Douwe Bob wil aandacht: ‘Fuck de FvD en lang leve de kunst.’

ESC2016_-_Netherlands_Meet_&_Greet_03_(crop)
Foto: Douwe Bob via wikipedia.org

Wat een teer zieltje is die Douwe Bob toch. Op Twitter wist hij z’n pijn en tranen niet langer in bedwang te houden en op uw scherm te toveren. Duidelijk geen FVD-fan en Snollebollekes krijgt GelreDome, in tegenstelling tot Douwe, wel twéé keer vol. Met al z’n poëtische genialiteit kwam daar het volgende pareltje uit: ‘Fuck de FvD en lang leve de kunst.’

Dit was een reactie op een eerdere tweet van hem, waarin hij het volgende zei:

De ironie hier is natuurlijk dat deze halfbakken artiest zich nu zorgen maakt over politiek, sociaal en cultureel verval, terwijl hij daar zelf nét zo hard aan heeft bijgedragen toen hij hulpverleners heeft uitgescholden en bedreigd. Drie maanden voor dit voorval zat hij ook al dronken achter het stuur.

Dat Snollebollekes geen hoogwaardig staaltje cultuur is snapt iedereen. Er zal ook niemand zijn die z’n geld daar aan uitgeeft en meent een kunstzinnig iets mee te gaan maken. Het is plat vermaak, waarschijnlijk om even van al dat anti-FVD gedram weg te zijn en eens gewoon te kunnen genieten van een avondje zonder politiek, drama en gezeik.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

75 reacties

 1.   

  Die delfsblauwe tegel moet maar lekker roepen wat ie wil de strijd is gestreden links heeft verloren
  WEN ER MAAR AAN VENTJE

 2.   

  Als je niet kunt zingen moet je dat de FvD niet in de schoenen schuiven SNEU JANKERTJE

  1.   

   edoc431, Inderdaad. De FvD zorgt alleen maar dat hij zijn echte talenten kan gebruiken. Iets in de bouw of zo.

 3.   

  Ja het fvd zijn een stelletje bedriegers die met hun mooie praatjes en loze beloften een hele 14,4% van de bevolking wisten te bedriegen. Gelukkig heeft de grote meerderheid van Nederland zijn verstand nog goed op orde.

  1.   

   @Henk-Jansen

   Als het FvD de grootste wordt in de TK kun je er wat aan doen als het je niet aanstaat, want het FvD staat voor een bindend referendum, ik meen dat zelfs de adviserende door de huidige partijen zijn afgeschaft toch?.

   1.   

    Ik ben geen voorstander van referenda, de opkomst is altijd laag, mensen worden snel beïnvloedt door door charlatans als Baudet en Wilders en nemen vaak niet de tijd om zich in het onderwerp te verdiepen.
    Nee ik ben veel meer voorstander van de huidige, representatieve democratie.

    1.   

     Ik kan me nog een referendum herinneren over de Europese grondwet waar ruim 60% tegen had gestemd, niet dat er wat mee gedaan werd maar toch, bij een partij ligt dat anders en zeker bij het FvD die zich geen grappen kan veroorloven want vallen gaat sneller dan stijgen.

    2.   

     Henk-Jansen

     “Ik ben geen voorstander van referenda, de opkomst is altijd laag, mensen worden snel beïnvloedt door door charlatans als Baudet en Wilders en nemen vaak niet de tijd om zich in het onderwerp te verdiepen.”

     Wie waren de charlatans ook alweer? Degene die zeiden dat wij te dom waren om te snappen wat de EU-grondwet inhield en dat wij niet in zagen dat de Derde Wereldoorlog op de loer lag als wij niet voor de EU-grondwet stemden.

     We stemden tegen, maar geen oorlog, wel even de naam met Tipex uitgewist en er een andere naam opgeschreven en doorgedrukt buiten de kiezer om.

     Ja, heel democratisch. En de brede discussie die we zouden krijgen? Ik wacht er nog steeds op.

     1.   

      Onze politici denken werkelijk dat we nog een krant lezen, een draai telefoon hebben, drie zenders op tv hebben en berichten sturen per brief. Burgers weten in feite tegenwoordig net zo veel over de wereld dan deze zogenaamde over de paard getilde betweters uit de politiek.

     2.   

      Meneer van Urk, u leest dus alle wetenschappelijke en economische studies die over die onderwerpen zijn uitgebracht als u een mening over iets wil vormen?

     3.   

      Het is niet overdreven te stellen dat de EU de derde wereldoorlog heeft voorkomen. Of uitgesteld.
      Het referendum over de EU Grondwet was krankzinnig. Stel je voor de algemene ledenvergadering van een sportvereniging. Plots staat een populist op die zegt: wij willen geen statuten en geen huishoudelijk reglement! (Want dat is een grondwet in essentie).
      Zo’n man wordt tot bedaren gebracht met een natte handdoek op zijn voorhoofd.

