D66 verspreidt FAKE NEWS over Thierry Baudet: nee, hij heeft het idee van een Nexit NIET laten vallen

vlcsnap-2019-03-07-23h37m23s912
Foto: Rob Jetten in debat met FVD-voorman Thierry Baudet. Bron: Screenshot RTL Verkiezingsdebat.

Het grote RTL Verkiezingsdebat zit er weer op, dus de verschillende politieke partijen kunnen aan de haal met de mindere momenten van hun tegenstanders. En als ze die niet kunnen vinden? Nou, dan verzinnen ze gewoon lekker wat onzin en spuien ze dat rond. Zoals D66-campagneleiders die met droge ogen gaan beweren dat ze Thierry Baudet aan het twijfelen hebben gebracht over het verlaten van de EU.

De prijs voor minst sympathieke kwal van het RTL Verkiezingsdebat is gewonnen door… Kamerlid Jan Paternotte van D66! Nee, hij deed niet eens mee aan het debat. Maar in de commercial breaks mocht hij toch wat zeggen voor de Facebook-livestream van RTL. En daar presteerde de parlementariër en campagneleider het om te beweren dat Rob Jetten de enige echte Thierry Baudet aan het twijfelen zou hebben gebracht over het idee van een Nexit. Dat vond de smalende Amsterdammer toch maar een mooie overwinning.

Het zou inderdaad nogal opzienbarend zijn als Jetten zijn opponent er van had kunnen getuigen dat het goed is om eurofiel te zijn. Een overwinning voor D66 die haast te mooi is om waar te zijn (in hun ogen dan). En wat weten we van dingen die te mooi lijken om waar te zijn? Precies: doorgaans zijn ze dat ook. En dat was ook weer het geval. Want wat heeft Baudet precies gezegd, voordat hij halverwege zijn verhaal werd afgekapt door Frits Wester?

Dat hij, zolang de EU bestaat, op de club zoveel mogelijk invloed wil uitoefenen. FVD is geen fan van het Europees Parlement, maar als het dan toch bestaat dan liever zélf daar de zetels innemen dan dat je die gunt aan je ideologische tegenstanders, toch? Het is uiterst flauw van Paternotte om dat te framen als dat ‘Thierry twijfelt aan de Nexit’. Want het is exact dezelfde redenatie die D66 er op nahoudt wat betreft de Eerste Kamer. D66 hoopt dat instituut eens te kunnen opheffen, maar zolang het er nog is wil je er natuurlijk zélf zoveel mogelijk zetels in bezit nemen.

We beoordelen de bewering van Rob Jetten-coach Jan Paternotte dan ook als fake news van de hoogste orde. Tabee!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

143 reacties

 1.   

  Nee hoor.

  HendrikJan en Wilders en Baudet gaan gewoon voor.

  RUTTUP en NEXIT.

  1.   

   @HJ: +1

  2.   

   HJ. Ik heb je hoog staan, dat weet je, maar ik zou willen dat je de trukjes van Baudet doorzag. Ik geloof de politiek al helemaal niet meer, maar als je nog ergens een beetje geloof hebt zitten doe dat dan in Wilders en zijn adjudant Martin Bosma.

   1.   

    Verder ben ik het altijd met je eens en denk hetzelfde.Maar Baudet is een charlatan, een mol van de elite.

   2.   

    @Santiago.
    We zullen het zien, in Maart en in Mei mogen we onze stem uitbrengen.

    Mijn Vader had de stelling, als je geen kruiwagen bezit, moet je een lenen.

    RUTTUP en NEXIT.

 2.   

  Het linkse en groene virus tast de hersens aan.

  1.   

   Ik denk dat mensen die zo dom praten als jij aangetaste hersenen hebben. Toevallig in Brazilië geweest?

   1.   

    Sat kop volgens jouw reactie blijkt dat jij dezelfde bacterie salmonella van Spaans suffertje heeft ontvangen ,en dat tast de hersenen aan .
    Volgens de reacties van jou is het al ver gevorderd.

  2.   

   “Het linkse en groene virus tast de hersens aan.”

   Het tast in elk geval de realiteitszin aan. Denken dat je moeder aarde kunt redden door aan de thermostaatknop kunt draaien terwijl talloze andere landen die samen meer dan duizend(!) keer groter zijn dan Nederland ons keihard uitlachen en zich tegoed doen aan de economische groei die zich thans overal voordoet.

 3.   

  De EU zit geweldig in hun maag met de Brexit. Steeds meer blijkt dat ondanks de bangmakerijen, de Brexit een groot succes gaat worden en daarmee dus een nexit onvermijdelijk is. Onze graaiende euro elite ziet de bui al hangen en trapt wild om zich heen.

  1.   

   Waaruit blijkt dat? Vind jij het realistisch om Nederland te vergelijken met gb? China wil piraeus gaan uitdiepen werken we onze economie dan niet tegen gezien Rotterdam en het wegennet?

   1.   

    Rotterdam blijft toch wel een wereldhaven en het wegennet ook.

    1.   

     Door de gunstige ligging van Nederland en het logistieke vermogen zal Nederland altijd een belangrijk doorvoer land blijven.

     1.   

      Als de grenzen dicht zijn valt er niets meer door te voeren, marco1. Men heeft dan niets meer aan de haven en gunstige ligging. Het gevolg is veel prestigeverlies en werkloosheid.

     2.   

