genoeg overeenkomsten tussen Hitlers Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij en GroenLinks.

    1.   

     :p

     1.   

      @Semien, tipje dubbele punt, streepje, hoofdletter D ofwel :-D

     2.   

      @Heinz: Bijzonder hoe volstrekt nietszeggend jij uitsluitend reageert. Doe je dat expres of opzettelijk?

 14.   

  Alles is goed, als je het maar niet met Andries Knevel hoef te doen. Brigitte Kaandorp. Tijd niet geluisterd, maar geweldig leuk.

 15.   

  baudet=oorlog?

 16.   

  “Ik heb gisteren ChristenUnie gestemd………”
  CU is gelijk Groen-Links: pro Moslim, pro-EU, pro- waanzinklimaat en ja,….ja,…… uiteindelijk zéér anti-nederlands!
  Dus,….Kneveltje , mondje dicht en in de hoek staan: “stoute jongen!”

 17.   

  IDD.

  Yasseris voor dwangarbeid om de warmtepomp te financieren….want daar komt het idd op neer

 18.   

  Doe mij maar zo’n christen hoor.
  Hart en verstand op de juiste plek.
  Ze mogen alleen wel wat rechtser zijn.
  Maar ja, alles beter dan een Afrikaanse gelukszoeker of een agressieve moslim.

  Hé Satty, doet wel een beetje zeer die uitslagen hé.
  Niet dat het jou weerhoudt om onzin te blijven verkondigen.
  Maar volgens mij had je geen fijne avond.

  Go Baudet en Wilders en stuur ze maar terug naar waar ze vandaan komen.

 19.   

  Echt grappenmakers diegen die BAUDET met Hitler durft te vergelijken….

  wat een dubbelzinnige lariekoek…..

  En dan zeggen ze dat FvD rechts is….

  FvD is niet rechts en ook niet links, maar juist perfect en gebalanceerd anno 2019 en de komende toekomst van ons landje….

  Dus van mij mag ie heel lang President worden en blijven….

 20.   

  Je ziet het weer terug in de media, nepnieuws, angst en bangmakerij van personen welke met niks eens zijn met de FVD. Voor die mensen is het nooit genoeg. Zij zien liever dat de hele wereld in dit continent EU worden opgevangen. Saoedi Arabië een land dat 356 immigranten binnen liet in 8 jaar en 57 keer groter is dan Nederland. Nederland 280000 mensen binnen en EU 2 miljoen. 1000 miljard uitgeven voor 0,00007 graad minder opwarming. Hupsakee weg 0,00007 graad en 7 graden erbij met China 1100 nieuwe kolencentrales. Mensen welke met dit landje de wereld wel aankan zijn niet meer met de werkelijkheid bezig en door al deze onvrede en oneerlijk politiek bedrijven door het doorgeschoten niet luisterende kartelvormige groepje zoeken mensen een nieuwe politiek en geen doorgeschoten klimaatwaanzin redt de wereld in je eentje stupiditeitsgedrag. Klimaat daar gaan we voor maar wel op een verstandige normale manier en niet 1000 miljard verdampen en 290 andere landen gaan lekker verder houding

 21.   

  Knevel waarschuwd Nederland en de politiek voor een aantal gesjeesde linkse elementen die blijkbaar moeite hebben met de uitslag en weigeren deze te accepteren en bewandelen een zeer gevaarlijk pad en willen deze blijkbaar niet verlaten!
  Een zeer terechte waarschuwing van Knevel en we hebben in 2002 gezien wat er dan kan gebeuren en blijkbaar hebben vele daarvan niks geleerd of niet willen leren…

 22.   

  Linkse mensen zijn slechte verliezers dat hebben we met P.F ook al gezien. Links is tuig!!

 23.   

  Links is net als de islam, je moet precies zo denken zoals zij doen en als je een andere mening heb ben je of uiters rechts of een racist.
  Hoe is het mogelijk dat je in onze democratie niet het recht hebt om een andere mening te mogen hebben als links.
  Je wordt onmiddellijk verkettert en uitgemaakt voor de meest afschuwelijke nazi figuren enz enz.
  Het linkse tuig is zo dominant en accepteren GEEN andere mening dan de hunne om kotsmisselijk van te worden.

 24.   

  Baudet is net zo Rooms als Pius IX

  1.   

   @ haha

   Ja, dus? Waarom probeer je zo quasi-intellectueel over te komen? Ook feitelijk onjuistheden verkondigd in eerdere reacties?

   Staat het interessant om wetenschap erbij te halen? Laat dan in ieder geval wel je verhaal kloppen en niet hier wat half citeren, zonder steeds echt te weten waar het over gaat.

   1.   

    feitelijke onjuistheden?

 25.   

  Die had ik niet zien aankomen een presentator die dat gemekker onbetamelijk vindt.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!