    3.   

     Die meer dan 60 % opkomst bij het referendum EU-grondwet noem ik niet laag. Vergelijk dat eens met de opkomst bij EP-verkiezingen welke hier steevast onder de 40 % zit. In 1999 was dat zelfs maar 29 %.

    4.   

     @henk jansen
     dat u geen voorstander bent van referenda, is uw probleem. u praat in de reactie 4 over het ‘gezond verstand’ der Nederlanders. dat u zo overtuigd bent van het gezonde verstand der Nederlanders, is juist een reden om het bindend referendum in te voeren. dat u dat niet kunt, zegt meer over dan over de lieden van het FvD.

  2.   

   Henk-Jansen – Ja, daar hoort jij natuurlijk bij. Jij noemde jezelf een weldenkend mens. Een weldenkend mensen zou zoiets niet over zichzelf zeggen.

   1.   

    Ik ben daar zelf uiteraard uitstekend in staat om een goed gefundeerde mening over politieke kwesties te vormen. Echter acht ik een groot deel van mijn mede-Nederlanders daar niet toe in staat.

    1.   

     @henk jansen
     een paar uur geleden was u zo overtuigd van het gezond verstand der Nederlanders. heeft u uw eigen reacties gelezen waardoor u van mening bent veranderd? wat betreft het topic over deze Douwe Bob, f*ck Douwe Bob.

    2.   

     Wat een misselijke kwal ben jij zeg! Mijnheer voelt zich verheven boven het volk, wat op een partij stemt wat mijnheer niet zint. Wat heb je zelf nu ooit bereikt, voordat je je uitkering aan vroeg? Drie hoog achte, op je computertje, stoer en groter doen als dat je in werkelijkheid ben? Om te lachen, als het niet zo triest was.

  3.   

   Henk-Jansen – Jij bent dus eigenlijk gewoon een übermensch. Je bent zo vol van jezelf, geweldig.

   Wie helpt ermee een standbeeld voor Henkie te plaatsen?

 4.   

  Weet je nog, die 100 deug-BN’ers die hun namen verbonden aan de actie “Voelt u zich geroepen (een vluchteling in huis te nemen)?” Van al die 100 die voor hun egootje en hun feel good hun namen eraan verbonden nam er niet één daadwerkelijk een vluchteling in huis. Tot zo ver deugend Nederland.

  1.   

   Vluchtelingen hebben meer aan een eigen huurwoning dan aan een kamertje bij mij op zolder.

   1.   

    Henk-Jansen – Nederlanders hebben dat ook, maar als je als Nederlander in Amsterdam woont, dan mag je 15 jaar wachten als je gelukt hebt. En de vluchtelingen krijgen daar nog steeds voorrang.

    1.   

     Henk-Jansen, Met andere woorden; U kunt gerust een paar vluchtelingen een tijdje op zolder houden totdat er een huurhuisje voor ze vrij komt.

     1.   

      Na achteraan te hebben gesloten, gelijk de Nederlanders die ook 15 jaar hebben moeten wachten.

   2.   

    Het typische Hollandse afhaak mentaliteit dus…Ik vindt alles best, maar niet bij mij.

    1.   

     Zolang het maar met de Porteomonnee van de Ander is. En zo herkennen we dat ziekelijke linkse deugvolk weer.

   3.   

    Neem dan zelf genoegen met een zoldekamertje bij jou in huis en stel die asielshopper de rest van je huis beschikbaar. Wat let je?

   4.   

    Vluchtelingen? Flikker op met je vluchtelingenzwendel! Asielshoppers oftewel gratis geldeisers oftewel parasieten zijn geen vluchtelingen.

    WNL Op Zondag – 2 april 2017 — 10:49

    Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’

    Internationale vluchtelingenpolitiek is “het grootste bedrog van de 21e eeuw”. Dat zei oorlogsjournalist Arnold Karskens vanochtend in WNL Op Zondag. Karskens deed deze uitspraak naar aanleiding van de recente discussie rondom Eritrese vluchtelingen. Sommige van hen zouden vakantie vieren in hun thuisland terwijl ze eerder bij een asielaanvraag beweerd hadden dat het daar voor hen te onveilig was.

    Tot 80.000 Eritreërs komen vakantie vieren thuis: ‘Eritrea Asiel Holiday Tours’

    Het kabinet beloofde eerder op te treden tegen dit gedrag, maar de Telegraaf onthulde eerder deze week dat tot nu toe geen enkele Eritreër zijn verblijfsvergunning ingetrokken zag omdat hij of zij thuis vakantie vierde. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie is dit omdat weinig Eritreërs op vakantie gaan in hun thuisland.