      En daar geloof ik dus niet zo in meneer Brandebok. Hoewel ik geen voorstander ben om als enigste land uit de EU te stappen maar met meerdere landen tegelijk denk dat dat een groot succes zou zijn.

     3.   

      Marco1
      In mijn werk merk ik dat zodra ik handel buiten de douane unie mijn afzet markt kleiner wordt. De kosten deel ik met de klant maar onze beider marge wordt kleiner.

     4.   

      Ik denk van niet. Als meerdere landen uit de EU stappen zou dit leiden tot het uiteenvallen van de Unie en als gevolg daarvan, zo hebben economen becijfert, een verdubbeling van de werkloosheid. Als straks heel veel mensen werkloos thuiszitten en Nederlands als een stuurloos bootje ronddobbert, omdat er geen krachtig Europees samenwerkingsverband meer bestaat tegenover andere supermachten, zitten we met een enorm probleem.

      (Even los van dat onze belangrijkste partners, uitgezonderd Groot-Brittannië, stuk voor stuk zo eurofiel zijn als het maar kan. Ook België en Luxemburg.)

      De Nexit is een gepasseerd station. Je kunt nu niet meer uitstappen. Het beste is om ons te buigen over de vraag op welke wijze de trein van de Europese samenwerking het beste kan worden bestuurd.

     5.   

      “buiten de douane unie mijn winstmarge kleiner wordt.” bedoel je ?
      Dat wordt gecompenseerd door minder EU afdrachten om kwakkelende lidstaten overeind te houden,en het illegalen uitkeringsloket is gesloten!
      Verder geen milieu en transitiekosten meer,wordt allemaal teruggedraaid!

     6.   

      @Satty ‘in mijn werk’.

      Hoe kun je heel de dag hier reageren terwijl je zegt te werken?

     7.   

      Ja Satty een kleinere marge is weleens. Het gaat erom dat het inklaren niet zoveel tijd meer in beslag neemt.

    2.   

     @Meriadoc Brandebok

     Een rit duurt dan een uurtje langer dat dan weer wel.

     1.   

      Nu heb ik een heel klein beetje weet van transport maar dat uurtje kan funest zijn maar ik geloof er niet in.

     2.   

      Ps, ik neem aan dat je niet denkt dat de grenzen hermetisch gesloten worden toch?

     3.   

      @marco1

      Ik ook niet want goederen worden ter plaatse al ingeklaard, hooguit ontstaat er een file wat ik persoonlijk niet erg vind als je de voordelen afweegt.

     4.   

      Idd of bij land van vertrek dat leverd helemaal geen wachttijden op of bij losplaats en dat kost dan wt extra tijd maar dat is met goederen uit landen buiten de EEG nu ook al.

     5.   

      Vit, je ziet de zaken weer eens veel te simplistisch. Ik zal de term van Baudet gebruiken: Disneylandpolitiek. Het sprookje dat we straks alleen maar een uurtje meer in de file staan blijft natuurlijk een sprookje.

     6.   

      @Meriadoc Brandebok

      Ockham’s Razor:

      De simpelste oplossing is de beste.

    3.   

     Daar vergis je je denk ik. De voortekenen zijn in ieder geval slecht. China heeft met piraeus hetzelfde plan als met mombasa. Ze kopen al spoorlijn op in Spanje en Italië, het duurt niet lang meer voor Frankrijk zo’n zooitje is dat ook daar Chinese opkopers aan de gang gaan. Stel je de voordelen van spoorvervoer ten opzichte van de dichtslibbende wegen om Nederland heen eens voor. Het is voor Nederland zaak om hervormingen van Europa te pushen en onze superieure kennis over infrastructuur als kennis over te dragen. Ik ben zelfs voor de laatste vrije havenrechten in piraeus op kopen. We moeten ons ook meer gaan focussen op het spoor.

     1.   

      Satty transport bedrijven zijn al bezig met meer via spoor te vervoeren. In België gaan ze al extra spoor aanleggen vanuit de havens maar dit kan dus alleen naar logistieke centrums. Het gaat containerwagens schelen, wat niet verkeerd is want dat zijn vaak stresskippen op de weg. De goederen zullen uit eindelijk toch op de plaats van bestemming moeten komen en dat gaat verrekte lastig worden via het spoor.

     2.   

      @Satty, we moeten meer lokaal gaan produceren, dat zet meer zoden aan de dijk. Waarom moeten wij vlees halen uit Argentinië bijvoorbeeld en verkopen wij vlees aan Japan?

      De hele liberalisatie heeft ons land enorm kwetsbaar gemaakt. Nuon en Essent zijn in handen van het Duitse RWE en RWE is voor een grootdeel in handen van Gazprom.

      Te gek voor woorden, energie en infrastructuur hadden nooit geprivatiseerd mogen worden.

   2.   

    Ik denk ook dat Brexit een succes word enigste obstakel dat er is , is het dictatoriaal tegenwerken van de EU. Zelf kom ik niet heel veel meer in de UK toevallig in Januari nog een paar keer maar spreek wel genoeg mensen die er wekelijks komen. Het gaat goed met Engeland en dat douane bangmakerij met wachtrijen geloof ik niet in. Die goederen gaan straks gewoon in het land van vertrek vrijgegeven worden ze gaan echt Dover niet vast laten lopen.

    1.   