    Karskens veegde de vloer aan met dit argument. De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

    “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

    Arib: ‘dit moet je onderzoeken’

    PvdA-politica Khadija Arib, ook te gast bij WNL op Zondag, toonde zich ook kritisch over schijnvluchtelingen. “Als het gaat om mensen die hier niet voor geweld of oorlog zijn gevlucht maar hier zijn om economische reden dan moet je dat onderzoeken”, zei Arib. “Asiel is niet voor economische vluchtelingen.”

    Volgens Karskens is het huidige beleid kwalijk omdat mensen die echt vervolgd worden in hun land van herkomst buiten de boot vallen. “Echte vluchtelingen laten we barsten en de mensen die wat geld hebben om hierheen te komen halen we binnen.”

    Door: Eric van den Berg

   5.   

    We stellen voor dat jij je uit je huis terugtrekt in een kartonnen doos op straat en je huis ter beschikking stelt aan asielshoppers die jij vluchtelingen noemt. Practice what you preach! Geen woorden, maar daden!

 5.   

  Wie is Douwe Bob?

  1.   

   Een creatie tussen Douwe Dabbert en Douwe Egberts.

   1.   

    Van Urk
    Fout.
    Creatie tussen Noppen en Beukman.

   2.   

    Nee tussen Sponge Bob en Douwe Egberts ™

  2.   

   Ja dat moest ik googelen het antwoord is niemand.

 6.   

  Sorry maar wat heeft deze huilebalk met kunst te maken?

  Stem voor echte kunst,
  Stem ook in mei op FvD!

  1.   

   Links vindt alles kunst. Zelfs vals zingen kan men tegenwoordig als kunst gaan zien.

   1.   

    En conservatief-rechts wil het liefst 200 jaar terug in de tijd, hoe realistisch ben je dan überhaupt ?

 7.   

  “Op Twitter wist hij z’n pijn en tranen niet langer in bedwang te houden ”

  Op DDS worden de heftige emoties verzonnen waar je bij staat.

  Fakenews.

  1.   

   Ik zou ook in tranen gaan als ik alleen maar het GelreDome vol kan krijgen. In de Arena of de Kuip passen er toch veel meer in. Inderdaad om mij zorgen over te maken.

 8.   

  Blotebillengezicht is ook geen echte kunstenaar maar doet gewoon net als of. Niets tegen Rembrandt, Bach en Beethoven maar conservatisme is stilstand. De manier hoe deze cultuurbarbaar hedendaagse kunst afkraakt getuigt dat hij een cultuurbarbaar is. Ergens is dit toch zeer samenhangend met zijn achterlijke denkbeelden en die van zijn rechts-conservatieve achterban dat vroeger alles beter was

  1.   

   Vals zingen en een asbak van klei maken kan iedereen. Als men dat tegenwoordig als vooruitgang ziet..Probeer de echte talenten Bach of Rembrandt maar eens te evenaren.

   1.   

    De Herr Führer zou het met je eens zijn ;)

    1.   

     Regina, nu weet ik het zeker, jij bent Satty

     conservatisme is stilstand.

     Zegt zij ook altijd. Hoeveel accounts heb je nu echt?

   2.   

    Bach is trouwens een grote meester dat hoor je me niet ontkennen maar intussen heb je Shostakovich, Schönberg en Andriessen die allemaal trouwens naar Bach opkeken. Toch waren ze creatief genoeg om hun originele muziek te schrijven en met iets nieuws te komen. Iemand die slechts de werken naspeelt van een ander is geen kunstenaar.

    Bidet met al zijn arrogantie en “verheven” smaak is dus een nepperd

  2.   

   Regina, jouw gewouwel worden we (ik in ieder geval zelf) hier inmiddels een beetje onpasselijk. Het zou fijn zijn je iets minder kwetsend uit te laten.

   1.   

    gewauwel

   2.   

    Bejaarde
    Dat is natuurlijk alleen aan jou en gelijk denkenden toegestaan.

    Doe een kerel na.

    Baudet is een cultuur barbaar en douwe bob overigens ook maar die is daarnaast wel weer schattig. Best een lekker ding eigenlijk ook al denk ik 1 nacht want hij lijkt me zo’n kerel die over zn gevoelens wil praten. Ach 1 nacht kan ook fijn zijn. Ja ik ben een vrijgevochten vrouw en die krijgen in het conservatieve kamp een stempel en de mannen zijn helden.

    Douwe bob, oeh.

    1.   

     TJA jeuk is erger dan puin he hahahahaahahaahahahaha

     1.   

      puin is natuurlijk pijn hahahaha

  3.   

   Je kunt van alles vinden maar de essentie is dat politiek geen oordeel over kunst toekomt.
   Baudet natuurlijk wel, maar hij wekt z’n minst de schijn als politicus te spreken met zijn kritiek.