     @ marco1.
     Ik weet wel zeker dat de Brexit een groot succes gaat worden, althans voor de Britten; eindelijk zijn ze weer een zelfstandig land, dat handelsaccoorden kan sluiten met de landen die zij wensen en niks opgedrongen door dat stelletje Brusselse idioten. Ik zou niet weten waarom er ná een Brexit plots km-lange files bij de grens zouden staan, dat was voorheen ook niet zo. Zelfs binnen de Schengen-landen staan er momenteel dagelijks files aan de diverse grensovergangen, veroorzaakt door vracht- en personenauto’s die a.d. grens worden gecontroleerd door zwaar bewapende grenspolitie én douane.
     Zie het iedere keer bij de grenzen van Duitsland-Oostenrijk, Oostenrijk-Italië, Italië-Zwitserland, Italië-Frankrijk, Zwitserland-Frankrijk !!
     “Schengen” stelt helemaal niks voor, papieren tijger, zoals het gehele EU-gebeuren, geleid door een stelletje dictators.

     1.   

      Er zijn ook mensen die zeker weten dat er niks van waar is van die opwarming van de aarde.

      Dwazen houd je altijd.

     2.   

      U herkent het als geen ander Quisling Noppes!

  2.   

   @ santiago.
   Volkomen juist.
   Als de Brexit niet zo moeilijk te accepteren zou zijn voor Zuipschuit Juncker, Bassie Verhofstadt, Timmerfranske, Bolle van Baalen, dan zouden die tuinkabouters zich er niet zó druk om maken. Bangmakerij van de ergste soort. Hieraan kan men herkennen van welk allooi dat minne zooitje is.
   Ze zijn doodsbang dat er meer landen zullen volgen als de Britten na enige tijd weer zelf de touwtjes in handen hebben en zélf hun land regeren en niet “geregeerd” worden door een doorlopend volgezopen mannetje geflankeerd door een stelletje ja-knikkers en kontenkruipers.
   RUTTUP en NEXIT. (vrij naar HendrikJan)

   1.   

    Joker. helemaal goed .

   2.   

    Joker 100 +++++

  3.   

   Hoezo? Wat een onzin.. Je zet wensdenken om in conclusies. De EU heeft een akkoord met het VK waarvan de laatste het niet goed wil keuren. Desnoods gaan we naar een harde brexit. De regio die tijdens het referendum qua percentage het meest voor een brexit heeft gekozen zal het hardst getroffen worden. Die regio is afhankelijk van de agrarische sector die met EU subsidies overeind wordt gehouden. Dat zal het VK niet of in veel kleinere mate gaan doen. Bedrijven vertrekken nu al en masse uit het VK…
   Ohja feiten om bang van te worden… Dat is anders dan bankmakerij!

 4.   

  Waar het hart vol van is loopt de mond over, Meriadoc Brandebok had het ook al zo ‘begrepen’.

 5.   

  Dat was dus nepnieuwsverhaal nr. 2 op één dag, door jawel….D66!

 6.   

  Uit het FvD-programma:

  “Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te verlaten.

  forumvoordemocratie.nl/standpunten/europese-unie

  1.   

   Klinkt als muziek in de oren….

   1.   

    @Toverkol: Inderdaad, en in tegenstelling tot de heersende elite wil FvD wél een referendum houden over het lidmaatschap van de EU, dus uiteindelijk wil FvD dat het volk het voor het zeggen heeft.

    Dat is de beste politieke muziek tot nu toe, alternatieven bestaan niet want de huidige coalitie wil niets weten van jouw en mijn mening, die vegen ze het liefst de trap af en onder de trein.

 7.   

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen…….
  Ha ha ha het schip van d66 heeft een aantal behoorlijke gaten in de boeg….
  En steeds die angst t.a.v. de EU die haar bestaansrecht reeds lang heeft verloren….

  1.   

   @Toverkol: Met kapitein Rob aan het roer stevent D’66 af op de bodem van de Hofvijver.

 8.   

  Jammer.

  Dan blijft zijn club nog steeds een gevaar voor het welzijn van Nederland.

 9.   

  Dit hele RTL-debat was zo fake als wat. Zeg maar rustig: 2x fake.

  1. Het gaat om provinciale verkiezingen op 20 maart. Er is in dit hele nepdebat niet 1 provinciaal thema besproken.

  2. Getrapt kiezen de statenleden op 22 mei de leden van de Eerste kamer. Op 1 na kan niemand van de debaters van gisteravond gekozen worden.

  Kortom, deze debatavond was zo nep als nep maar kan zijn.

  Geen aandacht meer aan besteden dus.

  1.   

   @Gekko, geheel juist. De kiezer wordt weer een rad voor ogen gedraaid. Onbegrijpelijk dat er geen provinciale bestuurders bij dit debat waren. Onderwerpen die de provincie aangaan. Treurige avond.

  2.   

   “Kortom, deze debatavond was zo nep als nep maar kan zijn. Geen aandacht meer aan besteden dus.”

   Ik hoor hier de stem van de heersende elite die deze zeer belangrijke verkiezingen afdoen als onbelangrijk, al zeg je dat niet in die woorden.

   De aanstaande Provinciale Statenverkiezingen zijn uiterst belangrijk omdat een zeer grote groep kiezers deze verkiezingen, nu al, zal aanwenden om haar tegenstem te laten horen. Een tegenstem tegen de heersende elite die zich nulkommanul aantrekt van wat de bevolking wil en denkt. Sterker nog, ze vegen daar hun beroepspolitieke reet mee af!

   De aanstaande PS-verkiezingen zullen de opmaat zijn naar de volgende TK-verkiezingen die, m.n. voor de oude politiek, desastreus zullen zijn. En uiteraard zijn die PS-verkiezingen van groot belang omdat daarmee de invloed van de Eerste Kamer wordt bepaald. En in die verhoudingen gaan grote verschillen ontstaan, te beginnen met mijn partij; Forum voor Democratie!

   Forum voor Democratie heeft haar huiswerk gedaan en staat in alle provincies klaar om haar invloed te laten gelden. Duizenden vrijwilligers zijn niet alleen bereid om FvD te gaan stemmen maar hebben ook ondersteuningsverklaringen ingevuld, waarmee ze hebben laten zien dat ze van harte bereid zijn een extra stap te zetten in een tijd waarin de interesse in de politiek alleen maar lijkt af te nemen.

   Forum voor Democratie is er klaar voor, dus ga stemmen want Jesse Klaver gaat ook stemmen, denk daar maar eens over na!

   #stemfvd

 10.   

  Is Robje inmiddels zelf niet Fake?
  M.i. is het echt een Robot(je)!

  1.   

   RUTTUP en NEXIT. (vrij naar HendrikJan)

 11.   

  Laten we Rob Jetten van D66 de poedelprijs toekennen, voor het irritante keffen als grote mensen praten….

  1.   

   @J.C.: D’66 zal decimeren en wellicht fuseren met GL.

   1.   

    Dit is echt de grootste en onmogelijkste onzin die ik ooit gehoord heb. Beangstigend dom zelfs.

   2.   

    @Lugar

    “D’66 zal decimeren en wellicht fuseren met GL”.

    Als de studenten slim zijn, weten zij nu welke twee partijen hen opgezadeld hebben met een studieschuld (en daarvan veel stress). D66 en GL waren immers de zgn. “onderwijspartijen”, die de basisbeurs afschaften en het leenstelsel hebben ingevoerd. De verbetering van de kwaliteit van het onderwijs zou daar tegenover staan. Als dat al zo zou zijn, gaat dat verbeterde onderwijs niet naar de Nederlandse studenten, maar naar de buitenlandse studenten, die hier massaal komen studeren. Maar ja, D66 en GL (en in hun kielzog de VVD) zijn globalistische partijen nietwaar?

    1.   

     +1

     1.   

      Zag je hoe die rat van een buma over nexit begon te lullen tijdens het debat over immigratie met Baudet?
      De smeerlap probeerde het door de msn voor nexit bang gemaakte minderbegaafde deel van de bevolking te misbruiken om Baudet onderuit te halen.
      Buma was duidelijk de zwakste schakel in het debat.
      Dat D66,SP,PVDA en D66 voor open grenzen zijn werd hier goed duidelijk.
      #stemzeweg!!

     2.   

      Ja, Original, de Nexit is de electorale achilleshiel van Baudet. Om die reden draait hij er ook opzichtig omheen.

      Dat Buma daar de vinger op legt is slim.

  2.   

   Jetten deed het goed en kwam met verve door zijn vuurdoop in grote debatten.

   Die jongen komt er wel.

   1.   

    @Rien, Ja, heel goed uit de verf nadat hij roept dat we nog wel 50000 Polen per jaar hier naar toe kunnen halen, terwijl we 265000 huizen tekort hebben, 350000 werklozen en 450000 bijstandstrekkers hebben in dit land.

    Heel goed bezig die Jetten.

 12.   

  Baudet doet een beetje onduidelijk over de Nexit.

  Hij voelt kennelijk aan dat je daar de kiezer niet mee op de banken krijgt.

  1.   

   Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, 1 en 1 is nog steeds 2 en geen 3.

   1.   

    @Vit
    Je bedoelt dat er leugens staan op de site van FvD? Daar staat nu:

    Direct stoppen met uitbreiden EU.

    terwijl er eerst nog stond:

    We willen niet langer deel uitmaken van de uitzichtloze Euro-unie.

    Maar ja, met dat laatste standpunt ga je de verkiezingen niet winnen he. Logisch dat Thierry er zo gigantisch omheen draait.

    1.   

     Beukman. We weten toch allemaal waarom tjerry in de politiek zit.

     1.   

      Zeker, @Santiago. Op de vraag of hij premier moest worden antwoordde Thierry een tijdje terug in een interview:

      Dat interesseert me totaal niet. Het gaat mij niet om de politieke bekroning. Maar ik denk wel dat het nodig is, dat ik premier moet worden.

      Thierry is een geroepene.

    2.   

     @Beukman

     Zoek de verschillen!

     1.   

      Het verschil is, @Vit, dat onze Brahmsinterpreteet eerst wél uit de EU wilde en nu niet meer.
      Ben jij al meegeschoven, of wacht je nog even?

     2.   

      Vit is niet dom en is dus niet voor een Nexit. Ik denk dat hij de koerswijziging van Baudet prima vindt.

    3.   

     Beukman. Tjerry zit echt maar met 1 doel in de politiek. Het is een mol. Onbetrouwbaar. Wees voorzichtig.

     1.   