   Over smaak is geen zinnige discussie mogelijk (vaak verwarrend geformuleerd als: over smaak valt niet te twisten. Nou, Baudet bewijst het tegendeel)
   .

   1.   

    Als jij tegen mij zegt moderne kunst is lelijk, dan zeg ik jij recht op je mening en smaak hebt.

    Wanneer een politicus zijn smaak aan de bevolking op wil leggen is dat een heel ander verhaal.

  4.   

   Conservatisme is stilstand?
   Maar dat zegt Baudet dus te willen. Hij is de jongste bejaarde van Nederland. Omdat hij daar stemmen van verwacht.

   “Hoe word je snel populair als politicus?”
   “Nou dat weet ik niet, maar wat ik wel wert: eerlijk duurt het langst!”

   1.   

    Juist met zijn houding tot kunst en censuur zie ik een sterke link met de jaren 40. Bidet is nog veel gevaarlijker en verwerpelijker dan Wilders

 9.   

  Wie is Douwe Bob? Nooit van gehoord of iets van gezien, dit in tegenstelling tot de FvD.
  Die heeft zich goed geprofileerd en gaan het mijns inziens ook waarmaken.

 10.   

  Douwe is moet gewoon nog een slokje nemen.

 11.   

  Volgens Boudoir is Douw Bob entartete Kunst.

  1.   

   :) :) :)

  2.   

   Leul bedacht frame

 12.   

  Pas maar op. Baudet wil niet dat je in het Engels zingt. En het gevaar bestaat dat je akkoordenschema voir Baudet te simpel is
  Het begrip “smaakpolitie” krijgt een nieuwe betekenis. Want de Hollandse cultuur moet behouden blijven!

 13.   

  Dit zijn de zeer zorgwekkende artikelen. Iemand heeft gewoon een mening, die staat de schrijver niet aan dus haal je wat dingen erbij die fvd ‘ers ongetwijfeld ook hebben gedaan. Eigenlijk zeg het deze persoon mag geen mening hebben .

  Ik denk dat de meeste mensen echt de snollebollekes niet nodig hebben om zich te ontspannen.

  1.   

   FvD laten hun Hitlereske trekjes zien

   1.   

    Regina – Praat je tegen jezelf nu met Satty. Hoeveel telefoons heb je eigenlijk?

    Douwe Bob heeft al zijn kansen om zijn meningen te uit vergooit toen hij hulpverleners bedreigde in het ziekenhuis.

    Daar heb je de reden. Kom jij nog op voor zo een eikel ook?

  2.   

   In de volksmond wordt weleens gezegd; Iedereen mag een mening hebben, zolang die ook van mij is.

 14.   

  Fuck Bob met zijn kunt stem FVD

  1.   

   Loopt Eric meer warm voor Mozart en Brahms?

 15.   

  Ik snap werkelijk niet dat jullie aandacht aan zulke lozers geven, wat kan het de werled nou schelen wat die eikel denkt

 16.   

  Douwe Bob? Is dat niet die wauwelende zanger?
  Kruising van Noppen, Beukman en van.Rosmalen.

 17.   

  Nee noppen loop meer warm voor Wilders en Baudet en een nexit

  1.   

   @Eric: Negeren werkt beter, daar heeft het kaft een hekel aan.

  2.   

   Of kinderen voor kinderen

 18.   

  Subsidiekunst. In plaats van goede straatverlichting en schone plantsoenen, schenken veel gemeentes dit budget naar Die Hard bijstandstrekkers die zich plotseling kunstenaar wanen en zo legitiem de boel mogen onderkliederen.

 19.   

  Gelukkig hebben we Gerard Joling nog
  Zanger voor rechts Nederland

 20.   

  Niet op reageren, want dat is wat hij wil, gewoon een heel zielig links mannetje!

 21.   

  Weer zo’n tralenloze BNNer deze plakplaatjes idioot, kan een liedje zingen, meteen wereldberoemd, z’n geringe herseninhoud verplicht hem trouwens om z’n meningen over de toekomst van ons land te vetileren,,, “zijn fuck the FVD en leve de kunst” heeft z’n moeder geschreven, deze derde rangs artiest kan amper nederlands, laat staan engels,
  hoe nu verder met deze oppersukkel, braderietje???? of zelfs dat niet!!!!!!!
  Jankertje probeert opperdeuger te zijn,,,, te stom om te schijten ,,,, dus doodzwijgen

  1.   

   “deze derde rangs artiest kan amper nederlands”

   :)

 22.   

  Douwe Bob wil aandacht: ‘Fuck de FvD en lang leve de kunst.’

  Welke kunst? Er is heel veel goede kunst maar nog veel meer regelrechte bagger in dit land!
  Goede kunst behoeft geen subsidie en verkoopt zichzelf maar naar mijn idee wordt juist heel veel bagger vollop gesubsidieerd..

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!