      @Santiago
      Ach, een mol. Thierry is een idealist en een dromer met een messiascomplexje. Zulke mensen komen niet ver in de politiek, omdat je in de politiek bereid moet zijn om tot je middel in de stront te gaan staan. Tenminste, als je het verder wil schoppen dan de oppositiebankjes.

    4.   

     Tjerrie is een geroepene. Hij is geroepen door de elite en wordt er straks knap voor betaald.

    5.   

     Beukman, wel verder kijken als je neus lang is. Het staat er nog steeds:
     Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te VERLATEN.

     1.   

      @Stanley
      Je hebt gelijk.
      Intern hebben ze dan wel een probleem, want vandaag in het nieuws:

      Henk Otten (Forum voor Democratie) sprak tegen dat
      FvD uit de EU wil.

     2.   

      Geestig, het FvD moet nog leren dat het handig is in een politieke partij om je inhoudelijke standpunten een beetje op elkaar af te stemmen.

     3.   

      @Rien
      Otten is een ondernemer. Die begrijpt heel goed het nut van de EU (voor zijn bedrijf).
      Thierry daarentegen is een dromer.

      Ik ben benieuwd wat voor wollige taal hij gaat gebruiken om dit meningsverschil aan het oog te onttrekken. Misschien kan onze vriend @Lugar een voorzetje geven?

     4.   

      Ik denk dat Baudet inmiddels wel in de gaten heeft dat het Nexit-standpunt electoraal niet zo handig is. In het debat gisteren draaide hij er ook opzichtig omheen.

      Otten stuurt duidelijk aan op een koerswijziging omdat hij de afwijzing van de Nexit stug blijft verkondigen. Nu maar eens kijken hoe het zit met de ruggengraat van Baudet.

  2.   

   Rien Noppen:
   “Baudet doet een beetje onduidelijk over de Nexit.”
   Je kunt in een debat met linkse ratten niet het achterste van de tong laten zien,sommige zaken kunnen beter na de 1e kamer indeling uitgesproken worden!

   1.   

    Als de kiezer maar beseft dat Baudet voor een Nexit is blijft het FvD wel klein.

    1.   

     Rien Noppen:
     Ik bedoel,dat “Nexit” dan alsnog door Baudet uitgesproken kan worden,het was in het debat géén specifieke opgeworpen stelling!

     1.   

      #negeren

  3.   

   Baudet heeft helemaal niets met een nexit of met islam of met asielbeleid. Tjerry zit maar met 1 doel in de politiek. Het volk in de maling nemen en de PVV klein houden . Hiervoor wordt hij straks rijkelijk beloond door de elite.
   Wij zitten bij de volgende landelijke verkiezingen weer met 7 partijtjes van rond de 15 zetels, waarvan de VVD weer net 3 of 4 zetels meer heeft. Er gaat dus niets veranderen. De VVD blijft de baas, we krijgen weer een onwerkbare coalitie bestaande uit 5 partijtjes . Lekker voor onze elite, want die kunnen gewoon door blijven graaien en rommelen. Verdeel en heers
   Voorts blijf ik van mening etc etc etc.

   1.   

    Zo is het Santiago. Spijker en kop.

    1.   

     Blikopener. Dankjewel.

   2.   

    Er ontwikkelt zich hier een interessante complottheorie: Baudet is een mol die in opdracht van het partijkartel de taak heeft om Wilders klein te houden.

 13.   

  Thierry draait als een volleerd politicus pirouettes om het N-woord, zonder het ook maar één keer te toucheren.
  Logisch, want hij moet het partijbestuur (tegen Nexit) én zijn achterban (tegen Nexit) tevreden zien te houden.
  Ook uit het partijprogram van FvD is het N-woord inmiddels verdwenen. Het zinnetje

  We willen niet langer deel uitmaken van de uitzichtloze Euro-unie.

  is vervangen door:

  Direct stoppen met uitbreiden EU.

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

  1.   

   Ja, Baudet begint op dit punt te draaien als paling in snot. Hij snapt dat een Nexit onzin is, zoals hij weet dat zijn klimaatstandpunt onzin is.

   Baudet is een liegende charlatan en dat heeft het overgrote deel van het kiezersvolk door.

   1.   

    Milieupopulist Rien Noppen trekt weer alle registers open om zijn punt te maken. De gillende relnicht draait op volle toeren.

    1.   

     Blikopener kiest weer helder inhoudelijk positie.

     Chapeau hoor.

     1.   

      Hij heeft je door Rienie. Jammer he.

    2.   

     @Blikkie
     Lees ik door je woorden heen dat je het op zich wel eens bent met de stelling dat Thierry aan het draaiende is inzake Nexit?

   2.   

    @Rien Noppen

    Standpunt FvD

    “‘Europa’, de Europese beschaving en Europese samenwerking zijn zeer belangrijk en Forum voor Democratie is daar dan ook erg voor. Precies daarom zijn we tegen de EU. De EU is grenzeloos uitgedijd en verworden tot een volstrekt ondemocratische moloch. Het is een achterhaald bestuursmodel; een kartel bovenop het kartel. Forum voor Democratie is van mening dat de EU onhervormbaar is en is daarom voorstander van een referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie.”

    Een soort EEG dus, verder nog iets?

    1.   

     Hieruit volgt dat hij een Nexit wenst.

     Ben je het daarmee eens?

     1.   

      Yep, maar wel een EEG terug.

     2.   

      Ik begrijp dat je een zeer zachte Nexit met open grenzen wilt.

     3.   

      Gewoon terug naar zoals het was, de EEG voldeed prima.

     4.   

      Jeetje zeg, dan kunnen we die miljarden als een van de grootste nettobetalers aan nuttige zaken besteden, dat zou wat zijn?

  2.   

   Beukman, wel verder kijken als je neus lang is. Het staat er nog steeds:
   Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te VERLATEN.
   Het herhalen van nep-nieuws maakt het nog geen echt nieuws.

   1.   

    Gisteren deed Boudoir er in het debat een beetje besmuikt over. Hij durfde in elk geval het woord Nexit niet in de mond te nemen.

    Malle Geert durfde dat wel te gillen. Die dwaas wil onze grenzen volledig afsluiten.

    Populisten bewijzen zo hun totale irrelevantie.

    1.   

     Ernst, hij (Baudet) werd inderdaad overschreeuwd door Robot en voor hij antwoord kon geven werd hij ook nog eens afgekapt door Wester.
     Misschien moet u nog maar eens de herhaling bekijken.

 14.   

  En even teruggekeken: youtu.be/Y4VpoWcN9mY

 15.   

  De EU in deze vorm had er nooit mogen komen. Europa had Europa moeten blijven met een economische unie. Het gaat toch om de handel en dan hadden de landen hun afzonderlijke soevereiniteit kunnen houden. Nederland is niet hetzelfde als Italie of Spanje of Hongarije. We spreken niet dezelfde taal en hebben niet dezelfde cultuur. Dus terug naar ons eigen Europa, maar met met een economische unie.

 16.   

  Gisteravond ook het tv-“debat” gezien.
  De twee snotneuzen stonden om ‘t hardst te blèren, Jetje D66 voorop; wat is dat een smerig en miezerig trekhondje, gevolgd door Yasser Feras, alias Jesse Klaver.
  Jetje is gespeend van elk fatsoen, schreeuwt en blèrt door iedereen, die staat te praten, heen. Het kereltje is erg bang om niet gehoord te worden. Na 5 minuten had ik genoeg van ‘m gehoord ! Wat een eikeltje, past precies bij de pyama van Yasser Feras.
  Mennekes hebben nog nóóit écht gewerkt en staan te schreeuwen alsof alléén zij ons kunnen redden.
  Ongelooflijk stom zijn diegenen die aan één van die twee kereltjes hun stem geven.
  Deze miesmassers zijn geen knip voor de neus waard.
  Ik zou ze aanraden : zoek een baantje die bij je past, voor Tetje bijv. postbode, dan kan hij van gleuf naar gleuf en voor Yasser bijv. geitenhoeder, de hele dag bij z’n lievelingsdieren.

  1.   

   @Joker: +1

 17.   

  “Nederland draagt ieder jaar meer geld af (in 2017 6,9 miljard) dan het ontvangt (in 2017 3,7 miljard). Nederland is per saldo dus een netto-betaler. Omdat Nederland relatief meer betaald dan landen met een vergelijkbaar welvaartsniveau heeft Nederland met succes een korting bedongen. Sinds 2007 hoeft Nederlands jaarlijks bijna 1 miljard euro per jaar minder over te maken aan de Europese Unie.

  In de afgelopen jaren heeft Nederland een aantal keer een flinke naheffing moeten betalen van enkele honderden miljoenen. Daar staat tegenover dat Nederland ook een paar keer geld terug kreeg van de EU. Die meevallers waren wel een heel stuk lager dan de de naheffingen.”

  Als je het snel zegt lijkt het niks.

  1.   

   Wij betalen dus voor een groot deel de salarissen (met belasting voordeel) en de riante paperclip vergoeding van de Europarlementariërs, daar wordt ik dus niet blij van.

  2.   

   Laten we het eens per Nederlander bekijken: op jaarbasis kost de bijdrage je 250 euro, maar op jaarbasis maakt alleen al de interne markt de burger meer dan duizend euro rijker.

   Men ziet dat de bijdrage niet opweegt tegen de winst.

   1.   

    Houisop met dat achterlijke verhaaltje, je kunt beter.

    1.   

     Hmm misschien een te heftige reactie, merk jij het in je portemonnee?

     1.   

      Je kunt je ook afvragen of je die 280 (excuus, de vijf behoorde een acht te zijn) in je portemonnee voelt.

     2.   

      @Meriadoc Brandebok

      Die 280 Euro merk ik niet direct nee, die zijn er slinks uit ontfutselt met mijn inkomstenbelasting, gelukkig vult Pecunia mijn aangifte voor mij in zodat het nog meevalt, hij is dan wel belastinginspecteur maar is van mening dat als je de belastingdienst een poot uit kan draaien moet je het vooral doen, voordat het aan onzin wordt uitgegeven zoals de EU bijvoorbeeld..

     3.   

      Welnu, tweehonderdentachentig euro op jaarbasis, en een half procent van het bruto binnenlands product, de zaken liggen derhalve veel genuanceerder.

      Het gaat om 3,5 miljard, aldus je citaat. Aan de Zorg wordt, aldus de miljoenennota 2017, ongeveer zeventig miljard uitgegeven. Ter vergelijking.

    2.   

     Wat verwacht je nu Vit van die idioot die nog nooit in zijn leven een slag heeft gewerkt en slechts de deur uitkomt om een ouderling te bevredigen op zondag, laten lullen die gast!

    3.   

     Nee vit..hij kan echt niet beter!

   2.   

    Diezelfde €1000 die we toch maar niet kregen bedoelt u die?

    Dan hebben we nog de steeds maar duurdere lasten en de niet meestijgende lonen.
    Als er meer uitgaat dan terugkomt dan is het niet echt welvarend he?

    Je kan wel honderd keer roepen dat water droog is, maar een voetje erin zal al gauw het tegendeel bewijzen….

    1.   

     Dit is natuurlijk een kul-argument. Lastenverzwaringen worden door nationale regeringscoalities in de individuele lidstaten beslist en niet op het suprationele niveau van de Europese Unie. Men kan de Unie niet aanvallen op de lastenverzwaringen die nationale regeringen doorvoeren. En ondanks de lastenverzwaringen blijft de hoeveelheid winst die de Europese Unie het volk levert natuurlijk gewoon hetzelfde. Pas als de burger die winst eenmaal binnen heeft moet zij een deel daarvan afdragen aan de nationale overheid.

     Je zult met wat beters moeten komn

     1.   

      Guus,
      “En ondanks de lastenverzwaringen blijft de hoeveelheid winst die de Europese Unie het volk levert natuurlijk gewoon hetzelfde. Pas als de burger die winst eenmaal binnen heeft moet zij een deel daarvan afdragen aan de nationale overheid.”
      Gaarne enige uitleg, welke winst levert de EU en aan welk volk?

     2.   

      Het Nederlandse volk heeft als handelsnatie een grote profijt van de Europese Unie, Stanly. Zie ook mijn eerste antwoord in deze draad.

    2.   

     Helaas Guus ik kan die € 1000 niet vinden in mijn portemonnee. Kun je misschien zwart op wit cijfers geven of een bron. Ik geloof de Brusselse propaganda al een tijdje niet meer en Rutte ook niet. Wat ik wel kan zien zijn de kosten die ik maandelijks bijdraag aan allerlei zaken incl. de Eu.

     1.   

      Ik kan je dit artikel aanbevelen, Stanly.

      mathijsbouman.nl/knip-uit-en-bewaar-feitenkaart-voor-al-uw-nexit-discussies/

     2.   

      Prachtig verhaal, ik ontvang zelfs € 1500 jaarlijks. Helaas zie ik deze ook niet in mijn portemonnee. Ik beschouw het maar als een reclameplaatje
      Trouwens wie betaalt dat dan? Satya zou zeggen Afrika, maar serieus. Wie trekt de beurs om ons Nederlanders dit bedrag jaarlijks te geven. Brussel? De ECB? De rest van de EU? Ik ben geen econoom, maar iets of iemand moet dit betalen.

     3.   

      Afrika beslist niet, dat kost alleen maar geld, maar zoals deheer Bouman schrijft betreft dit het bestaan van de interne markt. De markt is ook hoofdzakelijk de reden dat Nederland toetrad tot de Europese samenwerking. Bij Frankrijk en Duitslsnd ging het om verzoening, Luxemburg, Italië en België zijn natuurlijk allen erg eurofiel, maar het ook erg op Angelsaksisch georiënteerde Nederlsnd ging het om de handel.

      Of zoals een boze Franse minister ooit foeterde:

      “Nederland is een eiland, op eenzelfde manier waarop het Verenigd Koninkrijk een eiland is. De Nederlanders zijn nooit echt geïnteresseerd geweest in Europa; ze hebben altijd uitgekeken over de zeeën naar andere delen van de wereld. Als gevolg daarvan hebben zij de ontwikkeling van Europa op bijna ieder punt tegengewerkt. Natuurlijk, de Nederlanders zijn in vele opzichten de beste partners in de Europese Gemeenschap, omdat zij de eerlijke en meest stabiele zijn. Maar het zijn geen Europeanen – in elk geval geen continentale Europeanen – zoals de Duitsers en Fransen dat wel zijn.”

 18.   

  AD en Telegraaf
  ——————

  “Goed” nieuws voor de Groene neuroten en klimaathysterici.

  ’Elektrische auto pas na 700.000 km groener dan benzine’
  LUIK – Een onderzoek van een Belgische professor legt een bom onder een van de grootste ’hobby’s’ van dit groene kabinet: stimulatie van rijden op stroom.

 19.   

  Dat grapje “Thierry picking” vond ik toch zo spitsvondig van sinterKlaas Dijkhoff van de VVD.

  1.   

   En ook zo spontaan…….

   Net zo spontaan als het laatste woord gunnen aan het onophoudelijke keffertje van D66.

 20.   

  ‘Er zijn ook mensen die zeker weten dat er niks van waar is van die opwarming van de aarde. Dwazen houd je altijd.’
  Weer verkeerd geinterpreteerd. Dat er een opwarming is, ontkent niemand. Wel dat de mens hierin de hoofdschuldige is. Inderdaad. Dwazen houd je altijd. Je treft ze vooral aan in de trollen gangen.

 21.   

  Wat is de reden dat minkukels, zoals verdwaasde regendansende Groen-Linksen, genetisch aangeboren Linksen en dolgedraaide milieu/klimaat fanaten altijd moeten liegen?
  Wie heeft het, JUISTE, antwoord?
  PS
  De reageerders met hun links, die “overal tegen zijn”, commentaar hoeven geen reactie te geven! Ze doen niets anders dan herhalen van zetten.

 22.   

  Hallo gelijkgestemden:
  Ik lees jullie graag, leer veel van jullie, de mensen met een helder denkvermogen, goed opgeleid, wetend waarover je schrijft.
  Chapeau.
  Toch ben ik zo bang dat die liegende, alsmaar draaiende en voor eigen belang optredende politici, het met hun slinks methodes weer voor elkaar krijgen.
  Het klootjesvolk stem-vee stemtdat wat ze gewend zijn, kunnen zich niet een mening vormen, laten zich manipuleren door dat NEP-debat, met gevolg dat die kwallentroep gewoon doorgaat na 20 maar. Ik moet er niet aan denken!
  Wilders blijft buitenspel staan.
  Baudet wordt gedemoniseerd en wij betalen.

  Ik wil zo graag die verandering, maar ben zo bang dat wij alweer aan het kortste eindje gaan trekken.

  1.   

   Marija

   Mobiliseer al je kennissen en vertel je verhaal! Ook toevallige passanten, zoals in supermarkt, winkle centra, etc, aanspreken; vaak willen deze mensen een gesprekje!
   Het wijzen naar je omgeving, supermarkt, winkle centra, etc,.waarin blijkt , dat……… langzaam maar zeker de hoofddoeken, een meerderheid gaan vormen.
   Maak ook bekend dat het voortgezet onderwijs een Nederlandse minderheid is. Waarin zeer lafhartige , angstige , linkse docenten deze leerlingen “Kennis moeten bij brengen”, wat uiteraard links is!

   1.   

    @ Tante Sidonia.
    Lieve tante.
    +++++ !!
    Ik vind u vandaag op uw sterkst !
    Groet, uw neefje.

    1.   

     joker

     Dank u!
     Het voordeel van mij: ik werk in onderwijs ( waarschijnlijk de enige zonder lafheid).
     Ga buiten mijn werk om met: de verachtte populisten, racisten, facisten, kortom de hele rambam:
     DEZE mensen zijn de “verworpende der aarde”, maar……….in ogen van de linkse Maffia zijn ze…ja wat………verraders!?
     Daar bij bedenkend dat “verworpende der aarde” een Internationaal Communistische volkslied was.
     Dit is een na denkertje!!!
     PS
     Linksen azijn-groene kruikenzeikers, met allerlei Nicknamen, commentaar wordt niet op prijs gesteld en uiteraard niet op geraegeerd!

     1.   

      Als je in je in het onderwijs werkt, Tante Sidonia, is het wel vervelend dat je zoveel taalfouten maakt.

      Vind je ook niet dat onze kinderen moeten leren correct Nederlands te schrijven?

  2.   

   “ben zo bang dat wij alweer aan het kortste eindje gaan trekken.”

   Die kans is inderdaad heel erg groot, Marija.

   Nederlanders zijn in overgrote meerderheid namelijk niet gek.

   1.   

    Nederlanders zijn helaas in overgrote meerderheid knettergek. Anders zouden ze niet eeuwig op de partijen stemmen die hen rippen, manipuleren en uitbenen tot op het naakte bot.

    1.   

     Gelukkig woon je al jaren in het buitenland, Blikopener, dus je hoeft je geen Nederlander meer te noemen.

     Blijf ook weg, alsjeblieft.

   2.   

    Nederlanders zijn in overgrote meerderheid namelijk gek.
    Dat klopt.

   3.   

    Rien Noppen is een alias van Rutte.
    Net zo’n links leugenachtig figuur.

  3.   

   Daar ben ik ook bang voor Marija!!

 23.   

  Ja, al shet zo duidelijk is dat je tijdens de verkiezingen zoveel gaat winnen ten koste van anderen dan zullen die anderen er alles aan doen om dat te voorkomen en tegenwoordig grijpt men de laatste strohalm, zelf al moeten ze liegen!

  Wat dat betreft is Rutte het grote voorbeeld, een weekdier dat met alle winden meewaait en liegt en bedriegt om zijn zin door te drijven. Een kontjongen van het bedrijfsleven, een manipuleerbaar onstandvastig figuur dat al lang weg had moeten zijn.

 24.   

  Links kan alleen maar liegen en bedriegen en geweld gebruiken om hun zin te krijgen, eergevoel en trots hebben ze niet. Alles om hun eigen haggie veilig te stellen, hun eigen kinderen zouden ze opofferen ervoor. Schurken zijn ze

 25.   

  D66, ooit begonnen als een fatsoenlijke partij met idealen is nu een dependance van Groen Links.
  Na Stalin wist iedereen wat “communisme” voorstelde.
  Pol Pot aanhangen mag daarom nooit worden afgedaan als een “jeugdzonde”. Mensen die achter dat soort figuren aanliepen zijn gewoon slecht.
  Het is van het grootste belang om te gaan stemmen.
  Het is van het grootste belang dat de oude partijen zover mogelijk worden teruggedrongen.
  Stem PVV, stem Forum en stop de idioterie met veel te laag opgeleide partijbazen, die uitsluitend uit zijn op macht (en uw geld).

  1.   

   #stemzeweg

 26.   

  Die D66 ers zijn net zulke leugenaars als kwal Rutte. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet.

 27.   

  Was hier al bang voor want Baudet kon zijn zin niet afmaken doordat die stomme Frits Wester hem zijn zin niet liet afmaken. Frits Wester moet dit ook niet meer doen. Die is over zijn tijd heen

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!